Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Legaturi catre stiri interesante!

Creat de jackie28t, 12 Iulie 2006, 01:12:37

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Ganditorul

Acum putem vb de craterul din Siberia. Au aparut imagini noi - de la fata locului - au aparut parerile specialistilor care studiaza fenomenul de aproape (si se vede ca acea "padure de brazi" ce dadea dimensiuni apocaliptice craterului reprezinta defapt tufisuri de tundra) etc etc

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=tDAVtjSadGg

Fotografiile realizate din avion prezintă un fel de groapă uriaşă aproape perfect cilindrică, cu diametrul de 80 de metri, ce a apărut dintr-o dată în Peninsula Iamal din nordul Rusiei, al cărei nume se traduce prin sintagma "Capătul lumii".

Andrei Plekhanov, un reputat cercetător de la Centrul pentru studii arctice, spune că acel crater uriaş reprezintă cel mai probabil rezultatul "acumulării unei presiuni excesive" sub pământ, din cauza schimbărilor de temperatură din regiune.

http://www.pressalert.ro/2014/07/misterul-craterului-urias-care-aparut-brusc-siberia-descifrat-de-cercetatori-video/

mr

#3781
Parerea lui Dughin care o fi? :star:

,,Vor începe luptele în Crimee, ei vor prăbuşi vreun oarecare avion de pasageri şi toţi vor înceta să mai zboare cu avionul...", spunea Jirinovschi (in 20 iunie 2014).

http://www.stiripesurse.ro/premeditare-jirinovski-acum-o-luna-va-fi-doborat-un-avion-civil-video/

Raman la parerea ca totul este un scenariu gandit de multa vreme in urma. Prabusirea avionului (deloc intamplator Malaysia Airlines cu tot tacamul - 777, simboluri, drapel etc) este doar un act. Si mai cred ca Rusia este parte activa si constienta a acestui scenariu (anumiti lideri cu putere de decizie), asa cum a fost mereu in istoria din ultimile sute de ani. Ramane de vazut cate/ce acte vor urma... pentru multime: un mega-razboi, un nou nivel al statului fascist, un crash economic global, o exterminare etc. Ceva bun nu va fi, asta e clar. Nu mai sunt demult baze pentru asa ceva, nici fizice, nici morale. Ipostaza premeditata, dealtfel, si pregatita minutios. Deja sunt pe fata o multime de elemente. Oricum masele amortite nu au cu ce sa judece acest scenariu si vor lua totul ca fiind o intamplare.
Daca nu va fi razboi militar in viitorul apropiat, va fi razboi economic cu efecte devastatoare. Au grija unii de asta. Economia mondiala bazata pe specula si influienta, nu are directie. Cu atat mai mult, umanitatea nu are directie. Urmeaza, poate natural, un binecuvantat reset. Asa cum au mai fost. Si aici nu este vorba de ce vor acei "unii", care ghideaza vremelnic drumul... 
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

Ganditorul

#3782
MR:
CitatSi mai cred ca Rusia este parte activa si constienta a acestui scenariu...

in timp ce Ucraina & Co sunt niste fecioare neprihanite, incapabile de planuri distructive  :evil:

Intrebarea cea mai buna este : " Cui foloseste conflictul din Ucraina si cui foloseste atragerea rusiei intr-un conflict deschis cu Ucraina & Co ? "

Rusiei ii foloseste izolarea de UE prin transformarea Ucrainei intr-un teritoriu inacesibil comertului ? Ma indoiesc ... si primul gand ma duce la  vechiul "plan Anaconda" conceput de strategii merigani prin anii '60, plan cu care voiau sa izoleze "spatiul comunist" si in special cel sovietic , cu zone de conflict care sa le limiteze iesirea pe piata libera cu produse competitive si ieftine (socialismul chiar producea bunuri fiabile si ieftine, pe pielea noastra, e drept - iar o trecere a comertului socialist prin interiorul unor zone de conflict era o solutie a strategilor occidentali pt ca astfel cresteau preturile cu "coeficientul de acoperire a riscului" facand aceste produse "ale comunismului" sa devina necompetitive cu cele ale "pietii libere, de consum"). Din aceste motive (dar si din alte considerente strategice ) au aparut razboaiele din Vietnam, Coreea, Afganistan, Irak, Siria, Egipt - majoritatea conflictelor fiind la "granita cu lumea comunista".

Si atunci de ce ar vrea Rusia sa-si continue izolarea economica fata de restul lumii prin intretinerea unei stari de razboi la granita cea mai importanta - granita de comert cu UE ? Poate or fi masochisti si le place saracia si izolarea...


P.S. Cred ca Putin a gresit cand a trecut la 30 de minute in urma atacului asupra avionului ... trebuia sa treaca inaintea acestui avion si sa incaseze lovitura de racheta ...pe care tot el a comandat-o si regizat-o  :evil:
Si nici atunci nu cred ca ar fi crezut cineva ca rusia si putin nu sunt implicati direct in masacrul petrecut pe teritoriul sarmanei, orfanei si nevinovatei Ucraine - cea a carei conducere de azi este rezultatul unui proces electoral cu flori si cantece - si nu cu morti, incendii, batai de strada si fapte criminale ...asa cum se prezinta istoria ultimele 12 luni prin prisma unor reporteri rauvoitori - agenti 100% ai rusilor.
In Ucraina n-a murit si nu moare nimeni - doar ni se pare - in realitate se "planteaza flori" si se canta cantece de voiosie.

dab270277

Acelasi lucru sa intamplat si in Bosnia. De data asta "rusii" sunt o nuca tare si doar marea masa de "blegi" nu inteleg ce se petrece cu adevarat. Niciodata Rusia nu o sa accepte ca bazele militare americane sa fie la cateva sute de kilometrii de Moscova. Romania trebuia sa nu accepte niciodata o Ucraina in Uniunea Europeana fara a face anumite aranjamente macar de ordin economico financiar daca territorial nu se poate. O sa vedem ce se va intampla cu cea  a mai ramas din industria noastra precum si cu agricultura dupa aderarea Ucrainei in Noua Ordine Mondiala (in devenire).
"The history of our race, and each individual`s experience, are sown thick with evidence that a truth is not hard to kill and that a lie told is immortal." Mark Twain

Ganditorul

#3784
Incep sa dispara urmele de vopsea de pe cioara vopsita in Ucraina...

In loc sa apara datele tehnice si inregistrarile din satelit ale lansarii unei rachete de pe sistemul BUK M2 ( ca doar supraveghere video-satelit si sisteme speciale in zona exista si nu crede ca nu s-a intensificat ... cand Putin era in excursie ) suntem imbuibati cu sugestia ca avionul MH17 a fost doborat cu o racheta de la sol de pe sistemul sofisticat amintit mai sus.
- Se fabrica la repezeala "inregistrari telefonice" ce sunt interpretate total paralel cu subiectul discutiei ( in discutiile "surprinse de serviciile secrete ucrainiene" se vede interesul separatistilor pentru cutiile negre, pt ca acestea sa nu ajunga la cei care, dpldv, pot mistifica adevarul ) - si totusi pe aceste discutii se grefeaza mediatic "siguranta" gasirii cauzei prabusirii avionului MH17 prin lovirea lui cu rachete BUK si discutiile dintre protagonistii "tragerii".

Mai mult - se iau masuri de sanctionare a rusiei, se avanseaza viitoare sanctiuni ...poate, poate va iesi bubuiala si vor avea si ei de unde sa prezinte o imagine cu rachete plecate de la sol (pentru satisfacerea multimii care vrea dovezi si nu inregistrari patentate " Bercea Mondialul")
- Filmul initial, ala neprelucrat arata astfel :

https://www.youtube.com/watch?v=RyxIiW9m2mM

Ce lipseste din filmul asta ? Traseul rachetei, urmele de siaj lasate de acest dispozitiv cu mare putere de foc - PE CER NU SE VEDE  NIMIC - nici o urma a traseului rachetei.
Iata ca s-a descoperit "racheta invizibila" - iar canalele media pedaleaza pe aceasta noua descoperire... :evil:

Pentru edificare iata ce trebuia sa lase in urma o racheta lansata de pe BUK M2 si cum arata acest sistem "la lucru" :

https://www.youtube.com/watch?v=hsgQ83irr0o

Disperati ca n-o sa iasa bubuiala preconizata (inceputul unei razboi de proportii) "zeii razboiului" baga din top : "in ultimele 48 de ore au intrat din rusia tancuri, transportoare blindate, sisteme BUK M2 " = Brava soldat Sveik ... si satelitii de supraveghere din zona ce spun ? Dar cei care pazesc granita Ucrainiano-Rusa ? Si-au adus abia acum aminte ca au dovezi ca armament greu a trecut din Rusia spre zona de conflict sau e un scenariuu destinat sa incinga situatia pana la nivel de razboi generalizat ...inainte ca "anonimus" de pe net sa-si dea seama ca e o poveste de adormit copii ?

Incepe sa devina din ce in ce mai veridica varianta unei explozii la bord (terorism) sau graba cazacului ucrainian de pe un MIG-ul (care a insotit avionul MH17... dupa declaratiile martorilor) de a dobora un avion in care "sigur, se afla Putin".
- Inca 6 zile de pace relativa, inca 6 zile in care sanctiunile "lumii civilizate asupra Rusiei" sa nu sara calul spre manifestari violente care sa aprinda razboiul si toata magaria se va afla in toata "spendoarea ei", vom afla primele concluzii ale unei comisii cu adevarat internationale (si nu aia venita ca "internationala" de la Kiev).
Si abia atunci vom avea surprize, mari surprize. Parerea mea.


P.S. - sa stii ca in urma cu cateva zile armament greiu si sofisticat a trecut granita Ucrainei si totusi sa lasi si sa garantezi sigurata culuoarelor de zbor civile deasupra tarii tale este o prostie criminala a conducerii de la Kiev - dar de ce ne miram, parca ar fi prima prostie criminala a "emanatilor". De aia sunt si asa de disperati sa plaseze raspunderea pe carca altora...

panta_rh_ei

@ganditorul, impartasesc intru totul punctul tau de vedere.  "Dovezile' tehnice prin care incearca sa convinga opinia publica se suprapun peste ceea ce mie mi s-a parut de la inceput suspect: graba cu care a fost lansat pe toate canalele media acel filmulet trucat dpmdv + vehementa acuzarii cuiva anume. Cu cat arati cu degetul mai insistent intr-o parte ar trebui sa te uiti exact in cealalta dar...lumea se conduce(inca) dupa directiva lansata de la o anumita tribuna prezidentiala. Continui sa cred ca ursul siberian nu este deloc idiot si nu m-ar mira sa aud, nu foarte tarziu, despre(anume) atentate. Cand cineva va prezenta trofeul ursului siberian din partida de vanatoare la ursi siberieni atunci va fi intra-adevar grav. Pana una alta cowboy-ul, precum tufisul alta data, minte cu nerusinare iar lingaii ii tin hangul. Putem doar spera ca mai sunt si oameni cu mintea intreaga si picioarele pe pamant care nu vor permite inceperea macelului.
LIBERTATEA este doar aspectul negativ al intregului fenomen - viatza omului - al carui aspect pozitiv este RESPONSABILITATEA. LIBERTATEA  este in pericol sa degenereze intr-un capriciu daca nu este vietzuita in termenii RESPONSABILITATZII.

Xanadron

O scurta revenire la surse, pentru cine (inca) se intreaba "de ce Malaiezia"?

http://en.wikipedia.org/wiki/Kuala_Lumpur_War_Crimes_Commission

Tribunalul asta - care-l include si pe Alfred Webre -, desi "simbolic", deranjeaza rau pe  :evil: (Bush, Blair, Cheney, Rumsfeld etc fiind acuzati de crime contra umanitatii prin Irak /Afganistan /Guantanamo etc, dar si is-ra-el-ul mai nou prin Sabra&Shatilla etc etc. - in nov. 2013 asta.)
"The bad boys" au fost deci pusi la coltz - tot simbolic cumva, dar tragic - exact in ziua declansarii macelului din fasia Gaza - QED.

P.S. 10 intrebari incomode adresate de Antonov (ministrul armiei ruse) marionetelor ucrainiene pot fi gasite pe RT - nu mai dau linkul, ca RUFOn sa nu fie din nou (re)marcat. 8-)
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

kandaon

Citat din: panta_rh_ei din  18 Iulie 2014, 12:29:23
@kandaon: eu spun ca mioriticii ar trebui sa fie diplomati, nu sa se arunce cu capul in zid acuzand si dand verdicte in conditiile in care restul lumii se mentine in expectativa.  Rusia, cu meritele si pacatele ei, este si va ramane la o aruncatura de bat de noi si nu vom castiga/recupera ceva vreodata daca ne purtam ca niste imbecili – parerea mea, evident.
"Fara suparare, asta e o atitudine pe care nu o inteleg si o consider o tampenie." -  nu-i nici o suparare dar daca tu crezi ca aluzia la diplomatia care "exista dar lipseste cu desavarsire" este o tampenie, asta e. Fiecare cu parerea lui . Eu respect parerile tuturor . Numai bine.  :-D

Probabil nu ai vazut/auzit ce reactii au avut cei din tarile cu cetateni mai multi morti in incidentul ala. Fata de aia reactia alor nostri chiar a fost aproape "mioritica" (vad ca-ti place sa-i numesti astfel pe romani, nu stiu daca la modul peiorativ sau pozitiv).
Nu inteleg nici cum crezi tu ca ar trebui sa ne comportam fata de rusi pentru a recupera "ceva" cum zici tu? Sa fim lingusitori, cu capu plecat, sau cum?
Da, sunt de acord ca trebuie sa existe diplomatie, dar atunci cand nu merge deloc si cand iti sunt afectate interesele vitale faci ceea ce trebuie chiar daca pentru asta te murdaresti pe maini sau lasi diplomatia de o parte.
Daca erau unii doar diplomati cum spui tu in trecut astazi poate ca ne-am fi numit Ali Baba si Ismail Mahomed si am fi discutat aici pe forum despre chichitele legii Sharia si nu despre spatiu, cosmos, OZN-uri, multiversuri, istorie, religii, politica si razboaie.

Nu sunt nici eu adeptul razboaielor, dar nici al supunerii cu orice pret in ideea ca poate poate "bau bau" o sa ne lase in pace si o sa ne dea inapoi ce ne-a furat. E bine sa fim impaciuitori, dar daca nu merge asa trebuie sa facem pasul in directia opusa daca ne sunt afectate interesele vitale. Rusia nu pare interesata sa fie impaciuitoare cu noi, ba chiar continua politica imperialista contra noastra (vezi Rep Moldova, romanii din Transnistria, aveau planuri de dezmembrare a Romaniei la un moment dat, mana in mana cu Ungaria si chiar unii de prin vest etc) asa ca de ce sa-mi plec capu eu, sau sa-mi pese ca ii ataca americanii sau cine ii ataca pe ei (probabil si chinezii in viitor)?

De asta nu-i inteleg pe cei care sunt apasati cumva de grija Rusiei, si cum ca imperialistii vestici vor sa o doboare. Da, sunt de acord ca asta vor, dar nu e nimic nemaivazut aici. E ceva ce se intampla de la inceputul istoriei cu imperiile si asta se intampla si cu imperiul rus intr-un fel sau altul. Imperiile apar, cresc si se ridica, apoi altii mai puternici apar langa ele si le doboara pentru a le lua locul. Nu e intr-adevar ceva moral, e legea junglei cum se zice. Dar chiar daca am vrea noi suntem acum prea mici pentru a stopa sau schimba asta. Noi ar fi bine sa ne concentram in primul rand pe problemele noastre si pe cum sa razbim cu bine in viitor.

Poate sunt eu prea cinic insa, dar asa vad lucrurile acum, incercand sa le gandesc cat mai la rece.

Iar despre avionul ala, eu am spus ce cred, a fost doborat din greseala de catre separatistii pro-rusi, cu rachete primite probabil din Rusia (si avand echipaje cat de cat profesioniste rusesti). De aia incearca acum sa dreaga cat de cat lucrurile cumva, nu permit prea mult accesul observatorilor straini, au incarcat materiale de acolo in camioane si le-au dus cine stie unde, au spus ca au gasit cutiile negre si ca le trimit la Moscova, rusii au spus ca ei nu le vor, apoi separatistii au spus ca de fapt n-au gasit nicio cutie neagra etc etc..
Nu am exclus nici ca au fost "pacaliti" cumva, au fost intaratati sa traga in tot ce misca pe acolo si au produs astfel dezastru care s-a intamplat.

kandaon

#3788
Citat din: Xanadron din  21 Iulie 2014, 09:50:41
O scurta revenire la surse, pentru cine (inca) se intreaba "de ce Malaiezia"?

http://en.wikipedia.org/wiki/Kuala_Lumpur_War_Crimes_Commission

Tribunalul asta - care-l include si pe Alfred Webre -, desi "simbolic", deranjeaza rau pe  :evil: (Bush, Blair, Cheney, Rumsfeld etc fiind acuzati de crime contra umanitatii prin Irak /Afganistan /Guantanamo etc, dar si is-ra-el-ul mai nou prin Sabra&Shatilla etc etc. - in nov. 2013 asta.)
"The bad boys" au fost deci pusi la coltz - tot simbolic cumva, dar tragic - exact in ziua declansarii macelului din fasia Gaza - QED.

P.S. 10 intrebari incomode adresate de Antonov (ministrul armiei ruse) marionetelor ucrainiene pot fi gasite pe RT - nu mai dau linkul, ca RUFOn sa nu fie din nou (re)marcat. 8-)

E o chestie chiar buna ca cineva i-a acuzat (oricum multi i-au acuzat si in vest, cel putin neoficial), problema e ca e doar ceva simbolic, acel tribunal e ceva privat fara nicio putere reala. Si ca sa fie chiar obiectivi ar putea inculpa si pe altii acolo, inclusiv pe Putin. Pentru ca razboaiele din Cecenia au facut peste 100.000 de victime printre civilii de acolo, plus o gramada de alte crime, rapiri, violuri, disparitii de persoane etc,. Numai spun ca destui l-au acuzat ca a folosit serviciile secrete rusesti pentru a arunca in aer niste blocuri de locuinte in Rusia, dand vina pe ceceni pentru asta si avand astfel un motiv si mai intemeiat pentru a porni al doilea razboi din Cecenia. Iar dintre cei ce l-au acuzat multi au murit, unii otraviti cu poloniu prin Anglia, altii disparuti prin Rusia, jurnaliste impuscate in scara blocului etc
Din pacate astfel de oameni (Bush, Blair, Cheney, Rumsfeld, Putin etc) nu pot fi acuzati sau mai exact condamnati asa de usor
Astia sunt aceeasi Marie dar purtand palarii diferite, precum doua bande de mafioti care-si disputa suprematia in oras si incearca sa cucereasca si cartierul celeilalte, doar ca jocul lor e la nivel planetar

Fr0styan


acme

Citat din: Xanadron din  21 Iulie 2014, 09:50:41
O scurta revenire la surse, pentru cine (inca) se intreaba "de ce Malaiezia"?
Coincidenta sau nu zborurile MH370 si MH17 au folosit aeronave Boeing 777-200
We're born alone, we live alone, we die alone.

Fr0styan


SLEAH19

#3792
  Cred că ar fi echitabil ca RUFON, să aibă pe lângă secţiunea în limba engleză şi una în limba rusă, să poată şi bolşevicii să se exprime mai elocvent... se ştie că oricâtă acurateţe ar avea traducerea, unele lucruri nu sună ca în limba lor . Mai răsfiraţi ciolovecilor, nu mai daţi cu concluziile avant la lettre, vedeţi că în încercarea dea arunca totul în ceaţa conspirativă şi a stipula alţi vinovaţi să nu rămâneţi în  offside de 17 metri :wink:.

Una, pentru că lui Putin la prima conferinţă de după catastrofă ..i-a picat faţa , atunci  când a realizat ce înseamnă să dai armament sofisticat pe mâna unor beţivi.

A doua , astăzi Putin nu a mai negat autorii atacului cu rachetă, ci a cerut  comunităţii internaţionale,  să gestioneze cu înţelepciune evenimentul şi să-l soluţioneze exclusiv pe cale diplomatică.

Păcat că dintr-o lovitură a pierdut mult şi din poziţia pe care o luase în BRICS.

       
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Ganditorul

#3793
Boeing 777-200 este cel mai popular si probabil cel mai fiabil avion de linie pe distante lungi. Mai e si problema daca-ti permiti alte aeronave sau cumperi cam ce gasesti la banii care-i ai. Cu siguranta colegii de forum ancorati in problema aero vor da explicatii mai pertinente pe domeniul acestei (false) coincidente. Cred ca o analogie de tipul - "ce coincidenta, inainte de 89, 2 Dacii 1300 au fost sabotate"- e perfect valabila. Chiar sa vrei, nu cred ca poti defini alt tip de aeronava la malaezieni.


P.S.
CitatMai răsfiraţi cilovecilor, nu mai daţi cu concluziile avant la lettre, vedeţi că în încercarea dea arunca totul în ceaţa conspirativă şi a stipula alţi vinovaţi să nu rămâneţi în  offside de 17 metri :wink:.

Ce tareee - dar sa stii colega @sleah ca ultima data cand m-am uitat pe certificatul de nastere eram roman - si spun asta pt ca sunt unul dintre "ciolovecii" care au iesit din tipar si nu crede toata ciorba servita mediatic.
Pe de alta parte ar fi ideal ca pe RUFOn sa intre si useri din Ucraina si Rusia - se numeste culegere de date si informatii de la sursa - da' n-avem noi norocul asta sa ne serveasca cineva informatii direct din zona si direct pe site. Asa, ca mai insailam cate o deductie logica, din ce le mai scapa  celor cu "informatia mediatica" printre peticele cusute peste adevar..e alta problema.   :-D
Ramane doar sa puneti la zid toti "ciolovecii" pe principiul perfect anti-comunist si perfect occidental : "cine nu gandeste ca mine e dusmanul statului". Spor...

acme

Citat din: Ganditorul din  21 Iulie 2014, 12:48:23
Boeing 777-200 este cel mai popular si probabil cel mai fiabil avion de linie pe distante lungi. Mai e si problema daca-ti permiti alte aeronave sau cumperi cam ce gasesti la banii care-i ai. Cu siguranta colegii de forum ancorati in problema aero vor da explicatii mai pertinente pe domeniul acestei (false) coincidente. Cred ca o analogie de tipul - "ce coincidenta, inainte de 89, 2 Dacii 1300 au fost sabotate"- e perfect valabila. Chiar sa vrei, nu cred ca poti defini alt tip de aeronava la malaezieni.

Internetul zice:
Airbus A330-300 15buc
Airbus A380-800 6buc
Boeing 737-800 15buc (ML*,FF*) 41buc (MX*,MLM-MLR,MS*)
Boeing 747-400 1 buc
Boeing 777-200ER 13buc
We're born alone, we live alone, we die alone.