Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Război intr-un cuvant!!!!

Creat de angellla29, 05 Octombrie 2011, 19:46:02

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Arhanghelul

#420
Citat din: kandaon din  18 Martie 2014, 18:50:30
Parerea mea e ca Rusia a cam pierdut de fapt. Adica ei aveau cumva in mana toata Ucraina (inclusiv prin regimul lui Ianukovici) si acum au ramas doar cu Crimeea si posibil inca ceva regiuni din Ucraina (aici apele sunt inca tulburi, inca nu e nimic sigur).

Eu zic ca gresesti aici ... rusii au pierdut Ucraina cu EuroTarlaua ... au recuperat acum o parte si inca o parte si va mai veni o parte prin Transnistria ... bomboana de pe coliva este Buceagul ... cine il ia ala ... este cel mai tare(vom trai si vom vedea) ... pentru 5-10 ani ...
Parerea mea ...

Aducere aminte :
""OZN-uri în timpul Revoluţiei Române din 1989

OZN-urile au fost văzute chiar şi în nopţile Revoluţiei din 1989! Chiar generalul Emil Străinu confirmă prezenţa unui obiect neidentificat în noaptea de 21 decembrie, care l-ar fi speriat foarte tare pe Nicolae Ceauşescu.
Noaptea de 21 decembrie 1989 a fost ultima în care Nicolae Ceauşescu a primit veşti de la un emisar despre situaţia din ţară. Aflat alături de singurii oameni în care mai avea încredere într-un birou ascuns, dictatorul a aflat de apariţia unei nave ciudate deasupra României.
"Deasupra Podului Prieteniei ce leagă Giurgiu de Russe la înălţime foarte mare exista un obiect zburător de dimeniuni foarte mari care nu pare a fi elicopter sau avion. E ceva de dimensiuni foarte mari, luminează şi stă acolo nemişcat de aproximativ o oră", a spus generalul Emil Străinu.
Vestea aceasta l-a speriat cu adevărat pe Nicolae Ceauşescu.
"La primirea acestei veşti, conform celor doi martori care mi-au relatat întâmplarea, Ceauşescu efectiv s-a îngălbenit. Între timp, în cameră, apăruse Elena Ceauşescu, s-a întors către ea şi a spus cu o voce absolut sugrumată de emoţie: S-a terminat, au venit să mă ia", a adăugat generalul Emil Străinu.
Acea lumină de la Giurgiu nu a fost singura observată în nopţile Revoluţiei. În câteva zone de mare importanţă tactică pe cerul nopţii au putut fi observate lumini de diverse culori care au apărut şi uneori au staţionat "la punct fix".
Prezenţa lor, observată atât de militari, cât şi de civilii aflaţi prin apropiere, a alimentat ulterior poveştile despre OZN-urile care ar fi "participat" la Revoluţia Română.
""

P.S. Deasupra Ucrainiei au fost observate doar cilindri nu triunghiuri sau discuri ...
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

Ganditorul

#421
Jocurile inca nu sunt facute - pentru ca lupta nu se da pe teritorii ci pe rezerve.
Asa cum era de asteptat dupa taierea conductei de gaze din Rusia, via Ucraina, apar primele intentii ale SUA de a deveni furnizor de gaze naturale pentru UE :

PROTESTE LA PUNGESTI: LOCALNICII AU INCERCAT SA OPREASCA MASINILE CHEVRON
http://www.livearad.ro/proteste-la-pungesti-localnicii-au-incercat-sa-opreasca-masinile-chevron/

Nu conteaza ca noi romanii vom ramane cu poluarea ce va afecta generatiile viitoare, nu conteaza ca suntem cotropiti, agresati de companiile de resort, care doar aparent au o prezenta legala in Romania - conteaza doar ca "avem onoarea" sa salvam criza din estul continentului dand gaze ieftine spre UE.
Banii pe gaze nu-i luam noi ci ...furnizorii de "tehnologie".

Cam asa ar fi jocurile finale, asa cred "ei" - dar mai vedem. S-ar putea ca furtul rezervelor naturale din Romania sa-i coste cam mult. Parerea mea.

terraflorin

Un soldat ucrainean a fost ucis prin împușcare, marți, în timpul unui atac asupra unei baze militare ucrainene de la Simferopol. Soldatul, care era de pază, a fost rănit grav la gât, iar ulterior a decedat. Pe de altă parte, comandantul Marinei ucrainene, Serghei Haiduk, anunțase că un ofiţer ucrainean a fost rănit prin împuşcare la Simferopol, într-o tentativă de luare cu asalt a unei bazei militare din capitala Crimeei, ocupată de trupe ruse, potrivit agenției UNIAN.
http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Extern/Europa/Crimeea+Incidente+militari+rusi+ucraineni+raniti

Arhanghelul

#423
http://www.resboiu.ro/daca-rusia-ataca-moldova-nu-vom-interveni-militar/



:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05


Xanadron

Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Xanadron

Un link polonez, doar ca sa vedeti nivelul incredibil  :-o la care-au progresat foste tari socealiste si pretine :-D in domeniul productiei de armament high-tech, comparativ cu starea mioritica post-lovilutie. 8-)

http://www.pho.pl/en/
http://www.pho.pl/products-and-services/
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Arhanghelul

Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

terraflorin

,,Primăvara rusă": Cum sunt învăţaţi ,,turiştii" ruşi să provoace haos în Ucraina, cu arma la purtător

Citeste mai mult: adev.ro/n40acp

http://rusvesna.su/

al_pacino

Razboi mondial termonuclear. Unde v-ati refugia si de ce? Vorbesc atat de teritoriul Romaniei, cat si de alte continente. Chiar sunt curios sa va aflu opiniile in cazul unui astfel de scenariu viitor, mai mult sau mai putin ipotetic...  :roll:

Xanadron

Deşi nu cred în continuare să fie cuprins în agenda Veghetorilor/Recoltatorilor noştri :-) vreun rezbel termonuclear (simplist vb., care cioban şi-ar lăsa oile-n prăpastie?), unele lucruri se precipită totuşi vizibil.
Chiar dacă Victor-Viorel (ai naibii consilieri în derîdere "pro" are Băse ăsta) s-a dat azi demonstrativ-ostentativ c-un F-16, înclin să cred că asistăm doar la... încălzirea unui nou Război Rece de faţadă, cu scopuri precise (nu-i cazul vreunei analize geopolitice savante, care oricum n-ar schimba ceva.)

Ontopic însă, în varianta cînd facţiunile cele mai iresponsabile ale Sforarilor :evil: (sau poate băieţii Omenirii 2.0 care şi-au făcut deja bagajele pentru altă planetă :planet:) pun totuşi în aplicare un scenariu serios de depopulare a Terrei, chiar nu văd vreun loc sigur de retragere-  nici măcar pentru grangurii cu locuri rezervate prin micro- sau mega-bunkere.

Iar pentru unii dintre noi ăştia mai amărăştenii, dar cu minime resurse, "clasicii" munţi n-ar fi decît o soluţie temporară de amînare a inevitabilului, fiindcă refacerea post-iradiere masivă a biosferei ar dura secole, dacă nu milenii.
Acu' e vorba şi de preferinţe personale - eu unu' nu m-aş zbate ca să am în final parte de-o moarte lentă, chinuitoare.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

classic

#431
Citat din: al_pacino din  15 Aprilie 2014, 14:54:57
Razboi mondial termonuclear. Unde v-ati refugia si de ce? Vorbesc atat de teritoriul Romaniei, cat si de alte continente. Chiar sunt curios sa va aflu opiniile in cazul unui astfel de scenariu viitor, mai mult sau mai putin ipotetic...  :roll:
In primul rand, un razboi nuclear nu ar fi rentabil pentru niciuna dintre partile implicate, cu atat mai mult pentru fratele cel mare. Cui i-ar folosi un pamant depopulat si arid, chiar si avand toate economiile lumii la picioare? Si de ce si-ar dori bancherii lumii sa traiasca, precum sobolanii, ascunsi prin cotloanele pamantului, cand se pot bucura de razele soarelui, de aerul aproape curat si de de profitul adus de o asemena mana de lucru? "Ce-i foloseste omului sa castige lumea intreaga, daca-si pierde sufletul?"
Nici macar diavolul insusi nu ar pune la cale un asemenea plan de depopulare a terrei. Singura entitate care ar permite asa ceva, ar fi SkyNet - care deocamdata e in faza incipienta (Google, Facebook etc).

Ipotetic vorbind, un posibil scenariu post-apocaliptic il regasesti in  lung-metrajul "The Road" (2009). (click pe punct pentru a-l viziona)

Stire de ultima ora: http://www.ziare.com/international/ucraina/moment-istoric-s-a-ajuns-la-un-consens-in-cazul-ucrainei-1294341
We all live under the same sky, but we don't all have the same horizon.
(K. Adenauer)

panta_rh_ei

Dincolo de ce ne spun  istoricii şi politicienii despre cauzele declanşării conflictelor militare mai mari sau mai mici, principala motivaţie a fost restabilirea echilibrului de forţe. Acum nu mai vorbim de echilibru. Vorbim de hegemonie. Nu vorbim de supremaţie a unui stat asupra altor state ci asupra tuturor statelor.
Toate stările conflictuale din ultimii ani au avut drept scop strângerea laţului în jurul Rusiei.  Inverşunarea cu care este provocat Putin te obligă parcă să te gândeşti că se tem de această Rusie care, să fim serioşi, n-are intenţia să atenteze la ţărişoara noastră punând în pericol graniţa estică a NATO.
Îmi amintesc că la câţiva ani după operaţiunea "Furtună în deşert", am urmărit pe un canal Discovery un documentar  despre noutăţile în materie de război testate atunci la "locul faptei". Zilele trecute citeam  despre tunul cu laser realizat de americani, ce urmează a fi testat în vara-toamna acestui an dar şi despre tunul electromagnetic  ale cărui proiectile pot atinge ţinte la 180km şi care va deveni operaţional în 2016, iar în forma perfecţionată va scuipa proiectile la viteze supersonice, până la 400km.
Tot acum câteva zile prezidentul nostru spunea c-a vizitat sau va vizita o navă militară americană dotată cu armament ultraperformant care poate face "curăţenie" în jurul ei pe o rază de 160km în aer,apă, luciul apei.
Atunci înţeleg de ce urlă cineva din toţi bojocii să vină NATO cu toate forţele, că ne atacă bau-bau – armele astea or fi deja operaţionale şi e musai să fie testate în focul luptei, nu?
Pă unchiu' Sam îl doare la bască de ucrainieni, de CRIMEEA, estul Ucrainei. El are problemele lui şi trebuie să le rezolve. Că vor fi victime colaterale p'aci pă la noi, pă la ucrainieni, ruşi...soarta. O să-i întrebe pe ei cineva de sănătate? Nici vorbă – ei sunt apărătorii democraţiei şi drepturilor/libertăţilor  omului.
În "Putin-Omul fără chip", Masha Gessen, corespondentul rus pentru US News/World Report , vorbeşte despre incredibila ascensiune a lui Putin, o biografie deloc cosmetizată  din care reiese că acest om a obţinut întotdeauna tot ce şi-a propus.
Fost KGB-ist,  înţelege foarte bine cum stau lucrurile. Ştie că trebuie să se apere dar cât să poată şi el cu tot mapamondul pe capul lui?
Posibil să iasă şi ceva scântei dar, dacă va fi un război, va fi între actualii aliaţi pentru că sunt şi alte orgolii rănite care mocnesc, nu uită şi nu iartă iar jandarmul lumii s-ar putea să fie nevoit să se apere. Abia atunci va fi scrâşnirea dinţilor.
Părerea mea la miez de noapte.

P.S Am văzut acum link-ul postat de @classic. E bine că s-ajuns la un consens dar fierbinţeala n-a trecut. Dacă nu cumva suntem în "1984"-ul orwellian. :-o :-D
LIBERTATEA este doar aspectul negativ al intregului fenomen - viatza omului - al carui aspect pozitiv este RESPONSABILITATEA. LIBERTATEA  este in pericol sa degenereze intr-un capriciu daca nu este vietzuita in termenii RESPONSABILITATZII.

Arhanghelul

#433
A aparut si ...  big false flag ...

""Vasyl Krutov, seful operatiunii, a declarat, in cadrul unei conferinte de presa organizata la Kiev, ca glontul tras de un lunetist a lovit rezervorul elicopterului Mi-8, ceea ce a provocat explozia.""

http://www.ziare.com/international/ucraina/atac-fara-precedent-in-estul-ucrainei-mai-multe-explozii-elicopter-in-flacari-1295611

P.S. Punct ochit ... punct "pornit" ...

""Faca-se voia Ta.""

P.S.2.

""17. La articolul 23, alineatul (3) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(3) Limita maxima de varsta pana la care cetatenii romani, barbati, pot indeplini serviciul militar in calitate de militar in termen este de 35 de ani." ""
""3. La articolul 3, alineatul (5) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(5) La declararea mobilizarii si a starii de razboi sau la instituirea starii de asediu, indeplinirea serviciului militar in calitate de militar in termen devine obligatorie pentru barbatii cu varste cuprinse intre 20 si 35 de ani, care indeplinesc criteriile pentru a indeplini serviciul militar."
""

http://www.dreptonline.ro/legislatie/legea_128_2012_modificare_lege_446_2006_pregatirea_populatiei_aparare.php
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

terraflorin

Mai este însă posibil  în ziua de azi un război mondial între trupe de dobitoace de-a valma... pardon... armate naţionale foarte bine instruite (la cules de cartofi) să devină carne de tun fără să gândească? Cu ce m-ar motiva (cine? care stat REAL?) să lupt (cu ce instrucție şi cu ce praştie) într-o eventuală conflagraţie mondială (neplanificată bineînţeles!)... de ce nu m-aş urca în barca mea (nu yaht că ''e'' taxele infernale) şi de ce n-aş pleca aşa prin apele internaţionale (la adăpost de orice lege naţională)... am tot ce-mi trebuie acolo... apă (cea sărată e reciclată la greu pe portavioane), mâncare (peşte, dar pot să consum şi scoici crude pt a varia) ... internet (prin satelit) ... prea multe intrebări, din păcate prea multe dobitoace, dar asta e legea naturii (pe care am uitat-o din cauza ''necesității'' banilor) în natură/univers există bogăţie nemăsurată imaginabilă... numai bugetu mondial de război dacă l-am stopa ce ar fi...