Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Criza financiara globala

Creat de Urban, 01 Februarie 2009, 22:40:08

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

andrei

  Tot ce spui mm.este adevarat mai putin un singur lucru: zgura . Zgura rezultata din diferitele procese tehnologice nu a fost vanduta de regimul lui Ceausescu,ci de astia de dupa revolutie.Iata de ce sustin asta:  La marginea orasului unde locuiesc,exista o fabrica de acizi si o turnatorie.Amandoua depozitau zgura in acelasi loc.Cu timpul se crease un adevarat deal pe care urcau zgura cu vagonetii,si o rasturnau de acolo de sus.Pe langa faptul ca ocupa mult loc,zgura facea si multe probleme.Nu stiu de cate ori a facut autoaprindere si fiind si langa niste batale de reziduri petroliere,le-a aprins si pe astea.In asfel de momente,tot orasul se scufunda intr-o ceata toxica,pentru cateva zile.Odata au venit niste japonezi si i-au propus lui Ceausescu sa curete locul luna,numai sa primeasca in schimb zgura.Comunistii i-au refuzat.Dupa ,,revolutie" cam la patru cinci ani, fabrica de acizi sa inchis.Turnatoria a fost privatizata si se aude ca in spatele patronilor sta de fapt un mare politician roman. Sa incetat depozitarea rezidurilor acolo.Apoi au venit unii , au incarcat zgura si dusi au fost.Acum, pe locul ala sunt niste depozite si cam atat.  :-D :evil:
Dacă citești doar cărți pe care toată lumea le citește nu vei putea gândi decât cum toată lumea gândește.

mm

#286
  Da, andrei, in ziua de azi se pot face bani frumosi din reciclarea zgurilor si a haldelor de tot felul, fara prea mult tam-tam. O sursa documentara f. buna este lucrarea de doctorat:
http://www.unibuc.ro/studies/Doctorate2010Iunie/Tamas-Badescu%20Sorin%20-%20Contributii%20privind%20geologia%20economica%20a%20aurului%20in%20Romania/REZUMAT_Geol_Ec_Aur_STamas-Badescu.pdf
unde se dau foarte multe si extrem de interesante date despre extractia aurului din tara si din lume. Tot de aici, citim la p. 20:
"Denumita initial "Aurul SA" si apoi "Transgold SA" (dupa accidentul ecologic din anul 2000), societatea romano-australiana a exploatat si prelucrat materialul din iazurile de steril Meda si Sasar, minereul filonian extras din perimetrele Ilba (Hanau), Sasar-Valea Rosie (Aurum) si Suior precum si minereul din zacamantul Saulyak (Ucraina)."
  Explicatia interesului pentru exploatarea "dealurilor de steril" consta in faptul ca in tehnologiile mai vechi nu se extragea aurul complet (cuprul, poate deloc), un procent -devenit "interesant" acum cu noile tehnologii- ramanand in zguri sau in haldele de steril. Stiu chiar ca la Zlatna, pe timpul comunistilor, unele zguri mai vechi erau retopite, tocmai pentru acest motiv, impreuna cu minereul curent.
  Cred chiar, ca pentru un mic producator local, "reciclarea" zgurilor si a (unor) dealurilor de steril ar putea fi afacerea vietii lor (si nu doar pentru aur ci -mai ales- pentru acele metale rare de care am amintit in postarea anterioara). Chiar si spalarea nisipurilor aurifere (ce se practica in mod curent inainte de 1945) ar fi o afacere buna. Dar romanii nu mai vor sa faca asa ceva, (eventual o fac pe sest) neincrezatori fiind in autoritatile noastre, puse parca in functii pentru a impiedica afacerile locale romanesti cinstite.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

Arhanghelul

.............................................
Mări se vorbiră,
Ei se sfătuiră

............................................
Si hotarare au luat,
Sa-l separe ...
Pe Eulo cel mic
Vai de muma lui de pricajit ...
Si iata apare in zare ...
Eulo cel mare ...
De la Vest "duhoare" ...

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/cum-vor-merkel-si-sarkozy-sa-salveze-zona-euro-formeaza-clubul-super-euro-157154.html

P.S. Si de n-o fi cu banat ... sper ca avertisment n-am luat ... pam ,pam ...
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

angellla29

#288
As fi vrut sa "trec" aceste stiri la.. la rubrica Stiri, dar e mai bine aici...

CRIMA FINANCIARA? Seful statisticii (fost om al FMI) din GRECIA – acuzat ca A UMFLAT DELIBERAT DEFICITUL BUGETAR!

Oficiali ai Greciei sunt acuzați că au umflat cifra deficitului bugetar din 2009. Agenția independentă de statistică de la Atena investighează acest caz. Procurorii au început să cheme la audieri. Se discută despre o crimă financiară. Conducerea Elstat, agenția de statistică independentă a Greciei, analizează ipoteza potrivit căreia situația economică gravă cu care se confruntă țara nu este chiar așa de problematică. Finanțele Greciei ar fi mințit cu privire la indicatorii macro economici, astfel încât cifrele să arate o economie mai slabă decât este în realitate. Șeful statisticii de la Atena, Andreas Georgiou, a fost chemat de procurori pe 12 decembrie, fiind acuzat de crimă financiară. În cazul în care se va dovedi că acesta a trădat interesele statului, va fi trimis la închisoare.

Andreas Georgiou, care a lucrat pentru Fondul Monetar Internațional timp de 20 de ani, a fost numit în 2010 de către Fond și Comisia Europeană să ,,facă curat " în statistica grecească, după mulți ani de bâlbâieli ale Ministerului de Finanțe. ,,Sunt acuzat că nu am distorsionat în mod deliberat situațiile financiare. Ne-am dorit să fim o instituție bună și plictisitoare, care își face treaba. Din păcate, statistica grecească este o luptă", a declarat pentru Financial Times, Georgiou.

Acuzațiile împotriva lui Georgiou au reapărut în contextul în care marți, miniștrii de finanțe din zona euro, vor decide dacă vor aproba o nouă tranșă de împrumut în valoare de 8 miliarde de euro pentru Atena. Banii ar urma să fie folosiți de statul grec pentru plata salariilor din sectorul public și a pensiilor pe luna decembrie. Acestea nu sunt însă primele zvonuri despre o posibilă minciună referitoare la deficitul Greciei. În ultimele 18 luni, această presupunere a creat și mai multe presiuni între Ministerul Finanțe de la Atena și creditorii internaționali.

Investigația precedă o dispută publică cu privire la deficitul Greciei din 2009. Sub conducerea lui Georgiou, cifrele au fost revizuite în sus, de la 13,4% la 15,8% din PIB, ceea ce a reprezentat atunci un record pentru întreaga zonă euro. La un nivel al PIB de 235 de miliarde de euro, în 2009, această eroare "fericită" de 2,4 puncte procentuale din PIB îi face pe greci mai bogaţi (sau mai puţin îndatoraţi) cu 5, 6 miliarde de euro.

La momentul respectiv, revizuirea în plus a fost acceptată de Institutul de Statistică European, Eurostat, fără niciun fel de discuții. Acum însă, procurorii își întemeiază acuzațiile ce planează asupra lui Georgiou pe declarațiile unui profesor în statistică cu experiență, Zoe Georganta, care susține că deficitul din 2009 a fost ,,umflat" de către Georgiou. Zoe Georganta a fost cooptat în cadrul boardului Elstat de către ministrul de finanțe, Evangelos Venizelos.

Institutul de statistică independent, Elstat, a fost creat în august 2010 cu scopul de a aduce statistica greacă la standardele zonei euro. Înainte, deficitul bugetar al țării era calculat de o comisie din care făceau parte membri ai Ministerului de Finanțe și ai Băncii Centrale, pe baza cifrelor furnizate de biroul guvernamental de statistică. Ministrul de Finanțe răspundea direct de acuratețea acestor calcule.

http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2011/11/28/crima-financiara-oficialii-statisticieni-din-grecia-sunt-acuzati-ca-au-umflat-deliberat-deficitul-bugetar/


Vreti sa stiti care este culmea minciunii??? :evil:

Culmea minciunii: Grecii şi-au umflat cu 5 miliarde deficitul :evil:

Oficiali ai Greciei sunt acuzați că au umflat cifra deficitului bugetar din 2009. Agenția independentă de statistică de la Atena investighează acest caz. Procurorii au început să cheme la audieri. Se discută despre o crimă financiară.
Conducerea Elstat, agenția de statistică independentă a Greciei, analizează ipoteza potrivit căreia situația economică gravă cu care se confruntă țara nu este chiar așa de problematică. Finanțele Greciei ar fi mințit cu privire la indicatorii macro economici, astfel încât cifrele să arate o economie mai slabă decât este în realitate. Șeful statisticii de la Atena, Andreas Georgiou, a fost chemat de procurori pe 12 decembrie, fiind acuzat de crimă financiară. În cazul în care se va dovedi că acesta a trădat interesele statului, va fi trimis la închisoare.

Andreas Georgiou, care a lucrat pentru Fondul Monetar Internațional timp e 20 de ani, a fost numit în 2010 de către Fond și Comisia Europeană să ,,facă curat " în statistica grecească, după mulți ani de bâlbâieli ale Ministerului de Finanțe. ,,Sunt acuzat că nu am distorsionat în mod deliberat situațiile financiare. Ne-am dorit să fim o instituție bună și plictisitoare, care își face treaba. Din păcate, statistica grecească este o luptă", a declarat pentru Financial Times,Georgiou.

Acuzațiile împotriva lui Georgiou au reapărut în contextul în care marți, miniștrii de finanțe din zona euro, vor decide dacă vor aproba o nouă tranșă de împrumut în valoare de 8 miliarde de euro pentru Atena. Banii ar urma să fie folosiți de statul grec pentru plata salariilor din sectorul public și a pensiilor pe luna decembrie. Acestea nu sunt însă primele zvonuri despre o posibilă minciună referitoare la deficitul Greciei. În ultimele 18 luni, această presupunere a creat și mai multe presiuni între Ministerul Finanțe de la Atena și creditorii internaționali.

Investigația precedă o dispută publică cu privire la deficitul Greciei din 2009. Sub conducerea lui Georgiou, cifrele au fost revizuite în sus, de la 13,4% la 15,8% din PIB, ceea ce a reprezentat atunci un record pentru întreaga zonă euro.
La un nivel al PIB de 235 de miliarde de euro, în 2009, această eroare "fericită" de 2,4 puncte procentuale din PIB îi face pe greci mai bogaţi (sau mai puţin îndatoraţi) cu 5, 6 miliarde de euro.
La momentul respectiv, revizuirea în plus a fost acceptată de Institutul de Statistică European, Eurostat, fără niciun fel de discuții. Acum însă, procurorii își întemeiază acuzațiile ce planează asupra lui Georgiou pe declarațiile unui profesor în statistică cu experiență, Zoe Georganta, care susține că deficitul din 2009 a fost ,,umflat" de către Georgiou. Zoe Georganta a fost cooptat în cadrul boardului Elstat de către ministrul de finanțe, Evangelos Venizelos.

Institutul de statistică independent, Elstat, a fost creat în august 2010 cu scopul de a aduce statistica greacă la standardele zonei euro. Înainte, deficitul bugetar al țării era calculat de o comisie din care făceau parte membri ai Ministerului de Finanțe și ai Băncii Centrale, pe baza cifrelor furnizate de biroul guvernamental de statistică. Ministrul de Finanțe răspundea direct de acuratețea acestor calcule."

http://www.money.ro/grecia-acuzata-de-minciuna--deficitul-prc-c8prc-9barii-ar-putea-fi-mai-mic-decat-au-declarat_1171891.html

DEOARECE NOI SUNTEM NISTE CATEI PROSTUTI>>>>IATA CE AVEM "IN PROGRRAM"..............

AUSTERITATEA FMI E DOAR PENTRU CATEI: adica doar pentru greci si romani. CUM ESTE SANTAJATA GRECIA CU URMATOAREA TRANSA. Elenii sunt pe cale sa nu mai poata plati salariile si pensiile

Oare sufera FMI de schizofrenie sau doar reteta pentru bolnavii din vest chiar trebuie sa fie alta decat pentru cei din est. Sau poate ca lucrurile sau schimbat fata de acum cateva luni cand FMI-ul recomanda grecilor, spaniolilor, italienilor si altor "porcusori" sa ia exemplul Romaniei care a taiat in sange fara mila. Iata insa ce le recomanda nemtilor si americanilor:

Mrs Lagarde said the US has scope to "abandon short-term austerity and introduce some measures to drive growth" provided the country lays out a credible debt strategy over the medium term. She said Europe needs to take its foot off the fiscal brake and shift to "growth-intensive measures" until the danger has passed, insisting that Germany has leeway to "stimulate demand". (Sursa)

Asadar, nemtii au voie sa stimuleze producerea de BMW-uri si Mercedesuri ca sa aiba chinezii ce sa cumpere, in timp ce romanii ar face mai bine sa stranga cureaua si sa plateasca ratele la timp ca sa nu ramana bancherii austriecii fara dividende. Romanii nu au voie sa  cheltuiasca aiurea pe proiecte de stimulare a economiei ca nu cumva sa iese din criza si sa le ia fata nemtilor.

Antena3: Grecia. Numărul persoanelor fără adăpost, în creştere cu 25%
Criza economică a dus la o creştere alarmantă a numărului persoanelor fără adăpost din Grecia. O asociaţie non-profit apreciază că numărul persoanelor fără adăpost din republica elenă a ajuns la aproximativ 20.000, acest lucru însemnând o creştere cu 25% faţă de anul 2009. De asemenea, s-a mai constatat că există un val nou de persoane fără adăpost care au ajuns în stradă în urma pierderii locului de muncă.
Capital: Se întâmplă! Grecia nu mai poate plăti salariile
După ce Germania şi Olanda au ameninţat că nu vor aproba a şasea tranşă din ajutorul financiar, în valoare de 8 mld. euro, Grecia ar putea să nu aibă banii necesari plăţii următoarelor salarii ale angajaţilor publici.

Avertismentul creditorilor externi ai Greciei este foarte dur. "Înţeleg că există o rezistenţă din partea populaţiei greceşti faţă de măsurile de austeritate. Este problema Greciei dacă reuşeşte să îndeplinească condiţiile necesare. Nu oferim niciun discount", a spus Wolfgang Schaube, ministrul de Finanţe al Germaniei.

Creditorii au condiţionat acordarea următoarei tranşe din împrumut cu adoptarea de noi măsuri de austeritate care să aducă o economie la buget de cel puţin 1,7 mld. euro. Fără tranşa respectivă, Greciei îi lipsesc cel puţin 1,5 mld. de euro pentru a reuşi să plătească salariile în sistemul bugetar pe data de 17 octombrie, scrie Ekathimerini. Gravitatea situaţiei este demonstrată şi de faptul că în acest moment guvernul de la Atena a suspendat orice plăţi de la buget, cu excepţia salariilor şi pensiilor.

Hotnews: Germania pregateste "Planul B" in cazul in care Grecia intra in incetare de plati
Guvernul cancelarului german Angela Merkel pregateste un plan pentru sustinerea bancilor germane in cazul in care Grecia nu reuseste sa realizeze conditionalitatile impuse pentru pachetul de sprijin si intra in incetare de plati, relateaza agentia Bloomberg, care citeaza trei oficiali din coalitia de guvernare de la Berlin.

Planul de urgenta include masuri de sustinere a bancilor si asiguratorilor care risca sa piarda 50% din operatiunile cu obligatiuni grecesti daca urmatoarea transa pentru Grecia nu este acordata, afirma sursele citate, sub protectia anonimatului. Existenta acestui "Plan B" subliniaza ingrijorarea Germaniei legata de un esec al executivului de la Atena in realizarea masurilor de austeritate bugetara.

Grecia este "pe muchie de cutit", a afirmat ministrul german de Finante, Wolfgang Schaeuble, in fata unor parlamentari, intr-o intalnire cu usile inchise care a avut loc in 7 septembrie la Berlin. Daca guvernul de la Atena nu va pune in practica angajamentele asumate, "ramane la latitudinea Greciei cum va obtine finantare fara ajutor din partea Zonei Euro", a spus el ulterior, intr-un discurs sustinut in parlament. CDS-ul pentru obligatiunile grecesti a crescut cu 212 puncte la un record de 3.238. Contractele pe cinci ani semnaleaza ca exista o probabilitate de 92% ca Grecia sa nu-si indeplineasca angajamentele."

http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2011/09/10/austeritatea-fmi-e-doar-pentru-catei-adica-doar-pentru-greci-si-romani-cum-este-santajata-grecia-cu-urmatoarea-transa-elenii-sunt-pe-cale-sa-nu-mai-poata-plati-salariile-si-pensiile/

FMI: austeritatea e doar pentru români şi greci, nu pentru nemţi şi americani

Oare sufera FMI de schizofrenie sau doar reteta pentru bolnavii din vest chiar trebuie sa fie alta decat pentru cei din est. Sau poate ca lucrurile sau schimbat fata de acum cateva luni cand FMI-ul recomanda grecilor, spaniolilor, italienilor si altor "porcusori" sa ia exemplul Romaniei care a taiat in sange fara mila. Iata insa ce le recomanda nemtilor si americanilor:

Mrs Lagarde said the US has scope to "abandon short-term austerity and introduce some measures to drive growth" provided the country lays out a credible debt strategy over the medium term. She said Europe needs to take its foot off the fiscal brake and shift to "growth-intensive measures" until the danger has passed, insisting that Germany has leeway to "stimulate demand". (Sursa)

Asadar, nemtii au voie sa stimuleze producerea de BMW-uri si Mercedesuri ca sa aiba chinezii ce sa cumpere, in timp ce romanii ar face mai bine sa stranga cureaua si sa plateasca ratele la timp ca sa nu ramana bancherii austriecii fara dividende. Romanii nu au voie sa  cheltuiasca aiurea pe proiecte de stimulare a economiei ca nu cumva sa iese din criza si sa le ia fata nemtilor."

http://www.chiazna.ro/2597/fmi-austeritatea-e-doar-pentru-romani-si-greci-nu-pentru-nemti-si-americani

Deci fratilor....vechiul proverb....romanesc....CINE POATE OASE ROADE.....CINE NU....NICI CARNE MOALE....

De ce? Pentru ca ni s-au "rupt dintii din gura".....de nenea Isa...si ai sai....Dar si de desteptii si smecherasii care i-am avut la conducere.... :evil:

andrei

   Salut!
   Andreas Georgiou a facut ce i sa ordonat sa faca.A urmat un plan,pentru a  grabi prabusirea Greciei, inlesnind planurile stapanilor NWO. Nu stiu de ce, am sentimentul ca si omologii sai, pripasiti prin conducerile ALTOR  STATE :-D,au procedat la fel.Ar fi nostim ca tarasenia asta, sa deschida in sfarsit ochii lumii asupra urzelilor NWO.Va dati seama ce ar insemna epurarea oamenilor NOII ORDINI din conducerea tuturor statelor lumii? :? :-o
Dacă citești doar cărți pe care toată lumea le citește nu vei putea gândi decât cum toată lumea gândește.

Siberia

Citat din: andrei din  29 Noiembrie 2011, 23:10:16
Va dati seama ce ar insemna epurarea oamenilor NOII ORDINI din conducerea tuturor statelor lumii? :? :-o

Ce-ar insemna ?
(asta in cazul in care cineva chiar crede ca s-ar putea face)
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

andrei

     Chiar nu iti dai seama ce ar insemna,sau te faci ca nu pricepi? :-D Pai  razboi pe fata intre NWO care este de fapt o superputere globala, militara,financiara, etc.(Dumnezeu stie cat control au asupra omenirii la ora asta) si RESTUL UMANITATII. Apoi din doua una:-ori castiga ei , isi repun oamenii in functii si instaureaza fara probleme si pe fata Noua Ordine Mondiala pe care si-o doresc de veacuri;-ori castigam noi,restul si Dumnezeu stie ce va urma.Probabil datorita haosului si anarhiei inerente dupa mari confruntari,vom ajunge cam tot pe acolo dar fara ei.Adica la o alta oranduire sociala, probabil.. tot la o conducere mondiala unica,legi foarte dure,obigatorii(poate chiar o lege martiala globala), pentru restaurarea ordinii,etc.Dupa mine foarte curand vom trece prin asta...o sa vedeti .
Dacă citești doar cărți pe care toată lumea le citește nu vei putea gândi decât cum toată lumea gândește.

angellla29

#292
Citat din: andrei din  30 Noiembrie 2011, 02:11:15
     Chiar nu iti dai seama ce ar insemna,sau te faci ca nu pricepi? :-D Pai  razboi pe fata intre NWO care este de fapt o superputere globala, militara,financiara, etc.(Dumnezeu stie cat control au asupra omenirii la ora asta) si RESTUL UMANITATII. Apoi din doua una:-ori castiga ei , isi repun oamenii in functii si instaureaza fara probleme si pe fata Noua Ordine Mondiala pe care si-o doresc de veacuri;-ori castigam noi,restul si Dumnezeu stie ce va urma.Probabil datorita haosului si anarhiei inerente dupa mari confruntari,vom ajunge cam tot pe acolo dar fara ei.Adica la o alta oranduire sociala, probabil.. tot la o conducere mondiala unica,legi foarte dure,obigatorii(poate chiar o lege martiala globala), pentru restaurarea ordinii,etc.Dupa mine foarte curand vom trece prin asta...o sa vedeti .

Uneori....mai zic unii ca lumea nu poate fii condusa decat de de cativa oameni....cu interesele LOR....nevoile LOR.... dorintele LOR....niciodata ale oamenilor pe care ii conduc....Aici intentionez sa cred ca oamenii pot sa isi traiasca vietile si fara sa fie "impinsi" de la spate de sefi....Nu vad de ce trebuie acestei tari....400 nu stiu cat de senatori si/sau deputati.....****maicutei lor!!! ca nu le stiu numarul exact. Cand este necesar doar un "sfat al batranilor" care sa fie Guverunul....si presedintele tarii...Fara "Curte si Boieri"... ca astia mananca banii tarii degeaba....si nu produc nimic...Voi nu vedeti ca intreaga oranduire este facuta doar spre binele lor....a celor cativa oameni...de ordinul sutelor....si milioanele de oameni sufera....din cauza lacomiei si netrebniciei lor....Serios, oameni buni....chiar nu avem nevoie decat de maxim 50 de oameni pentru conducerea acestei tari....Si cred ca orice tara din lumea asta....nu are nevoie de mai multi....oracat de mare ar fi ea.....Si nu trebuie zeci de ministere care n fac altceva decat sa roada munca poporului...Un ministru la fiecare categorie...si atat...care sa fie direct raspunzator de ceea ce face!!!! Atunci am stii si noi pe cine tragem la raspundere....nu ar mai putea  arunca "capra moarta in curtea vecinului"....asa cum se practica de obicei! :evil:

kandaon

Nu stiu daca s-a mai postat, presupun ca da, dar totusi o readucere aminte nu strica, mai ales ca peste subiectul Islanda planeaza o tacere suspecta in mass-media, nu numai la noi, dar peste tot

http://sacsis.org.za/site/article/728.1

Se pare ca islandezii au rezolvat cel mai corect treaba, nu s-au lasat santajati ba chiar i-au si pedepsit pe vinovatii de la ei din tara (ma rog, mai toti bancherii aia mari au reusit sa fuga peste hotare, dar au fost dati in urmarie prin Interpol)

angellla29

Citat din: kandaon din  30 Noiembrie 2011, 21:19:21
Nu stiu daca s-a mai postat, presupun ca da, dar totusi o readucere aminte nu strica, mai ales ca peste subiectul Islanda planeaza o tacere suspecta in mass-media, nu numai la noi, dar peste tot

http://sacsis.org.za/site/article/728.1

Se pare ca islandezii au rezolvat cel mai corect treaba, nu s-au lasat santajati ba chiar i-au si pedepsit pe vinovatii de la ei din tara (ma rog, mai toti bancherii aia mari au reusit sa fuga peste hotare, dar au fost dati in urmarie prin Interpol)

Ma mut in Islanda!!! Cat mai pot...

Ganditorul

Kandaon
CitatSe pare ca islandezii au rezolvat cel mai corect treaba, nu s-au lasat santajati ba chiar i-au si pedepsit pe vinovatii de la ei din tara (ma rog, mai toti bancherii aia mari au reusit sa fuga peste hotare, dar au fost dati in urmarie prin Interpol)

:-D :-D ...Chiar ca au rezolvat treaba. Bancherii au furat banii si au plecat peste hotare (cu Interpolul pe coada ... :fullmoon:  :evil: ), cativa mai fraieri au ramas pe post de "tzapi ispasitori" iar islandezii au ramas in strada cu chetroaiele in mana si foamea in stomac.

kandaon

Citat din: Ganditorul din  30 Noiembrie 2011, 23:24:24
Kandaon
:-D :-D ...Chiar ca au rezolvat treaba. Bancherii au furat banii si au plecat peste hotare (cu Interpolul pe coada ... :fullmoon:  :evil: ), cativa mai fraieri au ramas pe post de "tzapi ispasitori" iar islandezii au ramas in strada cu chetroaiele in mana si foamea in stomac.

N-am auzit de Islanda sa aiba probleme cu foametea, sau sa fie foarte disperati. Sigur, nici nu au fost prea fericiti de ce s-a intamplat. Insa cel putin le-au zis in fata atat creditorilor straini cat si FMI-ului ca nu vor plati nimic din datoriile "produse" de bancherii aia mana in mana cu politicienii corupti (apropo, prim-ministru lor e la inchisoare, ala a fost unul din tapii ispasitori, dar era si vinovat desigur, nu era un simplu "tap ispasitor").

Si cu tot scandalu de rigoare (prea putin prezentat prin mass-media) nici nu au facut-o, si nici nu au de gand. Au facut un referendum, si poporul a zis "niet", cu toate ca bancile engleze si olandeze, precum si FMI-ul, faceau spume la gura. Si cam cu atat s-au lins pe bot pana la urma, sau poate au mai primit niste firmituri, iar "pionii" lor din Islanda sunt urmariti de Interpol acum (chit ca nu stiu cat de mult de fapt)

Ganditorul

#297
Ai dreptate. Scuze. Am confundat stirea !

angellla29

#298
Citat din: kandaon din  30 Noiembrie 2011, 23:57:56
N-am auzit de Islanda sa aiba probleme cu foametea, sau sa fie foarte disperati. Sigur, nici nu au fost prea fericiti de ce s-a intamplat. Insa cel putin le-au zis in fata atat creditorilor straini cat si FMI-ului ca nu vor plati nimic din datoriile "produse" de bancherii aia mana in mana cu politicienii corupti (apropo, prim-ministru lor e la inchisoare, ala a fost unul din tapii ispasitori, dar era si vinovat desigur, nu era un simplu "tap ispasitor").

Si cu tot scandalu de rigoare (prea putin prezentat prin mass-media) nici nu au facut-o, si nici nu au de gand. Au facut un referendum, si poporul a zis "niet", cu toate ca bancile engleze si olandeze, precum si FMI-ul, faceau spume la gura. Si cam cu atat s-au lins pe bot pana la urma, sau poate au mai primit niste firmituri, iar "pionii" lor din Islanda sunt urmariti de Interpol acum (chit ca nu stiu cat de mult de fapt)

Si Romania de ce nu poate face ca Islanda, ma rog??? Ah....stai aia sunt oameni....astia ....romanii ...sunt carpe, mizerii....sclavi :wink: Pe noi ne....si cine vrea.....si cine nu vrea....Ca stam....capra....linistiti....

Arhanghelul

#299
http://www.jurnalul.ro/externe/medvedev-ameninta-cu-inchisoarea-oamenii-de-stiinta-care-au-ratat-trimiterea-unei-sonde-spre-marte-597858.htm

http://www.ziuaveche.ro/stiinta-it/stiinta/rusii-dau-vina-pe-americani-in-cazul-phobos-grunt-62097.html

Ceva nu este ok intre rusia si sua ... prea multe tatonari / incriminari / amenintari ... scut anti vs. scut anti ... portavion vs. portavion ... s.a.m.d.

Oare se pregateste ceva ...
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05