Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Detectivi din spatele tastaturii

Creat de fiulploii, 08 Septembrie 2015, 16:13:11

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Grifon

Ex-regală, desigur, dar păstrez formula onorifică din respect pentru istorie.
Cât despre declarația lui Junker, cred că n-o va comenta nimeni, fiind luată ori ca o glumă, ori ca o figură de stil. Cel mult, se poate specula ca fiind ceea ce psihologii numesc "act ratat"-când subconștientul "o ia inaintea" ipocriziei conștientului (sau, mai pe românește, "gura păcătosului adevăr grăiește"...

Revenind la IPC, din ce-am citit până acum in corespondența sa cu Eliade, m-a frapat un mic amănunt, aproape neobservabil. La un moment dat, IPC ii confiază mentorului că il bate gândul a se lansa intr-o activitate comercială (!?), fără a detalia despre ce e voba.

Incă nu mă grăbesc cu o nouă ipoteză, dar mai "sap". E posibil ca prin acest inedit detaliu să se explice - dacă nu crima - măcar alte bizarerii din viața lui.

Xanadron

#331
Ehehei, colega @Grifon, multe ar fi de povestit despre cine si de ce ar merita intr-adevar respect in istoria asta de 3 secole a omenirii (max. 4 dupa flat-earthers). Sau despre alte asa-zise case regale mai... bronzate :-D decit asta a vamesilor nemti adusi pe la noi de masonii balaceano-stolniceni deghizati in frizeri (te-ar durea capu' de ex. dac-ai afla in contextul carei psy-op ii scria Ilievici felicitari oficiale varului sau Cioaba-n deceniul trecut.)

Cum insa nu vreau sa-mi incarc karma, iar temele cu iz politic sint nedorite aici, revin la detectiveala IPC-ista repetind ca nici nu prea conteaza cine anume l-a matrasit "pe persoana fizica", :lol: ci-n primul rind [de] ce anume. Iar motivatia/iele cred ca le-am lamurit deja.

...Sau nu tocmai? Posibil - caz in care oi mai tasta si io p-acilea, incercind sa aflu daca avidul de Putere Absoluta IPC si-ar fi dorit nashia unei noi paradigme [mioritice si-apoi] globale oneste, sau a uneia de o duplicitate ceva mai "originala"?!
Inclin spre a doua varianta, da' nu-s inca sigur - doar 90% deocamdata :-D (logic - altfel nu-l contacta pe ex-rege post-lovilutie.)
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Grifon

De l-o fi apucat asemenea "pohte", pot zice că și-a ales o cauză perdantă - iar asta spune multe despre câtă "precogniție" poseda, sau cât de conexat la "culise" era. Cred că s-a dus la Mihai pentru că era fascinat de anumite posibile scenarii, mai in acord cu elitismul său...sau pur și simplu că era prea mare "inghesuiala" prin alte haite, si, deh, "rămânea fără coledzi, mă ințeledzi ?"

Asta dacă intr-adevăr iși uitase atât de mult reala vocație, tânjind după "ciolane"...ceea ce, totuși...mi-ar displace să fie adevărat...

Xanadron

Mda, logica simpla poate conduce uneori la concluzii valabile (cazul nostru: ca IPC ar fi ales in mod neinspirat tabara monarhista si nu cea a "iacobinistilor ghilotinisti".) Cind e vorba insa de urzeli d-astea globale, lucrurile se complica exponential, ca si-n cazul stabilirii centrelor de putere "adevarate" (btw, dupa mine nu-s [doar] alea clamate de @Dharanis de ex., da' io cel putin nu ma cred detinatorul adevarului absolut si doar predic in pustii teoria polaritatilor prefabricate.)

Mai zic doar ca nu trebuie uitat nici faptul ca IPC era perfect constient de apartenentza lui GENETICA la Elite (credeti ca MRU de ex. nu-i? – ca sa vb. de aceeasi zona geografica si de un arbore genealogic asemanator.) Spre deosebire de altii insa – si chiar de stramosii lui – IPC n-a stat in banca lui, incercind sa schimbe regulile jocului milenar de-a orinduirile, "eliberarile" etc.

Ar fi deci enteresant de aflat si cine anume (ori ce organizatie oculta mai precis) l-a invitat pe EX-regele Mishu la Chicago in '91 ca sa puna incipient tzara la cale cu IPC. Fiindca am fi naivi sa credem ca IPC personal si nu ceva/cineva de deasupra lui, ba chiar mai-sus-si-de ex-rege.
OK, recunosc ca-s slabe shansele de-a afla si detaliul asta vreodata, asa ca implicatia la fel de logica ar fi sa ne retragem la depou. Citiva neuroni la fel de rebeli ca ai lui IPC vor protesta insa cu sigurantza (la mine-au si-nceput rebeliunea), asa ca...
To be continued.

P.S. Hmm, iar mi s-a restartat computeru-n mijloc de postare. M-as duce si la buda, da' mi-e cam frica...  :-D
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Grifon

Da, ar fi interesant de stabilit detaliile vizitei lui Mihai I la Chicago (imi amintesc bine că și dl.@SLEAH19 ne-a indemnat spre asta, in primele sale postări).
Din nefericire, eu nu cunosc asemenea detalii, și nici prin ce putem accesa noi nu cred că putem găsi indicii. Firește,am putea specula....dar speculâm tot pe baza propriilor convingeri, așa că nu putem ieși din spirala vicioasă a subiectivismului.

P.S.- Maestre @Xanadron, m-ai deturnat ! Am lăsat baltă corespondența Culianu-Eliade și m-am dus spre "Râul Selenei". Iată, de asta e bun un forum - ne ajutăm in cunoașteri...și nu doar așteptăm "cursuri prin corespondență" (fie și de la somități "mondiale"...ptiu drace ! era să zic "globale"...haaahahahaa !).

Grifon

Din corespondența IPC - Eliade, precum am scris anterior, se desprinde un aspect inedit . Intr-o scrisoare din perioada Groningen (nov. 1978), Culianu ii confiază, oarecum neașteptat lui Eliade, că "s-a gândit la viitorul său", si că vrea să inceapă "o activitate de comerț" - precizând doar că mai așteaptă câțiva ani, până "să ajungă cunoscut".

Oare l-a ce s-o fi referind ? Că nu mi-l pot imagina ca bișnițar, Doamne iartă-mă ! Poate ceva in domeniul antichităților....că era pasionat de anticariate, cărți / artefacte vechi. Căci, dacă e vorba de altceva...aș ajunge cu gândul la stupefiante. Asta, oricât de neverosimil ar parea, ar răspunde la cateva ciudățenii - precum telefonul ăla către Columbia, din ziua morții, și chiar apariția suspecților menționați de procurorul Voinea...cu firma lor de comerț exterior / transport.

Voi reveni cu un scenariu ipotetic, când il voi inchega cronologic. Merită aprofundată ideea, odată că e un fir neurmat de noi, si apoi pentru că, fãră halucinogene, cam greu "călătorii in lumea de dincolo".

Grifon

In primul rând, se pune intrebarea : câtă treabă a avut IPC cu drogurile ?
E destul de greu de răspuns la asta, dar se pot face o serie de prezumții, cu o rată bunicică de credibilitate:
1) Culianu a fost, intotdeauna, o fire depresivă, cu frecvente crize de personalitate (era departe de-a fi ceea ce numim "un echilibrat emoțional")
2) Toată viața a avut o propensiune ptr.fantastic, fiind profund preocupat de alte dimensiuni, "lumea de dincolo", s.a.m.d.
3) A studiat indeaproape, ca si maestrul său Eliade, tehnicile șamanice - unde halucinogenele erau ingredient de bază.
4) Si petrecut post-adolescența in Italia, in condiții precare de existență, intr-o epocă in care stupefiantele circulau aproape la liber in mediul unui tineret anarhist, revoluționar.
5) Ulterior s-a stabilit in Olanda, țară arhicunoscută ptr.liberalismul drogurilor, continuându-și activitatea in mediul universitar (segment tradițional de consumatori).

Personal, nu am dubii că a consumat narcotice - diferența fiind că a făcut-o in mod controlat. Dar a trecut el de la statutul de consumator ocazional la cel de traficant ? Asta ràmâne doar speculație - insă o speculație măcar relativ sustenabilă.

Avea contacte in medii de interes, putând ușor intui dinamica cererii/ofertei. Era aproape mereu in criză de bani - până prin anii '80, când și-a mai rotunjit veniturile.  Cunoștea segmente intregi hippie, unde nu era mare lucru să-și găsească "ajutoare".

E drept, de aici și pânã a spune că era mare boss - ar fi hazardat și aberant. Insă apoi apar ciudățeniile din SUA. De ce nu reclamà la poliție efracția brutală a apartamentului ? De ce e ambiguu privind amenințàrile primite ? De ce suna in Columbia ? Și, dincolo de toate, in ce conetxt ajunsese a avea tangențe cu românii aceia, foști securiști, ce deschiseseră in Chicago firma de transport (după ce, anterior, fuseseră responsabili cu liniile aeriene internaționale) ?

Dacă e ceva adevăr in proiecția asta speculativă, atunci criminalul nu va fi aflat niciodată - lumea traficanților fiind plină de "decese pripite". Și așa ne putem explica și o oarecare jenă a autorităților (și române, și americane) de a dezgropa o afacere pe care o intuiesc a fi fost, mai mult sau mai puțin, drug-related.

Personal, totuși, nu acord teoriei un procent de veridicitate prea mare - insă destul cât s-o introduc in top 3 (in locul celei ce-i culpabilizează, doar d.p.d.v.ideologic, pe extremiștii de dreapta).

Grifon

Răsfoind azi "Pergamentul Diafan" - in special nuvela Tozgrec - nu m-am putut abține de la o porție de râs, recitind umorul superb al lui Culianu (cu atât mai superb, incât, dată fiind asasinarea sa, greu ne putem opri a-l compara cu Tozgrec).
Reproduc un mic paragraf, ce are darul de-a fi si relevant, dar și suculent in același timp:

"Exactitatea informațiilor lui Tozgrec aduse la fața locului câțiva observatori permanenți, care, după ce s-au instalat la hotel, au cumpărat parcele in jurul vechii "hacienda" și și-au construit repede vile. Mai intâi fu un domn Ivanov, apoi un domn Smith, apoi un domn Lopez din partea locului, apoi domnii Schmidt, Dupont, incà o dată Smith, Giovanetti, alți 3 Lopez, San Su, Mishima, Ionaidis, Karaman, Popescu, și lucrurile se terminară printr-o adevărată invazie de Ivanov, Smith, Dupont și Schmidt, care duse curând la dezvoltarea unui port in Golful Smaragdelor, in care vapoare din toate țările lumii descărcau niște lăzi imense".

Haaahahahaha ! Hahaha ! Cică..."incă o dată Smith" ! Englezii nu erau capabili de mai multă fantezie ca americanii....hahahahaha ! Tot Smith !

Grifon

Citat din: kandaon din  29 Iunie 2017, 13:59:48
Din pacate doar in engleza, dar pentru cei care nu cunosc limba probabil ca google translate ar merge cat de cat. J Vallee a unul din cei mai mari ufologi pe plan mondial

http://www.jacquesvallee.net/bookdocs/reviewabductions.pdf

Recenzia e de fapt la doua carti, una a lui David Jacobs (asta am inteles ca e un ufolog destul de cunoscut in SUA), numita "UFOs and Abductions" (OZN-uri si rapiri) si alta la cea a lui Culianu, "Out of this World: Otherworldly Journeys from Gilgamesh to Albert Einstein" (Calatorii in lumile de dincolo, cum a fost tradusa in romaneste, cred).

Vallee pare ca apreciaza mai mult cartea lui Culianu, unde sunt mentionate si destule intalniri (si chiar rapiri) cu fiinte (si vehicule) "din alte lumi", si unde se vorbeste si de calatorii astrale  :-D dar si fizice (cu corpul fizic) in alte lumi sau in spatiu, mentionate in diverse culturi si zone ale globului.

Ca fapt divers si amintindu-mi de mai vechea discutie despre moartea lui Culianu, am inteles ca asta a fost ultima lui carte, publicata la cateva zile sau asa, dupa moartea lui

Postarea d-tale, dle @kandaon, mi-a reamintit și mie de această pasionantă investigație, pe care am cam lăsat-o așa , in coadă de pește (poate era chiar mai inspirat să postezi aici referirile lui J.Valee)

Da, "Călătorii in Lumea de Dincolo" a fost ultima lucrare de anvergură a lui IPC, nefericitul nemaiapucând să și-o vadă in librării (a fost publicată postum). Dincolo că e o lectură fascinantă (si minuțios documentată), titlul poate da, întrucâtva, si înfiorătoarea ipoteză că moartea autorului a fost comandată chiar de ...acolo !

In anterioarele postări avute pe acest topic m-am străduit să mențin un plafon ...laic incercărilor mele deductive, nevrând să mă aventurez in spațiul metafizic. Dar, dacă tot a venit iar vorba, de ce n-am "săpa" nițel si faldurii "nevăzutului", presupunând că moartea năpraznică a lui IPC ar fi fost dorită de ..."ierarhii ale invizibilului" ?
Fie ele pozitive, negative, sau...neutre ?

kandaon

Citat din: Grifon din  30 Iunie 2017, 18:44:12
Postarea d-tale, dle @kandaon, mi-a reamintit și mie de această pasionantă investigație, pe care am cam lăsat-o așa , in coadă de pește (poate era chiar mai inspirat să postezi aici referirile lui J.Valee)

Da, "Călătorii in Lumea de Dincolo" a fost ultima lucrare de anvergură a lui IPC, nefericitul nemaiapucând să și-o vadă in librării (a fost publicată postum). Dincolo că e o lectură fascinantă (si minuțios documentată), titlul poate da, întrucâtva, si înfiorătoarea ipoteză că moartea autorului a fost comandată chiar de ...acolo !

In anterioarele postări avute pe acest topic m-am străduit să mențin un plafon ...laic incercărilor mele deductive, nevrând să mă aventurez in spațiul metafizic. Dar, dacă tot a venit iar vorba, de ce n-am "săpa" nițel si faldurii "nevăzutului", presupunând că moartea năpraznică a lui IPC ar fi fost dorită de ..."ierarhii ale invizibilului" ?
Fie ele pozitive, negative, sau...neutre ?

Da, e un topic mai deosebit pentru ca marea majoritate a oamenilor respinge de obicei astfel de posibilitati (existenta altor lumi, intalniri cu fiinte si masinarii de pe alte taramuri, fenomene paranormale, calatorii astrale, conexiuni mai mult sau mai putin vizibile intre credinte, mituri, folclor, legende stravechi si fenomene contemporane). Faptul ca unii le duc de multe ori in derizoriu si ajungi la horoscopul zilnic sau mama omida, falsuri pe net, reactii negative automate ori ca nu apar pe toate drumurile si in orice conditii, nu prea ajuta nici asta.

E posibil ca I.P Culianu sa fi gasit, descoperit, (re)inventat, invatat, poate chiar utilizat ceva, de genul informatii, metode, structuri, modele de actiune, interactiune sau influentare, motivatii ale cuiva, despre ceva sau cineva (de aici sau din "alte lumi") si asta sa fi deranjat pe cineva

Si acel cineva sa fi preferat sa-i inchida gura definitiv.

Ca fapt divers cel putin americanii au incercat sa foloseasca oameni cu abilitati paranormale (presupuse sau dovedite, depinde pe cine intrebi) si pentru a calatorii "in astral" (sau pentru acel remote viewing) si a spiona locuri mai ascunse sau protejate (inclusiv pe alte planete).

Au avut chiar un program numit Stargate daca nu ma insel, si unii participanti au facut niste declaratii interesante.

Culianu (ca si Eliade) avea insa niste cunostinte si o capacitate de sinteza si o viziune (poate si o mostenire) superioara la scara mai mare a lucrurilor care i-ar fi permis probabil sa mearga chiar mult mai departe decat multi. Atat cu niste experimente practice cat si dpdv teoretic, de ex tras niste concluzii din ce a studiat si observat de-a lungul timpului.


Grifon

Citat din: kandaon din  02 Iulie 2017, 12:57:21
E posibil ca I.P Culianu sa fi gasit, descoperit, (re)inventat, invatat, poate chiar utilizat ceva, de genul informatii, metode, structuri, modele de actiune, interactiune sau influentare, motivatii ale cuiva, despre ceva sau cineva (de aici sau din "alte lumi") si asta sa fi deranjat pe cineva

Dacă în postãrile anterioare am minimalizat presupusele capacități "extra" ale lui Culianu (previziuni, sau alte abilități ..."cuantice") nu inseamnă că neg in totalitate posibilitatea ca el să fi avut anumite tentative (cu succes variabil) de a "plonja" în lumea de dincolo.

Ca si Eliade înaintea sa, sau precum alți precursori, mai mult sau mai puțin iluștri, se poate ca IPC să fi ridicat, prin unele strădanii, un colț din cortina "sălașului negru" (folosesc expresia că tocmai s-a relansat abisalul Twin Peaks). Fie prin yoga, fie prin kabbala, fie prin combinații adânci astro/numerologice, e cu putință să fi accesat ceea ce se numeste, generic, "plan astral" - iar pe firul acesta speculativ putem asuma că a intrat in contact (orice ar însemna "contact") cu entități invizibile.

Ca urmare, completez citatul din prezumția d-lui @kandaon cu mențiunea că nu trebuia sã "supere" numaidecât pe cineva...ci era destul să tulbure  ...ceva
Fie că prezumăm entități "sublunare", "lunare", "arhonți" sau...arhangheli...dacă punem așa problema, demersul nostru detectivistic ar lua o orientare....way-out. Sau way-deep, dacă preferați. Atunci n-ar mai conta nici executantul efectiv al asasinării, nici comanditarul - ce ar deveni incomprehensibil logicii noastre. Ar conta exclusiv cauza, sau relația cauză-efect, in sens cu totul transcendent...iar analiza noastră, neputând fi "hrănită" decât cu premise incerte, ar lua tot atâtea câi câte concepții metafizice avem...

Godak

@kandaon
CitatCa fapt divers cel putin americanii au incercat sa foloseasca oameni cu abilitati paranormale (presupuse sau dovedite, depinde pe cine intrebi) si pentru a calatorii "in astral" (sau pentru acel remote viewing) si a spiona locuri mai ascunse sau protejate (inclusiv pe alte planete). Au avut chiar un program numit Stargate daca nu ma insel, si unii participanti au facut niste declaratii interesante.

Programul a avut o lungă întindere și mai multe denumiri. Însă faptul că s-a auzit de el și că participanții au făcut declarații spune totul despre viabilitatea lui. A fost abandonat deoarece nu a dat rezultate. Mai nou, unii scriitori scot bani povestind celor care vor să-i citească (și să-i creadă) despre rezultatele fantastice ale acestui program. Vorba aia: crezi ce vrei pe banii tăi! Pe site-ul CIA/FOIA găsești câte detalii vrei!

CitatFaptul ca unii le duc de multe ori in derizoriu si ajungi la horoscopul zilnic sau mama omida, falsuri pe net, reactii negative automate ori ca nu apar pe toate drumurile si in orice conditii, nu prea ajuta nici asta.

Te referi la "unii" gen Forumul de față? Dacă da, te felicit pentru curajul opiniei corecte.




Grifon

Amuzant (sau nu) e un singur lucru:
Culianu a studiat intreaga sa viață noțiuni / contexte pe care noi, acum, abia de le bâjbâim. Conexiuni tibetane (a se vedea nuvela cu alergătorul din lamaserii), zeița Tara...trusturi de intelligence...gnosticism, sufism, magia lui Bruno, antroposofie (a frecventat un nucleu obscur ieşean, incă din anii '70), masonerie, kabalism de clasă (Saul Below)..plus "n" altele, de l-a uimit (şi cucerit) chiar şi pe Eliade. A fost implicat şi in coterii politice (monarhice), a jucat si cartea dizidenței anti-comuniste....a cunoscut si protipendadă cu liante fanariote....cam tot.
Si totuşi a sfârşit sumbru, impuşcat in cap intr-o toaletă mizeră dintr-un campus.
Dacă am privi intreaga tevatură ca pe o fabulă...oare ce morală am putea extrage ?

SLEAH19

Citat din: Grifon din  03 Iulie 2017, 22:07:28
Dacă am privi intreaga tevatură ca pe o fabulă...oare ce morală am putea extrage ?

Până să o asociez cu o fabulă, aş raporta tevatura la un citat (aprox) :

  Dacă nu eşti parte a soluţiei şi nu eşti parte din decor, devii parte a problemei   .... şi au eliminat problema!
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Grifon

Eu mã gândisem la o morală precum "teme-te, teme-te, ucenic vrăjitor !" - căci riscul e major atunci când cineva se încumetă a tatona "lumea de dincolo"...
Însă, înainte de asemenea reflecții (nu pesimiste, ci doar prevăzătoare), merită investigat puțin în ce măsură chiar a accesat Culianu alte...dimensiuni. A perceput, la un nivel extra-senzorial, entități precum tulburătoarea Tara, "zâna de smarald", recurentă în nuvelistica sa ? A izbutit să transceadă, fie și secvențial, "matrix"-ul ? Sau a putut, oare, iniția comunicări intuitive, ori inspirative ?

Răspunsurile nu pot fi găsite decât prin studierea operelor sale, ori a largului stoc de corespondență cu Mircea Eliade (in perioada Groningen). Alte repere sunt puțin relevante, sau chiar lipsesc cu desăvârșire (căci nu obișnuia să-și confieze experiențele intime interlocutorilor - decât, in parte, logodnicei sale, Hillary Wiesner).
Cercetând meticulos scrisorile trimise lui Eliade, am găsit unele referiri la practicile esoterice cu care cocheta. In anumite perioade de prin '77-'79 (estimez aproximativ), își impusese un regim nu doar auster, ci de-a dreptul ascetic. Își controla strict alimentația, dormea ca yoghinii pe scânduri și își inventaria acribic "flash"-urile onirice - la fel ca Eliade, inaintea sa.

Aceste aspecte -chiar dacă relative - ne pot îndreptăți sã asumăm că, cel puțin in câteva ocazii, Culianu a reușit să transceadă limitele senzorialului. Poate nu a avansat mult in "lumea de dincolo", dar nu cred că e hazardat să afirm că a avut, măcar in anumite momente, ceea ce numim OBE...