Forum RUFOn

Sectiune pentru limba româna => Noua Ordine Mondiala (NOM/NWO) => Subiect creat de: Tayka din 31 Decembrie 2010, 12:45:56

Titlu: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: Tayka din 31 Decembrie 2010, 12:45:56
Scrisoare deschisã adresatã patriarhului b.o.r.

Stimate domnule Daniel Ciubot ea,
Nu folosesc in scrisoarea mea rangurile de patriarh sau preafericit, deoarece ma adresez omului Daniel Ciubotea, asa cum il cunosc: inteligent, cult, framantat de responsabilitatile unei functii aflata in contradictie cu propria constiinta de personalitate complexa si evoluata, din acest secol luminos. Sunteti primul om din aceasta tara care poate clarifica gravele contradictii din mintile a milioane de adepti judeo-crestini si va rog sa o faceti. In acest scop, va rog sa folositi un post de televiziune, cu un anunt prealabil care sa concentreze atentia celor interesati, pentru a raspunde urmatoarelor intrebari din sfera dumneavoastra de activitate:
1. Dumnezeu este autorul gravelor infractiuni descrise in Biblia aprobata de sinodul BOR, cum ar fi pruncucidere, genocid, instigare la fratricid si paricid, instigare la inselaciune si furt, protejarea unor incestuosi, proxeneti si perversi, doritori de sacrificii umane etc? Chiar si cel mai putin cult om din tara crede ca Dumnezeu poseda cele mai nobile insusiri de personalitate, cum ar fi creativitatea, atotcunoasterea, moralitatea desavarsita, non-violenta etc. Cum sa intelegem noi, oameni simpli, modelul abominabil de Dumnezeu pe care ni-l oferiti prin Biblie, mai ales prin Vechiul Testament? Sa ne comportam la fel de infractional?Nu putem, deoarece suntem oameni civilizati, creatori si morali. Ce cred copii nostri, carora le bagati religia cu de-a sila in cap, despre acest model? Nu cumva, prin punerea faptelor abominabile din Biblie in sarcina lui Dumnezeu, savarsiti o grava blasfemie? Nu cumva, in textul original al Bibliei, nu era vorba de Dumnezeul nostru perfect, ci de niste abominabili zei ai salbaticilor israeliti, cum ar fi Sabaot, Iahve, Adonai, Eli, Elohim? Daca raspunsul este afirmativ, cum va permiteti sa savarsiti o blasfemie atat de cumplita si sa faceti partasi la ea naivii religiosi care va cred slujitorul Domnului?
2.Stiintele au demonstrat ca molecula noastra de Univers, veche de circa 13.5 miliarde de ani, contine cateva cateva sute de miliarde de galaxii aflate in expansiune prin spatiul universal. Galaxia noastra, Calea Lactee, are un diametru de 100.000 de ani lumina, astfel ca sistemul nostru solar, cu un diametru de 13.5 miliarde de kilometri, pare un bob de orez situat intr-un brat interior al ei, in vecinatatea stelei Betelgeusa, din constelatia Orion. In aceste conditii, cum putea Dumnezeul Universului cobori pe un fir de praf numit Terra, sa devina mai mic decat un microb, pentru a crea cele expuse in Biblie? Nu cumva Dumnezeu este mult mai mult mai grandios decat maruntii zei elohim si Sabaot imaginati de anticii israeliti? Daca zona noastra de Univers are 13.6 miliarde de ani, Soarele nostru 4.5 miliarde de ani si Pamantul, 4.4 miliarde de ani, cum va explicati ca Biblia, pretins inspirata divin, afirma ca geneza universala a avut loc in anul 3760 i.e.n.? La acea data, pe teritoriul tarii noastre existau comunitati de europizi, egiptenii aveau doua regate, sumerienii si pelasgii scriau etc. Care este adevarul despre geneza universala, cel din Biblie sau cel descoperit de stiinte?
3. Conform evangheliilor canonice, aprobate de institutia pe care o conduceti, judeul Jeshua, zeificat ulterior sub numele de Isus Christos, credea in zeii abominabili din Vechiul Testament si in miturile infirmate de stiinte din acest text. Conform Talmudului, a fost procreat de o jidoaavca, Miriam, inainte de casatorie, din relatii sexuale cu soldatul roman Pandera. Nici o sursa istorica serioasa nu-l mentioneaza pe Jeshua. Cum poate un individ semisalbatic, inchinator la zeii abominabili din Vechiul Testament, total necunoscator cu privire la modul de aparitie si functionare a sistemului nostru universal, sa fie declarat fiul lui Dumnezeu, ba chiar si Dumnezeu? De cand un soldat roman, Pandera, a ajuns Sfantul Duh? Putea Sfantul Duh sa coboare din plan divin, sa fecundeze o jidovcuta semisalbatica, in contra propriei porunci precizata in Biblie si in apocriful lui Enoh? De ce timp de 325 de ani, pana la conciliul de la Nikeia, Jeshua a fost considerat numai un reformator religios, apoi a fost declarat fiul lui Dumnezeu si parte din Divinitatea vazuta, in mod monstruos si irational ca ,,sfanta treime"? Nu cumva imparatul Constantin a amenintat episcopii cu moartea de la acest conciliu, sa voteze aceasta blasfemie? De altfel Jeshua a afirmat mereu ca este fiu de om si-l numea tata pe unul din zeii salbatici israeliti, Eli. Conform evangheliilor canonizate, Jeshua a intrebat simplu, omeneste, plin de disperare Eli, Eli, de ce m-ai parasit? Credeti ca un fiu al lui Dumnezeu ar fi trait ca un salbatic, s-ar fi lasat torturat si ar fi invocat ajutorul unui zeu tribal israelit?
4. Conform Evangheliei dupa Matei, Miriam a avut sapte copii: Jeshua, Icob, Iosif, Iuda, Simon, Melha si Esa. Cum se face ca la conciliul de la Efes, Miriam a fost declarata Fecioara si Maica Domnului? Aveau salbaticii episcopi competenta de a face o astfel de declaratie ori au savarsit o blasfemie? O femeie care a nascut sapte prunci poate fi fecioara?
5. Toti oamenii de stiinta care au civilizat Umanitatea au facut minuni palpabile, care demonstreaza ca au fost soli divini, trimisi sa ne lumineze mintile si sa ne modeleze moral personalitatile. Numai in ultimii 200 de ani, dupa ce teroarea judeo-crestina a mai slabit, acesti soli divini ne-au oferit minuni cum ar fi energia electrica, telefonul, radioul, becul electric, televizorul, avionul, elicopterul, motorul cu explozie, racheta spatiala, statia orbitala etc. Dumneavoastra cum probati pretentia de slujitori ai lui Dumnezeu? Aveti vreo legitimatie semnata de insusi Atotputernicul? Ati facu vreo minune? In caz afirmativ, aratati ce minuni ati savarsit! Sugestionarea si conditionarea psihica a naivilor religiosi nu este o minune, ci o actiune negativa, care poate duce la alienare, deoarece preotii nu cunosc psihicul uman.
6. Daca Jeshua zis si Isus Christos a fost fiul lui Dumnezeu, de ce promisiunea lui de a cobori imparatia cerurilor pe Pamant, in timpul vietii apostolilor, nu s-a confirmat? De ce secta religioasa notri, din care a derivat judeo-crestinismul, s-a divizat in 15-20 de culte si secte care s-au confruntat si se confrunta violent? De ce Isus Christos n-a oprit crestinii sa se dezbine si sa lupte intre ei? De ce Isus Christos a permis ca, in numele sau, sa fie ucisi circa un miliard de pamanteni? Isus Christos a fost fiul lui Dumnezeu sau un mistic judeu  semisalbatic, asa cum erau toti oamenii din urma cu 2000 de ani?
7. Jeshua a recomndat adeptilor sai sa nu se inchine in  public, ca fariseii, ci in cea mai linistita camera din casa lor. Primul martir al crestinatatii, sfantul Stefan, a fost lapidat de farisei pentru ca le-a strigat un adevar de necontestat Cel Atotputernic nu incape in constructie facuta de mana omeneasca. Daca fondatorii religiei judeo-crestine v-au spus clar sa nu faceti lacase de cult, de ce cheltuiti banii populatiei pe constructii faraonice? De ce puneti naivii sa se inchine la intalnirea unor biserici? De ce va incalcati propriile dogme?
8. Fondatorul religiei dumneavoastra, Jeshua, v-a recomndat sa nu adunati averi pe Pamant, ci in ceruri. De ce incalcati aceasta porunca, spoliind populatia in mod direct, prin taxe religioase si indirect, cu ajutorul statului ai carui lideri i-ati corupt la acest gest incorect? Ce avere poseda BOR in prezent si din ce surse a strans-o? Cate miliarde de euro a primit BOR de la statul roman, prin retrocedari, donatii, subventii si ajutoare salariale? Ce faceti cu aceste averi dumneavoastra, ,,slujitorii Domnului Isus Christos"? De ce luati taxe si de la oameni care nu va imbratiseaza ideile, folosind forta coercitiva si fiscala a statului? E corect?
9. Daca Dumnezeu a creat tot ce exista in Univers, cine a creat personajele malefice antidivine satan, diavol, drac, demon etc.? Si-a creat Dumnezeu adversari? Daca au aparut din alta parte, de ce Dumnezeu nu-i distruge? In slujbele dvs spuneti ca Dumnezeul l-a surpat pe Diavol. Daca l-a surpat, cum se face ca, ulterior, sustineti ca exista? Nu cumva prin inventarea diavolului, vreti sa explicati si sa scuzati defectele omenesti? Nu cumva slujitorii religiosi si cei indoctrinati de ei creaza diavoli cu imaginatia lor, lansandu-i in mentalul colectiv, sub forma de entitati psihoenergetice receptabile telepatic de persoane nevinovate? Nu cumva aceasta este cauza multor alienari si crime justificate religios?  Sa va amintesc cati oameni au foist ucisi de fanaticii religioasi in Romania, numai in ultimii 20 de ani?
10. Religia judeo-crestina practica cea mai cumplita forma de rasism, rasismul justifcat divin. Ea afirma ca un singur popor terran, evreii, a fost ales de Dumnezeu si o singura tara, Israelul, este sfanta. Acest fapt creeaza sentimente de frustrare si de inferioritate copiilor nascuti in alte tari si popoare, precum si resentimente la adresa poporului evreu. E adevarat ca evreii sunt singurul popor ales de Dumnezeu si tara lor, singura tara sfanta? Daca e adevarat, cum se explica faptul ca, dupa aparitia acestor afirmatii, evreii au fost prigoniti in intreaga lume? Dumnezeu e sadic, sa-si supuna poporul ales la suferinte? Cum se explica faptul ca in Israel n-a fost si nu exista pace, desi e ,,tara sfanta"? Cum se explica faptul ca arienii, o rasa nealeasa de Dumnezeu si necreatoare de religii, au facut cele mai multe minuni din ultimile doua secole? Ei au inventat motorul cu aburi, motorul cu explozie, becul electric, telefonul, radioul, televizorul, avionul naveta spatiala, calea ferata etc. Cine i-a inspirat sa faca aceste lucruri bune, daca nu Dumnezeu? De ce Dumnezeu n-a inspirat indivizi din ,,poporul ales" sa descopere si sa inventeze aceste bunuri si valori civilizatoare? E Dumnezeu un salbatic care se da cu capul de ziduri ca rabinii sau un civilizator de oameni?
11. Cum explicati aparitia celor trei rase principale, europida, negroidasi mongoloida, fiecare cu subrasele ei, fiecare cu patru grupe sangvine, cu RH pozitiv si negativ, din cuplul primordial Adam si Eva, de o singura rasa, cu o singura grupa sangvina si cu un singur tip de RH? Puteau aparea rasele actuale numai in ultimii 5760 de ani? Cum se explica faptul ca scrieri sumeriene si carpatine anterioare genezei biblice vorbesc deja de mai multe rase? Nu cumva crearea cuplului primordial Adam-Exa si pacatul originar savarsit de ei este o poveste puerila, pe care n-o mai cred nici retardatii mintal? De unde si-a luat Cain sotie, daca singura femeie de pe Terra primordiala era mama sa Eva? Prin incest repetat nu se putea, deoarece ar fi dus la degenerarea si disparitia Omenirii dupa cateva generatii.
12. Religia iudeo-crestina se bazeaza pe frica de Dumnezeu. In textul original al Bibliei, Moise afirma ca zeul tribal Iahve a venit sa bage spaima in desfranatii de israeliti semisalbatici, pentru a-i face ascultatori, dar calugarul Ieronim a identificarea dintre Iahve si Dumnezeu, cu ocazia traducerii Bibliei in limba latina, in sec. 3 e.n. Iahve este Dumnezeu? Trebuie sa ne temem de Dumnezeu ori sa-i acordam toata increderea noastra? Psihologia a demonstrat ca frica este un sentiment negativ, care naste ura la adresa celui care infricoseaza. Ne invatati sa-l uram pe Dumnezeu? In timpul modern, nici animalele nu se dreseaza cu frica. Cu atat  mai putin, nu putem educa oamenii cu spaima.
13. Conform apocrifelor biblice, Jeshua zis si Isus Christos s-a nascut pe data de 28 martie in Nazaret, iar pana in sec 4 e.n. ziua lui de nastere s-a sarbatorit pe 18 aprilie si pe 29 mai. De ce ati schimbat locul nasterii lui in Betleem, unde n-a  fost nici un recensamant in acel an? De ce ati schimbat data nasterii pe 25 decembrie, de Craciunul arian sau de sarbatoarea Sol invictus? Ce semnifica acest fals probat cu propriile dumneavoastra documente? Conform evangheliilor canonice, Jeshua zis si Isus Christos a fost rastignit la doua zile dupa terminarea Pesahului ebraic, la o data fixa, deci. De ce schimbati in fiecare an ziua mortii si invierii? Sarbatoriti de fapt, un anume eveniment astronomic, care nu are nimic de-a face cu povestea evanghelica?
14. Dumneavoastra, judeo-crestinii, va arogati dreptul de a judeca morala adeptilor si folositi sintagma inselatoare morala crestina. Ce fel de modele morale indicati mirilor in ziua cununiei? Mirelui ii spuneti sa se poarte ca patriarhul Avraam, un proxenet care-si trimitea sotia sa se prostitueze cu faraonul, un tip lipsit de orice credinta in Dumnezeu si predispus la orice compromis pentru a supravietui si a castiga. Miresei ii recomandati sa se veseleasca ca Sara, o femeie desfranata, care intretinea relatii sexuale contra cost cu faraonul si a incercat sa procedeze la fel cu regele Abimeleh. Ii mai recomandati miresei sa se inmulteasca ca Rasela, o idolatra care se inchina la terafimi (serafimi) din lut, o hoata care a furat idolii parintesti si o mincinoasa care si-a mintit tatal pentr a pastra idolii. Le mai dat ca exemplu de moralitate pe Iacob-Israel, un escroc care i-a luat fratelui dreptul de mostenire pentru un blid de linte, si-a inselat tatal pentru a-i fura binecuvantarea si averea, si-a inselat socrul pentru a-i lua turma, apoi s-ar fi luptat cu insusi Dumnezeu.
Biblia abunda in fapte imorale savarsite inclusiv de Jeshua zis Isus Christos. De pilda, Jeshua a blestemat un smochin sa se usuce pentru ca , intamplator, nu avea rod cand ii era lui foame. Jeshua a blestemat orasele in care n-a fost bine primit. Jeshua bea cot la cot cu scursurile societatii. Jeshua a amenintat Omenirea ca a venit sa semene dezbinare  chiar si in familii iar amenintarea lui s-a confirmat. Jeshua nu se spala pe maini inainte de a manca etc. Evanghelia e plina de imoralitati si manifestarile orgolioase ori misogine ale ,,iubitorului de oameni" Jeshua.
Vechiul Testament abunda in crime, jafuri, tradari, furturi, inselaciuni, silnicii, omoruri. Aceasta este morala judeo-crestina?
15. Daca preotii sunt slujitorii Domnului, ed ce savarsesc infractiuni si fapte imorale, incepand de la blasfemii si terminand cu perversiuni sexuale? De ce BOR a tacut malc atunci candguvernarea crestin-democrata a legalizat homosexualitatea, o fapta profund imorala si interzisa de legile divine, dar se opune legalizarii prostitutiei, o practica naturala? BOR este interesata sa dezvolte homosexualitatea? De ce? De ce dvs, ca patriarh, n-ati exclus din breasla monahala calugarii homosexuali dovediti cu probe, ci i-ati mutat de colo, colo?
16. Cum se explica faptul ca, dupa introducerea religiei in scoli si o agresiva propaganda religioasa, faptele imorale si infractionale au crescut in natiunea noastra, incepand de la copii si adolescenti? Au crescut jafurile, perversiunile sexuale, consumul de droguri si alcool, libertinajul public, coruptia politicienilor sprijiniti de BOR etc. Sa credem ca BOR este o simpla organizatie de tip mafiot, care nu are nimic in comun cu Divinitatea, ci isi vede numai de afacerile ei?
17. De ce BOR nu este interesata de viata cetatenilor din tara? In 20 de ani de dezmat religios, BOR s-a imbogatit, numarul bisericilor a crescut vertiginos, dar nivelul de trai al cetatenilor a scazut dramatic. In aceasta perioada, natiunea noastra a pierdut un milion de oameni morti si doua milioane de imigranti. Pentru cine a facut BOR atatea biserici, daca natiunea moare sub ochii nepasatori ai preotilor?
18. Religia judeo-crestina practica magia prin contigenta si alte falsuri similare? De exemplu, de ce spoliaza naivii care ating moastele unor indivizi pretinsi sfinti, falsul brau al Maicii Domnului, icoane pretins facatoare de minuni? Toate acestea constituie infractiuni de inselatorie si trebuie pedepsite conform legii penale romane. De ce icoanele si moastele n-au produs ploi la nevoie si nu le-au putut opri cand a trebuit? Nu-i o salbaticie sa pui oamenii sa se inchine la niste ciolane ale unor necunoscuti din trecutul salbatic si la niste lemne vopsite? Unde vreti sa duceti acest neam?
In sclavagism? De cand sunt cetatenii robii lui Dumnezeu si nu oamenii lui Dumnezeu?
19. De ce judeo-crestinismul se adreseaza Divinitatii nepoliticos, la persoana a doua singular, tutuindu-l pe Dumnezeu, de parca ar fi pascut porcii impreuna? De ce, in schimb, foloseste formula de politete Domnia Voastra pentru niste vremelnici lideri pacatosi cat incape? Cum sa va ajute Dumnezeu, daca il insultati in toate felurile posibile?
20. De ce amenintati mereu oamenii cu sfarsitul lumii terane? Apolcalipsa lui Ioan, un delir al unui nebun mistic, este o astfel de amenintare. Omul amenintat sufera psihic, se teme, se demobilizeaza de la invatatura si munca, isi dezvolta asteptari negative care il imbolnavesc si-l ucid. Cate astfel de crime au pe constiinta preotii judeo-crestini? Ati amenintat ca, in anul 2000, va veni Isus Christos calare pe un nor, sa judece populatia. Acum amenintati ca sfarsitul lumii va veni pe 21.12.2012. Ce va fi la acea data?
21. Care este pozitia dvs fata de atrologie, vrajitorie, samanism si superstitii? De regula, in ziare si reviste, stirile religioase apar alaturi de astfel de informatii iar diverse calugarite concureaza cu tigancile vrajitoare la inselat naivii cu pretinse minuni.
22. Care este pozitia dvs fata de constructia faraonica si inutila, botezata pompos catedrala manturii neamului? Neamul nostru se va mantui cu niste ziduri scumpe sau cu credinta, cunoastere, creatie si comportare morala? Cat va costa aceasta sandrama mistica si de unde sunt banii cu care o veti ridica? De ce ati luat bani de la gurile flamanzilor, prin intermediul statului, pentru a construi aceasta monstruozitate inutila? Chiar nu intelegeti ca Omenirea se indreapta catre viitor, astfel ca peste decenii, nimeni nu va mai avea nevoie de biserici si catedrale? La primul contact stabil cu extraterestrii, toate religiile se vor prabusi iar acest contact este iminent.
23. V-ati dat seama ca bisericile contribuie la raspandirea bolilor infectioase, prin sarutarea icoanelor si folosirea unei singure lingurite pentru cuminecatura? Oamenii nu realizeaza ca au luat microbii, deoarece nu se imbolnavesc imediat, ci dupa o perioada de incubatie a virusilor. Ce veti face? Veti continua sa imbolnaviti lumea?
24. Judeo-crestinismul este monoteist sau politeist? Daca e monoteist, cum se face ca incercati sa-l inlocuiti pe Dumnezeu cu diverse constructii speculative, inventate de salbaticii din urma cu 16 secole si ati creat un intreg panteon de zei numiti sfinti? Nu sint prea multi pentru sanatatea mintala a practicantilor?
25. Preotii sint prestatori de servicii religioase platite de populatie, deci, liberi profesionisti. E cinstit ca ei sa ia salarii si de la stat? Sint ei cinstiti cand iau taxele de la populatie, atat fata de oameni, cat si fata de Patriarhie? Nu cumva majoritatea preotilor inseala si populatia si Patriarhia, bagand in buzunar sumele incasate? Ce faceti dvs cu salariul de la stat, caci primiti tot ce va trebuie gratis. Cand veti decide sa renuntati la salarii si subventii statale?
Domnule Daniel Ciubotea, poporul care v-a dat un cec in alb vrea sa mai afle multe de la dvs, in mod direct, cum a discutat si cu cel mai important om din stat, Presedintele Romaniei. Aveti urmatoarele posibilitati de actiune:
1. Va faceti ca ploua, sperand ca, peste spusele mele, se vor asterne tacerea si uitarea. In acest caz, gresiti enorm, caci voi relua periodic intrebarile, din ce in e mai multe si mai incisive iar populatia va fi nemultumita ca patriarhul nu vine la televizor sa clarifice problemele.
2. Puteti trimite un purtator de cuvant sa balmajeasca niste vorbe masluite. Populatia va fi dezamagita de lasitatea dvs.
3. Va luati inima in dinti si, folosindu-va inteligenta, puteti incerca sa pacaliti populatia, dand raspunsuri pe langa intrebari. Majoritatea vor descoperi ca-i inselati si va vor taxa fara mila .
4. Nu-mi plac revolutiile, dar daca raspundeti cinstit la aceste intrebari, veti destrama perfidele mituri salbatice ale judeo-crestinismului. Atunci voi striga in gura mare ca sinteti un OM.
Va asteptam cu nerabdare, la dezvaluiri, nu la confruntari violente.
Pavel Corut.
Sursa; http://danlupu.wordpress.com/2010/06/19/scrisoare-deschisa-adresata-de-pavel-corut-domnului-daniel-ciubotea-seful-bisericii-ortodoxe-romane/
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: Guest din 31 Decembrie 2010, 13:36:41
Splendid! Bineinteles ca nu or sa faca o conferinta pe tema asta, dar sunt de acord cu multe dintre subpuncte.
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: Nox din 31 Decembrie 2010, 13:43:13
Nu sunt fan Pavel Coruþ, dar trebuie sã recunoaștem cã omul are cojones. Oricum se va întâmpla fix nada.
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: totoslack din 31 Decembrie 2010, 13:57:01
Dialogul propus de Pavel Codrut e absurd. E ca si cum i-ai cere cuiva sa dezbata pe marginea  intebarii daca "masa-i  curva". In plus, "intrebarilor" aduse de Pavel Codrut li s-a raspuns cu cel putin o mie de ani in urma.
La asfel de intrebari raspunsurile se gasesc in carti, studii, in biblioteci.

Personajul Pavel Codrut seamana leit cu secretarul de partid din romanul "Ora 25" de Virgil Gheorghiu. Poate o fi reincarnat, cine stie? :-o
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: the_northpole din 31 Decembrie 2010, 13:59:26
a fost postat pe 19 iunie, nu cred ca primim rãspuns
insa pasajul acesta e epic:
Citat19. De ce judeo-crestinismul se adreseaza Divinitatii nepoliticos, la persoana a doua singular, tutuindu-l pe Dumnezeu, de parca ar fi pascut porcii impreuna? De ce, in schimb, foloseste formula de politete Domnia Voastra pentru niste vremelnici lideri pacatosi cat incape? Cum sa va ajute Dumnezeu, daca il insultati in toate felurile posibile?
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: Xanadron din 31 Decembrie 2010, 14:00:32
Stiam de scrisoarea asta - vehementa, insa argumentata -, dar e perfect ca Tayka a postat-o aici.
Cred c-am uitat de fapt subconstient de ea, din pricina aceleiasi prezumtii ca a lui Nox - ca nu va avea vreo consecintza. :-P
Cel putin consecutiv vreunei (improbabile) initiative a BOR de a raspunde intrebarilor deloc doar retorice continute.

Nici eu nu-s deloc fan al cartilor lui Pavel Corutz, dar ca agent de influentza al asa-zisilor "White Hats" din tagma planificatorilor NWO/globalisti (cu intentii aparent pozitive, dar care nu exclud... controlul absolut), tipul poate fi f. eficient.

Pasajul: "Chiar nu intelegeti ca Omenirea se indreapta catre viitor, astfel ca peste decenii, nimeni nu va mai avea nevoie de biserici si catedrale? La primul contact stabil cu extraterestrii, toate religiile se vor prabusi iar acest contact este iminent." ma face oricum sa gindesc din nou, razand, :-D ce vor face oare cohortele de preoti ramasi fara domeniul de activitate (= abureala, prosteala si exploatare in massa a turmei :-)) dupa previzibila "Big Disclosure". :rainbow:
Sau ce destinatie vor avea cele vreo 18.000 de biserici ridicate p-aici doar in ultimii 20 de ani.  :roll:
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: totoslack din 31 Decembrie 2010, 14:04:55
Citat din: Xanadron din  31 Decembrie 2010, 14:00:32
Stiam de scrisoarea asta - vehementa, insa argumentata -, dar e perfect ca Tayka a postat-o aici.
Cred c-am uitat de fapt subconstient de ea, din pricina aceleiasi prezumtii ca a lui Nox - ca nu va avea vreo consecintza. :-P

Nici eu nu-s deloc fan al cartilor lui Pavel Corutz, dar ca agent de influentza al asa-zisilor "White Hats" din tagma planificatorilor NWO/globalisti (cu intentii aparent pozitive, dar care nu exclud... controlul absolut), tipul poate fi f. eficient.

Pasajul: "Chiar nu intelegeti ca Omenirea se indreapta catre viitor, astfel ca peste decenii, nimeni nu va mai avea nevoie de biserici si catedrale? La primul contact stabil cu extraterestrii, toate religiile se vor prabusi iar acest contact este iminent." ma face oricum sa gindesc, razand, :-D ce vor face oare cohortele de preoti ramasi fara domeniul de activitate (= abureala, prosteala in massa a turmei :-)) dupa previzibila "Big Disclosure". :rainbow:
Sau ce destinatie vor avea cele vreo 18.000 de biserici ridicate p-aici doar in ultimii 20 de ani.  :roll:

Tu pleci de la premisa ca va fi vreodata un "Big Disclosure". In cuvantul "daca" sta totul, restul poate fi orice.
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: Nox din 31 Decembrie 2010, 14:10:28
Citat din: Xanadron din  31 Decembrie 2010, 14:00:32
Pasajul: "Chiar nu intelegeti ca Omenirea se indreapta catre viitor, astfel ca peste decenii, nimeni nu va mai avea nevoie de biserici si catedrale? La primul contact stabil cu extraterestrii, toate religiile se vor prabusi iar acest contact este iminent." ma face oricum sa gindesc, razand, :-D ce vor face oare cohortele de preoti ramasi fara domeniul de activitate (= abureala, prosteala in massa a turmei :-)) dupa previzibila "Big Disclosure". :rainbow:
Sau ce destinatie vor avea cele vreo 18.000 de biserici ridicate p-aici doar in ultimii 20 de ani.  :roll:

Þi-aº spune eu ce vor face, dar mã abțin cã deși nu suntem în Irlanda unde relativ recent s-a dat o lege împotriva blasfemiei (http://www.irishtimes.com/newspaper/ireland/2010/1027/1224282072440.html) nu se știe niciodatã ce mașinã te calcã pe stradã. (http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/din-manualele-de-religie-pedeapsa-divina-te-calca-masina-119246.html)
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: dacian din 31 Decembrie 2010, 14:43:30
Initial am crezut ca @tayka a scris acele puncte (intrebari). Abia la sfarsitul postului am vazut cine era autorul acestora.
Oricum, nu va primi raspuns la acele intrebari deoarece acolo e un intreg ghiveci, multe dintre ele nu au legatura cu religia/credinta, altele par a fi emise din pura invidie (de ce X-ulescu are si eu nu, etc), altele sunt puerile.
Dar se poate face totusi o analiza (cat mai pe scurt, evident) a celor 25 de puncte continute in aceasta scrisoare. 
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: mr din 31 Decembrie 2010, 15:25:31
Intrebarile lui Pavel Corut sunt legitime si cred ca fiecare din cei cu simturi mai echilibrate le pot enunta asemanator. Corut o face in stilu-i propriu. Nici eu nu cred ca va primi vreun raspuns oficial, nici el si nici altcineva. Personal nu cred ca-i asa importanta reactia bisericii atat timp cat nu face nimic concret. Si oricum, bisericile se incadreaza perfect in "opacitatea" sistemului (doar face parte din el, nu?).

Imi este foarte greu sa cred intr-un "big disclosure" intentionat al autoritatilor. Mai degraba ader la o precipitare a evenimentelor de asa natura incat fie sa-i forteze in ultimul moment sa spuna parti de adevar, fie adevarul sa iasa la iveala singur.

Citat din: Xanadron din  31 Decembrie 2010, 14:00:32
Sau ce destinatie vor avea cele vreo 18.000 de biserici ridicate p-aici doar in ultimii 20 de ani.  :roll:
Buna intrebare! Dar casa poporului ce destinatie (reala) o avea? :) 
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: Xanadron din 31 Decembrie 2010, 15:44:35
Citat din: totoslack din  31 Decembrie 2010, 14:04:55
Tu pleci de la premisa ca va fi vreodata un "Big Disclosure". In cuvantul "daca" sta totul, restul poate fi orice.

Nu cred ca accentul intrebarii referitoare la Disclosure cade pe "daca"?, ci doar pe "cind" ?! :roll:

Evident ca noi ne putem da numai cu parerea prin zona asta, prea mici fiind ca sa influentzam un rezbel atit de mare (si oricum subiectul topicului nu-i "The Big Disclosure"), dar inclin sa cred si eu in continuare ca va fi vorba de o serie a dezvaluirilor facute "de nevoie" de catre PTB, in urma precipitarii evenimentelor de care aducea vorba si colegul mr.

Iar apropo de o posibila destinatie a numitelor biserici (in care ar incapea citeva milioane de oameni), ma gindesc ca transformarea lor in... buncare/adaposturi sau macar camine pentru homeless/nevoiasi n-ar fi poate inutila.  

Citat din: Nox din  31 Decembrie 2010, 14:10:28
Þi-aº spune eu ce vor face, dar mã abțin cã deși nu suntem în Irlanda unde relativ recent s-a dat o lege împotriva blasfemiei (http://www.irishtimes.com/newspaper/ireland/2010/1027/1224282072440.html) nu se știe niciodatã ce mașinã te calcã pe stradã. (http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/din-manualele-de-religie-pedeapsa-divina-te-calca-masina-119246.html)

Dupa principiul asta (plauzibil totusi), Corutz ar trebui sa fie primul calcat de-o Volga neagra :-D - in fine, acum se poarta Range Rover-urile, tot negre insa. 8-)
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: the_northpole din 31 Decembrie 2010, 15:54:50
CitatSau ce destinatie vor avea cele vreo 18.000 de biserici ridicate p-aici doar in ultimii 20 de ani.

Cluburi,statie de metrou,restaurante,demolate ,etc...
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: abyss din 31 Decembrie 2010, 16:18:15
Acest patriarh ne-a fost adus pe acelasi val cu basescu. In fapt reprezinta ultimele pozitionari de pe tabla de joc.

Din ce am citit pana acum se vede ca nu aveti habar cine este Daniel. Ce nu mai este el...se poate spune ori presupune.

Scrisoarea lui Corutz e chiar amarata rau de tot. Regret, nu are de loc sclipire.... adica doar pura si nevinovata necunoastere a dansului da glas pacolo...in rest numai vid. Daniel este o fiinta extrem, dar extrem de inteligenta cu o mare capacitate intelectuala. Nu in termenii expusi in scrisoare te faci auzit lui dupa cum nici omul nu aude vaietele insectelor pe care calca...
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: melanogaster36 din 31 Decembrie 2010, 16:58:27
Ce mascarada la scara istorica!Biserica crestina nu este altceva decat o inselatorie legiferata si garantata de catre potentatii fiecarei epoci in parte.Noua ordine mondiala are pregatit un pat cald pentru acesti paraziti ai societatii nu va faceti griji.O merita cu prisosinta.Nu cred ca vreo alta institutie mondiala sau statala a facut mai mult rau umanitatii decat poate islamul in forma lui radicala dar la o scara mult mai restransa.Si viitorul este al lor.Va fi nevoie de tot mai multe creiere spalate si sclavi care sa munceasca fara sa discearna.Sa le fie rusine, alta urare nu pot sa le fac acum in prag de an nou!
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: romulus din 31 Decembrie 2010, 17:58:30
CitatNu in termenii expusi in scrisoare te faci auzit lui dupa cum nici omul nu aude vaietele insectelor pe care calca...
Achiesez si io la ideea asta .
Fostului meu coleg i s-a urcat la cap: a citit si el niste carti, a scris si el neste chestii cu un pic de talent , si acu' are impresia ca e mare si tare si ca i-a pus Dumnezeu mana'n cap , insa toata tevatura a a fost  - asa o vedeam cand a aparut si asa vad si acum - o actiune de PR.
Nu uitati ca el are niste carti de vandut, ca el vrea sa fie in centrul atentiei, sa fie mot, miezul din dodoasca, alea, alea! Nu i-a mers insa cu chestia aia ca nu a avut cine stie ce mare ecou si nu cred ca asta e calea sa iesi in fata, sa vorbeasca lumea de tine de cat de dashtept esti tu si cum te iei tu de capul BOR.
Toata chestia mi se pare o fasaitura si amicul Corut un  motanas patetic .
Amin !
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: Tayka din 31 Decembrie 2010, 19:37:35
Citat din: romulus din  31 Decembrie 2010, 17:58:30
Achiesez si io la ideea asta .
Fostului meu coleg i s-a urcat la cap...

Nu cred cã aici ºi acum în plinã crizã ar fi indicat sã facem apologia omului ci a ceiace a avut curajul colegul tãu de cãtãnie sã scrie,pentru cã stând strâmb ºi judecând drept omul acesta are totuºi ceva curaj sã cearã public socotealã unei instituþii seculare care propovãduieºte minciuna ºi nu se sfieºte sã bage mâna ºi în punga statului,ºi în cea sãrãcimii prostite.Desigur cã dacã vom aborda cu toþii astfel problema,adicã vom sta ca la revoluþie,pe dupã perdele,sã vedem cum se descurcã singur,pãi nici n-ar fii de mirare sã-l calce vreo maºinã neagrã..Dacã însã ne vom alãtura cu toþii susþinãnd protestul sãu,atunci om realiza ºi noi ceva.Sânt conºtient cã nu vom desfinþa b.o.r.-ul dar macar sã nu-i mai plãteascã dela buget.ªi apropos;la ei nu se face ..reduceri de personal? cã doar sânt bugetari.. :-(
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: Cautatorul din 01 Ianuarie 2011, 15:27:53
Citat din: Tayka din  31 Decembrie 2010, 19:37:35
Nu cred cã aici ºi acum în plinã crizã ar fi indicat sã facem apologia omului ci a ceiace a avut curajul colegul tãu de cãtãnie sã scrie,pentru cã stând strâmb ºi judecând drept omul acesta are totuºi ceva curaj sã cearã public socotealã unei instituþii seculare care propovãduieºte minciuna ºi nu se sfieºte sã bage mâna ºi în punga statului,ºi în cea sãrãcimii prostite.Desigur cã dacã vom aborda cu toþii astfel problema,adicã vom sta ca la revoluþie,pe dupã perdele,sã vedem cum se descurcã singur,pãi nici n-ar fii de mirare sã-l calce vreo maºinã neagrã..Dacã însã ne vom alãtura cu toþii susþinãnd protestul sãu,atunci om realiza ºi noi ceva.Sânt conºtient cã nu vom desfinþa b.o.r.-ul dar macar sã nu-i mai plãteascã dela buget.ªi apropos;la ei nu se face ..reduceri de personal? cã doar sânt bugetari.. :-(


La revolutie s-a strigat: "Exista DUMNEZEU"!

http://www.google.ro/webhp?sourceid=navclient&ie=UTF-8#hl=ro&q=exista+dumnezeu+strigat+la+revolutie

Oamenii sunt cu adevarat liberi doar avandu-L pe Dumnezeu in inima lor. Restul e gargara... iar cei care vorbesc de pe margine sunt asemenea chibitilor care vorbesc despre ceea ce nu stiu.

Asa cum cei care danseaza li se par nebuni surzilor care n-aud muzica, asa si cei religiosi li se par nebuni celor care n-aud pe Dumnezeu in inima lor.
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: Xanadron din 01 Ianuarie 2011, 15:37:46
Nu cred ca tema pusa aici in discutie era existentza (sau nu) a unui Dumnezeu. :roll:

Si nici macar ideea de Credintza, ci doar unele aspecte flagrante ale hibelor relatiei "Biserica-turma", adica intre credinciosi si autonumitii intermediari dintre Ceruri si Pamint.

Relatie in care banala scuza ca popii-s si ei oameni (si implicit supusi greselii) nu cred ca-i suficienta pentru explicarea comportarii similare celei a unui SRL a multor slujitori ai Bisericii.  :-P
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: Tayka din 01 Ianuarie 2011, 16:14:39
Sã ne înþelegem :Atât eu cât si P.Coruþ,credem în existenþa lui Dumnezeu dar nu în cel proprovãduit de mitul din dogma b.o.r.!!!
Cãutãtorule;de ce crezi tu cã tu ºti adevãrul iar noi ceilalþi nu-l cunoaºtem?,ºi deºi nu ai (ºi nici nu poþi avea vreodatã) vreun argument dece oare eºti aºa de convins cã adevãrul tãu este cel adevãrat?-dãmi voie sã-þi rãspund;pentru cã încã mai eºti sub influenþa dogmei.Deºteaptã-te!!
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: abyss din 01 Ianuarie 2011, 16:15:04
Citat din: Xanadron din  01 Ianuarie 2011, 15:37:46
Relatie in care banala scuza ca popii-s si ei oameni (si implicit supusi greselii) nu cred ca-i suficienta pentru explicarea comportarii similare celei a unui SRL a multor slujitori ai Bisericii.  :-P

Nu-i un SRL maestre.... este un stat in stat cu tot cu structuri de securitate, control financiar etc. etc..
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: Cautatorul din 01 Ianuarie 2011, 16:15:28
Este adevarat ca preotii mai gresesc.  Dar oare un parinte care fumeaza si-i spune fiului sa nu fumeze  spune ceva rau?

Pentru cei care se grabesc sa-i judece pe preoti le recomand sa citeasca:

http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/30jdcpreotii.htm

Sau:
"Auzit-a oarecare dintre sfinti, ca a cazut un frate in curvie si a zis : o, rau a facut ! Iar dupa putine zile a raposat fratele. Si a venit ingerul cu sufletul fratelui catre batranul zicand : iata-l pe cel pe care l-ai judecat. S-a mutat ! Unde poruncesti sa-l asezam. In Imparatie sau la chinuri ? Si a petrecut batranul pana la moartea sa rugandu-se lui Dumnezeu, sa castige iertare de aceasta, plangand si foarte mult ostenindu-se."

http://www.sfaturiortodoxe.ro/pateric/15.htm

Pe scurt:

"1. Nu judecaþi, ca sã nu fiþi judecaþi.  
2. Cãci cu judecata cu care judecaþi, veþi fi judecaþi, ºi cu mãsura cu care mãsuraþi, vi se va mãsura.  
3. De ce vezi paiul din ochiul fratelui tãu, ºi bârna din ochiul tãu nu o iei în seamã?  
4. Sau cum vei zice fratelui tãu: Lasã sã scot paiul din ochiul tãu ºi iatã bârna este în ochiul tãu?  
5. Fãþarnice, scoate întâi bârna din ochiul tãu ºi atunci vei vedea sã scoþi paiul din ochiul fratelui tãu.  "

http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=7


Cineva spunea: "Exista doua categorii de oameni: Cei care stiu ca sunt bolnavi si cei care n-au aflat inca."

Sa  avem un an dupa inima si suflet.
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: Tayka din 01 Ianuarie 2011, 16:19:12
Aºa este un stat cu conducãtori foarte ºireþi ºi deºtepþi spre deosebire de statul gazdã cu conducãtorii.. vai maika lor...
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: Tayka din 01 Ianuarie 2011, 16:27:42
Cãutãtorule-Dacã eºti cumva din barca lor pregateºte din timp colacul de salvare cãci în curând va venii ..venirea vremurilor,când oamenii se vor trezii ºi nu vã vor mai da crezare tâmpeniilor dar nici salarii de directori.
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: Cautatorul din 01 Ianuarie 2011, 16:46:48
Citat din: Tayka din  01 Ianuarie 2011, 16:27:42
Cãutãtorule-Dacã eºti cumva din barca lor pregateºte din timp colacul de salvare cãci în curând va venii ..venirea vremurilor,când oamenii se vor trezii ºi nu vã vor mai da crezare tâmpeniilor dar nici salarii de directori.

Daca prin barca lor intelegi ca as avea vreo functie renumerata in BOR atunci afla ca nu sunt. Sunt doar un credincios care totusi crede in "tampenii" de genul:  "Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti", nu fura, nu minti, nu ucide, fa milostenii catre cei care n-au, iubiti-va vrajmasii, si altele asemenea.

In cazul asta prefer sa fiu tampit care crede in asemenea "tampenii"

Si preiau forumula de incheiere a lui romulus: AM ZIS!
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: Xanadron din 01 Ianuarie 2011, 18:53:46
Citat din: @biss din  01 Ianuarie 2011, 16:15:04
Nu-i un SRL maestre.... este un stat in stat cu tot cu structuri de securitate, control financiar etc. etc..

Hai ca ma faci sa scriu mai mult decit as fi vrut, cind am atitea chestii concrete de rezolvat (legate de.... interesantul in perspectiva an 2011). ;)
Normal ca Biserica-i si-un stat in stat, compadre @biss (capitalist acum, evident :-D - de unde si paralela cu SRL-urile).
Tema asta (ca si cea a inteligentzei... malefice a numitului preot-intreprinzator Dan Ilie Ciobotea) e extrem de dificil de disecat aici. Mi se pare elocvent insa macar un pasaj din biografia PF Daniel:

Absolvent al Institutului Teologic Universitar Ortodox din Sibiu si doctorand al Institutului Teologic din Bucuresti (sub îndrumarea parintelui Dumitru Staniloaie), îsi continua studiile în strainatate, doi ani la Facultatea de Teologie Protestanta la Universitatea de Stiinte Umane din Strasbourg (Franta) si doi ani la Universitatea "Albert Ludwig" din Freiburg, Facultatea de Teologie Catolica din Germania. La 15 iunie 1979, îsi sustine teza de doctorat la Strasbourg. Timp de opt ani, între 1980 si 1988, este profesor la Institutul Ecumenic din Bossey, Elvetia. În anul 1987 îmbraca haina monahala la Manastirea Sihastria, din judetul Neamt, avându-l ca nas de calugarie pe Arhimandritul Ilie Cleopa.

...Care contine deja destule contradictii stranii cit sa umple mai multe pagini decit are orice terfeloaga dogmatica pe tema schismei Est/Vest bazate pe speculatii interminabile dedicate semnificatiei notiunii Filioqve (care-o fi de fapt sursa prima a Harului? - hehehe, parca de asta si alte aberatii teoretice conexe Sfintei Treimi ar depinde substantza vremelnicei noastre existentze... ;)) ori a motivelor pentru care-ar fi eretice sectele esenienilor, gnosticilor catari, bogomililor, albigenzilor sau pavlicienilor efesieni. :-P

Aiurez un pic pe temele astea doar fiindca am facut greseala de-a citi cu maxima atentie mii de pagini dogmatice ale "ambelor parti" - care-s de fapt doar doua fetze ale aceleiasi capcane spirituale de milenii. 8-)

Si care mascheaza mecanismele numitului "stat in stat" - pentru ale carui schimbari de macaz din '89 PF Daniel observ ca era de mult pregatit, si inca pe meleaguri occidentale... ;)
Evident ca numai cu sprijinul fostei Securitati, in rindurile careia putini stiu insa ca au fost dintotdeauna si creiere plasate cu mult deasupra trecatoarelor dogme politice ale unor iluzorii forme diferite de organizare sociala.
Recunosc deci gradul de inteligentza al profesorului doctor in teologie (doar ortodoxa-i insa manipularea oare? :roll:) din Elvetia :lol: Dan Ilie Ciobotea.
Restul, intzelege cine poate... :evil:
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: mr din 01 Ianuarie 2011, 19:38:59
Chiar nu mai conteaza cat de scolit este capul bisericii (oricare ar fi el) atata timp cat valentele lui individuale sunt absorbite de trendul institutiei pe care o conduce. Sunt sigur ca pregatirea celor care ajung sa conduca parti din sistem se face cu mult inainte si le este permis sa urce in top doar daca corespund "conditiilor".
Cu riscul de a ma repeta sustin in continuare ca orice om cu simturi cat de cat echilibrate vede clar balivernele si derapajele autoritatilor sistemului. Am fi prea naivi sa credem ca oameni care nu corespund planurilor pot urca macar pana la esalonul 2-3 de conducere. "Arhitectii" sunt mult prea pragmatici ca sa-si puna singuri "piedici" si sa spere ca cei implicati se dau pe "brazda" pe parcurs. Merg direct: punct ochit, punct lovit. Time is money!

Cred ca se dezbate mult prea mult despicand firul in 14 si departandu-ne clar de faptul real. Biserica, dupa ce a deviat total de la "motivatiile" initiale nu a cedat, nu cedeaza si nu va ceda... Daca o va face devine echivalentul dizolvarii sale.

Daca parintele Daniel ar fi constient macar o clipa de implicatiile de nivel superior, spirituale ale actiunilor sale in raport cu efectele acestora  asupra maselor de "enoriasi" ar fi facut ceva pana acum fie schimband, fie dandu-se la o parte.
In multele-i studii teologice sigur a dat si peste spusele de mai jos. Oare ce interpretare le-o fi dat?
Matei 7
20. De aceea, dupã roadele lor îi veþi cunoaºte.  
21. Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împãrãþia cerurilor, ci cel ce face voia Tatãlui Meu Celui din ceruri.


Sau poate are un plan B si are nevoie de timp sa-l aplice....din interiorul sistemului.   :fullmoon:
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: Tayka din 01 Ianuarie 2011, 20:33:24
Sãrmana BOR iar intinde mana spre punga bogatanului stat Roman;
........Joi, 16 Decembrie 2010..............................
Solicitarea adresata de PF Daniel presedintelui Camerei Deputatilor, dna. Roberta Anastase, de a aloca BOR prin bugetul de stat pentru 2011 o suma de 20 milioane de lei in scopul demararii lucrarilor la santierul Catedralei Mintuirii Neamului nu poate decit sa surprinda si sa socheze.
Surprindere cu atit mai mare cu cit in urma cu doar sase luni, reprezentantii Patriarhiei se grabeau sa sublinieze ca demararea lucrarilor la constructia noii catedrale se va face "nu cu bani de la Guvern si nici de la credinciosi", ci cu ajutorul unui credit bancar de 200 de milioane de euro (Ciprian Campineanul, episcop-vicar patriarhal) sau ca "Nu trebuie sa mai existe teama ca va fi construita din bani de la stat" (Nicolae Noica, responsabil de proiect din partea Adunarii Nationale Bisericesti).
Mai mult, in urma cu doar 3 luni, agentia de presa a Patriarhiei, intr-un comunicat emis ca raspuns la ingrijorarea manifestata de asociatia noastra in privinta folosirii banului public in beneficiul unei organizatii private, afirma textual: "In ziua de 3 iunie 2010, Patriarhia Romana a adus la cunostinta opiniei publice faptul ca, pentru edificarea viitoarei Catedrale patriarhale, fondurile necesare vor fi obtinute printr-o linie de creditare de la una sau mai multe banci. Creditul va avea o perioada de gratie pina la finalizarea construirii Catedralei si va fi rambursat din donatiile credinciosilor ortodocsi romani din tara si strainatate."
Iata acum ca preocuparea manifestata de ASUR privind finantarea acestui proiect s-a dovedit justificata; declaratiile de genul ''Important este ca nu vom lua bani de la buget, mai ales acum, in perioada de criza'' (Nicolae Noica) dovedindu-se doar componente ale unei strategii de inducere in eroare a opiniei publice.
Va reamintim ca:
• din 1990 si pina astazi cultele religioase, BOR in special, au primit cadou din partea Statului sute de cladiri ºi nenumarate hectare de teren intravilan si arabil; toate sub pretextul unei asa-zise reparatii, mereu partiale, a abuzurilor regimului comunist (un ''cadou" recent: prin HG 1215, 1216 si 1229 din perioada 2 - 6 decembrie 2010, zeci de cladiri din intreaga tara, printre care si edificii cu valoare de simbol national, cum ar fi vechiul Palat al Parlamentului, au fost trecute gratuit in proprietatea BOR)
• presa a dezvaluit cazurile a nenumarate proprietati, trecute gratuit in folosinta sau in proprietatea BOR, care nu au fost folosite pentru activitati umanitare ci pentru desfasurarea de activitati economice profitabile, fara a se plati impozitele catre stat, sau care au fost prost administrate si au ajuns in paragina
• numai in ultimii trei ani Statul a transferat cultelor religiose, mai ales BOR, sute de milioane de euro sub diferite forme
• peste 35.000 de preoti si alti angajati ai cultelor sint platiti luna de luna, direct din fondurile administratiei centrale si locale in timp ce zeci de mii de profesori, medici
sau politisti sint concediati
• cca. 5% din fondul de salarii aferent profesorilor din invatamintul primar si gimnazial ajunge la profesorii de religie, preoti sau absolventi de teologie
• nota de plata pentru proiectul asa-numitei Catedrale a Mintuirii Neamului poate depasi un miliard de euro
Sa nu uitam: In Romania sint 18.300 de biserici ºi doar 4.700 de scoli generale stau la dispozitia copiilor!
sursa- http://www.presaonline.com/comunicate/scrisoare-deschisa-solicitam-respingerea-cererii-bor-de-alocare-de-noi-fonduri-16579.html
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: abyss din 01 Ianuarie 2011, 22:12:12
Interesant este legat de cele 200 de milioane de euro nu faptul ca vor plati credinciosii cu ofrande... ci GAJUL (proprietatile noi redobandite ale bisericii...) Deci mai e ceva de vandut prin tzara asta di merda.

Citat din: mr din  01 Ianuarie 2011, 19:38:59
Sau poate are un plan B si are nevoie de timp sa-l aplice....din interiorul sistemului.   :fullmoon:

Il aplica foarte meticulos de nu va puteti imagina. Institutia este reorganizata dupa criterii militar-medievale-religioase...adica in stilul magnificilor Cavaleri Templieri.

Poate e ceva bun in asta...cine stie?  :roll: 

Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: Cautatorul din 01 Ianuarie 2011, 22:16:01
20 milioane lei inseamna mai putin de 5 milioane euro, adica vreo cateva sute de metri de autostrada.
Peste 85% din romani sunt crestini ortodocsi si suntem intr-o democratie.

zici ca din 1990 cultele religioase au primit din partea statului cadouri... dar nu zici cate biserici au fost demolate de comunisti si faptul ca doar in Suceava au fost confiscate peste 190000 de ha de teren arabil si paduri, pe care statul nu le-a retrocedat si nici nu intentioneaza sa faca asta.

http://www.arhiepiscopiasucevei.ro/?p=502

Cautati pe net: ceausescu si demolarea bisericilor de exemplu si veti constata ca aceste asa zise cadouri nu sunt decat o mica reparatie.

De ce nu spuneti si ca masoneria a fost declarata de statul roman, organizatie de interes public pentru care primesc bani, sedii etc. de la buget?!

Cat despre orele de religie, ele sunt singurele care mai educa elevii. Caracaterul educativ al scolii a disparut aproape in totalitate, orele de dirigentie am auzit ca s-au scos in multe scoli, si au ramas doar materii care le incarca copiilor capul cu informatii. Au mai ramas orele de religie pe care vad ca oameni fara nici un Dumnezeu incearca sa le scoata.  Imi aduc aminte de un vers de la un colind: "Hristos de nu se nastea, lumea iadului era"


Cineva zicea ca cine darama o scoala, va trebui sa construiasca o puscarie. La fel si cu bisericile, care in mare majoritate s-au construit cu bani privati.  Dar vad o ura fiziologica a multora pentru tot ce inseamna biserica.
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: abyss din 01 Ianuarie 2011, 22:34:20
Sunt 200 mil euro credit bancar. Sheteshte mai bine! :)

Cat despre masonerie... Preafericitul si Pomenitul de Sfinte din ce in ce mai des Daniel e M A S O N. E clar? L-au racolat in frantza la Strasbourg. Are gradul de Templier care e celmai celmai... Pricepi Cautatorule ca insusi Dracul e acum in Sfanta Sfintelor?

Noapte buna!  ...sper sa nu dureze cateva secole...
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: Nox din 01 Ianuarie 2011, 22:53:33
Domnule, știi care e șmecheria? Cã religia se predã de la clasele primare, iar logica abia în clasa a IX-a, asta pânã acum 2 ani, cã s-a scos între timp.

CitatLogica a fost scoasã din programa de liceu, prin ordin de ministru, în luna martie a acestui an, când fost micºorat ºi numãrul de ore de sport, educaþie informaticã ºi limbi strãine. Reglementarea intrã în vigoare din anul ºcolar 2009-2010.

http://www.edu.ro/index.php/articles/6235

http://www.realitatea.net/protest-la-ministerul-educatiei-fata-de-scoaterea-logicii-din-programa-scolara_537852.html


De predarea astronomiei nici nu se pune problema. Lumea a fost fãcutã acum 6000 de ani.  :evil:

(http://www.molecularstation.com/molecular-biology-images/data/500/DarkAges.gif)

(http://www.molecularstation.com/molecular-biology-images/data/500/Teach_both_theories.jpg)

(http://www.molecularstation.com/molecular-biology-images/data/500/Intelligent_design_now_Intelligent_geography.jpg)
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: Cautatorul din 01 Ianuarie 2011, 22:58:02
Citat din: @biss din  01 Ianuarie 2011, 22:34:20
Sunt 200 mil euro credit bancar. Sheteshte mai bine! :)

Cat despre masonerie... Preafericitul si Pomenitul de Sfinte din ce in ce mai des Daniel e M A S O N. E clar? L-au racolat in frantza la Strasbourg. Are gradul de Templier care e celmai celmai... Pricepi Cautatorule ca insusi Dracul e acum in Sfanta Sfintelor?

Noapte buna!  ...sper sa nu dureze cateva secole...

Tu n-ai citit bine. Bani de la buget s-au alocat doar 20 milioane lei. 200 mil. euro credit urmeaza probabil. Eu vorbeam de banii concreti care s-au dat de la buget.

Se banuie ca Daniel e mason, sustine ecumenismul, etc. Exista chiar o opozitie ce mocneste in BOR legata de apartenenta mai mult decat probabila a lui Daniel la masonerie.  

Vad ca nu spune nimeni nimic de proprietatile BOR pe care comunistii le-au confiscat, daramat, etc. pe care acum nu le mai primeste inapoi. Castelul Bran, Peles, munti intregi au fost retrocedati, dar proprietatile bisericii nu sunt retrocedate.
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: mr din 01 Ianuarie 2011, 23:34:22
Citat din: Cautatorul din  01 Ianuarie 2011, 22:16:01
zici ca din 1990 cultele religioase au primit din partea statului cadouri... dar nu zici cate biserici au fost demolate de comunisti si faptul ca doar in Suceava au fost confiscate peste 190000 de ha de teren arabil si paduri, pe care statul nu le-a retrocedat si nici nu intentioneaza sa faca asta.
Si pentru ce trebuie bisericii atatea proprietati daca scopul declarat e altul si ...in alta "sfera"? Concureaza cumva statul? Asa cum a devenit ...este o parte a statului. O afacere. Si e jenant... ca sa nu zic altfel pentru ca face ce face statul: ofera paine si circ, tine lumea in frica (de sine, de Dumnezeu, de orice nu cunoaste omul) si intr-o speranta fara nici o baza reala.

Citat din: Cautatorul din  01 Ianuarie 2011, 22:16:01
De ce nu spuneti si ca masoneria a fost declarata de statul roman, organizatie de interes public pentru care primesc bani, sedii etc. de la buget?!
Observ nevoia ta de a avea un inamic. Din cate stiu, parca nu e recunoscuta de statul roman...oficial.
Nu sunt un sustinator al masoneriei, asa cum se afizeaza ea astazi (cred ca mai mult nu se afiseaza si de aceea sunt atat de multe suspiciuni asupra ei) dar am citit mult despre ea si despre stiintele traditionale ale altor neamuri.
Ai sa ramai uimit ca, in profunzimile ei, se aseamana foarte mult cu bazele crestinismului si ca reprezinta o alta raza care se termina in acelasi centru. Cum se foloseasc unii de ea astazi corespunde exact cu felul cum se folosesc altii de biserica si-i creeaza o aura mai neagra.
Deci, inainte de a indrepta tunurile spre cineva ar fi bine sa iti largesti putin perspectiva si sa te mai gandesti o data. Ca exemplu, incearca sa patrunzi un pic titlul topicului "TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI" si vezi ce senzatii ai. Cauta referinte in "Noul Testament" si citeste cu sufletul. Ai sa ramai uimit de rezultate...

Citat din: Cautatorul din  01 Ianuarie 2011, 22:16:01
Cat despre orele de religie, ele sunt singurele care mai educa elevii.
Eu cred ca produc mai mult bulversare in mintile copiilor pentru ca educatia nu mai e unitara iar "partile" educative nu se mai completeaza si sustin reciproc. Citeste putina psihologie si vei realiza singur.

Citat din: Cautatorul din  01 Ianuarie 2011, 22:16:01
Imi aduc aminte de un vers de la un colind: "Hristos de nu se nastea, lumea iadului era"
O, da! Foarte adevarata afirmatia. Dar, poti intelege de ce sustin acest lucru pe fondul unei "contraziceri" a bisericii?

Citat din: Cautatorul din  01 Ianuarie 2011, 22:16:01
Dar vad o ura fiziologica a multora pentru tot ce inseamna biserica.
"Ura fiziologica" a unora impotriva bisericii este echivalenta si direct proportionala cu perspectiva dogmatica si ingusta a altora care nu reusesc sa iasa din ea si sa inteleaga ca nu este o lupta "care pe care" ci doar o unitate prin diversitate. Cu tot respectul!

Citat din: @biss din  01 Ianuarie 2011, 22:12:12
Il aplica foarte meticulos de nu va puteti imagina. Institutia este reorganizata dupa criterii militar-medievale-religioase...adica in stilul magnificilor Cavaleri Templieri.

Poate e ceva bun in asta...cine stie?  :roll:  
Adica sa ne asteptam sa plece biserica in vreo cruciada...curand? :P

Pe astia nu-i mai face bine nimeni....intr-o viata de om. "Ceva bun" cred ca reprezinta marirea vitezei cu care ne indreptam spre un colaps, binecuvantat. :)

Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: Cautatorul din 02 Ianuarie 2011, 02:20:34
Citat din: mr din  01 Ianuarie 2011, 23:34:22
Observ nevoia ta de a avea un inamic. Din cate stiu, parca nu e recunoscuta de statul roman...oficial.
Nu sunt un sustinator al masoneriei, asa cum se afizeaza ea astazi (cred ca mai mult nu se afiseaza si de aceea sunt atat de multe suspiciuni asupra ei) dar am citit mult despre ea si despre stiintele traditionale ale altor neamuri.
Ai sa ramai uimit ca, in profunzimile ei, se aseamana foarte mult cu bazele crestinismului si ca reprezinta o alta raza care se termina in acelasi centru. Cum se foloseasc unii de ea astazi corespunde exact cu felul cum se folosesc altii de biserica si-i creeaza o aura mai neagra.
Deci, inainte de a indrepta tunurile spre cineva ar fi bine sa iti largesti putin perspectiva si sa te mai gandesti o data.
Cauta si tu pe net dupa cuvintele: masoneria organizatie de interes public si vei gasi o gramada de linkuri care confirma ceea ce am spus. Tin minte stirea de acum cativa ani dar ar trebui sa caut prin arhivele ziarelor ca sa-ti dau linkuri catre site-urile ziarelor sau agentiilor de stiri.

Eu caut inamic sau cumva acest topic a inceput prin atacul asupra BOR si a crestinismului?

Si tot nu inteleg unde-i negura in a-ti ajuta aproapele, a iubi aproapele, a nu fura a nu minti, etc?  Daca asta-i depasit atunci ce propuneti voi?


Sa presupunem ca BOR dispare cu toti preotii cu tot. Voi ce puneti in schimb ce filosofie propuneti?
Care-i adevarul vostru?
"Bate-voi pastorul si se vor risipi oile"  scrie in Biblie.
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: Urban din 02 Ianuarie 2011, 12:10:00
Mai mult de trei sferturi din tagma preoteasca sunt homosexuali.
Peste jumatate din afacerile cu droguri trec prin mana lor.
"Fetitele" primesc "cadouri" in natura...apartamente, vile, terenuri, masinute si altele.
Biserica nu contribuie cu absolut nimic la buget si implicit la iesirea tarii din criza.
Orice idee care rastoarna mersul bisericii este considerata imediat un atac.
Nu-l mai contraziceti pe Cautator... fiti mai buni, iubiti biserica chiar daca tot ce scrie mai sus e adevarat... pupati moastele si fiti buni crestini.

Aleluia!

http://silentiumlink.blogspot.com/2009/11/taina-tainelor.html
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: mr din 02 Ianuarie 2011, 12:48:48
O perioada lunga de timp am considerat sustinut cu tarie ca masoneria este raul suprem. Apoi, dupa ce am aprofundat subiectul mi-am dat seama ca nu pot acuza secole de cunoastere pentru ca niste indivizi au confiscat valorile ei si le-au transformat intr-un instrument de manipulare. Oricum, au facut-o la un nivel superficial dar suficient pentru a-i intoarce importiva masele nestiutoare. Trist, dar corespunzator vremurilor pe care le traim.
Prin ziare si pe internet abunda tot felul informatii contradictorii iar cele negative au o pondere mai mare. Singurul mod de filtrare reala se face prin studiu personal si nu doar printr-o aderare formala la ideile altora, la turma.
Dar cu ce se deosebeste BOR-ul de asa-zisa masonerie? Poate doar ca are o imagine mai alba in ochii populatiei pentru ca-i sustinuta de stat alaturi de armata. Praf in ochi! Faptele arata altceva...  Pentru cine are ochi de vazut.

Citat din: Cautatorul din  02 Ianuarie 2011, 02:20:34
Eu caut inamic sau cumva acest topic a inceput prin atacul asupra BOR si a crestinismului?
Faptul ca o parte din oameni au o parere mai critica in ceea ce priveste BOR nu inseamna ca e un atac. Ce se asteapta BOR-ul ca toata lumea sa inghita ce i se spune fara sa gandeasca continutul? Slava Domnului ca nu suntem la niste robotei!
BOR-ul si biserica catolica, faptic, nu mai reprezinta demult valorile initiale ale crestinismului. De aceea, dupa cum se observa bine din ce s-a scris pe acest topic, contestarile sunt la adresa BOR-ului ca institutie si mod de actiune ...si nu asupra crestinismului.
Apropo, Matei 23 vorbeste foarte explicit despre diferente.

Citat din: Cautatorul din  02 Ianuarie 2011, 02:20:34
Si tot nu inteleg unde-i negura in a-ti ajuta aproapele, a iubi aproapele, a nu fura a nu minti, etc?  Daca asta-i depasit atunci ce propuneti voi?
Confunzi dogma cu valori mult superioare ei. Crestinismul veritabil sustine aceste valori pe langa alte "religii". De asta am scris in alt post ca la baza valorile masoneriei se aseamana si completeaza cu valorile crestinismului. Adaug aici si sufismul, hinduismul, taoismul, cabbalistii, indienii americani, triburile din Amazon etc ce au la baza "credintei" lor aceleasi ganduri. Ce-i drept, de nuante diferite.
Dogma rationalizeaza aceste valori, incearca sa le coboare la nivel de reguli scrise si sa le impuna fara a respecta libera manifestare spirituala a fiecarui individ in parte (care este unic ca si "constructie" interioara). Dar trebuie sa gandesti cu spiritul ca sa intelegi unde bat...si asta trebuie sa o faci singur.

Citat din: Cautatorul din  02 Ianuarie 2011, 02:20:34
Sa presupunem ca BOR dispare cu toti preotii cu tot. Voi ce puneti in schimb ce filosofie propuneti?
Care-i adevarul vostru?
"Bate-voi pastorul si se vor risipi oile"  scrie in Biblie.

BOR nu este "top of the tops". Nici ca principii si nici ca acoperire. De aceeaia si-au permis unii  pe fata aialalta  globului sa gandeasca in stil de trib, de Buddha, de tao etc si sa-l recunoasca pe Isus ca fiind un mare mesager asa cum si adevaratii crestini recunosteau valorile imuabile ale natiilor indepartate.  
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: romulus din 02 Ianuarie 2011, 13:44:45
CitatMai mult de trei sferturi din tagma preoteasca sunt homosexuali.
Peste jumatate din afacerile cu droguri trec prin mana lor.
"Fetitele" primesc "cadouri" in natura...apartamente, vile, terenuri, masinute si altele.
Biserica nu contribuie cu absolut nimic la buget si implicit la iesirea tarii din criza.
Orice idee care rastoarna mersul bisericii este considerata imediat un atac.

Te referi la popii de la noi? Ca astia ar fi ...si ar face...?
NU am informatii recente din  mediul asta dar daca te referi la Romania  cred ca e un pic exagerat !
Si apoi, admitand ca o fi asa ; de ce trebuie sa ne miram ? Daniel a avut si are modele de invidiat:
-uite unul care-mi vine acus in minte : Vaticanul cu "organizarea "  lui de tip militar si, mai ales , realizarile si amploarea organizatiei. Daca asta si-a pus in cap ,sa-l imite pe papa si organizatia lui, si mai si reuseste, Daniel are toata admiratia mea!Way to go !
Ca prostime de jupuit si belit are Romania , cat cuprinde ....
Am zis !
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: Cautatorul din 02 Ianuarie 2011, 14:09:49
Pentru Urban: In Romania pentru a fi preot ortodox si a sluji, trebuie sa fii casatorit sau sa te calugaresti. Nu exista alta cale. Majoritatea preotilor nu sunt la manastire, deci daca trei sferturi din ei ar fi homosexuali cred ca ar avea probleme mari cu sotiile lor. Banui ca mesajul tau a fost pentru a arunca paie pe foc.

Pentru mr: Nu mai stiu unde am gasit urmatoarea intamplare pe care ti-o povestesc aproximativ:

Un crestin a vrut sa convinga un evreu sa creada in Iisus Hristos. Acest evreu i-a zis crestinului (catolic) ca dupa ce vede viata celor din Vatican atunci ar putea sa se converteasca daca va fi impresionat.  Crestinul stiind ce fel petrec cei din Vatican (in perioada respectiva) aproape ca se resemneaza ca nu-l va castiga pe evreu la crestinism. Il duce totusi pe evreu la Vatican, unde acesta vede preoti beti, calugari desfranati, unii se bateau, etc. Atunci evreul se converteste la crestinism si cere sa fie botezat. Mirat crestinul il intreaba de ce face asta din moment ce a vazut ce a vazut. Evreul spune: Daca cei care ar trebui sa fie un exemplu sunt cum sunt si cei care ar trebui sa conduca misiunile de misionari fac ce fac, si totusi crestinismul se raspandeste atat de rapid, atunci sigur asta se intampla cu ajutor divin. Raspandirea crestinismului nu e datorat oamenilor care ar trebui sa faca asta si nu o fac ci sigur e datorat lui Dumnezeu, si de aceea vreau sa ma fac crestin zice evreul.


Eu am incheiat subiectul religios pe un forum ce are ca tematica principala viata extraterestra.
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: Nox din 02 Ianuarie 2011, 14:23:19
Citat din: mr din  01 Ianuarie 2011, 23:34:22
Ai sa ramai uimit ca, in profunzimile ei, se aseamana foarte mult cu bazele crestinismului si ca reprezinta o alta raza care se termina in acelasi centru.

Pentru cã o imagine face cât o mie de cuvinte.
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: Urban din 02 Ianuarie 2011, 14:37:32
Citat din: Cautatorul din  02 Ianuarie 2011, 14:09:49
Pentru Urban: In Romania pentru a fi preot ortodox si a sluji, trebuie sa fii casatorit sau sa te calugaresti. Nu exista alta cale. Majoritatea preotilor nu sunt la manastire, deci daca trei sferturi din ei ar fi homosexuali cred ca ar avea probleme mari cu sotiile lor.
Ai dreptate. :-D

Citat din: Cautatorul din  02 Ianuarie 2011, 14:09:49
Eu am incheiat subiectul religios pe un forum ce are ca tematica principala viata extraterestra.
Bine faci.
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: mr din 02 Ianuarie 2011, 15:10:02
Citat din: Cautatorul din  02 Ianuarie 2011, 14:09:49
Eu am incheiat subiectul religios pe un forum ce are ca tematica principala viata extraterestra.
"Subiectul religios" nu se dezice de cel extraterestru. Se pare ca-l are ca sursa. Vechiul testament (si nu numai) vorbeste foarte deschis despre asta. Deci esti "on-topic" pe forum.
Modul de abordare al rasei Ori din serialul Stargate SG-1 exemplifica foarte bine modul in care este impusa dogma de catre religie, astazi. Totul pleaca de la perspectiva interpretarii.

P.S. Multumesc, Nox!
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: Xanadron din 02 Ianuarie 2011, 16:59:44
Citat din: Xanadron din  01 Ianuarie 2011, 15:37:46
Nu cred ca tema pusa aici in discutie era existentza (sau nu) a unui Dumnezeu. :roll:

Si nici macar ideea de Credintza, ci doar unele aspecte flagrante ale hibelor relatiei "Biserica-turma", adica intre credinciosi si autonumitii intermediari dintre Ceruri si Pamint.

Relatie in care banala scuza ca popii-s si ei oameni (si implicit supusi greselii) nu cred ca-i suficienta pentru explicarea comportarii similare celei a unui SRL a multor slujitori ai Bisericii.  :-P
La fel ca si stimatul coforumist Cautatorul, o sa postez pentru ultima oara pe topicul asta, autocitindu-ma doar ca sa existe o continuitate in umila-mi argumentatie - pe care incerc s-o simplific la maximum.
Convins in orice caz ca pentru sceptici nu exista oricum argumente valabile, iar metoda relativizarii (de tipul "doar unii popi fac si dreg" :evil:) e deseori folosita pro-argumentatii debile-n substantza lor.

Continui deci sa cred de pilda ca aspectele negative pot fi generalizate macar din pdv statistic in cazul slujitorilor Bisericii, fiindca cel putin 51% din preoti (procent majoritar asadar :-D) n-au vreo tangentza cu misia lor, care-ar trebui sa fie aia de "tamaduitori de suflete" deloc atashati - si nici atit obsedati - de vremelnicele acumulari materiale. Care duhovnici, din fericire, inca mai exista - desi-s o minoritate.
Cum sa fie insa asta posibil, cind... secularismul investitional e la el acasa-n rindul lor? Si nu de ieri-alaltaieri.

Exemplu concret: ingropind in ultima vreme 4 rude apropiate (la intervale de circa 2 ani) am ajuns sa am o relatie aproape amicala cu preotul din parohia de cartier (nomina odiosa :lol:) - fiindca traditia obliga si la pomeniri etc.
De la care am aflat pina si suma uriasa care i-a fost ceruta de celebrul (in sens malefic, evident) Teodosie (snagovean, tomitan etc) la preluarea respectivei parohii bucurestene - bani imprumutati ce trebuiau recuperati rapid de catre preot, care inevitabil s-a lansat cu buna stiintza, de la bun inceput, intr-un BUSINESS si nimic mai mult. :evil: N-are rost sa mai adaug ca respectivul "duhovnic" (inteligent de altfel) are si alte afaceri in derulare...

OK, n-om avea pretentia ca popii sa aiba un statut similar calugarilor budisti (a caror unica avere-i toga portocalie si bolul in care li se pune orez), dar pina la tratarea enoriasilor ca pe simple "oi de muls" si detinerea de circiumi, discoteci, magazine, pensiuni, gatere, ba chiar distilerii si alte acareturi e o distantza enorma. :x

P.S. M-am rezumat acum doar la aspecte "terre-a-terre" ale relatiei pastori-turma, fiindca intrarea-n profunzimea unei discutii principiale despre mecanismele de creare a miturilor religioase "inatacabile", controlul reactiilor masselor prin inducerea de teama perpetua sau rolul manipulatoriu complex al Bisericii e pe atit de vasta, pe atit de inutila. :-P
Fiindca, repet, presimt ca nici macar de asta nu mai e timp...
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: abyss din 02 Ianuarie 2011, 20:51:19
Discutia asta nu are nici cap nici coada.

M-am apucat de scrisesem un raspuns luuung.... dar e tuti futilis cum ar fi spus romanii. Game over, cum bine spune Xanadron.

Totusi voi prezenta pe acest subiect cu conotatii religioase pe finalul timpului cunoscut de noi, o ultima postare, fiecare percepand Adevarul din el dupa propria-i putere marturisind totusi ca acest mesaj direct nu este pentru "fericitii saraci cu duhul" ci pentru "cei nefericiti si preabogati cu duhul" :



Iata mesajul adus din Infinit de Iisus, despre mintea umana care trebuie sa lase lumina Fiintei Cosmice sa patrunda prin constiinta treaza, caci asta inseamna "a te naste de sus", a trezi mintea si a o ancora intr-o stare permanenta de luciditate si apartenenta la originea ei divina :

Capitolul 3 Ev Ioan
1.    ªi era un om dintre farisei, care se numea Nicodim ºi care era fruntaº al iudeilor.
2.    Acesta a venit noaptea la Iisus ºi I-a zis: Rabi, ºtim cã de la Dumnezeu ai venit învãþãtor; cã nimeni nu poate face aceste minuni, pe care le faci Tu, dacã nu este Dumnezeu cu el.
3.    Rãspuns-a Iisus ºi i-a zis: Adevãrat, adevãrat zic þie: De nu se va naºte cineva de sus, nu va putea sã vadã împãrãþia lui Dumnezeu.
4.    Iar Nicodim a zis cãtre El: Cum poate omul sã se nascã, fiind bãtrân? Oare, poate sã intre a doua oarã în pântecele mamei sale ºi sã se nascã?
5.    Iisus a rãspuns: Adevãrat, adevãrat zic þie: De nu se va naºte cineva din apã ºi din Duh, nu va putea sã intre în împãrãþia lui Dumnezeu.
6.    Ce este nãscut din trup, trup este; ºi ce este nãscut din Duh, duh este.
7.    Nu te mira cã þi-am zis: Trebuie sã vã naºteþi de sus.
8.    Vântul suflã unde voieºte ºi tu auzi glasul lui, dar nu ºtii de unde vine, nici încotro se duce. Astfel este cu oricine e nãscut din Duhul.(cu alte cuvinte natura mintii umane este non-liniara, adica poate fi prezenta oriunde in timp si spatiu odata ce ea a devenit treaza n.a.)
9.    A rãspuns Nicodim ºi i-a zis: Cum pot sã fie acestea?
10.    Iisus a rãspuns ºi i-a zis: Tu eºti învãþãtorul lui Israel ºi nu cunoºti acestea?
11.    Adevãrat, adevãrat zic þie, cã noi ceea ce ºtim vorbim ºi ce am vãzut mãrturisim, dar mãrturia noastrã nu o primiþi.
12.    Dacã v-am spus cele pãmânteºti ºi nu credeþi, cum veþi crede cele cereºti?
13.    ªi nimeni nu s-a suit în cer, decât Cel ce S-a coborât din cer, Fiul Omului, Care este în cer.
15.    Ca tot cel ce crede în El sã nu piarã, ci sã aibã viaþã veºnicã.
16.    Cãci Dumnezeu aºa a iubit lumea, încât pe Fiul Sãu Cel Unul-Nãscut L-a dat ca oricine crede în El sã nu piarã, ci sã aibã viaþã veºnicã.
17.    Cãci n-a trimis Dumnezeu pe Fiul Sãu în lume ca sã judece lumea, ci ca sã se mântuiascã, prin El, lumea.
18.    Cel ce crede în El nu este judecat, iar cel ce nu crede a ºi fost judecat, fiindcã nu a crezut în numele Celui Unuia-Nãscut, Fiul lui Dumnezeu.
19.    Iar aceasta este judecata, cã Lumina a venit în lume ºi oamenii au iubit întunericul mai mult decât Lumina. Cãci faptele lor erau rele.
20.    Cã oricine face rele urãºte Lumina ºi nu vine la Luminã, pentru ca faptele lui sã nu se vãdeascã.
21.    Dar cel care lucreazã adevãrul vine la Luminã, ca sã se arate faptele lui, cã în Dumnezeu sunt sãvârºite.
:-P


Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: zamotrak din 06 Ianuarie 2011, 22:22:59
Citat din: Nox din  02 Ianuarie 2011, 14:23:19
Pentru cã o imagine face cât o mie de cuvinte.


Acelasi simbol (ochiul in triunghi,al lui Horus) in Domul din Milano ,in mai multe locatii,de la parter.Fotografiatul,interzis ,normal...,la intrare cativa baieti cu ceafa groasa ,cauta in posete,genti,............... 8-)
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: flostbm din 07 Ianuarie 2011, 18:02:06
CRED CA NU VA FI NICI UN RASPUNS. SIMPLU. NU SE VA RASPUNDE LA PROVOCARI DE ACEST FEL. CINE VA APARA ADEVARUL? SE VA APARA BISERICA CA INSTITUTIE SI NU CA ,, ORGANISM VIU'' FORMAT DIN OAMENI CU CREDINTA VIE. NU TREBUIE SA PRVIM ACEASTA SITUATIE CA O PROBLEMA SIMPLA. LUCRURILE SUNT MAI COMPLICATE DECAT CREDEM CA SUNT. PENTRU EI ACEST ARTICOL ESTE O ,,RATACIRE'' SI O VA TRATA CA ATARE. DIN PUNCTUL LOR DE VEDERE BISERICA LOR VA MERGE MAI DEPARTE IAR OILE RATACITE (PRECUM CEL CARE A SCRIS ACEASTA SCRISOARE SI CEI CE AU ACEEASI PARERE ...) SE VOR PIERDE... STITI VOI CUM....SI EI SE VOR RUGA SAU NU PENTRU A REVENII LA FAGASUL NORMAL.  :rainbow:
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: Tayka din 07 Ianuarie 2011, 19:41:54
FLOSTBM-desigur cã dacã lucrurile vor fi lãsate aºa,b.o.r.se va face cã plouã,s-au cum zici cã nu-ºi vor pune mintea cu oile rãtãcite,dar dacã aceste oi vor reuºii sã le convingã ºi pe celelalte din marea turmã cã nu sânt oi ci oameni care nu mai au nevoie de cohorta de aºa ziºii,,pãstori''care sânt mai degrabã ciobani pãcurari,ºmecheri ºi prefãcuþi ºi în bunã parte homosexuali ºi care nu ºtiu sã le conducã pe adevãratul drum ci doar sã le mulgã cât mai bine,atunci aceºtia mai mult ca sigur cã vor rãmâne fãrã obiectul muncii,ºi vor fii nevoiþi sã-ºi schimbe meseriile ºi uniformele.Probabil cã atunci se vor apuca de ..politicã,o meserie apropiatã lor.. :evil: :-D
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: adrian75 din 07 Ianuarie 2011, 22:38:52
Faptul ca jucam poker cu preotul din sat si beam vodka,nu inseamna ca cele 10 porunci lasate de Dumnezeu lui Moise sau Predica de pe munte a lui Isus nu mai erau valabile...ar fi o grava eroare sa confundam religia cu Dumnezeu. Religia afirma ca vorbeste in numele lui Dumnezeu,insa nu este asa!Pe mine unul nu ma intereseaza ce are de spus religia,ma intereseaza ce are de spus Dumnezeu si cum pot invata ceva din ceea ce EL ne-a transmis. Inca ceva ...am auzit ca Talmudul ar afirma ca Isus ar fi de fapt fiul unui soldat roman,BIBLIA afirma ca este fiul lui Dumnezeu...Daca am lua in consideratie ca Biblia ar fi falsa,cine poate sa garanteze ca Talmudul ar fi adevarat? Mai devreme sau mai tarziu,intrun fel sau altul va veni vremea scadentei,timpul incheierii socotelilor cu actuala oranduire umana....se va vedea atunci cine a avut dreptate Isus sau niste carturari evrei....
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: Tayka din 07 Ianuarie 2011, 23:53:43
Adrian-Acest topic se ocupã doar de ,,activitatea'' gãunoasã a bisericii ortodoxe române Problemele de religie creºtinã expuse de tine cred cã sânt mai bine expuse ºi comentate aici:
Teoria conspiraþiei despre creºtinism;http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,2460.0.html
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: socrate din 08 Ianuarie 2011, 01:11:49
"Scrisoarea deschisa" a lui Pavel Corut este adresata mai mult "publicului",decit preafericitului patriarh,care "stie " mai bine decit Corut, rolul si rostul ideologie patriarhale aplicate sub forma crestina a acesteia,"izvorul" preafericirii tagmei preotesti si a laic'o religiosilor politicieni ,aflati la guvernare din  '89 ,pina la ora actuala.
"Publicul beneficiar" al acestei scrisori fiind format dintr'o "turma religioasa " majoritara, profund si intens indoctrinata in suportarea PACATELOR(nedreptatea sociala etc..) fiind incapabila sa perceapa ADEVARURILE acestei scrisori si astfel mesajul Imnului National.
Interesant este faptul ca, Corut nu a scos o vorba despre "originea" patriarhala a nemultumirilor sale exprimate in aceasta scrisoare,aceasta deoarece din cite am inteles el este adeptul religiei Daciei din perioada lui Zamolxe,cel care a infaptuit trecerea de la ideologia Materna(Matriarhat) la nefasta ideologie patriarhala si formele sale de manifestare,sclavagismul,feudalismul,capitalismul si cap.democratic(neosclavagismul).
Concluzionind deci,2 ideologii Guverneaza Omenirea,ideologia Materna(Matriarhatul)  si ideologia Paterna(patriarhatul),evident orinduirea Matriarhala se mai "foloseste" doar in mici comunitati aflate departe de nefasta "civilizatie" patriarhala,iar cea patriarhala se "foloseste" la scara planetara, Istoria(mama intelepciunii) si crunta realitate  demonstreaza  diferenta de "clasa" dintre cele doua PRINCIPII,Fem, si Masc. si  ideologiile aferente.
PS.Sunt constient de clasa celor ce posteaza opiniile pe acest forum,Nu sunt la inaltimea cunostiintelor lor,dar daca sunt acceptat am sansa sa ma "comformez" oarecum exsigentelor  Rationale si de Exprimare impuse.
Multumesc pt.acceptarea mea pe acest forum.
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: Tayka din 08 Ianuarie 2011, 02:22:44

Citat din: socrate din  08 Ianuarie 2011, 01:11:49
"Scrisoarea deschisa" a lui Pavel Corut este adresata mai mult "publicului",decit preafericitului patriarh,care "stie " mai bine decit Corut, rolul si rostul ideologie patriarhale aplicate sub forma crestina a acesteia,"izvorul" preafericirii tagmei preotesti si a laic'o religiosilor politicieni ,aflati la guvernare din  '89 ,pina la ora actuala.
"Publicul beneficiar" al acestei scrisori fiind format dintr'o "turma religioasa " majoritara, profund si intens indoctrinata in suportarea PACATELOR(nedreptatea sociala etc..) fiind incapabila sa perceapa ADEVARURILE acestei scrisori si astfel mesajul Imnului National.
Socrate-Salut ºi bine ai venit pe forum.
Desigur nici nu ne putem astepta ca îndoctrinaþii turmei sã priceapã asa peste noapte cã de fapt sânt duºi cu zãhãrelul ºi sãi bage în somaj pe neprihãniþii pãcurari,dar dacã noi ceilalþi(oile pierdute)am cere ca mãcar sã nu mai fie finanþaþi ºi de cãtre stat, sã rãmânã doar liber profesioniºti precum am înþeles cã vor sã procedeze ºi cu medicii,atunci personal cred cã ar cam venii peste
ei apocalipsa,pentru cã oiþele lor sânt bune la mãtãnii dar cam slabe la..muls,(cam starpe),cãci una e sã mulgi dela întregul popor ºi alta doar dela micii..enoriaºi,ºi atunci vom vedea de unde vor mai fii plãtite cohortele de preoþi dolofani ºi hermafrodiþi.. :mrgreen: :evil:

Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: socrate din 08 Ianuarie 2011, 02:46:38
Interesanta afirmatia Cautatorului:Sunt doar un credincios care totusi crede in "tampenii" de genul:  "Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti", nu fura, nu minti, nu ucide, fa milostenii catre cei care n-au, iubiti-va vrajmasii, si altele asemenea.
Deci, "cautatorule" sa cautam a afala ADEVARUL din ADEVAR a acestor "indemnuri": nu fura, nu minti, nu ucide etc.,d-zeu tatal spune ca: ce'i ce infaptuiesc aceste "fapte"(pacatuiesc) au de tata pe dracu,sunt NEGHINA si infaptuiesc voia tatalui lor care este in ei,punct,tot "el",de data asta,POTUNCESTE:Nu va "impotriviti"  acelora care infaptuiesc aceste "fapte imorale",ba mai mult cere a fi BINECUVITATI,"ce'i " despre care "el" spune ca,   au de tata pe dracu.INTREBARE?poti argumenta ca acest d-zeu tatal este atit de prost pe cit se descrie de MARE!?,sau datorita INTELEPCIUNII(STIINTEI)  sa descoperit perversitatea si ticalosia enorma a ideologiei patriarhale,pusa in aplicare de acest mascul zeu cu sprijinul nemijlocit a tagmei preotesti!?
Se pare,ca Salbaticitul GRIU" (Fii Ratiunii) au fost treziti la REALITATE si au pornit pe drumul ireversbil a CUNOASTERII ADEVARULUI despre idologia patriarhala,cauza Haosului Social a Omenirii.Asa ca,Cautatorule cauta sa "raspunzi" la cit mai multe "intrebari" pe aceasta tema, aducid in sprijinul "afirmatiilor religioase" si Logica,Filosofia,caci d-zeu tatal a spus:iata ca omul este ca unul dintre noi,cunoaste BINELE si RAUL,ori Logica si Filosofia,tocmai asta studiaza.

Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: socrate din 08 Ianuarie 2011, 03:12:09
  Tayka-bine v'am gasit, de mult doream sa pot gasi un asemenea forum cu asemenea oameni Rationalisti si Realisti.
Nenorocirea este ca,Rationalisti(oameni corecti si cinstiti prin definitie,in limitele general acceptate de acestia) sunt nevoiti sa suporte consecintele nefastei porunci patriarhale:Nu va impotriviti celor ce va asupresc si napastuiesc,de unde deriva intreaga Nedreptate Sociala si faptele Antisocilae , Imorale etc..
"Religia este consideratã de oamenii obiºnuiþi ca fiind adevãratã, de cãtre înþelepþi ca fiind falsã, de conducãtori ca fiind utilã" - Seneca cel Tânãr
DREPTATEA,Nu, a fost,Nu, este si NU va fi religie(prostologie)- Socrate,forumistul.
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: Urban din 08 Ianuarie 2011, 03:18:50
@Cautatorul

Citat"Stiu, adevarul doare, adevarul este greu de acceptat, adevarul deranjeaza, adevarul te sileste la o atitudune PRO sau CONTRA, adevarul incurca, adevarul te pune pe ganduri, adevarul te... SI VINDECA.
Poate multi, prea multi sunt deranjati de cum se pune problema dar un lucru este sigur: ca sa te vindeci trebuie sa stii de ce suferi... Nu se poate altfel. Este imposibil. Daca nu ti se pune corect diagnosticul, nu vei stii de ce medicul iti prescrie si iti spune ceea ce iti spune. Apoi este numai treaba ta daca vrei sa te vindeci sau sa crapi. Nimeni nu pierde sau castiga ceva, decat TU INSUTI."

Bibliografie
http://danuttanase.wordpress.com/2010/12/18/isus-hristos-si-cei-12-prostanaci-ep-1/

Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: flostbm din 08 Ianuarie 2011, 13:49:06
Cred ca esti prea drastic in scenariul propus. Trebuie sa accepti ca adevarul este o notiune abstracta si fiecare parte tine la .. adevarul sau''. Nu cred ca trebuie sa se duca o lupta asa cum o descri tu ci cred ca pana la urma adevarul va iesi la iveala numai pentru cei care il cauta si vor s-al cunoasca cu adevarat. cu alte cuvinte adevarul va fi revelat. calea pe care fiecare din noi o va urma este o optiune personala si fiecare parere sau drum trebuie respectat. Daca vei incepe o lupta asa cum ai descris-o poti fi sigur ca ai pierdut-o din start pentru ca esti pe o cale gresita. Nu trebuie sa ignori faptele sfintilor(si nu sunt putine! poti sa incerci sa citesti PATERICUL... CU ATENTIE!!!!) si mai ales revelarea divinitatii. Toleranta maxima si intelegere deplina. :lol:
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: adrian75 din 09 Ianuarie 2011, 00:16:17
Ca biserica crestina de azi s-a indepartat de normele morale universale este un lucru clar pt toti...toti cei care vor sa vada dincolo de aparente,insa nu comportamentul bisericii sau al preotimii este important ci acele norme universale de care vorbeam. Biserica ortodoxa romana este o institutie publica ce traieste din bani publici,primeste plocoane grase de la guvern e firesc sa fie alaturi de conducatorii politici oricare ar fi ei si orice ar face. Insa biserica ortodoxa nu vorbeste in numele lui Dumnezeu,de fapt ce institutie poate pretinde ca vorbeste in numele lui Dumnezeu ( mai ales ca prin Dumnezeu eu inteleg acei ELOHIM din Vechiul Testament -descrisi foarte bine si de Enoh in cartea Jubileelor). Biserica ortodoxa este un suport pt puterea politica ,iar la randul ei puterea politica ai intoarce serviciile facute. Insa normele morale : sa nu ucizi ,sa nu furi, sa nu minti etc... nu apartin bisericii ortodoxe, de fapt nu apartin nici unei institutii de pe Pamant nici de acum ,nici din trecut. Sunt norme morale universale scrise in constiinta noastra ,,,acum omul a ajuns ca unul din noi cunoscand binele si raul""  ..biserica face ceea ce trebuie in favoarea ei pe banii nostri si sa nu credeti ca se va schimba ceva prea curand.. Mie unul nu trebuie sa-mi spuna un preot : sa nu ucid sau sa nu fur astea le am scrise in constiinta mea. Cred ca de aici ar trebui sa plecam fiecare din noi daca vrem sa cunoastem adevarul oricare ar fi acest adevar!
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: padme din 09 Ianuarie 2011, 13:28:22
Citat din: zamotrak din  06 Ianuarie 2011, 22:22:59

Acelasi simbol (ochiul in triunghi,al lui Horus) in Domul din Milano ,in mai multe locatii,de la parter.Fotografiatul,interzis ,normal...,la intrare cativa baieti cu ceafa groasa ,cauta in posete,genti,............... 8-)

Eee, fotografiatul este interzis cam in toate locurile de cult, mai ales cele cu destinatie turistica! Si in plus de asta mai au anumite cerinte cu privire la tinuta, la intrarea in biserici mai ales- barbatii cu capul descoperit, femeile nu prea dezbracate daca e vara, etc.
Ideea e sa stii ce si unde sa cauti aceste simboluri! Daca am reusi sa le strangem pe toate si sa le punem cap la cap cred ca am ajunge la o intelegere  logica a multor lucruri!
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: andrei din 13 Ianuarie 2011, 00:56:13
Citat din: Tayka din  08 Ianuarie 2011, 02:22:44
Socrate-Salut ºi bine ai venit pe forum.
Desigur nici nu ne putem astepta ca îndoctrinaþii turmei sã priceapã asa peste noapte cã de fapt sânt duºi cu zãhãrelul ºi sãi bage în somaj pe neprihãniþii pãcurari,dar dacã noi ceilalþi(oile pierdute)am cere ca mãcar sã nu mai fie finanþaþi ºi de cãtre stat, sã rãmânã doar liber profesioniºti precum am înþeles cã vor sã procedeze ºi cu medicii,atunci personal cred cã ar cam venii peste
ei apocalipsa,pentru cã oiþele lor sânt bune la mãtãnii dar cam slabe la..muls,(cam starpe),cãci una e sã mulgi dela întregul popor ºi alta doar dela micii..enoriaºi,ºi atunci vom vedea de unde vor mai fii plãtite cohortele de preoþi dolofani ºi hermafrodiþi.. :mrgreen: :evil:

Cred ca te inseli,sperind ca daca statul va refuza finantarea cultelor,preotii,pastorii sau ma rog cum se va fi numind ei prin diferite religii si mai marii lor,ar ajunge someri sau muritori de foame.In timp religiile si-au format un mecanism de colectare a banilor,mult mai eficient decat cel al statului.Ai fi mirat daca ai putea sa faci o comparatie intre sumele pe care o biserica oarecare, sa zicem ortodoxa, ii primeste ca finantare de la bugetul de stat si sumele pe care le colecteaza separat un preot in timpul unui an(la cununii,imormintari,botez,sume pe care le cer pt.intretinerea bisericii,cimitirelor,vinzari diverse si ma rog lista este mult mai lunga).pariez ca totalul sumelor din urma este de citeva ori mai mare decit ce primeste de la buget.Si te rog sa observi urmatoarea chestiune:Daca se anunta ca se scumpeste ceva cu citiva banuti toata lumea injura printre dinti.In schimb daca preotul spune:--Duminica ,toata lumea,sa dea atitia bani pt. Sfinta biserica--,toti isi fac cate o cruce mare si se prezinta cu banii in dinti.
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: abyss din 13 Ianuarie 2011, 01:15:22
Tu câþi bani ai dat în viaþa ta Andrei la bisericã? Nu de alta da am impresia cã toþi cei care înjurã religia nu frecventeazã templele dupã cum habar nu au de textele sacre... Valabil ºi pentru majoritatea popilor ãºtia nenorociþi ºi ipocriþi care nu ºtiu cum sã fugã mai repede din biserica dupã slujbele de duminicã etc. Trãim sfârºitul unei lumi ºtiute.
Vai de capul nostru ºi de þara asta nenorocitã.

Am din ce în ce mai des senzaþia cã sunt un strãin într-o lume strãinã ºi stranie.
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: andrei din 13 Ianuarie 2011, 03:32:51
  Te rog sa ma crezi ca daca nu eram in cunostinta de cauza, nu imi expuneam parerile aici.Ambii parinti mi-au decedat in decurs de citiva ani si acum stiu pe propria piele cam ce fel de taxe percepe Biserica Ortodoxa pentru diferitele servicii,de la achizitionarea unui loc de veci pina la plata pentru intretinerea acestui loc,sau plata anuala pentru pastrarea acestui loc(care nu e totuna cu cealalta).De asemeni stiu bine tarifele pt.festanii,slujbe,prohod,clopotar,dascal si daca stau sa enumar te plictisesti garantat.Sa stii ca asemenea taxe se mai percep si pentru;cununii,boteze,intretinerea bisericii etc.In alta ordine de idei,-ca oricine pe lumea asta cred intr-o putere suprema,care a creat lumea, si Universul si care se poate numii Dumnezeu,dar care nu prea cred ca are mare legatura cu biserica asta ,ce pare  din  ce in ce mai aproape de Pamant ,decit de Ceruri.Cit destre Textele Sfinte, banuiesc ca stii la fel de bine ca mine ca au fost cenzurate, talmacite si rastalmacite de-a lungul istoriei tot spre gloria si dreapta ascultare a preotilor si bisericilor.Totusi,da,majoritatea le-am citit si parca nu mi se par niste texte de capatai dupa care se indruma biserica in general.Cat despre preoti,ce pot sa spun?Tu i-ai caracterizat foarte bine.Asi mai adauga; prefacuti,apucatori,avari,mincinosi.Si da ai dreptate,traim niste vremuri ciudate.E si senzatia mea.
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: mr din 13 Ianuarie 2011, 10:37:26
Citat din: padme din  09 Ianuarie 2011, 13:28:22
Eee, fotografiatul este interzis cam in toate locurile de cult, mai ales cele cu destinatie turistica! Si in plus de asta mai au anumite cerinte cu privire la tinuta, la intrarea in biserici mai ales- barbatii cu capul descoperit, femeile nu prea dezbracate daca e vara, etc.
Ideea e sa stii ce si unde sa cauti aceste simboluri! Daca am reusi sa le strangem pe toate si sa le punem cap la cap cred ca am ajunge la o intelegere  logica a multor lucruri!

Asa e. Totul sta in felul in care intelegem sensul simbolurilor vechi. Simbolurile exprima, in general, in esenta ceea ce ar putea fi scris pe pagini sau capitole intregi (atunci cand se poate exprima in cuvinte sensul). Nu mai zic de sirurile de simboluri care se completeaza si se "citesc" dupa o anumita "cheie".
Aceasta "intelegere" a simbolurilor a ajuns sa fie ocultata pe de o parte pentru ca s-a vrut acest lucru de "elite" deturnand astfel interesul iar pe de alta de gradul scazut de constiinta la care au ajuns masele ajungandu-se astfel pana la ridiculizarea lor.

Cred ca simbolurile nu pot fi "citite" corect daca nu sunt dublate de un "efort" sustinut in deprogramarea "obisnuitului" in prima faza urmat de o centrare cat mai buna in perspectiva sinelui propriu si automat a "societatilor" din vechime care au transmis prin intermediul simbolurilor sacre stiinta lor superioara (pentru ca, in stiinta veche, se considera ca lumea fizica este reflectarea, condensarea directa a lumilor intermediare si cauzale - adica a partii subtile din fiinta).   
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: mr din 13 Ianuarie 2011, 11:49:09
Scuze pentru mesaje succesive si putin offtopic!

In privinta interpretarii simbolurilor m-am gandit ca e bine sa va prezint o carte care are o abordare directa si respecta, in primul rand, perspectiva initiala aprofundand sensurile. Fiind o lucrare de nivel mediu-avansat, abordarea lui Guenon apeleaza in mod necesar la "efortul" propriu sustinut al fiecarui cititor pentru a capata calificarea suficienta "decodarii" cat mai corecte a simbolurilor sacre. De fapt, personal nu cred ca se poate altfel.  

(http://s4.postimage.org/2cerwshd0/simboluri.jpg) (http://www.postimage.org/)

http://www.humanitas.ro/humanitas/simboluri-ale-stiintei-sacre-0

Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: queequeg din 14 Ianuarie 2011, 00:38:25
Da, mr ! E interesant ca il amintesti acu' pe Guenon (daca bine tin minte, acum vreo saptamana propuneai o carte de-a lui Vasile Lovinescu, discipol de-al lui Guenon). Nu trebuie sa fii o persoana profund religioasa (chiar deloc) ca sa intelegi adevarurile din cartile sale... Si postarea ta e la locul potrivit, zic eu, pentru ca fara cunoasterea adevaratei religii nu vom scapa de dogma...
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: mr din 14 Ianuarie 2011, 13:38:39
Citat din: queequeg din  14 Ianuarie 2011, 00:38:25
Nu trebuie sa fii o persoana profund religioasa (chiar deloc) ca sa intelegi adevarurile din cartile sale...

Tare mi-as dori sa fie asa cum zici tu ca cei multi sa inteleaga efectiv, aplicabil cartile lui Guenon si altele asemenea. De obicei, oamenii profund religiosi (daca e sa pastram sensul contemporan al cuvantului "religie") isi inchid perspectiva singuri cazand foarte usor in ceea ce numim dogma.
Din pacate, in practica am observat ca sunt putini cei care sunt dispusi sa cerceteze din proprie vointa si sa aplice ce gasesc. Multi dintre cei care ar avea "potential", chiar daca inteleg despre ce este vorba la nivel teoretic, nu fac nimic pentru a da valoare in practica. Deci tot spre zero se duc...

Am realizat si cata munca cu sinele trebuie pentru ca totul sa devina efectiv, practic. E usor pentru cei carora le pleaca din "adanc" dorinta sa cerceteze, sa experimenteze, sa-si asume rezultatele si sa se bucure de ele cand acestea apar. Pentru ei, aceasta "munca" devine scopul principal al vietii - asa cum trebuie sa fie - o "joaca" serioasa. Pentru cine face doar un act de vointa pur rationala (motivatie fiindu-i doar ca asa trebuie sa faca, sau asa-i trendul, sau sa cada bine in "ochii" cuiva) e un efort "titanic", cu f multe "obstacole" si fara rezultate consistente. Cel mai probabil poate cadea in capcana magiei in goana nebuna dupa "rezultate". De "vina", intotdeauna, sunt atitudinea cu care se porneste la drum si "background"-ul fiecaruia.
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: queequeg din 14 Ianuarie 2011, 20:25:53
Pai, nu ziceam ca cei multi il vor intelege! Nici ca cei prinsi/convinsi de dogma il vor intelege! Doar ca il poti intelege chiar si fara sa fii profund religios (raportandu-ne la Guenon). Consider ca dupa atingerea unui anumit grad de intelepciune (intelept devii, nu te nasti) filosofia lui Guenon te poate ilumina (in sensul "laic" al cuvantului), adica sa te faca sa intelegi radacinile si esenta religiei. Nu poti sa-l intelegi daca-l citesti fiindca e la moda sau de-aia ca e trecut in programa universitara, evident.
Oricum, a fugi dupa rezultate, cum spui, sau macar a te astepta la ele, inseamna total opusul ideilor lui Guenon. Civilizatie traditionala versus civilizatie moderna, remember?
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: mr din 14 Ianuarie 2011, 22:25:12
Am recitit de mai multe ori ce ai scris si cred ca, fie faci o confuzie pe relatia religie - Guenon, fie in logica ta atribui religiei un inteles net superior fata de alti termeni ce definesc evolutia spirituala si vorbesti din aceasta perspectiva (atunci cand afirmi ca "nu trebuie sa fii o persoana profund religioasa -chiar deloc - ca sa intelegi adevarurile din cartile sale..." sau  "...adica sa te faca sa intelegi radacinile si esenta religiei").

Tocmai ce spuneam ca religia, in scopul ei initial (daca mi-ai urmarit postarile de pe alte topicuri), reprezinta substanta diluata, cunostintele "artei regale", calea corecta si adevarata a lumii fizice iar esenta este formata din suma cunostintelor si revelatiilor necesare depasirii spatiului fizic, eliberarea de spatiu si timp si trecerea in nivelul intermediar (astral) superior sau mai departe in cauzal - deci pe un nivel spiritual superior religiei.
De aceea mai toate religiile au integrate factiuni care se ocupa de esenta prin asceza, initieri in "taine" ce conduc la transcedenta (crestinism->isihasm, islam->sufism, confucianism->taoism, hinduism->brahmanism etc).
Astazi religia a regresat pana la identificarea cu dogma si de aceea am spus ca religia poate stagna sau cobora evolutia spirituala a unui individ.
Paradigma civilizatiei traditionale se axa exclusiv pe dezvoltarea individuala (indiferent de "calificarea" celui in cauza). Cel mai slab nu era ignorat si dat la o parte ci ajutat corespunzator nivelului sau de intelegere. Cred ca au trait civilizatii intregi in aceasta paradigma si au ajuns la limite superioare de neinteles pentru noi astazi si apoi au decazut conform "rotii" ciclurilor manifestarii. Asta e diferenta principala fata de perspectiva civilizatiei moderne. Cel mai probabil suntem la sfarsitul unui ciclu in care decaderea constiintei umane, luata pe ansamblu, este maxima...

In ceea ce priveste intelepciunea eu cred ca sunt valabile ambele variante. Intradevar devii intelept dar sunt si cazuri in care se nasc spirite intelepte si le ia putin timp de "acomodare" in lumea fizica apoi trec la treaba. Repet, mai avem pana intelegem logica creatiei lumii fizice macar in prima faza ...si apoi restul.

Citat din: queequeg din  14 Ianuarie 2011, 20:25:53
Nu poti sa-l intelegi daca-l citesti fiindca e la moda sau de-aia ca e trecut in programa universitara, evident.
Oricum, a fugi dupa rezultate, cum spui, sau macar a te astepta la ele, inseamna total opusul ideilor lui Guenon.

Din pacate, este o realitate astazi.Si totul datorita influientei nefastea unui ego "neimblanzit".


P.S. Am scris aceste randuri ca sa ma "pozitionez" pe intelesul termenilor cu care discutam (conform si "filozofiei" lui Guenon).
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: queequeg din 15 Ianuarie 2011, 10:47:03
Ai dreptate; nu am fost clar in ce am zis; mesajul meu era, in mare masura, un raspuns la un mesaj pe care nu-l mai gasesc in acest thread; ce intelegeam eu din acel mesaj (poate gresesc!) era ca cel care l-a scris nu facea o diferenta mare intre "tehnici" de evolutie spirituala si "calea" evolutiei spirituale. Intr-adevar ambele "metode" pot duce la aberatii, dar nu inseamna ca-s acelasi lucru. O sa incerc sa explic ce vreau sa zic cand o sa am un pic mai mult timp.
Cand vorbeam de intelepciune, ma refeream la bagajul de cunostinte pe care le poate dobandi un om cu inteligenta obisnuita. Adica despre o calitate dobandita prin experienta. Ceea ce primesti "extra" de la aparitia pe lume e altceva, spun eu... pot sa-i zic geniu, inzestrare...
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: mr din 21 Februarie 2011, 08:37:00
Cred ca pentru a incerca o atitudine cat mai obiectiva fata de sursele religiilor si traditiilor atat de mult invocate astazi ar trebui sa tinem cont de cat mai multe indicii si detalii aflate "in teren" si nu sa sustinem orbeste un anumit curent de opinie din partea unor asa zisi "oficiali", care fie au o intentie egoista fie o perspectiva ingusta si limitata.

In centrul Vienei se afla Stephandom, o catedrala impunatoare si interesanta.
http://www.stephansdom.at/index.htm
(http://s1.postimage.org/2g1u6hgck/images.jpg) (http://postimage.org/image/2g1u6hgck/)

In timpul vizitarii pe interior am dat peste un indiciu care sfideaza "logica oficiala" prin care se face separatie clara intre crestinism si alte secte sau curente eretice. De exemplu, oficial, biserica se dezice de masonerie desi multi preoti sunt masoni. Aceasta atitudine duplicitara "tradeaza" in  mod evident altceva, si anume originea comuna ...pana la identificare.
Priviti imaginile de mai jos (fotografii facute pe latura stanga a domului, fata de intrarea principala):
(http://s1.postimage.org/2g4eskw04/IMG_9667.jpg) (http://postimage.org/image/2g4eskw04/)

(http://s1.postimage.org/2g4qdcbgk/IMG_9665.jpg) (http://postimage.org/image/2g4qdcbgk/)

Expresivitatea "truditorului" spune totul iar uneltele din maini ii arata "apartenenta". In aceste conditii ma gandesc cat la suta din romanele lui Dan Brown sunt fictiune si daca nu cumva se incadreaza si el, alaturi de filme si seriale, in categoria "disclosure" voalat.
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: darksid3 din 21 Februarie 2011, 14:04:37
Astfel de observatii personale sunt de apreciat. Nu, nu pot exista raspunsuri pertinente (a umbla cu cioara vopsita cum se face pe parte oficiala) pentru ca "flagrantul" este mult prea evident.
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: padme din 21 Februarie 2011, 15:01:41
Catre ce anume priveste...personajul respectiv? Am aflat ca nimic din aceste... simboluri, priviri, etc. nu este intamplator, uneori chiar dispunerea picturilor pe pereti! O asemenea surpriza am avut si eu privind pictura murala a unui palat din Mantova. Dar cum la vremea respectiva nu am scris cele observate le-am uitat, acum ar trebui sa vad din nou peretele si sa caut din nou semnificatul. Noi parca am mai avut aceasta discutie vizavi de ... simboluri si pot sa spun ca doar cine cunoaste sau este un pic mai curios poate descoperi in spatele lor mult mai mult decat ce este prezentat ochiului!

Citat din: mr din  21 Februarie 2011, 08:37:00

In aceste conditii ma gandesc cat la suta din romanele lui Dan Brown sunt fictiune si daca nu cumva se incadreaza si el, alaturi de filme si seriale, in categoria "disclosure" voalat.


Partea din romanele lui DB care nu este fictiune ,  sunt lucruri stiute, despre care s-a scris cu multi ani inainte (vezi Codul... subiect despre care a fost scrisa o carte tip documentar prin anii '60 "Sfantul sange si sfantul graal" - si legat de al carei subiect daca nu ma insel DB a fost si dat in judecata pt plagiat), dar datorita circulatiei informatiei din zilele noastre, sa zicem ca ajung la noi mai repede, se discuta mai mult si mai pe larg iar la public mai repede prinde o carte de fictiune decat de alt tip...
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: abyss din 21 Februarie 2011, 15:58:46
Citat din: padme din  21 Februarie 2011, 15:01:41
Catre ce anume priveste...personajul respectiv?

El priveste "afara" pentru a intelege ceea ce vede... si facand aceasta, devine punct de sprijin al Cosmosului.
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: mr din 21 Februarie 2011, 16:34:31
Buna intrebare, Padme! Nu m-am gandit atunci sa sa ma uit in directia spre care priveste personajul. Poate si datorita faptului ca erau cateva grupuri destul de galagioase care asteptau sa intre in catacombele catedralei, care mi-au distras atentia si a faptului ca mijlocul si partea dreapta ale bisericii nu erau vizitabile si mai putin luminate. Merita urmarit acest lucru pe viitor...poate vreun coleg are drum pe acolo mai repede.... :)
Oricum scena e plina de expresivitate care in mod sigur nu este intamplatoare. Chipul pare blajin, chiar daca trudit si privirea tinteste ceva anume.
E mai greu de inteles treaba cu privitul in  "afara" ...desi are o noima.

(http://s2.postimage.org/4p7ivwx0/IMG_9663.jpg) (http://postimage.org/image/4p7ivwx0/)

(http://s2.postimage.org/4snk6xyc/IMG_9664.jpg) (http://postimage.org/image/4snk6xyc/)

Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: abyss din 21 Februarie 2011, 16:56:12
Nu aº zice cã e greu. E o fereastrã, el se apleca sã priveascã afarã cu un scop, de aceea are ºi instrumentele în mâna. În acelaºi timp, pe spatele lui asemeni lui Atlas sprijinã o construcþie armonicã. Nu mai întru în detalii pentru a nu profana ºi mai mult însemnãtatea reprezentãrii.

Oricum, bravo mr, eu am fost acolo o datã ºi n-am remarcat-o. Era frig ºi eram plin de nervi, veneam dintr-o vacanþã petrecutã în Sardinia, trecând brusc de la 30 de grade la doar 11... :)
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: melanogaster36 din 12 Mai 2011, 09:05:55
   Iata un documentar interesant despre "saraca" biserica ortodoxa Romana.

Partea I
http://www.220.ro/emb/4XumDwuyyr

Partea a II-a
http://www.220.ro/emb/30KhhAZSzh

LINK: http://www.220.ro/documentare/Biserica-Ortodoxa-Romana-Fabrica-De-Bani/4XumDwuyyr/

Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: Xanadron din 14 Iunie 2011, 10:33:57
Hai sa mai "blasfemiez" :-D si eu un pic:

http://www.gandul.info/magazin/biserica-face-pactul-cu-internetul-drumul-banilor-din-pomelnice-online-1-euro-acatistul-de-o-zi-24-de-euro-abonamentul-la-pomenire-pe-o-luna-8321565

Extras: "Salut, te informãm cã am primit pomelnicul". Aºa sunã mesajul pe care administratorii portalului crestinortodox.roþi-l trimit dupã ce a fost confirmatã plata online a serviciului bisericesc.
Un euro :evil: te scuteºte de un drum la bisericã.

Mãnãstirea la care doreºti sã fii pomenit va primi solicitarea ta într-un e-mail, iar pãrintele stareþ de acolo va scoate la imprimantã mesajul ºi îl va citi în bisericã, ne asigurã preoþii de la trei dintre cele patru lãcaºe de cult care apar pe site.
Ziarul "Gândul" vã prezintã povestea din spatele pomelnicelor ºi a rugãciunilor online, unde mesaje precum "Sunt Maria ºi am 10 ani. Mã rog lui Dumnezeu ºi Fecioarei Maria sã nu îmi mai fie fricã de vampiri ºi diferiþi monºtri" pot ajunge, cu uºurinþã, în bisericã.

24 de euro pentru o lunã de ajutor divin

Situl CreºtinOrtodox oferã ajutor sfânt pentru toate categoriile de public, asigurând chiar pomenirea ºi iertarea pãcatelor pentru cei de pe lumea cealaltã. Direct din fotoliu, în ultima noapte dinaintea examenului, un student poate trimite de pe iPhone un "pomelnic pentru reuºita la examene ºi alte momente importante din viaþã". În funcþie de solicitare, credincioºilor le sunt calculate pe loc contravaloarea serviciilor promise : 1 euro pentru un acatist citit o zi în bisericã, 1,84 euro pentru douã zile sau 2,80 euro pentru trei zile.

Pentru un pomelnic cu o valabilitate de o sãptãmânã, de pe cardul unui solicitant vor fi extraºi automat 6,16 euro, iar pentru o lunã de ajutor divin, cei "pãcãtoºi" vor scoate din buzunar 24 de euro. Pentru izbãvirea de pãcate a celor vii ºi a celor trecuþi în nefiinþã, "vama" e plãtitã direct de pe cardurile Visa, MasterCard, Discover, American Express sau prin sistemul de platã online PayPal.

...Fara comentarii. :|
Daca n-ar fi de plins, ar fi chiar de ris (confirmind umoristica "lista completa a taxelor bisericesti"):  :lol:

Sobor live – 450 lei
Sobor playback – 300 lei

Botez copil nou nãscut – 500 lei
Botez copil bãtrîior – 700 lei

Stropit copil cu pistolul cu apã – 2 lei
Topping mir – 4 lei

Slujbã prin corespondenþã/telefon/Skype – 300/350/500 lei

Sfinþire coteþ – 5 lei
Spovedanie long/medium/short – 50/40/30 lei

Rezervare loc Rai – 15.000 lei
Rezervare loc Rai fãrã scaun – 14.000 lei
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: Siberia din 14 Iunie 2011, 18:34:24
Citat din: Xanadron din  14 Iunie 2011, 10:33:57
Hai sa mai "blasfemiez" :-D si eu un pic:

http://www.gandul.info/magazin/biserica-face-pactul-cu-internetul-drumul-banilor-din-pomelnice-online-1-euro-acatistul-de-o-zi-24-de-euro-abonamentul-la-pomenire-pe-o-luna-8321565

Extras: "Salut, te informãm cã am primit pomelnicul". Aºa sunã mesajul pe care administratorii portalului crestinortodox.roþi-l trimit dupã ce a fost confirmatã plata online a serviciului bisericesc.
Un euro :evil: te scuteºte de un drum la bisericã.

Mãnãstirea la care doreºti sã fii pomenit va primi solicitarea ta într-un e-mail, iar pãrintele stareþ de acolo va scoate la imprimantã mesajul ºi îl va citi în bisericã, ne asigurã preoþii de la trei dintre cele patru lãcaºe de cult care apar pe site.
Ziarul "Gândul" vã prezintã povestea din spatele pomelnicelor ºi a rugãciunilor online, unde mesaje precum "Sunt Maria ºi am 10 ani. Mã rog lui Dumnezeu ºi Fecioarei Maria sã nu îmi mai fie fricã de vampiri ºi diferiþi monºtri" pot ajunge, cu uºurinþã, în bisericã.

24 de euro pentru o lunã de ajutor divin

Situl CreºtinOrtodox oferã ajutor sfânt pentru toate categoriile de public, asigurând chiar pomenirea ºi iertarea pãcatelor pentru cei de pe lumea cealaltã. Direct din fotoliu, în ultima noapte dinaintea examenului, un student poate trimite de pe iPhone un "pomelnic pentru reuºita la examene ºi alte momente importante din viaþã". În funcþie de solicitare, credincioºilor le sunt calculate pe loc contravaloarea serviciilor promise : 1 euro pentru un acatist citit o zi în bisericã, 1,84 euro pentru douã zile sau 2,80 euro pentru trei zile.

Pentru un pomelnic cu o valabilitate de o sãptãmânã, de pe cardul unui solicitant vor fi extraºi automat 6,16 euro, iar pentru o lunã de ajutor divin, cei "pãcãtoºi" vor scoate din buzunar 24 de euro. Pentru izbãvirea de pãcate a celor vii ºi a celor trecuþi în nefiinþã, "vama" e plãtitã direct de pe cardurile Visa, MasterCard, Discover, American Express sau prin sistemul de platã online PayPal.

...Fara comentarii. :|
Daca n-ar fi de plins, ar fi chiar de ris (confirmind umoristica "lista completa a taxelor bisericesti"):  :lol:

Sobor live – 450 lei
Sobor playback – 300 lei

Botez copil nou nãscut – 500 lei
Botez copil bãtrîior – 700 lei

Stropit copil cu pistolul cu apã – 2 lei
Topping mir – 4 lei

Slujbã prin corespondenþã/telefon/Skype – 300/350/500 lei

Sfinþire coteþ – 5 lei
Spovedanie long/medium/short – 50/40/30 lei

Rezervare loc Rai – 15.000 lei
Rezervare loc Rai fãrã scaun – 14.000 lei


:D :)) Sunt pe jos de ras :))
Ideea asta i-am zis-o unui preot acu vre-un an jumate si mi-a zis ca nu se poate asa ceva... ca ce-o sa zica lumea dupa aia ...s i uite ca SE POATE ! :))
Daca ma asculta la timpul potrivit, era un deschizator de drumuri cu o tolba plina  :) Acum o  sa-si muste unghiile date cu mir de ciuda :D
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: @Lex din 14 Iunie 2011, 18:48:52
Si ca sa fie meniul complet    http://www.click.ro/news/national/Biserica-primeste-acatistul-abonamentulo-pomenire_0_1193880622.html
In halul asta a ajuns romanu' nostru  :))))))))))))))))
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: adrian75 din 14 Iunie 2011, 18:50:08
Sigur nu era o farsa realizata de cei de la Divertis?Cam seamana stilul ! Acum la modul cel mai serios,nu doar biserica trebuie aratata cu degetul,o vina egala au si oamenii care cred inca in pomelnice si accepta asemenea bataie de joc . Biserica (din nesimtire) incearca....oamenii (din stupiditate) pun botul! Ha ha ha ha ha ha !!!!!!!!!!!!! Traiasca Romania!
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: @Lex din 14 Iunie 2011, 19:54:16
Nu este o farsa. e cat se poate de adevarat si inca o data ne mai arata cat de infecta si profitabila e religia   :-)
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: adrian75 din 14 Iunie 2011, 20:49:56
Sa zicem ca eu inca mai sper ca societatea civila va lua atitudine impotriva acestei situatii. Din punct de vedere moral,serviciile religioase ar trebui sa fie gratuite si sustinute doar prin donatii. In plus,BOR este deja finantata din banii publici. Cam mare nesimtirea pe plaiurile mioritice si tot la fel de mare este supusenia societatii civile,care permite ca toate aceste lucruri sa se intample.
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: abyss din 14 Iunie 2011, 22:19:58
Citat din: @Lex din  14 Iunie 2011, 19:54:16
Nu este o farsa. e cat se poate de adevarat si inca o data ne mai arata cat de infecta si profitabila e religia   :-)
Nu religia e infecta si profitabila ci oamenii. Oamenii sunt imaturi si devin infecti si profitori pe urma semenilor lor la cea mai mica sansa care se iveste. Iar asta se intampla de multe mii de ani. Religia a fost o cale pe care mergand capatai intelegere si cunoastere. O cale, una dintr-o mie...

In orice caz, dezvaluirea tuturor relelor provocate de catre om ar trebui sa trezeasca un sentiment de responsabilitate in noi toti. Nu apar pe nimeni...doar arunc o piatra-n noapte. Se spune ca patriarhul nostru nu doarme deloc noaptea. Unii zic ca sufera de o boala dar eu sunt convins ca e vb de altceva. nu doarme pt ca isi obtine energia pe alte cai mai oculte. Se vb ca are un grad mai mare decat 33...

Citat din: adrian75 din  14 Iunie 2011, 20:49:56
Sa zicem ca eu inca mai sper ca societatea civila va lua atitudine impotriva acestei situatii. Din punct de vedere moral,serviciile religioase ar trebui sa fie gratuite si sustinute doar prin donatii. In plus,BOR este deja finantata din banii publici. Cam mare nesimtirea pe plaiurile mioritice si tot la fel de mare este supusenia societatii civile,care permite ca toate aceste lucruri sa se intample.
zi mersi, la catolici in occident se percepe o taxa legala de 2% din venitul personal declarat pe anul respectiv.
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: Nox din 14 Iunie 2011, 22:27:46
Citat din: @biss din  14 Iunie 2011, 22:19:58
zi mersi, la catolici in occident se percepe o taxa legala de 2% din venitul personal declarat pe anul respectiv.

http://en.wikipedia.org/wiki/Church_tax

De exemplu:

CitatIf membership in a tax-collecting religious community is entered on the document, the employer must withhold church tax prepayments from the income of the employee in addition to other tax prepayments.

Dacã ești declarat ca aparținând cultului respectiv. E un mare dacã.

Abia aștept recensãmântul...  :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: SLEAH19 din 15 Iunie 2011, 00:23:49
        Vai nouã, cã deºi nu avem ochii scoºi de corbi,
       Ne este mai la îndemânã , sã ne prefacem a fi orbi,
       Zadarnic , dupã ,,poticneli lumeºti,, încerci sã te ascunzi,
       La ,, înfricoºata  judecatã'' , singur, tu, rãspuzi .

       Scris este: ,, ªi va fi casa Mea ,casã de rugãciune,
         dar voi aþi fãcut din ea, peºterã de tâlhari''


        Pe fariseii  ºi  preoþii înrolaþi în iad,  
        Slujid satanei, pentru 30 de arginþi,
        Nu-i judeca, nu-i asculta,
        Cãci doar zadarnic,  tu, te minþi.

   Iar Isus însuºi nu Se încredea în ei , pentru cã îi cunoºtea pe toþi, pentru cã nu avea
nevoie sã-i mãrturiseascã cineva despre om, cãci El cunoºtea ce era în om.

 

     Adevãr zic vouã, ,,Negura Dogmei '', nu vine de la Isus !

                         

                                                    Biserica mea sã fie în inima voastrã,
                                                         Inima voastrã este templul bisericii mele
                                                                                                  Isus.

         
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: Nox din 15 Iunie 2011, 00:44:09
Citat din: SLEAH19 din  15 Iunie 2011, 00:23:49
Biserica mea sã fie în inima voastrã,
Inima voastrã este templul bisericii mele
Isus.


Apropos de treaba asta. Mi-am adus aminte de titlul unei lucrãri Temple in Man de John Anthony West. Existã și o serie de documentare intitulatã Magical Egypt (Egiptul Magic) bazatã pe lucrãrile lui J.A.W. Un scurt insight (sau o altã abordare) despre acest concept (templul din om):


LINK (http://www.youtube.com/watch?v=-UiaKsVh4rw)

...restul pãrþilor le gãsiþi tot pe youtube.
Titlu: Raspuns: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: abyss din 15 Iunie 2011, 11:34:06
Citat din: Nox din  15 Iunie 2011, 00:44:09
Apropos de treaba asta. Mi-am adus aminte de titlul unei lucrãri Temple in Man de John Anthony West. Existã și o serie de documentare intitulatã Magical Egypt (Egiptul Magic) bazatã pe lucrãrile lui J.A.W. Un scurt insight (sau o altã abordare) despre acest concept (templul din om):


LINK (http://www.youtube.com/watch?v=-UiaKsVh4rw)

...restul pãrþilor le gãsiþi tot pe youtube.

Buna treaba ca ai pomenit de John Anthony West. J.A.W. e un exemplu perfect de "iesire din negura dogmei", desigur doar pentru aceia dispusi inca sa mai cunoasca, sa mai invetze ceva, nu doar sa critice bazandu-se pe prejudecatile altora ori pe ceea ce se cheama "adevarul general acceptat".
Titlu: Re: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: mr din 15 Noiembrie 2012, 13:37:03
Biserica Ortodoxa Romana sustine ca are drept carte de capatai Biblia. Carte care este o culegere de texte ale poporului evreu de mai  multe mii de ani in urma. Desi s-au descoperit multe neconcordante intre texte care dateaza din perioade de timp diferite (Tora, Cartile  Profetilor, Noul Testament) sunt totusi multe elemente de legatura care fac aceste texte diferite ca si exprimare sa functioneze ca un  tot unitar.

Vechiul Testament prezinta o anumita tranzitie de la un profil de Dumnezeu, la altul. Astfel, Tora - Legea (primele cinci carti ale Vechiului  Testament) arata un dumnezeu sangeros, violent, cu mare impact emotional negativ, care dorea ritualuri cu sacrificii animale, multa tamaie arsa si o randuiala pentru oameni care sa induca in mod clar frica de dumnezeu:

1. În vremea aceea, chemând pe Moise, Domnul i-a grăit din cortul adunării şi i-a zis: 
2. "Grăieşte fiilor lui Israel şi le spune: De va aduce cineva dintre voi jertfă Domnului din dobitoace, să aducă jertfă din cireada de  vite şi din turma de oi. 
3. De va fi jertfa lui ardere de tot din vite mari, să fie parte bărbătească, fără meteahnă, şi s-o aducă la uşa cortului adunării, ca  să fie bine-plăcută înaintea Domnului. 
4. Apoi să-şi pună mâna pe capul jertfei cea pentru arderea de tot şi îşi va afla bunăvoinţă spre iertarea păcatelor lui. 
5. Apoi să junghie viţelul, înaintea Domnului, iar preoţii, fiii lui Aaron, să aducă sângele şi să stropească cu sânge împrejur  jertfelnicul de la uşa cortului adunării. 
6. Să despoaie pielea de pe jertfa arderii de tot şi să taie jertfa în bucăţi. 
7. După aceea preoţii, fiii lui Aaron, să pună pe jertfelnic foc şi pe foc să pună lemne; 
8. Şi pe lemnele de pe focul care e pe jertfelnic, să pună preoţii, fiii lui Aaron, bucăţile, capul şi grăsimea, precum şi măruntaiele  şi picioarele, după ce le vor spăla cu apă. 
9. Şi să ardă preoţii toate acestea pe jertfelnic, ca ardere de tot, jertfă, mireasmă plăcută Domnului. 
10. Iar dacă jertfa adusă de el Domnului ca ardere de tot este din vite mici, să fie din miei sau din iezi, parte bărbătească, fără  meteahnă. 
11. Să-şi pună mâna pe capul jertfei şi s-o înjunghie înaintea Domnului, în partea de miazănoapte a jertfelnicului; iar preoţii, fiii  lui Aaron, să stropească cu sângele ei jertfelnicul împrejur. 
12. Să o taie apoi în bucăţi, despărţind capul şi grăsimea ei; să aşeze preotul bucăţile pe lemnele care sunt pe focul de pe jertfelnic;   
13. Iar măruntaiele şi picioarele să le spele cu apă şi să aducă preotul toate şi să le ardă pe jertfelnic, ca ardere de tot, jertfă,  mireasmă plăcută Domnului. 
14. Dacă aduce el din păsări ardere de tot Domnului, să aducă jertfa sa din turturele sau din pui de porumbel. 
15. Preotul să o aducă la jertfelnic, să-i frângă gâtul şi să o pună pe jertfelnic, iar sângele să-l scurgă pe peretele jertfelnicului. 
16. Guşa şi penele să le scoată şi să le arunce lângă jertfelnic, în partea dinspre răsărit, la locul cenuşei. 
17. Apoi să-i frângă aripile, fără a le desprinde de trup, Şi să o ardă preotul pe jertfelnic, pe lemnele ce sunt pe foc, ca ardere de  tot, jertfă, mireasmă plăcută Domnului".
Levitic cap 1 

Si aceasta descriere procedurala a ritualurilor se regaseste si-n urmatoarele capitole ale Levitic-ului, acoperind spetele pentru care  se aduceau aceste ofrande.
Un prim indiciu de tranzitie il gasim spre sfarsitul ultimei carti a Torei, in Deuteronom 32:15-17, in care se descrie ce caracteriza  profilul dumnezeilor care cereau jertfe si frica de ei:

15. Israel s-a ingrasat si a azvarlit din picior; - te-ai ingrasat, te-ai ingrosat si te-ai latit! - Si a parasit pe Dumnezeu,  Ziditorul lui, a nesocotit Stanca mantuirii lui,
16. L-au intaratat la gelozie prin dumnezei straini, L-au maniat prin uraciuni;
17. au adus jertfe dracilor, unor idoli care nu sunt dumnezei, unor dumnezei pe care nu-i cunosteau, dumnezei noi, veniti de curand,  de care nu se temusera parintii vostri.


Mai departe, Vechiul Testament, prin Cartile Profetilor, delimiteaza clar, cu subiect si predicat, diferentele dintre cele doua profile  de dumnezei. Astfel:

11. Ce-mi foloseşte mulţimea jertfelor voastre?, zice Domnul. M-am săturat de arderile de tot cu berbeci şi de grăsimea viţeilor  graşi şi nu mai vreau sânge de tauri, de miei şi de ţapi!
12. Când veneaţi să le aduceţi, cine vi le ceruse? Nu mai călcaţi în curtea templului Meu!
13. Nu mai aduceţi daruri zadarnice! Tămâierile Îmi sunt dezgustătoare; lunile noi, zilele de odihnă şi adunările de la sărbători  nu le mai pot suferi. Însăşi prăznuirea voastră e nelegiuire!
14. Urăsc lunile noi şi sărbătorile voastre sunt pentru Mine o povară. Ajunge!
15. Când ridicaţi mâinile voastre către Mine, Eu Îmi întorc ochii aiurea, şi când înmulţiţi rugăciunile voastre, nu le ascult. Mâinile  voastre sunt pline de sânge; spălaţi-vă, curăţiţi-vă!
16. Nu mai faceţi rău înaintea ochilor Mei. Încetaţi odată!
Isaia 1:11-16
........
1. Căutat am fost de cei ce nu întrebau de Mine, găsit am fost de cei ce nu Mă căutau. Şi am zis: "Iată-Mă, iată-Mă aici, la un neam  care nu chema numele Meu!
2. Tins-am mâinile Mele în toată vremea către un popor răzvrătit, care mergea pe căi silnice, după cugetele sale,
3. Oameni care întărâtau fără încetare faţa Mea jertfind în grădini şi pe lespezile acoperişului ardeau miresme;
4. Stăteau în morminte şi mâncau în crăpături de stâncă, mâncau carne de porc, ale căror vase erau pline de mâncăruri spurcate
5. Şi care ziceau: "Dă-te înapoi, nu te apropia de mine, căci eu sunt sfânt faţă de tine!" - Aceştia sunt ca un fum care se urcă în  nările Mele, o văpaie care arde fără sfârşit.
6. Iată este scris înaintea Mea: "Nu voi tăcea până ce nu voi răsplăti
7. Fărădelegile voastre şi fărădelegile părinţilor voştri laolaltă, - zice Domnul - ale celor care au adus jertfă de tămâie pe munţi şi  pe dealuri şi au râs de Mine. Eu îi voi răsplăti după faptele lor şi cu măsură plină.
Isaia 65:1-7
.......
3. Cel ce junghie un bou şi în acelaşi timp omoară un om, cel ce jertfeşte o oaie şi în acelaşi timp rupe gâtul unui câine, cel ce  aduce prinos şi în acelaşi timp aduce sânge de porc, cel ce aduce jertfă de tămâie şi în acelaşi timp se închină la idoli, - toţi  aceştia şi-au ales căi nelegiuite şi în urâciunile lor trăieşte sufletul lor. Isaia 66:3
.......

Adevaratul post:

3. "La ce ne foloseste sa postim" - zic ei - "daca Tu nu vezi? La ce sa ne chinuim sufletul, daca Tu nu tii seama de lucrul acesta?" - Pentru ca, zice Domnul, in ziua postului vostru, va lasati in voia pornirilor voastre si asupriti pe simbriasii vostri.
4. Iata, postiti ca sa va ciorovaiti si sa va certati, ca sa bateti rautacios cu pumnul; nu postiti cum cere ziua aceea, ca sa vi se auda strigatul sus.
5. Oare acesta este postul placut Mie: sa-si chinuiasca omul sufletul o zi? Sa-si plece capul ca un pipirig si sa se culce pe sac si cenusa? Aceasta numesti tu post si zi placuta Domnului?
6. Iata postul placut Mie: dezleaga lanturile rautatii, deznoada legaturile robiei, da drumul celor asupriti si rupe orice fel de jug;
7. imparte-ti painea cu cel flamand si adu in casa ta pe nenorocitii fara adapost; daca vezi pe un om gol, acopera-l, si nu intoarce spatele semenului tau.

8. Atunci lumina ta va rasari ca zorile, si vindecarea ta va incolti repede; neprihanirea ta iti va merge inainte, si slava Domnului te va insoti.
9. Atunci tu vei chema, si Domnul va raspunde, vei striga, si El va zice: "Iata-Ma!" Daca vei indeparta jugul din mijlocul tau, amenintarile cu degetul si vorbele de ocara,
10. daca vei da mancarea ta celui flamand, daca vei satura sufletul lipsit, atunci lumina ta va rasari peste intunecime, si intunericul tau va fi ca ziua in amiaza mare!
11. Domnul te va calauzi neincetat, iti va satura sufletul chiar in locuri fara apa si va da din nou putere madularelor tale; vei fi ca o gradina bine udata, ca un izvor ale carui ape nu seaca.
12. Ai tai vor zidi iarasi pe daramaturile de mai inainte, vei ridica din nou temeliile strabune, vei fi numit "Dregator de sparturi", "Cel ce drege drumurile si face tara cu putinta de locuit".
13. Daca iti vei opri piciorul in ziua Sabatului ca sa nu-ti faci gusturile tale in ziua Mea cea sfanta; daca Sabatul va fi desfatarea ta, ca sa sfintesti pe Domnul, slavindu-L, si daca-L vei cinsti neurmand caile tale, neindeletnicindu-te cu treburile tale si nededandu-te la flecarii,
14. atunci te vei putea desfata in Domnul, si Eu te voi sui pe inaltimile tarii, te voi face sa te bucuri de mostenirea tatalui tau Iacov; caci gura Domnului a vorbit."
Isaia 58:3-14

Noul Testament nu face decat sa completeze concluziile Vechiului Testament. Isus insusi spune:
17. Să nu socotiţi că am venit să stric Legea sau proorocii; n-am venit să stric, ci să împlinesc. 

Ba chiar oamenii sunt indrumati sa cerceteze scripturile si decida ce e bun si ce e rau, in functie de gradul de intelegere:
20. Nu dispreţuiţi proorociile.
21. Ci cercetati toate lucrurile, şi pãstraţi ce este bun.
1 Tesaloniceni 5:20-21

Astazi, Biserica Ortodoxa Romana impune o randuiala bazata pe pomeni fara numar, parastase, ofrande cu carne sau fara, inchinare la icoane, inchinare la moaste, jdemii de sarbatori si mai ales frica de dumnezeu. O dogma grea care provoaca confuzie in mintile oamenilor si le stimuleaza simturile viscerale. Ii incarca de automatisme si le inhiba simtul critic.
Logica mea simpla, pe care o consider inca sanatoasa (pana la proba contrarie), imi spune ca biserica are cunostinta de continutul Bibliei, din moment ce si-o asuma. Atunci, prin faptele lor actuale, de ce au ales sa pastreze taman ritualurile pagane si joase ale dumnezeilor, annunakilor si satanelor care stapaneau multimile acelor vremuri indepartate?

Mai exista vreo indoiala asupra profilului de dumnezeu pe care il venereaza BOR, ca institutie (n-as include aici partea isihasto-calugareasca + preotii cu har)? Tot Cartea Cartilor spune:
33. Ori spuneţi că pomul este bun şi rodul lui e bun, ori spuneţi că pomul e rău şi rodul lui e rău, căci după roadă se cunoaşte pomul. 
34. Pui de vipere, cum puteţi să grăiţi cele bune, odată ce sunteţi răi? Căci din prisosul inimii grăieşte gura. 
35. Omul cel bun din comoara lui cea bună scoate afară cele bune, pe când omul cel rău, din comoara lui cea rea scoate afară cele rele.
 

Cu ce se deosebesc aceste ritualuri de jertfire (vezi porcul de craciun si mielul de paste) si aducere de ofrande ...de ritualurile satanice ale diverselor societati care mai de care mai secrete? Parerea mea, cu nimic!
Voi ce pareri aveti?
Titlu: Re: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: abyss din 15 Noiembrie 2012, 17:56:55
Citat din: mr din  15 Noiembrie 2012, 13:37:03
[size=78%]Vechiul Testament prezinta o anumita tranzitie de la un profil de Dumnezeu, la altul. Astfel, Tora - Legea (primele cinci carti ale Vechiului  Testament) arata un dumnezeu sangeros, violent, cu mare impact emotional negativ, care dorea ritualuri cu sacrificii animale, multa tamaie arsa si o [/size][size=78%]randuiala[/size][size=78%] pentru oameni care sa induca in mod clar frica de dumnezeu[/size]
Asa este. In opinia mea reprezinta o prima sau poate a doua interventie in incercarea de a pune in randuiala arhitectura mentala umana. De catre cine? Vom cunoaste poate vreodata. Ai mentionat TRANZITIA. Corect, era o tranzitie de la o perioada tulbure care si-a lasat amprenta asupra psihicului uman. Aici putem doar specula ce s-a intamplat, pornind de la schimbari climatice si mergand pana la cataclisme geologice.
    Mintea omului ratacea pur si simplu incarcata de suma tuturor spaimelor. Nevoia de sacru, de intelegere si transcendere a acelei lumi haotice mentale, nevoie ce izvora dintr-o intuitie care bantuia la randul ei prin ceata hartzilor mentale din acele timpuri a fabricat ori poate primit primele "trucuri" ori ritualuri care nu urmareau altceva decat sa centreze mintea, sa o faca sa devina stabila (ca exemplu de primitivism si superstitie bolnava al acelor vremuri de inceput nu trebuie sa privesti decat persoanele al caror zel religios frizeaza nebunia, abandonand astfel fraiele propriei minti a propriei perceptii clare, acceptand "filtre" de tot felul).
    Si asa li s-a dat prin impunere (sigur au fost si manifestari ce tin de domeniul stiintelor de frontiera care au convins populatiile sa accepte masurile) urmatoarele reguli:
Citat din: mr din  15 Noiembrie 2012, 13:37:03
[size=78%]1. În vremea aceea, chemând pe Moise, Domnul i-a grăit din cortul adunării şi i-a zis:  [/size]
2. "Grăieşte fiilor lui Israel şi le spune: De va aduce cineva dintre voi jertfă Domnului din dobitoace, să aducă jertfă din cireada de  vite şi din turma de oi. 
3. De va fi jertfa lui ardere de tot din vite mari, să fie parte bărbătească, fără meteahnă, şi s-o aducă la uşa cortului adunării, ca  să fie bine-plăcută înaintea Domnului. 
4. Apoi să-şi pună mâna pe capul jertfei cea pentru arderea de tot şi îşi va afla bunăvoinţă spre iertarea păcatelor lui. 
5. Apoi să junghie viţelul, înaintea Domnului, iar preoţii, fiii lui Aaron, să aducă sângele şi să stropească cu sânge împrejur  jertfelnicul de la uşa cortului adunării. 
6. Să despoaie pielea de pe jertfa arderii de tot şi să taie jertfa în bucăţi. 
etc.
etc.
etc.
etc.
etc.
etc.
Asemenea reguli intalnim in mai toate religiile. La inceputuri acei cineva, considerati omnipotenti au strabatut planeta, continentele.
    Totusi ce rol aveau regulile? Un rol moralizator cumva. Ordona perceptia, educa atentia, mintea bascula din ce in ce mai putin in imaginile virtuale fabricate de creierul uman imbibat de superstitii si prejudecati, ancorandu-se mai mult in ceea ce doar se vede, nu in ce credem ca se vede. E ca atunci cand nu mergi pe un drum atent la ce se petrece in jurul tau ci atent la mintea ta unde iti pot aparea tot felul de imagini si cand ai ajuns la destinatie nici nu mai sti cum ai ajuns (asta in cel mai fericit caz deoarece sansele unei minti care randeaza alte imagini prin cap sunt mari in a-si implica vehiculul biologic intr-o situatie dezastruoasa).
    De ce regulile erau legate de animale, cereale etc? pentru ca erau elementele din inventarul uman al acelor vremuri cel mai aproape de punctul in care se focaliza atentia mintii. Suntem deocamdata prin definitie atenti doar la ceeace ne acapareaza atentia pe moment. Focalizarea ei pe termen lung asupra unui punct de interes necesita educatie, reguli, care nu fac decat sa o consolideze prin responsabilizarea individului printr-un sistem de recompense sau dupa caz de pedepse.
    O vreme a mers cu arderile, tamaielile si sarbatorile - repet acestea fiind introduse pentru a deveni elemente cu efect disonant in rutinele superstitiilor si prejudecatilor sau stereotipiilor mentale respective care pana la urma opreau evolutia spirituala. Avem si azi populatii primitive ce traiesc precum in acea nebuloasa "epoca de piatra". Nu zic ca e rau sa ramai primitiv dar nu asta au dorit cei care au introdus "legea".
   Planul a functionat o vreme insa si acele elemente au creat inevitabil la randul lor niste rutine si mintile oamenilor basculau din nou in neatentie.
Citat din: mr din  15 Noiembrie 2012, 13:37:03
Mai departe, Vechiul Testament, prin Cartile Profetilor, delimiteaza clar, cu subiect si predicat, diferentele dintre cele doua profile  de dumnezei. Astfel:
11. Ce-mi foloseşte mulţimea jertfelor voastre?, zice Domnul. M-am săturat de arderile de tot cu berbeci şi de grăsimea viţeilor  graşi şi nu mai vreau sânge de tauri, de miei şi de ţapi!
16. Nu mai faceţi rău înaintea ochilor Mei. Încetaţi odată!
Isaia 1:11-16

   Apar oameni treji, constienti a caror stare de constienta incepea usor usor sa se perceapa pe sine:
Citat din: mr din  15 Noiembrie 2012, 13:37:03
1. Căutat am fost de cei ce nu întrebau de Mine, găsit am fost de cei ce nu Mă căutau.

[size=78%]  S-a impus schimbarea elementelor cu un set nou, evident cu caracter disonant:[/size]
Citat din: mr din  15 Noiembrie 2012, 13:37:03Noul Testament

Concluzie de moment: pentru mine nu conteaza ca e BOR, Vaticanul, Mecca etc. Conteaza sa vad esenta si sa constietizez tranzitia. Catre ce? asta e intrebarea! Si sunt de parere ca raspunsul si solutia vor aparea negresit atunci cand se gaseste vointa si determinare precum si o doza de disponibilitate - a atentiei bineinteles, a starii de prezenta continua.
Sper ca nu am divagat prea tare de la subiect, asa vad eu povestea dumnezeilor si a religiilor, tamailor, cantecelelor mai mult sau mai putin behaite coral (cu tot respectul de altfel!), a ritualulilor, legilor, sarbatorilor etc. etc. etc. O poveste remarcabila in dimensiunea ei dealtfel!

Parerea mea.
Titlu: Re: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: andrei din 16 Noiembrie 2012, 03:04:36
   De acord cu tine @abyss...cu mici obiectii totusi.Cred ca mai inainte de incercarea de a pune ,,randuiala in arhitectura mintii umane" a primat mai ales incercarea de a controla si manipula mintea umana.Se stie ca majoritatea textelor apocrife au fost scrise cu cateva zeci sau sute de ani mai tarziu decat perioada la care fac ele referire si nu au fost scrise de catre cei care le-au imprumutat numele,ci de altii care si-au asumat rolul de a fi un fel de purtatori de cuvant al celor dintai.Intrebarea este insa urmatoarea;-De ce s-ar impune la un anumit moment un asemenea text?Numai din admiratie pentru faptele sau vietile unor sfanti care au trait acum nus' cati ani? Cred ca nu .
   De fapt cred ca rolul textelor apocrife...dupa unul... sau dupa altul,(ma rog..a celor mai multe dintre ele) a fost pur si simplu propagandistic.Sa luam un exemplu: Sa spunem ca eu sunt un oarecare,care vin intr-o zona unde nu ma stie nimeni ,dar unde un individ care a trait cu cateva zeci sau sute de ani inainte a fost foarte respectat,ascultat si a devenit o legenda a locului,povestita din neam in neam .Oamenii nu ma cunosc pe mine personal si nici nu prea ma baga in seama daca incerc sa le impun ceva in numele meu .Se schimba insa foaia daca le spun ca vin in numele aluia de care stiu ei ca a fost ,,mare" odata prin partea locului si ca eu vin sa le povestesc ce a mai facut eroul lor (de regula...ceva de care ei nu aflasera pana atunci) si mai ales sa le spun ceva din partea lui...ceva ce el a uitat sa le spuna cat timp a trait in preajma lor.In general niste reguli noi sau ceva care imi poate aduce oarecare beneficii.
   Ca urmare oamenii locului, care nu ar fi ascultat un ins oarecare, venit de nu stiu unde ,ce incearca sa le schimbe prin niste reguli noi felul de viata,garantat devin mult mai ascultatori in fata unuia care vine in numele semizeului local.
   Parerea mea este ca aceste texte in general au fost scrise si raspandite de misionari ai bisericii crestine,cu scopul de raspandire si inradacinare a noii religii (noua la acea vreme desigur).Asta nu exclude bineinteles si faptul ca o oarecare parte dintre ele sa fie scrise de anumiti preoti,in zorii crestinatatii,oameni preocupati cu adevarat de viata si faptele unor anumiti sfinti.
   Este doar o ipoteza personala,fara nici o pretentie ca ar fi si adevarata...desigur  :-D 
   
   
Titlu: Re: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: AdarM din 16 Noiembrie 2012, 12:24:29
Citat din: mr din  15 Noiembrie 2012, 13:37:03
Astazi, Biserica Ortodoxa Romana impune o randuiala bazata pe pomeni fara numar, parastase, ofrande cu carne sau fara, inchinare la icoane, inchinare la moaste, jdemii de sarbatori si mai ales frica de dumnezeu. O dogma grea care provoaca confuzie in mintile oamenilor si le stimuleaza simturile viscerale. Ii incarca de automatisme si le inhiba simtul critic.
Logica mea simpla, pe care o consider inca sanatoasa (pana la proba contrarie), imi spune ca biserica are cunostinta de continutul Bibliei, din moment ce si-o asuma. Atunci, prin faptele lor actuale, de ce au ales sa pastreze taman ritualurile pagane si joase ale dumnezeilor, annunakilor si satanelor care stapaneau multimile acelor vremuri indepartate?
Vezi, d-asta spun mereu: atentie la exprimare! Alegeti cu grija cuvintele, ca ele sa transmita adevarul, nu banuiala.
Biserica Ortodoxa Romana nu-ti impune nimic, nici pomeni fara numar, nici parastase, nici inchinari la icoane sau moaste, cel mult iti cere sa le arati respectul cuvenit unor obiecte de cult, dar si asta ramane la optiunea ta.
Semnul crucii in fata lor e o forma de respect, iar sarutul, un gest de adoratie.
In niciun lacas de rugaciune, unde se afla icoane sau moaste, nu esti obligat s-o faci.

Citat din: mr din  15 Noiembrie 2012, 13:37:03Cu ce se deosebesc aceste ritualuri de jertfire (vezi porcul de craciun si mielul de paste) si aducere de ofrande ...de ritualurile satanice ale diverselor societati care mai de care mai secrete? Parerea mea, cu nimic!
Voi ce pareri aveti?
...si iarasi zic: cuvantul minte atunci cand nu-i folosit in deplin inteles.
Nici porcul, la Craciun, nici mielul, la Paste, nu-l jertfesti Domnului. Il tai pentru tine, sa-i poti oferi si trupului (matzului, stomacului) aceeasi bucurie ca si spiritului, chit ca cel din urma il prevaleaza pe cel dintai.
Eu stiu ca ie grele, da'  orisicat... :x
Titlu: Re: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: mr din 16 Noiembrie 2012, 13:32:22
Citat din: AdarM din  16 Noiembrie 2012, 12:24:29
Vezi, d-asta spun mereu: atentie la exprimare! Alegeti cu grija cuvintele, ca ele sa transmita adevarul, nu banuiala.
Biserica Ortodoxa Romana nu-ti impune nimic, nici pomeni fara numar, nici parastase, nici inchinari la icoane sau moaste, cel mult iti cere sa le arati respectul cuvenit unor obiecte de cult, dar si asta ramane la optiunea ta.
Semnul crucii in fata lor e o forma de respect, iar sarutul, un gest de adoratie.
In niciun lacas de rugaciune, unde se afla icoane sau moaste, nu esti obligat s-o faci.
Sesizare corecta: nu impune! Are alte metode asa incat sa nu poata fi arata cu degetul. Dar asta n-o absolva de vina ratacirii celor multi pe care doreste sa-i pastoreasca. Iar biserica stie faptul ca cei mai multi oameni nu sunt capabili sa emita pareri proprii si in cunostinta de cauza. De unde sa stie cel care-i acaparat complet de randuiala bisericii, ca nu este obligat sa o faca? Biserica, in calitate de institutie, ii prezinta cumva adevarul, si cu bune si cu rele, macar sa aiba intre ce si ce sa aleaga? Are vre-un interes real ca omul sa stie adevarul? Dupa fapte...negativ!


Citat din: AdarM din  16 Noiembrie 2012, 12:24:29
...si iarasi zic: cuvantul minte atunci cand nu-i folosit in deplin inteles.
Nici porcul, la Craciun, nici mielul, la Paste, nu-l jertfesti Domnului. Il tai pentru tine, sa-i poti oferi si trupului (matzului, stomacului) aceeasi bucurie ca si spiritului, chit ca cel din urma il prevaleaza pe cel dintai.
Eu stiu ca ie grele, da'  orisicat... :x
Oare?
Speta simpla: pe de o parte, membrul unui trib de pe Amazon, trebuie sa-si hraneasca familia. Merge la vanatoare, omoara un animal, multumeste animalului, zeitatii pentru sufletul dat,  pentru ca familia sa sa aiba ce manca. Fapta se incadreaza intr-un echilibru pe lantul trofic, nu afecteaza mai mult decat e necesar bunul mers al naturii.
Pe de alta, Biserica, prin sarbatorile impuse prin lege, favorizeaza si pastoreste sacrificii in masa, la date fixe, de porci si miei. Aparent tot pentru scopul de a hrani familia.
Este vorba de acelasi lucru?
Titlu: Re: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: SLEAH19 din 16 Noiembrie 2012, 19:35:15
Bisericile de la noi sau de aiurea vor fi tot mai mari, tot mai spoite cu aur şi tot mai goale. Pe cine mai intereseaza dogma sau rînduielile. Nu vă luaţi după îngrămădeala de la moaşte că face parte din caracterul nostru profund românesc . De ce să-l caute cineva direct pe Dumnezeu ? Dacă dă de EL? Trebuie să-i aplice principiile şi e mai nasol dacă s-a descurcat cumva în viaţa pământeană, dacă se simte bine  în viaţa asta grosieră, atunci încearcă să joace la două capete căutând un sfânt , o moaşte ceva, un shortcut care să mijlocească ,să se roage , să garanteze pentru el .... în fine pupatul moaştelor şi orice alte ritualuri pe care Isus nu le-a făcut cât a fost pe pământ, sunt doar jalnice încercări de mituire a divinităţii sau de excrocare a credulilor. Părerea mea.

Şi eu personal doresc câteodată să-mi bag picioarele în el de liber arbitru , să chem un arbitru străin să-mi reseteze matricea divină şi să mă promoveze câteva eşaloane că m-am săturat şi stau prost cu răbdarea.

Dar cine deţine adevărul absolut?
Aici pe forum toţi avem dreptate , pentru ca totu-i relativ , şi cel care spune că este Dumnezeu şi cel care spune că nu este Dumnezeu , şi ateii si creaţionişti şi nihiliştii si existenţialişti şi socraţienii matriarhalii pentru ca adevărul e relativ nimeni nu deţine adevarul absolut.
Pe undeva e ok , e un schimb de idei şi se încadreaza în ,,cercetează totul,,
Nu ma forţeaza nimeni să devin ateu cum nici ateii nu sunt forţati să îmbrăţişeze vreo religie.
Când vine vorba de destinul spiritual toţi încălecăm o anumită idee sau ramânem o perioadă prizionerul ei , vrem pe undeva să o impunem şi altora,  tindem sa îi dăm calitatea de adevăr absolut dar ştim că e relativă, pentru ca d-aia suntem pe aici, pe forum sau aiurea în internet,căutand argumente indiferent în ce sens.

În viaţa de zi cu zi însă, adevarul trebuie sa fie musai absolut că altfel e bai, că nu-i tot una să te duci la bancă să îţi verifici cardul şi să ţi se spună că suma de pe el e relativă, prietena/soţia ta ţi-ar fi  relativ credincioasă sau avionul cu care zbori de la Timişoara la Bucureşti poate nimeri pista la Otopeni dar la fel de bine poate intra în campanie agricola la Balotesti, s.a.m.d.,  sute de exemple.
Care e graniţa adevărului absolut şi relativ în viaţa ta?
                                                                                      E important!
Titlu: Re: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: padme din 16 Noiembrie 2012, 23:25:06
Sacrificiul atat al porcului cat si al mielului sunt ritualuri vechi. Daca Isus poarta el insusi un miel drept sacrificiu in ziua de Paste (sau ceva de genu' si chiar si asa este precrestin, ulterior sacrificiul mielului schimbandu-si semnificatul in crestinism), aveam o puternica banuiala cum ca sacrificiul porcului este precrestin si apartine teritoriului unde este infaptuit si la o simpla cautare pe net am gasit si explicatia.

http://www.formula-as.ro/2006/748/spiritualitate-39/craciunul-straveche-sarbatoare-a-luminii-7589-print (http://www.formula-as.ro/2006/748/spiritualitate-39/craciunul-straveche-sarbatoare-a-luminii-7589-print)
Titlu: Re: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: socrate din 16 Noiembrie 2012, 23:40:04
Citat din: SLEAH19 din  16 Noiembrie 2012, 19:35:15
Dar cine deţine adevărul absolut?
Dar ce este "adevarul"?!...
Dar ce este"dreptatea"?!...
"Legea" ce sa fie oare?!...
Care sa fie oare "adevarul" despre relatia dreptate-lege in elaborarea REGULILOR economice,juridice etc....?!
.."adevar"(adevarat) ca, isus a exprimat voia patriarhului sef in frazele:
Suferirea raului si iubirea vrajmasilor.

1 Ati auzit ca sa spus celor din vechime(matriarhat):ochi pentru ochi,dinte pentru dinte
39 Dar Eu va spun: Sa nu va impotriviti celui ce va face rau. Ci, oricui te loveste peste obrazul drept, intoarce-i si pe celalt.
40 Orisicui vrea sa se judece cu tine, si sa-ti ia haina, lasa-i si camasa.
41 Daca te sileste cineva sa mergi cu el o mila de loc, mergi cu el doua.
42 Celui ce-ti cere, da-i; si nu intoarce spatele celui ce vrea sa se imprumute dela tine.
43 Ati auzit ca s-a zis: Sa iubesti pe aproapele tau, si sa urasti pe vrajmasul tau."
44 Dar Eu va spun: Iubiti pe vrajmasii vostri, binecuvintati pe cei ce va blastama, faceti bine celorce va urasc, si rugati-va pentru ceice va asupresc si va prigonesc.
...dar fraza:Cine păcătuieşte, este de la diavolul, căci diavolul păcătuieşte de la început sa fie "adevarata" oare?!!....
Dintre aceste "adevaruri" care sa fie ADEVARUL,care ar conveni neghinei si care ar "pica" bine graului....
CitatÎn viaţa de zi cu zi însă, adevarul trebuie sa fie musai absolut că altfel e bai, că nu-i tot una să te duci la bancă să îţi verifici cardul şi să ţi se spună că suma de pe el e relativă, prietena/soţia ta ţi-ar fi  relativ credincioasă sau avionul cu care zbori de la Timişoara la Bucureşti poate nimeri pista la Otopeni dar la fel de bine poate intra în campanie agricola la Balotesti, s.a.m.d.,  sute de exemple.
Care e graniţa adevărului absolut şi relativ în viaţa ta?
.........
CitatŞi eu personal doresc câteodată să-mi bag picioarele în el de liber arbitru, să chem un arbitru străin să-mi reseteze matricea divina şi să mă promoveze câteva eşaloane că m-am săturat şi eu stau prost cu răbdarea.
SLEAH19,sincer ma surprins in mod placut aceasta "postare" a ta cat se poate de adevarat/realista, la care ader si eu,fiind in fapt probleme arzatoare la ordinea zilei pt.zilele(epoca) noastre.
PS.Sper sa nu te superi pt."suferirea raului si iubirea vrasmasului"...nu eu am enuntat  aceste fraze, ci el....patriarhatul....ca matriarhatul a tolerat aceasta "stare" irationala de comportament si relatii sociale rezultate, e problema lor....noi judecam/analizam ca nu suntem plante....a spus matriarhat/patriarhat(mama/tata), iata ca omul/fiinta este ca noi,cunoaste binele si raul iar "noi" nascuti/creati constatam ca au spus un ADEVAR ABSOLUT......
Titlu: Re: Trezirea din negura Dogmei
Scris de: fiulploii din 17 Noiembrie 2012, 03:23:22
Citat din: zamotrak din  06 Ianuarie 2011, 22:22:59

Acelasi simbol (ochiul in triunghi,al lui Horus) in Domul din Milano ,in mai multe locatii,de la parter.
Idem si la unele biserici din Moldova. O sa revin cu ceva poze numai sa le re-gasesc.

Subiectul Trezirea din negura Dogmei a pornit de la o scrisoare deschisa a unui om catre alt om si postata aici de un alt om exasperat poate de niste treburi umane. Si se refera doar la BOR . Drum infundat , cul-de-sac  zic eu .
  E ca si cum ai fi pe bratul Sulina si te-ai intreba unde e izvorul, daca e un izvor , a cui e calul ala costeliv si de unde se aude grohaitul porcului , de ce e nisip in apa si pestii sunt apatici.
E doar o analogie care sper sa fie inteleasa. Daca nu, asta e !  :-D
Titlu: Re: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: Xanadron din 17 Noiembrie 2012, 14:57:20
Odata cu resuscitarea topicului asta "cu cintec" (bisericesc, evident :wink:), am din nou senzatia ca RUFOn a devenit un gen de seminar teologic. :-D Si totusi, simplul fapt ca existam la nivelul asta de fiintzare inseamna ca sintem deja "inscrisi" in PM (Programul Mantuirea) – care, repetind ce scriam mai demult, inca mai cred c-ar fi impacarea cu Sinele, Lumea si Moartea.

Implicit, desi-s alte evenimente mai concret-stringente-n desfasurare, poate ca si seminariile astea teo-RUFOnologice or avea rostul lor (auto)clarificator, in sensul "dez-aproximarii" macar in citeva domenii interioare esentiale, atit de plastic descrisa de SLEAH19.
Asa ca indraznesc sa-mi dau cu parerea si eu, care - doar aparent paradoxal pentru unii ce m-or crede chiar "luciferic"-, ma consider crestin ortodox prin nastere si probabil prin electiune dinainte de nastere = alegere "locativa" a CS-ului in "pauza de gindire" dintre reincarnari (mi-s cam gnostic-virusat deci - blasfemie, dar s-o stiti si voi :-D). In fine, poate ca penultima mea excursie pe Terra o fi fost inainte de conciliile excomunicatoare prin care popimea a reusit sa rupa aproape definitiv chiar apropierea lor de Creator, nu doar a noastra.

Sa revin la Negura Dogmei insa: majoritatea aici-traitorilor sint comozi - iar "asteptarea a Ceva Mantuire la Kil de Mai Sus" (acceptind gaunoase ritualuri liturgice "per se" si incurcind credintza cu superstitia, in sperantza picarii norocului in freza la modul strict material) pare cea mai comoda solutie – si nu doar pentru babele de moaste-pupatoare... Solutie care ESTE incurajata la modul evident de popime zic eu, subscriind la opinia colegului mr.

Pe scurt: desi crestin "in acte" si implicit macar in contiguitate cu crestinismul ca religie/credintza si ancora de referintza, consider totusi ca nu am dreptul, ca fiintza rationala ce mi-s (greseala voastra  ca ma facurati asa, semizeilor! – chiar daca Tzara ma vrea prost :lol:) sa iau Dogma Eucharistica etc ca pe ceva indiscutabil in sens de non-criticabil.

Pe... lung acum: fara sa aprofundez iarasi tema zeilor androgin-eterici - aia "pe bune", implicit transcendenti apud non-fizici, opozabila semizeilor misogini (si dupa mine deci, nu doar dupa colegul socrate) ce fojgaie prin Biblie si miturile pagine care au inspirat-o - razboinici, orgoliosi, ranchiunosi, razbunatori etc -, cred ca, odata cu impunerea scorojitelor ritualuri drept esentza a Credintei, popimea incurajeaza de fapt ingnorantza crasa si-s in consecintza departe de misia lor dintr-o lume ideala – aia a Luminarii. :star: Nu a "turmei", ci a unor egali de-ai lor. Fie si acceptind limitarile viziunii noastre in definitiv simplist-umane asupra Misterului Creatiei si-a Scopurilor Ei.

Si mai pe... lat insa: cum sa am idealista pretentie a tolerantzei crestine fatza de alte culte sau chiar versus atei (inclusiv pe forumuri) cind, desi peste 90% dintre romanasi se autodeclara ferventi ortodocsi, nici unu dintr-o suta de mii n-are habar CE INSEAMNA de fapt asta? (btw, discutind de-a lungul ultimilor ani/inmormintari tema Schismei cu toate conexiunile gen controversa Filioque cu exact 5 preoti, am constatat ca doar 3 dintre ei aveau o idee relativ clara – e jalnic efectiv sa vezi cum pina si unii dintre EI sint atit de incuiati...daramite moaste_nitorii Sf. Andrei)... :|

P.S. @padme: m-oi fi sclerozat eu poate, dar parca mai discutaram noi p-aici inclusiv tema Pastelui si-a conexiunilor ritualului astuia de jertfa "reincalzit-adaptat" de Biserica cu Pessaq-ul evreiesc (ce comemoreaza utilizarea "armei biologice selective" de catre Adonai/Yhwh :evil: contra egiptenilor, p-atunci jidovilor cam ratacitori recomandindu-li-se strict "De Sus" sa manince doar miei pastrati intr-un anume fel, uscati sub grinzile colibelor ca sa nu crape si ei etc etc).
Titlu: Re: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: socrate din 17 Noiembrie 2012, 15:18:07
Citat din: fiulploii din  17 Noiembrie 2012, 03:23:22
Subiectul Trezirea din negura Dogmei a pornit de la o scrisoare deschisa a unui om catre alt om si postata aici de un alt om exasperat poate de niste treburi umane. Si se refera doar la BOR . Drum infundat , cul-de-sac  zic eu .
  E ca si cum ai fi pe bratul Sulina si te-ai intreba unde e izvorul, daca e un izvor , a cui e calul ala costeliv si de unde se aude grohaitul porcului , de ce e nisip in apa si pestii sunt apatici.
E doar o analogie care sper sa fie inteleasa. Daca nu, asta e !  :-D
Buna poanta,deci, BOR nu tine de sist.patriarhal dupa cum bratul Sulina nu tine de Dunare,nu izvoarele au format Dunarea si ca atare nu-i apartin,calul e consteliv nu datorita "reparitiei patriarhale" de hrana iar ce este mai haios,porcul grohaie suparat ca scroafa nu este "creata" din coasta lui si ca atare nu-i este subordonata....ha,ha,pesti nu sunt apatici ca "era" lor a apus.....si astfel nici nisipul nu la mai apartine....
CitatE doar o analogie LOGICA despre NEGURA DOGMEI care sper sa fie inteleasa. Daca nu, asta e !
Titlu: Re: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: padme din 17 Noiembrie 2012, 15:21:00
Am zis sa nu mai zic....aveam senzatia de deja-vu

Titlu: Re: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: fiulploii din 17 Noiembrie 2012, 15:56:24
@socrate
Fii te rog amabil si specifica cand imi modifici spusele si mi le bagi intr-un asa zis citat . Da?
Cat despre restul , e doar tacere - asta ca sa parafrazez pe oarecine .  8-)

Mai jos dau un citat fara sa dau autorul, fiindca nickname-ul tau implica o anumita cultura pe care presupun ca o cunosti . Daca gresesc imi cer scuze , respect omul care esti insa fiecare cu drumul lui .

Munceşte cu tine şi lasă Arta Păcii să se manifeste în toate activităţiile tale. Fiecare are un spirit care poate fi şelfuit, un corp care poate fi antrenat şi o cale pe care să o urmeze. Eşti în viaţă pentru a cunoaşte ceea ce este sacru în tine. Adu pacea în propria ta viaţă şi aplică Arta Păcii în tot ce te înconjoară.

Titlu: Re: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: socrate din 17 Noiembrie 2012, 17:25:50
Citat din: fiulploii din  17 Noiembrie 2012, 15:56:24
@socrate
Fii te rog amabil si specifica cand imi modifici spusele si mi le bagi intr-un asa zis citat . Da?
Cat despre restul , e doar tacere - asta ca sa parafrazez pe oarecine .  8-)

Mai jos dau un citat fara sa dau autorul, fiindca nickname-ul tau implica o anumita cultura pe care presupun ca o cunosti . Daca gresesc imi cer scuze , respect omul care esti insa fiecare cu drumul lui .

Munceşte cu tine şi lasă Arta Dreptati sa infaptuiasca(socrate)Arta Păcii să se manifeste în toate activităţiile tale. Fiecare are un spirit care poate fi şelfuit, un corp care poate fi antrenat şi o cale pe care să o urmeze. Eşti în viaţă pentru a cunoaşte ceea ce este sacru în tine. Adu Dreptatea singura in masura sa aduca(socrate)pacea în propria ta viaţă şi aplică Arta Dreptti pt.a infaptuii(socrate)Arta Păcii în tot ce te înconjoară.

@fiulploii,imi cer scuze pt.modificarile aduse citatului care iti apartine si faptul ca nu am specificat lucrul acesta,doar am scris ingrosat ce apartine RATIUNII-LOGICE,altfel... gandeam eu...daca tot suntem colegi,,,nu e un lucru rau sa ne "ajustam" ideile...aceasta spre folosul nostru....
PS.Daca tot cunosti autorul "citatului" pe care mi l-ai trimis spre "ajustare"...sa inteleg...?!,"suna-l" sa ia act de obiectiile Ratiunii si respectand Principiile Logicii sa-mi trimita obiectiile sale....
Evident...."fiecare cu drumul lui"...faptul ca "drumurile noastre" se intersecteaza pe acest forum...e hazardul intamplarii...  :planet: :-D
Titlu: Re: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: mm din 17 Noiembrie 2012, 18:40:58
Citat"Pe de alta, Biserica, prin sarbatorile impuse prin lege, favorizeaza si pastoreste sacrificii in masa, la date fixe, de porci si miei. Aparent tot pentru scopul de a hrani familia. "
Sa nu confundam stangul cu dreptul, chiar daca subiectul topicului ii frige pe unii. Biserica nu impune prin lege! Aceasta e o afirmatie gratuita. Legea e a statului, nu da Biserica legi mirene.

  Daca recunoastem realitatea (ce se intampla), atunci ne amintim de putinele notiuni de istorie a românilor, cate le mai stim, si recunoastem ca sacrificiile porcine si ovine faceau parte din obiceiurile acestei populatii dinainte de Hristos. Crestinismul nu a putut elimina aceste manifestari complexe cu caracter popular-cultural (foste vechi religioase inainte de crestinism, nu mai stim ce străreligie o fi fost, dar romanii de la Roma pe aceea veche religie au vrut s-o demoleze, si au demolat-o la Sarmisegetuza). De aceea crestinismul a tolerat aceste traditii necrestine. Sunt lucruri unanim cunoscute.

  In plus, stim extrem de bine cu totii ca BOR propavaduieste postul de carne, deci nu poate fi acuzata ca pastoreste sacrificii in masa!.

  Daca ne referim la strict titlul topicului, formularea lui este tendentioasa cel putin. Pentru ca si dogma ca si orice alta notiune este un lucru util pana la un nivel. Ca si orice altăceva din lumea asta, poate si dogmatismul excesiv (in sine) sa fie ceva rau. Dar exista o multime de dogmatisme, pe langa cel religios: scolar, politic, orice doctrina, orice regula chiar, inclusiv regulile de protectia muncii. E stiut ca si otravurile, in anume dozaj, sunt vindecatoare.
  Prin urmare, pot si eu sa intreb in aceeasi logica: Trezirea din negura si intrarea in care bezna?

  In spiritul celor spuse mai sus, consider ca discutia se indeparteaza - ca de obicei - de realitate. Prin realitate intelegand ce se intampla, ce s-a intamplat, ceea ce putem inregistra/dovedi noi cu simturile si aparatele noastre de masura (adica realitatea limitata la care avem acces "experimental").
  Aici vreau sa subliniez - ca simpla observatie, valabila si pentru alte forumuri romanesti - ca unii se cantoneaza sa critice ortodoxia româneasca dar nu critica niciodata religiile sectante, pe penticostali bunaoara sau pe reformati, catolici, etc., desi si aceste religii si categorii de credinciosi traiesc in Romania. Au, ei sunt perfecti dar ortodocsii nu? Eu afirm ca atacul sistematic si numai la adresa majoritarilor credinciosi din Romania este un atac la adresa bastinasilor.
  Consider ca pe langa bineintentionata sapatura a subiectului pe linia criticii (permise de altfel) fenomenului religios dogmatic (ortodox, ca numa' asta e criticat) se pierde din vedere jumatate din realitatea subiectului analizat aici, sub forma unei realitati eludate si e vorba de efectele practicarii ortodoxiei. Aceste efecte sunt realitati, indubitabile, pozitive, marturisite de multime de practicanti si intrucat pot fi gasite pe internet la capitolul "minuni" nu mai insist, inclusiv pentru ca sa nu mi se reproseze ca fac propaganda crestina pe forum.
  Imi asum indemnul la apropiere de realitate in construirea unei argumentatii. (Re)sentimentele de orice fel nu sunt totusi argumente.


Titlu: Re: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: AdarM din 17 Noiembrie 2012, 20:32:29
Madam Aurora Petan, semnatara articolului din linck-ul lui padme, e barza, branza, varza, zau asa!...
Pe de alta parte, niciodata biserica n-a indemnat la taierea porcului de Craciun, nici a mielului, de Paste. Altele sunt sfaturile bisericesti legate de sarbatori, dar nu are rost sa intru in amanunte. Traditia asta tine strict de apucaturile pagane (paganus=taran), iar orice s-ar zice, om mai practic decat taranul n-ai sa gasesti!
Porcul il taie de Craciun pentru ca, fiind un animal mare, ii trebuie timp si vreme propice sa-l poata conserva (cu sare, afumat, etc) si gerul din decembrie il ajuta. D-asta madam Petan bate campii cand spune ca dacii il taiau primavara!
Ca doar n-or fi fost idioti, sa li se strice atata carne!
Mielul poti sa-l tai primavara, ca e mic, il gatesti repede si-n doua zile nu-i mai raman nici oasele...
Tot paganusul e "vinovat" si de pervertirea sarbatorilor bisericesti, logica lui fiind urmatoarea:
- S-a nascut Isus! A inviat Isus! Pai si noi nu bem nimic pe chestia asta?!...
Titlu: Re: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: socrate din 17 Noiembrie 2012, 22:39:01
@mm,mare mirare!!!.....
CitatSa nu confundam stangul cu dreptul, chiar daca subiectul topicului ii frige pe unii. Biserica nu impune prin lege! Aceasta e o afirmatie gratuita. Legea e a statului, nu da Biserica legi mirene.
deciii....."stangul cu dreptul" nu sunt in "serviciul" aceluias trup iar "legea e a statului"(patriarhal/crestin) iar acesta nu e in serviciul biserici...,sunt sigur ca pana si "bunii/crestini" ai acestui forum bat la cruci cu ambele maini la o asa "analogie"...,
"subiectul topicului frige pe unii"...,pe cine?!....pe RATIONALISTI?!....ei doar se amuza copios de oportunitatea pe care v-o da "topicul" de a va "frige" singuri....pe "plita" Ratiunii.....
zici tu...
CitatEu afirm ca atacul sistematic si numai la adresa majoritarilor credinciosi din Romania este un atac la adresa bastinasilor.
...care "bastinasi" mm?!...crestinismul e "bastinas" in tara sfanta Israel si importat in Dacia ajunsa ulterior "rominica" ultrapatriarhal/crestina.....,parca...tu  ai enuntat...
CitatDaca recunoastem realitatea (ce se intampla), atunci ne amintim de putinele notiuni de istorie a românilor, cate le mai stim, si recunoastem ca sacrificiile porcine si ovine faceau parte din obiceiurile acestei populatii dinainte de Hristos. Crestinismul nu a putut elimina aceste manifestari complexe cu caracter popular-cultural (foste vechi religioase inainte de crestinism, nu mai stim ce strareligie o fi fost, dar romanii de la Roma pe aceea veche religie au vrut s-o demoleze, si au demolat-o la Sarmisegetuza). De aceea crestinismul a tolerat aceste traditii necrestine. Sunt lucruri unanim cunoscute.
..de unde rezulta cu necesitate ca  religia "bastinasa" a acestui neam Nu e "crestinismul"....sau tu asa "dogmatic" esti de  nici ce spui tu nu crezi....si daca ai fi singurul....
PS.Ar fi bine sa inlaturi "dogma" si sa realizezi ca aici postezi pe FORUM RUFON si nu pe un forum exclusiv patriarhal/crestin,ca acest forum va "gazduieste" tocmai pt.a va arata "calitatile" Rational/Logice asta e o alta problema care va "depaseste"..din pricina aceleias "neguri/dogmatice".....
Titlu: Re: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: alx din 17 Noiembrie 2012, 22:48:58
Periodic,vad ca apar pe forumul asta personaje care imi pare ca au ca singur scop pe lumea asta deturnarea atentiei...brusc si dintr-o data,topicuri date uitarii sunt resuscitate si devin number one...dupa care,finut-finut,aceste topicuri incep sa "uite" de unde au plecat,ca sa ajunga...cine stie unde. din pacate,topicul de fata nu face exceptie,asa ca...TOPIC BLOCAT PENTRU 7 ZILE!
Titlu: Re: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: simbol din 24 Noiembrie 2012, 19:43:58
Nu stiu de ce mi-a venit prin minte azi si as vrea sa va intreb, fiindca nu ma pricep.  Daca am ales bine si unde sa introduc nedumerirea, cred ca dogma s-ar potrivi.

Din anume stravechi timpuri, pentru nu stiu ce fel de "delimitare" , - am aflat de la bunici si batrini ,-  ca pe timpuri, - nu stiu cit de stravechi-, anumite categorii(clase) de oameni  tineau cu sfintenie regula de a nu minca unul din farfuria altuia, ori, de a intrebuinta nespalat in prealabail tacimul folosit de catre altul.
Daca sint anapoda cu intrebarea, nu e vina mea. E o dilema neelucidata din cauze necunoscute.
Titlu: Re: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: AdarM din 24 Noiembrie 2012, 21:11:18
Citat din: simbol din  24 Noiembrie 2012, 19:43:58
Nu stiu de ce mi-a venit prin minte azi si as vrea sa va intreb, fiindca nu ma pricep.  Daca am ales bine si unde sa introduc nedumerirea, cred ca dogma s-ar potrivi.

Din anume stravechi timpuri, pentru nu stiu ce fel de "delimitare" , - am aflat de la bunici si batrini ,-  ca pe timpuri, - nu stiu cit de stravechi-, anumite categorii(clase) de oameni  tineau cu sfintenie regula de a nu minca unul din farfuria altuia, ori, de a intrebuinta nespalat in prealabail tacimul folosit de catre altul.
Daca sint anapoda cu intrebarea, nu e vina mea. E o dilema neelucidata din cauze necunoscute.
Nu stiu cati ani ai, nu stiu din ce regiune a tarii te tragi, insa pot sa-ti spun asa:
- Oltenii, in urma cu vreo patruzeci si ceva de ani, inca mancau o familie intreaga dintr-o singura strachina. Daca se nimerea vreun oaspete, primea o lingura, nicidecum o farfurie separata.
Titlu: Re: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: simbol din 24 Noiembrie 2012, 22:26:06
Te repezi in a raspunde fara sa stii cine sint si de unde ma trag eu.

Patruzeci de ani zici?
Titlu: Re: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: AdarM din 25 Noiembrie 2012, 09:43:02
Citat din: simbol din  24 Noiembrie 2012, 22:26:06
Te repezi in a raspunde fara sa stii cine sint si de unde ma trag eu.
...si nici nu ma intereseaza.
Ca sa vezi ce chestie!
Tineam doar sa-ti arat ca presupusa dogma prezentata de tine nu se aplica in Oltenia. Poate si prin alte regiuni, insa eu am bunul obicei sa vorbesc numai despre ceea ce stiu.
Citat din: simbol din  24 Noiembrie 2012, 22:26:06
Patruzeci de ani zici?
Ba chiar patru'shcinci spre cin'zeci.
Titlu: Re: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: padme din 25 Noiembrie 2012, 16:06:15
Citat din: AdarM din  17 Noiembrie 2012, 20:32:29
Madam Aurora Petan, semnatara articolului din linck-ul lui padme, e barza, branza, varza, zau asa!...
Pe de alta parte, niciodata biserica n-a indemnat la taierea porcului de Craciun, nici a mielului, de Paste. Altele sunt sfaturile bisericesti legate de sarbatori, dar nu are rost sa intru in amanunte. Traditia asta tine strict de apucaturile pagane (paganus=taran), iar orice s-ar zice, om mai practic decat taranul n-ai sa gasesti!
Porcul il taie de Craciun pentru ca, fiind un animal mare, ii trebuie timp si vreme propice sa-l poata conserva (cu sare, afumat, etc) si gerul din decembrie il ajuta. D-asta madam Petan bate campii cand spune ca dacii il taiau primavara!
Ca doar n-or fi fost idioti, sa li se strice atata carne!
Mielul poti sa-l tai primavara, ca e mic, il gatesti repede si-n doua zile nu-i mai raman nici oasele...
Tot paganusul e "vinovat" si de pervertirea sarbatorilor bisericesti, logica lui fiind urmatoarea:
- S-a nascut Isus! A inviat Isus! Pai si noi nu bem nimic pe chestia asta?!...

Stiu ca tu suferi ca trebuie sa ai dreptate!  Putin ma intereseaza cine si/sau cum este Aurora Petan si nici nu am citit ca dacii sacrificau porcul primavara, am luat primul link din lista.  Eu am spus ca sacrificiile porcului si al mielului sunt precrestine  si nu erau facute in scop de bauta, cum insisti de 2 postari!
Prin paste si sacrificiul mielului evreii sarbatoreau eliberarea/iesirea din Egipt; sacrificiul porcului se facea in ziua de solstitiu pentru imbunarea soarelui sau ceva de genu', cred ca era asemanatoare "arderilor de tot". Ceva imprumutat ulterior si de pe la romani ca nu degeaba se numeste ignis-foc si intamplator apare si un sfant- Sfantul Ignat- deci nu, ai dreptate, biserica nu a "crestinat" nici o sarbatoare "pagana".
Ca lumea a uitat semnificatul si acum intelege ca trebuie sa se imbuibe in zilele astea, este cu totul altceva!

Citat din: AdarM din  25 Noiembrie 2012, 09:43:02
Ba chiar patru'shcinci spre cin'zeci.
Poti sa mergi chiar de la 50 inapoi. Asa se proceda si prin alte zone. Conform cuiva care deapana amintiri din perioada aia, o lingura in cap putea sa insemne  ca manaci prea repde si trebuie sa ajunga la toti! Erau vremuri grele, nu trebuia sa fii calic, chiar daca erai copil!
Titlu: Re: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: AdarM din 28 Noiembrie 2012, 13:48:00
Ce ma deranjeaza la comentariile multora din topic e confuzia intre dogma si obiceiurile insusite de mireni pe langa ea.
Ca astea din urma sunt pre sau post-crestine, conteaza mai putin.
Nu-i om pe lume si nici user pe forum care sa nu fi asistat la macar o inmormantare sau un botez, insa ele difera prin obiceiuri si tragitii de la o zona la alta, chit ca dogma ortodoxa e aceeasi pentru toti.
Tin minte cat de socat am fost in '83, cand, ajuns intr-un sat din Maramures aflat pe granita cu URSS-ul de atunci, actuala Ucraina de azi, am vazut cum pruncul era jelit la nastere si mortului i se canta in drum spre cimitir. Aveam 20 de ani, nu intelegeam nimic din toate astea si intrebam nedumerit:
- Bine, manca-v-as gura, da'  voi nu sunteti crestini, nu jeliti mortul, nu sarbatoriti nasterea, botezul?!!!
Raspunsul a fost de o logica dezarmanta:
- Pai de ce sa-l jelim pe mort? Si-a incheiat socotelile cu viata, a fost om bun, de-acum incolo merge intr-o lume mai buna, i s-au terminat necazurile, in schimb pentru pruncul venit pe lume abia incep.
...si erau crestini ortodocsi, cu popa ortodox, cu biserica in sat si tot restul.
Titlu: Re: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: Xanadron din 28 Noiembrie 2012, 14:03:00
Nu trebuie uitat ca dacii liberi (sau "dacii mari") taman prin zona Maramuresului au subzistat - impreuna cu o parte din obiceiurile si chiar religia lor.

Religie ce ramine inca necunoscuta-n toate detaliile, dar ale carei linii generale pot fi deduse si din observatii de genul celei pomenite de colegul AdarM.
Una din ele ar fi deci ne(re)cunoasterea notiunii de IAD :evil: (logic zic eu, fiindca altfel maramuresenii nu s-ar bucura gindind ca raposatu' o ia poate pe cararea spre cazanele cu smoala...) :lol:

http://ro.wikipedia.org/wiki/Daci_liberi (http://ro.wikipedia.org/wiki/Daci_liberi)
http://piatza.net/au-fost-romanizati-dacii-liberi/ (http://piatza.net/au-fost-romanizati-dacii-liberi/)

P.S. Na c-am postat din nou p-un topic "religios" :-D - promit sa nu mai recidivez.
Titlu: Re: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: AdarM din 28 Noiembrie 2012, 14:18:29
Prietene, ce-or fi aia de acolo, numai Dumnezeu stie!
C-or fi daci, c-or fi laci, eu nu-s in masura sa apreciez., mai cu seama cata vreme istoria atesta in zona prezenta celtilor sau a evreilor taman in perioada formarii poporului roman, iar astea doua natii sunt doar ca exemplu, putand indica inca cel putin o duzina pe langa ele.
Titlu: Re: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: kandaon din 28 Noiembrie 2012, 14:57:30
Legatura cu religia dacilor cred ca e si mai clara daca ne uitam la "cantecul de inmormantare" (uneori numit si cantecul zorilor parca) ce se canta pana de curand (daca nu cumva inca se mai canta in unele locuri) inainte de inmormantarea cuiva.

Nu am timp acum sa caut linkurile (era ceva si din Atlasul Etnografic Roman).

Oricum asa cum spune si colegul Xanadron acolo nu apare conceptul de "iad" (doar cel de "rai") si sufletul e calauzit pe "taramul celalalt" de diverse animale (vidra parca, si numai stiu care), ultimul si cel mai important fiind lupul care duce sufletul pe cararile si potecile codrilor dintre lumi pentru a-l scoate la "o gura de rai" (pentru ca apar si elemente crestine probabil adaugate in timp). Lupul apare in cale dar nu trebuie sa te inspaimanti ci "frate bun sa-l prinzi" pentru ca el e cel ce stie cum sa te scoata la acea "gura de rai". Calatoria "dincolo" se face practic printr-o lume destul de asemanatoare cu asta, nici in ceruri dar nici subpamanteana

Cei ce gresesc "cararile" ratacesc pe acolo intre lumi. Nu exista iadul in aceasta conceptie, desi in credintele celtilor de ex sau ale evreilor el apare intr-o forma sau alta (de fapt cred ca "iadul" apare la mai toate popoarele vechi).
Probabil se credea ca unii (sau toti) din cei rataciti se intorc inapoi sub forma de strigoi, pricolici, varcolaci etc. pentru ca fiintele astea mitologice sunt si ele precrestine (dacice sau chiar cu radacini si mai vechi).

Titlu: Re: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: padme din 28 Noiembrie 2012, 15:06:45
Citat din: AdarM din  28 Noiembrie 2012, 13:48:00
Ce ma deranjeaza la comentariile multora din topic e confuzia intre dogma si obiceiurile insusite de mireni pe langa ea.

Nu te contrazic! Chiar credeam ca ma astepti al cotitura cu bata aia mare! :))))))
Intrebarea e: sunt obiceiuri sau ritualuri? sau ritualuri transformate in obicei? (de fapt sunt mai multe intrebari)
cand esti impartasit si primesti paine si vin, ce e, ritual, obicei, dogma? etc....

Citat din: AdarM din  28 Noiembrie 2012, 13:48:00
Ca astea din urma sunt pre sau post-crestine, conteaza mai putin.
Pentru mine conteaza foarte mult! E vorba de chestii transmise ca si o mostenire, tin de identitate si alte bla, blauri de genu' asta.

Citat din: AdarM din  28 Noiembrie 2012, 13:48:00
Nu-i om pe lume si nici user pe forum care sa nu fi asistat la macar o inmormantare sau un botez, insa ele difera prin obiceiuri si tragitii de la o zona la alta, chit ca dogma ortodoxa e aceeasi pentru toti.

Obiceiurile pot sa difere, insa semnificatul e unul pentru toti: botez-initiere; nunta-legatura; inmormantare-trecere....
Pana si faptul ca obiceiurile difera de la o zona la alta, il gasesc foarte important/interesant.
Titlu: Re: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: calator astral din 28 Noiembrie 2012, 15:18:25
Citat din: AdarM din  28 Noiembrie 2012, 14:18:29
Prietene, ce-or fi aia de acolo, numai Dumnezeu stie!
C-or fi daci, c-or fi laci, eu nu-s in masura sa apreciez., mai cu seama cata vreme istoria atesta in zona prezenta celtilor sau a evreilor taman in perioada formarii poporului roman, iar astea doua natii sunt doar ca exemplu, putand indica inca cel putin o duzina pe langa ele.

  :-D zi mai bine peste cincizeci de triburi asemanatoare dacilor...

dar lasa-i sa creada basmele alea inventate de comunisti si de misticii ultranationalisti...ca vine lupu sau vidra si te duce direct in Rai.... :lol:

  Dar sint jdemii de natii care nu cunosc aceste mamifere, habar n-au ce-i aia vidra sau lup...pe aia cine-i duce in Rai, broasca testoasa si diavolu tasmanian?! elefantu si cimpanzeul? pinguinu si foca?!

sa fim seriosi...sa lasam balivernele astea pe care nici copiii de la cresa nu le pot inghiti.
Titlu: Re: TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
Scris de: mr din 28 Noiembrie 2012, 17:02:14
Citat din: padme din  28 Noiembrie 2012, 15:06:45
Obiceiurile pot sa difere, insa semnificatul e unul pentru toti: botez-initiere; nunta-legatura; inmormantare-trecere....
Daca impricinatul initiat si cu legaturile facute ar fi in cunostinta de cauza, mi s-ar parea un lucru in regula. Dar cum majoritatea sunt botezati si legati de ceva ce habar nu au (poate pentru ca autoritatea nu doreste sa transmita sau...habar nu are ea insasi)... imi pare ca e o problema.
De trecerea mortii nici nu mai vorbesc pentru ca daca nu sunt intrunite initierile si legaturile veritabile.... moartea e bau-bau.