Forum RUFOn

Sectiune pentru limba româna => Arheologie - Astronautica Antica => Subiect creat de: Necunoscutul din 22 Aprilie 2006, 21:59:04

Titlu: Tehnologie antica
Scris de: Necunoscutul din 22 Aprilie 2006, 21:59:04
  Bateria din imagine a fost gasita in Bagdad in anul 1930. Ea dateaza din anul 750  I.H-750 D.H
  Am deschis acest topic pt. a discuta despre tehnologiile antice ce erau prea avansate pt. vremea lor. Daca cunoasteti si alte exemple va rog nu ezitati sa le postati.

8-)
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: pri3st3ss din 22 Aprilie 2006, 22:19:59
Electricitate în Egiptul antic

De mai bine de 25 de ani în discutie teza ca in Egiptul antic ar fi fost cunoscuta electricitatea. Anume ca la constructia piramidelor acestea ar fi fost luminate în interior cu ajutorul curentului electric. Teza a fost pentru prima oara emisa de catre un inginer în electronica norvegian si apoi cu adevarat emisa de catre Peter Krassa si Rainer Habeck. Acestia considera ca si dovada incontestabila a acestui lucru faptul ca în nici unul din culoarele piramidelor sau în cele peste 400 camerele de mormânt subterane, nu au fost descoperite urme de fum pe pereti sau tavane. Interesant este faptul ca pereti camerelor de mormant sunt perfect prelucrati iar pereti de cele mai multe ori pictati cu o maiestrie desavârsita. Din cunostintele general acceptate egiptenilor le stateau la dispozitie, în acel timp, faclii, lumânari si lampi de ulei. Acestea toate mijloace pentru a produce lumina fac fum si mai ales consuma si oxigen. Alte teorii considera ca lumina a fost proiectata în interiorul camerelor de mormant cu ajutorul oglinzilor dar pot foarte usor sa fie desconsiderate din start. In sustinerea tezei ca egiptenii puteau sa fi cunoscut curentul elecric vine si descoperirea asa numitei baterii din Bagdad. Si ca o ultima dovada sunt considerate desene de pe peretii unui templu subteran din Dendera. Pe acestea este înfatisat un con sustinut de o coloana. La capatul mai subtire al conului în acesta intra ceva asemanator unui cablu care în interior se încolaceste ca un sarpe.
In intregime toata aceasta reprezentare arata foarte asemanator cu ceea ce noi azi numim un bec electric. Dar a considera ca prin aceasta dovada pentru teza este adusa este putin pra mult. Iar daca atunci cum au ajuns egiptenii la astfel de cunostinte? Prin cercetare proprie sau au fost cumva invatati? De catre cine?
Totusi faptul ca nu exista urme de fum pe peretii camerelor mortuare este foarte discutat. Se pune de buna seama întrebarea de ce nu se vad urme de fum lasate de turistii din secolele trecute. Sa nu uitam faptul ca piramidele sunt o atractie turistica înca din secolul 17. Pe de alta parte o lampa cu ulei care are un fitil foarte scurt nu face aproape de loc fum. Si totusi urme de fum exista în piramide, dar unii au vrut sa nu le vada pentru a putea sustine aceasta teorie. Un alt contraargument este faptul ca asa zisa lampa apare în mai multe forme care difera usor.
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: pri3st3ss din 23 Aprilie 2006, 21:05:23
Misterele Ica

In mormintele incasilor din  Peru au fost descoperite in secolul trecut peste 1100 de pietre funerare, dintr-o piatra cunoscuta sub numele de andezita, care uimesc prin imaginile gravate pe ele. Vechimea pietrelor este de 500-1500 de ani, dar pe ele se pot vedea fie imagini ale unor animale preistorice, presupuse a fi disparut cu milioane de ani in urma, fie desene reprezentand operatii pe cord deschis sau transplanturi de creier. Trebuie mentionat faptul ca localitatea unde au fost gasite majoritatea acestor pietre, Ica, este situata in apropiere de celebrul platou Nazca. Pe unele din aceste pietre sunt infatisati dinozauri si brontozauri sau oameni zburand pe spinarea unor pterodactili, ori oameni ce scruteaza orizontul cu ajutorul unor instrumente ca niste telescoape.

2. Dispozitivul de la Antikythera
Acum un secol, o echipa de scufundatori au descoperit pe o epava scufundata langa o insula greceasca ( N-V de Creta ), un mecanism extrem de ciudat, de origine necunoscuta.Printre statuetele de bronz si marmura, oamenii au gasit un soi de cutie de bronz care adapostea un mecanism compus din numeroase rotite. Inscriptia de pe cutie indica faptul ca obiectul data din anul 80 i.Hr. si a fost construit in insula Rhodos.Intr-o prima etapa,expertii au hotarat ca ar fi un astrolab ( instrument folosit de astrologi ).O analiza cu raze X a dezvaluit faptul ca mecanismul era cu mult mia complex decat parea la prima vedere, fiind vorba de un mecanism traductor de rotatie, de tipul cutiei de viteze.

3.Bateria din BagdadStiinta contemporana consemneaza faptul ca bateria a fost inventata in 1800 de contele Allesandro Volta, dar totusi in ruinele unei asezari din apropierea orasului irakian a fost gasit un obiect asemanator, vechi de circa 2000 ani. Obiectul a fost descoperit in 1957.Antica baterie este formata dint-un vas de ceramica alba, masurand 12 cm inaltime.Inauntru se gasea un cilindru de cupru, iar in interior o bara de fier oxidat.Expertii care au analizat obiectul au ajuns la concluzia ca era de ajuns ca vasul sa fie umplut cu un lichid acid sau alcalin pt a se produce curent electric.

4. Aprinzatorul din piatra

In 1961, un grup pe tineri au descoperit in apropiere de Olancha ceea ce ei au considerat a fi o geoda ( piatra scobita in interior, in care se pot gasi tot felul de cristale). Spre stupefactia lor, au gasit  in interior un obiect de portelan alb,evident facut de mana omului, in care se afla un mecanism din metal,avand in centru o tija cu un arc minuscul la unul din  capete.Misteriosul obiect poarta numele de "artefactul din Coso". Pt omul modern, obiectul seamana cu un dispozitiv de aprindere.Problema e  ca dispozitivul a fost gasit in interiorul unei piese care, conform geologilor, a avut nevoie de 500.000 ani pt a se forma

5. Avioanele egiptenilor

In timpul lucrarilor de excavare in Egipt, in anul 1898, s-a gasit in interiorul unui mormant de la Sakkara, un obiect de lemn, nu mai lung de 15 cm, reprezentand un avion.Aeronava in miniatura are aripi si chiar coada, similare celor de care dispun aparatele moderne.In opinia expertilor, "avionul" are forma perfect aerodinamica.
Si in America de Sud s-au descopeirt miniaturi similare, vechi de peste 1000 ani.

6, unelte mai vechi decat omul ?!

Semne ale prezentei umane in era cretacica au fost descoperite  si in Franta, intr-un strat de roca avand circa 65 milioane de ani vechime, cand, potrivit teoriilor, oamenii nu existau!!!  Aici s-au gasit tuburi metalice ovoidale.
In SUA s-a gasit o oala  cu aspect de clopot, aband in interior un strat de argint filigranat, iar in Nampa (Idaho ) s-a gasit o papusa de lut in interiorul unui strat de bazalt provenit de la un vulcan care a avut activtate acum 15 milioane de ani.
In Scotia, intr-un bloc  de piatra datand din mezozoic, s-a gasit un cui de fier ( capul obiectului era incastrat in piatra )

7. Fosile imposibile
amprenta palmara a fost gasita intr-un strat de piatra calcaroasa avand circa 110 milioane ani, in localitatea Glen Rose ( Texas ). In nordul inghetat al Canadei s-a gasit un deget fosilizat,datand din cretacic ( "degetul" a fost radiografiat si e intr-adevar un deget )
In Utah, intr-un strat de roca estimat la 300-600 milioane de ani vechime, s-a descoperit ceea ce pare amprenta unei talpi omenesti, care pare a fi incaltata intr-un soi de sanda ( analiza arata ca talpa respectiva a strivit un tribolit viu.

8. Mingi de piatra

Muncitorii angajati pt a curata o parte din jungla din Costa Rica, au gasit mii de mingi de piatra perfect sferice, avand dimensiuni diferite: de la o minge de tenis, pana la uriase sfere de 2,5 m diametru si o greutate de 16 tone.
Au fost descoperite pe malurile unoru rauri si cimitire antice.

9. Sfere metalice

Minerii din Africa de Sud au scos la lumina sute de sfere metalice de origine necunoscuta,Ele au circa 3 cm diametru, iar unele au incrustate linii paralele, asemeni unor santuri, de jur-imprejur.Sferele par a fi facute de mana omului, desi specialistii nu pot explica in ce fel au fost realizate liniile.Metalul din care sunt facute e atat de dur incat nu poate fi zgariat nici cu un instrument din otel.Pana in prezent au fost descoperite 2 feluri de sfere : unele au o tenta albastruie cu reflexe alburii,celelalte sunt scobite pe dinauntru si umplute cu o substanta alba poroasa. Stratul de roca din care au fost extrase aceste sfere dateaza din precambrian, vechimea lor fiind estimata la 2,8 miliarde ani.


10. Pietrele Dropa

In 1938, un chinez a descoperit in muntii Baian-Kara-Ula, un lant de pesteri care par sa fi adapostit candva o civilizatie. Aici au fost gasitesute de discuri de piatra, cu un diametru de 23 cm, fiecare cu o gaura in mijloc, acoperita cu santuri concentrice, ca placile de patefon.La o examinare mai minutioasa, s-a constatat ca santurile sunt formate din sute de hieroglife minuscule.Vechimea pietrelor a fost estimata la 10-12 mii ani. Un alt set de teste a descoperit ca discurile au fost candva incarcate electric.Analiza pietrei in sine a scos la iveala o inalta concentratie de cobalt si alte materiale. Savantii chinezi au descoperit, dupa lungi cercetari, o poveste minunata despre nave extraterestre care s-au prabusit; navele apartineau unor oameni care se intitulau Dropa ( la ora actuala in acel loc traieste un trib de pigmei care isi spun "dropa" )
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: Necunoscutul din 23 Aprilie 2006, 21:20:00
  Snt foarte interesante, Pri3st3ss !! Cel mai mult m-a fascinat punctul 9-Sfere metalice, daca ai putea te, rog mult, sa-mi dai si mie pagina de net de unde le-ai luat. :-D

8-)
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: pri3st3ss din 23 Aprilie 2006, 21:35:44
Vasele misterioase

In iunie 1851 oamenii de  stiinta americani au primit un raport referitor la doua parti ale un vas metalic descoperite odata cu dinamitarea unei roci. Vasul în forma de clopot, masoara 10 cm inaltime si are diametml de 14 cm la baza. El este confectionat dintr-un aliaj de zinc si argint si pe peretii lui exteriori se pot observa incrustratii cu argint pur ce reprezentau buchete de flori. Virsta estimativa a rocii din care a fost extras este de 100 000 de ani

Nanotehnologie străveche

La începutul anilor 90, cautatorii de aur din zona riului Narada aflat pe malul estic al muntilor Urali au descoperit mai multe obiecte spiralate, cel mai mic fiind de 20 de ori mai mic decit un centrimetru. Obiectele sunt confectionate din cupru si din metale rare cum este wolframul sau molibdenul. Testele au aratat ca obiectele au între 20 000 şi 300 000 de ani vechime.

Oasele de piatră

Niste stranii oase umane foarte vechi, fosilizate, cuprinse în sisturile marnoase solide din Pennsylvania. Oasele păreau umane, iar marnele in care au fost găsite sînt de acum aproximativ 300 milioane de ani.

Si la noi...
La doi kilometri Est de Aiud sunt dezgropate în 1974, de catre o grupa de muncitori, care lucrau la o cariera de nisip la malul Muresului, la o adancime de zece metri, trei obiecte. Doua s-au dovedit a fi oase fosilizate de mastodonti, animale disparute de peste un milion de ani de pe suprafata Terrei. Al treilea a dat însa multa bataie de cap specialistilor care l-au analizat.

Obiectul metalic de circa 20 cm are o forma de ciocan în care sunt executate doua gauri de forma cilindrica, de diametre diferite, care sunt dispuse perpendicular. In partea inferioara a gaurii de diametru mai mare se poate observa o camera de forma ovala, probabil lacasul unei axe cu capul rotunjit. Obiectul a fost analizat de catre dr. I. Niederkorn de la Institutul pentru Studiul Metalelor si Mineralelor din Magurele. Analizele au stabilit ca materialul din care era compus obiectul este un aliaj alcatuit din 12 elemente. Materia de baza, adica 89 de procente o constituie aluminiul. Celelalte elemente identificate sunt: cupru- 6,2%; siliciu-2,84%; zinc-1,81%; plumb- 0,41%; staniu-0,33%;
zirconiu-0,2 %; cadmiu- 0,11 %; nichel; cobalt; bismut; argint si urme de galiu, acestea din urma în cantitati foarte mici.

Materialul de baza al bucatii de metal, aluminiul, a stârnit curiozitatea. Pentru prima data aluminiul a fost descoperit abia în anul 1825 si doar la sfarsitul secolului 19 s-au obtinut pe cale industriala temperaturi de aproape 1.000 grade Celsius, aluminiul gasindu-se în natura numai sub forma de minerale. In acelasi timp obiectul era acoperit de un strat de oxid mai gros de un milimetru. Aluminiul se oxideaza în prezenta oxigenului, acoperindu-se cu un strat foarte subtire de oxid. Grosimi ale acestui strat de peste un milimetru, nu numai ca nu sunt cunoscute ci necesita o actiune îndelungata a oxigenului, de-a lungul a cateva mii de ani, fapt ce intareste dovada ca obiectul amintit este foarte, foarte vechi.


( imi pare rau ca nu am gasit si foto sa anexez...)
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: pri3st3ss din 23 Aprilie 2006, 21:40:34
Citat din: Necunoscutul din  23 Aprilie 2006, 21:20:00
  Snt foarte interesante, Pri3st3ss !! Cel mai mult m-a fascinat punctul 9-Sfere metalice, daca ai putea te, rog mult, sa-mi dai si mie pagina de net de unde le-ai luat. :-D

8-)

as vrea, Necunoscutul, numai ca nu sunt luate de pe net.... unii mai umbla si cauta si in biblioteca... nu e o acuzatie sau ceva de genul...numai ca habar nu am de unde ai putea lua mai multe informatii despre asa ceva... eu am cautat si am gasit o singura chestie, care nu se refera totusi la ce am postat eu...
http://www.nexusmagazine.ro/articles/1.1/article1102.html
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: apokryphos din 23 Aprilie 2006, 22:34:13
Citat din: pri3st3ss din  23 Aprilie 2006, 21:35:44

Nanotehnologie străveche

La începutul anilor 90, cautatorii de aur din zona riului Narada aflat pe malul estic al muntilor Urali au descoperit mai multe obiecte spiralate, cel mai mic fiind de 20 de ori mai mic decit un centrimetru. Obiectele sunt confectionate din cupru si din metale rare cum este wolframul sau molibdenul. Testele au aratat ca obiectele au între 20 000 şi 300 000 de ani vechime.

Subtitlul induce in eroare. Nimic nu arata folosirea nanotehnologiilor ci simple tehnici metalurgice. Unele zacaminte de cupru sunt bogate in metale rare. Daca nu topesti cantitati mari incat tungstenul avand densitate mare sa se decanteze o sa obtii exact ceea ce relatezi tu. Nu am idee cum de au fost datate cu mult inaintea epocii cuprului.

A.
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: pri3st3ss din 24 Aprilie 2006, 20:15:30
pt poza nr 1 : In sustinerea tezei ca egiptenii puteau sa fi cunoscut curentul elecric vine si descoperirea asa numitei baterii din Bagdad. Si ca o ultima dovada sunt considerate desene de pe peretii unui templu subteran din Dendera. Pe acestea este înfatisat un con sustinut de o coloana. La capatul mai subtire al conului în acesta intra ceva asemanator unui cablu care în interior se incolaceste ca un sarpe.

pt poza nr 2 : In Intregime toata aceasta reprezentare arata foarte asemanator cu ceea ce noi azi numim un bec electric.

Iar poza nr 3 ( reprezinta Templul de la Dendera.) :Chiar si templul unde au fost gasite aceste basoreliefuri nu pare a proveni din timpul dinastiilor egiptene ci de la o perioada de 300 de ani de dupa acestea. Templul are foarte putin de a face cu Egiptul antic si aceste basoreliefuri nu au mai fost gasite în nici un alt loc în Egipt.
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: nemo din 26 Aprilie 2006, 10:29:07
Ii dau dreptate lui pri3st3ss
Informatiile gasite in carti sunt superioare net-ului . Macar din punctul de vedere al asumarii raspunderii autorului . O carte ramine, are un editor, platesti sa o citesti, poti oricind da de  autor . Numarul de ineptii din carti e infinit mai mic decit aberatiile ufologice ale net-ului . Aviz amatorilor .
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: ryn din 26 Aprilie 2006, 15:54:40
De aceea am deschis eu topicul "Faclie sarcofag", daca acest caz avea destula publicitate s-ar fi incadrat in aceeasi categorie
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: pri3st3ss din 27 Aprilie 2006, 23:39:50
stie cineva ceva despre OZN-urile din biserici? din cate stiu, sunt si prin Bulgaria cateva...nu imi mai amintesc numele  bisericii respective, dar am sa caut ....
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: Skywalker din 28 Aprilie 2006, 12:29:28
Citatstie cineva ceva despre OZN-urile din biserici? din cate stiu, sunt si prin Bulgaria cateva...nu imi mai amintesc numele  bisericii respective, dar am sa caut ....

  Eu stiu in Serbia o biserica unde sunt pictate si OZN-uri. Poza se afla la OZN-uri transmise prin arta, de la Diverse. Tot acolo mai gasesti si alte poze din biserici, cu OZN-uri.
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: assiris din 28 Aprilie 2006, 16:58:55
Sa ne imaginam pamintul ca un gogoloi mare din plastilina. Un copil, la gradinita, face pe suprafata lui diverse desene, infige in el obiecte mici dupa care pleaca acasa. A doua zi, un alt copil ia gogoloiul si il framinta, il face rotund si face pe suprafata lui alte desene, infige alte obiecte.... si istoria se repete. Dupa citeva zile, un alt copil ia gogoloiul si il pregateste pentru "o noua creatie" si in acest timp descopera cite un obiect in el, ramas de la cei care s-au mai jucat si nu le-a recuperat pe toate cele infipte...
Intr-o zi, peste mii... milioane de ani... vor descoperi pe pamint, un recpient cu o forma curioasa, pietrificat, si pe care intr-un colt se mai zaresc citeva semne: C...ca o...l... Li...ht. Oare la ce folosea aceasta eventualilor "vizitatori" ai planetei noastre?
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: pri3st3ss din 28 Aprilie 2006, 20:33:31
nu numai in Serbia...si in Romania, la Sucevita si Biserica Dominicana din sighisoara...imi pare rau ca nu am poze....
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: Skywalker din 29 Aprilie 2006, 19:10:49
 Un feed-back

Dispozitivul de la Antikythera

  (http://www.world-mysteries.com/sar_4a.jpg)
  (http://www.world-mysteries.com/sar_4b.jpg)

  Intr-o buna zi imi voi face timp sa traduc textul referitor la acest dispozitiv. Insa din ce am citit asa mai fugitiv, autorul se cam invarte in jurul cozii, cred ca trebuie sa citesti atent tot textul ca sa dai de ceva concret.


CitatSemne ale prezentei umane in era cretacica au fost descoperite  si in Franta, intr-un strat de roca avand circa 65 milioane de ani vechime, cand, potrivit teoriilor, oamenii nu existau!!!  Aici s-au gasit tuburi metalice ovoidale.

Nu stiu din ce sursa ai luat asta, dar am citit si eu despre un artefactmetalic in forma de paralelipiped, gasit in straturile de carbuni. Un francez a descris cazul, precum si obiectul, insa un traducator american, ca sa termine cat mai repede, a facut niste erori fatale de traducere. Astfel
nu s-a uitat in dictionar ce inseamna "paralelipipede", ci s-a uitat la cuvant, a vazut ca contine "parallel" si "pipe", asa ca a scris ca s-au gasit niste tuburi paralele.

Despre Dropa, am tradus niste texte, care insa s-au pierdut. Oh, nu!! :x :x :x
Au ramas doar pozele. Noroc ca le-am salvat separat, ca altfel s-ar fi pierdut si ele. Voi traduce inca odata tot documentul, ca altceva,... ce se mai poate face.
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: aswotim din 01 Mai 2006, 21:56:09
S-au preluat aici pe scurt informatii adunate de prin carti, neristrictiv, adevarate cu falsuri la un loc. Cand eram tanar (si prostut) credeam ca tot ce se scrie este adevar, dar viata te invata mai tarziu ca pe lume mai exista si rautate, si minciuna. Felicitari pentru cei ce se documenteaza inainte de a transmite mai departe informatii false.
Sunt adevarate cele privind: avioanele-un fel de jucarii zburatoare, asemanatoare cu avioanele de hartie pe care le fac elevii astazi, pilele electrice care functioneaza cu must de struguri, de pilda, mecanismul de orologiu de la Antykitera, astfel de mecanisme cu roti dintate au fost construite de Solon, Archimede si altii, de pilda unul dintre ele , in combinatie cu niste scripeti si contragreutati deschidea usile templului atunci cand focul facut in altarul de jertfe incalzea un cazan de apa care transforma forta aburului in miscarea unui piston.
Asa-zisele "dispozitive de aprindere-geoda" sunt simple speculatii, si nu merita luate in serios. E ca si cum peste 300 de ani s-ar gasi o bujie intr-un sit arheologic si un oarecare si-ar da cu parerea ca e un obiect de cult musulman, pentru ca a fost folosit intr-o masina -capcana utilizata intr-un atac terorist al fundamentalistilor islamici... Asa-zisele "operatii pe cord deschis sau transplanturi de creier" sunt de fapt descrierile ritualurilor sangeroase de sacrificare a prizionierilor de pe inaltimile unor temple in cadrul acelor ceremonii primitive. La baza acelor temple s-au gasit resturile macelarite a sute si mii de oameni, de toate varstele si sexele. Scene oribile care infioara civilizatia noastra necanibala dar care acelei civilizatii precolumbiene ii erau scene religioase normale.
E adevarat, exista o multime de obiecte si urme descoperite prin cariere de roci stravechi, cu vechime de milioane sau mii de milioane de ani de la formarea rocilor. Deocamdata nu stim decat ca rocile se mai amesteca intre ele cu ocazia cutremurelor violente, cand scoarta se crapa chiar cu sute de metri adancime si se fac posibile aceste "transferuri temporale" de urme. Se vorbeste chiar de animale incastrate in trunchiuri de arbori si roci. Este posibil ca unele roci sa isi modifice structura in anumite conditii de umiditate, presiune, compozitie chimica, temperatura. Lucruri care mai sunt de descoperit de catre geologi, caci daca ne inchipuim ca deja s-a descoperit totul, s-ar desfiinta stiintele, nemaiavand obiect de studiu... Geologii le iau ca atare, le includ in studiile lor, deocamdata ele ramanand inca neexplicate.
Mingiile de piatra se cunoaste ca sunt facute de catre civilizatia precolumbiana, ele apar in unele documente, au o semnificatie de cult asa cum o au menhirii si dolmenele celtilor din Normandia si sudul Angliei, dar si o semnificatie astronomica, neanalizata inca. Poate reprezinta stele de pe bolta, ar trebui facuta o harta a dispunerii lor, dar nimeni nu a alocat fondurile necesare strabaterii junglei de catre cercetatori cu GPS-uri si instrumente de masuratori pt o atare catalogare. Se regasesc (mai ales) si pe continent, nu numai in Costa Rica.
Pietrele Dropa sunt preluate dupa Florin Gheorghita, care este primul care le introduce in Romania in cartea lui de prin 1972, preluata apoi fara nici o verificare de alti pasionati ai paleoastronauticii, ca Ion Hobana, de pilda. Singurul care a analizat cazul e Gh. Mandics, care l-a gasit in bibliografie, preluat dupa Jacques Valee, mi se pare, care il preluase dintr-un articol de ziar, etc. Mergand pe firul istoriei, a descoperit ca in China nu exista nici un "trib dropa", nici un chinez nu a facut cercetari in muntii Balkani, caci dintr-o eroare tipografica s-a ajuns la "Baian", Kara-ula este o localitate in Bulgaria, deci aproape in muntii Balcani, si pur si simplu un ziarist pus pe sotii a inventat povestea care a lasat cu gurile cascate atata lume...
Demersurile mele sunt pentru a va forma dvs, stimati cititori, spiritul de cercetatori, de iscoditori ai adevarului, deseori mai greu de gasit, si sa nu deveniti fanatici aderenti ai vreunei secte sau organizatii care sa profite de credulitatea celor "neinitiati", caci ele vor apare ca invest, si pe la noi, cu siguranta, dar numai cu scopul de a va lua banii... Fiti vigilenti, si iscoditori, dar nu creduli. "Cerceteaza, nu crede" ne-au lasat vorba cei arsi pe rug pentru ca cercetau diferite stiinte in evul mediu. Omenirea trebuie sa dea inainte , nu sa regresee in misticism...
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: assiris din 02 Mai 2006, 06:57:48
Citat din: aswotim din  01 Mai 2006, 21:56:09
Asa-zisele "operatii pe cord deschis sau transplanturi de creier" sunt de fapt descrierile ritualurilor sangeroase de sacrificare a prizionierilor de pe inaltimile unor temple in cadrul acelor ceremonii primitive. La baza acelor temple s-au gasit resturile macelarite a sute si mii de oameni, de toate varstele si sexele. Scene oribile care infioara civilizatia noastra necanibala dar care acelei civilizatii precolumbiene ii erau scene religioase normale.
Aici ai dreptate partial, din informatiile gasite in diverse scrieri, si daca sunt adevarate, trepanatii pe creier s-au facut. Scopul lor nu se cunoaste exact dar, "pacientul" a mai trait dupa aceea deoarece la locul perforatiei de craniu, osul a continuat sa se dezvolte in tendinta de a astupa gaura.
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: Necunoscutul din 02 Mai 2006, 15:00:21
  M-ar interesa sa vad exemple de tehnologii antice ce foloseau electricitatea (bateria de la Bagdad, electricitate in Egipt sau cam asa ceva...)

Nu ma intelegeti grasit, imi plac si celelalte exemple
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: assiris din 02 Mai 2006, 15:26:15
Exemple de urilizare a electricitatii sau de artefacte descoperite?
Exemple de utilizare a energiei electrice nu am auzit pina acum, desi e destul de putin probabil sa fi ajuns pina la noi.
Hai sa aruncam undeva un CD-rom si niste CD-uri si sa ne imaginam ce ramine din ele peste 2-3 mii de ani. NIMIC
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: Necunoscutul din 02 Mai 2006, 15:33:08
 As vrea sa vad mai multe exemple de tehnologie ce folosea electricitate. Daca nu au supravietuit pana acum aceste tehnologii atunci nu m-ar deranja sa vad niste poze ale inscriptiilor de pe pereti care se refera la astfel de tehnologii.
Asta nu inseamna ca nu mai vreau sa vad exemple de tehnologii antice ce nu foloseau energie electrica, continuati tot asa !! :-D
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: Skywalker din 02 Mai 2006, 16:26:59
  Multumim, Aswotim, ca ne-ai mai deschis ochii.

Insa daca ai zis ca povestea cu Dropa e pura fictiune, atunci de unde provin aceste poze. E foarte greu sa le desenezi pur si simplu, de la 0.

  Deci, ma gandesc ca totusi trebuie sa existe un sambure de adevar si in aceasta poveste. Numai ca nu stim de unde si pana unde tine samburele.
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: Necunoscutul din 02 Mai 2006, 16:34:19
  Interesanta treaba cu pietrele Dropa... sa fi fost niste CD-uri antice?
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: Skywalker din 02 Mai 2006, 22:03:32
CitatInteresanta treaba cu pietrele Dropa... sa fi fost niste CD-uri antice?
Exact, Necunoscutule! Nu numai ca sunt CD-uri antice, dar sunt si extraterestre pe deasupra.
Aceste "CD" uri contin niste spirale foarte fine care se crede ca ar reprezenta datele.

  Si acum incepe cred ca partea fictiva. Ca ceva acad dr si cine stie ce titluri mai avea, de la o universitate din China a descifrat acele spirale. Mai academicianule dr si ce titluri mai ai, daca eu acum iti desenez o spirala si tu imi vei spune ce am vrut sa scriu, atunci chiar te voi crede cu pietrele Dropa...
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: aswotim din 03 Mai 2006, 22:51:27
Repet: cereceteaza, si nu crede. Sa facem un exercitiu:
care e sursa acestor fotografii?
Cei care le-au postat sa raspunda.

Hai sa le verificam si veti vedea ce surprize vom gasi!
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: assiris din 04 Mai 2006, 08:20:32
Chiar da, astept si eu surpriza. De multe ori unele descoperiri care par mai enigmatice imi aduc in minte o caricatura. In epoca de piatra, un om scrijelea pe un bolovan niste semna ciudate. Un altul il intreaba ce face ca el nu intelege nimic din acele semne. - Nici eu nu inteleg, raspunde artistul dar sa vezi peste 2000 de ani ce o sa-si bata capul cei de atunci pentru a descifra ce am facut eu!?!
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: Skywalker din 05 Mai 2006, 19:03:51
CitatRepet: cereceteaza, si nu crede. Sa facem un exercitiu:
care e sursa acestor fotografii?
Cei care le-au postat sa raspunda.

Hai sa le verificam si veti vedea ce surprize vom gasi!

Iata sursele:
: www.greatdreams.com/ himalayan/skull3.html (//http://:%20www.greatdreams.com/%20himalayan/skull3.html)
http://www.burlingtonnews.net/dropas.html (http://www.burlingtonnews.net/dropas.html)
http://www.20kweb.com/weird_stuff/dropas.html (http://www.20kweb.com/weird_stuff/dropas.html)

Assiris, mi-ai dat o idee. Cred ca ma apuc sa vopsesc niste semne pe o tabla de metal, pe care sa o pastrez intr-un loc sigur. Peste 2000 de ani, oamenii o o sa-si bata serios capul sa descifreze ce am desenat.
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: udar din 05 Mai 2006, 21:26:46
Citat din: Skywalker din  05 Mai 2006, 19:03:51
Peste 2000 de ani, oamenii o o sa-si bata serios capul sa descifreze ce am desenat.

Care oameni?  :lol: :lol: :lol:
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: assiris din 05 Mai 2006, 21:32:24
Ca să fiu sincer, cred că începe să mă furnice în spate. Cu cât scotocim mai mult în colbul pământului după artefacte misterioase cu atât mai mult am senzaţia că pe acest pământ s-au perindat valuri de civilizaţii care odată ajunse la un nivel superior de "civilizaţie", au făcut pe dracu-n-patru să se autodistrugă, iar noi suntem pe aproape de a face la fel. Începe să-mi sune în urachi o frază spusă într-o versiune a filmului "Planeta maimuţelor" de către un cosmonaut, care căutând o altă planetă în imensul spaţiu ce ne înconjoară, dintr-o eroare de computer au ajuns pe planeta aceasta a maimuţelor, iar când a reuşit să treacă în "zona interzisă" au descoperit că au ajuns în SUA, unde au găsit statuia Libertăţii răsturnată şi mai multe ruine care i-au făcut să strige cu disperare: Idioţilor, cretinilor, aţi reuşit să distrugeţi planeta Pământ! (nu mai reţin daca sunt exact aceste cuvinte căci filmul l-am văzut de mult, dar mesajul cam acesta era)
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: pri3st3ss din 05 Mai 2006, 22:03:15
nu stiu cat de antica e...dar stie cine ceva de "lumanarile eterne" ?


La mijlocul secolului al XV-lea, a fost descoperit la Roma un mormint mai putin obisnuit, a carui vechime a fost stabilita, dupa inscriptiile gasite la fata locului, la circa 1500 de ani. In el, "cufundat intr-un lichid, a carui compozitie a ramas necunoscuta, zacea trupul Tulliei, fiica lui Cicero". Corpul era intr-o perfecta stare de conservare, nici una din trasaturile fetei nefiind alterata. La picioarele defunctei, o candela raspindea o lumina palida. Cum nimeni nu mai umblase anterior pe acolo, inseamna ca ardea de un mileniu si jumatate! Din nefericire, la putin timp dupa aceea, flacara s-a stins si nimeni nu a reusit sa explice remarcabila longevitate a felinarului. Un studiu amanuntit asupra a ceea ce a ramas din doua lampi vesnice aflate la Muzeul Leyda ar putea oferi o solutie. Insa, se pare ca acest aspect nu intereseaza pe nimeni. Lampile la care ne referim au fost gasite intr-o minastire din Anglia, la inceputul secolului al XV-lea, in timpul regelui Henric al VIII-lea, si se presupune ca ardeau din secolul al IV-lea. In Germania anului 1604 a fost descoperit, in interiorul unei caverne, un mormint. Conform unei inscriptii gravate pe o placa de arama, monumentul funerar apartinea lui Christian Rosenkreutz, decedat in 1484, presupus fondator al societatii secrete Rose-Croix (Crucea de Trandafiri). Primii care au patruns in sanctuar au fost intrigati, in primul rind, de lumina ce scalda toate obiectele din mausoleu, lumina ce era generata de mai multe lampi eterne si care, asa cum se intimpla cu toate lucrurile importante, s-au stins inainte ca secretul sa le fi fost patruns. Singura mentionare despre respectiva asociatie secreta poate fi gasita doar in Fama Fraternitatis Rosae Crucis, manifestul confreriei intemeiate de Rosenkreutz, publicat in 1613, la 9 ani dupa descoperirea mormintului. Iata ce puteau citi parizienii anului 1613, intr-un afis lipit pe zidurile coscovite si strimbe ale viitorului oras al luminilor: "Noi, deputati ai colegiului principal al Rose-Croix, facem sejur vizibil si invizibil in acest oras, prin gratia Celui Prea Inalt. Aratam si invatam a vorbi, fara carti sau semne, toate graiurile tarilor unde vrem sa ne aflam pentru a-i salva pe oameni, semenii nostri, din greseala si moarte. Daca cineva este cuprins numai din curiozitate de dorinta de a ne vedea, nu va reusi niciodata sa comunice cu noi; dar daca doreste sa ni se alature, noi, care citim gindurile, ii vom arata adevarul promisiunilor noastre; pina-ntr-atit ca noi nu spunem locul unde ne aflam, pentru ca gindurile unite cu vointa reala a cititorului vor fi capabile de a ne face lui cunoscuti si el noua". O suta de ani mai tirziu a fost descoperit un alt templu subteran care-i apartinea unui membru al confreriei. In ziua de 15 mai 1717, oamenii care au patruns in sanctuar au gasit un fotoliu de piatra pe care era asezat un barbat mumificat, ce parea a citi dintr-o carte voluminoasa, sprijinita pe genunchi. Linga necunoscut, un felinar emitea o lumina placuta. Brusc, o mina a cadavrului a coborit pe neasteptate, strivind lampa eterna si bagind groaza in vizitatori. Roger Bacon, Geoffroy de Villehardouin, Laonikos Chalchochondylas, Georgios Akropolites, Abul Feda, Abul Fergius pomenesc si ei despre neobisnuitele mijloace de iluminat ce par sa fi fost destul de bine cunoscute in Evul Mediu. De forma sferica si confectionate dintr-un material care "nu era nici piatra, nici sticla, nici metal, dar seamana cu toate aceste materii la un loc", intrau singure in functiune si nu foloseau nici unul din materialele combustibile cunoscute in acea vreme. Degajau o caldura si o lumina intense, fara a scoate fum, iar lovite, explodau violent, distrugind palate si cetati, asa cum s-a intimplat in Cipru, la Famagusta, si in Nicosia. Cind unul dintre aceste globuri care ardeau fara incetare a fost aruncat in mare, fiind considerat "lucratura diavoleasca", furtuna izbucnita din senin si moartea pestilor din zona au intarit ideea originii nepamintene a straniilor obiecte. Legede europene, asiatice si africane sustin ca ele ar fi fost daruite oamenilor de fiinte coborite din cer. Colonelul Fawcett, renumit explorator al continentului latino-american, afirma ca orasele ascunse in jungla sint luminate de sfere stralucitoare, iar locuitorii lor sint "descendentii unei mari civilizatii disparute". Din nefericire, Fawcett a disparut pe cind incerca sa descopere fabuloasele cetati, inainte de a divulga sursa neobisnuitelor informatii pe care le detinea. Precedindu-l cu citeva secole, cronicarul Barco Centenerra descrise si el o "luna mare", fixata in virful unui stilp inalt si care lumina in intregime cetatea, denumita de conchistadori Gran Marco (in Matto Grosso, la izvoarele Paraguayului). In cursul luptei de cucerire, misteriosul obiect a disparut fara urma, luat probabil de bastinasii care s-au retras in desisul impenetrabil al junglei. Conform exploratorului si scriitorului australian Ian Idriss, capeteniile merilor, triburi din insulele Oceanului Pacific, erau posesoarele unor asa-numite "buia", toiege care pareau sa aiba o foarte interesanta proprietate. Astfel, cind, in timpul ceremoniilor, detinatorii le indreptau spre cer, din virful lor tisneau, mai ales inainte de furtuna, o intensa lumina albastra-verzuie, asemanatoare flash-ului fotografic. Pentru realizarea toiegelor "buia" se foloseau trei pietre ovale, a caror compozitie Idriss nu o cunostea, introduse intr-o trestie groasa de bambus. Tot din piatra par a fi confectionate si sferele din virful unor stilpi inalti, care straluceau asemeni unor tuburi de neon peste colibele unui sat de la poalele muntelui Wilhelmina/Noua Guinee, asa cum mentiona, in 1963, C. S. Downyx, autorul surprinzatoarei descoperiri. Beneficiarii originalei instalatii, care intra singura in functiune la caderea noptii, aveau un nivel de dezvoltare echivalent cu ceea ce se considera a fi fost paleoliticul timpuriu. Singurele mijloace care pot fi intrevazute astazi si care ar putea egala performantele enigmaticelor lampi eterne, s-ar putea baza pe energia nucleara. Conditia ar fi, insa, ca realizarea lor sa fie miniaturala, nepericuloasa, extrem de friabila, extrem de usor de folosit si sa nu necesite intretinere. Cum, insa, legendarele felinare nu aveau nevoie, aparent, de nici un fel de combustibil, este mai probabila utilizarea surselor de energie neconventionale, desi aplicatiile practice din acest domeniu se lasa inca asteptate chiar si pentru stiinta actuala. O posibilitate ar putea-o constitui valorificarea asa-numitilor curenti telurici ce curg in profunzimile pamintului si inmagazineaza energii imense, iar o alta – utilizarea cimpului electric, care atinge in orice loc de pe suprafata globului terestru, in medie, 75 de volti pe metru. In momentul in care se apropie furtuna sau inaintea cutremurelor, el poate depasi chiar 4000 de volti/m. Tehnologiile contemporane utilizeaza aproape in exclusivitate prelucrarea la cald a materialelor, fiind mari consumatoare de energie si contribuind la poluarea cu substante nocive a mediului inconjurator. Dovedind un respect mai mare pentru natura, anticii au pus la punct metode de prelucrare a materialelor la rece, fara consumuri excesive de caldura si energie. In favoarea acestei afirmatii vin marturiile referitoare la utilizarea unei tehnici de taiere la rece si a unei tehnici de inmuiere a pietrei.




 




Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: apokryphos din 06 Mai 2006, 05:55:30
Citat din: Necunoscutul din  02 Mai 2006, 15:00:21
  M-ar interesa sa vad exemple de tehnologii antice ce foloseau electricitatea (bateria de la Bagdad, electricitate in Egipt sau cam asa ceva...)

In loc de sare de bucatarie - puneau limba pe electrozi pana simteau sarat in gura.  :-D
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: IONUT din 02 Iunie 2006, 16:40:37
Pri3st3ss, sunt mai mult decât impresiant de multitudunea de informa?ii pe care le de?ii ?i le împar?i cu noi.

Stii ceva de informatiile obtinute tot din scrierile antice (care or fi ? ) de catre India si China, informatii care ar fi fost incluse în programele spatiale ale acestor tari ? 
Se pare ca s-ar fi descoperit cel putin o parte din secretele de zbor, antigravitationale si de invizibilitate ale fostei civilizatii lemuriene,
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: pri3st3ss din 16 Iulie 2006, 20:59:43
la care informatii obtinute din scrierile antice te referi.Ionut?
eu sunt de   parere ca noi acum doar "reinventam" ceva ce stiam inainte...
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: Necunoscutul din 17 Septembrie 2006, 18:05:24
Nu demult s-a descoperit o tablita din piatra pe care era un scris indescifrabil.

M-am uitat si am observat ca apar si 2 mici desene ce par a fi 2 avioane. Nu stiu ce sa zic, astept si pareri de ale voastre. Nu sunt sigur ca sunt avioane, dar altceva ce ar putea fi???  :?


8-)
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: darkness din 17 Septembrie 2006, 20:12:00
nu cred ca sunt avioane...
asa si im 13,14 ( etc) pot fi navete spatiale. im 16,17 (etc) pot fi torpile, im 1,23,26,50 pot fi tot felul de ganganii iar 7, 14,16 pot fi morcovi...ce e,o lista pt supermarket?

acele imagini pot reprezenta orice..tu vezi avioane, eu vad pasari...parca a mai  fost aceasta discutie si ryn ne-a lamurit
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: Necunoscutul din 17 Septembrie 2006, 21:58:07
Posibil, conteaza si de imaginatia fiecaruia. A doua "pasare" seamana cu o pasare, dar prima... hmmmm are si cokpit, daca te uiti mai atent..  :-)


8-)
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: Skywalker din 18 Septembrie 2006, 11:19:30
Inainte de a ne da cu parerea, ar trebui sa vedem provenienta si varsta acelei tablite.
Il rog pe Seeker , daca nu stie provenienta tablitei, atunci macar sa ne spuna sursa de unde a luat-o. Asa am putea sa aflam date despre ea. 
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: Necunoscutul din 18 Septembrie 2006, 15:56:54
Uitati sursa: http://www.scienceagogo.com/news/20060814215144data_trunc_sys.shtml

Tablita a fost gasita in mexico si se presupune ca ar fi fost scrisa de olmeci.


8-)
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: darkness din 18 Septembrie 2006, 21:02:30
Citat din: Skywalker din  18 Septembrie 2006, 11:19:30
Inainte de a ne da cu parerea, ar trebui sa vedem provenienta si varsta acelei tablite.
Il rog pe Seeker , daca nu stie provenienta tablitei, atunci macar sa ne spuna sursa de unde a luat-o. Asa am putea sa aflam date despre ea.


nu inteleg...
daca eu vad un mar,de ce trebuie sa o datez cu carbon14, sa vad de unde a luat-o Seeker si altele??tot mar este pt mine....si marul nu s-a schimbat prea mult de ca um enspe mii de ani inainte... ( marul e doar un exemplu aleator)

sa revin..pt mine fig 32 semnifica o pasare - probabil stilizata...
dar fig 36 e un submarin?!uite ce are in partea dreapta in spate!! :lol: :-P

sa fim seriosi, nu e niciun avion acolo,nicio nava extraterestra..cel mult e o incercare a olmecilor sa isi construiasca aripi si sa fie ei primul Icar!
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: adelinn din 18 Noiembrie 2006, 16:24:53
ca sa produci un anumit obiect,de zbor sa zicem,ai nevoie si de tehnologia necesara,ca sa nu mai punem la socoteala cunostintele necesare.materiale folosite in prezent sunt metalice,sau in cel mai rau caz la planoare,lemnul.nu ne referim acum la materiale de sinteza.ori...s-au descoperit desene ori reprezentari materiale,ale unor obiecte de zbor,dau nu s-a gasit nici macar un surub dintr-o fabrica care ar fi putut produce alce avion.asa ca,ori e vorba de incercari de a zbura cu sa zicem un fel de planoare construite din lemn,care ulterior s-a degradat si nu aveam de unde sa-i gasim ramasite,ori e vorba de simpla imaginatie a respectivilor.parerea mea
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: calinahanna din 15 Decembrie 2006, 14:40:52
@pri3st3ss

Hei... Respectele mele... Si multumesc pentru tot ce ne spui. Sincer, nu este compliment, este constatare. Felicitari si pentru obiectivitatea propriilor tale pareri si pentru calmul pe care il ai.

Cat despre lampile respective, mi-am amintit (din vremea cand citeam eu carti gasite prin biblotecile altora) ca si Pavel Corut scria  de ceva "orase subterane din Romania, si de cel din Focsani", luminate cu astfel de lampi... Dar cum nimeni nu stie cat minte Corut.... Sau daca minte... Minte el, mint si eu.
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: Nox din 15 Decembrie 2006, 18:13:31
ce pot sa va zic despre Focsani (pentru ca sunt de acolo)...e faptul ca oras de granita fiind... este impanzit cu tuneluri si beciuri. acum mai recent cand se incearca construirea unei "catedrale" au sapat o fundatie mai adanca si se puteau vede acele tuneluri din caramida...etc. Ca si Braila de altfel unde zone intregi se prabusesc din cauza ca aceste constructii imbatranesc si cedeaza. Din isotrie se stie dupa cum ziceam fiind orase targ sau orase port acele tuneluri si beciuri erau folosite pe post de ascunzatori de catre oameni si pt marfuri  in calea hotilor.

Oricum ideea ca ar exista un oras subteran mai ales intr-o zona cu asa activitate seismica mi se pare cea mai mare aberatie (decat cine stie...o fi ceva hi-tech).
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: pri3st3ss din 15 Decembrie 2006, 20:32:25
ms calinahanna..te referi la lampile "eterne",sau in general de electricitate in egipul antic si in general de lumea antica?as fi curioasa in ambele variante,nu am auzit ca la noi in tara sa e fi descoperit  lampi eterne... :|
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: darkness din 16 Decembrie 2006, 17:14:11
oras subteran?...
calinahanna,priestess a postat intr-o zi o imagine cu canale din transilvania,la fel si skywalker..la acelea te referi?
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: Nox din 16 Decembrie 2006, 17:19:40
aveti pozele la o rezolutie mai mare? (asta sigur e un resize)
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: calinahanna din 16 Decembrie 2006, 22:56:21
@pri3st3ss

Ma refeream in mod special la Romania. Nu la electricitatea din Egiptul antic sau din antichitate, in general. Probabil ca de acolo vine "tehnologia", nu am cum sa stiu asta. Tocmai de aceea aminteam de singura informatie pe care o am in legatura cu Romania, in acest caz.
Am sa mai caut zilele acestea cate ceva - vine si concediul si voi mai avea ceva timp - iar cand voi avea vreun rezultat, revin cu detalii.

@darkness

Nu, nu la acele imagini ma refer.
Off... trebuie sa mai caut detalii. :|

Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: xennon_2000 din 29 Decembrie 2006, 13:45:44
Posibil o tehnologie pe cristale!pe care noi abia daca o inchipuim acum.....
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: xennon_2000 din 06 Ianuarie 2007, 20:05:32
    Citeam in ''Sfidarea timpului'' de Sorin Stefanescu ca ar fi intro zona a terrei intr-un sat de bastinasi uitat de lume niste coloane la intrare in sat, care lumineaza tot timpul!
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: darkness din 07 Ianuarie 2007, 17:21:42
unde,cum,in ce fel..ne poti da amanunte?numele tribului etc...
era o carte SF?
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: xennon_2000 din 07 Ianuarie 2007, 18:33:11
Era o carte gen documentar!.....cand o sa ma uit iar o sa postez cuvant cu cuvant toate informatiile, ca si pe mine ma intereseaza acum/Posibil sa fie o roca dintr-o substanta nedescoperita pana acum pe Terra care sa transforme energia gravitationala in lumina......asta ar insemna o resursa inepuizabila de energie!
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: Scanner din 08 Martie 2007, 15:12:05
In ce mod or fi fost facute adanciturile din pietrele mayasilor si in ce scop ?
Sau probabil sunt desenate in Adobe de vreun inginer destept ? :-D
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: xennon_2000 din 18 Martie 2007, 18:09:11
E, hai sa fim seriosi!....Dupa toate calculele, sunt facute de mana omului cu o simpla dalta (daca acestia descoperisera metalul) sau cu una dintr-o roca mai dura ca roca material de modelat
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: Wingsofwrath din 19 Martie 2007, 23:42:10
Ce ma amuza in special la discutiile despre "Inalta Tehnologie Straveche", este faptul ca noi ne consideram cu mult mai destepri decat oamenii care au trait acum sute de mii de ani pentru singurul motiv ca ne putem uita la Discovery si avem internetul pentru a transmite cu viteza fulgerului toate zvonurile care ne ajung la ureche.  Dupa cum poate fi constatat prin examinarea fosileor de hominizi gasite pana acum, specia Homo Sapiens Sapiens din care facem si noi parte, exista in forma pe care o cunoastem si astazi de peste 200.000 de ani, cu modificari minime in ceea ce priveste fiziologia si anatomia. De exemplu, cavitatea craniana avea si la omul cavernelor tot 1,400 cm³, si va asigur ca daca ati lua un om din epoca bronzului, l-ati imbraca in haine moderne si i-ati da drumul in centrul Bucurestiului, nimeni nu se va uita de doua ori la el.

Probabil ca ni se pare ciudat astazi, dar viata exista si inainte de aparitia calculatoruluii si a telefonului mobil, iar oamenii primitivi au facut calatorii de mii de kilometri inainte sa se inventeze vre-o masina sau un avion.

De exemplu, sa luam aparent paradoxalele descoperiri ce leaga continentul Sud-American de civilizatia Egiptului antic.

Stim ca in ambele zone s-au dezvoltat cateva serii de civilizatii puternice, foarte avansate, care la un moment dat au fost contemporane. Astfel, avem ruinele de la Tiahuanaco, din Anzii Boliviei, unde  datele astronomice culese dintr-o serie de calendare de piatra par sa plaseze cele mai vechi constructii in jurul anului 10.500 IHr, aceeasi perioada din care dateaza Sfinxul de la Gizeh.
In ambele continente civilizatiile s-au dezvoltat succesiv, printr-o serie de salturi, si, aparent, la un moment dat apare o intrepatrundere misterioasa...

Mai precis, in cavitatea abdominala a faraonului Ramses cel Mare (decedat in 1213 IHr) au fost gasite, in 1982, frunze de coca, o planta sud-americana de care a auzit toata lumea... Desigur, surpriza nu a fost in faptul ca  bietul Ramses s-a dovedit a fi narcoman, ci in faptul ca aceste frunze nu ar fi avut ce sa caute acolo inainte de descoperirea Americii! Desigur, imediat au inceput specualtiile pe baza de extraterestrii si mai stiu eu ce traznai, dar lumea parea sa fi uitat de un norvegian pe nume Thor Heyerdahl. 
In el noi recunoastem etnologul genial, care in 1947 a reusit sa demonstreze, imbarcandu-se pe o pluta de balsa si trecand Oceanul Pacific cu ea faptul ca  insulele Pacificului de sud au fost colonizate de indigeni din America Centrala si de Sud (ceea ce explica brusc de ce statuile din Insula Pastelui sunt asa de similare ca stil de sculptura cu anumite statui gasite in America)

Ei bine, in 1969 si 1970 a organizat doua expeditii numite Ra si Ra II in care o nava de papirus a trecut Atlanticul. Hayerdahl nu incerca neaparat sa demonstreze faptul ca intr-adevar a existat o legatura intre aceste doua civilizatii, indiciile in legatura cu intrrepatrunderea fiind descoperite mai tarziu, dar aceasta posibilitate nu mis epare de neglijat.

Ce mi de pare si mai interesant este faptul ca nava Ra I, care a fost facuta de cercetatori dupa imaginile din mormintele egiptene s-a desfacut pe la jumatea drumului din cauza unor erori de interpretare, pe cand nava Ra II, facuta de constructori de nave de trestie de la Lacul Titicaca (tot in Bolivia) a reusit traversarea fara probleme. Ei bine, timp de multi ani, toata lumea a sugerat ca daca intr-adevar a existat o intrepatrundere, aceasta a avut loc de la est la vest ceea ce ste si logic, pentru ca, dupa cum am fost invatati la scoala, doar Egiptul antic este ce mai veche civilizatie din lume, nu?

Din pacate, nu par sa existe documente care sa sugereze o expeditie egipteana peste Atlantic, asa ca cercetataorii s-au multumit sa decreteze ca probabil nu a existat nici o legatura intre cele doua civilizatii.

Ei bine, ma intreb eu, dar de ce sa nu privesti problema invers? De ce nu ar fi putut amerindienii sa faca vizite in "lumea veche"? Aceasta teorie nu numai ca ar explica felul in care Ramses se aproviziona cu coca, tutun si alte minunatii (aparent inclusiv oricalc) dar si de ce plante uzuale de genul rosiei si cartofului nu au ajuns in Europe decat foarte tarziu (nu de alta, dar daca te duci  sa vinzi chestii cuiva peste Atlantic, nu te duci cu rosii ci cu aur, pietre pretioase si plante rare, de pe care stii ca vei scoate pret bun) Daca ar fi fost invers, in mod sigur Egiptenii ar fi adus inapoi acasa si plante. Dar, veti intreba, de ce nu exista urme ale trecerii acestor vizitatori de peste Atlantic in lumea veche? Pai tocmai, ca exista! Atat textele din mormintele Egiptene cat si spusele istoricilor greci povestesc de o serie de lupte cu "oameni veniti de pe mare". In varianta greceasca sunt chiar foarte cunoscuti, fiind numiti Atlanti.

Asta ar fi momentul in care incepeti sa urlati toti pentru ca incerc sa leg Egiptul cu America si cu mitul Atlantidei intr-un ghiveci de nedescris. Ei bine, nu. Sau cel putin nu am venit eu cu idea.

Aparent exista o  teorie destul de noua care face legatura intre felul incare este deschisa Atlantida in celebrele dialoguri ale lui Platon si forma reala a platoului Altiplano din Bolivia (Iar Bolivia asta!) De asemenea, circula pe internet atat imagini din satelit cat si fototgrafii de la sol ale vestigiilor arheologice a ceea ce se presupune ca era Atlantida (ciudata chestie sa-ti numesti si capitala si tara in acelasi fel, mai ales daca pe urma da nastere la interpretari cu privire la care dintre cele doua a fost distrusa de un cutremur/vulcan/inundatie/etc in doua zile. Daca aplicam briciul lui Occam, cea mai plogica afirmatie pare sa fie cea ca orasul si nu tot continentul a fost cel scufundat sub apa, si aparent era vorba de un lac si nu de ocean... stiti voi, ca in celebrul banc cu primul film erotic sovietic- nu e erotic, e eroic...;)

Okay, putem sa zicem ca am divagat destul de mult de la subiectul thread-ului, dar ceea ce incerc eu de fapt sa demonstrez prin aceasta tirada nerusinata este faptul ca, de-a lungul istoriei, mecanismul care functioneaza ireprosabil este cel al exagerarii zvonurilor... Pun pariu ca peste 2000 de ani niste cercetatori specializati in istoria primitivului secol XXI vor afirma cu tarie ca in ziua de 11 Septembrie 2001 orasul New York a fost sters de pe fata pamantului...

PS: dupa minutioase cercetari, aparatul de la Antikytera s-a dovedit a fi un foarte destept calendar astronomic ce permite utilizatorului sa afle exact pozitiile anumitor astre la o anumita data. Astfel de  aparate apar descrise in textele vechilor greci, dar acesta a fost unicul instrument real recuperat pana in prezent.

PPS: daca nu ar fi existat Romanii si mai apoi crestinismul probabil am fi fost mult mai avansati tehnologic decat acum. De ce? Pentru ca in timpul cuceririlor romane au fost distuse date valoroase, si mai ales Biblioteca din Alexandria care continea cercetarile lui Heron cu privire la motoare cu aburi, care probabil ar fi putut sa revolutioneze transporturile daca ar fi cazut in mainile unor oameni cu imaginatie... Despre crestinism, n-avem decat sa vorbim de arderea cartilor considerate "diabolice" in timpul Evului Mediu (ironic, inclusiv volume ce scapasera incendiului din Alexandria) cat si anihilarea metodica si aproape totala a izvoarelor scrise din America de Sud de catre conquistadori si calugarii iezuitii ce s-au apucat sa-i aduca pe bietii indigeni pe calea "credintei adevarate" prin orice mijloace posibile..
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: xennon_2000 din 20 Martie 2007, 10:38:49
Wings@..
Ce sa mai credem noi acum?
Dupa cele spuse de tine, imi lasi impresia ca traim intr-o bezna!
Ca am fost mintiti de la inceput cu descoperirile si stiintele!
Daca facem o analogie cu ziua de azi....observam ca si guvernele tarilor implicate in scandaluri gen OZN sau Tehnologii secrete, asta fac!
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: entitate din 22 Martie 2007, 19:30:11
Excelent Wingsofwrath!
Printre cele mai bune expuneri pe care le-am citit pe acest site
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: Rayden din 17 Noiembrie 2007, 11:09:32
Wingsofwrath  - te-ai oprit aici cu postarile ?
si..ce ai postat tu aici e doar..varful iceberg-ului..

se tin departe de okii lumii unele descoperiri stintifice sau ..redescoperiri stiintifice...ziceti-le cum vreti voi..

cat despre carti....nu toate cartile au ars..unele sunt in colectii particulare chiar si acum..marea majoritate sunt la Vatican, chiar daca vroiau sa crestineze cu orice pret, asta nu inseamna ca erau si prosti..adik, au ars unele de ochii lumii dar...au fost pastrate altele..
a fost un documentar pe discovery legat de biblioteca secreta a Vaticanului..si nu stiu ce cardinal recunostea ca detin multe manuscrise foarte vechi, nu putea spune cate, doar ca din lipsa de personal specializat..erau desemnat doar vreo 4 prelati in a le traduce, prelati care nu lucrau impreuna, si care nu aflau ce lucreaza celalalt, traducerile le prezentau fiecare separat unui inalt prelat, astfel ca nici unul din cei 4 nu vedeau..imaginea de ansamblu..

xennon_2000 - daca se ascunde ceva ?  :lol: fii sigur ca se ascunde..si inca nu iti imaginezi cat de mult!!!
la o intrebare a reporterului de ce tin acele manuscrise, scrieri, pergamente si carti secrete, cardinalul a recunoscut ca unele din ele..pot face rau imaginii bisericii..asa ca..vom afla peste.....o mie de ani...sau..poate niciodata..

parca spunea ca au si o mica parte din manuscrisele care au ars la Alexandria...sau niste copii dupa ele..nu mai tzin exact minte..l-am vazut demult..acest documentar insa a fost f tare!

Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: adipop din 02 Martie 2008, 23:05:21
Citat din: pri3st3ss din  23 Aprilie 2006, 21:05:23
Misterele Ica

In mormintele incasilor din  Peru au fost descoperite in secolul trecut peste 1100 de pietre funerare,

Interesant
adi
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: pri3st3ss din 04 Martie 2008, 22:05:42
Un craniu de neanderthalian, descoperit in depozitul arheologic de la Broken Hill si aflat in prezent la British Museum, prezinta pe osul temporal un orificiu perfect rotund, in timp ce osul din partea opusa lipseste, efect remarcat la plagile prin impuscare.


tare as vrea sa stiu cu ce tip de "prastie" s-a tras in acest neanderthal,de are in cap o gaura asa "perfecta" :?
...

(http://skins.hotbar.com/skins/mailskins/em/google_emoticons/emoti_430.gif)



desigur,exista si alte semne de intrebare,ca de exemplu,cum eposibil ca urmatoarele sa se fi intamplat atunci....

"1) Urma intiparita a unei perechi de tip ciudat de incaltaminte, alaturi de un trilobit strivit de pas, in strat pietrificat. Descoperirea a fost facuta de W. Y. Meisser in statul Utah (SUA) si are o vechime de sute de mii de ani. ( im 5 )
2) Ciocanul gasit in 1934 la periferia orasului London (Texas, SUA), a carui analiza spectroscopica indica un aliaj necunoscut inca in industria umana. gasit intr-o roca din perioada cretacica.  ( im 2 )
3) In albia raului Paluxi (Glen Rose, Texas), arheologul Carl Baugh de la Universitatea de Stat din Pensilvania a descoperit in straturile de piatra urmele pasilor unui om alaturi de cele ale unui dinozaur. ( im 4)
Referindu-se la importanta descoperirilor de acest gen, dr. A. E. Wilder Smith, de la Universitatea Illinois (SUA), spunea urmatoarele:
"O singura urma de dinozaur sau brontozaur gasita in acelasi loc cu o singura amprenta de picior omenesc este suficienta sa rastoarne teoria darwinista si sa revolutioneze biologia contemporana".
4) Craniul unui bou moscat, gaurit de glont, descoperit de paleontologul rus Al. Kaznatev in Iacutia, cu o vechime de cateva zeci de mii de ani.
5) La American Falls (Idaho) au fost descoperite oase de bizoni cu gauri de glont, tot cu o vechime de cateva zeci de mii de ani.
6) Un mit al indienilor delaware relateaza cum zeii indienilor de pe un varf muntos din Kentucky au tras cu tunete omorand o turma de animale.
7) In 1968, biologul american I. T. Sanderson si zoologul belgian B. Heuvelmans au analizat un om de Neanderthal conservat intr-un ghetar gasit in Stramtoarea Bering. Au descoperit, cu uimire, ca partea din spate a craniului era sfaramata, iar ochiul drept era distrus de gloante trase cu o arma de foc de mare calibru.
8) Alt craniu strapuns de glont a fost descoperit in Zambia. El dateaza de circa 40.000 de ani si este expus la Museum of Natural History din Londra.
Referindu-se la aceste civilizatii, James Churchward, in lucrarea Astralii din Atlantida (Ed. Polirom, Iasi) spunea:
"Avem dovezi ca intreaga zona nord-vestica a Americii a fost populata de unele rase cu o civilizatie avansata, in cea de-a doua jumatate a erei tertiare si inainte de perioada geologica glaciara".

Cristian Negureanu
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: pri3st3ss din 04 Martie 2008, 22:08:10
Citat din: pri3st3ss din  23 Aprilie 2006, 21:05:23
Misterele Ica




9. Sfere metalice

Minerii din Africa de Sud au scos la lumina sute de sfere metalice de origine necunoscuta,Ele au circa 3 cm diametru, iar unele au incrustate linii paralele, asemeni unor santuri, de jur-imprejur.Sferele par a fi facute de mana omului, desi specialistii nu pot explica in ce fel au fost realizate liniile.Metalul din care sunt facute e atat de dur incat nu poate fi zgariat nici cu un instrument din otel.Pana in prezent au fost descoperite 2 feluri de sfere : unele au o tenta albastruie cu reflexe alburii,celelalte sunt scobite pe dinauntru si umplute cu o substanta alba poroasa. Stratul de roca din care au fost extrase aceste sfere dateaza din precambrian, vechimea lor fiind estimata la 2,8 miliarde ani.



am promis ca revin cu imagini...
iata-le:
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: pri3st3ss din 04 Martie 2008, 22:16:40
Citat din: pri3st3ss din  23 Aprilie 2006, 21:05:23
7. Fosile imposibile
amprenta palmara a fost gasita intr-un strat de piatra calcaroasa avand circa 110 milioane ani, in localitatea Glen Rose ( Texas ).


In nordul inghetat al Canadei s-a gasit un deget fosilizat,datand din cretacic ( "degetul" a fost radiografiat si e intr-adevar un deget )




[

amprenta palmara - im 1
deget fosilizat - im 2
 
tineti minte ca au o vechime de 110 milioane ani...
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: Urban din 04 Martie 2008, 23:03:11
Foarte interesante informatiile...sunt curios ce ar spune un arheolog mai in varsta cu ceva mai multa experienta...probabil ceva de genul "vezi domle de treaba ca astea sunt facaturi, voi visati cai verzi pe pereti"....sau ma rog, ceva asemanator.

Cand Paleoastronaut incerca sa atraga atentia asupra chestiunilor de genul asta facea toata lumea misto de el si credea ca e vreun tacanit deraiat....
Referitor la "Misterele Ica"...cauta glifele inscriptionate pe bolovani...alea cu oameni calarind dinozauri ca la rodeo in Texas....sau operatii pe creier si multe altele...bineinteles, asta inaintea aparitiei olmecilor, toltecilor, incasilor si asa mai departe....Un subiect bun de dezvoltat...

O seara placuta in continuare
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: Arckadii din 05 Martie 2008, 07:01:30
"Ceea ce este a mai fost ºi ceea ce va mai fi a fost în alte vremuri; ºi Dumnezeu cheamã iarãºi aceea ce a lãsat sã treacã. "

Acestea au fost cuvintele Ecclesiastului. Vechiul testament. Explica foarte bine cele de mai sus. Sau daca nu le explica, macar le confirma.


Ark
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: pri3st3ss din 05 Martie 2008, 20:25:49
Citat din: Urban din  04 Martie 2008, 23:03:11
Referitor la "Misterele Ica"...cauta glifele inscriptionate pe bolovani...alea cu oameni calarind dinozauri ca la rodeo in Texas....sau operatii pe creier si multe altele...bineinteles, asta inaintea aparitiei olmecilor, toltecilor, incasilor si asa mai departe....Un subiect bun de dezvoltat...

desigur ca e un subiect extraordinar de discutat..

In the 1930s, Dr. Javier Cabrera, a medical doctor, received a gift of a strange stone from a local farmer. Dr. Cabrera was so intrigued that he collected more than 1,100 of these andesite stones, which are estimated to be between 500 and 1,500 years old and have become known collectively as the Ica Stones. The stones bear etchings, many of which are sexually graphic (which was common to the culture); some picture idols and others depict such practices as open-heart surgery and brain transplants. The most astonishing etchings, however, clearly represent dinosaurs - brontosaurs, triceratops (see photo), stegosaurus and pterosaurs. While skeptics consider the Ica Stones a hoax, their authenticity has neither been proved or disproved.

iata si cateva din acele pietre
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: pri3st3ss din 05 Martie 2008, 20:52:42
http://images.google.ro/imgres?imgurl=http://www.genesispark.org/genpark/ancient/graphic/incastonesm.jpg&imgrefurl=http://www.genesispark.org/genpark/ancient/ancient.htm&h=117&w=150&sz=8&hl=ro&start=14&um=1&tbnid=FHXQtotj7ByivM:&tbnh=75&tbnw=96&prev=/images%3Fq%3Dica%2Bburial%2Bstone%26um%3D1%26hl%3Dro%26sa%3DX

mai aveti imagini si aici

- transplantul de inima  - im 3
- continente - im 4
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: pri3st3ss din 05 Martie 2008, 21:05:07
-transplant de creier
-cezariana - im 2
-transplant de creier ( extraction
of the cerebral hemispheres that are to be transplanted)- im3
- transplant de creier - partial brain transplant. Here the
incision on the cerebral hemispheres that are to be transplanted is begun - im 4
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: pri3st3ss din 05 Martie 2008, 21:22:44
va pare cunposcut ceva de acolo???
de exemplu...piramida, telescopul, sarpele incolacit pe pahar?!- im 1

in im 2 , de la stanga la dreapta:
         - vanand dinozauri pe un perodactil
         - continente
         - operatie necunoscuta

im 3 - traheotomie
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: pri3st3ss din 05 Martie 2008, 21:29:09
The Coso Artifact
While mineral hunting in the mountains of California near Olancha during the winter of 1961, Wallace Lane, Virginia Maxey and Mike Mikesell found a rock, among many others, that they thought was a geode - a good addition for their gem shop. Upon cutting it open, however, Mikesell found an object inside that seemed to be made of white porcelain. In the center was a shaft of shiny metal. Experts estimated that it should have taken about 500,000 years for this fossil-encrusted nodule to form, yet the object inside was obviously of sophisticated human manufacture. Further investigation revealed that the porcelain was surround by a hexagonal casing, and an x-ray revealed a tiny spring at one end. Some who have examined the evidence say it looks very much like a modern-day spark plug. How did it get inside a 500,000-year-old rock?


2. an iron cup encased in coal. It was found by Frank Kanard in 1912. The coal came from the Will Berton Coal Mine in Oklahoma. Carl Baugh claims it was made before or just after Noah's flood. The cup looks like one from the 19th century. There were no iron cups like this 5,000 years old. The iron age started about 1200 BC. The cup was probably dropped by a miner, became buried under coal, and then cemented together with water under pressure in a relatively short time. Nodules seem to easily form around objects. I was surprised to see how fast my son's bike had rusted after being left out in the rain. Other artifacts have been found in mines, but they were left by other miners, buried and then found (im 3, 4 )
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: antoniu din 06 Martie 2008, 22:37:24
da...tehnologia antica este surprinzator de avansata in unele domenii.....
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: Urban din 06 Martie 2008, 22:58:48
Surprinzator este ca inca mai persista mentalitatea bosorogilor aflati in puncte cheie  care nu accepta sub nici o forma ca descoperirile din ultima suta de ani pot rescrie istoria umanitatii de la zero....
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: dedeiu din 06 Martie 2008, 23:00:21
"e ani pot rescrie istoria umanitatii de la zero....". Poate sa o completeze ca sa fiu nesimtit  :evil:
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: Urban din 06 Martie 2008, 23:01:44
Citat din: dedeiu din  06 Martie 2008, 23:00:21
"e ani pot rescrie istoria umanitatii de la zero....". Poate sa o completeze ca sa fiu nesimtit  :evil:

Mai gandeste-te.... :wink:
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: adelinn din 23 Iunie 2008, 00:20:38
cateodata suntem tentati sa vedem doar ceea ce ne convine sau e asemanator cu ce stim noi.personal nu am vazut nici o operatie de la cap la coada,eventual fragmente vazute la tv.in schimb am vazut o autopsie,pentru un atac de cord.ceea ce vreau sa zic e urmatoarea chestie: cum ne putem da seama doar dupa un desen ca e vorba de un transplant si nu de o autopsie?daca erau medici ai vremii,care studiau corpul uman,la fel cum facea si Davinci.si de la el avem niste desene dar nu spune nimeni ca facea transplanturi sau operatii de vre-un fel.
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: cactus din 23 Iunie 2008, 09:58:19
Citat din: adelinn din  23 Iunie 2008, 00:20:38
cateodata suntem tentati sa vedem doar ceea ce ne convine sau e asemanator cu ce stim noi.personal nu am vazut nici o operatie de la cap la coada,eventual fragmente vazute la tv.in schimb am vazut o autopsie,pentru un atac de cord.ceea ce vreau sa zic e urmatoarea chestie: cum ne putem da seama doar dupa un desen ca e vorba de un transplant si nu de o autopsie?daca erau medici ai vremii,care studiau corpul uman,la fel cum facea si Davinci.si de la el avem niste desene dar nu spune nimeni ca facea transplanturi sau operatii de vre-un fel.

Ai dreptate dar chiar si o autopsie - tot e ceva notabil...
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: adelinn din 23 Iunie 2008, 17:22:37
asa e.asta le-ar demonstra interesul in domeniu.dar de ce oare s-ar chinui cineva sa faca astfel de desene? poate ar fi mai usor sa ne dam seama ce reprezinta ,mergand de la efect la cauza,ca sa zic asa.intelegand ce-au vrut sa faca ,ne vom da seama ce au facut de fapt in acele desene.as zice ca ar putea fi chiar si un fel de jurnal,a ceea ce au executat.eu merg totusi pe ideea unui studiu asupra corpului uman si nu ca ar fi operatii.
Titlu: Raspuns: Tehnologie antica
Scris de: adi_drula din 28 Noiembrie 2008, 18:40:49
In primul rand imi cer scuze daca nu postez unde trebuie.... Iata un subiect care m-a fascinat oarecum....

Taina oglinzii negre

Ne aflam în anul 1800 la mosia Apolie din Rusia.
Stapânul mosiei, printul Drutkoi - Sokolinski, alaturi de o numeroa-sa asistenta în frunte cu celebrul Cagliastro sunt asezati la miezul noptii la o sedinta de spiritism.
Toti privesc la o oglinda întunecata care la un moment dat pare sa se însufleteasca.
A aparut în oglinda chipul palid al ra-posatei printese Drutkaia-Sokolinskaia, dusa dintre cei vii de cinci ani... Toti cei care asis-tau la experiment au ramas încremeniti.
Când chipul printesei a putut fi vazut foarte clar, suprafata oglinzii a început sa se valureasca. Si brusc, totul a încetat. Supra-fata oglinzii a redevenit neteda si întune-coasa, ca si cum n-ar fi reflectat niciodata chipul printesei.
Ce oglinda fusese aceea pe care a pre-zentat-o legendarul conte Cagliastro la Apolie?
Nu este exclus sa nu aflam niciodata. Ur-mele ei pot fi regasite pâna în anul 1918, iar de atunci si pâna astazi nu s-a mai auzit nimic despre soarta ei.
În Europa a început sa se vorbeasca pentru prima data de ,,magicele oglinzi negre" înca din anul 1547.
În orasul german Wittemberg au fost facute, prin stradaniile alchimistilor, cu o tehnica adusa din Orientul Îndepartat si cu respectarea unor ritualuri magice, câteva astfel de oglinzi negre. Nici proprietatile, nici tehnologia lor de executie, nu au fost lamurite nici pâna în ziua de azi.
În orice caz, pâna la aceasta ora nimeni nu a reusit sa faca, aplicând tehnologiile moderne, o ,,oglinda neagra".
,,Oglinzile negre" puteau reflecta eveni-mente petrecute într-un cu totul alt loc, sa arate trecutul si viitorul: cu ajutorul lor puteau fi vazute, ca sub lupa, cele mai fine detalii ale obiectelor.
Una dintre aceste oglinzi a ajuns la ves-titul magician polonez Jan Tvardovski, care a disparut fara urma în 1573, în timp ce se ducea la Roma.
Exista date ca Tvardoski a avut contacte cu alchimistii din Wittemberg si ca magicia-nul stia câte ceva despre secretul fabricatiei oglinzilor.
De unde putea sa apara o ,,oglinda nea-gra" la Apolie, mosia printilor Drutkoi-Sokolinski din gubernia Smolensk? Iata o alta întrebare ramasa fara raspuns. Poate ca a adus-o la Apolie însusi Cagliastro, daca nu o fi ajuns aici pe cai secrete din Germania, prin Polonia.
Se stie, în schimb, ca oglinda a stat la Apolie mai bine de o suta de ani.
În 1893 a fost vazuta de M.N. Ghedeanov, mosier din Smolensk, mare amator de anti-chitati.
Ghedeanov, scrie în însemnarile sale, ca la acea vreme conacul era pustiu, iar relicva i-a fost aratata de un batrân administrator care era si paznic.
Oglinda era agatata în coltul cel mai în-departat al unui salonas ale carui draperii negre de catifea erau coborâte.
Era de forma rectangulara cam 10/10 centimetri, cu o rama lata de culoare neagra.
Suprafata oglinzii era de un cenusiu mat, ca al unui vas vechi de cositor. În partea de jos avea niste crapaturi care porneau în toate partile.
Dupa spusele batrânului aceste crapaturi au fost provocate de însusi Napoleon Bonaparte, care furios dupa ce si-a aflat soarta, a spart oglinda.
Multe întâmplari bizare i-a povestit ba-trânul administrator despre aceasta oglinda, sfatuindu-l sa nu se uite în ea.
Dar, în ciuda avertismentelor, Ghedeanov s-a uitat în oglinda.
A fost uluit...nevazându-si imaginea! Oglinda reflecta tot-peretele din fata ei, mo-bila, lustra – dar nu si oamenii!
Ghedeanov a marturisit ca ,,a simtit fur-nicaturi prin piele".
Cu cât se uita mai mult în adâncul oglin-zii, cu atât ea devenea mai întunecata.
Foarte repede ea s-a facut neagra de tot. Speriat de-a binelea, Ghedeanov a plecat acoperind oglinda.
Ghedeanov a petrecut la conac o zi si o noapte, dupa care a plecat.
Taina ,,oglinzii negre" nu a putut sa o dezlege, dar si-a notat toate impresiile într-o carte de calatorie.
Dupa cât se pare, aceasta carte este una dintre putinele marturii scrise despre feno-menul oglinzii de la Apolie. Iar dupa 1918 nu s-a mai stiut nimic despre ea...Ce soarta o fi avut?
Sa se fi pastrat prin iuresul razboaielor si al revolutiilor care au urmat sau o fi disparut fara urma împreuna cu tainele ei nedez-legate?



Imi cer scuze daca sunt greseli pe text, intru aici de la munca si nu prea am timp sa corectez :D

Materialul e conceput de Gabriel Rosianu, a fost publicat alaturi de altele de gen in diferite reviste si apare si pe site-ul personal