Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Ipoteza: "Acceleratorul de particule LHC sabotat din viitor?"

Creat de totoslack, 19 Octombrie 2009, 20:44:44

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

totoslack

   
   
   
   
"Oamenii de stiinta au venit cu o ipoteza care aminteste de aventurile din celebrul film "Terminator": acceleratorul de particule (LHC) este sabotat de cineva din viitor, in scopul salvarii Planetei. Potrivit fizicianului danez Holger Bech si a doctorului in stiinte Masao Ninomiya din Japonia, intarzierea punerii in functiune a acceleratorului este cauzata de cineva care doreste sa nu fie descoperit bosonul Higgs, asa-numita "particula a lui Dumnezeu", relateaza Pro TV.
Bech si Ninomiya sustin ca, potrivit calculelor matematice, natura va "face un salt inapoi in timp" pentru a opri accelaratorul sa creeze "particula lui Dumnezeu". Totusi, constructia celui mai precis instrument de fizica din istorie a presupus un efort urias, ea durand 12 ani si angrenand peste 7000 de fizicieni, dintre care unii romani. Miza proiectului e cu atat mai mare cu cat tunelul de 27 de kilometri de la frontiera franco-elvetiana a costat aproape 4 miliarde de euro.
LHC este un tunel circular, in care jeturi paralele de protoni vor fi accelerate pana aproape de viteza luminii, aminteste Pro TV.
Scopul principal urmarit de savanti este de a reconstitui conditiile formarii Universului, de-acum circa 13,7 miliarde de ani si astfel sa determine manifestarea a ceea ce a fost numit "veriga lipsa" sau "particula lui Dumnezeu" - cunoscuta in limbajul fizicienilor ca bosonul Higgs, dupa numele savantului care a demonstrat teoretic existenta sa. Este vorba despre elementul care ar conferi celorlalte particule proprietatea numita masa si care exista pretutindeni in Univers, dar nu intr-o forma vizibila"
Sursa: http://www.ziua.ro/news.php?data=2009-10-19&id=42014

smurd



Ce curios, mai bine zis ciudat, faptul ca unii oameni ajung sa paraseasca aceasta lume, fara sa fi aflat prea multe lucruri despre propria lor viata, dintre cele pe care le-ar fi putut afla cu certitudine, daca ar fi cautat intradevar ca sa le afle.

In schimb, sunt preocupati – de buna voie sau inconstient, ajungand sa-si iroseasca astfel viata – ca sa descopere ceea ce n-a fost creat inca, si foarte probabil ca nici nu va fi creat vreodata, tocmai pentru ca au omis cu "buna" intentie, chiar lucrurile pe care le-ar fi putut afla cu certitudine.

Tileanu

legat de scenariul de mai sus....mi se pare ca rupt dintr-un film de-al lui spielberg. relaxati-va, lucrurile sunt ascunse privirii si chiar ascunse imaginatiei. noi rationam pe baza a ceea ce am fost invatati sa rationam. evident ca singurul nostru scenariu ca e cineva a venit din viitor si a sabotat LHC-ul pt. ca asa am vazut in n filme.
Luand-o ZEN v-as intreba: stie cineva dintre voi daca LHC-ul incearca sa gaseasca bosonul Higgs cu adevarat? cand ati aflat prima oara de LHC? acum un an si un pic cand mai erau cateva luni pana sa-l porneasca? cum se face ca n-am stiut nimic de el pana acum? e totusi un colos de proiect. e ca si cum s-ar ridica niste piramide imense la marginea orasului si voi sa n-aveti 'abar.
orice ar fi LHC-ul, parerea mea proprie si personala bazata pe nimic altceva decat instinct e ca toate teoriile astea gen: olimpiada de la londra din 2012 posibila invazie extraterestra, LHC-ul, alieni, masonerie, bilderberg se vor imbina in ceva ce va schimba cu totul istoria lumii. As vrea sa stiu ce dar din nefericire is constient ca imaginatia mea nu acopera planurile lor.
2 + 2 = 5

darieglobur

Citat din: totoslack din  19 Octombrie 2009, 20:44:44
   
   
   
   
"Oamenii de stiinta au venit cu o ipoteza care aminteste de aventurile din celebrul film "Terminator": acceleratorul de particule (LHC) este sabotat de cineva din viitor, in scopul salvarii Planetei.  

Ca sa nu zic: "prostii!", o sa indulcesc tonul si o sa zic, asa: "prostioare!"... :-D
...und Sie fliegen doch!

darieglobur

Mãi, in principiu, eu cred in posibilitatea cãlãtoriei în timp. Însã nu cred în ipoteza de faþã, asta cu sabotarea acceleratorului de particule din viitor.
...und Sie fliegen doch!

Nox

Variantele intrã cu posibilitãți egale și ies cu probabilitãți diferite.

Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee