Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Incursiuni în Pãdurea Baciu, 1 septembrie 2007

Creat de spooky, 30 Octombrie 2007, 10:03:34

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

StarDust

Nu stiu daca intamplarea de mai jos e reala. Dar parerea mea e ca asemenea lucruri se intampla. Daca asta se intampla unui singur individ normal ca acesta nu va fi crezut, nu poti oferi nici o dovada ca asemenea lucru s-a intamplat, deci o asemenea experienta e pur personala si pentru ca iese din tiparele cotidianului de multe ori e ignorata si nu i se cauta nici o explicatie. De altfel ce explicatie rationala poti oferi pt. o asemenea experienta? Eu sunt convins ca asemenea experiente sunt perfect posibile.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

jean

#46
  Sigur ca ceva s-a intamplat acolo. Sunt implicate prea multe persoane. Daca asamenea eveniment era asociat numai persoanelor din padure putea fi vorba de o psihoza in masa. Daca o traire asemanatoare a avut si persoana care urma sa vina si care dormea, atunci lucrurile se complica. Intre grupul de prsoane si persoana care dormea in acest caz a avut loc un schimb informational, sau au primit aceasi informatie, fenomenul avand o cauza necunoscuta. Multe necunoscute are spatiul si timpul.
Adevarul este dincolo de noi

bungy

Padure ramane inca ''deschisa'' investigatiilor si ar trebui mers acolo cat mai des posibil pentru a avea in final unele dovezi ale fortelor supranaturale care se dezlantuie acolo. Eu am fost acolo de 2 sau 3 ori  insa pozele facute acolo nu au prezentat nimic spectaculos. Am avut doar o senzatia (unica) pe care am simtit-o in mijlocul acelor copaci stranii... :evil:


totul este relativ...

spooky

Interesanta relatarea... am mai auzit fel de fel de povestioare interesante din aceasta padure... aceasta e una dintre ele...

o sa pun si aici relatarea, sa fie...

---------------------------------
Aventura mea in Padurea Baciului
http://forum.realitatea.net/showpost.php?p=462026&postcount=45

Padurea Baciului, de linga Cluj, este cunoscuta celor interesati de fenomenologia neobisnuitului (ca sa nu-i zic neaparat paranormal).
Cind eram student la filo' in Cluj am avut si eu parte de o experienta ciudata, pe care n-am putut sa mi-o explic, dar care a fost reala, nu inchipuita sau voit considerata iesita din comun...
Pe vremea aceea nu doar baietii erau putini la filo, ci intregul efectiv eram numai 5 grupe a cite 20 de persoane (anii I - V), deci ne cunosteam intre noi mai bine decit, sa zicem, cei de la tara, dintr-un sat mai maricel. Cind ma gindesc ca acum la filo' numai o grupa are pe putin 120 de studenti, si sint cite 8 - 9 grupe intr-un an... (noi am avut concurenta de aproximativ 25 pe un loc, cind am intrat eu la facultate - eh, alte vremuri!).
De ce fac digresiunea asta? Pentru ca fenomenul prin care am trecut eu a fost trait - imediat anterior si imediat ulterior - de vreo citeva zeci de persoane, colege si colegi, cu care ne stiam foarte bine, si cu care ne hotariseram sa iesim la un soi de foc de tabara in toamna lui '89, cred ca era pe la inceputul lui octombrie, vremea fiind insorita si aerul proaspat dar placut, nu taios ca in alte toamne, mai recente. Am vrut sa mergem acolo inclusiv pentru ca recent se zvonise ca avusesera loc citeva fenomene ciudate ...si eram curiosi (plus ca in numar mai mare nu ti se mai pare chiar infricosator, dimpotriva, iti vine sa faci misto de toate - mde, eram tineri).
Citiva ajunseseram ceva mai devreme de ora fixata in micul luminis central al padurii (lumea din zona il cunoaste ca fiind cel mai ...interesant) si ii asteptam pe ceilalti, adunind vreascuri si te-miri-ce pentru a face un foc... Un coleg de-al meu, Tudor, urma sa vina cu masina si sa aduca niste ...ce credeti, slanina de-aia cu putina boia pe ea (vin am adus noi, cit sa ne ajunga tuturor), ca evident... ce merge la un foc de tabara mai bine decit slanina prajita in tepusa si sfiriind pe piine, cu niste brinza si ceapa plus mai apoi un pahar de vin...
Ei, se facea cam 5 si incepea usor-usor sa se insereze, focul ce-l aprinseseram tocmai incepea sa arda mai voios. Dar Tudor numa' nu aparea, noi incepuseram deja vinul si aprindeam tigara de la tigara...
La un moment dat, imi vine sa fac citiva pasi inspre cararea care venea dinspre oras, sa stiu macar daca isi parcheaza masina si urmeaza sa intre pe carare in padure... Ma uit mai atent, a, mi se pare ca-l vad. Acuma, colegul asta Tudor nu era foarte inalt, avea insa cam 1,85, deci sa zicem ca era de inaltime peste medie. Ma uit la el, parca totusi nu e el... se mai apropie putin, ba da, el e! Ii fac semn, imi zimbeste si imi arata, facind semn din cap, ce avea in miini (doua sacose maricele)... si vine si tot vine si se face mai mare si tot mai mare... si numa' nu mai ajunge... si mai fac citiva pasi inspre el, il vad clar ca vine incoace, deja e cam prea mare, prea lung adica, pare sa fie la mai putin de 20 de metri si inca tot vine si tot creste si tot mai inalt e si... numa' nu mai ajunge, il vad cum face pas dupa pas si ...incep sa ma simt cam nu prea in largul meu, deja se intuneca binisor si eu sint efectiv singur pe carare ...si Tudor vine si vine si nu mai ajunge, acuma pare sa aiba pe putin vreo 3 metri inaltime si... inca vine si cum dracu' de nu mai ajunge linga mine...! In jur, cararea parea sa fie luuunga si ea, copacii inaaalti, Tudor devenea uriaaas... La faza asta n-am mai rezistat si m-am uitat inapoi, ma indepartasem de ceilalti destul de mult, si... am luat-o repejor catre ei, iar cind am aruncat o privire inspre cararea pe unde venea Tudor, ia-l de unde nu-i. Ma opresc, ma uit cit pot de atent - dar, sincer, nu puteam fi prea atent, ca ma cam trecusera niste fiori - si... nimic, nu era absolut nimeni pe carare. Ajung cam tulburat inapoi linga ceilalti, si ...nu zic nimic, astia rideau si cintau "Morarita" (cu fuior cu tot, iar eu auzeam "cu fiorul" in loc de "cu fuiorul").
O colega imi face cu ochiul si-mi zice "Ce faci, zici ca nu vine Tudor?" O iau mai aparte si-i zic, uite ce chestie, asa si asa, tot. Zice "De-aia te-am intrebat, am vazut ca nu esti in apele tale, dar sa vezi faza, ca mai inainte exact asa am patit si eu". Numai ca ea fusese in cealalta parte a luminisului, si tot asa, il vazuse pe Tudor venind, tot mai inalt, tot mai aproape, fara sa si ajunga linga ea. Si ea era cam speriata si venise de citeva minute linga foc, printre ceilalti, dar nu spusese nimanui nimic.
I-am zis "Hai sa le zicem si lor, ca ceva clar nu e in regula" - "Or sa faca misto de noi, ce sa le zicem". - "Nu, ca eu nu mai stau aici, plec si inainte de asta tot le zic, daca tu nu vrei" ... Si... le-am zis. Bineinteles ca aproape toti au luat-o in gluma, dar Alec, celalalt coleg (in tot anul eram doar trei baieti) zice "Hai ma, ca vin cu tine sa vedem care-i faza" si atunci ne-am gindit sa ne impartim in cele doua directii, citeva fete sa vina cu mine pe cararea inspre oras si alte citeva fete sa mearga cu Alec, in cealalta parte. Important e ca ne-am adus aminte, si eu si Alec, sa luam la noi lanternele, pe care le aduseseram de-acasa tocmai sa putem vedea mai bine seara... daca ar fi fost ceva de vazut pe drum la intoarcere. Ramasesera sa stea linga foc citeva colege care chiar nu vroiau sa creada ca nu era nici un misto la mijloc si oricum erau cam sceptice de felul lor in asemenea situatii.
Ei, si ce sa va spun, am trecut cu totii prin exact aceleasi faze, probabil inclusiv in acelasi timp: intii l-am vazut, si unii, si altii, pe Tudor, asa cum il vazusem eu, la inceput, pe carare, am pus lanterna pe el, i-am facut semn, ba careva l-a strigat, el a facut exact acelasi semn cu capul inspre cele doua sacose din miini - la faza asta eu le-am zis imediat hai s-o stergem de aici ca asa a fost si data trecuta ...dar nu mai puteam nici sa ma misc de pe loc, si nimeni nu s-a clintit, iar Tudor venea si venea si se facea tot mai mare si mai inalt si numai nu ajungea... si nu ne urneam din loc nici unii nici altii, pina cind citeva fete au tipat si atunci am dat navala cu totii inapoi spre luminis unde ardea focul, vilvataie mare, de lumina la mai bine de zece metri de jur imprejur ...si ce credeti, din cealalta directie veneau urlind ceilalti, care - cum am aflat ulterior - patisera exact aceeasi chestie, dar in amanunt exact la fel. Cele 4 - 5 fete care ramasesera initial s-au amuzat de noi iar apoi ziceau ca asta e bataie de joc, ca le-am facut figura, ca unde-i slanina si etc... Pe vremea aia nu erau mobile, nu aveai cum da telefon decit de la cele publice, si alea erau hat-departe, spre oras, la sosea. Nu aveam cum sti ce se intimplase cu Tudor, de nu mai aparea si evident ca eram cam zdravan zdruncinati, noi astia care trecuseram prin toata tarasenia, in acel mod absolut identic. Deja trecuse de 6 jumatate si se intunecase de-a binelea; ne-am hotarit cu totii, totusi, sa plecam si sa scapam naibii de-acolo, plus ca eram si curiosi ce naiba totusi se putuse intimpla. Va zic sincer, daca as fi fost singur sau doar cu vreun coleg - doi, nu m-as fi simtit deloc bine in clipele alea, si-asa eram intors pe dos de cele intimplate... insa fiind vreo douazeci cu totii, discutind impreuna despre toate astea, nu ma simteam (si probabil ceilalti la fel) totusi ca si cum ceva ne-ar ameninta, eram doar ...tulburat si oarecum intrigat, dar nu intr-atit incit sa vreau sa mai ramin. Si, taman pe cind sa ridicam tabara, citiva tocmai urmau sa stinga focul, cam dezamagiti ca nu am mai prajit slanina si etc-urile de rigoare... ce credeti... de la distanta, de pe carare, apare Tudor. Toti ne uitam inspre el, il vedeam destul de bine (nu stiu care l-o fi observat primul, dar toti am strigat cite ceva inspre el, unii aproape cu repros) si ce sa va mai zic - treaba asta o poate confirma multa lume deja, si stiu ca pare incredibil, dar tocmai de-aia v-o spun aici, pe topicul asta - Tudor iar se apropie si iar creste si iar nu mai ajunge pina la noi, si-l vedem cu totii venind, si-l vedem cu totii facindu-se tot mai inalt, si-l vedem cu totii cum nu mai ajunge linga noi... Fetele care initial risesera incepura sa tipe si ca la comanda toti am tresarit si am facut fiecare ceva zgomot asemanator (n-as vrea sa cred ca si eu si Alec am tipat impreuna cu fetele, dar cert e ca nu am ramas deloc tacuti de data asta)... si Tudor, la tipetele astea, tocmai cind era mai mare si mai inalt si parea sa fie mai aproape, disparu din fata noastra - la cel mult zece-cinspe metri - ca si cum nici n-ar fi fost. Efectiv a disparut din fata noastra, dupa ce il vazuseram cu totii venind...
La faza asta pur si simplu nu a mai ramas picior de student in luminis, am pornit-o cu totii in fuga pe cararea din cealalta parte, si dusi am fost, nici nu stiu cum am ajuns la sosea, prin partea cealalta a padurii, mi s-a parut ca nu am facut nici 5 minute pina acolo. Acuma daca asta ar fi fost o secventa de film, regizorul din mine ar fi facut sa apara din nou Tudor, si pe cararea pe care ne retrageam noi, insa - desi atunci ma temeam cumva de asa ceva - nu s-a intimplat deloc asa. Cind am ajuns la sosea, ne-am simtit brusc eliberati ca si cum am fi scapat dintr-o inchisoare (tot ce va spun eu acum sint lucruri discutate si povestite si re-povestite intre noi si altora).
Iar daca va intrebati totusi ce se intimplase cu Tudor, e simplu, pare comic sau ironic, dar realitatea e ca, tot anticipind micul chef ce urma sa-l facem, isi luase niste vin si el si tot bause pina s-a imbatat zdravan, apoi adormise dupa-amiaza tirziu si de-aia nu a mai venit deloc, iar de trezit, s-a trezit cu mine si cu Alec la usa, sunind de zor, sa aflam care-i treaba si sa-i spunem ce-am patit.
Ei, si acuma urmeaza faza cea care a pus capac la toata treaba: dupa ce se mai dumireste, in loc sa rida sau sa spuna ca facem misto de el, aflind ce am patit, Tudor se uita tot mai serios si ne zice intr-un final "Ma, eu am avut un vis cu treaba asta, cam tot asa, nu mai tin minte tot, dar veneam pe carare inspre voi si voi va faceati tot mai mici si cu cit ma apropiam eu de voim, va vedeam ca si cum voi va tot indepartati de mine ...si stiam ca fac pasi inspre voi, ba inca v-am si facut exact asa semn cu capul spre sacose, cum ait zis, si apoi brusc ati disparut din fata mea, de m-am trezit tot leoarca si m-am dus la buda, dupa care am adormit pina acuma cind ati venit voi".
...Pina in ziua de azi, cind ne mai intilnim intre noi (rar) colegii din generatia mea, ne amintim mereu de faza cu Tudor, ba uneori si cind (tot rar) am ocazia sa ma infrupt - cu pofta de emigrant, fireste - din slanina noastra romaneasca, asa cum spuneam mai sus, cu boia si tot dichisul, imi mai aduc aminte de acele momente... si nu zimbesc intotdeauna, desi poate ar trebui.
"In a world of universal deceit telling the truth is a revolutionary act." -- George Orwell, 1984

Shadowman

#49
 Azi,15.03.2009,la emisiunea Reporterii Realitatii,difuzata de postul Realitatea TV,la ora 19 si 15 min. (acum o ora... )s-a prezentat un reportaj despre Padurea Hoia-Baciu : "Vinatorii de enigme - Padurea fermecata "
http://www.realitatea.net/emisiuni/reporterii-realitatii_23902_69417.html
(de la minutul 26 pina la min.33...)
Vizionare placuta !
" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

                                                                                        JOHN F. KENNEDY

alx

Citat din: Shadowman din  15 Martie 2009, 20:27:10
Azi,15.03.2009,la emisiunea Reporterii Realitatii,difuzata de postul Realitatea TV,la ora 19 si 15 min. (acum o ora... )s-a prezentat un reportaj despre Padurea Hoia-Baciu : "Vinatorii de enigme - Padurea fermecata "
http://www.realitatea.net/emisiuni/reporterii-realitatii_23902_69417.html
(de la minutul 26 pina la min.33...)
Vizionare placuta !
dupa vizionarea materialului realizat de cei de la (i)realitatea tv,cred ca titlul "Vinatorii de enigme - Padurea fermecata"nu a fost corect pus,si ar trebui schimbat in:
                 zanga party la padurea baciu
parerea mea!


PS  ar mai fi si alte variante de titlu:  - cine-am fost si ce-am vazut?
                                                  - corturarii
                                                   -pusca si cureaua lata
                                                   -trecui aseara prin codru...
                                                   
oricare dintre aceste titluri sunt perfecte pentru acest material,care nu a avut nici macar tangential de-a face cu Padurea Hoia-Baciu!
                                                   
                                                   
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

lylyt_ice

Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

Shadowman

" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

                                                                                        JOHN F. KENNEDY

klingonianul mascat

cel mai indicat pentru a elucida misterul ar fi sa te muti in padurea Baciu vreo luna de zile. daca intr-o luna de zile nu vezi niciun spiridus si nicio zana, atunci totul e fals. daca vezi macar o singura data spiridusi, atunci ei exista
Soarele este o stea din 100 de bilioane de stele in aceasta galaxie. Galaxia noastra este una din bilioanele de galaxii ce populeaza universul. Ar fi ilogic sa credem ca suntem singuri in acest univers. (Werner von Braun)

Shadowman

#54
Citat din: Shadowman din  08 Septembrie 2008, 15:29:44
 In emisiune s-a spus,citez :" Nu s-a gasit o explicatie la ceea ce s-a intimplat ."

Din pacate,nu stim cine si-n baza caror analize si masuratori a tras concluzia ca fenomenul e inexplicabil ...
Poate ne da Spooky o mina de ajutor...

In final,mi-am oferit o mina de ajutor.. :-D
Si-am gasit informatiile necesare !   :wink:

Misterele Clujului - Pãdurea Fãget, altã zonã ,,bântuitã"
     http://www.cetateanulclujean.ro/articol.php?id=925
" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

                                                                                        JOHN F. KENNEDY

maiami

RECUNOSC spooky ca as face si eu o incursiune in padurea baciu poate in viitorul apropiat dar trebuie sa mai gasesc pe cineva care sa fie pasionat de fenomenele care se petrec acolo
oricum este cam mica probabilitatea ca un fenomen deosebit sa se intample chiar cand ma aflu eu acolo
mie mi s-au intamplat niste fenomene paranormale si in viata cotidiana cum ar fi de exemplu simtirea unor energii inalte care nu stiu daca sunt de la fiinte extraterestre sau de la dumnezeu
recunosc ca nu am intalnit niciodata o fiinta extraterestra sau vreun inger dar aceste energii pe care le simt mai ales in biserica sunt reale
poate ca ei actioneaza din domeniul invizibil
VOICA MARIAN tel. 0746075513
va invit la cunoasterea prin stiinta

Shadowman

#56
SENZATIONAL ! INCREDIBIL ! BOMBA BOMBELOR !  :rocket:
S-au intilnit si-au cercetat ! Iele au fotografiat !  :-o

"Exclusivitate: «Ielele» din Padurea Baciu, fotografiate in noaptea de Sanziene"
http://www.gardianul.ro/Exclusivitate-%C2%ABIelele%C2%BB-din-Padurea-Baciu,-fotografiate-in-noaptea-de-Sanziene-s137739.html

Penibil.Nici macar guvizii nu inghit asemenea momeli...  :lol:
" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

                                                                                        JOHN F. KENNEDY

Nox

Da, da... ºi "ielele" erau dezbrãcate sã înțeleg, aºadar pozele au fost cenzurate. Aºa se explicã de ce nu se vãd în imagini...
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

lylyt_ice

   pai or fifost ielele autohtone...lenuta1, lenuta 2 si iacob ritzi... :-D
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?