Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Legaturi catre stiri interesante!

Creat de jackie28t, 12 Iulie 2006, 01:12:37

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

jackie28t

Citat din: lylyt_ice din  05 Noiembrie 2007, 17:16:17
Lupin...! stai ce stai si iar iti vine ...Asta ce mai este acum...? Care-i stirea interesanta ?

Ca sa intzelegi ''lylyt_ice'' la ce s-a referit Lupin,te rog sa arunci o privire pe linkul de mai jos 
http://en.wikipedia.org/wiki/Guy_Fawkes_Night

baguvix

Spinul electronic rotit in camp electric

Cercetatorii de la Kavli Institute of Nanoscience din Delft si Fundatia pentru Cercetare Fudamentala a Materiei (FOM) au reusit sa controleze spinul unui singur electron numai cu ajutorul unui camp electric. Cu aceasta realizare se deschide o cale mult mai simpla de realizare a componenteleor unui (viitor) super-rapid computer cuantic. In imagine, in culoare gri deschis se vede structura metalica (facuta din aur) folsita pentru a crea capcane pentru electroni (liniile albe). O tensiune variabila in timp e aplicata partii metalice din partea dreapta. Ca rezultat, electronul blocat in partea dreapta simte un camp electric. Acest camp electric provoaca miscarea electronului (linie alba punctata).



http://www.stiinta.info/stiri/163/
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar.

alinutzu

din cate stiu s-a mai discutat si pe forum, in orice caz acum si-a facut aparitia si la stiri
http://www.protv.ro/stiri/eveniment/avertizare-asteroidul-apophis-ar-putea-lovi-pamantul-in-2035.html

7 noiembrie 2007, 19:37, Pro Tv
Avertizare: Asteroidul Apophis ar putea lovi Pãmântul în 2035!

Asteroidul are un diametru de 400 de metri - va trece în 2029 la doar 35.000 de kilometri de Pãmânt. Gravitaþia Terrei îi va modifica traiectoria. În urma acestei modificãri este posibil ca asteroidul sã loveascã Pãmântul în anul 2035. Impactul poate fi evitat.
can't stop the signal ...

alx

desi materialul e ceva mai vechi,merita vazut!   este vorba de excursia unor romani facuta la centrala de la cernobyl,in 21-27 iunie 2007.
   nu sunt sigur ca aici trebuia postat,dar....
http://skywalker.ablog.ro/
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

baguvix

Gaurile negre au legatura cu razele cosmice

Cunoasteti acea lista lunga de mistere nerezolvate in astronomie? Ei bine, acum puteti indeparta de pe ea "ce cauzeaza cele mai energice raze cosmice?". Multumita noilor cercetari realizate la Observatorul de Raze Cosmice Pierre Auger din America de Sud, raspunsul pare sa fie: gaurile negre supermasive.

http://www.universetoday.com/2007/11/09/black-holes-linked-to-cosmic-rays/
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar.


loreley

Un pas mic spre omul invizibilCosmin Popan
--------------------------------------------------------------------------------

Aparut in editia din 15 Noiembrie 2007
Un vis vechi de cind lumea al umanitatii se pune in miscare dupa ce o echipa de cercetatori a facut sa dispara un obiect de citiva milimetri.



|n 2000, ,,Omul invizibil" trecea printr-un
proces de transformare plin de efecte speciale 
Pelerina invizibila inventata de fizicianul John Pendry si echipa sa de cercetare difera deocamdata esential de cea magica a lui Harry Potter. Este doar un cilindru care face un obiect invizibil sub actiunea microundelor. Facut ,,Sir" de catre regina Angliei, Pendry a brevetat un cilindru-minune, dintr-un plastic galbui, cu o raza de sase centimetri si fara vreo conectare la o sursa de electricitate, relateaza publicatia ,,Sciences et Avenir".
Mai exact, instalatia este alcatuita din zece cilindri concentrici pe care se observa, imprimati pe suprafata, mici bucle de cupru. De toate, citeva zeci, avind o marime de trei milimetri fiecare. In centru, in spatiul ramas, care are o raza de trei centimetri, britanicul a introdus obiectul pe care vrea sa-l faca invizibil. Ceea ce urmeaza nu se bazeaza nici pe vreo tehnica de cameleon, nici pe vreo iluzie optica. Este invizibilitate veritabila, bazata pe un principiu revolutionar.

Razele de la o sursa de unde electromagnetice intra in contact cu cilindrul, fara ca acesta sa le modifice insa traiectoria. Altfel spus, aceste raze ramin identice dupa ce ating cilindrul, iar asta din cauza buclelor imprimate pe suprafata dispozitivului. In acest fel, undele ,,aluneca" peste ,,pelerina" si nu patrund in interior. Cam in acelasi mod in care apa inconjoara pietrele intr-un curs de apa repede, incearca o comparatie jurnalistii de la ,,Sciences et Avenir". In acest spatiu protejat, un obiect poate astfel fi ferit vederii.

,,Cind am prezentat ideea in 2005 in timpul unei conferinte din Statele Unite, cei prezenti au izbucnit in ris", isi aminteste John Pendry. ,,Trecerea de la teorie la practica m-a facut un pic sceptic, deoarece proprietatile necesare materiei care facea posibila invizibilitatea nu se gaseau in natura", spune cercetatorul. A avut insa noroc in momentul in care Darpa, organismul de finantare a cercetarii militare americane, a decis sa-i dea o mina de ajutor.

,,Vom ajunge pe Marte inainte de a avea prima pelerina care sa ne faca invizibili", spun pesimistii prin vocea lui Frédéric Zolla, cercetator in cadrul institutului Fresnel din Marsilia. Pendry ii raspunde, totusi, intr-o nota optimista: ,,Sa ascund o ceasca de ceai miine nu va fi posibil. Cit despre obiecte mai mici, acest lucru ne va fi in mod sigur la indemina".

La o scara mai mare, invizibilitatea tinde sa devina apanajul armatelor, care incearca tot mai frecvent sa-si camufleze arsenalul in fata inamicului. La ora actuala, miza este sa scape cit mai eficient de radare, fie ca e vorba de infrarosii sau de cele acustice. Navele maritime anti-mina, care curata oceanele de minele amplasate de inamic, fac tot posibilul sa treaca neobservate. Pentru acestea, e vital sa nu declanseze explozia minelor, care se produce prin schimbarea cimpului magnetic in momentul trecerii partii metalice a navei prin zona. O invizibilitate magnetica poate fi obtinuta in acest caz prin inlocuirea carcasei metalice a navei cu un amestec de sticla si polistiren.

Fuga de radare acapareaza de ceva vreme interesul in toate teatrele de operatiune. In vazduh, ecranele de plasma sint, la rindul lor, capabile sa camufleze satelitii spioni. Indiferent de procedeul utilizat insa, eficacitatea ramine limitata in timp, deoarece sistemele de detectare se amelioreaza constant. Cel mai recent esec in astfel de practici este avionul american F-117, un star al disimularii, doborit in timpul operatiunilor din Kosovo din 1999. Invizibil in fata radarelor, acesta a fost culcat la pamint dupa ce a fost reperat, cel mai probabil, cu ochiul liber.

Arnold: doua decenii de lupta cu neantul
Invizibilitatea, una dintre calitatile preferate in pelicule atunci cind regizorii doresc sa-si inzestreze eroii cu puteri supranaturale. Un cunoscut avatar al omului invizibil aparut pe ecrane este Daren Fawkes, din serialul ,,Omul invizibil" (2000). Corpul sau este acoperit de un agregat de argint, produs de o glanda care i-a fost implantata. Harry Potter, eroul lui J.K. Rowling, a animat cel mai mult dezbaterile stiintifice in jurul invizibilitatii. Pelerina il protejeaza pe micul magician chiar si atunci cind ceilalti sint foarte aproape de acesta. Arnold Schwarzenegger a trebuit sa infrunte si el, in filmul ,,Predator" (1987), un extraterestru invizibil. Monstrul, altfel orb, reusea sa repereze undele termice emanate de prada sa.

Viteza warp ar putea fi atinsa. Detalii pe www.cotidianul.ro/select



StarDust

În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

Deanna

Cronica observatiilor OZN din Prahova:
www.hotnews.ro/pp_articol_22422-Dosarele-X-de-Prahova.htm

loreley

Continentul de plastic" cucereste Pacificul
Tudor Lavric /cronica romana/03.12.2007


Terra are un al optulea continent. Stirea a picat ca un trasnet, la sfarsitul lui 2007. Este mai curand o insula decat un continent, dar ca si in cazul Australiei delimitarea nu e usor de facut, scrie publicatia electronica Natura Vox. Intre doua state americane, California si Hawaii, se intinde in Pacific un continent de deseuri cu o suprafata mai mare decat a unor tari precum Afganistanul sau Somalia.
Este "Marea Placa de deseuri a Pacificului". Este rodul acumularii in decenii a 3,5 milioane de tone de deseuri din plastic, polyester etc. Densitatea masei este de 3,3 milioane bucati deseuri pe kilometrul patrat. Este singurul continent in extindere continua, antrenat intr-un vartej gigantic, cunoscut sub numele stiintific North Pacific Gyre.

Animale bolnave
Este un fel de remake modern al "Lumii disparute". Noul continent nu intereseaza, practic, aproape deloc mediile stiintifice. Doar faptul ca degaja un miros urat nu este un motiv pentru a-l transforma in obiect de studiu. Aici nici vantul nu este suficient de puternic pentru a face vreun vas sa esueze, nici pestele nu este destul pentru a atrage pescarii, niciun drum comercial nu intretaie "Marea Placa". Ea poate fi ocolita de toata lumea si lasata sa se dezvolte. In ritmul actual de extindere, ar trebui ca ea sa atinga, pana la sfarsitul secolului, dimensiunile unui continent ca Africa. "Mediul este perfect pentru a inghiti orice pluteste pe suprafata oceanului", spune un reprezentant al fundatiei Algatita Marine Research, Marcus Eriksen. Este si continentul unor fenomene nemaiintalnite intr-un orizont de timp perceptibil cu ochiul liber. Sticlele de plastic ciocnindu-se necontrolat, se descompun in fragmente mai mici sau mai mari, dar in niciun caz plasticul nu dispare. El devine adapost pentru specii de plante si animale marine, care absorb o cantitate de DDT de sute de ori cat limita normala. Rezultatul: aceste vietati sufera mutatii, iar cel de-al optulea continent tinde sa devina unul al monstrilor.
In ceea ce priveste vietatile adulte, "continentul" de plastic este baza de aterizare pentru pelicani. Atat aceste pasari, care nu gasesc hrana sanatoasa, cat si scoicile marine aduse de curenti se transforma masiv in animale bolnave. Nu de mult stiinta, fara a studia temeinic fenomenul, a dat un verdict necrutator: aceasta mica lume din Pacificul de sud a devenit prea mare pentru a fi starpita cu costuri rezonabile. Este si o alta problema: care tara isi va asuma responsabilitatea lichidarii continentului de deseuri? se intreaba organizatiile ecologiste. Cine are cea mai mare productie de etichete pe kilometrul patrat? Cine va peria coastele Somaliei din centimetru in centimetru, pentru a afla de unde vin cele mai multe deseuri? Misiune imposibila. In acest ritm, inainte de sfarsitul secolului XXII vom merge pe uscat (adica pe deseuri) din Japonia pana in California.
Planeta se dezvolta, dar grija pentru mediu nu urmeaza aceeasi cale. Conform unui studiu ONU, in iunie 2006 densitatea planetei de deseuri era de 46.000 de bucati pe o suprafata de 2,5 kilometri patrati. Iar industria secolului XXI produce 60 miliarde tone de mase plastice pe an. Pentru o asemenea cantitate ar trebui sa apara curand si al doilea continent, dar unde?, se intreaba expertii ONU.

Si Mediterana se umple
Raspuns posibil: in Europa. In Franta, in dreptul portului Entressen (aproape de Marseille) o asemenea groapa aduna 460.000 de tone de deseuri pe an, pe o suprafata de 80.000 de hectare. Pentru lichidarea acestora Franta preconizeaza de mai multi ani de zile un incinerator, care produce dioxina. Solutia de ecologizare are inconvenientele ei.
Deja vedem lumea regretand tabloul nouveau art al sacilor multicolori din plastic. Italia are si ea Glina sa, la poalele Vezuviului. Vom traversa in curand si Mediterana pe jos?, se intreaba autorii unui recent articol din Natura Vox.


StarDust

În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

baguvix

Evolutia speciei umane 'se accelereaza'

Specia umana a intrat in faza de evolutie accelerata, creand diferente accentuate intre oameni, este concluzia unui studiu genetic

In ultimii 5000 de ani, schmbarile genetice s-au petrecut de 100 de ori mai rapid ca in orice alta perioada, conchid cercetatori din Statele Unite.
Concluziile contrazic parerea larg raspandita ca evolutia umana s-a oprit.
Studiul a fost publicat in Lucrarile Academiei Nationale de Stiinte (PNAS).
"Dogma pana acum a fost ca diferentele reprezinta fluctuatii culturale, dar aproape orice trasatura de temperament studiata este puternic influentata genetic," a declarat autorul studiului, profesorul Henry Harpending la Universitatea Utah, Salt Lake City.
"Genele evolueaza rapid in Europa, Asia si Africa, dar aproape toate sunt caracteristice continentului respectiv."
"Devenim tot mai diferiti, nu ne topim intr-o specie omeneasca unica, amestecata."
Timp foarte scurt
Profesorul Harpending explica acest proces prin lipsa de miscare genetica intre diferitele regiuni, din momentul in care oamenii actuali au parasit Africa si nu sunt semne ca evolutia s-ar incetini.

Cinci mii de ani e o perioada extrem de scurta de timp

Steve Jones, profesor de genetica
"Tehnologia nu poate detecta nimic mai vechi de 2000 de ani, dar nu sunt dovezi privind incetinirea evolutiei umane si de aceea eu cred ca acest proces continua," a declarat el la BBC.
Cercetatorii au descoperit dovezi de selectie recenta la 7% din toate genele umane, inclusiv pielea mai deschisa la culoare si ochi albastri in nordul Europei si rezistenta partiala la unele boli, cum ar malaria, la unele populatii din Africa.

Profesorul de genetica Steve Jones sustine ca in acest moment suntem in acalmia dintre doua furtuni.
"Cinci mii de ani e o perioada extrem de scurta de timp," spune profesorul John Hawks de la Universitatea Wisconsin, Madison.

"Asta inseamna 100 pana la 200 de generatii in urma. Asta e perioada de timp cand au aparut aceste gene si azi sunt prezente la 30 - 40% dintre oameni, deoarece au avut acest avantaj."
Cercetatorii propun doi factori care ar genera accelerarea evolutiei umane.

"Unul dintre ei este ca sunt multi mai multi oameni - cu cat mai multi, cu atat sunt mai multe ocazii de aparitie a mutatiilor avantajoase," spune profesorul Harpending.
O populatie numeroasa are variatii genetice mai mari si permite o selectie mai pozitiva decat una mica.
"Al doilea factor este schimbarea ambientala, dieta alimentara s-a schimbat, mediu nostru e radical diferit. Iar populatiile mari aduc boli noi."

Totusi, profesorul de genetica Steve Jones, de la University College, Londra nu este convins ca o populatie numeroasa accelereaza evolutia.

"Odata ce populatia depaseste un anumit prag, nu este foarte clar daca abilitatea de a raspunde la selectia naturala depinde de marimea ei," a declarat el la BBC.

"Ideea ca evolutia s-a accelerat in ultimii 10000 de ani de cand ne-am transformat din animale in oameni este clar adevarata."
"Dar a sugera ca acest lucru se intampla si azi, e clar gresit."
Profesorul Jones a adaugat ca selectia naturala are nevoie de diferenta, fie in abilitatea de a supravietui, fie in numarul de urmasi nascuti.
"Observatia fundamentala este ca diferenta a disparut," spune profesorul Jones.
"In acest moment suntem intr-o pauza. Suntem intre doua furtuni. Una s-a epuizat, iar alta e pe cale sa se declanseze."
"Intrebarea este daca vom ramane in acalmie sau daca marea furtuna se va declansa. Si daca va fi o furtuna, as spune ca aproape sigur va avea de a face cu boli epidemice."





Sursa: BBC
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar.

StarDust

În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

StarDust

Acum! Discovery Civilization, calatorii misterioase (paleoastronautica)
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

StarDust

În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16