Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Ce se intampla cu vremea?

Creat de adrian75, 21 Iunie 2014, 09:53:39

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Arhanghelul

#15
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

alx

Citat din: Arhanghelul din  25 Iunie 2014, 13:45:43
P.S. Azi tot acolo apare gogosica ... covrigelul ...
La cum vad eu,turnul alb cu albastru pe care troneaza mingea rosie cu alb e chiar radarul meteo care genereaza harta in discutie,asa ca este foarte probabil ca "gogosica" de care vorbesti tu sa fie generata artificial de softul de control al radarului...sau sa fie chiar o eroare de interpretare a datelor de la foarte mica distanta...

parerea mea,bineinteles...
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

Aliosa

Se sudeaza pe cerul Bucurestiului in acest moment :)

adrian75

Mai sunt cateva zile si se termina luna iunie....o luna foarte neobisnuita din punc de vedere meteo. Foarte multa ploaie, media temperaturilor destul de scazuta pt aceasta perioada a anului.... . Am stat de vorba cu cativa oameni in varsta de la tara si mi-au spus acelasi lucru: vreme neobisnuita pentru o luna de vara. Spuneau ca s-au saturat de ploaie si frig. Acelasi sentiment il incerc si eu. Asadar, ce se intampla cu vremea? Luna asta iunie nu a semanat deloc cu alte luni iunie din anii trecuti. De ce? Care-i substratul acestor manifestari neobisnuite ale vremii? Sau nu este nici un substrat.....

Aliosa

A auzit cineva din Bucuresti in aceasta dimineata in jurul orei 6 cred o bubuitura puternica , stiu traznea de zor la ora aia , doar ca sunetul a fost extrem de lung si vibratia a durat aproximativ 2-3 secunde , a pocnit ceva prin Bucuresti ?

Xanadron

...Fiindca era doar Rogaozin - in survol domol, batindu-l clar la decibeli, da' si la tupeu pe Base. :-D

Poate c-un TU-95 (cel mai rapid, dar si cel mai zgomotos avion cu elice din lume, inca-n serviciu) si nu cu jetu' TU-160.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Irwin

Citat din: Guest din  27 Iunie 2014, 11:55:44
Si la ora 3:47 dimineata, inainte sa inceapa ploaia, a fost un tunet care s-a propagat foarte mult ... tunetul a durat cred eu spre 7 secunde si suna ca un avion, cum spunea si Jean acum putina vreme. La 2 minute dupa, a inceput ploaia.

Am auzit si eu acest tunet ciudat, de la ora 4 fara ceva dimineata... A fost ca o explozie, practic primul lucru la care m-am gandit a fost ca undeva, in vreun cartier, s-a produs o nenorocire de la vreo conducta de gaze or something... Numai a tunet de furtuna nu semana !... Culmea e ca a fost doar un singur tunet, tip explozie dupa cum am mentionat, apoi a inceput ploaia. Nu mai spun ca pe la 6 dimineata se innegrise cerul din cauza norilor de ploaie, de ziceam ca vine inserarea, nu zorile!

Anduta

Sunt mai mult decat simpla pasionata de meteorologie.
Fenomene precum cel .entionat mai sus sunt frecvente in Harghita si Covasna, ca sa vorbesc numai de tara noastra.
Sunt 2 cauze:
1) Circulatia atmosferei poate fi de asa natura incat curenti de mare viteza din altitudine sa fie blocati acolo si sa fie directionati spre sol.
2) In urma averselor puternice si pe suprafete mari, odata cu ploaia, aerul e antrenat descendent atat prin faptul ca e mai rece cat si prin efectul dinamic al ploii insasi.
Bine canalizat pe vai, se comporta ca o avalansa, daca si ploaia avanseaza odata cu acel curent de aer.
Aerul poate fi puternic comprimat, bine strans in vale.
Poate dobori cu usurinta copacii grei de apa, mai ales pe un sol umed si oricum instabil pe versant.