Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Ipoteza "Omenirea in versiune 2.0" si domenii secundare conexe

Creat de Xanadron, 13 August 2011, 17:21:09

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.


fiulploii

Recitind acest subiect cu ocazia readucerii in discutie a ciclului Fundatiei si a filmului recent , devin din ce in ce mai convins de doua lucruri:
  - primo, omenirea este intr-un impas filozofic, de credinta, de fundament teoretic si asta se vede cu "okhiu" liber, toate lucrurile s-au spus, nu mai exista interes pentru aflat altceva , stim tot si asteptam ceva, ce anume, nimeni nu stie. Sa fiu bine inteles, ma refer strict la marea masa a omenirii.
  - secundo, Fundatia are mari sanse sa existe, nu neaparat identic cu cea din roman si nu neaparat cu aceleeasi scopuri dar numai asa pot fi explicate anumite... cestiuni. Bineinteles, parerea mea.

fiulploii

 Conform Forumului economic mondial până in 2030 nu vom aveanimic si vom fi fericiti, vom inchiria totul, nu stiu daca si partenerul de viata.
  In plus se preconizeaza schimbarea regimurilor alimentare adica trecem pe insecte si carne artificiala iar pasi in directia asta se fac, mai pe tăcute dar se fac. De ex. legislatia europeana a aprobat consumul de faina din insecte iar carnea artificiala s-a introdus experimental undeva prin sua.
 

abyss

Ba chiar se vede ca fac tot posibilul sa ne bage în criza alimentara...

Klaus S. Tac-su nu era nazist? Chiar nu înțeleg de unde obsesiile astea naziste de hibridizare, genomuri, si altele...la progresisti. Am mai auzit pe undeva oare înainte de naziști, dar cu foarte mult înainte sa mai fi făcut cineva asemenea experimente dubioase?

Nu mai stiu pe unde am citit ca au pus ( ha-ha oare cine?) labele pe depozitul de semințe de pe insula aceea înghețată.

fiulploii

Exista depozite de seminte inghetate in mai multe locuri din lume, cele mai cunoscute locatii sunt cel din Norvegia, unde nu prea mai e zapada si cel din India.

https://mymodernmet.com/svalbard-global-seed-vault-opens/

Deocamdata sunt in siguranta adica nu mor semintele pastrate. Eu nu stiu de nici unul pe vreo insula dar e posibil, adica sunt convins ca exista mult mai multe asemenea depozite si nu cred ca pe astea cunoscute tre sa le cucereasca cineva fiindca apartin cui trebuie . Restul e doar PR , public relations.

abyss

Uite ce scrie aici.

https://tlio.org.uk/svalbard-bayer-monsanto-syngenta-planning-farming-monopoly-in-a-global-crisis/

Hai sa vedem mai pe romaneste. Si e din 2020 articolul dar ... mai sunt si altele.



SVALBARD: BAYER-MONSANTO & SYNGENTA PLANIFICĂ MONOPOLUL AGRICOL ÎNTR-O CRIZĂ GLOBALĂ?

Un seif de semințe practic inaccesibil, controlat de cei mai importanți susținători ai eugeniei și reducerii populației din lume, este remarcabil. Ar putea fi #SvalbardSeedVault-ul lui Gates un mecanism prin care Bayer-Monsanto & Syngenta să pună mâna pe un monopol agricol într-o criză globală?

03 martie 2020 Autor: A: F. William Engdahl

Svalbard: Bayer-Monsanto & Syngenta plănuiesc un monopol agricol într-o criză globală?
Ce se întâmplă cu seiful de semințe "apocaliptice" din Arctica?
https://journal-neo.org/2020/03/03/what-s-going-on-with-the-arctic-doomsday-seed-vault/

Pe fondul răspândirii temerilor legate de o pandemie globală de coronavirus, un eveniment a trecut în mare parte neobservat într-un loc atât de îndepărtat de restul lumii încât majoritatea nu știu de existența sa. Seiful de semințe "Doomsday" din Svalbard, situat pe insula Spitsbergen, la nord de Cercul Polar, tocmai a primit un nou transport important de semințe de soiuri de plante pentru depozitarea sa specială. Ceea ce face ca întreaga întreprindere a acestei bănci de semințe să fie cel puțin suspectă este lista sponsorilor financiari din spatele acestui proiect global.

La 25 februarie, peste 60.000 de noi soiuri de semințe au fost plasate în seiful din Svalbard, cel mai mare depozit de semințe de la deschiderea acestuia. Acest lucru ridică totalul tipurilor de semințe la peste un milion de semințe de când seiful a fost deschis pentru depozite la începutul anului 2008.


Printre cele mai recente depozite de semințe se numără ceapă din Brazilia, fasole guar din Asia Centrală, semințe de porumb sacru pentru națiunea Cherokee și flori sălbatice de pe o pajiște din casa prințului Charles din Marea Britanie (sic). Seiful din Svalbard se află pe insula care, din punct de vedere legal, face parte din Norvegia, de la un tratat din 1925. Guvernul norvegian a pus la dispoziție o mare parte din banii pentru construcția instalației, ai cărei susținători au declarat că este capabilă să reziste la explozia unei bombe nucleare. Singura problemă a fost că planificatorii nu au făcut ca structura, construită într-un versant de munte, să fie impermeabilă, iar intrarea a fost inundată pe fondul unor ploi abundente în 2016, necesitând reparații și modernizări majore în valoare de 20 de milioane de lire sterline, care tocmai au fost finalizate, aproximativ patru ani mai târziu. În mod special, după cum a subliniat premierul norvegian Erna Solberg în timpul recentei ceremonii de primire a semințelor, anul 2020 este programat ca fiind anul până la care țările ar trebui să fi protejat diversitatea genetică a culturilor pentru a îndeplini obiectivul ONU de "eliminare a foametei până în 2030". Anul 2030 este anul în care IPCC al ONU prezice schimbări climatice catastrofale dacă nu se iau măsuri radicale la nivel mondial, precum și anul de referință cheie pentru Agenda malthusiană 203 0 a ONU.

Argumentul declarat public pentru marele proiect al băncii de semințe este, se presupune, ca o rezervă sigură pentru numeroasele colecții ale băncilor naționale de semințe, în cazul în care acestea sunt distruse în război, ca în Siria sau Irak, sau de dezastre naturale sau alte calamități. Seiful de la Svalbard a fost numit "arca lui Noe a semințelor", acolo unde, în cazul în care ar avea loc o "catastrofă globală", ar permite o repornire teoretică a agriculturii mondiale. OK. Interesant. Nu este abordat cine va decide cum să distribuie aceste semințe în cazul unei astfel de catastrofe.

Ceea ce este remarcabil este lista celor care susțin acest parteneriat public-privat extrem de neobișnuit.


Trust al recoltelor?
Banca de semințe și achiziționarea semințelor este gestionată de o entitate cunoscută sub numele de Crop Trust, cunoscută oficial sub numele de Global Crop Diversity Trust, care are în prezent sediul la Bonn, în Germania. Pe site-ul său web, Crop Trust face afirmația modestă că "singura sa misiune este de a se asigura că omenirea conservă și pune la dispoziție diversitatea culturilor din lume pentru securitatea alimentară viitoare".

Are o listă impresionantă de sponsori financiari pe care o numește Consiliul donatorilor. Printre cei mai vizibili se numără Bayer Crop Science, care în prezent include Monsanto; DuPont Pioneer Hi-Bred; Syngenta AG, deținută în prezent de ChemChina. Aceștia sunt cei mai mari furnizori din lume de semințe patentate cu OMG-uri și de produse agrochimice asociate, cum ar fi Roundup cu glifosat. Syngenta, acum deținută de statul chinez, este cel mai mare furnizor de produse chimice pentru culturi din lume.

În plus, printre donatorii Crop Trust se numără Fundația Bill și Melinda Gates, principalul donator care a inițiat Trustul în 2004, împreună cu FAO, Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură și CGIAR, acționând prin Bioversity International.

Fundației Gates i se alătură în cadrul Crop Trust Fundația Rockefeller, cea care a finanțat pentru prima dată crearea biotehnologiei OMG, începând cu anii 1970, în cadrul Institutului Internațional de Cercetare a Orezului, unde a cheltuit milioane de euro pentru a încerca să dezvolte eșecul colosal numit "Orezul auriu cu vitamina A". CGIAR, înființat în 1972 de Fundația Rockefeller și Fundația Ford pentru a răspândi modelul lor de agribusiness al Revoluției Verzi, controlează majoritatea băncilor private de semințe din Filipine, Siria și Kenya. În total, aceste bănci de semințe actuale dețin mai mult de șase milioane și jumătate de soiuri de semințe, dintre care aproape două milioane sunt "distincte". Seiful Doomsday Vault din Svalbard are capacitatea de a găzdui patru milioane și jumătate de semințe diferite.

La momentul deschiderii Seiful de semințe Doomsday din Svalbard, în 2008, președintele Crop Trust era canadianca Margaret Catley-Carlson. Catley-Carlson a fost, de asemenea, președinte până în 1999 al Population Council din New York, organizația de reducere a populației a lui John D. Rockefeller III, înființată în 1952 pentru a promova programul de eugenie al familiei Rockefeller sub acoperirea promovării "planificării familiale", a dispozitivelor de control al nașterilor, a sterilizării și a "controlului populației" în țările în curs de dezvoltare. Catley-Carlson a făcut parte, de asemenea, din consiliul de administrație al Fundației Syngenta.

Consiliul pentru De-Populare
A fi președinte al Consiliului pentru Populație fondat de Rockefeller nu este un lucru minor. În anii 1990, Organizația Mondială a Sănătății a ONU a lansat o campanie de vaccinare a milioane de femei din Nicaragua, Mexic și Filipine cu vârste cuprinse între 15 și 45 de ani, pentru a le vaccina, se presupune, împotriva Tentanus, o boală care apare în urma unor lucruri precum călcatul pe un cui ruginit. Vaccinul nu a fost administrat bărbaților sau băieților, în ciuda faptului că se presupune că aceștia sunt la fel de predispuși să calce pe cuie ruginite ca și femeile.

Din cauza acestei anomalii ciudate, Comit' Pro Vida de Mexico, o organizație laică romano-catolică, a devenit suspicioasă și a cerut ca mostre de vaccin să fie testate. Testele au dezvăluit că vaccinul antitetanos răspândit de OMS' doar pentru femeile aflate la vârsta fertilă' conținea gonadotrofină corionică umană sau hCG, un hormon natural care, atunci când este combinat cu un purtător de anatoxină tetanică, stimulează anticorpii care o fac pe femeie incapabilă să mențină o sarcină. Niciuna dintre femeile vaccinate nu a fost informată.

Ulterior s-a aflat că Fundația Rockefeller, împreună cu Consiliul pentru Populație al lui Rockefeller, Banca Mondială (sediul CGIAR) și Institutele Naționale de Sănătate din Statele Unite ale Americii au fost implicate într-un proiect de 20 de ani, început în 1972, pentru a dezvolta vaccinul avortului ascuns cu un purtător de tetanos pentru OMS. În plus, guvernul Norvegiei, gazda Seiful de semințe al apocalipsei din Svalbard, a donat 41 de milioane de dolari pentru a dezvolta vaccinul special abortiv împotriva tetanosului.

Este doar o coincidență faptul că aceeași Fundație Gates susține organizația responsabilă de menținerea Seifului de semințe "apocaliptice" din Svalbard în același timp în care Gates apare ca o autoritate majoră în ceea ce privește pericolul epidemiei de coronavirus Wuhan? Într-un articol pe care l-a scris pentru New England Journal of Medicine, Gates a declarat că, desemnat COVID19, "a început să se comporte foarte asemănător cu agentul patogen care apare o dată la un secol și care ne-a îngrijorat".

Un seif de semințe practic inaccesibil, aflat sub controlul unora dintre cei mai importanți susținători ai eugeniei și ai reducerii populației din lume, este cu siguranță remarcabil. Cu mai mult de un milion de semințe de neînlocuit din patrimoniul de semințe al lumii închise în Seiful de semințe din Svalbard, ar putea fi aceasta o modalitate prin care giganții agroindustriali OMG, cum ar fi Bayer-Monsanto sau Syngenta, să obțină în mod ilegal acces la aceste semințe într-o perioadă de criză globală? Sună foarte neverosimil, însă în lumea noastră se întâmplă lucruri neverosimile. Am putea spune: "Cel care controlează semințele de cultură din lume, controlează lumea".

F. William Engdahl este consultant în domeniul riscurilor strategice și conferențiar, este licențiat în politică la Universitatea Princeton și este un autor de best-seller în domeniul petrolului și al geopoliticii, în exclusivitate pentru revista online 'New Eastern Outlook'.