Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

19 martie, ziua Z. Super Luna ar putea provoca o catastrofa

Creat de Tzompa, 08 Martie 2011, 20:18:02

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.


Guest

Well, lupii vor urla  :fullmoon:, pisicile isi vor alerga propria coada, parul va creste mai repede daca-l tai in ziua aia, iar sangele va tasni mai cu forta. Toate astea vor duce la o catastrofa, bineinteles. :fullmoon:
Si cu toate ca luna va fi cu 30% mai luminoasa si cu 15% mai mare, pun pariu ca telefonul meu nu va face o poza buna, mm trebuie sa-l schimb.

adrian75

Mi-ar place ca pe 19 sa fiu acasa,la tara sus pe culmea unui deal....cu un cer senin deasupra capului,micul telescop si aparatul foto... in rest,vom vedea ce va fi.

StarDust

Luna trece prin perigeul si apogeul orbitei sale o data in fiecare luna(calendaristica). Pozitia acestor puncte (precesia) se schimba usor, astfel incat odata la 18,5 ani ele fac o revolutie completa in jurul pamantului. Pe 19 martie tocmai cand se vede luna plina aceasta este si la perigeu. "Catastrofa", ar fi daca nu vom avea atunci cer senin... ar fi mare pacat.
Pe Wiki, se poate vedea si diferenta vizibila dintre luna aflata la apogeu si perigeu:

http://en.wikipedia.org/wiki/Orbit_of_the_Moon
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

tractorbeam

Cutremur de 7,9 pe Richter scale in Japonia. Se pare ca luna nu trece"neobservata" pe langa noi.

StarDust

Total fals. Nu vreau sa intru in polemica. Asa cum am mai spus, Luna trece pe le Perigeu in fiecare luna calendaristica. Diferenta acum e ca Luna e la perigeu in acelasi moment cand e "luna plina", adica in partea opusa soarelui, si fata vizibila e iluminata complet. E vorba de o coincidenta. Indiferent de pozitia lunii cutremurul acesta tot s-ar fi produs.

P.S.
Ca o completare, acum ~8 ani, Luna a fost la perigeu cand era pe aceeasi directie cu soarele, era Luna noua, deci atractia ei gravitationala se plusa la atractia soarelui. Nu s-a intamplat nici un dezastru.

Sa nu uit... parerea mea...
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

StarDust

Iata cum se formuleaza stirea in mass-media noastra:
"Saptamana viitoare, sambata, pe 19 martie, Terra se va gasi in cel mai apropiat punct de Luna din ultimii 19 ani.
Evenimentul astronomic se numeste 'perigeu lunar' si inseamna ca vom vedea o Luna mai mare ca de obicei. Ea va trece la "doar" 356.578 de kilometri de Pamant.
Asta in conditiile in care distanta medie a Lunii fata de planeta noastra este de aproximativ 384.400 kilometri.
Totul este posibil pentru ca Luna face un ocol complet al Pamantului o data la fiecare 29,5 zile, dar orbita sa nu descrie un cerc, ci un oval."

O formulare in care se contrazic ei insisi. Sau, ce sa inteleg de aici? Ca Luna, asa dintr-odata sare pe un alt perigeu  :-D si e mult mai aproape de Terra ca de obicei?...  :-D
Ma apuca durerea de cap, asemenea stire nici nu merita sa te obosesti sa o citesti.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

@Lex

hmmmm.  8,9  in Japonia cu 54 cu replici de peste 5 grade. sa fie oare asta o prima dovada?!  :fullmoon:

mm

In anuarul de astronomie se da:
Raza medie R= 384.403 km si
Excentricitatea e= 0.05490049
Daca raza medie e semisuma semiaxelor elipsei, atunci raza minima a orbitei Lunii -si distanta minima fata de Pamant- ar fi 2R/[1+ 1/(1- e2)1/2]= 384.113 km. Mai aproape de asa nu se poate apropia Luna de Pamant. (Sper ca nu am gresit la calcule.)
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

OzN_HunteR

Deschid acest topic cu speranta de a primi niste raspunsuri legate de cea ce o sa se intample [ daca o sa se intample ] in aceasta seara ora 20.20 cand luna va fi la cea mai apropiata distanta de pamanat in ultimi 2 decenti.

Deci, ce ziceti ?

Se va intampla oare ceva, si daca da..CE ?
A nation which has forgotten the quality of courage which in the past has been brought to public life is not as likely to insist upon or regard that quality in its chosen leaders today - and in fact we have forgotten.

John.F.Kennedy

zamotrak


Vlad6


OzN_HunteR

11. Am vãzut apoi cum fiecãruia dintre ei i s-a dat o hainã albã, strãlucitoare ºi li s-a spus sã se mai odihneascã puþinã vreme pânã se va împlini numãrul tuturor tovarãºilor lor de slujbã ºi al fraþilor lor care, ca martiri, aveau sã fie omorâþi ca ºi ei.
12. Când a rupt Mielul pecetea a ºasea, m-am uitat ºi iatã cã am vãzut cã s-a fãcut un mare cutremur de pãmânt. Soarele s-a fãcut atunci negru ca un sac de pãr, iar luna s-a fãcut toatã roºie întocmai ca sângele.
13. ºi am vãzut o stea care a cãzut din cer pe pãmânt, aºa cum cade o smochinã verde din pom, când el este scuturat de un vânt puternic.
14. Mare grozãvie a fost atunci când cerul s-a întunecat ºi apoi parcã s-a strâns ca o carte de piele, pe care o faci sul. ªi imediat dupã zguduitura cumplitã care a fost [când acea stea (ASTEROID GIGANT) a lovit în plin PÃMÂNTUL n.t.] toþi munþii ºi toate ostroavele s-au mutat din locurile lor [în urma cataclismului de atunci n.t.].

Dupa Apocalipsa Lui Ioan
A nation which has forgotten the quality of courage which in the past has been brought to public life is not as likely to insist upon or regard that quality in its chosen leaders today - and in fact we have forgotten.

John.F.Kennedy

padme


jean

  Am citit textul de mai sus postat de OzN_HunteR......S-a blocat mintea cemai, nu stiu cum sa mai raspund. Nu vad legatura intre pozitia luni si apocalipsa. Nu uitati ca apocalipsa lui Ioan este o viziune a lui despre evenimentele viitoare. Fara date precise si fara siguranta ca chiar asa se va intampla. Bineinteles ca un asemenea eveniment s-ar putea intampla candva, dar nu are nici o legatura cu actuala apropiere a luni de pamant. De ce sa nu gandim pozitiv? Gandurile pozitive canalizeaza energiile benefice ale pamantului. Apropierea luni de pamant creaza vibratii benefice si in spiritul omului, mai ales pt. cei care pot vedea luna in aceasta seara. Ne arata maretia creatiei, frumusetea universului. Hai ca m-am incins......
Fiti fericiti maine va urma o noua zi, bucurati-va, sa aveti o seara buna.
Adevarul este dincolo de noi