Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Roman doar aparent SF (fragmente) - critici, laude, bascalie etc

Creat de Xanadron, 12 Ianuarie 2013, 19:10:48

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Xanadron

Citat din: romulus din  16 Ianuarie 2013, 22:50:00
Nope ! Daca vrei dau si ... scris d'acuma !Si mai mult decat atat: plusez si ma angajez in fata Marii Adunari Nationale sa ti-o si promovez in... cercurile (eventual sferele :-D) mele {inalte}!
Am zis!
...Pai hai atunci sa mai postez un... fragment de fragment edificator, moncher romulus !
Cu dedicatie, dar fara vreun apropo :wink: - oricum in perioada sugerata in carte abia terminai cred scoala "aceea" 8-) (a nu se uita insa ca totu-i doar o simpla fictiune!)  :-D

[...]
      Și peste ani avea să-și amintească de pildă modul în care-l mituia cu câte un pachet de Kent nord-coreeanul pe care-l îngrijise în noaptea din post-operator. Zilele următoare fuma însă cu el în cabinet câte-o țigară și apoi "uita" pachetul pe masă când pleca spre salon legănându-se pe piciorușele lui crăcănate.
      — Țe fațeți, tovarațu' Remuz? Zanatoz zi voinițezc?, era întrebarea cu care începea invariabil vizita matinală a ghindocului cu capul cât banița și ochii oblici oricum mici ascunși de edeme violacee.
      — Nu la fel de bine ca dumneata, tovarășe Nam (chiar așa îl chema), dar hai să vedem ce mai face și prețiosul dumitale cap ce va duce Coreea de Nord la victoria finală.
      — Oo nu, Coreea e doar una, de cât ori va zic? Lacheii imperializdi ved ei repede!
      Revenit aproape adormit în cabinetul pustiu de pe secție după ce ajutase-n Reanimare o tentativă inutilă de resuscitare a unui nou "civil" adus împușcat în frunte, se întreba acum dacă volubilul Nam era sau nu o mostră tipică a dedublării grotești la care ajunsese "omul de tip nou", nu doar în România socialistă multilateral zombificată. Fiindcă auzise că, deși figura ca diplomat de rang mijlociu al ambasadei Coreei de Nord, micuțul Nam... avea se pare destul timp liber să facă o contrabandă sănătoasă cu țigări străineze (dar nu numai) între Turcia, Bulgaria și RSR. Cu Mercedesul ambasadei, firește – exact mașina cu care intrase într-un cap de pod la Giurgiu, de unde fusese urgent adus și operat aici. Amanta lui româncă (și spioancă DIE, evident) ajunsese cu coastele rupte la spitalul ștabilor Elias, așa că tabloul eticii "impecabile" a potentaților zilei era complet, în toate nuanțele de gri posibile.
      Nimic nou așadar sub soarele orânduirilor ce promiteau un "viitor de aur" mereu amânat cu frazeologia limbii de lemn oficiale, duse pe culmi inegalabile de sfertodoctul paranoic al nației. Încă se mai trezea câteodată psihanalizându-l pe nea' Nicu și complexele lui refulate poate din adolescența-i sordidă, dar rar reușea să treacă de perdeaua unei ceți asfixiante ce-i întuneca șirul gândurilor. Nu era ură, ci doar o neputință de înțelegere a mecanismelor antiselecției care putea promova un asemenea specimen în vârful piramidei. Simțea însă demult că lupta cu Sistemul era una cu morile de vânt, deși încă nu avea pe moment acces la toate piesele unui puzzle global al minciunii alienante și impuse de foarte sus probabil. Eventual dintr-o zonă obscură a Puterii Absolute situată  deasupra variilor experimente sociale, începuse de pe atunci să creadă. Mai constata doar uneori cu năduf că nu reușise încă să-și reprime orice urmă idealistă de che-guevarism naiv, odată cu ultima ieșire din biroul de anchete al DSS de pe Calea Rahovei 39.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Xanadron

Citat din: Rayden din  16 Ianuarie 2013, 20:18:58
@Xanadron,
Am citit cele 3 fragmente...din start de la primele postari pe rufon ti-am simtit darul scriitoricesc cu stilul tau unic si inegalabil, care te atrage sa citesti si sa citesti si sa tot citesti, stil care evident se simte si in acest roman si pentru mine de exemplul, combinatia asta xanadroniana a stilului tau cu romanul asta de natura SF - cum ii zici tu (desi, povestea asta SciFi are mai muuult decat un sambure de adevar - zic yo...) e pentru mine mai mult decat suficienta pentru a cumpara cartea - fara autograf nu o iau! :-D

Astept invitatia la ...lansare.
Rayden

Later edit:
Crezi ca Remus are parte de Revelatia Universului?
Uite ca uitasem sa-ti raspund, prietene Rayden: NU, Remus-Sumer n-are parte de revelatia Universului sau Nirvanei, :star: desi nu-i exclus sa o patzeasca :-D in Cartea a patra sau a cincea...

Nu insa in termeni cinamarezi, ca tot vorbeam de "ezoterizarile" lui cam penibile pe chat.
Deocamdata nea Remus e deci cam fraier, :-D boboc, zi-i cum vrei, ca sa intre-n profunzimi d-astea din prima pe Lumea Ailalta.

Cit despre invitatie, e subinteleasa!
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

zana@M

Citat din: Xanadron din  16 Ianuarie 2013, 22:48:57
Sa nu ma lansati totusi prea tare, draga zana@M, ca alfel dispar in spatiu! :rocket: :planet:

P.S. Sper doar sa nu vina si Adrian Nastase cu ouale (ca sa i le numar)... :-o :-D

Nicio speranta  sa dispari asa usor in spatiu :planet: ,dargul meu Xanadron ,ai1001 motive sa ramai pe Terra mult ,mult timp de acum in colo ,esti legat fara speranta de scapare (in bine,normal). :-o :

Cat despre Adrian Nastase  stai linistit ,acum i le numara in gand altcineva si cand vei lansa cartea este bine -mersi la caldurica ajutand si ,el sa-i fie numarate ouale!
,,TU ESTI CAUZA IAR LUMEA ESTE EFECTUL ,SCHIMBA-TI IDEILE DESPRE LUME -SI LUMEA SE VA SCHIMBA,,

daos

Xanadron, pana recent n-am mai avut timp sa citesc toate postarile de pe rufon, dar acum am intrat si am savurat si eu bucatelele din cartea ta. Omagiile mele. Si o spun cam cu ... invidie. As vrea si eu sa am asemenea talent scriitoricesc si o minte asa de agera. Sa nu mai zic de umorul spumos ce apare nu doar in postarile tale, deja clasice de pe forum, ci si in randurile preluate din carte.
Daca cumva se intampla sa fi fost si eu prin postarile mele o sursa pentru ce se intampla printre randurile din carte, as avea o rugaminte: nu o carte gratis (macar cat costa o carte pot scoate din buzunar bani), ci o invitatie la lansare si un autograf. Am si eu doza mea de snobism.

Xanadron

Si daca nu se intimpla sa am ca sursa de inspiratie unele din postarile tale, tot aveai un autograf rezervat, colega daos...
Cu atit mai mult ca s-a intimplat :-D sa se produca numitul transfer de idei (nu insa preluate "idem si la fel", evident).

Nu doar ca sa-ti intorc deci aprecierile flatante iti marturisesc deci ca unele din numitele postari mi-au modificat cumva (in bine sau rau, greu de spus) citeva foste "fixuri" doar aparent logice vizavi de tema "nevazutelor" din viata noastra - asta de-aici si aia de Dincolo. :star:

Chestie valabila si pentru unele postari ale altor colegi - cu aceleasi aproximari insa.
Intr-un anume sens sinteti deci si unii dintre voi... coautori. 8-)
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

kefren

  Desi am avut o saptamana neagra, din punct de vedere al sanatatii,am reusit sa citesc fragmentele postate de tine.Remarc in primul rand "usurinta scrisului",stilul aerisit si umorul fin,in toate se recunosc "stilul"Xanadron din postarile forumistice.Continua sa scrii asa cum ai inceput,e stilul tau si n-ai nevoie de surse de inspiratie.
    Felicitari,astept aparitia cartii!

   

sunnyboy

Xanadron, imi place. Imi place si modul in care ti-ai facut "reclama"! Sa fie intr-un ceas bun! Recomand ca toti cei de pe forum, pe siturile personale, feisbuci sau saituri de firma (sau ce-or mai avea) sa te promoveze cand va fi cartea in vanzare. Eu voi face asta fin'ca:
1. am citit multe kestii interesante in postarile tale si ma simt cumva obligat :P
2. imi place cum scrii (si-s mare consumator de literatura, in general non-sf)

Xanadron

Ce sa mai zic? Imi place ca-ti place, sunnyboy... si spun asta nu doar in virtutea principiului "Arguing with the readers ain't good for you, writers!" :-D
Culmea-i c-a inceput sa-mi placa pina si mie. :-P

Posibil sa fie nevoie sa-mi fac si eu cont de feisbuc desi n-as vrea, dar se pare ca fara nu se mai poate... :|
Un blog in conexiune mai mult sau mai putin directa cu cartea e oricum in lucru.
Multumesc-bis in orice caz pentru incurajari!
(si n-am uitat ca tre' sa mai postez un fragment, chiar daca depasesc planul initial - doar alx e de vina). :lol:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

uforever


Stiu ca e neplacut, dar e necesar sa-ti faci un cont pe fb, si daca tot iti faci, fa cumva si "cumpara" vreo 2000 de like-uri din start, se poarta si tine figura, iti spun din propie experienta, desi e diferenta mare intre un textier :mrgreen: si un scriitor 8-). Aparent e o porcarie, dar e foarte util daca ai grija de cont. Asta e, tre' sa postezi mai tot timpul cate o stire noua sau gandurile "Domnului Zen" 8-), ar putea sa se ocupe altcineva de contul tau(un fb-ucist pasionat). Am fost placut surprins, cand la spectacol, publicul era format 80% din "prieteni" din lista, n-am facut decat sa postez un simplu anunt(ora, data, locatia), urmat de "va astept cu drag". Hai ca te sustinem toti de p-aici(cei cu cont de fb), s-ar putea "sa faca toti banii", fa-l cat mai repede, simt eu ca  se apropie lansarea :rocket:

P.S. am uitat sa spun: "parerea mea" :lol:

Xanadron

Da, utile sfaturi, colega uforever - toate la timpul lor insa (mai precis, trebuie sa am intai coperta cartii aprobata macar - si eu n-am deocamdata nici titlul stabilit ferm). :lol:

Te cred oricum apropo de efectul feisbucist in lantz - asta-i epoca, asa dansam (citeodata). :wink:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

kandaon

Asa cum ma asteptam fragmentele sunt foarte interesante si incitante, asa cum trebuie sa fie o "scriere adevarata" dealtfel.
Sa te si atraga si in acelasi timp sa te faca sa intri si tu "in joc" si sa-ti imaginezi sau sa te imaginezi in acea "lume", poate chiar in versiunea ta sau doar ca parte a celei din carte.

Nu ca nu am fi cu totii parte cel putin in parte a partii de lume si actiuni realiste prezentate acolo. Chiar daca o buna parte se petrece/s-a petrecut "in spatele cortinei" si mai toti au fost/sunt simpli figuranti, putini sunt actorii principali si cine stie cine o fi regizorul si scenaristul, sau de unde vine sponsorizarea (daca nu cumva apar mai multe amanunte si despre astia in alte parti)  :-D

Despre "lumea cealalta" nu ma pronunt inca (mai ales acum dupa o tuica)  :-D

Felicitari si asteptam rezultatul final, si scuze pentru folosirea prea multa a lui "parte" (dar am si vazut doar parti din carte)  :-D

Xanadron

Da-da, colega kandaon, te-ai insemnat vad cumva ca nici macar Remus nu-i de fapt actorul principal... :wink:

Hai sa nu va mai dezvalui insa prea mult din actiune - desi o sa postez cum am promis si-al treilea fragment de inceput.
Nu chiar acum insa, fiindca oricum m-am cam grabit cu PR-ul, asa c-o mai lungesc un pic.

Ies acum ca sa mai scriu una-alta in timp ce discut cu constiintza mea :-D (sau cu Gogu? - nuuu, ca nu-s io Remus) cit de multe sa sifonez pe tema "armelor-minune" naziste. 8-)
Fiindca se ajunge si acolo, fiti fara griji...

Multzam fain pt aprecieri in orice caz - dar nu uitati ca nu eu, ci personajul principal le merita.
...Care anume? Apare si el...
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

zana@M

Sper sa n-o mai lungesti prea mult ,Xanadron .Azi si maine am si eu un picut de ragaz si, m-ar bucura sa pot citi fragmentul in liniste (nu pe fuga) . :Poate aflu si care-i personajul princpal!.O  :star: in avans!
,,TU ESTI CAUZA IAR LUMEA ESTE EFECTUL ,SCHIMBA-TI IDEILE DESPRE LUME -SI LUMEA SE VA SCHIMBA,,

fiulploii

Citat din: Xanadron din  19 Ianuarie 2013, 22:23:26
cit de multe sa sifonez pe tema "armelor-minune" naziste. 8-)
Fiindca se ajunge si acolo, fiti fara griji...

Tot ce ( crezi ) ca stii  :-D si fara sa scrii unele cuvinte cu alte caractere fiindca :
    1. e un roman sf
    2. cine pricepe , pricepe . Cine nu, nu.

Citat din: Xanadron din  17 Ianuarie 2013, 17:46:11
Intr-un anume sens sinteti deci si unii dintre voi... coautori. 8-)
:lol: Eu zic sa ai grija cu afirmatiile de genul celor de mai sus . Vezi patania urmatoare:
   Un tip plecat de multi ani in America se intoarce intr-o zi in satul natal , inchiriaza Caminul cultural si face mare chef la care invita tot satul cu muzica, mancare, dans. La final, se posteaza la iesire dand mana cu toti invitatii si facand cadou fiecaruia cate 100 de dolari.
   In anul urmator , scena se repeta numai ca tipul le da la plecare numai cate 50 de dolari.
   In al treilea an, din nou mare chef mare la caminul cultural iar la plecare le da numai cate 25 de dolari. Oamenii se uita cam chioras insa multumesc si pleaca. Numai unu' mai indraznet ii zice:
   - Auzi mai nene, ne bucuram ca te-ai intors insa ce ai patit? In primul an ne-ai dat cate 100 de dolari, in al doilea an ne-ai dat cate 50 de dolari iar acum numai cate 25.
   - Stii, raspunde tipul , ii cam criza acum, am jucat la bursa din banii alocati pentru vacanta asta si am pierdut din bani. Nu mai am atatia ca inainte. Imi pare rau.
  La care primul tip , furios , il ia de guler pe americanu' si striga sa-l auda toti:
   - Auzi mai, cum iti permiti tu sa joci la bursa banii nostri ?


  Deci, @Xanadron   ai grija ce faci cu romanul nostru  :lol:
Parerea mea..

Xanadron

...Tocmai tie sa nu-ti raspund (tot frumos ca sa nu-mi faci antireclama), fiulploii? :roll: :-D

Sincer vorbind, nu-i doar dupa mine ce/cum fac cu cartea... noastra :lol: apropo de anumite limite impuse (pardon, sugerate) de editor.
OK, cind (daca) oi fi Tolstoievski, :-P in alt fel se va pune problema liberului arbitru...
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/