Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Greșeli în Matrix

Creat de terraflorin, 08 Februarie 2015, 09:40:00

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

terraflorin


Greșeli în Matrix

Dovada că Matrixul este format şi condus de mașini este faptul că "cineva" de acolo nu este în stare să dea nume unor lucruri și oameni (lipsă de imaginaţie umană).

Iată câteva exemple date de Morpheus, un forumist de limba engleză (deci este normal ca să găsească "greşeli" în Matrixul de limba engleză):

Echipa de fotbal Arsenal este condusă de cineva pe nume Arsène Wenger. Chiar aşa?

Zona cu cele mai multe probleme în războiul din Afganistan este numită "Hell Man" (Helmand). Musulmanii tind să fie de două feluri: însoriți – sunny (Sunni) sau de rahat (???) – shit (Shiite).

Capitala Pakistanului este "Islamul este rău – Islam (is) bad" (Islamabad)

Generalul responsabil din armata americană este numit General David Petraeus – betray us. (ne trădează)


Greșeli în Matrix

Eu zic să ''umplem'' un topic numai cu aceste scăpări / erori ale Matricei, personale sau ''generale''.

terraflorin

"Efectul Mandela" – un număr mare de oameni îşi amintesc că Nelson Mandela ar fi decedat în închisoare cu mult înainte de "decesul" său la 5 decembrie 2013.

Efectul Mandela – când oamenii încep să descopere că istoria și amintirile lor nu mai par a fi sincronizate. Oare unii dintre noi cad din eroare într-un univers alternativ la un moment dat sau oamenii au amintiri flexibile care pot fi suprascrise cu alte informaţii din greşeală?

kandaon

Nu stiu daca neaparat are legatura cu Matrix-ul si niste masini (sau un supercomputer - IA) dar eu cred ca mai e un fenomen (de fapt cateva asociate) foarte interesant si nedeslusit (sunt mai multe teorii dar niciuna clara sau dovedita) si anume "deja vu".

Din ce am inteles cel putin doua treimi (unele studii spun de peste 90% chiar) dintre oameni au experimentat sentimentul de "deja vu" cel putin odata in viata, adica au senzatia ca au mai vazut sau trait sau cunoscut niste momente/locuri/evenimente/intamplari/persoane care apar, se intalnesc sau se manifesta teoretic pentru prima data.

Eu as asocia asta cu un fel de resetare a timpului. Ceva mai apropiat de ce se intampla in seria Terminator poate, mai degraba decat in Matrix.
Adica cineva din viitor fie da timpul inapoi pana la un anumit moment (varianta cea mai SF) fie se intoarce intr-un anumit moment in timp (calatoreste inapoi in timp) pentru a schimba ceva si astfel linia temporala se modifica cumva (poate nu in totalitate sau nu chiar pentru toti, doar unele chestii cheie ce intereseaza pe cel/cea/cei/cele care au calatorit inapoi in timp ori au dat timpul inapoi).

Oamenii au astfel senzatia ca au mai trait unele evenimente (isi amintesc uneori partial cate ceva din linia temporala originala care se repeta si in cea schimbata).

Nu inseamna nici ca Matrixul n-ar exista, poate ca program ce inregistreaza totul, undeva (gen cronica Akasha de care zic unii). Cineva care considera ca lucrurile nu au mers cum vrea sau cum trebuie deruleaza inapoi, vede ce s-a intamplat la un anumit moment (de unde s-au "stricat" lucrurile) si se intoarce in timp acolo (sau da un reset) pentru a incerca sa rezolve evolutia ulterioara.

Ar mai fi de discutat despre chestii populare si putin ciudate gen "vorbesti de lup si lupu e la usa" sau "mi-ai luat vorba din gura" dar astea tin mai degraba de domeniul parapsihologiei

terraflorin

kandaon ... acest deja-vu este catalogat de unii la rubrica greșeli în Matrix dar poate să fie aşa poate să nu fie aşa... Să zicem că există mai multe universuri paralele în multiversuri (deja trec la plural) şi anumite entităţi (boţi ai sistemului, observatori veghetori etc) se folosesc de portaluri (sau alte metode mai specifice) pentru a trece dintr-o lume în alta cu diferite scopuri, să zicem şi de a realiza nişte copii de back-up al lumilor (just in case). Procedee de aşa natură ar genera sentimentul de deja-vu şi în cazul experimentelor (adică noi şi alte ''victime'') fără să fie o greşeală în matrix, sau cel puţin nu e greşeală în matrix dpv al observatorului.

Dacă doriţi să vedeţi şi nişte greşeli fictive în matrix vă rog să vedeţi sau să revedeţi ultimele 2 episoade ale sezonului I al serialului Fringe - "The Road Not Taken" şi "There's More Than One of Everything".

Citez din episodul 19: Déja vu e pur şi simplu o scurtă privire către partea cealaltă. Aproape toată lumea trece prin aşa ceva. Ni se pare că am mai fost undeva pentru că, de fapt, chiar am fost... într-o altă realitate. E o altă cale. Calea pe care nu am ales-o. Aici deja-vu e explicat prin apariţia unor realităţi în funcţie de anumite ''alegeri'' care nu au fost alese.

Citez din episodul 20: - Voiai să deschizi o poartă şi să mergi până pe partea cealaltă ? - Nu... Nu e aşa simplu. Trebuie să găseşti locul potrivit, mai întâi. Cheia e să găseşti locul potrivit pentru a trece dincolo. Dr Bell a afirmat că lumea noastră are "zone sensibile", locuri unde constantele fundamentale ale naturii, cum ar fi viteza luminii, gravitaţia, masa unui proton, de exemplu, au început să se deterioreze. Drept rezultat, în aceste zone, membrana dintre realităţi e mai subţire, aproape poroasă. Triunghiul Bermudelor e una, dar mai sunt şi altele. Şi, până de curând, zonele astea erau extrem de rare. Ce vrei să spui prin "până de curând" ? - Ce s-a întâmplat ? - Noi, agent Dunham. Progresul ştiinţific, avansul tehnologic. Faptul că ne-am băgat nasul în legile naturii a grăbit degradarea acestor constante fundamentale şi a mărit numărul de "zone sensibile".

fiulploii

Din câte știu eu NU exista greșeli matriciale sub nici o forma.
Nici măcar faptul ca Kirk Douglas are 98 de ani si trăiește bine merci nu ma îngrijorează deși parca știam ca murise mai demult , clar înainte de 2009.
   Dar nu bag mâna in foc pt memoria mea.
   Dacă este vreo eroare , eu zic ca se afla in mintea umană.

terraflorin

Nu am experimentat personal amintiri cu moartea lui Kirk Douglas dar observ că nu eşti singurul: http://www.godlikeproductions.com/forum1/message267909/pg1

CitatWhy is Kirk Douglas Alive AGAIN!?
I clearly remember an interview
with Michael Douglas and Katherine Zeta
Jones and Michael Douglas was reminiscing
about his father in some Entertainment
show. It was 2000 because Wonderboys
just came out and I remember Michael
Douglas saying that his father(Kirk)
was happy that at least he was
around to see Cathering pregnant.
If you go to NNDB.COM you will
see their first child was born
in 2000! I have a clear memory
of this interview but I am
really SHOCKED to find out
that he's still alive.
Somethings up...