Forum RUFOn

Sectiune pentru limba româna => Arheologie - Astronautica Antica => Subiect creat de: zana@M din 19 Septembrie 2011, 21:59:45

Titlu: Descoperiri arheologice bizare si controversate
Scris de: zana@M din 19 Septembrie 2011, 21:59:45
http://www.metalhead.ro/articole/top-descoperiri-arheologice-bizare-si-controversate-aid87627 (http://www.metalhead.ro/articole/top-descoperiri-arheologice-bizare-si-controversate-aid87627)
In epoca moderna s-au facut multe descoperiri arheologice, dintre care sute de artefacte ce au schimbat teoriile oamenilor de stiinta in ceea ce priveste istoria.
Multe dintre aceste obiecte au fost numite "nepotrivite" si sunt si au fost controversate. Multe dintre ele au fost numite si falsuri.
Harta Creatorului
Descoperita in 1999, profesorul rus Alexander Chuvyrov a fost chemat sa identifice aceasta placa de piatra din curtea unui individ.

Artefactul de alumniu de la Aiud
Cel din Romania. La doi kilometri est de Aiud au fost dezgropate in 1974 trei obiecte, de catre niste muncitori. Doua erau oase fosilizate de mastodonti (de acum 11.000 de ani), iar al treiea parea sa fie un obiect de aproximativ 20 de cm, din aluminiu, in forma de ciocan si cu doua gauri de marimi diferite.

Harta Piri Reis
Palatul Topkapi este un loc istoric ce poate fi vizitat in Istanbul. In 1929 a devenit muzeu, timp in care au fost descoperite multe artefacte in interiorul sau, printre care si harta generalului Piri Reis, desenata pe piele de gazela in 1513.

Giulgiul de la Torino
Un subiect mult discutat si foarte vehiculat, giulgiul este un val de in in care se spune ca s-a imprimat chipul lui Isus cat timp a fost invelit in el in mormant.
Cercetatorii spun ca materialul dateaza dupa data crucificarii lui Isus, fiind tesut intre 1260 si 1390. Ceea ce a fost ciudat in legatura cu acest artefact se relflecta in incercarea unui fotograf amator de a face o poza giulgiului. Acesta a iesit pozitiv pe negativul filmului foto. Cercetatorii au descoperit ca imaginea are proprietatea de a se transpune in 3D, pe care cercetatorii nu au putut sa o reproduca. Ramane si in ziua de astazi un mister.
Titlu: Re: Descoperiri arheologice bizare si controversate
Scris de: angellla29 din 01 Ianuarie 2012, 20:50:36
Am trecut acest subiect aici  pentru ca intradevar sunt niste descoperiri bizare  si controversate....Cine a construit aceste sfere....si de ce...asta ramane un mister! :martiansmile:

Anticele sfere de piatra din Costa Rica, un mister nedezlegat

Sferele de piatra din Costa Rica, descoperite in anul 1930, raman un mister al istoriei inca nedescifrat. Sferele de piatra sunt produsul unei culturi megalitice, ce nu a fost descoperita pana acum, simbolizand planetele si corpurile ceresti.

http://www.ziare.com/magazin/arheologie/anticele-sfere-de-piatra-din-costa-rica-un-mister-nedezlegat-1083106 (http://www.ziare.com/magazin/arheologie/anticele-sfere-de-piatra-din-costa-rica-un-mister-nedezlegat-1083106)
Titlu: Re: Descoperiri arheologice bizare si controversate
Scris de: zana@M din 12 Februarie 2012, 12:57:40
Un regizor canadian susţine că a dat de urma piroanelor folosite pentru răstignirea lui Iisus Hristos, care au fost găsite în 1990.
Citat
,,Aducem lumii cel mai solid argument pentru faptul că au fost găsite două piroane folosite la răstignirea lui Iisus", spune el. Însă regizorul îşi ia şi o marjă de eroare. ,,Sunt 100% sigur că despre acestea e vorba? Nu, nu sunt." Pe de altă parte, Autoritatea israeliană pentru antichităţi a dezminţit faptul că s-ar fi dovedit fără dubiu că mormântul în cauză ar fi al lui Caiafa. Mai mult, experţii au afirmat că nu este nimic neobişnuit ca astfel de piroane să existe în morminte.''
http://www.adevarul.ro/life/viata/Piroanele_lui_Iisus-motiv_de_polemica_0_461954324.html (http://www.adevarul.ro/life/viata/Piroanele_lui_Iisus-motiv_de_polemica_0_461954324.html)
Titlu: Re: Descoperiri arheologice bizare si controversate
Scris de: zana@M din 28 Martie 2012, 21:38:15
Manuscrisul lui Voynich
Cercetatorii declara manuscrisul Voynich drept cel mai bizar document descoperit vreodata.
Cateva elemente bizare:O scriere misterioasa, redactata intr-un alfabet necunoscut si fara corespondent in istorie, imagini ale unor plante inexistente pe pamant, semne zodiacale complexe si siluete feminine scaldandu-se in bazine diforme, pline cu un lichid ciudat.
ZIDURILE SACSAYHUAMAN, precizie incasa de secol XX
3 ziduri concentrice, lungi de 360 de metri si inalte de sase, au fost construite, in secolul al XVI-lea,in jurul fortaretei incase Sacsayhuaman din Cuzco, Peru. Ele au fost ridicate din imensi bolovani de calcar, cantarind aproximativ 300 de tone fiecare. Incasii nu au folosit mortar pentru a fixa bolovanii, dar acestia sunt atat de bine asezati unul peste altul, incat nu se poate strecura intre ei nici macar o lama de cutit. Cum au reusit incasii sa construiasca un asemenea ansamblu cu tehnologiile secolului al XVI-lea ramane un mister.
Cosmonautii din Val Camonica
In micutul oras Val Camonica din Italia pe o piatra antica exista aceasta pictura veche de 10.000 de ani care reprezinta vizitatori extraterestri echipati cu costume de astronauti.
Titlu: Re: Descoperiri arheologice bizare si controversate
Scris de: zana@M din 28 Martie 2012, 22:17:01
Imi cer scuze ,dar am omis sursa ...http://extraterestriiprintrenoi.wordpress.com/2012/01/14/ (http://extraterestriiprintrenoi.wordpress.com/2012/01/14/)
Titlu: Re: Descoperiri arheologice bizare si controversate
Scris de: gratian din 10 Iulie 2012, 00:26:03
exact ceva nepotrivit  cu istoria  pe care o inghitim  toata ziua vrand -nevrand ..http://www.autostonny.ro/Diverse/Murphy/LUMI-DISPARUTE.html (http://www.autostonny.ro/Diverse/Murphy/LUMI-DISPARUTE.html)
Titlu: Re: Descoperiri arheologice bizare si controversate
Scris de: adrian75 din 06 Iulie 2013, 17:05:22
9 oameni din 10 nu sunt pregătiți sa afle adevarul, deci, pentru protecția lor se folosește ...."istoria oficială" ! Ce este de mirare, eu unul nu înțeleg!
Titlu: Re: Descoperiri arheologice bizare si controversate
Scris de: fiulploii din 06 Iulie 2013, 18:14:45
Citat din: gratian din  10 Iulie 2012, 00:26:03
exact ceva nepotrivit  cu istoria  pe care o inghitim  toata ziua vrand -nevrand ..http://www.autostonny.ro/Diverse/Murphy/LUMI-DISPARUTE.html (http://www.autostonny.ro/Diverse/Murphy/LUMI-DISPARUTE.html)
Nici sa cadem in partea cealalta fara ''o tzira'' de discernamant si cercetare personala.  :-D
   Si ma refer la melfiora , la tanti aia rasmuseen care cica se hraneste cu lumina - ar trebui sa fie verde de la clorofila sau nu? Apropo, tipa mananca pe ascuns  :lol: a fost prinsa acum multi ani , zic niste babe prin fatza blocului- informatiile chanelizate aiuristice cu diversi lucratori in si de lumina, diversi ingeri - analog omului de pestera care zeifica antropomorf focul, apa, vanatoarea , etc. asa facem si noi cu ingerii copiilor, ingerii libertatii, creativitatii, etc.
  O categorie importanta de ingeri care sunt pe nedrept marginalizati dupa parerea mea sunt ingerii betivilor.
Mai tata mai, daca nu ai vazut din cate scapa omul beat, nu ai vazut mai nimic, zic eu.
  Apoi treaba cu uriesii de prin India e aperitivul la tot ce urmeaza in articol  :lol: 
 
  Deci, istoria oficiala nu trebuie aruncata la gunoi in totalitate ca fiind neveridica si la fel si cu si despre istoria paralela.
  Parerea mea..
Titlu: Re: Descoperiri arheologice bizare si controversate
Scris de: adrian75 din 08 Iulie 2013, 01:33:15
Istoria oficială conține multe informații adevărate,insa omite in mod intenționat sa vorbească de esenta civilizatiei umane. Istoria oficială nu vorbește despre lucrurile care au fost cu adevărat importante in trecutul nostru pe aceasta planeta. Istoria oficială a fost folosită si ca o forma de control a maselor. Oricum ar fi, sunt foarte multe lucruri despre care istoricii vremurilor noastre se feresc sa vorbească. Exemple sunt destule si le cunoastem cu toții. Eu as numi istoria oficială....istorie de fatada.
Titlu: Re: Descoperiri arheologice bizare si controversate
Scris de: Ganditorul din 08 Iulie 2013, 09:53:28
Adrian75 :
Citat9 oameni din 10 nu sunt pregătiți sa afle adevarul, deci, pentru protecția lor se folosește ...."istoria oficială" !

- Cine stabileste aceasta proportie si pe ce criterii ?
- Sa intelegem ca pentru protectia lor oamenii sunt "feriti" de adevar ... iar pentru "fericirea si prosperitatea" lor sunt impinsi in dogme religioase/stiintifice, in razboaie fratricide, itr-o existenta sociala bazata pe violenta, viclenie, vicii si non-valoare (toate sub semnul Vietii - V   :evil: )

Pai daca ne mai protejeaza mult in felul asta ...mi-e teama ca n-or sa mai aiba cui spune adevarul  :fullmoon:
Privind mai atent poate ca o sa observam ca aceasta "protectie" se numeste decimare... iar termenul de "protectie fata de adevar" nu priveste umanitatea.
Titlu: Re: Descoperiri arheologice bizare si controversate
Scris de: adrian75 din 19 Iulie 2013, 13:56:42
@Ganditorul....proportia si criteriile le stabilesc oamenii, fiecare la nivel individual. Accesul catre istoria reala este ""blocat"", insa cei care sunt cu adevarat pregatiti sa il afle, trec de acest blocaj - care de fapt este si un fel de test. Dovada o gasim si aici pe forum. De ce dumneata ai ajuns sa cunosti ( macar o parte ) din aceasta istorie adevarata, iar vecinul dumitale nu? Iar daca dumneata ii vorbesti acestui vecin, aducand si dovezi despre aceste lucruri, el le intelege...le accepta? Daca nu, de ce nu? Cat despre decimare, nu as spune ca este chiar o decimare, oamenii pot trai bine mersi si intr-o mare minciuna ( daca au putina liniste si papica). Multi dintre ei nici macar nu doresc sa-si tulbure viata cu astfel de adevararuri (in opinia lor nefolositoare). In concluzie...sunt forte oculte care ascund istoria reala a rasei umane,insa nici membrii aceste rasei - nu fac mari eforturi sa afle care este trecutul lor. Revelatia va veni de undeva din afara lumii noastre, in ceea ce unii numesc ""sfarsitul copilariei rasei umane"". Culmea ironiei va fi ca nici atunci, o mare parte dintre semenii nostri nu vor accepta adevarul. Asa ca...trage dumneata singur concluziile.... (OPINIE STRICT PERSONALA)
Titlu: Re: Descoperiri arheologice bizare si controversate
Scris de: liviutatarus din 11 Noiembrie 2013, 21:18:11
http://cultural.bzi.ro/enigmele-uriasilor-din-romania-ii-2828 (http://cultural.bzi.ro/enigmele-uriasilor-din-romania-ii-2828)
Titlu: Re: Descoperiri arheologice bizare si controversate
Scris de: Xanadron din 27 Noiembrie 2014, 12:17:18
Mysterious Roman God Baffles Experts
http://www.livescience.com/48892-unknown-roman-god-discovered.html (http://www.livescience.com/48892-unknown-roman-god-discovered.html)

...descoperit in Turcia, undeva la granitza cu... Siria 8-) (aham, alt_ceva important care intereseaza pe multi acolo...)

Unii zic c-ar fi o "sub-zeitate" din gashca lui BAAL, dar dincolo de orice speculatii eu as remarca simbolistica ocultata-n basorelieful respectiv (sa nu uit - desoperit in zidul unei biserici proto-crestine - ahaamm-bis deci: :wink: nicio locatie a centrelor de conectare Pamint-Ceruri nu pare-a fi intimplatoare, indiferent de epoca).

Mai clar: nea' zeul respectiv zic io (n.b.: gresit poate - precizez asta ca-ntotdeauna) ca iese/se face vazut dintr-un OZN (deloc stranie asemanarea "obiectului" de la picioarele lui cu alte reprezentari de pe atitea fresce bisericoase) si tine-ntr-o mina  "copacul vietii" (ori al Cunoasterii) si-n ailalta planul ADN-ului reptilian. :-)

:-D ...Cam prea SF interpretare, o sa ziceti (unii.)
Asta-i totusi singura cu sens logic/plauzibil, o sa zic eu.
Titlu: Re: Descoperiri arheologice bizare si controversate - P.S. important
Scris de: Xanadron din 27 Noiembrie 2014, 12:44:26
P.S. - unul f. necesar, asa ca iarasi nu-mi cer scuze pentru dubla postare. :lol:
Nimic nu-i deci intimplator nici apropo de simbolistica.... vaticaneza. :evil:

Sa nu-mi spuna deci nimeni ca alea 4 coloane dublu spiralate ale "baldachinului lui Bruneleschi" din biserica Sf. Petru (aka "coloanele solomonice") nu-s identice structural cu "chestia" aia iesind din "OZN" de sub manutza dreapta a adjunctului lu' Baal !!!
P.S. 2: ...incluzind chiar si "pomul vietii/cunoasterii" (ramurile/frunzele alea "nascute" din dubla spirala... ADN-istica.) :wink:
Titlu: Re: Descoperiri arheologice bizare si controversate
Scris de: Xanadron din 19 Decembrie 2014, 09:32:04
http://www.nytimes.com/2014/11/25/science/solving-the-riddles-of-an-early-astronomical-calculator.html?partner=rssnyt&emc=rss&_r=0 (http://www.nytimes.com/2014/11/25/science/solving-the-riddles-of-an-early-astronomical-calculator.html?partner=rssnyt&emc=rss&_r=0)

Se pare ca pseudo-calculatorul mecanic gasit in 1901 la Antikythera (pe linga Creta) e mai vechi decit se banuia - cu cel putin un secol.
Fabricat probabil in insula Rhodos in jurul datei mortii lui Arhimede (212 i.e.n.), surprinzator de complexul mecanism putea calcula eclipsele de Luna, Soare si alte nazdravanii, demonstrind nivelul inalt al matematicii babiloniene preluate de catre greci.

...Si-abia d-aici se deschide de fapt cutia unei Pandore cam ...sumerane, canalele de circulatie a proto-stiintei aduse din ceruri de zeii solzosi fiind in continuare neclare.
Traseul Carpati-Marea Neagra-Mediterana zic eu ca-i oricum mult mai vechi (de la Zen-Buzuru citire :wink:) decit alea asiatico-europene.
Titlu: Re: Descoperiri arheologice bizare si controversate
Scris de: kandaon din 19 Decembrie 2014, 12:15:33
Citat din: Xanadron din  19 Decembrie 2014, 09:32:04

...Si-abia d-aici se deschide de fapt cutia unei Pandore cam ...sumerane, canalele de circulatie a proto-stiintei aduse din ceruri de zeii solzosi fiind in continuare neclare.
Traseul Carpati-Marea Neagra-Mediterana zic eu ca-i oricum mult mai vechi (de la Zen-Buzuru citire :wink:) decit alea asiatico-europene.

Legat de traseele astea stravechi pomenite de maestru Xanadron mai sus

Statuete din cultura Vinca-Turdas (aia cu tablitele de la Tartaria)

(http://www.ancient-wisdom.co.uk/Images/vincaface.jpg)

(http://www.ancient-wisdom.co.uk/Images/vincafigurine2.jpg)

Si statueta din perioada Ubaid a Sumerului (ceva mai noua decat Vinca-Turdas)

(http://www.ancient-wisdom.co.uk/Images/vincalady1.jpg)

Titlu: Re: Descoperiri arheologice bizare si controversate - Atlanticú
Scris de: Xanadron din 21 Decembrie 2014, 10:56:10
http://humansarefree.com/2014/07/is-sunken-city-of-cuba-atlantis.html (http://humansarefree.com/2014/07/is-sunken-city-of-cuba-atlantis.html)
Articol care pune problema motivelor uitarii, dar si ale intreruperii explorarilor ulterioare unei descoperiri epocale de-acum mai mult de un deceniu (2001), de catre Paul Weinzweig si Pauline Zalitzki.
Descoperire care ar data insa din anii '60, cind cercetarile (tot ale 'meriganilor, evident) ar fi fost fost intrerupte din cauza "crizei rachetelor cubaneze". :rocket:

Atlanticú ar fi numele civilizatiei disparute, ramas in memoria olmecilor pina-n ziua de azi:
http://humansarefree.com/2014/02/atlantis-discovered-in-bermuda-triangle.html (http://humansarefree.com/2014/02/atlantis-discovered-in-bermuda-triangle.html)
Titlu: Re: Descoperiri arheologice bizare si controversate
Scris de: Xanadron din 30 Decembrie 2014, 09:12:58
O alta descoperire interesanta a arheologilor ucrainieni - la 160 km sud de Kiev -, care demonstreaza ca experimentele anunnakilor nu s-au limitat la arealul sumerano-mesopotamian (zic si io sa n-adorm):

http://mic.com/articles/107298/archaeologists-have-unearthed-a-6-000-year-old-mega-temple-built-by-a-matriarchal-society (http://mic.com/articles/107298/archaeologists-have-unearthed-a-6-000-year-old-mega-temple-built-by-a-matriarchal-society)

"Sci-News reports that the ancient site belonged to the Trypillian culture, which lasted from approximately 5,400-2,700 B.C. and extended from the Carpathian 8-) piedmont to the Black Sea. The culture was complex, boasting early advancements in metallurgy, pottery and textiles."
Titlu: Re: Descoperiri arheologice bizare si controversate - bis
Scris de: Xanadron din 30 Decembrie 2014, 10:55:15
http://www.ancient-origins.net/news-history-archaeology/massive-5000-year-old-underground-city-uncovered-cappadocia-turkey-002507 (http://www.ancient-origins.net/news-history-archaeology/massive-5000-year-old-underground-city-uncovered-cappadocia-turkey-002507)

Mai citez doar un comentariu la care subscriu:
"RUIN WROTE ON 29 DECEMBER, 2014 - 02:49 PERMALINK
Roberto: Have you read "Worlds in Collision" by Immanuel Velikovsky or know about The Thunderbolts Project? 
They believe that in the ancient past there were immense earth changes caused by realignment of planets in our solar system and that our ancestors not only witnessed this but were affected by it directly, so it's possible that people all over the world created these underground tunnels and cities to escape these cataclysms that many ancient texts refer to. 
Of course these notions are automatically dismissed because of their improbability, their unthinkability. 
These people were not afraid of some enemy tribe, they were literally trying to escape for their lives from something incredibly huge and devastating that had a tendency to last a very long time."

Titlu: Re: Descoperiri arheologice bizare si controversate
Scris de: Urban din 30 Decembrie 2014, 11:33:58
O "legatura" interesanta:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLlvjGC6DCf89bjB7d-P52nP5r9WfiOIkR (https://www.youtube.com/playlist?list=PLlvjGC6DCf89bjB7d-P52nP5r9WfiOIkR)
Titlu: Re: Descoperiri arheologice bizare si controversate
Scris de: Urban din 30 Decembrie 2014, 13:32:17
"Ozeneu", anii 1600 - 1700
http://www.forbiddenarchaeology.net/unexplained-artifacts/ufo-on-17th-century-french-coins/ (http://www.forbiddenarchaeology.net/unexplained-artifacts/ufo-on-17th-century-french-coins/)
Titlu: Re: Descoperiri arheo-paleontologice bizare si controversate
Scris de: Xanadron din 11 Ianuarie 2015, 07:57:37
...Si totusi, dinozaurii (sau macar unele specii) par sa fi fost contemporani cu Homo Sapiens.
Controversa ramine deschisa apropo de valabilitatea datarilor cu C-14, desi argumentele pro-dragoni :wink: castiga teren.
Doar unul dintre ele: prezentza tzesuturilor moi intacte in oase de T-Rex datate "clasic" ca fiind de-acum +65 milioane ani.

http://www.ancient-origins.net/news-evolution-human-origins/humans-walk-earth-dinosaurs-triceratops-horn-dated-33500-020159 (http://www.ancient-origins.net/news-evolution-human-origins/humans-walk-earth-dinosaurs-triceratops-horn-dated-33500-020159)
Titlu: Re: Descoperiri arheologice bizare si controversate
Scris de: Xanadron din 29 Ianuarie 2015, 12:59:56
Noi descoperiri bizare:
http://www.ghosthuntingtheories.com/2015/01/giant-axes-and-hammers-baffle-experts.html (http://www.ghosthuntingtheories.com/2015/01/giant-axes-and-hammers-baffle-experts.html)

... Experti care habar n-au cine anume putea folosi armele/sculele de dimensiuni enorme (ciocane de 30 kg gasite-n minele din Wales, halebardele enorme, sabiile de vikingi "anormale", dar si altele asemenea de prin piramidele ecuadoriene) si doar estimeaza ca umanoizii respectivi ar fi trebuit sa aiba 3,6 - 4 m inaltime. :-o

Tema uriesilor re-apare deci periodic, "luxata" insa ca-ntotdeauna de lipsa probelor DIRECTE.
Sefii paznicilor de la depozitele  Smithsonian-ului stiu de ce...  8-) dar si altii mai de prin Pantelimon.