Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Detectivi din spatele tastaturii

Creat de fiulploii, 08 Septembrie 2015, 16:13:11

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

al_pacino

#420
Sa ma apuc sa postez si eu screenshot-uri? Ca am si eu asa ceva. Chiar iti doresti o polemica paguboasa? Esti cumva vreun securist batran care n-are alta ocupatie decat de a arunca in derizoriu munca oamenilor si incercarea de gasi adevarul in acest caz? Daca moderatorii sau admin-ul de pe acest forum considera necesar, pot posta dovada ca acest interviu chiar a avut loc. Repet, nu in numele forumului, ci al unei reviste literare. Faptul ca te-ai gandit sa deranjezi aiurea pe omul ala, care altfel a fost foarte amabil, ma face sa ma gandesc ca se doreste discreditarea oricarui roman care pe viitor va mai incerca, eventual, sa-i ia un interviu.

al_pacino

Deci haideti sa terminam tiganeala asta. Cine este admin sau moderator aici? O sa-i trimit dovada in privat, dupa care eu nu o sa mai alimentez in niciun fel aceasta polemica artificial creata, doar in scopul de a discredita. Manevre securistoide usor de reperat, de altfel.

alx

#422
@Guest
Observ că tot timpul ai senzația că ești deținătorul adevărului suprem, iar informațiile tale sunt SINGURELE corecte. Din păcate pentru tine, te anunț că nu e așa! Și pentru că nu am chef și nici timp să-ți urmăresc manevrele pe care le faci pe aici, și nici ceilalți colegi nu au, te trec din nou la moderare. Astfel că îți vor fi aprobate doar mesajele care sunt on-topic, și nu bălăcăreala pe care înteționezi tu să o produci....


@aL_pacino
Nu e nevoie să trimiteți nimic, nimănui. O să așteptăm publicarea interviului, și asta e! Cine vrea, crede, cine nu...nu! Până la urmă e o problemă de percepție...
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

al_pacino

#423
Cred ca toata confuzia a inceput cu faptul ca el a crezut ca m-am adresat lui Ted Anton in calitate de membru al acestui forum, ceea ce am aratat mai sus ca e fals. Nu i s-au cerut doua interviuri din Romania, ci doar unul, si acela este al meu. Confuzia a continuat prin faptul ca Ted Anton nu a recunoscut o intrebare pe care da, i-am adresat-o, dar la care nu a raspuns. Singura intrebare la care n-a raspuns, cel mai probabil pentru ca a sarit-o cu vederea, cum am presupus de altfel si ceva mai sus. Deci e normal ca Ted Anton sa nu-si aminteasca o intrebare peste care a sarit fara voia lui. Asta e cea mai plauzibila varianta. In rest, totul e o fabulatie denigratoare a lui @eGuest postata nu stiu in ce scop - daca face jocurile cuiva, e doar traditionala bagare in seama romaneasca sau poate pur si simplu are probleme cu mansarda... Ce rost ar fi avut sa va consult mai intai aici, iar apoi sa inventez un interviu? Daca as fi fost de rea-credinta, nu as fi putut sa o fi facut si fara ajutorul vostru sau cum? Orice om cu o logica minimala isi poate da seama de cat de inept a fost tot demersul lui @eGuest. In fine, eu ma opresc aici. O sa gasiti pe google interviul in jurul datei de 21 martie, pana la sfarsitul lunii, cel tarziu.

Grifon

Așteptăm până atunci.
Oricum, din toată "zbaterea" asta a ieșit, totuși, un lucru care poate fi benefic.
Dacă tot i s-au adus la cunoștință.americanului eforturile noastre - prin "amabilitatea" suspiciosului cuplu @Godak & @Guest - este posibil ca Ted Anton să parcurgă ideile anunțate aici (printr-un demers intermediar de traducere, dacă nu a ajuns a o "rupe" pe românește).. De va face asta (în funcție de cât interes mai alocă ín prezent misteriosului asasinat) va putea fi abordat mai aprofundat, ín ocazii ulterioare.

Nu-l prezum totuși atât de pasionat încât să se implice prea mult. E bine totuși să ínțeleagă că uciderea unui român eminent nu-i lasă indiferenți pe conaționali, chiar și la 30 de ani după crimă.

Ganditorul

In loc sa asteptam sa vedem informatiile si sa le valorificam fiecare conform educatiei si experientei ... ne lamentam si ne umplem de spume si acuzatii inutile. Cu ce ma deranjaza ca un om/coleg aduce informatii noi ?? Cu ce ma deranjaza ca aduce informatii vechi sub alta forma ??

O intrebare buna ar fi : am dreptul sa ajung la informatii reale despre subiect ? Pot fi aceste informatii facute publice ?
In rest e apa de ploaie - daca nu sunt informatii destinate publicului acestea n-or sa ajunga pe forum in vederea tuturor. Punct. Crede cineva altceva ? Crede cineva ca se va spune adevarul - tot si fara perdea - acum si aici ?

Grifon

Interviul cu Ted Anton a apărut, in conformitate cu toate precizările făcute de dl.@al_pacino.

http://liternautica.com/jocurile-mintii-si-asasinarea-lui-ioan-petru-culianu-interviu-cu-ted-anton/

Țin să-i mulțumesc pentru efort, dar și pentru faptul că a inclus în interviu toate întrebările pe care i le-am propus în prealabil.
(de menționat, în treacăt, că și denigratorii săi și-au recunoscut public greșeala și și-au cerut scuze;. e bine...ar fi și mai bine dacà și-ar reconsidera, pe viitor, graba și agresivitatea).

Íncà o datà, mulțumiri, dle.@al_pacino, și promit sà revin aici cu câteva comentarii, când ne vom mai liniști dupà aceastà incredibilà isterie COVID-19.


abyss


Grifon

Da...se pare că, deși s-au spus / scris multe despre răsturnarea din '89, suntem încă departe de a ne lămuri asupra tuturor detaliilor subterane din acele zile.
Personajul G. V. Voiculescu rămâne și acum o enigmă neelucidată. Dacă ceilalți actori ai tragediei aveau fundal politic (Iliescu, Brucan, etc.) individul acesta a apărut în prim-planul evenimentelor în mod cu totul surprinzător.
Ce treabă avea un geolog, pasionat de yoga și ocultisme, cu grupul care plănuia lovitura de stat ? Și, dincolo că a fost implicat și ín procesul / execuția lui Ceaușescu, a și primit sarcina de a conduce Securitatea timp de aproape patru luni (cu mitraliera la piept, n.b.).

Nu s-au putut indica multe conexiuni, iar omu' tace mâlc. Cât despre reacția sa la íntrebarea lui T. Anton ..."indignat" a fi bănuit de moartea lui IPC...doar n-o s-o luăm că probă - meșteru' minte cum respiră, mai ales când trebuie să-și acopere trecutul.
Se pare totuși că nici Anton nu a insistat cu întrebări la "revoluționar" - sau nu a dorit să detalieze la íntrebarea d-lui @al_pacino. Ar fi interesant de găsit interviul pe care zice că i l-a luat lui Voiculescu...doar nu a fost numai o "indignare", și atât...
O să-l caut, ín măsura ín care-mi va permite timpul.

Grifon

În altă ordine de idei, link-ul postat de colegul @al_pacino înaintea interviului (cel cu Octavian Cojan, exponent al diasporei Chicago) lāmurește destul de bine contextul cu vizita răposatului rege.
Din ce spune Cojan, Culianu s-a bāgat cam singur în seamā - oarecum oportunist - speculând preocuparea fostului suveran față de opera lui Eliade. Precum a reieșit, Mihai I mai fusese și înainte la Chicago, în anii '80, interesul sāu pentru Eliade fiind oarecum de înțeles (chiar dacă era doar un exercițiu de imagine).
Ar rāmâne, cum am mai zis, posibilitatea ca, în acel ansamblu de interacțiuni, IPC să fi auzit ceva, sau poate să fi văzut pe cineva ce n-ar fi trebuit să fie acolo...Cineva care poate se străduia să rămânā incognito, sau cineva despre care Culianu ar fi știut amănunte compromițătoare. Un fost securist ce acum poza în dizident...sau un dizident care intrase în complicități cu Ilici , Voican & Co...

Miza, astfel, n-ar fi fost regele sau discuțiile momentului...ci descoperirea, íntâmplătoare, a unei filiere destul de importante - cel puțin din punctul de vedere al celui accidental deconspirat. Ín această logică speculativă, crima ar fi fost comandată oarecum intempestiv, motivul fiind salvarea unui alt context sau a carierei (foste ori viitoare) a celui reperat.
Dar dacă e așa...înseamnă că cel descoperit de Culianu era ori un potentat ce putea găsi asasini, ori avea legături strânse cu cineva ce putea face asta (precum G.V. Voiculescu, să zicem...).

E doar o speculație, desigur. Dar ar ajuta la definirea unei noime - care altfel cam lipsește. O noimă pentru care apelul la crimă era justificat, chiar necesar.
De gândit...

SLEAH19

Ion Mihai Pacepa, generalul de securitate fugit din țară înainte de caderea comunismlui, a murit de COVID. Avea 92 de ani și locuia în Statele Unite. Informația privind moartea generalului vine de la prietenul său, profesorul Ronald J. Rychlak, autorul cărții ,,Dezinformare", pe care a scris-o în colaborare cu Pacepa.

În septembrie 1978, regimul comunist al lui Nicolae Ceaușescu i-a dat doua condamnări la moarte, în contumacie, pentru crimă de înaltă trădare și a pus un premiu de două milioane de dolari pe capul său. Yasser Arafat și Muamar al-Gaddafi au pus, de asemenea, câte un premiu de un milion de dolari pentru asasinarea generalului în SUA. În anii 1980, Securitatea a oferit teroristului Ilici Ramirez Sanchez zis Carlos Șacalul, un milion de dolari pentru a-l omorî pe general în SUA.

L-a omorât Covidul!!

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/ultimii-ani-din-viata-lui-ion-pacepa-ronald-rychlak-ii-pasa-de-romania-se-gandea-uneori-sa-se-intoarca-1452440
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Grifon

Hai că asta e chiar o știre tare !
Un campion al scrierilor "comandate" să moară pentru a confirma alte...dezinformări ? !

Poate o fi adevărată știrea...cel puțin eu n-am cum s-o verific. Dar bănuiala mea e că Pacepa a murit demult, insă "marca" e considerată (se pare) incă utilă pentru CIA. Sau pentru niște "privați" care utilizează rețete vechi, uitate de șpionii moderni.

Oricum, ăsta mai lipsea din borșul "covid" ! Păcat că bietul Culianu a fost impușcat in 1991...că de era ucis zilele astea, il inghesuiau și pe el la "virus + ...comorbidități" !

SLEAH19


  Și dacă familia/urmașii solicită ca el să fie înhumat în România?
  Curtea Supremă de Justiție l-a reabilitat. Dacă el a specificat în vreun testament că după moarte dorește să fie adus în țară ?

Va fi înmormântat cu onoruri militare?

Tare mi-aș dori să văd, cu nume și prenume cine se opune și comentează ?

Pentru că în fond, în urma defectării lui au avut de suferit doar securist-o/comuniștii grei. Căderea comunismului a fost accelerată cumva și  datorită informațiilor puse la dispoziția occidentului de către el !
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

panta_rh_ei

Animalutul asta, desi tanar, este pe post de panaceu. A eradicat tooooooooooooate bolesnitele. Revenind la stire... Eu am citit pe undeva  ca de fapt era omul KGB iar dezertarea a fost o plecare in misiune. Cand gazdele s-au prins l-au mazilit si asta mai demult.
LIBERTATEA este doar aspectul negativ al intregului fenomen - viatza omului - al carui aspect pozitiv este RESPONSABILITATEA. LIBERTATEA  este in pericol sa degenereze intr-un capriciu daca nu este vietzuita in termenii RESPONSABILITATZII.