Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Război intr-un cuvant!!!!

Creat de angellla29, 05 Octombrie 2011, 19:46:02

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Ganditorul

Citat...cred ca se adreseaza si acelui Nucleu care face si desface de la lovilutzie incoace


:-D :-D :-D Hai ca asta-i tare de tot. Adica tot ce se intampla la noi si in lume e din cauza Nucleului care vinde cateva puscoace facute pe genunchi la Cugir (ca avioane, tancuri si alte chestii sofisticate n-avem nici pt noi). Pai era un subiect in forum cu chestia asta fantezista citita prin cartea  "Nucleul" - sa ii cautam, sa-i prindem si sa terminam odata cu rivolutiile astea de pe mapamond. Deci pana la urma "raul suprem" e la noi, aici ... de la "inteligenta sintagma" din perioada '89 - securistii-n mina, sa ne dea lumina - si pana azi, tot n-am scapat de "parazitii" astia supremi. Hotii, jigodiile si tradatorii n-au valoare - da' Nucleul iz "The best", in slujba raului, indiferent daca e la stanga sau la dreapta. Fain.Tare ideea.

SLEAH19

#526
Citat din: Xanadron din  21 Mai 2014, 15:20:17
Nu pot fi totusi de acord cu prezumtia c-am mai fi inca preponderent "ferma ruseasca", desi oligarhovii :lol: mai mulg inca pe ici-pe colea post-Lovilutzie, mai ales in industria aluminiului (Slatina) si ceva neferoase (Tulcea).
Incomparabil mai putin insa decit austro-ungaria de ex., care prin OMV a devenit probabil cea mai profitabila extractoare de petrol (ieftin) vindut pe urma scump acelorasi fraieri care i l-au cedat pe mai nimic. :x Pina si Raiffesien are insa caninii solid infipti in jugularele noastre - inclusiv, sau mai ales pe felia deloc cunoscuta a intermedierii cumpararii gazului... rusesc, da-da.

... cu menţiunea că acţionarul majoritar la omv este gazprom, lucru care face ceaţa şi mai deasă.

   Clar că noi ca ţară nu putem să facem notă discordantă, pentru că nu noi alegem tabăra în care să fim, tabăra vine peste noi, suntem vasali veşnici, vremelnici ori la unii ori la alţii şi plătim biruri începând cu aurul dacic dus la Roma, probabil că dacă nu eram duplicitari abyss, eram acum precum kurzii, popor fără ţară răspândit pe la unguri, sârbi, bulgari , ucrainieni ....
   Noi tot trebuie să ne facem procese de conştiinţă, dar cui  tot plătim facturi?  Nu ălora care ne-au tras-o de câte ori au avut ocazia de-a lungul istoriei , nu  au hotărât ei soarta noastră scriind-o pe un şerveţel la Yalta , tot ăia erau şi atunci la masă , americani şi ruşi.

Şi acum ce facem, îi marketăm pe aici ori pe unii ori pe alţii , care au armele cale mai tari şi care mâncă îngheţată în Centrul Vechi? O să fim la fel de f****i indiferent de atitudinea noastră.

Am scăpat de războiul de după revoluţie doar pentru că am avut o securitate inteligentă care a dejucat planul şi războiul s-a relocat la iugoslavi şi ştii de ce ? Pentru că iugoslavii erau mândrii de ei şi de armata lor , nu erau duplicitari şi au vrut să intre cu tot cu ea în structura Europeană, i-au făcut praf şi acum îi integrează pe bucăţi , noi duplicitarii am ales să renunţăm la armata de tip sovietic şi am intrat integral în Europa deşi noi eram în Europa înainte ca ea să existe. Să nu credeţi că la este uşor cu noi în forma asta.

Pentru generaţia noastră era mai bine dacă globalizarea făcea paşi mai repezi şi mai mari, dacă Ucraina şi Georgia erau acum în Nato iar UE se întindea până la Astana, nu mai eram aşa de importanţi geopolitic şi ne puteam plictisi precum vestul Europei.   
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

abyss

Ganditorule nu stiu ce carti citesti dar in mod sigur nu am inteles la ce faci tu referire. Sau invers.
 
   Eu m-am referit la un nucleu, o reţea de evazionişti cu puternice conexiuni politice şi protecţie la nivel înalt care a profitat din plin de interesele în România ale unui gigant în petrol şi gaze naturale. Acest nucleu a obţinut sume uriaşe din deschiderea uşilor pe teritoriul românesc. Vorbim aici, ca sa fie clar, de cozi de topor sovietice.
  Vorbim de famelia prezidentiala, de pretenarii lor , de unul din benzinarii care au renunţat la afacere pe mana ruşilor de la Gazprom prin sucursala sârbă a acestora, NIS Petrol SRL. Care NIS e coondusa de o alta pretenara de famelie Ileana Sorina Bălţatu.
  Vorbim de faptul ca suntem singura tara din europa cu benzinarii Gazprom in teritoriu...evident moshite de nea caisa Boc si meshterii lui. Vorbim de evaziune fiscala, de faptul ca ANAF nu ii atingea, de faptul ca madam Koveshi i-a scapat de la urmarire penala, mai vorbim si de casa de avocatură Tucă, Zbârcea & Asociaţii, reprezentantul legal al NIS Petrol în România, filială Gazprom, care l-a reprezentat pe Traian Băsescu în procesul cu jurnalista pe care a jignit-o cu apelativul "ţigancă împuţită". care a reprezentat-o si pe Nutzi...si pot s-o tin tot asa pana maine daca nu mi-ar fi lehamite de toti astia.
   Despre acest nucleu vorbeam, si de radacinile lui rusesti care merg la traficul cu armament rusesc catre Siria si tot asa...de urla cucuveaua aia batrana pe la cotroceni.


uite si un rezumat lite pe tema gazprom, fara Tase si Nutzika:

http://economie.hotnews.ro/tags/gazprom

Ganditorul

#528
@Byss
Te rog sa nu te superi pe mine ca am comentat asa postarea ta dar ideea aia cu "Nucleul" m-a amuzat atat de mult incat nu m-am putut abtine. Practic mi-ai inseninat ziua cu gluma respectiva - caci e o gluma sa tot gasim mereu aceiasi spatiu ingust de "vinovati nationali/mondiali" - si pentru asta iti multumesc. Rar se naste o gluma plina de rafinament... :rainbow:



P.S. Acum am observat si ultima postare - da ai dreptate cu reteaua de jnapani - dar asta nu trebuie sa ne faca sa murdarim un concept - "Nucleul" - chiar daca e doar o fantezie a unui scriitor. Anumite lucruri/simboluri trebuie sa ramana curate. Parerea mea.

acme

Citat din: SLEAH19 din  21 Mai 2014, 17:51:01
... cu menţiunea că acţionarul majoritar la omv este gazprom, lucru care face ceaţa şi mai deasă.

ceata voit artificiala: "OMV shareholders say not approached by Gazprom" http://uk.reuters.com/article/2007/06/28/omv-gazprom-idUKL2881698320070628
la OMV e statul austriac actionar majoritar prin ÖIAG
We're born alone, we live alone, we die alone.

abyss

  @Ganditorul
Tactica ta e veche de cand lumea.
  Totusi te rog si pe tine cat si pe cailalti care te aproba sa tineti cont de urmatoarele:
1. Nu incercati sa mai "spalati" postari critice prin postari imediate, inutile si
care imping in urma subiectul sensibil.
2. Nu mai diluati un subiect prin trecerea la modul de tip barfa si "vai ce-mi plac glumele mele"

    Daca nu reusesti sa mentii un dialog constructiv si ai senzatia ca iti poti permite sa razi de mine aiurea si pe fata iti amintesc ca nu este tocmai potrivit sa faci asta, ba chiar contraproductiv.

PS - acme, stirea  aia e din 2007. Uite una din 29 apr. 2014:
http://in.reuters.com/article/2014/04/29/omv-gazprom-southstream-idINL6N0NL63I20140429
http://www.gazpromexport.ru/en/partners/

SLEAH19

#531
Citat din: acme din  21 Mai 2014, 22:29:33
ceata voit artificiala: "OMV shareholders say not approached by Gazprom" http://uk.reuters.com/article/2007/06/28/omv-gazprom-idUKL2881698320070628
la OMV e statul austriac actionar majoritar prin ÖIAG

Statul austriac detine pachetul majoritar care este in jur de 32 procente , restul de actiuni listate pe bursele lumii au fost achizitionate masiv de fonduri de investitii rusesti care au in spate gazprom , poate nu sunt majoritari dar austrieciilor nu le displace colaborarea cu rusii  .... daca-i profit cu placere  ! Deci ceata e ceata deasa si sunt pe o mana indiferent de ,,crize,, ... uite una din mai 2014:
http://www.romanialibera.ro/economie/companii/fratia-omv-gazprom-334366
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

acme

Citat din: abyss din  21 Mai 2014, 22:52:30
PS - acme, stirea  aia e din 2007. Uite una din 29 apr. 2014:
http://in.reuters.com/article/2014/04/29/omv-gazprom-southstream-idINL6N0NL63I20140429
http://www.gazpromexport.ru/en/partners/

E vorba doar de cooperarea pentru SouthStream (nu ca gazprom ar detine majoritatea in omv) ceea ce dovedeste ca atunci cind e vorba de bani nu conteaza daca ei miros a vodca sau a snițele.
We're born alone, we live alone, we die alone.

Ganditorul

#533
@byss
nu cred ca este elegant sa ameninti cu "neproductivele" cand te-ai referit clar la Nucleu - cu "N" mare. Am dat-o pe gluma si pe o discutie cu adevarat productiva care sa-ti arate discret ca murdaresti degeaba un simbol - chit ca e fantastic. Din sperantele romanilor nu cred ca e cazul sa faca nimeni obiect de vina sau batjocora. Iar "N"-ul ala mare nu prea lasa loc de alte interpretari - cu atat mai mult cu cat intr-o recenzie la  cartea amintita (Nucleul - Victor Nita) se spune ca a fost infiintat pe vremea Domnitorului Alexandru Ioan Cuza

Asa ca in contextul zilei de azi confuzia de care vb e exclusa.(probabil ca acum am s-o cumpar si citesc, ca sa nu ma bazez pe recenzii).
Eu mi-am cerut scuze ca printr-o gluma am incercat sa diminuez o posibila eroare... n-am ras de tine si nici nu am intentia sa o fac.
Uneori ideile se completeaza/compenseaza in cele mai diferite feluri - iar o gluma nu e chiar cel mai neplacut dintre ele.
Elegant ar fi sa vii constructiv, tot cu o scuza, prin care sa afirmi ca "N" mare a fost o pura intamplare si ca speranta romanilor nu trebuie murdarita nicicand, nicicum. Si asta e tot - fara "neproductive" pt ca, zic eu, suntem de aceiasi parte a mesei. Aia care sunt cu furatu' stau la alta masa.  Parerea mea.

abyss

#534
Suntem de aceeasi parte de aceea te rog sa revii la subiect.
Lasa fanteziile scriitorilor si asocierile tale imaginare legate de nu stiu care nucleu al lui Cuza, este si repet contraproductiv. Daca doresti drept la replica iti recomand sa o faci pe alt topic.

Ganditorul

#535
Revenind la problema de baza (pe care am diluat-o jignind fara sa vreau un coleg pe care-l pretuiesc - si pentru asta imi cer scuze inca o data )  sa urmarim traseul banilor prin prisma celor spuse azi la Bucuresti de Joe Biden :

- Problema coruptiei nu este minora - daca socotim ca in Ucraina totul a pornit de la lacomia gruparii Ianukovici care nu s-a multumit cu ceea ce putea oferi UE in procesul extinderii cooperarii spre Rusia si Asia. Situatie de care a profitat violent o alta grupare care "nu era in carti" si care acum negociaza izolarea sau nu a Europei fata de resursele Rusiei -si Asiei - in principal gaze naturale.

- Dincolo de sloganul maidanezilor din Kiev - "Noi vrem in Europa", pe care pentru o clipa ar trebui sa-l ignoram - tot ceea ce s-a intamplat in ultimele luni poate fi privit ca o actiune complexa de scindare a lumii cu Europa de o parte si Rusia-Asia de cealalta parte.

- Instigarea  la violenta este evidenta - pentru ca pretentia maidanezilor de la Kiev ca o populatie preponderent rusofona prin nastere sa se autodefineasca peste noapte pro-europeana si implicit pro-americana si sa porneasca impotriva Rusiei este aberanta. Este normal si de asteptat ca in vaste teritorii ale Ucrainei sa se produca revolte - pentru ca nu toti ucrainienii sunt gata sa extermine Rusia (nu sunt gata nici macar sa conceapa o confruntare cu Rusia) - tara in care au rude, prieteni, locuri de munca, tara care le-a dat traditional educatia, tara de care sunt legati prin istorie. Ar fi similar cu a spune ca romanii trebuie ca de maine sa fie gata sa loveasca Republica Moldova.
Singura forma prin care o astfel de extindere a UE ar fi valabila e cea economica, de colaborare - in nici un caz varianta maidanezilor de la Kiev, cu tancul. In definitiv ce poate face Kievul cu cei care nu vor, nu sunt pregatiti sa abandoneze relatia cu Rusia ? Sa-i deporteze ? Sa-i extermine ? Absurd

- Ce sa faca gruparea de la Kiev ? La vest au UE, NATO, SUA - forte intransigente cu coruptia si care prin introducerea IQ-ului comunitar scot aceste fapte "la suprafata" intr-o democratie functionala, la est au gruparea lui Ianukovici care ii santajeaza si-i tine in frau cu arhicunoscutul sistem al dosarelor si amenintarilor directe. Singura sansa e creearea unei dezordini care sa scoata "din tipar"orice forma de control asupra economiei negre din Ucraina - indiferent de costuri umane sau materiale (si aici putem urmari declaratiile miliardarilor Ucrainieni ...scapati de jugul dosariadei lui Ianukovici ) .

- Dupa "stergerea datelor" - a se citi incendierea Palatului de Justitie din Kiev, si a dosarelor aflate acolo - gruparea de la Kiev poate spera ca "este in carti" si poate negocia pacea, comertul cu resursele Rusiei si scoaterea din izolare a UE fata de gazele rusesti. Nu cred ca intamplator apare tot mai des tema coruptiei ca si cauza a situatiei din Ucraina. Totusi americanii au destule surse de informatii pertinente ca sa nu faca gratuit astfel de abordari ale discutiei - si in consecinta trebuie sa tinem seama de asta.

-    In timp ce UE musca momeala si crede sloganul Kievului - "Noi vrem in UE" , cand de fapt totul se deruleaza exact in sens invers, iar masurile care sa ateste intransigenta UE fata de actiuni de instigare la violenta, fata de coruptia care apare ca tema principala de discutie lipsesc cu desavarsire - ambele excluzand cooperarea la standarde UE - de cealalta parte a globului China incheie un acord cu Rusia pe 30 de ani pentru gaze rusesti.

- China devine astfel cea mai bine pozitionata tara in domeniul resurselor de gaze naturale - dupa ce anii trecuti tindea sa devina, daca nu a ajuns deja - cea mai mare economie a lumii, devansand SUA. Interesant ca in acest moment ponderea activitatilor economice se muta in Asia, China putand sa devina furnizor de gaze naturale, inclusiv pt SUA  - iar in Europa, Uniunea Europeana iese cea mai "shifonata" din aceasta aventura a maidanezilor de la Kiev.

- prezenta SUA, NATO in zona noastra poate fi interpretata prin aceasta prisma nu ca o contrapondere a "extinderii" Rusiei - care nu a facut decat sa puna in siguranta armele nucleare din Crimeea, arme pe care Ucraina le dorea ca "argument de negociere" - ci mai degraba ca o supraveghere directa a activitatii gruparii de la Kiev care, prin actiuni aparent benefice, scoate din ecuatia mondiala UE - un partener serios al SUA. O Europa clar dependenta de gazele rusesti - dar stopata de la accesul la aceste gaze de pretentiile si actiunile Kievului reprezinta o perspectiva nu prea placuta.
-  Teoretic, pur teoretic, o extindere a UE spre Rusia-Asia inseamna - prin prisma actualelor reguli europene de extindere - lipsa granitelor in interiorul unei "piete economice comune". Si atunci poate fi privita situatia din Crimeea ca o apropiere a Rusiei fata de UE pe alta cale decat Ucraina ?
  - Poate fi prin extinderea "la pachet" a Republicii Moldova cu tot cu Transnistria o alta solutie - Transnistrie care in acest mod isi pierde mult din valoarea "independentei" autoproclamate (daca nu ma insel Rusia chiar a facut o invitatie, voalata, in acest sens) ?

N-are rost sa extind discutia - inca nu stim si este extrem de greu de "citit" care este intentia marilor puteri pe scena mondiala. Dar prin acest context e posibil ca ceea ce socotim a fi un act de coruptie (colaborarea cu GazProm) sa fie un avantaj in "repozitionarea geo-politica mondiala". Inca nu stim... Oricum gazul rusesc venit prin gazprom pute mai putin decat gazele de sist venite cu distrugerea mediului pe importante suprafete din Romania.
- Dar situatia din Ucraina, privita obiectiv, dincolo de slogane, este anacronica - mai degraba anarhica cu o tinta definita militar si nu economic. Vom vedea dupa alegerile 25 mai in ce directie se indreapta atat politica Ucrainei dar si daca UE se trezeste din sloganele cu care a "adormit-o" Kievul.

abyss

#536
Placile tectonice mari din geopolitica se reaseaza pentru urmatorii 30 de ani facand loc Chinei. Interesant acest interval de timp deoarece cred eu este si ultimul in ceea ce priveste utilizarea combustibililor fosili, permitand Chinei sa devina un factor generator de stabilitate in acea zona. Sa nu uitam ca adevarata problema a reprezentat.o China , si asta de la inceput.
   Sigur ca este bine sa joci la doua capete dar mergand pe pricipiul real de a fi prieten cu toata lumea si de a urmari binele comun, echilibrul si totodata prosperitate, nu doar pentru o clientela interna si de gasca , unita strans prin acte de coruptie ce au reprezentat un real act de subminare a interesului national, dupa cum am avut noi in ultimii 25 de ani.


PS - daca intelegerea dintre Rusia si China parafata pe 21 mai a necesitat 10 ani de pregatiri...iata ce anunta prietenii nostri americani pe 19 mai. Anunta ca toarna apa de mare in rezervoare in loc de benzina  :-D ...serios, au obtinut combustibil din apa marii, care va fi folosit pentru US NAvy si care a necesitat 9 ani de cercetari  :lol:
http://www.reuters.com/video/2014/05/19/reuters-tv-mystery-fish-stumps-scientists?videoId=312991505&videoChannel=118065

Ganditorul

#537
Prin 2006 laboratoarele Jean-Louis Naudin ( France ) dadeau publicitatii primele rezultate obtinute de o instalatie relativ simpla  care separa "la rece" hidrogenul de oxigenul din apa (parca se numea "hidrogen generator"). Minunea tehnica a stat doar cateva saptamani pe site-ul celor de la JLN Labs dupa care (acum 8 ani deci) a disparut pentru totdeauna - si ma refer la datele tehnice ale inventiei, a schemei, a principiului de functionare si filmarilor care certificau realizarea separarii apei.
Acum apare ceva similar in US Navy - sa le fie de bine. Candva va ajunge, iar, o inventie civila, buna pentru toti.

Xanadron

Revin avînd impresia c-am lăsat pe unii cu neuronu-n ceaţă vizavi de-o afirmaţie precedentă făcută p-un alt topic:
"P.S.2: A nu se uita insa ca lumea-i ghidonata (si nu de ieri) de trei gasti principale - parerea mea:
- sionisti
- satanisti
- dealeri "pseudo-oficial sustinuti" de Servicii, pe absolut toate meridianele si-n toate "democratiile" lu' Peshte"


Prima şleahtă nu-i deci neăparat compusă exclusiv din evrei, la fel cum nici a doua nu-i formată din nişte rockeri mînjiţi cu sînge de pisică neagră  :lol: - eu cel puţin îi includ în ea, pe lîngă Illu-Maso-Rozi-Cruxo-Maltezii de anumite ranguri/obedienţe, şi pe şefii iezuiţi/vaticanezi (Achtung însă - credincioşii "simpli" n-au vreun statut naşparliu).

Iar a treia categorie rămîne - contrar oricăror prezumţii de om normal "orbit" cumva de propria-i onestitate - cea mai importanta verigă din lanţul slăbiciunilor (ale noastre, clar), pe care se bazează puterea LOR.
Şi-o zic p-un topic "războinic" tocmai fiindcă haita asta-i cea mai implicată-n mai toate finanţările "negre" - egal dacă pentru războaie de jaf (mascat mereu prin eructare de "intenţii altruist-democratice") ori programe spaţiale "pe bune", circumscrise unui NATO galactic. :-)

D-aia m-apucă benga cînd aud/văd obsesiv aprobarea (una cel puţin infantilă) a afirmaţiilor şerpesc de pervers emise de diverşi emisari ocţidentali. Care ajung să-mi pară doar mie jalnici în duplicitatea lor mitomană - cu chemări sforăitoare la eradicarea corupţiei... aproape exclusiv est-europeană şi/sau asiatică.

După ce-mi resetez însă circuitele logice pe toate subvariantele ca să nu rămîn convins că-s singurul nebun şi restu-s normali, mă resemnez la gîndul că-i o problemă irezolvabilă şi-o să crăp fără să asist vreodată la o discutare cinstită, deschisă a mecanismelor contrabandei "oficiale"... de orice fel - o caracatiţă greţoasă îngrăşată-n primă instanţă de legislaţia la fel de duplicitară a oricărui stat.
...Fiindcă fără interdicţii "legale" n-ar mai fi deschisă doar unora calea profiturilor enorme - evident că ale executanţilor legislatorilor (cazu' Ţigareta-2... pîn'la 52 e doar un vîrfuleţ de aisberg pe lîngă mega-biznisurile dealerilor ghidonaţi de Servicii in Afganistan, Vietnam, Bosnia etc - TOATE, rezbeluri conectate-n primul rînd cu controlul unor surse şi/sau căi majore de distribuire a droagelor).

Şi asta-i doar una din "foile de ceapă" nu tocmai profunde dar deloc bunghite, deşi totul se petrece aproape-n văzu' ei-Turmei, care nu catadicseşte măcar să se-ntrebe de unde provin stupefiantele (inclusiv la la figurat) pliculetze consumate de aia 74% adolescenţi din statisticile recente româneşti - elevi care-au încercat deja triada alcool-tutun-haşiş (găsiţi linku' uşor).

Pun stop acum totuşi, deşi mă gîdilă deştele să(-mi) răspund cîtorva întrebări şi mai adînc-conspiraţioniste - cum ar fi dac-or avea vreo teamă  (au, au zic eu) şi personajele astea aparent "fără frică de D-zeu", în ciuda unor prezumţii contrare.
Şi mai ales... cine anume le-o provoacă.
Cred insă că nu-i prea bine să scriu d-astea în afirmaţii/ipoteze forumistice - chiar dacă şi alea SF-literar sugerate-s la fel de inutile.

Ca să nu mai roadă însă curiozitatea pe un anume observator invizibil, (îi) mai zic doar c-am reuşit, în fine, să aflu cine-s acei "cineva" capabili să pedepsească grav - fiindcă şi dincolo de moarte - muritorii care-şi reneagă alegerile rele, iniţial comode şi ispititoare.
Care pedepsesc deci cumva... binele re-făcut şi n-au pic de înţelegere pentru vreo pocăinţă tardivă oricît de sinceră..
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

angellla29

Voi nici pana acum nu v-ati prins ca sunt toti "o apa si un pamant" si inventeaza razboaie doar ca sa se imbogateasca? In special americanii...in cazul lor sa iasa  din criza pe care tot  ei au initiat-o. Cat despre rusi si chinezi....sunt frati intr-un crez cu americanii. Parerea mea, dom'le