Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI

Creat de Tayka, 31 Decembrie 2010, 12:45:56

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Tayka

FLOSTBM-desigur cã dacã lucrurile vor fi lãsate aºa,b.o.r.se va face cã plouã,s-au cum zici cã nu-ºi vor pune mintea cu oile rãtãcite,dar dacã aceste oi vor reuºii sã le convingã ºi pe celelalte din marea turmã cã nu sânt oi ci oameni care nu mai au nevoie de cohorta de aºa ziºii,,pãstori''care sânt mai degrabã ciobani pãcurari,ºmecheri ºi prefãcuþi ºi în bunã parte homosexuali ºi care nu ºtiu sã le conducã pe adevãratul drum ci doar sã le mulgã cât mai bine,atunci aceºtia mai mult ca sigur cã vor rãmâne fãrã obiectul muncii,ºi vor fii nevoiþi sã-ºi schimbe meseriile ºi uniformele.Probabil cã atunci se vor apuca de ..politicã,o meserie apropiatã lor.. :evil: :-D
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

adrian75

Faptul ca jucam poker cu preotul din sat si beam vodka,nu inseamna ca cele 10 porunci lasate de Dumnezeu lui Moise sau Predica de pe munte a lui Isus nu mai erau valabile...ar fi o grava eroare sa confundam religia cu Dumnezeu. Religia afirma ca vorbeste in numele lui Dumnezeu,insa nu este asa!Pe mine unul nu ma intereseaza ce are de spus religia,ma intereseaza ce are de spus Dumnezeu si cum pot invata ceva din ceea ce EL ne-a transmis. Inca ceva ...am auzit ca Talmudul ar afirma ca Isus ar fi de fapt fiul unui soldat roman,BIBLIA afirma ca este fiul lui Dumnezeu...Daca am lua in consideratie ca Biblia ar fi falsa,cine poate sa garanteze ca Talmudul ar fi adevarat? Mai devreme sau mai tarziu,intrun fel sau altul va veni vremea scadentei,timpul incheierii socotelilor cu actuala oranduire umana....se va vedea atunci cine a avut dreptate Isus sau niste carturari evrei....

Tayka

Adrian-Acest topic se ocupã doar de ,,activitatea'' gãunoasã a bisericii ortodoxe române Problemele de religie creºtinã expuse de tine cred cã sânt mai bine expuse ºi comentate aici:
Teoria conspiraþiei despre creºtinism;http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,2460.0.html
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

socrate

"Scrisoarea deschisa" a lui Pavel Corut este adresata mai mult "publicului",decit preafericitului patriarh,care "stie " mai bine decit Corut, rolul si rostul ideologie patriarhale aplicate sub forma crestina a acesteia,"izvorul" preafericirii tagmei preotesti si a laic'o religiosilor politicieni ,aflati la guvernare din  '89 ,pina la ora actuala.
"Publicul beneficiar" al acestei scrisori fiind format dintr'o "turma religioasa " majoritara, profund si intens indoctrinata in suportarea PACATELOR(nedreptatea sociala etc..) fiind incapabila sa perceapa ADEVARURILE acestei scrisori si astfel mesajul Imnului National.
Interesant este faptul ca, Corut nu a scos o vorba despre "originea" patriarhala a nemultumirilor sale exprimate in aceasta scrisoare,aceasta deoarece din cite am inteles el este adeptul religiei Daciei din perioada lui Zamolxe,cel care a infaptuit trecerea de la ideologia Materna(Matriarhat) la nefasta ideologie patriarhala si formele sale de manifestare,sclavagismul,feudalismul,capitalismul si cap.democratic(neosclavagismul).
Concluzionind deci,2 ideologii Guverneaza Omenirea,ideologia Materna(Matriarhatul)  si ideologia Paterna(patriarhatul),evident orinduirea Matriarhala se mai "foloseste" doar in mici comunitati aflate departe de nefasta "civilizatie" patriarhala,iar cea patriarhala se "foloseste" la scara planetara, Istoria(mama intelepciunii) si crunta realitate  demonstreaza  diferenta de "clasa" dintre cele doua PRINCIPII,Fem, si Masc. si  ideologiile aferente.
PS.Sunt constient de clasa celor ce posteaza opiniile pe acest forum,Nu sunt la inaltimea cunostiintelor lor,dar daca sunt acceptat am sansa sa ma "comformez" oarecum exsigentelor  Rationale si de Exprimare impuse.
Multumesc pt.acceptarea mea pe acest forum.

Tayka


Citat din: socrate din  08 Ianuarie 2011, 01:11:49
"Scrisoarea deschisa" a lui Pavel Corut este adresata mai mult "publicului",decit preafericitului patriarh,care "stie " mai bine decit Corut, rolul si rostul ideologie patriarhale aplicate sub forma crestina a acesteia,"izvorul" preafericirii tagmei preotesti si a laic'o religiosilor politicieni ,aflati la guvernare din  '89 ,pina la ora actuala.
"Publicul beneficiar" al acestei scrisori fiind format dintr'o "turma religioasa " majoritara, profund si intens indoctrinata in suportarea PACATELOR(nedreptatea sociala etc..) fiind incapabila sa perceapa ADEVARURILE acestei scrisori si astfel mesajul Imnului National.
Socrate-Salut ºi bine ai venit pe forum.
Desigur nici nu ne putem astepta ca îndoctrinaþii turmei sã priceapã asa peste noapte cã de fapt sânt duºi cu zãhãrelul ºi sãi bage în somaj pe neprihãniþii pãcurari,dar dacã noi ceilalþi(oile pierdute)am cere ca mãcar sã nu mai fie finanþaþi ºi de cãtre stat, sã rãmânã doar liber profesioniºti precum am înþeles cã vor sã procedeze ºi cu medicii,atunci personal cred cã ar cam venii peste
ei apocalipsa,pentru cã oiþele lor sânt bune la mãtãnii dar cam slabe la..muls,(cam starpe),cãci una e sã mulgi dela întregul popor ºi alta doar dela micii..enoriaºi,ºi atunci vom vedea de unde vor mai fii plãtite cohortele de preoþi dolofani ºi hermafrodiþi.. :mrgreen: :evil:

Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

socrate

Interesanta afirmatia Cautatorului:Sunt doar un credincios care totusi crede in "tampenii" de genul:  "Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti", nu fura, nu minti, nu ucide, fa milostenii catre cei care n-au, iubiti-va vrajmasii, si altele asemenea.
Deci, "cautatorule" sa cautam a afala ADEVARUL din ADEVAR a acestor "indemnuri": nu fura, nu minti, nu ucide etc.,d-zeu tatal spune ca: ce'i ce infaptuiesc aceste "fapte"(pacatuiesc) au de tata pe dracu,sunt NEGHINA si infaptuiesc voia tatalui lor care este in ei,punct,tot "el",de data asta,POTUNCESTE:Nu va "impotriviti"  acelora care infaptuiesc aceste "fapte imorale",ba mai mult cere a fi BINECUVITATI,"ce'i " despre care "el" spune ca,   au de tata pe dracu.INTREBARE?poti argumenta ca acest d-zeu tatal este atit de prost pe cit se descrie de MARE!?,sau datorita INTELEPCIUNII(STIINTEI)  sa descoperit perversitatea si ticalosia enorma a ideologiei patriarhale,pusa in aplicare de acest mascul zeu cu sprijinul nemijlocit a tagmei preotesti!?
Se pare,ca Salbaticitul GRIU" (Fii Ratiunii) au fost treziti la REALITATE si au pornit pe drumul ireversbil a CUNOASTERII ADEVARULUI despre idologia patriarhala,cauza Haosului Social a Omenirii.Asa ca,Cautatorule cauta sa "raspunzi" la cit mai multe "intrebari" pe aceasta tema, aducid in sprijinul "afirmatiilor religioase" si Logica,Filosofia,caci d-zeu tatal a spus:iata ca omul este ca unul dintre noi,cunoaste BINELE si RAUL,ori Logica si Filosofia,tocmai asta studiaza.


socrate

  Tayka-bine v'am gasit, de mult doream sa pot gasi un asemenea forum cu asemenea oameni Rationalisti si Realisti.
Nenorocirea este ca,Rationalisti(oameni corecti si cinstiti prin definitie,in limitele general acceptate de acestia) sunt nevoiti sa suporte consecintele nefastei porunci patriarhale:Nu va impotriviti celor ce va asupresc si napastuiesc,de unde deriva intreaga Nedreptate Sociala si faptele Antisocilae , Imorale etc..
"Religia este consideratã de oamenii obiºnuiþi ca fiind adevãratã, de cãtre înþelepþi ca fiind falsã, de conducãtori ca fiind utilã" - Seneca cel Tânãr
DREPTATEA,Nu, a fost,Nu, este si NU va fi religie(prostologie)- Socrate,forumistul.

Urban

@Cautatorul

Citat"Stiu, adevarul doare, adevarul este greu de acceptat, adevarul deranjeaza, adevarul te sileste la o atitudune PRO sau CONTRA, adevarul incurca, adevarul te pune pe ganduri, adevarul te... SI VINDECA.
Poate multi, prea multi sunt deranjati de cum se pune problema dar un lucru este sigur: ca sa te vindeci trebuie sa stii de ce suferi... Nu se poate altfel. Este imposibil. Daca nu ti se pune corect diagnosticul, nu vei stii de ce medicul iti prescrie si iti spune ceea ce iti spune. Apoi este numai treaba ta daca vrei sa te vindeci sau sa crapi. Nimeni nu pierde sau castiga ceva, decat TU INSUTI."

Bibliografie
http://danuttanase.wordpress.com/2010/12/18/isus-hristos-si-cei-12-prostanaci-ep-1/


flostbm

Cred ca esti prea drastic in scenariul propus. Trebuie sa accepti ca adevarul este o notiune abstracta si fiecare parte tine la .. adevarul sau''. Nu cred ca trebuie sa se duca o lupta asa cum o descri tu ci cred ca pana la urma adevarul va iesi la iveala numai pentru cei care il cauta si vor s-al cunoasca cu adevarat. cu alte cuvinte adevarul va fi revelat. calea pe care fiecare din noi o va urma este o optiune personala si fiecare parere sau drum trebuie respectat. Daca vei incepe o lupta asa cum ai descris-o poti fi sigur ca ai pierdut-o din start pentru ca esti pe o cale gresita. Nu trebuie sa ignori faptele sfintilor(si nu sunt putine! poti sa incerci sa citesti PATERICUL... CU ATENTIE!!!!) si mai ales revelarea divinitatii. Toleranta maxima si intelegere deplina. :lol:

adrian75

Ca biserica crestina de azi s-a indepartat de normele morale universale este un lucru clar pt toti...toti cei care vor sa vada dincolo de aparente,insa nu comportamentul bisericii sau al preotimii este important ci acele norme universale de care vorbeam. Biserica ortodoxa romana este o institutie publica ce traieste din bani publici,primeste plocoane grase de la guvern e firesc sa fie alaturi de conducatorii politici oricare ar fi ei si orice ar face. Insa biserica ortodoxa nu vorbeste in numele lui Dumnezeu,de fapt ce institutie poate pretinde ca vorbeste in numele lui Dumnezeu ( mai ales ca prin Dumnezeu eu inteleg acei ELOHIM din Vechiul Testament -descrisi foarte bine si de Enoh in cartea Jubileelor). Biserica ortodoxa este un suport pt puterea politica ,iar la randul ei puterea politica ai intoarce serviciile facute. Insa normele morale : sa nu ucizi ,sa nu furi, sa nu minti etc... nu apartin bisericii ortodoxe, de fapt nu apartin nici unei institutii de pe Pamant nici de acum ,nici din trecut. Sunt norme morale universale scrise in constiinta noastra ,,,acum omul a ajuns ca unul din noi cunoscand binele si raul""  ..biserica face ceea ce trebuie in favoarea ei pe banii nostri si sa nu credeti ca se va schimba ceva prea curand.. Mie unul nu trebuie sa-mi spuna un preot : sa nu ucid sau sa nu fur astea le am scrise in constiinta mea. Cred ca de aici ar trebui sa plecam fiecare din noi daca vrem sa cunoastem adevarul oricare ar fi acest adevar!

padme

Citat din: zamotrak din  06 Ianuarie 2011, 22:22:59

Acelasi simbol (ochiul in triunghi,al lui Horus) in Domul din Milano ,in mai multe locatii,de la parter.Fotografiatul,interzis ,normal...,la intrare cativa baieti cu ceafa groasa ,cauta in posete,genti,............... 8-)

Eee, fotografiatul este interzis cam in toate locurile de cult, mai ales cele cu destinatie turistica! Si in plus de asta mai au anumite cerinte cu privire la tinuta, la intrarea in biserici mai ales- barbatii cu capul descoperit, femeile nu prea dezbracate daca e vara, etc.
Ideea e sa stii ce si unde sa cauti aceste simboluri! Daca am reusi sa le strangem pe toate si sa le punem cap la cap cred ca am ajunge la o intelegere  logica a multor lucruri!

andrei

Citat din: Tayka din  08 Ianuarie 2011, 02:22:44
Socrate-Salut ºi bine ai venit pe forum.
Desigur nici nu ne putem astepta ca îndoctrinaþii turmei sã priceapã asa peste noapte cã de fapt sânt duºi cu zãhãrelul ºi sãi bage în somaj pe neprihãniþii pãcurari,dar dacã noi ceilalþi(oile pierdute)am cere ca mãcar sã nu mai fie finanþaþi ºi de cãtre stat, sã rãmânã doar liber profesioniºti precum am înþeles cã vor sã procedeze ºi cu medicii,atunci personal cred cã ar cam venii peste
ei apocalipsa,pentru cã oiþele lor sânt bune la mãtãnii dar cam slabe la..muls,(cam starpe),cãci una e sã mulgi dela întregul popor ºi alta doar dela micii..enoriaºi,ºi atunci vom vedea de unde vor mai fii plãtite cohortele de preoþi dolofani ºi hermafrodiþi.. :mrgreen: :evil:

Cred ca te inseli,sperind ca daca statul va refuza finantarea cultelor,preotii,pastorii sau ma rog cum se va fi numind ei prin diferite religii si mai marii lor,ar ajunge someri sau muritori de foame.In timp religiile si-au format un mecanism de colectare a banilor,mult mai eficient decat cel al statului.Ai fi mirat daca ai putea sa faci o comparatie intre sumele pe care o biserica oarecare, sa zicem ortodoxa, ii primeste ca finantare de la bugetul de stat si sumele pe care le colecteaza separat un preot in timpul unui an(la cununii,imormintari,botez,sume pe care le cer pt.intretinerea bisericii,cimitirelor,vinzari diverse si ma rog lista este mult mai lunga).pariez ca totalul sumelor din urma este de citeva ori mai mare decit ce primeste de la buget.Si te rog sa observi urmatoarea chestiune:Daca se anunta ca se scumpeste ceva cu citiva banuti toata lumea injura printre dinti.In schimb daca preotul spune:--Duminica ,toata lumea,sa dea atitia bani pt. Sfinta biserica--,toti isi fac cate o cruce mare si se prezinta cu banii in dinti.
Dacă citești doar cărți pe care toată lumea le citește nu vei putea gândi decât cum toată lumea gândește.

abyss

Tu câþi bani ai dat în viaþa ta Andrei la bisericã? Nu de alta da am impresia cã toþi cei care înjurã religia nu frecventeazã templele dupã cum habar nu au de textele sacre... Valabil ºi pentru majoritatea popilor ãºtia nenorociþi ºi ipocriþi care nu ºtiu cum sã fugã mai repede din biserica dupã slujbele de duminicã etc. Trãim sfârºitul unei lumi ºtiute.
Vai de capul nostru ºi de þara asta nenorocitã.

Am din ce în ce mai des senzaþia cã sunt un strãin într-o lume strãinã ºi stranie.

andrei

  Te rog sa ma crezi ca daca nu eram in cunostinta de cauza, nu imi expuneam parerile aici.Ambii parinti mi-au decedat in decurs de citiva ani si acum stiu pe propria piele cam ce fel de taxe percepe Biserica Ortodoxa pentru diferitele servicii,de la achizitionarea unui loc de veci pina la plata pentru intretinerea acestui loc,sau plata anuala pentru pastrarea acestui loc(care nu e totuna cu cealalta).De asemeni stiu bine tarifele pt.festanii,slujbe,prohod,clopotar,dascal si daca stau sa enumar te plictisesti garantat.Sa stii ca asemenea taxe se mai percep si pentru;cununii,boteze,intretinerea bisericii etc.In alta ordine de idei,-ca oricine pe lumea asta cred intr-o putere suprema,care a creat lumea, si Universul si care se poate numii Dumnezeu,dar care nu prea cred ca are mare legatura cu biserica asta ,ce pare  din  ce in ce mai aproape de Pamant ,decit de Ceruri.Cit destre Textele Sfinte, banuiesc ca stii la fel de bine ca mine ca au fost cenzurate, talmacite si rastalmacite de-a lungul istoriei tot spre gloria si dreapta ascultare a preotilor si bisericilor.Totusi,da,majoritatea le-am citit si parca nu mi se par niste texte de capatai dupa care se indruma biserica in general.Cat despre preoti,ce pot sa spun?Tu i-ai caracterizat foarte bine.Asi mai adauga; prefacuti,apucatori,avari,mincinosi.Si da ai dreptate,traim niste vremuri ciudate.E si senzatia mea.
Dacă citești doar cărți pe care toată lumea le citește nu vei putea gândi decât cum toată lumea gândește.

mr

Citat din: padme din  09 Ianuarie 2011, 13:28:22
Eee, fotografiatul este interzis cam in toate locurile de cult, mai ales cele cu destinatie turistica! Si in plus de asta mai au anumite cerinte cu privire la tinuta, la intrarea in biserici mai ales- barbatii cu capul descoperit, femeile nu prea dezbracate daca e vara, etc.
Ideea e sa stii ce si unde sa cauti aceste simboluri! Daca am reusi sa le strangem pe toate si sa le punem cap la cap cred ca am ajunge la o intelegere  logica a multor lucruri!

Asa e. Totul sta in felul in care intelegem sensul simbolurilor vechi. Simbolurile exprima, in general, in esenta ceea ce ar putea fi scris pe pagini sau capitole intregi (atunci cand se poate exprima in cuvinte sensul). Nu mai zic de sirurile de simboluri care se completeaza si se "citesc" dupa o anumita "cheie".
Aceasta "intelegere" a simbolurilor a ajuns sa fie ocultata pe de o parte pentru ca s-a vrut acest lucru de "elite" deturnand astfel interesul iar pe de alta de gradul scazut de constiinta la care au ajuns masele ajungandu-se astfel pana la ridiculizarea lor.

Cred ca simbolurile nu pot fi "citite" corect daca nu sunt dublate de un "efort" sustinut in deprogramarea "obisnuitului" in prima faza urmat de o centrare cat mai buna in perspectiva sinelui propriu si automat a "societatilor" din vechime care au transmis prin intermediul simbolurilor sacre stiinta lor superioara (pentru ca, in stiinta veche, se considera ca lumea fizica este reflectarea, condensarea directa a lumilor intermediare si cauzale - adica a partii subtile din fiinta).   
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein