Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Intâlnire de gradul III, Bâlea Lac, 23-25 septembrie 1978 (Cãlin N. Turcu)

Creat de Urban, 28 Noiembrie 2007, 16:48:26

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

calator astral

Ginditorul> iti multumesc pentru aceste rinduri,deci nici tu nu poti crede o secunda ca ar putea fi vorba despre "o simpla farsa"...

the scout

Textul prezent la linkul de mai jos este dovada clara ca atunci cand un fapt cu potential senzational este transmis din gura in gura, fiecare mai adauga cate ceva de la el, acolo unde i se pare ca nu e suficient de palpitant!
Eu zic ca s-a exagerat prea mult si ca ne indepartam prea mult de adevar.
http://ionesi.blogspot.com/2011/04/terifianta-intalnire-de-gradul-3-de-la.html
Oricine poate sesiza nota de subiectivism din prezentare.... "soldatii au auzit cum cineva incerca sa deschida ferestrele, zgariind obloanele si rupand lanturile transversale cu care erau legate acestea." (wow!) sau urmatoarea: "urme de zgarieturi adanci pe peretii cabanei, la o distanta de 10 centimetri una de cealalta, ca si cum o mana uriasa, cu patru degete, ar fi incercat sa rupa obloanele" (ha-ha). Cei care au documentat cazul nu au scris nicaieri ca ar fi fost rupte niste lanturi, sau ca acele zgarieturi ar fi fost adanci (din contra) ori ca ar fi fost zgariati peretii si nu obloanele!
Nu stiu de ce, dar simt aceeasi tenta de subiectivism si la cei care sustin aici atat de incordat ca la Balea Lac a fost vazut un "drac".
Calatorule astral, sper din tot sufletul sa nu fii tu acel "Calatorul" care a postat chestia de mai sus pe acel blog!


Citat din: Ganditorul din  07 Octombrie 2011, 11:18:16
1. Farsa iese din cauza din motive clare ce tin de practica timpului respectiv.
Sergentul - gradul avut de un militar in termen si nu de un "subofiter" cu scoala militara la activ - nu avea nici un interes sa faca o farsa care sa mearga atat de departe
Ba sigur ca avea cum! N-a crezut nici o clipa ca se va ajunge atat de departe. De-asta s-a si speriat atat de tare cand a vazut urmarile si de-asta a si facut tot ce i-a stat in putinta sa stearga urmele!

Citat din: Ganditorul din  07 Octombrie 2011, 11:18:16(2 zile consecutive si parasirea obiectivului ). Pt cine nu stie aduc aminte ca parasirea fara motiv a obiectivului, declansarea unei anchete la care sa participe cadre militare din procuratura militara - sunt fapte de care se fereste orice militar

Pe vremea cand armata era obligatorie, climatul din afara programului de instructie nu era atat de rigid monitorizat, iar situatiile in care militarii faceau gafe din joaca sau glume proaste erau foarte frecvente. Cunosc si cazuri in care au fost sustrase cartuse din incarcatorul armei pentru a face pocnitori pentru revelion. Sperierea santinelelor de catre colegi, saritul gardului dupa tigari, scosul unui coleg din camera cu pat cu tot in toiul noptii, ori inlocuirea pe ascuns a bocancilor erau la ordinea zilei! Asta iti poate confirma oricine care a facut armata inainte de revolutie sau la inceputul anilor '90! Cat despre ancheta care a urmat, evident, la asta sergentul nu se astepta. In acel grup el avea cel mai inalt grad. Nu s-a gandit nici o clipa ca oamenii de sub el vor ajunge din prima la superiori, sarind peste el! Mai ales ca grupul lor era oarecum izolat fizic acolo.


Ganditorul

Razpunzi dupa cum iti place ca sa iasa farsa.
1. cand lucrurile au luat-o razna sergentul putea f bine printr-un ordin sa opreasca plecarea subordonatilor. N-a facut-o ci le-a inleznit plecarea catre unitatea  de baza. Evident ca stia ca in momentul in care tace si nu-i opreste ... va incepe o ancheta fie ca ramane sa stearga urmele farsei ...fie ca nu.
2. Nimeni nu se deplasa pentru o ancheta la fata locului fara sa se ia primele declaratii, Nu cred ca exista soldat, militar in termen care in aceasta faza a declaratiilor preliminare ( in fata locotenentului sau comandantului unitatii ) sa nu recunoasca farsa si motivatiile ei. Faptul ca si-a mentinut declaratiile si s-a ajuns la o ancheta in toata regula (plus ancheta "civililor" ) valideaza componenta reala a intamplarii, DAR nu exclude subiectivismul.
3. Nu exista nici o declaratie asupra noptii petrecute de sergent in cabana - fara subordonati. Abia asta e un lucru anormal si ciudat ... ca si disparitia sergentului din "orizontul de ancheta".
Normal si logic prima intrebare care ar fi fost pusa de anchetator ar fi trebuit sa fie " a mai venit creatura si in noaptea trecuta cand erati doar 2 in cabana ?" In mod cert si aceasta intrebare a fost pusa in timpul anchetei ... in mod sigur a existat un raspuns. Acel raspuns a fost ignorat si neprezentat civililor ... nici macar la intalnirea cu Liviu Turcu (daca nu ma insel)
Apoi apare la Craiova varianta unui "adevar" ce trebuia spus... N-a mai fost spus - sergentul pleaca in Arabia Saudita...moare .. end .

Nox

Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

Ganditorul

Interviul asta m-a lasat masca ... parca mi-a furat cineva copilaria, cea mai frumoasa poveste a disparut in cruda realitate cazona ... (si cand ma gandesc ca am folosit "metoda" ... tot pentru a stopa plecarile dintr-o tabara montana. Numai ca am folosit blana de urs, nu pielea de E.T. )

StarDust

În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16


alx

Citat din: Guest din  11 Aprilie 2020, 00:14:32
Interesant cum efortul acestei investigatii a ramas cu 3 comentarii... pe pagina acestui forum care se numeste pompos Romanian UFO Network, si nici macar un like... Cum naiba?   :o
Denumirea acestui forum nu e...pompoasă! Iar intenția ta de a fii ironic...a rămas doar la nivel de intenție!


Citat din: Guest din  11 Aprilie 2020, 00:14:32Nu era asta un caz care a fost preluat de ufologi din toata tara, cunoscut in literatura, si pe acest subiect au fost scrise 10 pagini? Unde sunt pasionatii care ar fi trebuit sa aiba o parere despre acest interviu, sau macar o admiratie si a da un like pentru efort?

Eu zic că răspunsul la a doua întrrebare ți l-ai dat singur...cu prima întrebare, care este clar retorică...   Și de ce era obligatoriu ca cineva să dea like?


Citat din: Guest din  11 Aprilie 2020, 00:14:32Ori din cauza instinctului primar, gen turma,din cauza altor discutii in contradictoriu, nu mai sunt in stare sa aprecieze un efort real? Meschina atitudine...

Din nou faci cam multe supoziții...chiar prea multe pentru ora la care ai postat! Te-ai gândit că, poate, neaducând nimic nou în scenă...nu  a căzut nimeni de pe scaun?
Citat din: Guest din  11 Aprilie 2020, 00:14:32E explicabil ce s-a intamplat? Sau aici pe forum de fapt nu este vorba despre subiectul UFO ci despre cu totul si cu totul altceva? Si unde sunt cei pasionati? Sau de fapt nu prea exista pe aici...

Da bre...ți-ai dat sema! Wow...și până acum nu s-a prins nimeni...a trebuit să vină Scoobby-Doo pe aici ca se se afle ce și cum...


Citat din: Guest din  11 Aprilie 2020, 00:14:32LE: Am uitat ca like-urile au fost scoase de pe forum cu cateva zile inainte de postarea acelui filmulet. Doar o coincidenta... mea culpa.

Aici m-ai prins...să știi că atunci când m-am uitat în globul de cristal am văzut că vei posta acest material de senzație pe forum, și, din invidie, am oprit like-urile...de ce să iei like-uri pe acest forum, eclipsând toate celelalte postări? Nu se poate...așa că am oprit tot! Și am și trimis mail la toți ceilalți membri, să nu cumva să aibă tupeu să posteze sau să comenteze ceva la acel film! Mulțumit?
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."