Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Despre Catedrala Mantuirii Neamului si alte biserici grandioase

Creat de Arckadii, 04 Februarie 2008, 15:47:52

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

fiulploii

Citat din: calator astral din  08 August 2011, 02:41:18

Fiul ploii,textele gnostice sint extrem de periculoase,eu cred ca vehiculeaza prea multe idei din tabara Vrajmasului.

Citat din: fiulploii din  08 August 2011, 02:19:50
Vizavi de textele gnostice . @calator astral , inainte de a le cataloga ca fiind satanice ai avut curiozitatea sa le citesti ? Intreb asta pentru ca tot tu ziceai ceva cu ''open your mind'' nu mai caut acum paragraful respectiv . Iar daca le-ai citit , as vrea sa imi impartasesti - in masura in care simti ca poti - motivele pentru care le-ai etichetat asa . Multumesc .
 

Nu te supara dar nu consider ca ai raspuns la intrebare  :-D

Clipul cu ierarhia ingerilor , tehnic prezinta luptatori-razboinici , copii rubensieni - sic! - si femei frumoase cu diverse accesorii , nelipsite fiind aripile simbolizand zborul simbolizand cel putin o dimensiune in plus . Analog acestei ierarhii cu tronuri, serafimi, ieruvimi, puteri , domni, stapani si alte cele - apropo, ierarhia asta nu e completa , puterile sunt de mai multe feluri ca si domnii - analog ziceam m-a dus gandul la denumirile quarcilor si particulelor mai mici decat ele , cum ar fi : farmec, sharm, stranietate, culoare, etc.

Te-ai gandit ca aceste reprezentari ar putea fi proiectii ? ale unor fiinte cu cel putin o dimensiune in plus fata de noi , proiectii care apar atunci cand intersecteaza lumea noastra . Iar aceste proiectii mai au o caracteristica : se ''muleaza'' pe nivelul de intelegere al persoanei respective pentru a nu fi supusa unui soc .
Aceasta armata de '' ing(in)eri ''  sunt poate Ei din Programul Terra , ramane de vazut .  :-)

fiulploii

Citat din: calator astral din  08 August 2011, 02:41:18

Ps> de ce permite Dumnezeu existenta Raului si sacralizeaza conceptul universal al Liberului Arbitru,cu riscul de a-si lasa fiii in ghearele Satanei,de ce nu intervine imediat,acum,pe loc? E o intrebare complexa.
Cred ca cel mai sigur raspuns e "Caile Domnului sint necunoscute!". Are El un plan.

Necunoscute e caile domnului numai ca ele se dezvaluie treptat muritorilor in trup . Trebe doar un pic de indrazneala si de vointa de a impinge barierele cunoasterii din ce in ce mai departe , fiecare atat cat poate si daca poate , nu?

Umbla vorba prin targ ca Dumnezeu permite existenta raului tocmai pentru ca prin oameni sa intoarca raul inapoi la originile divine si astfel sa redevina Neraul , vezi parabola fiului ratacitor .
Iar acest lucru se realizeaza cu ajutorul liberului arbitru .

Iar un alt zvon zice ca esenta Raului sau a Vrajmasului , a Nenumitului , a Celui-far'-de-chip sau cum ne place sa-l numim , e ... unde credem oare ca este? Si cand avem acest raspuns vom vedea de ce nu intervine Dumnezeu pentru starpire  :wink:

Un copil cand invata sa mearga , il mai sustii , il mai ajuti dar il lasi singur sa se descurce pentru ca nu poti merge tu in locul lui . Fiecare merge singur pe drum , fiecare se naste singur , face ''Marea Trecere '' - vb unui poet - singur , fiecare are demonii lui si ne-demonii lui , fiecare se mantuie singur - daca poate .  8-)  More or less . Doar un zvon  :roll:

Xanadron

Iarasi meritati cite un Karma-point, Tayka si fiulploii - precizez asta si ca sa inteleaga calator astral ca nu oaresce dracusori-moderatori :evil: ii modifica statusul Karma pe RUFOn (care nu trebuie absolutizat oricum).

Cred deci in primul rind c-a fost utila repostarea Scrisorii Deschise a lui P.Corutz - discutata mai demult.... la fel de indirjit :wink: pe topicul "Trezirea din negura dogmei":

http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,3304.0.html

Interesanta mi s-ar parea, in contextul acuzatiilor formulate de Corutz (al carui fan nu sint totusi... pe alte paliere) - o excelenta analiza a altei manipulari crase. Mai exact, a respingerii ideii de reincarnare in crestinism, prin condamnarea la blasfemie din anul 553 a conceptiilor lui Origen.
Care, evident, pot rezona cu gindirea si/sau intuitzia unora, iar cu a altora, mai "comozi" in receptarea pasiva a Dogmei - nu prea. :-P

http://www.spiritus.ro/RAZVAN/teologia_si_reincarnarea.htm

Scurt extras:
La cel de-al doilea Conciliu Ecumenic de la Constantinopole se decretează ,,Anatema împotriva lui Origen" – prin vot. Iată câteva dintre punctele doctrinei lui Origen ce sunt respinse ca erezii :

1. Pre-existenţa sufletelor înainte de a lua trup de carne ;

2. Oamenii pot deveni, după moarte, îngeri sau demoni ;

3. Corpul înviat al lui Cristos era din materie eterică şi în formă de sferă, precum vor fi corpurile tuturor celor înviaţi după moarte ;

4. La Judecata de Apoi nu mai există materie grosieră, lăsând loc numai spiritului :

5. Pedeapsa sufletelor păcătoase după moarte nu este veşnică.

Ce mult ar fi însemnat pentru avântul spiritualităţii întregii planete ca aceste adevăruri să fie adoptate oficial de religia creştină şi nu considerate incomode ...! Ele ar fi orientat mentalitatea occidentală încă de pe atunci către înţelegerea şi acceptarea incomodei, dar justei legi cosmice a reîncarnării.

În fine, prin intrigi neelucidate de istorici, Papa Vigilius este forţat să semneze actul şi i se permite să plece. Moare pe drumul de întoarcere către Roma. Biserica acceptă validitatea anatemei, care devine o dogmă neschimbată timp de aproape 1500 ani.

Ce să mai adăugăm la această poveste tristă, dar adevărată ? Cel mult, o concluzie de bun-simţ : reprimarea învăţăturii despre pre-existenţa şi reîncarnarea sufletului nu are autoritate ecleziastică şi divină, ci este o farsă a istoriei. Este un fapt împlinit, pe care teologia creştină nu a mai avut îndrăzneala să-l conteste făţiş. Ştim însă că timpul este cel mai dur chirurg. El extirpă fără milă toate tumorile din gândirea omenească, atunci când vine sorocul pentru regenerarea credinţei.



Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

SLEAH19

Citat din: Xanadron din  08 August 2011, 11:43:00
....5. Pedeapsa sufletelor păcătoase după moarte nu este veşnică.
....

  Daca plata pacatului dispare din credinta   , sau sufletul pacatos se bazeaza pe  decrete de gratiere divine , credinta ca atare dispare in scurt timp , religia moare si adeptii ei intra in haos si ratacire .

   Drumul este presarat din gros cu ,,  coji de banane '' (chiar si pe topic). Cine aluneca se inregimenteza in iad !
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Casiopeea

Citat din: SLEAH19 din  08 August 2011, 12:00:13
  Daca plata pacatului dispare din credinta   , sau sufletul pacatos se bazeaza pe  decrete de gratiere divine , credinta ca atare dispare in scurt timp , religia moare si adeptii ei intra in haos si ratacire .

Mie asta imi suna a plan de manipulare in masa. Adica fara religie lumea ar fi in haos total si populatia ar fi in ratacire...ar face fiecare ce-i pofteste inimioara mai pe scurt. Asa ca avem nevoie de religie,de biserici si de popi ca sa ne duca pe "drumul bun". Hmm...ciudat...asta ma face sa ma intreb daca nu oare aceste "pedepse" au fost create tot de om doar ca sa aiba puterea de a controla alti oameni.

calator astral

Citat din: Xanadron din  08 August 2011, 11:43:00
Iarasi meritati cite un Karma-point, Tayka si fiulploii - precizez asta si ca sa inteleaga calator astral ca nu oaresce dracusori-moderatori :evil: ii modifica statusul Karma pe RUFOn (care nu trebuie absolutizat oricum).

ei si tu xanadron...esti copil sau ce?!...moderatori sau administratori in teorie "neutri" au mina pin la cot in karmele userilor, unuia ii da zece puncte pe ochi frumosi,altuia i se iau punctele....
Avind in vedere gravitatea acestei manipulari, in scopul evident de a decredibiliza anumite mesaje ale unor anumiti useri,si cum din experienta stiu ca Regulamentul Forumului e o Fata-Morgana care numai face iluzie, numai pacaleste pe nimeni,propun ELIMINAREA IMEDIATA A KARMEI PE RUFON, care numai este deloc OBIECTIVA, e masluita, numai reflecta absolut deloc realitatea.
Sau inlocuirea sistemului de punctare karmatica actual cu altul,bazat pe alte criterii,mult mai obiective,cum ar fi numarul de subiecte postate,numarul de raspunsuri primite la care se adauga numarul de vizitatori pe topicurile postate de useri,ramine de stabilit un COEFICIENT pentru fiecare din aceste trei criterii.
Cu totii am observat variatiile de neexplicat ale karmei,unii au exultat cind,desi n-au postat nimic,s-au regasit cu zece puncte in plus
Citat din: Siberia din  08 August 2011, 02:48:14
Daca as gasi pe undeva un buton sa-i maresc karma d-nului Corut cu 10 puncte, as face-o (macar fiindca este la moda )
altii,ca mine,au inghitit in sec cind in trei secunde au pierdut trei puncte (de la 34 la 31),dar multi au vazut manipularea fatisa si mi-au scris. Daca au chef sa confirme aici le multumesc anticipat,daca nu,ii inteleg,sint redusi la tacere de un raport de forte disproportionat,ma gindesc la Bush jr. si fraza referitoare la Saddam (" ii voi vorbi usurel,calm,dar cu o mare bita in mina!").
Am mai putea adauga alte criterii,daca sint la fel de obiective,in care sa primeze exclusiv INTERESUL MANIFESTAT de forumisti fata de subiecte,orice propunere e binevenita.
Karma numai e fata-mare,a fost violata,mai multi useri au observat aceasta incalcare inadmisibila a REGULAMENTULUI,trebuie ori eliminata ori regindita pe criterii noi cum ar fi cele propuse de mine.

Xanadron

Citat din: SLEAH19 din  08 August 2011, 12:00:13
  Daca plata pacatului dispare din credinta   , sau sufletul pacatos se bazeaza pe  decrete de gratiere divine , credinta ca atare dispare in scurt timp , religia moare si adeptii ei intra in haos si ratacire .

   Drumul este presarat din gros cu ,,  coji de banane '' (chiar si pe topic). Cine aluneca se inregimenteza in iad !

Totu-i sa nu incerci sa convingi de eternitatea Pedepsei divine pe mozaici cu a lor "Gehenna" relativa, colega SLEAH19! De hindusi, budisti sau taoisti sa nu mai vorbim... :wink:

Serios acum: putini (printre care si regretatul Ioan Petru Culianu) au intrat pe "teritoriul interzis" al analizei straturilor succesive de manipulare a Bisericii si, implicit, al scopului real al vietilor noastre.
Punctind doar un mic detaliu, incursiunile lui Culianu in gindirea lui Giordano Bruno de pilda au fost considerate destul de... periculoase pt. Establishmentul  cu tentacule strins incolacite Stat/Biserica ca sa fie asasinat in 1991.
Biserica (Catolica - dar ce mai conteaza?) care l-a... prajit o tzira, spre deosebire de ceva mai retractilul Galilei, (si) pentru convingerea ca "intr-un final, pina si Satana se va mintui". :roll:

Hmm... care Final, daca Pedeapsa ar fi vesnica?! 8-)
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Serban M

@ calator astral : iti dau dreptate aici.

Un minus mare pentru RUFON e karma asta demna de forumurile gen Counter Strike.

Inteligent ar fi fost sa iei un punct per user si nu sa te minuseze unu care nu te suporta, in fiecare zi, pana faci suta. Chestia cu moderatorii nu stiu, dar am vazut cum ti-a sarit putin cam mult partea negativa de la vreo -40 la -50 si ceva  :-D Daca e adevarat, rusine. Oricum merita un thread separat subiectul.

calator astral

Citat din: Sirius13 din  08 August 2011, 12:53:40
@ calator astral : iti dau dreptate aici.

Un minus mare pentru RUFON e karma asta demna de forumurile gen Counter Strike.

Inteligent ar fi fost sa iei un punct per user si nu sa te minuseze unu care nu te suporta, in fiecare zi, pana faci suta. Chestia cu moderatorii nu stiu, dar am vazut cum ti-a sarit putin cam mult partea negativa de la vreo -40 la -50 si ceva  :-D Daca e adevarat, rusine. Oricum merita un thread separat subiectul.

iti multumesc pentru obiectivitatea demonstrata,pentru ca esti DREPT si pentru curajul de a te expune unor sanctiuni arbitrare.

_______________

reiterez rugamintea adresata precedent unor colegi forumisti care m-au atentionat la aceasta grava incalcare a Regulamentului,sa se manifeste fara teama,sa faca publice observatiile lor.
Impreuna vom gasi o noua modalitate de a "puncta karmatic", sa iesim din subiectivitatea asta si din manipulare si sa fim OBIECTIVI.

Xanadron

Propun moderatorilor crearea unui topic separat (incluzind postarile voastre, calator astral si Sirius13), axat pe problema asta pur administrativa a Karmei.
Fiindca aici cred ca doar am reusi sa bruiem in continuare discutarea temei initiale.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

fiulploii

Citat din: SLEAH19 din  08 August 2011, 12:00:13
  Daca plata pacatului dispare din credinta   , sau sufletul pacatos se bazeaza pe  decrete de gratiere divine , credinta ca atare dispare in scurt timp , religia moare si adeptii ei intra in haos si ratacire .

   Drumul este presarat din gros cu ,,  coji de banane '' (chiar si pe topic). Cine aluneca se inregimenteza in iad !

Uneori ne punem singuri cojile de banana  :evil:
Oare  de ce religia se bazeaza pe frica si/sau teama de pedepsele divinitatii ? Suntem intr-un lagar de concentrare si singurele garduri si singurii temniceri pe care ii avem sunt fricile din noi ? Si iarasi ne intrebam , cui foloseste ? si iarasi gasim acelasi raspuns  :roll:

Credinta exclude frica si pedeapsa . 

Urban

Biserica ofera mantuirea in Viata de Apoi...
Aloooo, traim ACUM nu in Viata de Apoi!
Ce ofera Biserica ACUM in afara de taxe, spagi, plata pentru inmormantare, plata pentru cununare,plata pentru botezare, plata pentru lumanare etc etc etc etc etc...?
Nimic...

Propun daramarea tuturor Bisericilor, spanzurarea in public a tuturor popilor inclusiv patriarhi, arhimandriti, protopopiti si altele si confiscarea averilor intr-un cont deschis pentru construirea unor scoli si licee profesionale si pentru pregatirea unei noi generatii de profesori (astia de acum sunt atat de tampiti incat nici examenul de titularizare nu l-au trecut)
In locul fostelor biserici sa se construiasca parcuri in care fiecare functionar public sa planteze cate un pom, un boschete ceva, o floare...etc....

SLEAH19

   Asa pare fiulploii daca bagi religia intr-un colt intunecat pe ulita ta ,sii tot dai la coaste.

Credinta intr-un Dumnezeu Viu al dragostei care iti cere sa pazesti cele 10 porunci (care nu incalca nici o constitutie din lume) si sa iubesti pe aproapele tau nu se bazeaza pe teama si frica . Unde este frica , daca Dumnezeu iti spune ca te vei poticni de sapte ori si el te va ajuta sa te ridici,  si se indura pana la al miilea neam pentru o fapta buna , cand Dumnezeu spune ca ii va lua la el si pe cei care nu L-au cunoscut, oi ratacite in alte turme dar care au pazit poruncile lui din instinct.
   
      Sa se teama doar ratacitii, cei care cu buna stiinta isi vand  sufletul satanei.
                                                                                                                                           

Urban, nu stiu ce ai astazi, ori ai venit de la terasa , ori ai o depresie. Oricum macar ai redus aria la popi , altadata spuneai ca ai vrea sa pleci si sa detonezi planeta .
Noroc ca nu tu esti Dumnezeu !
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Urban

Citat din: SLEAH19 din  08 August 2011, 19:32:19
   Asa pare fiulploii daca bagi religia intr-un colt intunecat pe ulita ta ,sii tot dai la coaste.

Credinta intr-un Dumnezeu Viu al dragostei care iti cere sa pazesti cele 10 porunci (care nu incalca nici o constitutie din lume) si sa iubesti pe aproapele tau nu se bazeaza pe teama si frica . Unde este frica , daca Dumnezeu iti spune ca te vei poticni de sapte ori si el te va ajuta sa te ridici,  si se indura pana la al miilea neam pentru o fapta buna , cand Dumnezeu spune ca ii va lua la el si pe cei care nu L-au cunoscut, oi ratacite in alte turme dar care au pazit poruncile lui din instinct.
   
      Sa se teama doar ratacitii, cei care cu buna stiinta isi vand  sufletul satanei.

Tu habar nu ai pe ce lume traiesti dar sa intelegi infinitatea Sursei...
Apropo, pacatul ala mare al Omului nu cumva e...Cunoasterea?  sau Constiinta de Sine? pe asta cum il rezolva popii?

SLEAH19

Citat din: Urban din  08 August 2011, 19:36:37
Tu habar nu ai pe ce lume traiesti dar sa intelegi infinitatea Sursei...
Apropo, pacatul ala mare al Omului nu cumva e...Cunoasterea?  sau Constiinta de Sine? pe asta cum il rezolva popii?

    Si  daca tu ai habar pe ce lume traiesti , si ai Cunoastere si ai Constiinta de sine ,intelegi infinitatea sursei, la ce ti-a folosit ? Iti place cum arata lumea de azi dupa ce Omul a avut acces la cele de mai sus .
    Toti se transforma in intelepti care citesc in stele dar pica in putul de sub nasul lor.
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !