Forum RUFOn

Sectiune pentru limba româna => Noua Ordine Mondiala (NOM/NWO) => Subiect creat de: sxn_b din 23 Noiembrie 2006, 14:22:05

Sondaj
Întrebare: Ce credeti ca este, de fapt, Dumnezeu?
Opţiune 1: O divinitate, asa cum e descrisa in Biblie voturi: 28
Opţiune 2: O altfel de divinitate voturi: 14
Opţiune 3: Extraterestru voturi: 12
Opţiune 4: Lumina/Adevar voturi: 10
Opţiune 5: Dumnezeu este totul voturi: 14
Titlu: Ce este Dumnezeu?
Scris de: sxn_b din 23 Noiembrie 2006, 14:22:05
Topicul Adevaratul nume al lui Dumnezeu a cam deviat, iar pentru revenirea sa am deschis acest topic. Deci, ce credeti ca este Dumnezeu? Va invit sa va spuneti parerea.
PS: Eu votez pentru O divinitate, asa cum e descrisa in Biblie.
LE: Daca vreti sa mai adaug vreo optiune, imi spuneti.  :wink:
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Max C. din 23 Noiembrie 2006, 14:44:45
Eu cred ca divinitate ,daca ar fii ET nu cred seamana cu noi din punct de vedere spiritual , deci tot divinitate se numeste ...nu? :roll: :-D
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Necunoscutul din 23 Noiembrie 2006, 14:47:16
Daca Dumnezeu este o divinitate atunci cine l-a creeat? Sau cum a aparut el?

NU SUNT ATEU DAR NICI CREDINCIOS NU SUNT

Eu sunt un om al dovezilor, eu nu ma arunc sa dau un raspuns daca nu am destule dovezi, pana acum dovezile arata ca Dumnezeu este extraterestru.

Daca cineva are dovezi ca dumnezeu este o divinitate, il rog sa le posteze.

Ganditi-va un pic, acei oameni de acum 2000 de ani nici nu stiau de electricitate si credeau ca Pamantul este plat. Minunile facute de Iisus cum ar fi mersul pe apa, inaltarea la cer si altele, pot fi facute si de stiinta moderna sau cel putin de stiinta viitorului, cum este cazul in serialul Star Trek si altele.

OZN-urile ii ridica pe oameni de la pamant atunci cand ii rapeste, asemanator cu inaltarea la cer a lui Iisus.

Vindecarile miraculoase facute de Iisus sunt asemanatoare cu aparatul ala din Star Trek, cum se numea, parca "Tricorder" sau ceva de genul asta nu mai tin minte.

Faptul ca El a venit din cer sugereaza ca a venit de pe o alta planeta, asa cred eu.

Si cel mai interesant este faptul ca atunci cand oamenii ii cereau lui Dumnezeu sa li se arate acesta raspundea:
"-Nu poti vedea fata mea, deoarece omul nu poate vedea fata mea si sa traiasca"

Mai multe dovezi ca Dumnezeu este foarte probabil un extraterestru gasiti in cartea scrisa de Erich von Daniken (Amintiri despre viitor).

8-)
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: sxn_b din 23 Noiembrie 2006, 14:53:36
CitatDaca Dumnezeu este o divinitate atunci cine l-a creeat?
Atunci pe Creator cine l-a creat? Eu cred ca unul dintre ei exista dintotdeauna.  :wink:
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Necunoscutul din 23 Noiembrie 2006, 14:54:50
Eu cred in Big Bang si cred ca fizica ne-a creeat. Parerea mea.

8-)
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: alinutzu din 23 Noiembrie 2006, 15:19:23
dap sxn_b chiar ca a deviat topicul ala din alte lipse de dovezi nu prea mai avem ce spune

raspunsul ca este o divinitate asa cum este descris in biblie este eliminat
exista ceva dovezi ca nu Dumnezeu (atotcreatorul a tot ce exista) ar fi fost creatorul nostru direct (spun nu cel direct deoarece el a creat fiintele superioare si fiintele superioare pe noi :) )

As putea spune ca un raspuns poate fi o alta divinitate// fiinta extraterestra, in orice caz o fiinta superioara (o putem considera o divinitate daca ar fi sa facem o diferenta intre capacitatea noastra de cunoastere si a Lui/Lor) care nu este din spatiul terestru adica o divinitate extraterestra

Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Interesent din 23 Noiembrie 2006, 17:27:48
Raspuns: Un Zeu este o vietate omeneasca materiala din carne si singe, venita din adincurile cosmosului pe pamint si care sa saltat asupra omenirii in forma de Atotputernicie.
Un Zeu, dupa filozofia crestina si alte credinte religioase, nu exista in acest fel. Istoria vorbeste in plural, despre zei. Sie fiecare din ei au un domeniu in care ei s-au specializat.
Lasind la o parte din ce punct de vedere de credinta se combate ca ar exista numai un Zeu sau mai multi, urmeaza o incercare de definitie a acestui titlu.
Titlul de Zeu este la origine un titlu pentru un om cu o deosebita stiinta evolutiva inalta si intelepciune intr-un anumit sau mai multe domenii. De acea se gasesc in analele istorice legendele despre zei pentru diferite domenii. Un zeu de vinatoare, unul de medicina, etc.
In religia Iudeasca se vorbeste de JHWH, cunoscut ca Jahve. Dar acest nume este folosit gresit si are o alta provenienta.
La origine "JHWH" se numeste Jschwisch (citit in limba Rom: Isvis) si "JHRH" se numeste Jschrisch (rom:Isris), tradus in limba Germana se numeste: "Weisheitkoenig" si "Weisheitskoenigin", in limba Romana inseamna: "Rege de Intelepciune" si "Regina de Intelepciune". Acest titlu nu se da oricui si la orisicine, si nu reprezinta Forta Atotputerniciei, respective, Puterea Naturii Creatoare!!
Aceasta Atotputernicie este acea care a creiat spiritul omenesc ca o parte din ea. Atotoputernicia nu poate fi niciodata comparata cu un Zeu sau Zeita, deoarece un Zeu ramine un om si un product al Atotputerniciei. Atotputernicia se manifesta in tot ce exista, se vede si nu se vede, material si inmaterial este.
Pentru meritul acestui titlu ca Zeu, trebuiesc indeplinite diferite conditii in evolutia omeneasca care se manifesta in gradul de stiinta si intelepciune. Primind un asemenea titlu (dind mai multe examene) nu inseamna ca acel om devine Atotputernicia!
Omul ramine chiar daca are acest titlu, cu greseli si trebuie sa se evolutioneze mai departe. Dupa evolutia materiala (ca trepta), pe care noi o petrecem astazi, si care mai dureaza citeva miliarde de ani, urmeaza celelalte trepte, de tip mai fin, si care nu mai au nevoie de un corp material ca locuinta pentru Spiritul omenesc.
Revenind la astazi inseamna, ca in trecutul planetei noastre, in timpul cind aici au trait diferite grupe extraterestre cu bastinasii paminteni impreuna, conducatorii acestora sau saltat singuri in egoismul si in "nebunia" lor pe rangul unui JHWH (Jschwisch) pretinzind de la popor si prin violenta doctrinei lansate, ca aceasta persoana sa fie slavita ca Atotputernicia. Acesti oameni au dat ordin ca lumea sa se "inchine" in fata lor, pentru ca ei ar fi acei creatori ale tuturor fiintelor (plante, animale, oameni), planetelor, cosmosului, etc.
Din nestiinta si din frica pedepsei cu moartea, oamenii au preluat aceste ordine si au facut asa cum li sa spus.
Pe linga acesti noi Zei autoproclamati au existat si acea din aproprierea lor, ca adjutanti (sau modern spus: asistenti). Acestia au profitat de noul sistem si au mentinut legile noi dupa gustul conducatorului (si astazi se procedeaza tot asa) profitind de acest sistem si poporul tinindul indoctrinat.
Una din aceaste doctrini s-a mentinut pina astazi, cunoscuta ca Crestinism. Celelalte religii (si secte) folosesc acelasi sistem de indoctrinare si subjugare si profit de oameni.
Trebuie mentinut urmatorul fact: un Zeu ramine un om cu greselile si partile lui bune. El nu este cineva care sta peste alti oameni si are drepturi mai multe sau mai mari, decit ceilaltii. In pozitia lui si cu gradul inalt de stiinta si de intelepciune este acesta in rolul unui intelept si ca invatator. Acestia pot in mod de ajutor sa invete oamenii in stiintele spirituale si alte domenii. Profetii sint acei oameni care au fost invatati in aceste stiinte si au tot asa o stiinta si un grad de intelepciune mare si au abilitatetea sa invete lumea mai departe. Henok, Jeremia, Immanuel (alias Isus Christos), Mohamed si altii - au fost Profeti si invatatori adevarati, care au adus cunostinte despre stiinta spirituala nefalsificata si au combatut tot timpul sectele si religiile care tin oamenii in intuneric. Religia crestina ca si celelalte religii nu pot avea o baza pe cea ce fosti Profeti au invatat. Cea ce noi cunoastem in ziua de astazi sint ramsitele acelor doctrini vechi care au fost lansate si mentinute in viata de oameni si gruppe de oameni care cauta sa profite de aceste sisteme si pot sa asupreasca lumea mai departe prin nestiinta.
Forta Naturii Creatoare (Atotputernicia) care este o putere neutrala, nu are nevoie de structurile create de oameni cu sfinti, ingeri si alti inlocuitori, care sa o reprezinte.
Religiile nu dau oamenilor nici un raspuns la : de unde vine?, de ce traieste cum traieste? unde se duce omul cind moare?
Legile Naturii sint logice, oricind si de orisicine recunoscute si intelese, manifestinduse din actio=reactio, si care nu cunosc bine sau rau. Aceste manifestatii reies ca rezultat din felul cum omul gindeste si traieste.
Lumea zeilor si structurile create ale acestora sint un product artifical nelogic si destructiv al omului si nu al naturii!
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Elvin din 23 Noiembrie 2006, 17:56:00
    Am votat 'o divinitate asa cum o descrie biblia". Sunt curios - acela care a votat 'o alt fel de divinitate', la ce 'fel de divinitate' se gandeste ?

   Unii zic 'daca Dumnezeu exista, atunci pe el cine l-a creat ? Eu cred in Big Bang". Dar big Bangul nu rezolva problema, pt ca si eu pot intreba "dar big bangul, cine l-a declansat ?"
   Acum vreo 500 de ani astronomii vremii au aratat ca pamantul se roteste in jurul soarelui si e rotund, nu plat. Acum vreo 100 de ani s-a aratat ca e posibil zborul cu un aparat mai greu decat aerul. De cativa ani se desfasoara niste experimente unde lumina calatoreste mai repede decat ...viteza luminii.. Intr-un viitor nebulos, se va accepta si ca pot exista fenomene [sau poate numai un Fenomen] fara nici o cauza. De fapt deja fizica cuantica da niste semnale in acest sens, pentru ca sunt particule subatomice care apar si dispar in aceeasi miliardime de secunda, fara nici o cauza identificabila.

   In alta parte cineva se intreba de unde vine termenul 'Dumnezeu'. Mi se parea evident ca vine de la 'Domine Deus', adica 'Domnul Zeilor'. Aici este un punct luminos, unde adeptii Dumnezeului paleoastronautic se pot impaca cu cei ai Dumnezeului transcedental. "Domnul Zeilor', il putem vedea ca 'zeul' mai presus de 'zei' [te gandesti la civilizatii extraterestre din ce in ce mai avansate, din ce in ce mai necorporale, si in varful lor se afla Dumnezeu, care e insasi iubirea cum zice Ioan Teologul]

  Prieteni, Dumnezeu ne e inaccesibil daca-l cautam cu rationalul. Desi El este si izvorul ratiunii, dar nu se lasa descoperit de minte, ci de inima. Credinta, nu ratiune. Dar si prin credinta daca vrem sa privim, trebuie mai intai purificat sufletul de legaturile patimilor, care nu fac decat sa-ti distraga atentia de la 'the simple and obvious truth'. Cei care au facut lucrul asta si au cazut in extaz mistic au vazut ca in toate lucrurile era, prin toate lucrurile curgea, 'ceva' - in era Star Wars, ne e mai simplu sa o intelegem daca o numim 'forta'. O 'energie necreata' cum ar zice teologii, care infasoara toata existenta, si care se manifesta la toate straturile. Atomii alearga unii spre altii, dar exista si o gravitatie sufleteasca, ce atrage pe cei din aceeasi specie unii de altii, si urcand mai sus te poti gandi la civilizatiile extraterestre care se unesc in confederatii galactice - e aceeasi 'forta' manifestata la o scara mai mare. Si scopul final este ca, entitatile fiind unite intr-una singura, sa se reintegreze in fiinta suprema din care provin
 
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Necunoscutul din 23 Noiembrie 2006, 19:11:03
Deci, elvin, vrei sa zici ca acea 'forta necreata' este Dumnezeu?

8-)
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: udar din 23 Noiembrie 2006, 19:50:46
Este extrem de interesant acest subiect si multumesc politicos tuturor celor care imi permit si mie, in ignoranta mea, sa imi exprim opinia asupra sa.

Am optat pentru ,,un alt fel de divinitate" pentru ca, din pacate celelalte doua nu sunt pe placul meu, desi nici acest raspuns ales nu evidentiaza clar opinia mea.

Ne intrebam cu totii ce este Dumnezeu... Mergem la un teolog, ii punem intrebarea, iar el ne raspunde: ,,Dumnezeu a existat dintotdeauna si va exista pentru totdeauna. Dumnezeu ,,se misca" in materie si din materie. Dumnezeu nu poate fi creat sau distrus".

Mergem la un fizician quantic. Si il intrebam ,,ce este energia?". Iar el ne raspunde:  ,,Energia a existat dintotdeauna si va exista pentru totdeauna. Energia ,,se misca" in materie si din materie. Energia nu poate fi creata sau distrusa".

In fond, vorbim despre aceleasi lucruri. Omul este in principal energie, de aici si natura sa divina, asa cum se spune in crestinism. Energia, conform teoriei lui Einstein, nu se pierde niciodata, ci se conserva. Si iacata ca avem si asa numita ,,viata dupa moarte" crestina. Universul intreg este format din energie, iar modul in care noi rezonam cu aceasta energie, modul in care ne ,,tunam" amplitudinea energetica astfel incat sa fie in armonie cu universul este ceea ce ne aduce ,,divinitatea" si prosperitatea dorita.

Mi-este deci, foarte greu sa spun: ,,Eu nu cred in Dumnezeu". Pentru ca Dumnezeul crestin nu este decat o modalitate particulara de a interpreta lumea ce ne inconjoara. La fel ca si Dumnezeul iudaic sau islamic.

As fi vrut sa scriu mai multe dar cred ca am concentrat in mod inteligibil parerea mea legata de acest subiect.

Acum sa va explic de ce nu cred in imaginea Dumnezeului creator de lumi si de oameni. Este cunoscut stiintific faptul ca trebuie sa existe niste conditii speciale, extrem de stricte, pentru ca gaurile negre sa se formeze. Si totusi acest univers al nostru pare a fi cea mai buna varianta de gazduire a acestor gauri negre dintre toate variantele posibile de universuri. In plus de asta, 99% din formarea universului este improprie vietuirii. Cu alte cuvinte, daca am spune ca un Dumnezeu a creat universul, inseamna ca acel Dumnezeu l-a creat pentru gaurile negre, si nu pentru ca viata sa prospere. Daca divinitatea aceea ar fi crea universul pentru oameni si pentru viata in general, atunci cu siguranta ar fi fost mult mai mult spatiu dedicat vietuirii, este foarte logic.

Un alt motiv este insusi creierul uman. De ce sa creeze un Dumnezeu acest creier al nostru? E un organ fara de care nu exista constiinta. Este clar ca fara creier un om nu poate functiona normal. Este insa ilogic sa creezi un organ atat de vulnerabil cum este creierul, in loc sa creezi pur si simplu un om care sa nu aiba nevoie de asa ceva.

Iar cel de-al treilea argument de-al meu impotriva existentei unei entitati de genul celei din Biblie este conceptul de rai si iad. Sa spunem ca ajung in rai. Ca si bun crestin, la fel ca pe pamant, trebuie sa imi pese de toti ceilalti oameni, nu? Ei bine, cu toate ca sunt in rai, dar stiind ca sunt atatia oameni in iad pe care nu ii pot ajuta cu nimic in a-i scoate de acolo, din suferinta, ei bine acela ar fi iadul pentru mine. Este deci un paradox...

As fi vrut sa scriu mai multe, stiu ca exprimarea de mai sus e cea mai defectuasa de pana acum, dar sunt in graba si nu pot sa dezvolt mai aprofundat...

Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Max C. din 23 Noiembrie 2006, 19:56:58
Papa Paul II a afirmat intrebat fiind de un tanar daca exista aliens ,ca acestia  exista si ei sunt ca si  noi copiii Domnului.
Stigmatii cum ii explicati? Vin alienii si le gauresc membrele???

Eu nu sunt fanatic religios dar Dumnezeu exista.'Cine are urechi sa auda ,cine are ochi sa vada'
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: udar din 23 Noiembrie 2006, 22:26:59
I-as ruga pe cei care au raspuns "O divinitate, asa cum e descrisa in Biblie" sa raspunda argumentelor mele. Daca doresc, desigur...
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: jackie28t din 23 Noiembrie 2006, 23:04:14
Sper ca nimeni sa nu inteleaga gresit prin cuvantul DIVINITATE
Defapt cum descrieti voi ceva divin?
Pe langa asta va rog sa-mi descrieti si mirosul unei flori.
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: sxn_b din 24 Noiembrie 2006, 20:39:50
CitatDefapt cum descrieti voi ceva divin?
Pai pentru mine divinitate inseamna ceva atotputernic, un conducator suprem.
CitatPe langa asta va rog sa-mi descrieti si mirosul unei flori.
Aici m-ai prins Jackie. Nu stiu cum as putea descrie mirosul unei flori.  :-)
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: udar din 24 Noiembrie 2006, 22:51:10
O clasificare a mirosurilor apartine lui Henning. El apreciaza ca exista 6 mirosuri de baza: balsamic, picant, eteric, rasinos, ars si putred. Florilor le e speific mirosul balsamic, insa cred ca la cate tipuri de flori exista, le poate fi atribuit si un alt fel de miros....

Orice poate fi descris...
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: jackie28t din 24 Noiembrie 2006, 22:54:57
Citat din: udar din  24 Noiembrie 2006, 22:51:10
O clasificare a mirosurilor apartine lui Henning. El apreciaza ca exista 6 mirosuri de baza: balsamic, picant, eteric, rasinos, ars si putred. Florilor le e speific mirosul balsamic, insa cred ca la cate tipuri de flori exista, le poate fi atribuit si un alt fel de miros....

Orice poate fi descris...

Unele lucruri se pot simti cu ajutorul uni simtz si greu de descris cu cuvinte.
Te rog udar sa ne descrii aici in cuvinte mirosul unui trandafir.
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: udar din 24 Noiembrie 2006, 23:03:05
un trandafir proaspat are un miros dulceag, balsamic. El impresioneaza in mod placut simtul olfactiv, neexistand nici o senzatie neplacuta din partea sa. Este ferm dar nu intepator. Este fin insa senzatia pe care o lasa e puternica.

un trandafir ofilit are un miros eteric, ca cel al fructelor. Nu e intepator, nici gretos insa nu mai are nimic din prospetimea celui dinainte. E palid, sec si desi inca parfumat, nu mai pastreaza nimic din bucuria si suculenta mirosului unui trandafir proaspat.

Ce legatura are asta cu Dumnezeu?
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: jackie28t din 24 Noiembrie 2006, 23:14:58
Un link folositor: http://en.wikipedia.org/wiki/Divinity#Divinity_as_entity
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: udar din 24 Noiembrie 2006, 23:26:41
"Twelve Signs of Your Awakening Divinity
By Geoffrey Hoppe and Tobias"

http://www.allspirit.co.uk/awakeningsigns.html

Am toate simptomele de acolo, sunt o divinitate...
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Elvin din 25 Noiembrie 2006, 07:22:07
    udar, descrie culoarea rosie atunci. Sau 'mirosul dulceag". De ex gustul 'dulce', cum il descrii ?

      aluzia lui jackie28t era ca exista notiuni fundamentale care nu pot fi descompuse in notiuni 'mai fundamentale', si de aceea n-ai cum sa le descrii
     
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Nox din 25 Noiembrie 2006, 08:39:10
http://en.wikipedia.org/wiki/Colour

Multe din cuvinte doar pentru simplul fapt ca le luam ca atare (genul: culoarea e culoare si punct) nu inseamna ca nu pot fi explicate prin alte cuvinte.

Am un suras cand citesc ce ai scris Elvin pentru ca probabil ai fost neinspirat (nu vreau sa fiu rautacios :P) dand exemplul de mai sus; (imi aduc aminte de laboratoarele de fizica din anul I). asta, mai pe scurt, ar insemna ca definitia pentru culoarea rosie este: radiatie electromagnetica (def. culorii) cu lungimea de unda cuprinsa intre 625–740 nm si frecventa cuprinsa intre ~ 480–405 THz.

pentru miros poti incerca: http://en.wikipedia.org/wiki/Olfaction

pentru "dulce" poti cauta in dex.

Foarte multe "lucruri" din lumea asta pot fi usor definite cu notiuni de matematica, fizica, chimie, etc. Doar pentru simplul fapt ca noi nu detinem acele notiuni nu inseamna ca nu exista sau nu se pot defini.

Puteti incerca cu: "ce este dragostea (eng: love)". http://en.wikipedia.org/wiki/Love

Ca sa mai fac o paranteza: incercati sa vedeti documentarul "What The Bleep Do We Know" e foarte interesant.
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: udar din 25 Noiembrie 2006, 13:19:08
bluemoon a raspuns foarte bine prin ceea ce a spus. Ceea ce mai vreau eu sa adaug, prevazand un comentariu din partea lui Elvin, este ca, desi este clar ca din punct de vedere stiintific putem sa descriem absolut orice, este destul de clar ca daca i-ai descrie unui om o culoare prin "lungimea de unda cuprinsa intre 625–740 nm si frecventa cuprinsa intre ~ 480–405 THz" acel individ nu si-ar putea probabil inchipui foarte bine cum arata acea culoare.

Aici insa intervin poetii si scriitorii care au darul de a descrie prin cuvinte orice. O metafora, o comparatie sau orice alta figura de stil poate fi uneori mai sugestiva pentru cineva decat insasi observarea directa a respectivului obiect. Am trecut draga Elvin de acele zile in care li se spunea oamenilor: "Dumnezeu nu poate fi descris in cuvinte, deci nu intrebati mai mult". Absolut orice, oricat de frumos sau de gretos ar fi, poate fi descris prin limbajul uman. Trebuie doar sa vrei...
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: jackie28t din 25 Noiembrie 2006, 13:37:23
Aici sunt nevoit sa intervin putin...bluemoon8520 si udar.

Elvin a intrebat:
Citat din: Elvin din  25 Noiembrie 2006, 07:22:07
    udar, descrie culoarea rosie atunci. Sau 'mirosul dulceag". De ex gustul 'dulce', cum il descrii ?

Te rog ''bluemoon8520'' descriene culoarea ''rosie'' sau descriene gustul ''dulceag''

Te rog ''udar'' descriene culoarea ''rosie'' sau descriene gustul ''dulceag''

Va rog nu va eschivati si descrieti direct in cuvinte aici.
Defapt cum puteti voi sa-i descrieti cuiva culoarea rosie daca personan nu a vazut niciodata culoarea rosie?
Defapt cum puteti voi sa-i descrieti cuiva gustul dulceag daca persoana respectiva nu a vazut ocazia niciodata sa simta un gust dulceag?
Defapt cum puteti voi sa-i descrieti cuiva mirosul unui flori daca persoana respectiva nu a simtzit niciodat mirosul unei flrori?




Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: sxn_b din 25 Noiembrie 2006, 13:40:09
Citatpentru "dulce" poti cauta in dex.

DÚLCE, (A) dulci, adj., (B 2) dulciuri, s.n., (B 1) s.n. A. Adj. I. 1. Care are gustul caracteristic mierii sau zahãrului

Ce pot intelege de aici? :-)
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: udar din 25 Noiembrie 2006, 14:12:09
n-are sens sa mai scriu nimic aici pentru ca sunteti destul de incapatanati sa nu va lasati niciodata convinsi de nimic. si in plus de asta, nici nu vreau sa va conving de absolut nimic. daca l-as vedea pe Dumnezeu l-as putea descrie in mii de pagini pline cu cuvinte. problema e ca nu oricne merita sa primeasca aceasta descriere... sunteti liberi sa credeti ce vreti...
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: jackie28t din 25 Noiembrie 2006, 16:13:06
Citat din: udar din  25 Noiembrie 2006, 14:12:09
n-are sens sa mai scriu nimic aici pentru ca sunteti destul de incapatanati sa nu va lasati niciodata convinsi de nimic. si in plus de asta, nici nu vreau sa va conving de absolut nimic. daca l-as vedea pe Dumnezeu l-as putea descrie in mii de pagini pline cu cuvinte. problema e ca nu oricne merita sa primeasca aceasta descriere... sunteti liberi sa credeti ce vreti...

Vezi udar,
tu spui ca daca l-ai vedea pe Dumnezeu l-ai putea descrie in mii de pagini pline de cuvinte.
Pai la fel este cu o persoana care dupa ce ar miroasi o floare ar putea incerca sa descrie mirosul in mii de pagini pline de cuvinte.Pana atunci sta doar si se intreaba.Asa si tu udar.Inca nu l-ai vazut pe Dumnezeu deci nici nu poti sa-l descrii ci doar sa presupui.

Culoarea(rosie a unui trandafir de ex.) o poti simti cu ajutorul unui simtz ''Vazul'' dar nu o poti descrie in cuvinte.Poate doar ai incerca sa o descrii dar niciodata nu vei putea descrie exact deoarece este doar o culoare...iar culoarea o poti doar vedea.
Mirosul unei flori la fel o poti simti dar nu poate fi descris exact in cuvinte ci doar ai putea incerca sa faci o descriere.
Iar gustul ''dulceag'' niciodata nu-l vei putea descrie in cuvinte daca nu vei gusta si nu-l vei simtzi pe cont propriu pentru a intelege cu adevarat ce inseamna ''dulceag''

Eu am intrebat
Citat din: jackie28t din  23 Noiembrie 2006, 23:04:14
Sper ca nimeni sa nu inteleaga gresit prin cuvantul DIVINITATE
Defapt cum descrieti voi ceva divin?
Pe langa asta va rog sa-mi descrieti si mirosul unei flori.

Iar raspunsul a fost:

Citat din: udar din  24 Noiembrie 2006, 22:51:10
O clasificare a mirosurilor apartine lui Henning. El apreciaza ca exista 6 mirosuri de baza: balsamic, picant, eteric, rasinos, ars si putred. Florilor le e speific mirosul balsamic, insa cred ca la cate tipuri de flori exista, le poate fi atribuit si un alt fel de miros....

Orice poate fi descris...

Pai nu ai descris nimic ci doar ai incercat sa descrii.Asta este cu totul altceva.

Eu iarasi intrebasem:
Citat din: jackie28t din  24 Noiembrie 2006, 22:54:57
Te rog udar sa ne descrii aici in cuvinte mirosul unui trandafir.

Iar tu udar ai raspuns:

Citat din: udar din  24 Noiembrie 2006, 23:03:05
un trandafir proaspat are un miros dulceag, balsamic. El impresioneaza in mod placut simtul olfactiv, neexistand nici o senzatie neplacuta din partea sa. Este ferm dar nu intepator. Este fin insa senzatia pe care o lasa e puternica.

un trandafir ofilit are un miros eteric, ca cel al fructelor. Nu e intepator, nici gretos insa nu mai are nimic din prospetimea celui dinainte. E palid, sec si desi inca parfumat, nu mai pastreaza nimic din bucuria si suculenta mirosului unui trandafir proaspat.

Ce legatura are asta cu Dumnezeu?

Pai are...ca noi nici macar nu putem sa descriem in cuvinte mirosul unui trandafir dar incercam sa raspundem la ce este Dumnezeu.
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: jackie28t din 25 Noiembrie 2006, 17:10:26
Sa fim seriosi...cati dintre noi stiu ce este Dumnezeu?
Cine nu ma crede a-l rog sa faca o mica investigare.Ca pe un interviu sa puna trei intrebari unor persoane,sa spune 5 sau 10 persoane cu intrebarile:

1.Ce este Dumnezeu?
2.Sa descrie mirosul uni trandafir.
3.Sa descrie in cuvinte culoarea rosie.

Dupa care s-a revina pe forum si sa expuna cuvant cu cuvant acele raspunsuri de la persoanele pe care le vom respecta anonimatul.Adica numele persoanelor nu ne intereseaza ci doar raspunsurile.Atunci vom vedea cu totii cam cum merg treburile in lumea reala. :wink:

Si apropo...nu vreu sa supar pe nimeni de aici.Va respect pe toti cei care au bunavointa de a raspunde in acest topic.Numai bine.
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Shadowman din 25 Noiembrie 2006, 20:21:02
 Intrebarea care ai adresat-o membrilor forumului "Ce este Dumnezeu? " o incadrez in categoria "intrebarilor capcana"...Adica...? Adica in categoria intrebarilor la care aflarea unui raspuns e "vinare de vint",vorba unui poet...
Ai intrebat "Ce este..." De ce nu ai intrebat "Cine este...?" "Cum este...?" "De unde
este...?" "Care este...?" etc...
Toate intrebarile au in componenta lor cuvintul "ESTE" !
"ESTEEEEEEE" !
Ca daca n-ar fi ,nu s-ar povesti... :-D
Raspunsul la intrebarea ta, "Ce este Dumnezeu?" , a fost,este si va fi ,"pururea si-n veacul vecilor,Amin !", acesta : "O INTREBARE" ! La care raspunsul,repet,e vinare de vint...
  Orice raspuns la aceasta intrebare imi stirneste zimbetul,in cel mai fericit caz... :-)
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: udar din 25 Noiembrie 2006, 21:44:59
Am descoperit raspunsul la intrebarea din topic!!

http://www.venganza.org
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Elvin din 25 Noiembrie 2006, 22:32:04
       Sa se observe ca acest concept "Dumnezeu' se afla in fiecare om, de la genii pana la analfabeti, de la sfinti pana la atei. 'Dumnezeu' insusi, cred, a sadit in noi aceasta vaga aspiratie, puternica la cei religiosi, suprema la oamenii sfinti.
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Interesent din 25 Noiembrie 2006, 23:35:57
Salut la toti.
Eu nu gasesc ca intrebarea nu poate fi raspunsa. De fapt depinzind din punctul de vedere (de stiinta sau credinta) se cauta sa se explice ce se ascunde in spatele expresiei "Dumnezeu".
Dupa cum este aceasta expresie articulata, exprima ea "ceva" personificat. Fiecare din noi are diferite cunostinte si expilcatii formulate, preluate de undeva si primite din copilarie, inca ne-intelese, si care apar in timpul vietii din nou ca intrebare la suprafata, incercind sa se gaseasca un raspuns de inteles.
Problema este ca aceasta expresie "D-Zeu"este depusa (intentionat) intr-o sfera departe de logica, unde se pot interpreta multe ginduri sau idei. In majoritate se intelege (dupa cum am fost noi toti influentati in cultura de credinta crestina) o forta superioara de manifestatie supra-naturala, care ar fi pentru toti (oamenii si fiintele)si toate ideile existente si creatoare responsabila.
Marcant este la aceasta idee, ca ea este asa de nebuloasa si flexibil interpretabila, ca se poate inchipui orice posibiltate de manifestatie, dar ea nu permite (sau nu se vrea intentionat) sa fie recunoscuta intr-o forma inteleasa si logica. Pe o parte aceasta forta se imbraca intr-o forma omeneasca (tipic pentru felul nostru de gindit, deci ea se personifica) si i se atesteaza tot felul de puteri minunate, dar pe celalta parte se ocrototeste cu toate puterile nelogice de explicatie, sa se inteleaga, defapt ea ce este cu adevarat. Dupa vorba cunoscuta: crede si nu cerceta!
Prin acest sistem de a mentine omul in intuneric, pot profita unele grupe de oameni foarte bine (de exemp. Vaticanul).
Adevarul despre aceasta forta se poate gasi si recunoaste numai in manifestatia ei si legile logice de cauzalitate din aceste manifestatii. Cum este in micro-cosmos, asa se petrece si in macro-cosmos.
Cineva a spus inainte (daca am inteles corect), ca ceva se intimpla la nimereala si fara explicatie sau cauza. Noi nu stim si nu cunoastem sistemele naturii de cauzalitate in detaliu ca sa ne putem permite sa exprimam o asemenea teorema. Daca miscarea aripii unui flutur poate sa provoace undeva un uragan de vint, inseamna ca de la flutur pina la vint sau intimplat multe reactii la rind, pe care noi inca nu le putem intelege, explica si dovedi in detaliu.
Pentru un om orb poate fi culoarea rosie explicata in felul de cum acest om simte frigul si caldura. Frigul poate insemna culoarea alba si cald oranj, rosu fierbinte, ...
Intr-un sistem major se gasesc sisteme secundare care alcatuiesc acest sitem major, si care contin multe descrieri ale componentelor de sistem. Aceste sisteme secundare pot fi create ca ajutor de a intelege ceva mai bine sau acestea se recunosc cercetaind mai adinc in sistemul major. Deci daca eu caut sa explic unui om ceva, care nu cunoaste (nu intelege) unele expresii, caut sa gasesc ceva asemanator ca acesta sa-si poata inchipui ceva, deci pot folosi un sistem secundar.
Pe cind aceste siteme de ajutor pot crea cit de cit o claritate la unele intrebari, explicatia fortei supranaturale (Atotputernicia) ramine mai departe in intuneric. Aici am impresia ca sistemul secundar produs pentru explicatie este gresit. Aceasta putere nu poate sa ramina ea ce este insusi, o putere atotputernica, ci se cauta, profitind lenea omului de cauta singur, sa se ascunda dupa un sistem ieftin nelogic. Avantajul care reiese din sistemul de credinta este, ca acei oameni care reusesc sa lanseze acest sistem si sa-l controleze, obtin o putere si drepturi asupra vietii si procesul de evolutie al altor oameni. O mina de oameni decid despre prosperitate sau degeneratia omenirii. Atotputernicia in sinea ei nu are nevoie de reprezentanti (preot, cardinal, inger, papa = om in proces de evolutie), altfel ea nu ar fi o Atotputernicie, si s-ar nega singura. Acesti oameni influenteaza restul oamenirii in felul cum vor ei si in asa fel se folosesc de acestia. Salop spus, omenirea muta responsabiltatea soartei ei de viata in mina citorva oameni tot asa de slabi. Ei au reusit (si reusesc inca si astazi) sa minta lumea, spunind ca aceasta forta de autoritate, pe care ei o reprezinta, conduce omul dupa vointa ei, si ca omul nu poate sa faca nimic singur. dar daca eu fac cum spun preotii si ceilalti, atunci este bine.
Unde am ajuns astazi, stim toti. Nu recunoatem toti, ca cei mai buni prieteni, la tema de credinta devin cei mai mari dusmani? Nu recunoastem, ca credinta nu uneste lumea, ci o desparte? Si asta totul in numele unui D-Zeu?
Radacina  acestei idei si manifestatia pina astazi am incercat inainte (in primul post) sa o explic.
Dar se observa ca omul inca nu se poate dezlega de unele idei implantate in copilarie si de unele traditii culturale. Totusi este bine, ca prin aceste intrebari de astazi, se incepe oarecum, sa se descorpere unele diferinte in teoriile de credinta, si vointa fiecaruia creste din ce in ce mai mult, sa gaseasca raspunsuri de inteles. Unii le gasesc mai repede, altii au nevoie de mai mult timp. Oricum, ele vor fi (re-)gasite si intelese.
Va salut - Interesent
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: adrian-nitu din 26 Noiembrie 2006, 01:28:54
@seeker
Big-bang e doar un termen formulat de niste americani care n-au vrut sa spuna "nu stiu".
Dumnezeu,este forta ne-a creat pe noi,universul in sine,si toate celelalt posibile civilizatii necunoscute inca noua.
nu ma crezi?omoara-te si afla :) <joke>
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: PunjabHaker din 02 Decembrie 2006, 04:34:19
as ruga sa se scrie posturi mai scurte ca nu toata lumea are timp sa citeasca tot ce scrieti voi aici, ceva mai mic si mai concret
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: PunjabHaker din 02 Decembrie 2006, 04:45:11
tot ce exista in jur se numeste materie, materia a fost creata insusi prin energie, deci dumnezeu inseamna o energie supranaturala. parerea mea e ca ce vedem in jur nu este decat in imaginatia noastra. psihicul, fizicul, spiritul sunt doar forme de energie si chiar dupa ce omul "moare" energia ramane pe vesnicie. eu cred ca sufletul nu este si el decat o forma de energie creata de o energie mai supranaturala. de ce se zice ca dupa ce mori sufletu pleaca pe alta lume, pai lumea aia e o lune netrupeasca, adica o lume doar de energie.
parerea mea
scuze, dar am o imaginatie mai SF(science fiction)
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: PunjabHaker din 02 Decembrie 2006, 04:46:34
americanii au inventat big bang deoarece guvernul investeste miliarde $ in cercetari si trebuie sa zica si ei ceva ca doar nu investesc bani degeaba.
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Elvin din 02 Decembrie 2006, 07:21:10
     dar si energia este o manifestare a Informatiei
     Spiritul este informatie, la fel si Dumnezeu
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: udar din 02 Decembrie 2006, 10:24:14
Citat din: PunjabHaker din  02 Decembrie 2006, 04:34:19
as ruga sa se scrie posturi mai scurte ca nu toata lumea are timp sa citeasca tot ce scrieti voi aici, ceva mai mic si mai concret

Daca tu ai impresia ca toate conceptele din lumea asta se pot rezuma la cateva cuvinte, te inseli...
Cat despre ce scriem noi aici, nu esti obligat sa citesti nimic... Ai cerinte cam penibile...
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: xennon_2000 din 03 Ianuarie 2007, 02:55:30
Se poate spune despre Dumnezeu ca este infinitul!....Daca putem concepe asa ceva!Daca il consideram pe Dumnezeu ca in biblie..........
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: calinahanna din 03 Ianuarie 2007, 11:20:19
Dar daca Dumnezeu este Lumina? (se spune asa ceva..)
Lumina in sensul urmator: noi, oamenii suntem fiinte luminoase (energetice), posedam aure, corp eteric, od etc. Poate ca atunci cand murim, toata energia asta se "strange" intr-un singur loc, intr-o "mare" de asemenea lumina... Si cand ne nastem, poate ca de acolo ni se "trag" toate cele (spirit etc). Si atunci nu e nici zeu, nici Divinitate, nici extraterestru, poate cate putin din fiecare...
Si poate ca cei care sunt sfinti, genii, oameni speciali sunt cei care la sfarsit nu se intorc in aceasta "mare" de "lumina" si raman "de sine statatori", pe langa "marea" respectiva..
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: xennon_2000 din 04 Ianuarie 2007, 19:33:14
Lumina in ce sens?...Poate te referi la Adevar!...Pt calinahanna!
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: sxn_b din 04 Ianuarie 2007, 19:41:00
Sa mai adaug niste optiuni in Sondaj?   :-)
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: xennon_2000 din 04 Ianuarie 2007, 19:42:32
Daca vrei poti adauga.....cu toate ca mie unul imi pare unul foarte bun!
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: calinahanna din 05 Ianuarie 2007, 10:51:01
@ Xenon_2000

"Lumina" in sensul de energie..prin extensie, "adevar", "bine" etc...
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: xennon_2000 din 05 Ianuarie 2007, 20:00:15
Exact asta vroiam sa zic si eu!Lumina sub forma de adevar, infinit, absolut......din prisma fiecaruia!
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: calinahanna din 06 Ianuarie 2007, 21:42:26
@xenon_2ooo

Ok...m-ai lamurit. :-(
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: xennon_2000 din 07 Ianuarie 2007, 11:37:37
Adica cum Calina(m-am lamurit ) ?!Sau te-ai suparat pe mine din cauza conceptului meu despre Dumnezeu!?Adevarul e ca eu fata de tine am o conceptie mai....stiintifica, tu esti mai sufletista din ceea ce am observat, incerci sa ''spiritualizezi'' mult!
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: calinahanna din 08 Ianuarie 2007, 09:19:57
@xenon_2000

De ce sa ma supar pe tine?
Cum sa fac asa ceva?
Nici nu te cunosc si gata!, ma supar...

Ei bine nu, nu m-am suparat pe tine, si chiar mi se pare constructiv sa aibe fiecare individ ideile lui... :wink:
Citattu esti mai sufletista din ceea ce am observat, incerci sa ''spiritualizezi'' mult!

A fi sufletist presupune mila... nu "spiritualizare". De fapt, depinde din ce punct de vedere religios privesti "problema"...
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: xennon_2000 din 08 Ianuarie 2007, 11:58:30
Fiecare are punctului de vedere si conceptiile lui, vechea problema si vesnica intrebare stiinta sau religia?Care are dreptate?Se incearca multe raspunsuri pe tema asta si eu cred in amandoua....Fiecare cauta acelasi lucru...ADEVARUL...dar mijloacele de cunoastere difera (stiinta cauta cu explicatii logice iar religia cu sufletul)!
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: calinahanna din 08 Ianuarie 2007, 13:04:45
@xenon_2000

..caci pana la urma conteaza drumul, nu destinatia, nu-i asa? :wink:
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: xennon_2000 din 08 Ianuarie 2007, 13:13:27
Drumul spre adevar nu conteaza pentru mine asa mult ci cunoasterea in sine!cateodata nu poti afla Absolutul doar cu matematica si fizica...ramane si partea sufleteasca...nu poti gandi (logic)...limpede daca nu ai si un suflet curat, curatat de griji si alte patimi!
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: calinahanna din 08 Ianuarie 2007, 13:17:11
@xenon_2000

Monopolizam subiectul, fii atent....

Poti spune unde e sfarsitul drumului, in sine?
Eu nu pot. Ceea ce ma face sa cred ca pana la urma conteaza drumul, nu destinatia, neaparat. "Calea"...

Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: xennon_2000 din 08 Ianuarie 2007, 13:24:43
k Draga calinna...nu mai vorbim....ii mai lasam si pe altii sa comenteze si sa discute liber!  nu de alta dar poate se supara cineva!
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Flight33 din 11 Ianuarie 2007, 19:06:32
La aceasta intrebare au incercat multi filozofi sau mai "putini" filozofi sa raspuna si din cite stiu eu un raspuns concret nu este dat de nimeni, cu atit mai putin de vre`unul dintre noi din ziua de astazi care incercam sa`l descoperim prin diferite metode de obicei stintifice, dar uitam ca El nu i`se descopera decit celor care sunt ceva mai buni decit noi, cei de rind adica Sfintiilor. Oricum din micile mele cunostinte Dumnezeu este o fiinta ca si noi si nu este extratestru pt ca acest raspuns il gasim in Vechiul Testament mai exact, am fost creati dupa chipul si asemanarea Sa. Si sincer nu am nici culoarea verde si nici vre`o nava in curte.
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Elvin din 11 Ianuarie 2007, 20:54:08
       de ce exista 2 rubrici 'o divinitate precum cea din biblie' si 'lumina, adevar' cand de fapt cele 2 sunt acelasi lucru  ? :lol:
      Aceasta Fiinta este in sinea ei inaccesibila oricarei alte minti aflate sub 'cer', chiar si celor mai avansate forme de viata.. si nu e 'scrisa imprejur' nici spatial, nici temporal, nici conceptual..   :lol:
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: xennon_2000 din 15 Ianuarie 2007, 20:57:44
Elvin gandesti exact ca mine (aprox)....poate ar treb sa scriem cartea "Cum sa concepi infinitul"....deci ajungem la concluzia ca nu putem concepe infinitul, dar putem tinde catre el!
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: pri3st3ss din 15 Ianuarie 2007, 21:20:05
de acord deplin cu elvin, insa elvin, tu uiti ca mereu omul a vrut sa puna mana si sa spuna "da,exista" si sa puna mana si sa denumeasca...
oricum, acest topic a  fost deschis doar de dragul conversatiei si a impartirii de pareri, caci oricum fiecare dintre noi are conceptul sau despre dumnezeu si tot ce tine de el
ideea e, elvin,  sa nu te superi pentru ideile adunate aici, ci sa te minunezi :roll:..unii au idei interesante si dupa cate ai observat, nimeni nu a zis ce este dumnezeu, ci doar l-au caracterizat..
nu cred ca dzeu poate fi denumit si pus intr-o categorie anume..
noi oamenii nu putem decat sa il denumim printr-o serie de atribute la care normal ar fi sa incercam si noi sa tindem..macar sa tindem...
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: pri3st3ss din 15 Ianuarie 2007, 21:40:40
mi-a placut povestirea expusa de darkness in ADEVARATUL NUME AL LUI DUMNEZEU (http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,733.30.html) - i-am dat un copy-paste aici:

"O femeie aflata in coma era pe punctul de a muri. Dintr-o data, ea se simti ridicata la cer si s-a trezit in fata Scaunului Judecatii de Apoi.

-Cine esti? a intrebat-o o Voce.
-Sunt sotia primarului, a raspuns ea.
-Nu te-am intrebat a cui sotie esti, ci cine esti tu.
-Sunt mama a patru copii.
-Nu te-am intrebat a cui mama esti, ci cine esti tu.
-Sunt invatatoare.
-Nu te-am intrebat ce profesie ai, ci cine esti tu.

Si dialogul a continuat in acelasi fel. Orice ar fi raspuns femeia, cuvintele ei nu pareau sa raspunda la intrebarea: ,,Cine esti tu?"

-Sunt crestina.
-Nu te-am intrebat care este religia ta, ci cine esti tu.
-Sunt cea care a fost la biserica in fiecare zi si le-a dat de pomana celor sarmani.
-Nu te-am intrebat ce ai facut, ci cine esti tu.

In mod evident, ea nu a trecut de examen, caci a fost trimisa inapoi pe pamant. Cand s-a trezit din coma, femeia s-a decis sa afle cine este. Si astfel intreaga ei viata s-a schimbat.

Datoria voastra este sa fiti. Nu sa fiti cineva, nici sa nu fiti nimic - caci asa se nasc lacomiile si ambitiile; nu sa fiti cutare si cutare - caci asa deveniti conditionati; ci pur si simplu sa fiti." / anthony de mello


ca si acea femeie care nu stia cine este, asa facem si noi cu dzeu..nu stim ce /cine este, dar il caracterizam, si posibil ca in toate atributele cu care incercam sa aflam ce/cine este,sa existe un sambure de adevar..
nu cred ca dzeu are nevoie de un nume anume sau de o caracterizare; el este sau nu este si atat,depinde de fiecare persoana, insa,cum fiecare din noi crede in ceva...

"...Orice ar fi raspuns femeia, cuvintele ei nu pareau sa raspunda la intrebarea: ,,Cine esti tu?"
nu am ingrosat doar o parte din  propozitie din greseala...aici e cheie tuturor intrebarilor noastre si uneori mi se pare absurd ,ironic si jignitor la adresa oricarui dzeu, sa intrebi cine e el, cand  NOI NU STIM CINE SUNTEM!!!..
sau oare mergem pe premisa, spune-mi cine esti,ca sa stiu cine sunt?
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Elvin din 16 Ianuarie 2007, 01:56:36
     taina cea mare, e aici. Cand am intelege cine suntem, am intelege si cine e Dumnezeu. Chiar ajungand cineva la desavarsita iluminare, tot nu va sti cine e, ci doar isi va vedea sinele, cu ochii sinelui. 'Lumina' din noi e delimitata spatial temporal conceptual etc spre deosebire de Dumnezeu, insa e facuta din acelasi 'material', si prin urmare indescriptibila, ba chiar si ininteligibila
    Deci sarmana femeie - e de iertat, pt ca nici Budha nu putea spune cine este, decat eventual ce NU este. La fel ca si la Dumnezeu
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Elvin din 16 Ianuarie 2007, 02:07:56
    pentru ca de multe ori s-au intrebat oamenii "de ce nu ne da Dumnezeu un semn ca exista" si ca sa fiu in armonie cu parabolele indiene aduse de priestess....  :wink:

    Odata un om care cauta lumina s-a dus la cineva care a gasit-o, si l-a intrebat "De ce nu ni se arata Dumnezeu, macar la zilele mari?"
    Iluminatul nu s-a miscat si nici n-a deschis ochii [spiritul n-are nevoie de ochii fizici pentru a vedea] dar i-a spus
    - Sa zicem ca ai o esarfa din cel mai fin material, exista undeva un piatra foarte mare si dura, iar tu esti nemuritor. Si ca la fiecare suta de ani, atingi suav acel pietroi cu esarfa ta ....Cand dupa ce vor fi trecut toate vesniciile, acea piatra se va fi spulberat complet numai de la atingerile tale cu esarfa, de-abia atunci va fi trecut o zi din zilele lui Dumnezeu... :lol:
     
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: darkness din 16 Ianuarie 2007, 16:24:12
si pana la urma tot nu ne-ai spus cine e dzeu si cum il cheama; abia acum am observat ca priestess are dreptate,sunt doar atribute ale lui dzeu si atat,,,noi nu suntem si nu vom fi capabili sa spunem ce e dzeu!
voi 2 aveti dreptate, nu ai cum sa il intrebi pe dzeu cine e, daca tu nu stii cine esti!!

priestess, cat patos si revolta ai pus in postul tau,ce ai pe inimioara?

yeee,bv elvin,felicitari,te aplaud,jos palaria!imi place povestioara,mai ramai si tu cu noi pe pamant,nu ne lua cu biblia neexplicata ca eu oricum nu inteleg nimic din posturile tale cu citate din biblie; eu deja am o conceptie clara despre biblie si mi-e sila ( e totusi un cuvant cam aspru ) de aceasta carte pangarita...

priestess,unii merg pe premisa spune-mi cine esti ca sa stiu cine sunt,si gresesc!suntem unici si nu ne asemanam intre noi si nici cu dzeu ( in afara de anumite ca;litati pe care se presupune ca ar trebui sa le avem ),asa ca e gresit sa intrebi cine e X, ca sa stiu cine sunt eu...
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: xennon_2000 din 16 Ianuarie 2007, 19:20:05
Sunt de parere ca biblia a fost pangarita, dar conceptul de Dumnezeu nu este "alterat" poate unele fapte!
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: pri3st3ss din 16 Ianuarie 2007, 21:44:14
atunci de ce exista acel "poate" in postul tau?
biblia e alterata, dzeu poate fi si el alterat de mana omului, dar eu tind sa cred ca in inima sa, fiecare om stie ce e/cine e dzeu..de fapt uneori nu ai nevoie de un nume pt el, ca sa crezi in existenta si in puterea sa...
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: darkness din 17 Ianuarie 2007, 12:24:49
priestess,ziceai ca esti atee...?!?!?!?! :-)
tu in ce dzeu crezi?ca vad ca tii partea si lui alah, si dzeului crestin, si lui buddha etc...
si nu imi da raspunsul ca dzeu e acelasi peste tot,indiferent de numele sau! 8-)
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: xennon_2000 din 17 Ianuarie 2007, 14:27:15
Dark...cum ai vrea sa il numim pe Dumnezeu, daca nici noi oamenii nu stim ce suntem!?Calina vrea sa impace toate religiile.Este si va fi mereu diferenta de concept si interpretare intre oameni...eu unul il numesc pe Dumnezeu("adevarul")..poate tu altfel si Ca;ina crede ca este in sufletul nostru.....Astept si parerea ta Dark
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: calinahanna din 17 Ianuarie 2007, 14:42:31
@xenon_2000


Sicer...cred mai mult in spirit... desi se pare ca sufletul este mai puternic.
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: darkness din 17 Ianuarie 2007, 17:01:13
nu imi permit sa am pareri,dar mi se pare o aiureala sa stati de cateva luni sa oferiti atribute lui dzeu si sa va intrebati cum il cheama,cine e si de unde vine, , mai ales ca NICIODATA nu vi se va raspunde concret...dzeu e in fiecare si numele lui nu conteaza,de ce va agatati de  o chestie  minora?
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: xennon_2000 din 18 Ianuarie 2007, 14:01:28
Dark...e vorba aici de a schimba idei, pareri, concepte...eu unul nu consider  ca vorbim degeaba!Din insumarea tuturor conceptelor o rezulta pana la urma ceva bun!
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: darkness din 18 Ianuarie 2007, 15:34:12
sper,desi ma indoiesc
imi poti spune tu,sau priestess, ca v-ati schimbat credinta dupa ce elvin a postat citate din biblie, sau dupa ce am postat eu o povestioara,sau calina a zis ca e mai important sufletul???
nu!
ramaneti tot cu conceptiile voastre si vi le veti schimba doar atunci cand vi se va intampla ceva care sa va convinga ca e necesar/util/impetuos necesar sa vi le schimbati!!( asta nu inseamna ca doresc sa vi se intample ceva rau,doamne fereste! puterea gandului meu e prea mica)
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: xennon_2000 din 19 Ianuarie 2007, 20:00:26
nu-mi schimb credinta pt nimic in lume...indiferent ce s-ar intampla!
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: darkness din 20 Ianuarie 2007, 13:39:01
nu ma refer la credinta crestina, ci la conceptele pe care le ai tu in acest moment...
ai schimba vreo viziune datorita celor citite pe forum?

si daca imi vei raspunde canu, te intreb din nou...care e motivul pt care discutam noi acum pe acest subiect?
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: xennon_2000 din 20 Ianuarie 2007, 18:35:05
viziunea o aveam schimbata mai demult....dar situl acesta m-a influentat!in sensul  ca am gasit in sfarsit oameni care gandesc cat de cat la fel ca mine, si care sunt curiosi de fel!
referitor la parerea mea despre subiectul asta....NE DAM SI NOI CU PAREREA, in incercarea de a descoperi INFINITUL!asa ca raman doar vorbe!(macar incercam)
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: darkness din 22 Ianuarie 2007, 12:07:31
dar tu,priestess, ti-ai schimbat parerea despre dzeul in care crezi?
ai ajuns sa crezi in dzeu, sau tot atee esti?
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: xennon_2000 din 22 Ianuarie 2007, 19:14:21
priestess.....esti atee?????? :-(
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: calinahanna din 23 Ianuarie 2007, 09:47:22
Ai grija...xenon...

Ateii sunt cei mai credinciosi oameni, iar misoginii sunt cei care iubesc cel mai mult femeile.... :evil:
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: xennon_2000 din 23 Ianuarie 2007, 13:13:08
Asa sa fie oare!??? doar gura de ei????!!! :-D...poate au credinta lor ascunsa si nu o manifesta
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: calinahanna din 23 Ianuarie 2007, 14:32:01
@ xenon

Probabil ca este unul din multele paradoxuri...
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: xennon_2000 din 23 Ianuarie 2007, 15:16:16
eu unul cred dar nu ma manifest.poate sunt judecat de altii, sau sunt considerat atau pentru ca nu cred ca ei
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Elvin din 23 Ianuarie 2007, 16:18:21
       ateii nu au nici un rost pe aceasta planeta
   Pana si canibalii pot fi de folos, in mod practic :Ei pot face dintr-un ateu un bun pateu  :-)
    In rest, eu as sterge toate posturile aiurea de aici inclusiv al meu, ba chiar as rade cu totul acest topic care nu duce nicaieri. Intr-o parabola, as spune ca niste plante isi dau cu parerea despre cum e omul. Demersul nostru e o aberatie, distanta intre noi si Dumnezeu este de netrecut si cel putin in acest stadiu pamantean nu are rost sa ne batem capul 8-)

   pe partea cealalta, cine vrea sa intre 'in relatie ' cu Dumnezeu, asta E posibil insa nu tine de acest topic si nu are treaba cu nici un demers rational in aceasta directie :lol:
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Nox din 23 Ianuarie 2007, 16:57:38
Citat din: Elvin din  23 Ianuarie 2007, 16:18:21
Demersul nostru e o aberatie, distanta intre noi si Dumnezeu este de netrecut si cel putin in acest stadiu pamantean nu are rost sa ne batem capul 8-)

sa vorbesti pentru tine... :-P
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: pri3st3ss din 23 Ianuarie 2007, 21:45:00
Citat din: darkness din  22 Ianuarie 2007, 12:07:31
dar tu,priestess, ti-ai schimbat parerea despre dzeul in care crezi?
ai ajuns sa crezi in dzeu, sau tot atee esti?

Citat din: xennon_2000 din  22 Ianuarie 2007, 19:14:21
priestess.....esti atee?????? :-(

xenon,daca ti-as spune ca sunt atee, cu ce te-ar influenta? :oops:
dar daca ti-as spune ca sunt cea mai inflacarata credincioasa, cu ce te-ar afecta?

sa iti raspund, xenon: sunt atee si ma mandresc cu asta; sunt atee  atunci cand merg la biserica si preotul imi spune ca e pacat ca o femeie sa fie  pe un post in conducere mult superior barbatului; sunt atee atunci cand biserica nu accepta faptul ca isus a fost casatorit, desi spune ca era fiul omului,deci ar fi trebuit sa aiba sentimente;sunt atee atunci cand merg la biserica si preotul arata cu degetul femeia si spune ca din cauza ei s-a ajuns aici, etc etc etc  :cry: 

m-am transformat in atee din cauza asta
Citat din: calinahanna din  23 Ianuarie 2007, 09:47:22
Ai grija...xenon...
Ateii sunt cei mai credinciosi oameni, iar misoginii sunt cei care iubesc cel mai mult femeile.... :evil:

calina are dreptate; chiar daca nu merg in fiecare miercuri,vineri,duminica la biserica, chiar daca nu tin post si chiar daca nu am incredere in biserica si in preoti, fac multe alte lucruri de care eu sunt sunt multumita,lucruri pe care un crestin care se bate cu pumnul in piept ca e crestin si denireaza persoane pentru ca el e mai crestin decat altul, nu le face, sau le face din interes financiar/social..de cand sunt atee, am invatat sa intorc si celalalt obraz atunci cand sunt lovita  ( si pentru asta sufar mult; nu din cauza fizica/morala, ci sufleteste,caci mi-e mila de ura/dusmania/rautatea celui care m-a lovit ), am invatat sa multumesc pentru viata mea si sa fiu recunoscatoare,sa nu judec persoanele din viata mea sub niciun motiv,sa nu constrang.  :oops:  ..am invatat multe.nu spun asta ca sa ma laud,iti raspund pur si simplu unei intrebari,iar daca vrei sa continui, putem  vorbi in privat
chiar daca nu ma rog in fiecare seara,nu inseamna ca nu cred..degeaba te rogi, daca te duci la culcare gandindu-te la "lucruri spurcate" ca sa il citez pe elvin ( chiar, elvin,care sunt acele lucruri spurcate? ),degeaba citesti biblia,daca nu vrei sa o intelegi si iei cuvintele mot-a-mot,sau gandul tau zboara la alte lucruri... :|
degeaba prorocesti, daca nu gandesti ce ai prorocit...

in felul asta discutia poate continua multe ore in sir,mai ales dupa ce elvin va spune ca dzeu m-a ajutat sa ma intorc pe calea lui; nu,elvin,nu m-a ajutat numai el! :| vei continua intorcand-o  ca la buzau,spunand ca a fost normal un astfel de comportament, pentru a ma lasa sa ma conving de puterea mea..dar nici asta nu e raspunsul... :|

elvin, spui ca:
Citat din: Elvin din  23 Ianuarie 2007, 16:18:21
distanta intre noi si Dumnezeu este de netrecut si cel putin in acest stadiu pamantean nu are rost sa ne batem capul 8-)
:|


cat de mult te poti insela!!! :martiansad:
distanta intre noi si dzeu e mica,noi o facem mare si il refuzam si il respingem,atat!noi suntem aia orbii!!
..mai rau este ca te si contrazici!pe de-o parte spui cu surle si trambite ca asta ar trebui sa fie scopul nostru in viata, si postezi citate din biblie etc si apoi spui ca nu are rost sa ne batem capul?!!!pentru ce la mai postezi atunci?

Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Elvin din 23 Ianuarie 2007, 22:07:07
    nu ma contrazic

Citat din: Elvin din  23 Ianuarie 2007, 16:18:21
       Demersul nostru e o aberatie, distanta intre noi si Dumnezeu este de netrecut si cel putin in acest stadiu pamantean nu are rost sa ne batem capul 8-)
pe partea cealalta, cine vrea sa intre 'in relatie ' cu Dumnezeu, asta E posibil insa nu tine de acest topic si nu are treaba cu nici un demers rational in aceasta directie :lol:
deci, a-l intelege pe Dumnezeu cu ratiunea ['ce este dumnezeu'], cum ai intelege functionarea unei masini de spalat, asta e imposibil zic eu cel putin in actualul nostru periplu pamantean. Dar a intra in relatie afectiva cu el, ca un fiu cu parintele sau, asta E posibil. Eu cu 'citatele din biblie' pe acest aspect afectiv bateam toba  pe vremuri :roll:

Ps : ma gandeam intr-o vreme sa concep despre Dumnezeu un articol monolitic precum textele tale admirabile din 'puterea gandului', dar ce rost ar avea ? veti sari toti ca's 'naiv', 'copilaros', ca 'sa vorbesc pentru mine'   :evil:
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Nox din 23 Ianuarie 2007, 23:55:52
elvin: credinta mea este ca eu nu cred in dumnezeul tau din biblie. poti sa ma contra-argumentezi? (din punct de vedere logic nu ai cum)
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Nox din 23 Ianuarie 2007, 23:59:46
si stii ce mai cred eu elvin: ca mai devreme sau mai tarziu...daca alegem drumul care trebuie o sa devenim noi insine dumnezei.
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: udar din 24 Ianuarie 2007, 00:28:17
Citatateii nu au nici un rost pe aceasta planeta

Asa e, Elvin. Ateii nu au nici un rost pe aceasta planeta. Credinciosii in schimb au... Sa distruga tot ce prind in numele credintei lor, sa omoare cat mai multi semeni in numele unei entitati inexistente si sa fie in general maniaci in legatura cu credinta lor...

Am o singura intrebare pentru tine Elvin... Ce te face pe tine sa fii crestin? O intamplare, practic... Faptul ca te-ai nascut intr-o Romanie a secolului al XX-lea, care din intamplare era crestin ortodoxa. Daca te nasteai in India erai hindus. Daca te nasteai intr-o tara araba, erai poate de religie islamica. Daca te nasteai in Grecia antica credeai in Zeus, si asa mai departe. Ce te face in fond pe tine sa fii credincios? Faptul ca din intamplare, te-ai nascut intr-un anumit spatiu geografic.

Ca sa fii insa ateu intr-o lume crestina unde nu numai ca a fi mai special in legatura cu religia este ciudat, dar e privit si ca un potential impediment in cariera, e nu numai o provocare, cat si un act mare de curaj. A fi ateu este o alegere ce tine de ratiune, spre deosebire de credinta care tine de obicei de o indobitocire din copilarie. Nimeni nu alege deci sa fie ateu din teribilism, pentru ca nimeni nu doreste sa fie marginalizat pentru faptul ca nu ca toti ceilalti. Cei ce aleg sa fie atei au analizat foarte bine inainte religiile si conceptiile despre Dumnezeu.

Mi se pare, de asemenea, foarte interesant ca tot ceea ce se intampla in lume este pus pe seama lui Dumnezeu si ca toti oamenii vietuiesc din mila sa pe aceasta planeta. Nimeni nu se gandeste insa ca zi de zi, stiinta este cea care ne organizeaza viata. De la drumurile pe care calcam, de la automobilele pe care le folosim, de la mancare pe care o consumam, toate ne sunt disponibile din cauza stiintei. Iar stiinta lucreaza cu marimi exacte, spre deosebire de Dumnezeu, care e mereu schimbator si impredictibil. Si totusi, persistam in a crede in fiinte supranaturale, doar pentru ca asta ne face sa ne simtim mai bine. E mai usor sa te amagesti cu ideea ca dupa moarte vei ajunge in rai, decat sa crezi ca in momentul in care vei muri totul se va opri... E mai usor sa te rogi ca cineva din cer sa te ajute decat sa faci tu singur respectivul lucru... E mai usor sa pui pe seama altcuiva problemele si responsabilitatile pe care le ai...

Si aici venim la incadrarea in topic... Ce este Dumnezeu? Dumnezeu e o iluzie. E un motiv pentru a visa. E un motiv pentru existenta noastra, e un motiv sa ne comportam frumos si sa speram la ceva mai bun. E o metoda de a tine piept problemelor din viata. E bine insa sa traiesti intr-o iluzie? Parerile sunt impartite. Este ca si problema bolnavului in stare terminala... Unii ar prefera ca doctorii sa ii minta, si sa nu le spuna adevarul despre boala lor... Eu insa ma incadrez in randul celor care vor sa stie adevarul. Si asta pentru ca si cei care se amagesc singuri, stiu ca totul este amagire si stiu in adancul sufletului lor ca sunt bolnavi. In adancul sufletului tau stii ca nu exista nici un Dumnezeu Elvin, dar partea aceea din tine care a fost spalacita si imbuibata de semintele crestinismului fanatic iti spune sa rezisti tentatiei de a nega divinitatea. Din pacate pentru tine, lupta aceasta o vei da toata viata... Lupta ce o porti cu ateii, cu "necredinciosii" e o oglindire a luptei din interiorul tau. Crestinii sunt cei care se manifesta intotdeauna impotriva ateilor. Ei intrec mereu masura, nu ateii. Ateii doar se simt nevoiti sa contracareze. Nu am vazut multe campanii pentru promovarea ateismului. Campanii crestine de prozelitism insa am vazut cu duiumul. Asta denota insecuritate si disperare... Atat am avut de spus, noapte buna!
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Elvin din 24 Ianuarie 2007, 09:59:47
      udar
   Eu insumi spuneam in alt topic "Lucrul impotriva caruia lupti, te contine inca in el" la fel cum eu contrazic nihilismul pentru ca mi-e frica sa nu cad in el, la fel si tu contrazici dumnezeirea pentru ca inca o mai porti in suflet

   Tin la atei pentru ca sunt cultivati spre deosebire de multi crestini, dar nu inteleg un lucru din zbaterile voastre: de ce mai traiti ? Din moment ce nu credeti ca viata noastra se va prelungi in eternitate, ce rost vedeti in a mai trai, in a mai acumula ? doar totul se va pierde in neant , dupa moarte

    Daca nu credem ca ne va fi pastrata identitatea in vesnicie si ca intr-o zi luminoasa Hristos ne va reconstrui chiar si trupurile, totul e degeaba
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: udar din 24 Ianuarie 2007, 12:05:44
E o intrebare foarte pertinenta... In fond, de ce sa mai traim, daca nu traim o viata ce trebuie sa ne-o dedicam veneratului unei divinitati, nu?

Ei bine trebuie sa traim si sa vietuim pe aceasta planeta pentru ca suntem foarte norocosi. Suntem foarte norocosi sa ne aflam aici. Suntem mandrii purtatori ai unor gene superioare tuturor de pe aceasta planeta (in materie de evolutie si inteligenta ma refer...). Deci trebuie sa traim pentru a supravietui ca specie si pentru a duce omenirea catre cele mai inalte culmi ale dezvoltarii (in sens pozitiv, nu in sensul promovat de comunism, care numai "culmi inalte" nu promova). Supravietuim pentru ca asa suntem programati sa o facem, e o lupta biologiga existenta in cazul tuturor speciilor.

Spuneam ca suntem norocosi pentru ca existam si ca asta este motivul pentru care trebuie sa traim. De ce suntem norocosi? Pentru ca din multitudinea de combinatii de gene care puteau exista, tocmai ale noastre s-au nimerit a prinde viata. Tocmai noi am fost cei "alesi" pentru a vietui pe aceasta planeta. Gandeste-te la miile de miliarde de posibili oameni care ar fi putut sa se nasca in decursul timpului pe aceasta planeta. Dintre toti aceia, cele 6 miliarde ce vietuiesc astazi pe planeta sunt cele norocoase. Aceasta alegere a sortii ne da noua o responsabilitate enorma, si un motiv in plus de a exista si de a face ceva constructiv in viata. Cred ca daca toti ar gandi asa, omenirea ar fi pe un alt stadiu de evolutie acum. Insa noi preferam sa ne amagim aiurea si sa facem tot felul de lucruri inutile, traind cu speranta ca exista cineva acolo sus care are grija de noi si care face totul pentru noi. E simplu, intr-adevar sa gandesti asa... Dar nu e foarte productiv...

Cred ca am mai spus-o pe forumul acesta... Nu doresc nimanui sa traiasca vesnic, fie ea o vietuire in fericire deplina fie in chinuri oribile. E mai chinuitoare nemurirea decat orice tortura posibila din acest univers. Asa ca pentru mine a trai in viata aceasta cu scopul de a dobandi nemurirea alaturi de o divinitate e nu numai non-sens, dar si o mare pierdere de vreme...

Si inca ceva - eu nu respect atei, hindusi sau crestini... Eu respect oameni...

P.S.: Am recitit mesajul tau si am redescoperit lait-motivul crestinismului. Moartea. Se observa clar cum crestinii revin la moarte cam in fiecare mesaj in care vorbesc despre crestinism. Frica de moarte este singura care te/va tine aproape de crestinism. Totul se rezuma la ce se intampla dupa deces, deoarece spaima de un intuneric deplin este cea mai mare spaima a omenirii. Si atunci, am mai spus-o si o mai spun, preferam sa ne amagim cu divinitatea. Crestinismul prin definitie e speranta...

CitatDaca nu credem ca ne va fi pastrata identitatea in vesnicie si ca intr-o zi luminoasa Hristos ne va reconstrui chiar si trupurile, totul e degeaba

Moarte moarte si iar moarte. Si desigur, "viata" de dupa moarte. Nu e degeaba totul, draga Elvin... E ca si cand ai spune ca vietuirea pasarelelor pe planeta aceasta e degeaba. Pentru ca nici ele nu cred in D-zeu. Nimic nu e degeaba. Totul are un sens. Dar sensul nu il implica pe Dumnezeu. Oamenii la fel ca toate vietuitoarele au locul lor bine stabilit in univers, iar eu prevad un viitor extrem de profitabil pentru aceasta specie a noastra...
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: calinahanna din 24 Ianuarie 2007, 12:12:35
@ Elvin...

Eu pot spune atat de multe ca Udar sau Pri3st3ss, nu ca nu as putea, dar cred ca s-au spus deja...
Insa as vrea sa cred ca pe masura ce evoluez, Dumnezeu imi este din ce in ce mai accesibil. Si asta o vad in efectele vietii mele de zi cu zi.

Insa ceea ce spui tu, ca
Citatdistanta intre noi si Dumnezeu este de netrecut si cel putin in acest stadiu pamantean nu are rost sa ne batem capul
ma sperie. Pentru ca atunci chiar ar trebui sa ne sinucidem in masa, serios...Daca tot nu avem de ce sa traim.

Oricum, fiecare intelege Mantuirea in felul sau.
Eu am inteles pana acum ca trebuie sa fii impecabil, chiar daca DOAR intr-o singura privinta, fie ea cat de insignifianta posibil.. S-ar putea sa fie una din "chei"...

"May the Force be with you", ca sa citez un personaj contemporan important... :wink:
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: darkness din 24 Ianuarie 2007, 13:37:56
de acord cu priestess,udar,calina si mai ales cu blue!!!
asta am spus-o si noi!
de ce sa ma indobitoceasca pe mine biserica?de ce sa ma las indobitocit, cand dzeu a zis ca biserica nu e cladirea in care te rogi, ci orice loc in care te rogi???
am spus-o de foarte multe ori si vad ca te incapatanezi: NU CRED IN DZEUL TAU BIBLIC!!!
DZEU E IN NOI,VORBA CALINEI,DZEUL TAU A UCIS, A INDEMNAT LA UCIDERE,ASA CUM E SI CU ALAH!

preistess nu vorbea de ratiune,nici tu nu ai vorbit de intelegerea lui dzeu prin intermediul ratiunii, dar de aici pana la a spune ca dzeu e mult prea departe de noi,vorba calinei, hai sa ne sinucidem,caci:"nu are rost sa ne batem capul"
elvin,eu cred ca una e sa te arunci si sa te injosesti intr-un munte fara nimic ( apa,electricitate) ca in evul mediu  si sa te ascunzi de ispite, si alta e sa stai in lume si sa fii ispitit din toate partile!
asta e adevarata puterea de a rezista ispitei!nu sa fugi si sa te ascunzi in munti sau in manastiri!!!
oricum,tu esti crestin,sau esti din vreo secta,ca mai am la munca unul ca tine care ma tot dispera la cap cu citate din biblie la fiecare pas pe care il fac si incearca sa imi "salveze" sufletul!!!
nu tu imi vei salva sufletul,elvin, e o chestiune privata si personala!eu am sa mi-l salvez,nu tu si nici biserica ta,oricare ar fi ea!


aaah...poti face acel "articol monolitic", sunt chiar curios ce vei spune,sunt sigur ca vei avea succes cu el si dzeu iti va ridica karma la el in catastif!
esti naiv si copilaros pt ca nu rumegi textele, pt ca le iei cuvant cu cuvant si pt tine sunt litera de lege!!

ce iti pasa de ce spunem noi?tu iti poti face datoria de crestin si poti incerca sa ne salvezi, dar ai grija la limbaj! mi-ai spus intr-un mp ca nu m-ai acuzat cu nimic! ba da,m-ai acuzat,iar o acuzatie nu trebuie sa fie directa!te joci bine cu cuvintele si le mai ascunzi dupa un zambet...un crestin adevarat nu ar face asta..ti-am mai spus, NU JUDECA! nici pe mine, nici pe ceilalti pe care tu ii consideri atei! cine te-a investit cu aceasta putere? ce iti pasa tie ca sunt eu sau nu sunt ateu si anticrestin?
inca o data,ai grija la limbaj,jignesti si acuzi multe persoane in jurul tau!

in momentul in  care tu imi vei aduce argumente logice ( vorba lui blue) ca ai dreptate, atunci ai in mine un credincios fidel,indoctrinat pana la refuz cu "cele sfinte" si promit ca o sa pun stavila creierului meu ca sa nu le mai mestec si sa nu le mai rumeg pe toate..

apropos de rumegat..ce s-ar intampla daca totul pe lumea asta ar fi luat motamot?!
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Nox din 24 Ianuarie 2007, 14:36:52
Citat din: Elvin din  24 Ianuarie 2007, 09:59:47
 Tin la atei pentru ca sunt cultivati spre deosebire de multi crestini, dar nu inteleg un lucru din zbaterile voastre: de ce mai traiti ? Din moment ce nu credeti ca viata noastra se va prelungi in eternitate, ce rost vedeti in a mai trai, in a mai acumula ? doar totul se va pierde in neant , dupa moarte


Raspunsul este: evolutia, traim ca sa evoluam. Pentru mine personal Dumnezeu este ca o piedica in calea evolutiei.
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: calinahanna din 24 Ianuarie 2007, 15:25:43
@Bluemoon8520

Don't be so blue...
Eu nu cred nici ca exista, nici ca nu exista... Dumnezeu mi s-a aratat prin fapte si mi-a fost negat prin faptul ca eu nu am inteles de ce s-au intamplat niste lucruri... E ca si SIDA... (desi e o comparatie aberanta) pe afara omul e sanatos, dar inautru este mancat.. asa ca nu poti spune ca virusul nu exista doar pentru ca nu ii vezi efectele la suprafata.

Sunt convinsa ca trebuie sa trecem prin multe ca sa ajungem la Dumnezeu... Cineva spunea ca la Dumnezeu nu ajungi decat prin suferinta. Daca treci de tot ce e rau, de tot ce ti s-a intamplat, si reusesti sa nu cedezi psihic, sa nu nutresti stiu eu ce sentimente negative, ajungi la o altfel de "stare"... poate e una din caile catre Dumnezeu...

Dumnezeu e definit prin "bine" (redus, de fapt, doar la ideea de "bine"). Evolutia e ceva bun. Ceva bun nu te poate opri sa ajungi tot catre ceva pozitiv... + si cu + face tot +... deci... mai gandeste-te.
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Nox din 24 Ianuarie 2007, 16:00:50
calina...eu nu am zis ca nu exista. Ce cred eu nu implica sau nu existenta lui dumnezeu. Dupa mine poate sa existe, dar nu ma deranjeaza daca exista...si nici daca nu exista...
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: darkness din 24 Ianuarie 2007, 16:38:24
da,bun raspuns,EVOLUTIA... :roll:
nici pe mine nu ma deranjeaza existenta/nonexistenta lui si nici nu ma impiedica sa ajung la un stadiu evolutiv  superior...pe mine maderanjeaza babele si indobitocirea...

evolutia inseamna si iluminare, si responsabilitati,si descoperirea unor mistere,dobandirea unei complexitati in gandire,deci putem ajunge la o dumnezeire fireasca nu neaparat prin smerenie ( elvin!! apropos,mi-am adus aminte de alt topic,iar smerenia afisata de isus in momentul  judecatii lui sau in momentul in care a  a intrebat cine e el, poate fi rastalmacita si altfel,mai ales din punct de vedere politic! ) - nu neaparat prin smerenie - ci prin bunsimt!!!!ori intelegere profunda a celor din jurul tau,nu numai a lucrurilor fizice,ci si psihice...
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: calinahanna din 24 Ianuarie 2007, 17:04:27
@ darkness

Citatpe mine maderanjeaza babele si indobitocirea...

Am momente in care incerc sa-mi imaginez cum voi fi cand voi deveni baba... si daca voi avea nepoti, ce ii voi invata...Oare ei asa vor vb despre mine, cum vb tu acum despre "babe"?

Banuiesc ca te referi la femeile batrane si sarace, chiar si la tarancile batrane, la cele care cersesc un ban langa cimitire sau la cele care vand branza in piata...

Oare care o fi diferenta intre noi cei de acum tineri si ele, cele de acum "in plus"?

Hm...
Sincer?

O "intelectuala" ca mine nu are atat de multa putere sa creada ca se va intampla ceva si printr-o simpla credinta sa miste muntii din loc, la figurat, desigur... asa precum o "baba" poate face...

Nu uita, ca babele din ziua de azi sunt supravietuitoarele unui razboi, a unei perioade de 50 de ani de comunism si a unei "integrari"cumplitecu pensii mici si fara drept de a vinde branza oricum....
Sincer, inca o data, tot respectul pentru babe, cu tot cu telenovelele lor...daca asta inseamna indobitocire pentru tine.

(no offense)

Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: xennon_2000 din 24 Ianuarie 2007, 19:40:56
priestess...am crezut ca tu nu ai nici credinta proprie!! da...si eu sunt revoltat impotriva preotilor care nu-si fac treaba si a conceptiilor invechite si fara rost :martiansad:
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: pri3st3ss din 24 Ianuarie 2007, 20:24:09
 :lol: nici chiar asa...
fiecare om are o credinta proprie,nu?
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: xennon_2000 din 24 Ianuarie 2007, 20:27:59
e bine ca fiecare sa-si aibe credinta sa si sa nu renunte la ea pt nimic in lume!!!!!!!!!dar este si mai bine sa avem toti ganduri pozitive si sa fim pasnici indiferent ce credem fiecare
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: pri3st3ss din 24 Ianuarie 2007, 20:31:34
deci tot la gandul pozitiv si implicit puterea gandului ajungi...
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Nox din 24 Ianuarie 2007, 22:58:39
elvin, imi cer scuze daca te-am agresat sau ofensat prea tare. cred ca am fost cam rautacios.
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: xennon_2000 din 26 Ianuarie 2007, 14:28:42
la fal ca si la "adevaratul nume".....nu ajungem la niciun rezultat, pe deasupra mai apar si contrazaiceri....si "certuri"
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: darkness din 26 Ianuarie 2007, 14:44:57
Citat din: calinahanna din  24 Ianuarie 2007, 17:04:27
@ darkness

Citatpe mine maderanjeaza babele si indobitocirea...

Banuiesc ca te referi la femeile batrane si sarace, chiar si la tarancile batrane, la cele care cersesc un ban langa cimitire sau la cele care vand branza in piata...


eram dator cu o explicatie
nu ma refer la femeile batrane si sarace care cersesc!
ma refer la babe in general1
de ex, babele de la mine de pe scara stau mereu cu ochiul pe vizor , stiu cand,cine,la ce ora, te cate ori, cu cine  etc cu ce era/eram imbracat la ce ora am ajuns etc...
ma enerveaza si babele de la biserica;se duc acolo ca nu au ce face acasa!stau si barfesc,te cantaresc,isi dau cu parerea, se gandesc cam cati bani ai dat pe haine, de la ce firma le-ai luat, cine a murit, cine pe cine a inselat, ce ai in sacosa etc...deci ma scot din sarite!
eram o data la biserica si o baba de langa mine era f indignata ca priestess nu si-a pus batic pe cap cand a intrat,ca s-a inchinat cu bun simt fara sa se aplece pana la pamant, ca si-a scos in evidenta ochii etc,vezi doamne e pacat!
dha! sa va amintesc ca machiajul e o arta necesara si nu de infrumusetare,ci de evidentiere,sa va aduc aminte ca in antichitate toti se machiau????

si ma enerveaza in acelasi timp si ipocrizia lor!adica toata viata au bechetuit si acum,cand le cauta moartea pe acasa, ele tin predici tinerilor,ca vezi doamne se imbraca nush-cum, merg la disco etc..
bun, acum se numeste discoteca/club,pe vremea lor se numea ceai dansant...care e problema,mamaie?!
alta chestie pe care am observat-o: se spovedesc si apoi ies in fata bisericii si : "ai vazut-o pe x la ce ora a venit acasa,cum era imbracata?" etc...
deci faze de acest gen ma scot din sarite!

si ma mai enerveaza chestia cu "cum o da dzeu"..pai saracu dzeu iti da, dar nu iti baga si in traista..daca el iti da si tu nu profiti,ce sa iti fac?
ca dzeu a dat accidentul..pai nu el l-a dat,eu am fost de vina ca nu am cascat ochii in 10 parti si nu am ascultat....
si tot felul de tampenii de genul...

( sunt cam iritabil in acest domeniu :lol:,scuzati verva)

in rest nu am nimic cu ele, am si eu o bunicuta,o maicuta,batrane si ele,stiu si am baza in intelepciunea batranilor,dar totul cu bun simt !!! si cu masura!

asta e raspunsul meu,calina...
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: xennon_2000 din 26 Ianuarie 2007, 14:58:45
facem teste de denumiri pe seama domnului...asa e dark.... :-D
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: calinahanna din 26 Ianuarie 2007, 16:55:47
@darkness

Da... intr-un fel ai dreptate, dar nu generaliza, te rog...

Cat despre plecaciunea pana la pamant, mai ales dupa ce iti faci cruce...
Simbolizeaza completa legatura energetica cu Pamantul... lucru pe care "babele" de care vorbeai, nu au de unde sa il stie. Chiar ma gandeam, ca Preotii spun ca trebuie sa faci nu stiu cate matanii la un moment dat. Pai cred ca asa te mai cureti de energie negativa si te mai hranesti cu una telurica... (Apropos de comentariile din biserica).
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: darkness din 26 Ianuarie 2007, 18:00:56
ok,nu generalizez,dar pana acum eu asta am vazut..
cat despre actv/energie  telurica...preotii habar nu au de asta,ei asociaza pamantul cu diavolul..o spun pt ca stiu eu un preot si l-am intrebat si a sarit in sus ca sunt atins de diavol..el a dat urmatoarea explicatie pt babele care se apleaca pana la pamant: ele cred ca daca fac asta, vor fi mantuite si li se vor ierta pacatele..

calina,nici nu stii cata ippocrizie si jaf e si in interiorul bisericii... :|
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Elvin din 26 Ianuarie 2007, 18:10:05
    [voi ati inceput offtopicul...]
    mai darkness, cu toata consideratia, dar CINE TE-A PUS JUDECATOR PESTE BABE ?  :-D
   E corect tot ce spui despre babe, in general despre crestinii dupa ureche, dar cine ne-a investit cu autoritatea sa ne acuzam fratii pamanteni ? Lasa babele, nu vei rapunde tu pentru ele....

   Numai cine a practicat aceste metanii stie folosul lor. Eu va spun doar ca e cea mai completa rugaciune: mintea e pironita la Dumnezeu si trupul se inchina lui ca fiind de fatza... repetarea cu obstinatie a metaniei se transforma intr-o mantra corporala. Beneficiul imediat este adunarea mintii in ea insasi, apoi pe plan trupesc este folosul adus de orice activitate fizica [arderea grasimilor, scapi de spectrul osteoporozei etc].

   Iar la 'ce este Dumnezeu', va voi raspunde dupa ce iesim din Matrix...
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: xennon_2000 din 26 Ianuarie 2007, 19:37:00
dark...am observat, ca ....noi toti jaful din biserici...dar sa nu judecam popii...se descurca si ei cum pot! chiar dak scopul scuza mijloacele....e o marsavie....dar Dumnezeu ne va judeca pe toti!
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Shadowman din 28 Ianuarie 2007, 23:10:27
Citat din: Elvin din  24 Ianuarie 2007, 09:59:47
   Eu insumi spuneam in alt topic "Lucrul impotriva caruia lupti, te contine inca in el" la fel cum eu contrazic nihilismul pentru ca mi-e frica sa nu cad in el, la fel si tu contrazici dumnezeirea pentru ca inca o mai porti in suflet
   Tin la atei pentru ca sunt cultivati spre deosebire de multi crestini, dar nu inteleg un lucru din zbaterile voastre: de ce mai traiti ? Din moment ce nu credeti ca viata noastra se va prelungi in eternitate, ce rost vedeti in a mai trai, in a mai acumula ? doar totul se va pierde in neant , dupa moarte
    Daca nu credem ca ne va fi pastrata identitatea in vesnicie si ca intr-o zi luminoasa Hristos ne va reconstrui chiar si trupurile, totul e degeaba

    Cei care ne-au scos din bezna ignorantei,ne-au curmat suferintele sau le-au diminuat,
ne-au ridicat la cer,au scurtat distantele intre oameni,ne-au imbunatatit viata,ne-au adus
"lumina" ,au facut "pasi giganti" pentru omenire...
  Unii si-au dedicat,poate,intreaga viata pentru o idee...Ma refer la oamenii de stiinta.Si nu numai...
  Poate n-au fost crestini,au avut alta religie,au fost atei sau liber-cugetatori...
  Poate n-au trait cu credinta ca viata se va prelungi in eternitate...
  De ce crezi ca au trait,Elvin...?
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: baaron din 29 Ianuarie 2007, 16:17:04
Nu exista Dzeu, Diavol, Rai, Iad si etc.
Astea sunt doar niste concepte necesare Omului pentru justificarea actiunilor Lui.
Biblia asa cum o cunoaste toata lumea azi e o bataie de joc....De ce?....Pai pentru ca inaintea Bibliei cu vreo 2000 aparuse Enuma Elis la un popor care se poate numi intemeietorul civilizatiei asa cum o stim azi (cu saraci, bogati, decrete si alte chestiuni)...si nu numai atat, Biblia Integrala cuprinde peste 120 de texte si evanghelii insa preotii au gasit de cuviinta ca deocamdata pentru urmatorii 2-3000 de ani sunt suficiente numai vreo patru...de ce oare?...ET "phone home" poate sti.

Oare cand o sa intelegem ca suntem incapabili sa cunoastem si sa patrundem esenta Universului si ca atare nu suntem in stare macar sa facem o diferenta intre o civilizatie cu un avans tehnologic de un milion de ani sa zicem si Dzeu.

E ca si cum gandacii de Colorado s-ar inchina si mi ar face musuroaie temple mie ...Hai sa fim seriosi....Ce este Dzeu....Nici macar Papa de la Roma nu poate sa raspunda la intrebarea asta dar vreun membru de aici (asta ma include si pe mine)....

Daca cineva se simte ofensat de mesajul meu imi cer scuze insa inseamna ca nu a inteles nimic.
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: alinutzu din 30 Ianuarie 2007, 00:20:34
Citat din: baaron din  29 Ianuarie 2007, 16:17:04
Biblia Integrala cuprinde peste 120 de texte si evanghelii insa preotii au gasit de cuviinta ca deocamdata pentru urmatorii 2-3000 de ani sunt suficiente numai vreo patru...de ce oare?...ET "phone home" poate sti.

Ai putea da si niste linkuri la chestia asta ?
O sa incerc sa ma interesez si eu dar nu prea vad
Pare interesant  :-D
(http://skins.hotbar.com/skins/mailskins/em/google_emoticons/emoti_88.gif)
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: xennon_2000 din 30 Ianuarie 2007, 10:25:09
Baaron...dupa cate vad u crezi ca Dumnezeu e ET...!sau, o civilizatie cu 1 mil de ani inaintea noastra....pai...scuze dar Dumnezeu nu are nici inceput nici sfarsit...
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: calinahanna din 30 Ianuarie 2007, 10:58:21
@baaron

Si in acelasi timp, desi se pare ca niciunul nu ii cunoastem adevaratul nume, avem dreptul sa il simtim pe Dumnezeu cum vrem, sa il numim cum vrem, atat timp cat stim incotro se indreapta un gand, o ruga, o intrebare (chiar si fara raspuns). Poate ca Dumnezeu e calea spre "noi insine", si i s-a dat acest nume pentru a putea oricine ajunge la el. Pana la urma stim cu totii ca nu conteaza cauza ci efectul...
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: xennon_2000 din 30 Ianuarie 2007, 11:05:33
Dumnezeu....este cauza..iar omul efectul!!! 8-)
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: baaron din 30 Ianuarie 2007, 13:52:55
Nu a existat nici un Dzeu care sa fi creat primul Om.
A existat un grup de "Zei" care, in Eden, au manipulat genetic primii oameni si s-au imperecheat cu fiicele acestora si aspectul asta devine mai evident prin scrierile antice ale Enuma Elis (bibliografie), care NU NUMAI dovedesc acest lucru, CI OFERA chiar detalii despre primii aducatori de civilizatie, Anunnaki, Nephilimii, Ingerii care au venit pe Pamant pentru a exploata aur si alte materii prime.
Textul biblic, care ofera o dogma universala este o SCRIERE FOARTE RECENTA (bibliografie vezi Consiliul de la Niceea), iar textele Vechiului Testament au fost modificate in timp de catre Inaltii Prelati ai Bisericii cu varii interese si diverse motive, utilizand in acelasi timp stiintele antice secrete pentru manipularea oamenilor.

Traseul omului din faza primara pana la Homo Erectus s-a petrecut de-a lungul unei perioade de aproape 3 millioane de ani...deasemenea nu exista nici o legatura intre homo erectus si homo sapiens....in ultima faza trecerea s-a facut in mai putin de 30.000 de ani (interesant nu?).
Deci ne-au trebuit vreo 3 milioane de ani ca sa ajungem la o pozitie bipeda si BAM...in 30.000 de ani omul deja inventeaza chipuri si alte chestiuni...Hai sa fim seriosi.

Concluzie: Este posibil ca tot ceea ce cunoastem azi sa fie un fals grobian la adresa intregii umanitati, fals orchestrat de diverse societati, culturi, organizatii si asa mai departe (ce au acces la documente si stiinte demult pierdute pentru majoritatea oamenilor), si nu in ultimul rand este mai mult decat probabila o intelegere intre aceste societati si o civilizatie extraterestra....care sa fi constituit premisa evolutiei incredibil de rapide a secolului XX.

Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: xennon_2000 din 30 Ianuarie 2007, 14:14:41
BARON

da binenteles prietene ca este un fals....mai ales biblia
credinta dupa unii trebuia stapanita prin forta si impunere

Si dumnezeu i-a pedepsit groaznic pe "zeii" sau ingerii razvratiti!au hibridat rasa umana aiurea si...se mai spune in catea lui Enoh, au invatat oamenii la rele (tehnologii pt care nu erau ink pregatiti)
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: baaron din 30 Ianuarie 2007, 14:19:52
Interesant ca mentionezi cartea lui Enoh care este probabil una din putinele carti mai importanta chiar si decat Biblia (oricum e considerat text apocrif si atat iti trebuie doar sa o mentionezi in fata vreunui popa ca vezi tu dupa aia afurisenie :):))

Oricum, cartea lui Enoh pe care tu probabil ai citit-o pe net nu cuprinde pasajele cele mai importante....sunt lipsa foarte multe.
Exemplarul tiparit este cel integral pe care ti-l recomand.
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: xennon_2000 din 30 Ianuarie 2007, 14:24:32
nuuuu....
am citit cartea carte..daca inte;legi ce zic (e super tare).....sau variante interpretate "Programul Terra"...Toni Victor Moldovan
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Nox din 30 Ianuarie 2007, 15:43:01
Si ca sa completez postul lui baaron: Acesti "zei" (Anunnaki/Nephilimii) atunci cand au ajuns pe Terra au incalcat ceea ce Gene Roddenberry numeste prime directive [http://en.wikipedia.org/wiki/Prime_Directive], care interzice orice interferenta cu dezvoltarea naturala a unei civilizatii primitive. Astfel dupa ce au incalcat prima directiva au inceput experimente genetice pentru obtinerea de sclavi. De ce aceste manipulari genetice? Pentru ca locuitorii nativi ai pamantului de atunci erau asa primitivi incat nici pentru sclavi nu erau buni. Si asa a aparut prima rasa de oameni hibridizati genetic (ADAM). Numai ca Annunaki au facut o greseala (i-au facut la fel de inteligenti ca ei), iar acestia s-au revoltat. A urmat a 2a serie de hibridizare din care a iesit ADAM 2 (adica noi).

Si un indiciu pt cei ce cauta Atlantida: nu o mai cautati atat ca ea a fost distrusa in razboiul dintre Atlanti (Anunnaki) si ADAM 1 (Lemurieni). Si povestea contiunua...

Astept comentarii.
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: baaron din 30 Ianuarie 2007, 15:49:20
Cel care nu se teme de Diavol, nu are nevoie de Credinta. :evil:
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: alinutzu din 30 Ianuarie 2007, 16:48:54
Citat din: baaron din  30 Ianuarie 2007, 13:52:55
Traseul omului din faza primara pana la Homo Erectus s-a petrecut de-a lungul unei perioade de aproape 3 millioane de ani...deasemenea nu exista nici o legatura intre homo erectus si homo sapiens....in ultima faza trecerea s-a facut in mai putin de 30.000 de ani (interesant nu?).
Deci ne-au trebuit vreo 3 milioane de ani ca sa ajungem la o pozitie bipeda si BAM...in 30.000 de ani omul deja inventeaza chipuri si alte chestiuni...Hai sa fim seriosi.

Legat de chestia asta imi fac doar mie impresia sau incepem sa evoluam cam repede
E chiar interesant ma gandesc ca acum 12-14 ani cand eram mai mic din cate imi mai aduc aminte timpul trecea mai greu
Pana si parintii mei imi spun ca pe vremea lor(si au doar 40 de ani) timpul trecea mai greu .. acum trece mult prea repede
Acum ca niciodat par ca inventile vin ca pe banda una dupa alta...
Oare suntem ajutati de cineva sa evoluam atat de repede ?? daca da ??? cu ce scop ??? ... poate ne raspunde Nostradamus

Nostradamus spunea in Centuria IV, Catrenul 28:
in epoca tulburarilor, cand soarele va fi intre pamant si venus- altfel spus, cand venus nu va mai fi vizibila de pe terra, fiind obturata de soare -Obseravatorii(extraterestrii) vor fi descoperiti gratie studiilor si comunicarii. oamenii de stiinta care lucreaza la radiotelescoapesi in domenii inrudite vor remarca o anomalie si, analizand-o, isi vor da seama ca indiciile sugerand existenta unui OZN real. La originea descoperiri se afla un instrument trimis de Observatori pentru a studia omenirea
Oamenii de stiinta si populatia vor afla tot mai multe despre sonda respectiva si despre Observatori. Fundamentalistii vor da nastere insa la distensiuni fiindca existenta fiintelor extraterestre nu este conforma cu imaginea lor despre univers. Toate acestea vor avea loc in aproximativ anul 7 sau 8. Observatorii se intorc pe pamant in aceasta perioada fiindca doresc sa ajute omenirea prin stimulente blande si dragoste spirituala. Totdeauna, ne-au vegheat si ne-au urmait dezvoltarea, iar acum asteapta ziua in care ne vom putea alatura comunitatii universale, aducandu-ne propria nostra contributie.
de Michael Rathford

alte titluri importante: codul bibliei .. decriptat de computer
"Codul bibliei nu ne dezvaluie doar un viitor, ci toate viitorurile posibile[...]. Rezultatul final depinde de actiunile noastre" de acelas autor...


Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: baaron din 31 Ianuarie 2007, 06:41:18
Dumnezeu e in dreapta (poza e pe bune)
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: xennon_2000 din 31 Ianuarie 2007, 12:20:18
Cam ....blasfemie!.....si comedie :? :lol:


de cine e facuta si unde?
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: darkness din 31 Ianuarie 2007, 12:23:25
da,de cine e pictata?

mie nu mi se pare a fi blasfemie...daca mergi  din aproape in aproape cu simbolurile, atunci intelegi....
si,daca iti mai aduci aminte si de codullui davinci referitor la casatoria lui isus, atunci poza devine chiar o icoana...e o icoana a familiei "regale"/ dumnezeiesti,care in religie nu apare,deci nu poate fi spus " precum in cer asa si pe pamant",caci in cer nu exista familii!!!
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: xennon_2000 din 31 Ianuarie 2007, 12:24:57
poate asa interpretam noi .....sincer eu nu cred in codul lui Da vinci
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: darkness din 31 Ianuarie 2007, 12:27:53
adica de ce?
de ce isus trebuia sa fie celibatar?
era rabin,.era obligat sa se casatoreasca....
si nu s-a casatorit cu magdalena  care era prostituata, ci cu magdalena  din care a scos 7 diavoli...
..e chiar asa de greu sa crezi?
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Arckadii din 31 Ianuarie 2007, 12:28:38
DUMNEZEU ESTE IUBIRE, DUMNEZEU ESTE VESNIC, DUMNEZEU ESTE CUVANTUL SI CUVANTUL ESTE DUMNEZEU, DUMNEZEU ESTE TOT. ABSOLUT TOT:)
Numai bine,
Ark
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: xennon_2000 din 31 Ianuarie 2007, 12:46:17
Sincer nu cred Darkk!...ce ...calugarii yoghini se casatoresc? divinul nu se impaca cu lumea materiala...prea bine
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Arckadii din 31 Ianuarie 2007, 12:49:52
xennon
daca divinul nu se impaca cu lumea materiala nu ne lasa pe pamant sub forma materiala, nu crezi?
aici este scoala sufletului. trebuie sa invatam ceva in viata asta.
Ark
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: baaron din 31 Ianuarie 2007, 12:50:23
Deci Darkness...fii mai explicita un pic.

Ce putem noi sa intelegem cand in fresca aia apare Mama lui Dumnezeu cu tzatzele scoase afara din care sug amandoi...si tatal si fiul...
Probabil tatal vroia sa probeze daca e laptele prea cald sau cum???
Eu intreb foarte serios...nu glumesc.
Explica-ne si noua simbolistica....Ilumineaza-ne :mrgreen:
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: xennon_2000 din 31 Ianuarie 2007, 12:57:28
...ma refeream la lumea materiala...adik la adevarata credinta, nu la cea falsa...

si spuneam ca dc isus trebuia sa aiba relatii sexuale....?! :martiansmile:...nu-i vad sensul
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Elvin din 31 Ianuarie 2007, 14:31:48
     cu tot respectul darkness, nu sunt de acord
   IIsus nu avea nici o functie. Dar traia dupa regulile nazireilor [erau cum is calugarii azi]
    Pictura aceea a fost facuta de un bolnav mintal ?
    Voi stiti ca evreii detin capacul ispasirii [VT] cu sangele lui IIsus pe el ? ghici ...celulele lui au 24 de cromozomi, fata de 46 cati avem noi. Orice om normal primeste 23 de cromozomi de la fiecare parinte, din care 22 sunt autozomi si unul e heterozom. Ei bine, la el sunt 23 de cromozomi din partea mamei, si din partea tatalui DOAR HETEROZOMUL ! Fara cei 22 de autozomi ! deci 22 autozomi, un heterozom x si un heterozom y. "Tatal' lui nu a fost 'pamantean'
     Si degeaba se screme golanul de Dan Brown cu Maria Magdalena. Unii cred ca daca fac sex de dimineata pana seara, musai toti ceilalti sunt la fel. Chiar e posibila abstinenta sexuala. Si cu atat mai mult la IIsus care nu mostenise instinctul de la Maria, ea fiind fecioara chiar si la nivelul simplelor ganduri...
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: xennon_2000 din 31 Ianuarie 2007, 14:37:25
Cata dreptate iti dau elvin!...
Si eu cred la fel....e ceva nashpa cu codul! :martiansad: :martiansmile:
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Max C. din 31 Ianuarie 2007, 17:15:32
Mare dreptate ai Elvin, dar uite ca s-a vandut ca painea calda aberatia aia...probabil ca omul vrea ceva nou,si nu neaparat ceva adevarat...
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Arckadii din 31 Ianuarie 2007, 17:42:56
prostia a fost din cauza bisericii pentru ca a sarit imediat sa nege tot...daca acea carte era tratata in mod obisnuit, ca un simplu roman...nu se mai ajungea aici.
Ark
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: baaron din 01 Februarie 2007, 06:11:27
Citat din: xennon_2000 din  30 Ianuarie 2007, 10:25:09
Baaron...dupa cate vad u crezi ca Dumnezeu e ET...!sau, o civilizatie cu 1 mil de ani inaintea noastra....pai...scuze dar Dumnezeu nu are nici inceput nici sfarsit...

Depinde...cred ca avem amandoi doua concepte diferite despre ceea ce poate denumi Complexitatea ca Dzeu.
Omul asa cum il stim azi a fost creat prin hibridare genetica de catre alta civilizatie despre care noi, azi, nu mai avem nici o dovada palpabila.
Maimuta dinainte, da, aia a fost creata de catre Complexitate si nu era nici pe departe perfecta.
Asa ca noi acum ne gandim la Complexitate ca la Dzeu - Zeii, Creatorii Omului insa e total eronat.

Daca vrem sa dam un nume Complexitatii Universale iar nu avem cum....suntem prea limitati.
"Dumnezeul" meu depaseste limitele umane ale inteligentei si perceptiei si le situeaza pe undeva la 1 miliard de ani de acum inainte cand vom putea intrezari cat de cat Esenta Eterna...pana atunci, mai avem.

PS.  Daca Omul nu ar mai crede in nimic, cred ca ar avea sansa sa mai evolueze un pic.
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: xennon_2000 din 01 Februarie 2007, 13:06:58
BAron

Exact Shefule.....asta vroiam sa aud!Sa nu credem in nimik doar in noi insine si sa nu avem ganduri negative, evolutie pasnica..cam asta era raspunsul....ms
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: emi din 06 Februarie 2007, 21:24:54
Desi nu imi permite timpul, acum ,sa -i dau raspuns, biblic ,deci ceea ce ne descopera Cuvantul Lui Dumnezeu,la toate argumentele pe care  UDAR le aduce ,pt a explica faptul ca, poate,totusi nu ar exista Dumnezeu asa cum Il descrie Biblia vreau totusi sa-i spun   ca eu studiez cu mare atentie si interes aceasta carte, Biblia , de mai multi ani si ca in Biblie nu se sustine  existenta ,udeva ,oriunde ,in Univers ,unui IAD.
    NU EXISTA IAD ,decat in imaginatia ,bolnava spiritual,a celor ce au dorit sa indeparteze pe oameni de la cunoastrea Lui Dumnezeu .Dumnezeu i-a zis lui Adam ca "....in ziua in care vei manca din el,(pomul...) ve-i muri negresit "Genesa ,cap2 ,vers.16 si 17 Deci nu i-a zis ca il va arunca in IAD ca sa arda ,ci ca va muri.Dispretuirea Autoritatii  Lui Dumnezeu ,atraga dupa sine -MOARTEA si nu ARDEREA DEFINITIVA 
    In Deuteronom,capit.30 verset.15 ,scrie "Iata,iti pun azi inainte viata si binele,moartea si raul "
    Va rog .mult sa cititi ,toti cei interesati ,tot capitolul 30 de la Deuteronom
    Numai superioritatea Lui Dumnezeu putea crea un creer atat de complex ca si cel uman .
    Perfectiunea Universului nu se putea naste din Bing-Bang ,pt ca ,logic ,da ca o casa explodeaza nu exista nici o pasibilitate ca in acea casa mobilierul si tot ce exista ,sa se aranjeze intr-o ordine perfecta ,asa cum  este Universul sau creerul uman 
 
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Arckadii din 06 Februarie 2007, 23:05:01
emi. te contrazic aici.
Iad exista. Chinurile iadului sunt altele din pacate. Este vorba despre dragostea Lui. In Rai omul o simte si se bucura de ea. In Iad in schimb omul o vede insa nu ii este data lui. Si asta e chinul cel mare.
Insa iad exista. Sa nu faceti greseala imensa sa considerati ca nu exista Iad, diavoli etc. Pentru ca atunci diavolul vine si ne otraveste mintea si culmea, noi o sa credem ca sunt gandurile noastre. Aveti mare grija. Stiu ca suna cat se poate de SF insa e un pericol real.
Arckadii
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: xennon_2000 din 07 Februarie 2007, 10:34:45
Exista iad dar nu asa cum cred majoritatea oamenilor, cu chinuri! sau cazan cu smoala!....
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Arckadii din 07 Februarie 2007, 11:15:51
am explicat succint mai sus ce reprezinta chinul iadului.
Ark
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: xennon_2000 din 07 Februarie 2007, 14:37:07
Aha...Ark tu spui ca este un chin asemanator cu cel sufletesc!...
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Arckadii din 07 Februarie 2007, 14:46:20
da. cand murim sufletul merge mai departe. deci nu are cum sa fie altceva decat un chin sufletesc
Ark
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: xennon_2000 din 07 Februarie 2007, 15:15:25
Cum se face ca nimeni nu crde in viata dupa moarte! :lol:si spun: nu e nimic dincolo!??????e o bezna totala!
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Arckadii din 07 Februarie 2007, 15:17:10
frica de necunoscut duce de multe ori la ignoranta si la negare.
atat pot sa iti spun legat de asta.
Ark
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: udar din 07 Februarie 2007, 15:53:55
Citat din: xennon_2000 din  07 Februarie 2007, 15:15:25
Cum se face ca nimeni nu crde in viata dupa moarte! :lol:si spun: nu e nimic dincolo!??????e o bezna totala!

nici macar nimic nu e. pentru ca nu mai conteaza ce e sau nu e, esti oricum mort... infricosator nu?

p.s.: frica de necunoscut ne face sa inventam lucruri care sa ne faca sa ne simtim mai confortabili cu anumite procese naturale din viata noastra...
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: emi din 07 Februarie 2007, 20:51:48
        Dumnzeu a creat omul din pamant ,deci cum ai face o statuie ,perfecta, cu toate organele , cu tot ce e prevazut omul;apoi i-a suflat in nari suflare de viata (asa cum ai porni motorul la o masina sau cum ai face ceva sa functioneze cu ajutorul unei energii),si  omul a devenit ,astfel ,un suflet viu Genesa ,cap .2,verset 7   
        Nu a intrat in el o fiinta spirituala care ,atunci cand moare omul ,pleaca........nu se stie unde. Daca ar intra,la nastere ,fiinte spirituale care pleaca atunci cand moare omul ,atunci Dumnezeu nu ar permite sa se nasca tot felul de handicapati ,bolnavi mintal .criminali.......si nu ar fi orfelinatele pline e copii nefericiti .
       
         Daca "sufletele pleaca ....."si nu mor ,atunci inseamna ca nu mai are rost invierea, pt ca ele sunt vii, in cer sau in iad
         Exista viata vesnica ,pt cel ce face voia Lui Dumnezeu si posibilitate de inviere ,pt cei ce au murit si exista nimicire vesnica pentru cei care-L dispretuiesc,batjocoresc.....sau il neaga pe Dumnezeul Adevarat;asa arata Biblia .In Ezechel ,capit.18,vers 4 scrie:"... sufletul care pacatuieste( se razvrateste impotriva Lui Dumnezeu ),acela VA MURI.  Deci nu scrie ca va trai vesnic in IAD Nu exista ochi, in mormant sau iad, cu care cel mort sa poata vedea pe cineva in cer .
          Ezechel capit 29 ,vers 19 ,spune despre Satan,care a fost ,inainte de a se razvrati, un" heruvim ocrotitor",ca va fi nimicit si nu va mai fi niciodata.  Deci nu spune ca il pune "sef "peste iad ,pentru ca ,dupa opiniile religioase ,deosebit de eronate ,el este si in prezent "seful iadului "si inseamna ca pt el ,care a facut atata rau ,nu este nici o pedeapsa pt ca el ramane,bine-merci,in continuare pe acelasi post

          Nu este sub nici o forma asa .Biblia ne arata ,clar :va fi viata vesnica ,fara frica ,fara boala ,lacrimi ,dureri ,razboaie,batranete.......sau moarte,pt cei ce-L respecta si-L asculta pe Dumnezeul, al caruia este Pamantul IEHOVA=YHWH
si va fi nimicire pt totdeauna ,pt Satan ,pt demonii lui si pt cei ce sunt de partea raului,razvratindu-se impotriva Lui Dumnezeu
           Ezechel capit 37,de la vers1 pana la 14 ,este aratat un ex .despre felul in care invie mortii.Cititi cu mare atentie si veti vedea ca nu invie nici din iad nici din rai sau cer (la Genesa capit 2 vers 8-15 este aratat -raiul ,ca fiind gradina Edenului),ci din pamant,din mormant ,de unde nu pot vedea pe nimeni
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Max C. din 07 Februarie 2007, 22:45:46
Dar despre moartea clinica de ce nu vorbiti?
Sunt tot felul de dovezi prin care se arata unde ajunge sufletul ...apoi intorcandu-se pe pamant isi schimba radical perceptia despre viata devenind mult mai aproape de Dumnezeu...deci se produce o purificare spirituala,parerea mea.
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Arckadii din 07 Februarie 2007, 23:20:31
2 chestii:
1.Joc al creierului care nu moare complet si poate reda imagini si ganduri astfel incat sa se poate crea ideea de Rai/Iad/Purgatoriu sau mai stiu eu ce.
2.Sufletul se purifica? nu prea cred. cred ca omul intelege atunci cum sta treaba. la nivel subconstient.
si se intoarce la Dumnezeu. e o pseudo-purificare.
Ark
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Max C. din 08 Februarie 2007, 09:34:37
Acu' fiecare cu a lui credinta nu? :-D
Parerea mea : spiritul este energie...deci se transforma -coboara sau urca in planurile astrale-,
nu piere niciodata...
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: emi din 08 Februarie 2007, 21:49:46
     Energia de viata nu poate sa dispara dar ,aceasta energie care vine de la Creator ,nu se tranforma in fiinte spirituale care ,vad ,aud ,simt ,merg in iad unde ard cotinuu sau merg in cer ,unde se transforma in ingeri . Dumnezeu intretine viata prin energia Sa ,dar aceasta energie fara fiinta in care a activat NU MAI RAMANE CA O FIINTA SPIRITUALA .
     
     Chiar daca s- ar  tranforma in fiinta spirituala ( ceea ce nu este adevarat--conform Bibliei -care nu minte) ,tot nu ar putea arde in iad pt ca fiintele spirituale nu sunt materie ca sa le poata afecta in ceva fel ,focul
     
     Daca cititi "RELIGIA TAINICA A BABILONULUI" de Ralph Edward Woodrow ,puteti afla multe informatii referitoare la  obiceiurile religioase ,simboluri religioase,chiar referitor la obiecte si imbracamintea reprezentantilor religiosi -inclusiv despre papa sau Inchizitie
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: xennon_2000 din 09 Februarie 2007, 10:02:44
Atunci cum va explicati ca majoritatea oamenilor care au suferit (coma) sau moarte clinica...spun ca era o bezna totala...sau unii sunt de alta parere?sa-i credem?
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Arckadii din 09 Februarie 2007, 10:16:14
crede numai ce simti tu xennon. si eu iti pot povesti ca am fost in pragul mortii si am fost intr-o camera neagra...dar ce folos? fiecare are experienta lui personala si relatia lui personala cu Dumnezeu
Arcakdii
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: xennon_2000 din 09 Februarie 2007, 11:52:39
si cum a fost in camera neagra?.... :cry:chiar nu ai simtit nimik?
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Arckadii din 09 Februarie 2007, 12:08:42
eram pur constient in camera aia, si analizam totul la rece, durere nu se simtea, nu aveam nevoie de nimic. eram in astaptare. cam asta a fost sentimentul.
tocmai fusesem lovit de o masina in prealabil, asa ajunsesem in starea aia. aveam un  femur facut zob si spatele la fel si totusi nu simteam nimic in "camera aia"...
dar repet, fiecare are experienta proprie.
Ark
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: xennon_2000 din 09 Februarie 2007, 12:21:30
sorry...cam grav!... :cry:
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Arckadii din 09 Februarie 2007, 12:26:58
de ce? a fost placut:)
glumesc, insa nu trebuie sa ne lasam speriati de prostii, oricum murim la un moment dat.
e normal. :)
Ark
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: xennon_2000 din 09 Februarie 2007, 12:31:03
Asta e cel mai inspaimantator lucru....si totusi, toti ajungem sa ne resemnam cu vorba:poate o sa fie mai bine acolo!traim cu speranta asta...De a-l intalni si vorbi macar odata pe Dumnezeu! :wink:
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: dedeiu din 09 Februarie 2007, 14:13:08
Poate ca e cam tarziu sa va zic ce a patit mama. Tot moarte clinica, zbura deasupra unui camp imbracata cu un fel de camasa alba pe ea.
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: xennon_2000 din 09 Februarie 2007, 14:22:27
imi pare rau pt ea! :cry:...sa speram ca nu se va mai repeta!
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Elvin din 09 Februarie 2007, 17:16:16
      Nu stiu ce e Dumnezeu, si nimeni nu poate sa stie asta. Exista niste manifestari ale divinitatii, de ex in sirul lui Fibonacci, in constanta Pi, in ideea de trinitate care se manifesta peste tot in existenta [http://www.agonia.ro/index.php/essay/153841/index.html eseu superb al lui Alex Ciobanu], DAR ASTEA NU SUNT DUMNEZEU
 
     Nu stiu ce este, dar stiu ce a fost: a fost si OM ! Hristos

     De ce nu putem scruta fiinta dumnezeiasca ? ma bazez pe explicatia oferita de Maxim Marturisitorul, acest barbat cu mintea indumnezeita care a patruns toate tainele mantuirii. Si simultan explica si pentru filozofi ce inseamna Sfanta Impartasanie din crestinismul ortodox

[filocalia volumul 3, pg 150]
Ucenicul: De ce ni se porunceste sa mancam Trupul Lui si sa bem Sangele lui [Ioan 1,14; 6,41; 19,36] dar oasele sa nu le zdrobim [Exod 12,46] ?

Maestrul: Cand s-a hotarat sa se intrupeze, cum numai El a stiut, Cuvantul cel mai presus de fiinta si Creatorul a toate cate sunt, a adus ratiunile [principiile] naturale ale tuturor lucrurilor vazute cat si a celor cugetate (inteligibile), impreuna cu intelesurile de necuprins ale propriei Dumnezeiri. Dintre acestea, ratiunile celor cugetate [ideile fara suport fizic] sunt Sangele Cuvantului, iar ratiunile celor sensibile [ideile care au si corespondent fizic] sunt Trupul Lui vazut. Deci Cuvantul, fiind Invatatorul tuturor ratiunilor duhovnicesti, atat al celor din lucrurile vazute, cat si al celor din realitatile inteligibile, pe drept cuvant da celor care merita, sa manance ca pe un trup stiinta cuprinsa in ratiunile lucrurilor vazute, si sa bea ca pe un sange cunostinta ce se afla in ratiunile celor inteligibile [...]IAR OASELE, ADICA RATIUNILE MAI PRESUS DE INTELEGERE DESPRE DUMNEZEIRE, CARE DEPASESC IN CHIP NESFARSIT TOATA FIREA CREATA, NU LE DA, DEOARECE CREATURILE NU AU NICI O PUTERE SA INTRE IN RELATIE [intelectuala] CU ACESTEA"


   Prin urmare, intelegerea noastra limitata nu-l poate cuprinde pe Dumnezeu, decat numai prin artificii [Dumnezeu este iubire, Dumnezeu este Lumina si Dreptate, etc]. Daca el si-ar dezvalui Fiinta, n-ar mai ramane nimeni cu mintea intreaga, deoarece creierul nostru limitat nu poate asimila sublimul ce sustine lumea vazuta si nevazuta. Universul nostru e doar un  graunte in acest teribil infinit....
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Elvin din 09 Februarie 2007, 17:41:11
    din neatentie am rostit o blafemie fara seaman, ca Hristos A FOST si om....de fapt inca si acum el ramane si om, la fel cum ramane si Dumnezeu. Cand va veni sa judece toata lumea, va veni cu acelasi trup cu care a fost rastignit si inca va arata oamenilor si semnul cuielor, semnul coastei impunse cu sulita, si urmele de la biciuire, ca sa nu poata zice cineva ca e vreun impostor extraterestru....

   Hristos e milostiv si iubitor de oameni, iar eu am gresit fara voie....voi fi iertat
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: xennon_2000 din 09 Februarie 2007, 20:20:26
Elvin...de unde atata credinta in tine?....tu chiar esti credincios nu gluma!Crezi ca Isus nu-si da seama...eu cred ca anticipase de fapt ca tu vei spune treaba asta!
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Arckadii din 09 Februarie 2007, 21:33:42
smerenie Elvin, smerenie.
Ark
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: asd din 09 Februarie 2007, 21:53:34
Citat din: xennon_2000Cum se face ca nimeni nu crde in viata dupa moarte! :lol:si spun: nu e nimic dincolo!?Huh??e o bezna totala!

Este corect ceea ce spui tu si in total acord cu biblia.

Citit cu atentie:

Da, mi-am pus inima în căutarea tuturor acestor lucruri, am cercetat toate aceste lucruri, şi am văzut că cei neprihăniţi şi înţelepţi, şi faptele lor, sînt în mîna lui Dumnezeu, atît dragostea cît şi ura. Oamenii nu ştiu nimic mai dinainte; totul este înaintea lor în viitor.
Tuturor li se întîmplă toate deopotrivă: aceeaş soartă are cel neprihănit şi cel rău, cel bun şi curat ca şi cel necurat, cel ce aduce jertfă, ca şi cel ce n'aduce jertfă; cel bun ca şi cel păcătos, cel ce jură ca şi cel ce se teme să jure!
Iată cel mai mare rău în tot ce se face supt soare: anume că aceeaş soartă au toţi. De aceea şi este plină inima oamenilor de răutate, şi deaceea este atîta nebunie în inima lor tot timpul cît trăiesc. Şi după aceea? Se duc la cei morţi.Căci cine este scutit? Oricine trăieşte, tot mai trage nădejde; căci un cîne viu face mai mult decît un leu mort.
    Cei vii, în adevăr, măcar ştiu că vor muri; dar cei morţi nu ştiu nimic, şi nu mai au nicio răsplată, fiindcă pînă şi pomenirea li se uită.    Şi dragostea lor, şi ura lor, şi pizma lor, de mult au şi pierit, şi niciodată nu vor mai avea parte de tot ce se face supt soare.


Ecclesiast 9:1-6


Tot ce găseşte mîna ta să facă, fă cu toată puterea ta! Căci, în locuinţa morţilor, în care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuială, nici ştiinţă, nici înţelepciune
Ecclesiast:9:10



Dupa cum reiese din cuvintele celui mai intelept om imperfect de pe pamant in locuinta mortilor nu mai este nimi. Omul inceteaza sa mai existe. Este o stare de inconstienta, inexistenta. Dumnezeu poate distruge ceea ce a creat..

Deasemenea se poate vedea ca aceeasi soarta au toti oamenii fie ca sunt ascultatori sau nu de Dumnezeu. Dar pentru cei ascultatori exista speranta invierii din MORMINTELE LOR.

Cer scuze moderatorului pt ca am folosit culoarea rosie dar am vrut neaparat sa evidentiez aceste lucruri.
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: dedeiu din 10 Februarie 2007, 23:17:03
Atatea citate. Din ce carti? Din ce hartii? Cele standard care sunt considerate de cine? De ce sa nu luam in serios la fel epopeea lui ghilgames?! Ce luam in considerare? Oare Cartea lui Enoh este luata in considerare? Nu. Oare multe altele manuscrisuri vechi, arse modificate MUTATE sunt luate in cosiderare? Nu. Cum il putem defini pe dumnezeu cand el ne-a creeat? Cum? Ca ce sa il definim oameni buni? Ca materie? Ca suflet? Stim oare din ce este facut sufletul? Cum putem defini ceva ceea ce nu cunoastem? Nu va suparati pe mine, iar daca vi se pare acest mesaj prostesc chiar va rog sa il stergeti. Omul nu poate creea din nimic caci doar manipuleaza, deci el nu poate creea(adica sa faca ceva nou din nimic). Atunci cum putem raspunde ce este dumnezeu?
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Max C. din 10 Februarie 2007, 23:22:18
Bine ai venit dedeiu! Noi aici doar presupunem! :lol:
Nu te supara pe noi!
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Arckadii din 11 Februarie 2007, 09:11:58
dedeiu, dupa cum spunea si Elvin, nu il putem cunoaste pe Dumnezeu in totalitate. Chiar daca am putea sa Il vedem, lucrul asta ar fi atat de patrunzator si de marcant in cat pe langa faptul ca am muri pe loc, neputand suporta maretia Lui cu corpul nostru, nici nu am putea sa transpunem in cuvinte tot ce este Dumnezeu.
Ark
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: emi din 11 Februarie 2007, 23:21:19
   Daca moare cinva ,sigur pentru acela totul devine "bezna totala pt ca nu-i mai functioneaza creierul; dar daca e vorba de moarte clinica ,in cazul acesta, creierul, e posibil sa functioneaze, partial si bineanteles ca omul "viseaza "tot felul de ciudatenii. Totusi in unele cazuri sunt ,pure inventii,pt ca asa e omul ...ii place sa exagereze, pt a fi mai interesant...
   
   pt dedeiu  Biblia s-a dovedit demna de crezut si adevarata .Ea contine profetii, care s-au facut cu mult timp in urma si apoi s-au implinit .Ea este inspirata de Dumnezeul Adevarat .Am mai scris pe o pagina ,si voi mai aduce ,cu ajutorul Lui Dumnezeu ,dovezi pt a arata ca Biblia este adevarata!
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: baaron din 11 Februarie 2007, 23:25:20
Citat din: emi din  11 Februarie 2007, 23:21:19
...Ea este inspirata de Dumnezeul Adevarat ....

"Inspirata"..dar nu "scrisa"....tot asa si textele apocrife sunt "inspirate", "din aceiasi Sursa"...
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: dedeiu din 12 Februarie 2007, 00:17:15
Ce profetii? Potopul?  :-D Evident ca este adevarata cand a putut fii modificata cu usurinta.
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Arckadii din 12 Februarie 2007, 09:38:08
baaron, nu chiar...textele apocrife se presupune ca sunt pura literatura. textele Biblice in schimb au fost inspirate de Duhul Sfant, care practic a scris prin oamenii aia.
ark
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: xennon_2000 din 12 Februarie 2007, 11:56:50
Ark...Cartea Lui Enoh e recunoscuta?
Dak ai citit ai vazut ca are si ea o versiune a potopului si Sfarsitului
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Max C. din 12 Februarie 2007, 13:29:57
Citat din: emi din  11 Februarie 2007, 23:21:19
   Daca moare cinva ,sigur pentru acela totul devine "bezna totala pt ca nu-i mai functioneaza creierul; dar daca e vorba de moarte clinica ,in cazul acesta, creierul, e posibil sa functioneaze, partial si bineanteles ca omul "viseaza "tot felul de ciudatenii. Totusi in unele cazuri sunt ,pure inventii,pt ca asa e omul ...ii place sa exagereze, pt a fi mai interesant..."

Omule! Nu cred ca ti-ar fii ars de facut glume daca treceai prin moarte clinica,sau da?
   
   
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: xennon_2000 din 12 Februarie 2007, 14:16:35
Rudolf Steiner
IERARHIILE SPIRITUALE
ªI REFLECTAREA LOR ÎN LUMEA FIZICÃ
GA 110


CONFERINÞA a V-a
Evoluþia stãrilor planetare • Rolul Sfintei Treimi ºi a entitãþilor
situate mai presus de om în apariþia Universului • Lupta din ceruri
Düsseldorf, 14 aprilie 1909
Am urmãrit ieri acþiunea entitãþilor spirituale în sânul Universului nostru prin intermediul a douã exemple: vechiul Saturn ºi globul care poate fi considerat ca reîncarnarea acestuia, vechiul Soare. Acum va trebui sã pãtrundem chiar în sfera acestor entitãþi superioare ºi sã analizãm din alt punct de vedere modul în care s-a exercitat acþiunea lor. Mai întâi vom reveni asupra unor probleme pe care cei mai mulþi dintre voi le-aþi mai auzit. Dar pe lângã faptul cã unii dintre cei care ne ascultã nu cunosc aceste date preliminare, nici pentru ceilalþi nu este inutil cã le reamintim în acest ciclu de conferinþe, în cadrul cãrora va trebui sã atingem regiuni foarte elevate ale vieþii spirituale.

Într-un sistem cosmic în evoluþie, aºa cum am mai spus, entitãþile spirituale sunt active în mai multe feluri. Ce este deci vechiul Saturn? Sã ne reprezentãm foarte clar acest lucru. În primul rând, nu are, bineînþeles, nimic comun cu planeta de astãzi. Trebuie sã vã daþi seama cã în vechiul Saturn se aflau deja în germen toþi aºtrii care fac parte acum din sistemul nostru solar: Soarele, Luna, Mercur, Venus, Marte, Jupiter. Toate aceste corpuri cereºti erau cuprinse în vechiul Saturn; toate au ieºit din el. Reprezentaþi-vã, prin urmare, un corp cosmic care ar avea Soarele în centru ºi care s-ar întinde în spaþiu înglobând ºi orbita actualului Saturn; vã veþi putea face astfel o idee mai exactã asupra vechiului Saturn, care depãºea ca întindere întregul nostru sistem solar, care provine în întregime din acesta. Ar putea fi comparat, cu aproximaþie, cu nebuloasa primitivã a lui Kant ºi Laplace, pornind de la care, dupã mulþi dintre savanþii moderni, s-a format sistemul nostru solar. Totuºi aceastã comparaþie nu este riguros exactã, pentru cã în general punctul de plecare al sistemului solar este imaginat ca un fel de masã gazoasã, când de fapt, dupã cum am vãzut, este vorba de un corp alcãtuit din cãldurã, nu din gaz. Un uriaº corp de cãldurã, iatã ce era vechiul Saturn.


Am vãzut în ultima noastrã conferinþã cã atunci când acest vechi Saturn s-a transformat în Soare asupra lui s-a exercitat acþiunea Heruvimilor; dar aceºti Heruvimi se gãseau deja împrejurul vechiului Saturn, cu toate cã atunci nu erau încã în stare – ca sã ne exprimãm pe înþelesul tuturor – sã facã lucruri importante. Mai existau ºi alte entitãti în spaþiul care înconjura vechiul Saturn, o categorie de fiinþe ºi mai sublime decât Heruvimii: aceºtia erau Serafimii. În aceeaºi zonã se gãseau ºi Tronurile, situate cu o treaptã ierarhicã mai jos decât Heruvimii. Substanþa care emana din Tronuri constituia, aºa cum am vãzut, cãldura vechiului Saturn. Deci ne putem reprezenta vechiul Saturn ca pe un glob uriaº de cãldurã, înconjurat de o serie de entitãþi spirituale de naturã extrem de elevatã. Acestea sunt Serafimii, Heruvimii ºi Tronurile din esoterismul creºtin, entitãþile dhyanice din învãþãtura orientalã.


De unde vin aceste entitãþi superioare? În lume, în Univers, totul a evoluat. Pentru ca sã ne dãm seama de unde vin Heruvimii, Serafimii ºi Tronurile este bine sã avem în vedere mai întâi sistemul nostru solar ºi sã ne întrebãm ce se va întâmpla cu el în viitor. Sã trecem în revistã în linii mari evoluþia sa. ªtim cã provine din vechiul Saturn care s-a transformat, devenind vechiul Soare, apoi vechea Lunã. În epoca în care vechiul Soare a devenit Lunã, s-a produs un fapt cu totul deosebit: pentru prima datã Luna s-a despãrþit de Soare, formând la început un astru independent. Datoritã faptului cã Soarele s-a debarasat astfel de elementele cele mai grosiere, el a putut sã se dezvolte, sã se înalþe ºi mai mult. Apoi întregul sistem a evoluat, devenind Pãmântul nostru actual; dar acesta nu s-a format cu adevãrat decât dupã ce Soarele s-a despãrþit din nou de substanþele ºi de fiinþele cele mai dense, care au alcãtuit Pãmântul ºi Luna.


Evoluþia a continuat. Fiinþele care de atunci înainte au fost nevoite sã trãiascã pe Pãmânt, dupã ce, ca sã zicem aºa, au fost lãsate la o parte de Soare, evolueazã în aceastã situaþie, înãlþându-se din ce în ce mai mult. Vor trebui sã treacã în viitor prin altã stare planetarã, cea a lui Jupiter; în vederea acestui fapt, ele se maturizeazã treptat, pânã când vor putea sã se uneascã din nou cu Soarele. Mai departe, când se va atinge starea de Venus, toate fiinþele care trãiesc ºi acþioneazã acum pe Pãmânt, vor fi reabsorbite de Soare, iar acesta va atinge el însuºi un nivel superior de dezvoltare, prin faptul cã toate fiinþele pe care le expulzase mai înainte vor fi mântuite prin el. În sfârºit, se va ajunge la starea planetarã de Vulcan, cea mai elevatã din toatã seria evolutivã a sistemului nostru. Într-adevãr, acestea sunt cele ºapte trepte de evoluþie a sistemului nostru cosmic: Saturn, Soare, Lunã, Pãmânt, Jupiter, Venus, Vulcan. Pe Vulcan, toate fiinþele care au ieºit din cei dintâi germeni care existau pe vechiul Saturn vor fi în întregime spiritualizate; toate vor fi nu numai la nivelul Soarelui, ci mai presus de Soare. Vulcan este mai mult decât Soarele ºi prin acest fapt el va atinge maturitatea, care îi va da posibilitatea sã se ofere ca jertfã, sã se destrame.


Într-un sistem de felul acesta, o etapã nouã de evoluþie constã în faptul cã un soare nãscut într-un anume punct este la început slab ºi deci trebuie sã-ºi expulzeze planetele pentru a putea el însuºi sã progreseze. El se întãreºte, reia în sine toate planetele ºi devine Vulcan. Apoi din nou totul se destramã. Globul lui Vulcan rãmâne gol pe dinãuntru, formându-se ceea ce s-ar putea numi hora Tronurilor, Heruvimilor ºi Serafimilor. Deci Soarele se va topi în Univers, se va jertfi, se va dispersa ºi va constitui el însuºi acel cerc al Serafimilor, Heruvimilor ºi Tronurilor, pregãtind astfel o nouã creaþie în Univers.


Dacã Tronurile au putut sã cedeze din propria lor substaniã ceea ce era necesar ca sã se formeze vechiul Saturn, aceasta s-a datorat faptului cã s-au pregãtit pentru acest lucru într-un sistem cosmic precedent, în cursul a ºapte etape analoage cu cele pe care le parcurge acum sistemul nostru solar. Înainte de a se constitui acest ansamblu de Tronuri, Heruvimi ºi Serafimi, a trebuit sã existe un sistem solar; deci atunci când un Soare este destul de avansat pentru a se uni din nou cu planetele sale, el devine spaþiu, devine el însuºi un Zodiac. Fiinþele sublime de care am vorbit cã formeazã Zodiacul sunt supravieþuitoarele unui vechi sistem solar. Ceea ce a evoluat la început în interiorul unui sistem solar poate sã acþioneze apoi din marginile Universului, poate sã conceapã ºi sã extragã din sine un nou sistem solar. Dacã Serafimii, Heruvimii ºi Tronurile constituie pentru noi Ierarhia cea mai sus-pusã, aceasta se datoreazã faptului cã au trecut deja printr-o evoluþie solarã ºi s-au înãlþat pânã la mãreþul sacrificiu cosmic.


Aceste entitãþi au ajuns astfel pânã în imediata apropiere a Divinitãþii celei mai înalte de care se poate vorbi, Sfânta Treime. Deasupra Serafimilor se aflã deci aceastã Divinitate sublimã, aceastã întreitã Dumnezeire despre care au cunoºtinþã aproape toate popoarele: Brahma – Shiva – Vishnu; Tatãl, Fiul ºi Sfântul Duh. Într-un fel de la aceastã divinitate supremã pornesc planurile oricãrui nou sistem cosmic. Înainte de a se fi manifestat chiar primul rudiment al lui Saturn, planul lui exista în Sfânta Treime. Dar ea are nevoie de fiinþe care sã execute planul acesta, iar aceste fiinþe trebuie mai întâi sã devinã capabile de aceastã realizare. Primele entitãþi care înconjoarã, ca sã zicem aºa, însãºi Divinitatea, cele care, dupã frumoasa expresie folositã în creºtinismul esoteric, ,,se bucurã nemijlocit de vederea lui Dumnezeu", sunt Serafimii, Heruvimii ºi Tronurile. Ele primesc planurile care emanã din Sfânta Treime privind noul sistem cosmic. Înþelegeþi desigur cã vã spun acestea mai mult în mod figurat, cãci suntem nevoiþi sã folosim cuvinte omeneºti pentru acþiuni sublime pe care cuvintele noastre nu pot sã le cuprindã. Nu existã cuvinte care sã descrie o activitate atât de sublimã ca de exemplu cea desfãºuratã de Serafimi la începuturile sistemului nostru solar, atunci când au primit de la Sfânta Treime planurile mãreþe dupã care trebuia sã evolueze acest sistem trecând de la Saturn la Soare, la Lunã, Pãmânt, Jupiter, Venus ºi Vulcan. Numele de Serafim a fost considerat întotdeauna de cei care îi înþeleg cu adevãrat sensul, îndeosebi în cadrul esoterismului ebraic, ca însemnând entitãtile care au ca misiune sã primeascã planurile, sã cunoascã þelurile Divinei Trinitãþi.


Heruvimii, situaþi pe treapta ierarhicã imediat urmãtoare, au ca însãrcinare sã modeleze prin înþelepciunea lor aceste intenþii, aceste concepte primite de la Divinitate. Sunt Spirite ale unei preaînalte înþelepciuni care ºtiu sã transforme în planuri realizabile informaþiile date de cãtre Serafimi. Tronurile, al treilea grad al Ierarhiei pornind de sus, au avut apoi ca sarcinã sã se apuce de treabã, ca sã zicem aºa, pentru ca ceea ce a fost conceput prin înþelepciunea, prin gândurile sublime ale Heruvimilor sã poatã deveni realitate.


Astfel realizarea iniþialã a planurilor divine s-a desfãºurat dupã planurile cosmice primite de la Divinitate de cãtre Serafimi, detaliate apoi datoritã Tronurilor, care au avut posibilitatea sã rãspândeascã, în spatiul destinat într-un fel unui nou sistem cosmic, propria lor substanþã, cea a focului originar. Imaginându-ne acest lucru, am putea spune cã un vechi sistem solar a dispãrut, s-a stins; în acel sistem, Serafimii, Heruvimii ºi Tronurile ajunseserã la cel mai înalt grad de maturizare. Urmând îndemnurile Trinitãþii Supreme, au ales un spaþiu în Cosmos ºi ºi-au spus: De aici vom începe. Apoi Serafimii s-au pãtruns de þelurile acestui sistem cosmic; Heruvimii au întocmit proiectele iar Tronurile au revãrsat în acest spaþiu sferic focul originar, pe care îl extrag din propria lor esenþã. Astfel s-a ivit Universul nostru.


Totuºi ºi alte entitãþi erau prezente în cadrul sistemului solar care l-a precedat pe al nostru, dar aceste entitãþi nu se înãlþaserã atât de sus ca Serafimii, Heruvimii ºi Tronurile. Ele rãmãseserã atunci la un nivel inferior ºi trebuia sã treacã ele însele printr-o evoluþie înainte de a putea fi creatoare, înainte de a putea sã se jertfeascã. Aceste entitãþi sunt cele din a doua Triadã ierarhicã. Am vorbit despre prima Triadã ºi am spus deja numele celor din a doua, dupã Dionisie Areopagitul ºi magiºtrii occidentali: acestea sunt Kyriotetes sau Dominãrile (Domniile), Virtuþile, Dynamis sau Spiritele miºcãrii ºi, în sfârºit, Exousiai, Puterile sau Spiritele formei (Stãpânirile).


Am vãzut, atunci când am vorbit de vechiul Saturn, cã prima Ierarhie se gãsea în ambianþa exterioarã a acestuia. Dar unde trebuie sã cãutãm Dominãrile, Virtuþile ºi Puterile? În interiorul vechiului Saturn. Pe când Tronurile ajungeau pânã la limita exterioarã a globului, Dominãrile, Virtuþile ºi Puterile trãiau ºi se miºcau chiar în masa acestuia, în substanþa sa.


Sã comparãm acum aceastã imagine cu cea a nebuloasei originare dupã teoria numitã Kant-Laplace. La originea sistemului nostru solar s-ar fi aflat o uriaºã masã gazoasã; se presupune cã aceastã masã a început sã se învârteascã de la sine si se considerã foarte natural cã în urma acestei miºcãri de rotaþie din ea s-au desprins treptat planetele. Întâi erau ca niºte inele, apoi acestea s-au comprimat, soarele rãmânând în centru iar planetele învârtindu-se în jurul lui. Lucrurile acestea sunt prezentate în chip pur mecanic. În ºcoli se face o experienþã foarte atrãgãtoare pentru a se demonstra în mic cum s-ar fi format, zice-se, sistemul solar. Într-un vas cu apã este pusã sã pluteascã o picãturã de ulei prin care se trece o foaie de carton care reprezintã Ecuatorul, strãbãtutã de o andrea cu ajutorul cãreia picãtura de ulei este fãcutã sã se învârteascã. Din ea se desprind particule ºi profesorul explicã cã aceasta reprezintã în miniaturã formarea sistemului solar. O asemenea naivitate nu poate decât sã ne surprindã, cãci se uitã un singur lucru: intervenþia celui care învârte andreaua. Chiar fãcând abstracþie de eroarea iniþialã, care constã în faptul cã se porneºte de la o stare gazoasã în loc de una caloricã, nu ne putem închipui cã aceastã masã gazoasã ar începe sã se învârteascã de la sine. Dacã ne gândim la aceasta ºi dacã mai pãstrãm o logicã bazatã pe bun simþ, trebuie sã presupunem cã au fost forþe spirituale care au imprimat corpurilor cereºti aceastã miºcare de rotaþie. Suntem deci puºi în situaþia sã ne întrebãm unde sunt acele forþe, energii, care au acþionat asupra a ceea ce, pentru noi, este de naturã caloricã, astfel încât sã se întâmple ceva. Ele acþioneazã în acelaºi timp din exterior ºi din interior. Entitãþile care se aflã în exterior, cele care ºi-au dobândit însuºirile în cadrul sistemelor anterioare, acþioneazã din afarã. Din interior intervin acelea care, fiind mai puþin evoluate, acþioneazã pentru diferenþierea masei iniþiale, fãcând ca în ea sã se nascã curenþi, forme în cadrul cãldurii. Sunt entitãþi de o inteligenþã superioarã care dirijeazã toate aceste fapte.




Care este misiunea celei de a doua ierarhii? Dominãrile primesc mai întâi ceea ce aduc Tronurile din universul exterior ºi repartizeazã ceea ce au primit în aºa fel încât globul acesta în formare, vechiul Saturn, sã fie în armonie cu Universul. Într-adevãr trebuie ca în interiorul lui Saturn totul sã fie organizat în aºa fel încât sã corespundã cu ceea ce este în afarã. Ceea ce primesc Serafimii de la Dumnezeu pentru a fi dat lui Saturn trebuie sã fie organizat dupã poruncile Divinitãþii, astfel încât impulsurile acesteia sã devinã realitate. Dominãrile primesc deci din mediul exterior ceea ce se revarsã, prin intermediul celor mai sus-puse Ierarhii, asupra lui Saturn pentru a-l transforma, a-l adapta la globul acesta. Virtuþile sau Dynamis modeleazã la rândul lor ceea ce primesc de la Dominãri, completând organizarea realizatã deja de aceste entitãti. Puterile sau Exousiai, dimpotrivã, au grijã sã se pãstreze, cât timp este nevoie, ceea ce a fost zidit astfel în conformitate cu scopurile universului, ca acestea sã nu se distrugã numaidecât. Ele sunt ,,pãstrãtoarele". Deci Dominãrile sunt cele care dirijeazã organizarea masei saturniene; Virtutile înfãptuiesc aceastã organizare; Puterile sau Exousiai pãstreazã ceea ce au zidit Virtuþile. Sã lãsãm de o parte pentru moment a treia Triadã, de care am vorbit mai înainte: Spiritele personalitãþii sau Archaii, Spiritele focului sau Arhanghelii ºi Îngerii. Cu cunoºtinþele pe care le-am dobândit acum sã urmãrim cum s-a fãcut trecerea de la vechiul Saturn la vechiul Soare. Faptele esenþiale au fost descrise in conferinþa precedentã. Când vechiul Saturn a devenit Soare, focul primordial a trecut în starea de gaz sau de aer, astfel încât Soarele vechi a fost alcãtuit din ceea ce a subzistat din focul primordial, la care s-a adãugat, s-a integrat, ceea ce s-a condensat sub formã de gaz, de fum. Existã deci douã substanþe: focul originar ºi o parte a acestui foc, care a devenit gaz, fum sau aer, nu conteazã cum îi spunem. Acestea erau condiþiile pe vechiul Soare. Vom vedea cã ele nu mai sunt aceleaºi pe Soarele nostru de acum; trecând prin stãri intermediare, acesta a devenit cu totul altceva, cu toate cã unii oameni susþin cã în interior el este constituit acum numai dintr-un fel de gaz.


Dacã studiaþi puþin teoriile la care ajunge ºtiinþa noastrã materialistã, veþi descoperi câteodatã lucruri foarte ciudate. Existã printre altele o broºurã de popularizare care se cumpãrã mult din cauza preþului ei modic, în care se spune despre Soare cã nu poate sã conþinã nimic solid, numai gaz; dar, adaugã autorul, acest gaz ar avea consistenþa mierii sau a smoalei. Nu i-aº dori celui care poate sã accepte asemenea teorie ºi sã creadã cã sub presiune un gaz poate sã capete consistenþa mierii sau a smoalei sã fie obligat sã trãiascã într-o atmosferã de acest fel, presupunând cã ar putea sã se miºte în ea. Existã astfel de aberaþii în teoriile materialiste.


Deci nu este vorba aici de Soarele din ziua de azi, ci de vechiul Soare, care era alcãtuit într-adevãr din focul primordial ºi din ceea ce s-ar putea numi ,,ceaþã de foc" sau foc-aer. Aceastã expresie se întâlneºte în Faust, iar Goethe ºtia despre ce este vorba. Trebuie deci sã ne închipuim vechiul Soare ca fiind fãcut dintr-un amestec al celor douã substanþe. Dar aceastã stare nu s-a produs de la sine. Globurile cosmice nu se condenseazã singure; aceastã condensare trebuie sã fie provocatã de entitãþi spirituale. Care sunt entitãþile care au determinat condensarea substanþei, atunci când s-a trecut de la vechiul Saturn la Soare? Acestea sunt Dominãrile. Aceste entitãti au comprimat masa lui Saturn, care era atât de enormã la început, au redus-o pânã când au adus-o la dimensiunile unui glob care s-ar întinde astãzi pânã la orbita lui Jupiter, considerând Soarele ca centru. Deci pe când vechiul Saturn era un glob enorm, care se întindea pânã la orbita de astãzi a lui Saturn, vechiul Soare nu ajungea decât pânã la cea a lui Jupiter. Jupiter este limita de expansiune a vechiului Soare. Trebuie sã ne închipuim planetele exterioare ca marcând limitele de expansiune ale vechilor globuri cereºti. Ajungem astfel încetul cu încetul sã ne reprezentãm planetele ca rod al acþiunii Ierarhiilor.


Sã mergem mai departe: urmãtoarea etapã consistã dintr-o nouã condensare. Cea de a treia stare a sistemului nostru cosmic este cea a Lunii vechi. Cei care pot sã citeascã în cronica Akasha ºtiu cã aceastã Lunã veche s-a nãscut din faptul cã substanþa gazoasã a Soarelui s-a condensat pânã la starea lichidã. Pe acea Lunã nu exista încã pãmânt solid, ci foc, aer ºi apã. Elementul lichid s-a adãugat gazului; acesta se condensase pânã la starea lichidã. Ce a provocat aceastã nouã condensare? A doua grupã a celei de a doua Ierarhii, adicã Virtuþile sau Dynamis. Acestea au comprimat masa gazoasã a vechiului Soare, restrângând limitele sale pânã la orbita actualã a lui Marte. Acest astru este ca un stâlp de hotar care indicã astãzi care erau dimensiunile Lunii vechi. Dacã vã închipuiþi un glob având ca punct central Soarele ºi a cãrui masã se întinde pânã la orbita lui Marte, veþi avea imaginea dimensiunilor Lunii vechi.





Am ajuns acum în punctul în care trebuie sã ne reamintim cã atunci când dupã Saturn ºi Soare a urmat Luna veche s-a întâmplat ceva cu totul nou: o parte a substanþei dense a fost expulzatã ºi s-au format douã corpuri cereºti. Unul dintre ele a luat cu el substanþele ºi fiinþele cele mai subtile; acesta a devenit Soare. Celãlalt a devenit Lunã, cu mult mai densã. Deci în a treia stare a sistemului planetar acesta nu a mai rãmas o planetã unicã, omogenã, decât un timp. Aceastã planetã a scos din sânul sãu un alt astru, care de atunci existã alãturi de ea. Cât timp vechea Lunã a fost un corp omogen, ea se întindea pânã la Marte. Dupã aceea, atunci când s-a despãrtit de Soare, ea a început sã se învârteascã în jurul lui, urmând aproximativ orbita actualã a lui Marte, aflându-se deci la periferia spaþiului ocupat mai înainte de acel glob primitiv.


Cum s-a produs aceastã despãrþire? Cum au luat naºtere douã corpuri cosmice dintr-unul singur? Aceasta s-a fãcut sub influenþa Virtuþilor, Dynamis. ªtiþi cã în Univers se petrece ceva analog cu ce se întâmplã în decursul vieþii obiºnuite a oamenilor. Atunci când fiinþele se dezvoltã, unele progreseazã, pe când altele rãmân în urmã. La ºcoalã, unii elevi repetã clasa, pe când alþii progreseazã cu repreziciune. Nu se dezvoltã toþi la fel de repede. Acelaºi lucru se petrece în întregul Cosmos. În clipa în care Virtuþile au început sã-ºi îndeplineascã misiunea, sã-ºi exercite rolul, s-a produs ceva deosebit: pentru motive pe care le vom afla mai târziu, a avut loc ceea ce în esoterismul Misterelor a fost numit întotdeauna ,,lupta din ceruri". Acest fapt face parte integrantã din învãþãtura tuturor misterelor. El cuprinde de asemenea taina originii rãului.


La un moment dat în evoluþia lunarã Virtuþile sau Dynamis erau la niveluri de maturitate foarte diferite; unele tindeau sã se înalþe spiritual cât mai mult posibil; altele rãmãseserã în urmã sau îºi continuau în ritm normal cursul evoluþiei. Deci unele erau mai avansate decât altele. Ca urmare cele douã feluri de virtuþi s-au despãrþit. Entitãþile avansate au determinat desprinderea globului solar; cele rãmase în urmã au format Luna, care se învârtea în jurul Soarelui. Deci în cer a avut loc o luptã ºi fragmentarea Lunii vechi. Planeta secundarã, Luna veche propriu-zisã, a trecut atunci sub dominatia Virtuþilor rãmase în urmã, iar Soarele vechi sub cea a Virtuþilor mai evoluate.


În primele versete din Bhavagad Gita se întâlneºte o referire ca un ecou simbolic al acestei ,,lupte în ceruri". De fapt a fost o luptã teribilã. A durat din momentul în care Dominãrile sau Kyriotetes au lucrat la formarea vechiului Soare pânã când s-a format Luna veche, adicã atunci când Dynamis ºi-au împlinit misiunea. Dominãrile au condensat masa vechiului Soare pânã la orbita de astãzi a lui Jupiter. Apoi Dynamis au condensat întregul sistem pânã la limita trasatã acum de Marte. În spaþiul dintre cele douã orbite s-a aflat câmpul de bãtaie al acestei lupte din ceruri. Imaginaþi-vã acest întins câmp de bãtaie. Doar în secolul al XIX-lea s-a descoperit cu mijloace fizice ce distrugeri a provocat acea luptã. Între orbita lui Marte ºi cea a lui Jupiter se aflã o mulþime de mici asteroizi dispersaþi. Ei reprezintã resturile pãrãsite pe câmpul de bãtaie unde s-a desfãºurat gigantica încleºtare în intervalul dintre douã momente cosmice; cel în care sistemul solar a fost comprimat pânã la orbita lui Jupiter ºi cel ulterior, când limita corespundea cu orbita lui Marte. Când astronomii de astãzi îºi îndreaptã telescopul spre spaþiul ceresc ºi descoperã mereu alþi asteroizi, este vorba de fapt despre rãmãºiþele provenite din lupta giganticã care s-a dat între Virtuþile cele mai înaintate ºi cele mai puþin avansate; tot ele au provocat fragmentarea Lunii ºi desprinderea ei de Soare. Iatã cum faptele exterioare ne apar ca expresia, ca fizionomia exterioarã a Entitãþilor divine, spirituale.

Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: baaron din 12 Februarie 2007, 14:24:20
Citat din: Arckadii din  12 Februarie 2007, 09:38:08
baaron, nu chiar...textele apocrife se presupune ca sunt pura literatura. textele Biblice in schimb au fost inspirate de Duhul Sfant, care practic a scris prin oamenii aia.
ark

Arckadii...toate textele... cele apocrife si inclusiv cele din Biblie alcatuiau o data cuvantul Domnului...Consiliul de la Niceea este cel care prin nu se stie ce rationamente a impartit textele in "cele bune" si "cele rele"....oare de ce?...din moment ce toate reprezinta "cuvantul Domnului"...
Repet....lumea ar trebui sa caute "Sursa" ....
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: asd din 12 Februarie 2007, 15:44:01
Citat din: baaron"Inspirata"..dar nu "scrisa"....tot asa si textele apocrife sunt "inspirate", "din aceiasi Sursa"...

Stimate Baaron, aceasta afirmatie este lipsita de orice argumentare. Intrebarea este daca ai studiat Biblia si aceste apocrife ca sa vezi diferenta dintre ele.

O intrebare simpla se ridica acum: cum putem vedea daca aceste texte apocrife sunt intradevar inspirate ca restul bibliei? (cu precizarea ca inainte trebuiesc citite.)
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Arckadii din 12 Februarie 2007, 15:50:23
stiu istoria legata de consiliul de la Niceea, de sinoadele ecumenice si de tot. insa prea cadem in teoria conspiratiei. poate oamenii aia stiau ce fac. totusi atunci erau mult mai multi controlati de religie decat acum. atunci religia era pe primul plan. oamenii oricum credeau. daca textele s-ar fi scos acum intelegeam insa atunci, chiar nu prea are relevanta. Iti dau si motive pentru care s-au scos.
1. Existau relatari ale aceluiasi lucru foarte asemanatoare si nu avea sens sa le spuna de mai multe ori.(asta e raspuns si pentru intrebarea cu Enoh de mai sus.)
2. Unele propovaduiau erezii
3. Unele erau pura literatura...
Nu e chiar asa un secret de ce s-au scos.
Ark
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: xennon_2000 din 12 Februarie 2007, 18:52:27
Ark asta e un raspuns pt toti nu!?? :-D
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: emi din 13 Februarie 2007, 00:32:44
       Daca o scriere,datata a fi scrisa inainte de CRISTOS, este inspirata de DUMNEZEU sau nu, cel mai bine se poate verifica in felul urmator :1 ) daca Isus ,in cuvantarile pe care le-a  tinut, in timpul cat a fost pe pamant, face referiri la acea carte, dand citate din ea sau nu;   2) daca apostolii, cei  doisprezece, inclusiv Pavel, citeaza din ele sau nu;    3 ) daca acele scrieri contin profetii care, cu adevarat s-au implinit sau ....sunt povesti ieftine,  naive, pt creduli, amatori de asa ceva .
       Scrierile, de dupa CRISTOS, contin intamplari din viata LUI ISUS, lucrarea LUI, inclusiv jertfa de rascumparare, lucrarea apostolilor, sfaturi si indemnuri pentru cei ce doresc sa ramana credinciosi. APOCALIPSA, este o descoperire pe care ISUS i-o trimite printr-un inger apostolului Ioan si cuprinde profetii care se implinesc acum, in timpul nostru, si pana in Armaghedon.
       Profetiile sunt intelese, asa cum arata APOCALIPSA, capit 1 vers 1, numai de ucenicii LUI; " Descoperirea Lui Isus Cristos, pe care I-a dat-o Dumnezeu, ca sa arate robilor Sai, lucrurile care au sa se intample in curand si le-a facut-o cunoscut, trimitand  prin ingerul Sau la robul Sau Ioan..."
       Sa credem noi ca acum, la sfarsitul lumii, ne lasa Dumnezeu, fara Cuvantul Sau clar si complet?
       Sa credem noi ca Isus, care si-a dat viata pt noi si ne-a rascumparat de la satan, nu ne primeste daca vrem sa fim ai LUI?
       Vrem?.....


Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: xennon_2000 din 16 Februarie 2007, 15:19:59
Da Emy..deja sunt evidente semnele apocalipsei...dar sa speram ca va veni in 500 ani!cand o parte din oameni se vor muta pe alte planete
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: flow din 18 Februarie 2007, 06:32:19
       elvin, de unde esti tu atat de sigur ca Iisus a avut si fire dumnezeiasca??
Citatstiu istoria legata de consiliul de la Niceea, de sinoadele ecumenice si de tot. insa prea cadem in teoria conspiratiei. poate oamenii aia stiau ce fac. totusi atunci erau mult mai multi controlati de religie decat acum. atunci religia era pe primul plan. oamenii oricum credeau. daca textele s-ar fi scos acum intelegeam insa atunci, chiar nu prea are relevanta. Iti dau si motive pentru care s-au scos.
1. Existau relatari ale aceluiasi lucru foarte asemanatoare si nu avea sens sa le spuna de mai multe ori.(asta e raspuns si pentru intrebarea cu Enoh de mai sus.)
2. Unele propovaduiau erezii
3. Unele erau pura literatura...
Nu e chiar asa un secret de ce s-au scos.
Cum sa nu aiba relevanta ca s-au scos atunci??
       "2. Unele propovaduiau erezii" . Erezii? Insusi cuvantul acesta arata caracterul institutiei numita biserica, ca vrea sa gandeasca in locul oamenilor si sa stabileasca ea ce trebuie sa ajunga la cunostinta oamenilor si ce nu.
              Nu spun aceste lucruri de dragul de a ma contrazice cu voi, ca polemicile cu cei indoctrinati in spiritul bisericii nu au rost, sunt doar pierdere de timp, dar avand in vedere natura acestui forum, si ca mai sunt si oameni mai putin informati care citesc, e nevoie si de replici.
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Arckadii din 18 Februarie 2007, 09:36:12
flow, cu cea mai mare placere am sa iti raspund. Chiar daca sunt inclinat sa cred in Biserica, asta nu inseamna ca nu citesc tot felul de lucruri care aduc si contra-argumente. Sunt deschis discutiilor.
Cand am vorbit de erezii ma refeream la faptul ca unele texte sunt absolut prostesti.
Cum ar fi "Iisus isi omora prietenii de joaca cand pierdea, cu ajutorul puterilor lui supranaturale".
Tie ti se pare asta a fi un text normal? Ti se pare ca reflecta credinta noastra? Fie cum o fi, credinta aduce numai bine chiar daca nu e cu totul corecta. Nu incerca sa imi vorbesti de inchizitie si de greselile Bisericii, nu la asta ma refer. Acolo recunosc, au fost rai, si s-au folosit de tot ca sa omoare. Dar acolo era vorba de oameni, nu de Dumnezeu. Orice padure are uscaturi.
Ark
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: dedeiu din 19 Februarie 2007, 00:04:17
Si totusi ce este dumnezeu? Un raspuns simplu si la obiect? HA HA HA
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: DarthVader din 19 Februarie 2007, 00:05:55
Dumnezeu este suma tuturor intrebarilor noastre.
Opinia mea. :-D
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Arckadii din 19 Februarie 2007, 00:09:51
dupa cum ziceam si la semnatura mea, Dumnezeu este iubire:)
Ark
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: xennon_2000 din 19 Februarie 2007, 09:24:37
Mai trebuia pus si topicul: Exista sau nu destin!... ne legam de aceleasi concepte ca si aici!
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Urban din 22 Februarie 2007, 03:51:04
Posibil ca obiectele incercuite sa fie....."Duhul Sfant".....?
:-D :-D
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Arckadii din 22 Februarie 2007, 09:52:32
Se prea poate Urban, lucrez acum la o chestie referitoare la lucrul asta. Mi se pare foarte interesant.
Oricum sunt multe icoane celebre care au cate un obiect "plutitor" neidentificat in ele.
Ramane de vazut. Acum insa vin cu o intrebare. Cand ne referim la "Ce este Dumnezeu?" la ce ne referim? La Dumnezeu Tatal, Fiul, Sfantul Duh sau la Sfanta Treime?
Ark
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Urban din 22 Februarie 2007, 10:32:46
Eu cand ma refer la Dumnezeu stiu precis la cine anume ma refer, mai important ar fi de aflat la ce se refera popii din biserica...

Apropo, "Patericul" l-ai citit ?
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Arckadii din 22 Februarie 2007, 10:54:17
Daca ma intrebai pe mine, am citit o mare parte din el. Mai am insa.
Foarte bun dupa parerea mea.
Ark
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Urban din 22 Februarie 2007, 11:03:43
Capitolul XV
Pentru ca se ne pazim, "sa nu judecam niciodata"...
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Arckadii din 22 Februarie 2007, 11:29:23
da, asta am gasit-o si in Biblie sub forma "Nu judeca pentru a nu fi judecat".
Mi se pare ok:) desi e cam greu:P
Ark
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: xennon_2000 din 22 Februarie 2007, 20:00:20
"Un miros" este o senzatie care se formeaza la nivelul creierului cu ajutorul unor senzori chimici si care este considerata de om placuta si memorata ca atare;

Dumnezeu pentru mine, este Adevarul, absolutul, infinitul;
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Urban din 07 Martie 2007, 02:36:48
Intrebare pentru inteleptii forumului:
Cine de la cine a imprumutat simbolistica NOW ?
Biserica de la Francmasonerie sau invers ?...sau amandoua din alta parte ? :-D
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: dedeiu din 12 Martie 2007, 01:21:58
Citat din: Arckadii din  22 Februarie 2007, 11:29:23
da, asta am gasit-o si in Biblie sub forma "Nu judeca pentru a nu fi judecat".
Mi se pare ok:) desi e cam greu:P
Ark
Mi se pare de bun simt. Respecta pe cel de langa tine.
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: emi din 15 Martie 2007, 22:10:47
   Pentru Ark
Citat
      Ramane de vazut. Acum insa vin cu o intrebare. Cand ne referim la "Ce este Dumnezeu?" la ce ne referim? La Dumnezeu Tatal, Fiul, Sfantul Duh sau la Sfanta Treime?
Ark
Atotputernicul  Dumnezeu este  unul singur. El este, intradevar, iubire, dar, mai este si intelepciune, putere si dreptate.
      Isus Cristos este Fiul Lui Dumnezeu.  El a primit viata de la Tatal Sau, de aceea i se spune la unul Tata ( datator de viata ), si la unul Fiu ( primitor de viata ). Ei nu sunt egali in putere. Ex. Isus a zis in Ioan 14: 28 "... Tatal este mai mare decat Mine ";iar in  Apocalipsa 3: 14 ,este aratat ca este "... inceputul zidirii Lui Dumnezeu "
      Isus s-a rugat Lui Dumnezeu Tatal ( rugaciunea din Ioan  capitolul 17 )si multe alte locuri in Biblie arata ca Isus s-a rugat Tatalui dar, nicaieri nu este aratat ca Dmnezeu Tatal s-a rugat cuiva sau a spus despre cineva ca este mai mare decat El.
      Despre Isus, ne arata Biblia, ca a fost numit si "Robul Lui Dumnezeu " Matei  12: 15- 21 :".... iata Robul Meu pe care L-am ales..."; despre Tatal nu se spune nicaieri ca ar fi fost numit robul Lui Isus sau al Sfantului Duh
      Despre Isus se spune, in Biblie, ca afost trimis de Tatal Sau,dar despre Tatal, nu se spune nicaieri ca l-a trimis cineva undeva; Ioan  17: 18, " Cum M-ai trimis Tu pe Mine in lume, asa i-am trimis si Eu pe ei in lume..."
      Isus a facut voia Tatalui, dar nicaieri nu arata Biblia ca Tatal se supune voii cuiva; eventual asculta rugaciunile sincere a celor care-L roaga, printre care a fost si Isus, Fiul Sau
     
     Duhul Sfant este puterea de actiune, a Lui Dumnezeu care se manifesta in forme diferite, cum considera Dumnezeu de cuviinta ca doreste sa o foloseasca. Cine se lasa condus de aceasta putere, adica de Duhul Sfant, nu face altceva decat asculta de Dumnezeu, crede cuvantul Sau, si in viata Lui se conformeaza adevarului Biblic,  in cuvinte si fapte.
Pentru a putea face acest lucru trebui sa poti deosebi faptele lumii, instrainate de Dumnezeu, de faptele cerute de Dumnezeu La inceput pare greu, dar, cu cat ne obisnuim cu binele, cu atat devenim mai liberi si mai linistiti.
             
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: emi din 06 Aprilie 2007, 11:28:46
  Se pare ca interesul pentru a-L cunoaste pe Dumnezeu s-a cam pierdut....
   E mai simplu sa ne ocupam de lucruri facute de mana omului ( cum ar fi OZN-eurile); pentru omul firesc, pamantesc, e greu sa depaseasca baremurile impuse de "stapanitorul" lumii acesteia....

YHWH-Dumnezeu este Izvorul vietii, este Creatorul intregului Univers,(de la cel mai mic atom- care este in miscare continuua, pana la intregul Univers- care este si el in miscare si in expansiune), El  a fost, este si va fi, acelasi, indiferent cat de mult ar dori omul sa-L modifice, sa-L schimbe, sa-L inlocuiasca, indiferent, daca omul, vrea sau nu  vrea,  sa se supuna legilor Sale, bune si drepte; El este Suveranul, de drept al Universului si tot ce exista in Univers, accepta sa se conformeze legilor Lui, sau va fi distrus....
Oricine, care doreste sa traiasca, sau orice exista in Univers, este dependent de aceasta forta, aceasta energie, care vine de la Dumnezeu. Ne place sau nu, acesta este adevarul......
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Interesent din 06 Aprilie 2007, 15:03:50
Emi,
de unde si din ce pretinzi tu sa sti ca ...
CitatOricine, care doreste sa traiasca, sau orice exista in Univers, este dependent de aceasta forta, aceasta energie, care vine de la Dumnezeu. Ne place sau nu, acesta este adevarul......
...?
Tot despre ce se vorbeste la aceasta tema, s-a dat de la o generatie la alta necontrolat mai departe, dar efectiv nu intreaba nimeni critic (sau cei mai putini care au fost omoriti pentru aceasta indrazneala), daca ceea ce s-a redat mai departe de religii este logic si valabil universal si pentru toti oamenii?
O asemenea Atotputernicie ramine o forta neutrala si nu este de gen feminin sau masculin. Dar toti oamenii vorbesc dupa religie de un dumnezeu - ca barbat. De ce nu este o ea? Oricum femeia da nastere la copil, si nu barbatul!
Pe cealalta parte, o Atotputernicie nu are nevoie de un asemenea tamtam si hierarhie cum o produc oamenii respective popii, patriarchii si altii alesi, ca prin ei sa se arate legile naturale si logice din univers! De aici se vede foarte usor, pentru aceea care i-si deschid ochii si recunosc unele adevaruri, ca religiile sint produsul unor oamenii care prin aceasta metoda perfida subjuga pe ceilalti.
O Atotputernicie nu are nevoie de figuri martire ca Isus sa fie recunoscuta si acceptata de om. Este Atorputernicia puternica sau nu? Omul fiind slab si in procesul de evolutie nu poate lua locul si postul de reprezentant si loctiitor a acestei Atotputernicie -  este nelogic!! Daca conducatorii religillor pretind sa fie reprezentanti sau loctiitori si sa aiba nevoie de hierarhie, si mai dau si ordin sa se omoare acea care nu ii recunosc pe ei ca mina prelungita a acestei Atotputernicii, dovedesc in acest moment cscopul lor: subjugarea celorlati oameni si vointa ca ceilalti oameni sa ramina nestiinciosi, dind autoraspunderea lor in mina unor criminali. Stiu ca cel tirziu aici unii oameni se enerveaza si ma acuza de rindurile anterioare, dar daca se gindesc un timp oarecare si se uita la cea ce se petrece in cultura noastra de astazi, poate gindesc mai tirziu altfel.
Fiecare om trebuie si are obligatia pentru evolutia lui sa se preocupe cu aceasta tema obiectiv si intensiv. Adevarul i-l cauta fiecare si-l gaseste in logica. Legile vietii logice si universale se manifesta peste tot si se pot recunoaste oriunde.
Nu este nevoie de papa de la roma, de popi, rabini, aiatolahs sau alti oameni slabi si nedezvoltati, ca sa se poata intelege un adevar din natura. Totul este explicabil - daca nu acum, mai tirziu.
Materia de clasa a 10a se intelege atunci cind ai trecut de clasa a 9a, ci nu de la clasa a 1a!
Ramii curios si critic la acesta tema si cerceteaza tota viata. Adevarul i-l gasesti fiecare la timpul si in felul lui. Au pierdut destui oameni viata lor nefiind conform cu doctrina religiilor.
Foloseste-ti puterea minti tale de a cerceta si a intelege ce se intimpla in natura. Toate minunatiile sint explicabile.

CitatYHWH-Dumnezeu este Izvorul vietii, este Creatorul intregului Univers,(de la cel mai mic atom- care este in miscare continuua, pana la intregul Univers- care este si el in miscare si in expansiune), El  a fost, este si va fi, acelasi, indiferent cat de mult ar dori omul sa-L modifice, sa-L schimbe, sa-L inlocuiasca, indiferent, daca omul, vrea sau nu  vrea,  sa se supuna legilor Sale, bune si drepte; El este Suveranul, de drept al Universului si tot ce exista in Univers, accepta sa se conformeze legilor Lui, sau va fi distrus....
Denumirea IHWH, cunoscut si ca Iave, Iehova, etc, se numea la origine Ischwisch (in rom. Isvis). Acest nume este titlul unui om (femeie sau barbat) dat care reperezinta (numai in acea perioada de viata) un "Rege de Intelepciune". Acest titlu se poate compara aproximativ cu acel titlu de Doctor sau Profesor. Dar pentru a deveni Isvis insemna ca prin evolutia petrecuta din vietile anterioare, s-a fi ajuns la o intelegere si viata conforma cu legile Atotputerniciei recunoscute si intelese logic. Acest lucru duce la intelepciunea reiesita. De acea ramine titlul IHWH ceva temporar pentru o viata.
Insa acesti oameni au fost aceia care prin felul lor de gindire si totodata slabiciunea lor au cautat sa se inalte la locul Atotputerniciei, si venind intr-o cultura de oameni dezvoltati mai slab, ei au putut sa se posteze si sa conduca (ca autoritate dominanta) oameni dupa gustul lor. Ca sa ramina ascuns ca acest om nu este perfect si nu poate fi niciodata Atotputernicia, a dat el ca decizie, ca aceia care pe el nu-l accepta sau sint critici asupra veniri lui, trebuiesc indepartati - indiferent cum. De aici se poate remarca foarte usor ca numai un om slab si nedezvoltat poate lansa asemenea legi destructive si impotriva omului.
Atotputernicia insusi nu are nevoie de asemenea legi, deoarece ea este neutrala si prin felul ei ca forta creatoare ea nu distruge. Orice ce se creaza din puterea ei, se transforma, evolutioneza cauzal si in logica, dar nu se distruge. Altfel ar trebui omul ca creatura pentru felul cum el traieste si distruge  planeta cu viata de aici totasa sters, sau nu?
Atributurile date si mentinute pina astazi la toti zeii aparuti si plecati, sint reiesite din nebunia, halucinatiile autoproduse si vointa lor de a fi cea mai mare putere: de a fi Atotputernicia.
Deci cu toata evolutia inalta si titlul primit, arata acesti oameni totodata cit de slabi si nedezvoltati ei totusi sint, incercind sa fie ceva, cea ce nu se poate. Dar acei oameni care nu inteleg unde s-a manipulat in trecut, nu i-si dau imediat seama de problema si consecintele reiesite. Si asa s-a putut mentine o asemenea hierarhie si sistem destructiv pina in ziua de astazi.
Putem sa vorbim de noroc, ca au existat oameni, care de multi ani au inceput sa cerceteze si sa inceapa sa puna interbari incomode, ca sa ajute pe ceilalti in viitor sa se gaseasca adevarul.

Te salut - Interesent
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: emi din 09 Aprilie 2007, 00:33:53
Daca poti accepta faptul ca omul a fost creat, ca o fiinta superioara, inteligenta, pentru a locui planeta Pamant, daca poti crede ca acest om a fost, de la bun inceput-om si nu a evoluat, comform "logicii", absurde, a unor prea-inteligenti, oameni imperfecti, din  animale inferioare lui, cum ar fi maimuta, daca poti crede ca exista un singur Creator al Universului, care a dat viata tuturor creaturilor Sale si le intretine viata, conform voii si puterii Sale, vei gasi dovezi clare despre toate aceste lucruri in Biblie. Biblia este Cuvantul inspirat al Lui Dumnezeu, care ne arata trecutul, prezentul si viitorul.  Cercetari arheologice, au scos la suprafata dovezi, clare, despre felul in care Dumnezeu si-a implinit profetiile privitoare la niste fapte reale, care s-au petrecut in timp si care dovedesc veridicitatea Bibliei.
Biblia nu este o carte religioasa. Te rog sa nu confunzi Biblia cu doctrinele religioase raspandite si urmate, in mod neverificat, de oameni creduli si nu credinciosi.... Biblia nu spijineste nici o religie practicata de oameni, dealungul celor aproape 6000 de ani de cand a fost creat omul. Omul a ajuns in aceasta stare de confuzie totala, de-a umbla si a bijbai in intunericul necunostintei de Dumnezeu, tocmai pentru ca si-a supus vointa, a urmat indrumarile unei creaturi spirituale,  razvratite fata de Dumnezeu; asa a luat nastere religia, sau tot felul de parei gresite despre Dumnezeu
Ma bucur ca accepti ideia unei Atotputernicii.... Acesta este Dumnezeu !  YHWH, nu a fost, niciodata, un om. Cuvantul acesta, in ebraica este verb si are intelesul de " Cel ce exista prin El Insusi" Yahwe, sau Dumnezeul Adevarat, ne-a inzestrat cu niste calitati: intelepciune, dreptate, putere si iubire. Poti observa, ca acolo unde sunt doua fiinte inteligente, intervin si niste reguli de conduita. Yahwe a dat primilor oameni creati  niste reguli. EI s-au razvratit impotriva Suveranitatii Sale, au dorit sa cunoasca raul si au reusit sa-l cunoasca din plin.... Dumnezeu nu a spus, in Biblie, sa credem ceva si sa nu cercetam... Acestea sunt parerile unor oameni vicleni, care doresc sa se foloseasca de naivitatea altora si sa-i tina in ignoranta religioasa, in felul acesta sa nu poata cunoaste bunatatea Lui Dumnezeu.
  Referitor la faptul ca Dumnezeu va distruge, atat fiintele spirituale cat si pe cele materiale, care batjocoresc Autoritatea Lui, nu ti se pare ca e normal si corect sa fie asa? Daca tu ai face o Planeta atat de frumoasa ca Pamantul, cu tot felul de animale, pasari, pesti, flori, copaci, atmosfera, apa, impodobita cu toate culorile posibile, care ofera omului imagini fantastic de frumoase, cascade, munti, rauri, oceane, nori, ploaie, zapada, bucurii, fericire .....viata.....si vin niste impostori nesimtiti, ( te rog sa-mi ierti expresia...), si vor sa distruga totul; aduc frica, teroarea, lacomia, boala, bombe, arme sofisticate care pot ucide rapid toata viata de pe pamant; omul si animalul, care doreste sa traiasca linistit, sa nu poata din cauza raului, nespus de mare al unor fiinte spirituale si materiale razvratite, care nu doresc sa-L recunoasca pe Dumnezeul Adevarat,Creatorul, si-I dispretuiesc legile si autoritatea. Nu eu spun sa-i distruga sau sa-i nimiceasca !   Asa arata BIblia, ca se va intampla, cand Dumnezeu va curati Pamantul de tot raul de pe el. Chiar daca noi nu am dori sa se intample asa, tot se va intampla, pentru ca, Dumnezeu nu  are nici un motiv sa suporte aceasta situatie pe Pamant
  Popii, papa, sau alti lideri religiosi, din pacate, nu  respecta indicatiile Bibliei, motiv pentru care lumea zace in ignoranta si in intunecimea raului. Cel ce studiaza Biblia, cu inima sincera si doreste sa inteleaga si sa se supuna legilor Marelui Creator, va intelege ce vrea Dumnezeu de la om, ce inseamna ascultarea de Dumnezeu, nu de impostori si va cunoaste, in acest fel, bunatatea Lui Dumnezeu, iar ascultarea ii va aduce dreptul la viata vesnica, fara oala, suferinta, frica, batranete.....moarte
   
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: CHIP din 09 Aprilie 2007, 07:38:47
Divinitate bineinteles.Sa nu uitam ca din cei care au reusit sa ia legatura cu extraterestrii au afirmat ca si acestia recunosc existenta lui Dumnezeu si il respecta ca atare.
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: loreley din 09 Aprilie 2007, 08:02:42
pff...delicat subiect pt ca, dupa cum se poate observa si in posturile de mai sus, de obicei indeamna la divagari. sunt atat de multe chestii de dezbatut pe tema asta incat ne putem toci cateva tastaturi scriind, contrazicandu-ne sau aprobandu-ne unii pe altii.

pana la urma insa totul se rezuma la un aspect foarte simplu: cat de deschisi si pregatiti suntem sa imbratisam ideea existentei divinitatii cu toate consecintele influentelor exercitate de ea asupra vietilor noastre. si aici din pacate sau din fericire, depinde de fiecare, nimeni nu ne poate forta sa imbratisam o atare prezenta divina. evident, la formarea spirituala, nu religioasa, a unui om contribuie foarte multi factori: interactiunea cu oameni din jur, gradul de educatie, stuatia materiala etc. toate aceste elemente pot forma, determina modul in care individul priveste existenta divinitatii si relatia dintre om si ea. religia este un mod de abordare a acestei relatii cu divinitatea si pana la urma fiecare om are libertatea de a isi alege modul in care doreste sa interactioneze cu ea.

ce am spus mai sus porneste de la parerea personala ca nu exista religii nici o religie mai buna ca alta, nu exista o religie care ar trebui urmata in mod special. fiecare om se naste si traieste sub influenta anumitei religii. asta nu inseamna ca in mod obligatoriu trebuie sa creada in ea si sa o imbratiseze. impunerea cu forta a unei religii mi se pare o prostie cu care omenirea s-a confruntat de prea multe ori de-a lungul istoriei. si aici ajungem la biserici care au jucat si inca mai joaca un rol important in istoria acestei lumi. in opinia mea doctinele religioase si organizatiile ecumenice care vegheaza, ajuta si indruma crdinciosii.

acestea fiind spuse si dand la o parte influentele externe, credinta este o relatie speciala si directa intre individ si divinitate. individul NU trebuie sa CREADA in biserica ci in DIVINITATE, indiferent de cum o numeste. Biserica este doar un intermediar in aceasta relatie la care individul poate apela sau nu.

prin botez sunt crestin ortodoxa si obisnuiesc sa merg la biserica. nu in mod regulat, dar ma duc. am fost crescuta intr-un mediu in care existenta lui dumnezeu si respectarea principiilor crestinesti au fost prezente tot timpul. cu toate ca am fost nascuta si crescuta intr-un mediu ortodox, pe care il respect, prefer totusi o abordare mai holistica a credintei in divinitate. per ansamblu luate marile doctrine religioase au similitudini importante si propovaduiesc existenta unei divinitati supreme care vegheaza asupra existentei noastre efemere si care ne ofera prin textile sacre specifice o serie de sfaturi privind modul in care ar trebui sa ne traim viata. din acest motiv sunt deschisa catre posibilitatea existentei karmei si a lantului de ,,reantrupari" necesare unui spirit pt a se slefui si a ajunge la puritatea necesara ocuparii unui loc in planul divin. consider ca ideea existentei sirului de reancarnari si scopul lui este mai firesc decat o existenta unica, care sa ne pecetluiasca viata spirituala.

Cam atit pentru moment....nu vreau sa scriu un post de 50 de  pagini :-D
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: emi din 09 Aprilie 2007, 14:31:19
Pt. Interesent,
       in continuarea mesajului anterior....

   Isus a rascumparat omul din robia lui Satan, al raului si al mortii. E un lucru frumos ca a venit si ne-a rascumparat din "inchisoarea " lui Satan, unde toti suntem condamnati la moarte si ne asteptam, fiecare, ziua executiei.... Sa nu spui ca nu e asa!.... Nu ni-e indiferent daca traim sau suntem ingrasamant pentru pamant, nu ? E, totusi, mai frumos sa admiram,  ce a creat Dumnezeu, pentru bucuria noastra, decat sa ne descompunem in elementele pamantului si sa nu mai fim.... Ideia cu suflet nemuritor, e o mare inselaciune religioasa... Dumnezeu promite viata pentru cei ascultatori si moarte pentru cei razvratiti.... Deuteronom capitolul 30. Chiar si legile, imperfecte, ale oamenilor, imperfecti si muritori, condamna razvratirea fata de regulile pe care ei le concep, pentru a putea pastra o anumita ordine, aici, acum, pe pamantul, care batjocoreste legile Lui Dumnezeu....
Te salut cu Psalmul 24
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Max C. din 09 Aprilie 2007, 17:22:22
Satan e creat tot de noi mai precis de egoul nostru ....si imi pare rau ca te contrazic dar spiritul ESTE nemuritor pentru ca e SUFLAREA sau LUMINA DUMNEZEIASCA care nu poate pierii niciodata!
Asta-i parerea mea! Uite aici o intelepciune:"Cel mai mare dusman al adevarului este persoana cunoscatoare, iar cel mai bun prieten este acela care stie ca nu stie." :wink:
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: emi din 09 Aprilie 2007, 18:50:14
Citat din: max c. din  09 Aprilie 2007, 17:22:22
Satan e creat tot de noi mai precis de egoul nostru ....si imi pare rau ca te contrazic dar spiritul ESTE nemuritor pentru ca e SUFLAREA sau LUMINA DUMNEZEIASCA care nu poate pierii niciodata!
Asta-i parerea mea! Uite aici o intelepciune:"Cel mai mare dusman al adevarului este persoana cunoscatoare, iar cel mai bun prieten este acela care stie ca nu stie." :wink:

Te rog sa-mi spui care om,din cati cunosti tu, a creat moartea? Urat lucru a creat !!! De ce nu i-a venit ideia sa creeze ceva care sa-l ajute pe om sa nu imbatraneasca, sa nu mai moara....? Ce simti cand te gandesti la moarte?  Oare ce a simtit Sadam Husein sau altii, care au fost condamnati la moarte?? Sunt sigura ca nu s-au mangaiat cu gandul ca sufletul lor este nemuritor..

Sufletul omului,sau suflarea de viata, nu traieste fara trupul omului. Omul= trup + suflare de viata. Cand omul moare, suflarea de viata se opreste, iar corpul se raceste, viata inceteaza, toate simturile, ratiunea si tot ce tine de acea fiinta dispare, pentru ca simturile  si ratiunea nu pot exista fara corpul material. Omul nu este o fiinta spirituala care, inainte de nasterea lui, vine de undeva, intra in corpul unei femei, apoi creste, pentru a deveni om matur, imbatraneste, un corp material, apoi, se plictiseste de corpul acela, si pleaca in alt corp, lasandu-si copii sau fmiliile indurerate, plangand, indoliate si el (bine-merci), se duce in alt corp si putin ii pasa de copiii, parintii, fratii, sotii, sau de cei ce l-au iubit intr-un corp cunoscut de ei. Ar insemna ca nu prea are bun simt  sau inima buna, un astfel de " suflet". Nici ideia ca se duce sus un cer, sau jos in iad nu este Biblica. Dumnezeu a promis viata  vesnica, pentru cei ascultatori si nimicire pentru cei razvratiti ( nu viata vesnica, in iad, intr-un foc vesnic--lucru nedemn de Maretia Creatorului nostru)
Puterea de viata este de la Dumnezeu si sigur ca nu dispare puterea de viata al Lui Dumnezeu, dar asta nu inseamna ca Dumnezeu nu poate lua dreptul de la viata de la cel ce-L nesocoteste si-I dispretuieste Autoritatea.
Dumnezeu a creat si fiinte spirituale, printre care si pe Lucifer, care, s-a razvratit impotriva Lui Dumnezeu, devenind Satan ( acest cuvant, chiar asta si inseamna -impotrivitor fata de Dumnezeu, Creatorul)
Poti sa-mi aduci, ceva dovezi, ca omul poate crea fiinte spirituale? 
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: emi din 09 Aprilie 2007, 19:15:13
 Pt Max
            
CitatAsta-i parerea mea! Uite aici o intelepciune:"Cel mai mare dusman al adevarului este persoana cunoscatoare, iar cel mai bun prieten este acela care stie ca nu stie." :wink:

Aici trebuie sa-ti arat ca Biblia, care este Cuvantul Lui Dumnezeu, spune urmatoarele:

" Nu striga intelepciunea si nu-si inalta priceperea glasul? Ea se aseaza sus pe inaltimi, afara pe drum, la raspantii si striga langa porti, la intrarea portilor: "Oamenilor, catre voi strig si spre fii oamenilor se indreapta glasul meu. Invatati-va minte, prostilor si inteleptiti-va, nebunilor! Ascultati, caci am lucruri mari de spus si buzele mele se deschid ca sa invete pe altii ce este drept. Caci gura mea vesteste adevarul si buzele mele urasc minciuna! Toate cuvintele gurii mele sunt drepte, n-au nimic neadevarat nici sucit in ele. Toate sunt lamurite pentru cel priceput si drepte pentru cei ce au gasit stiinta. Primiti, mai degraba, invataturile mele, decat argintul si mai degraba stiinta decat aurul scump. Caci intelepciunea pretuieste mai mult decat margaritarele si nici un lucru de pret nu se poate asemui cu ea. Eu, intelepciunea, am ca locuinta, mintea si pot nascoci cele mai chibzuite planuri. Frica de Domnul este urarea raului; trufia si mandria, purtarea rea si gura mincinoasa, iata ce urasc eu. De la mine vine sfatul si izbanda, eu sunt priceperea, a mea este puterea."   Proverbe 8 :1-14



prea mult text ingrosat. Ark

Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Max C. din 09 Aprilie 2007, 20:24:03
Imi pare rau dar Dumnezeul meu este IUBIRE in primul rand ,asa ca nu urasc pe nimeni! Tu faci si crezi ce vrei doar e democratie nu?
Dar explicatia  cu spiritul ,de ce o ocolesti?
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: emi din 09 Aprilie 2007, 21:13:46
Citat din: max c. din  09 Aprilie 2007, 20:24:03
Imi pare rau dar Dumnezeul meu este IUBIRE in primul rand ,asa ca nu urasc pe nimeni! Tu faci si crezi ce vrei doar e democratie nu?
Dar explicatia  cu spiritul ,de ce o ocolesti?

Nu reiese din ceea ce am scris eu despre intelepciune,( am luat citatul din Biblie), ca trebuie sa urasti pe cineva, spune ca trebuie sa urasti raul, adica sa nu-l practici si sa nu fii deacord cu el. Ex. sa nu iubesti egoismul, invidia, rautatea, bombele, armele, virusii produsi ca sa ucida omenirea, in masa, viclenia, ingamfarea, minciuna, crima, lacomia, razboaiele,torturile....... si toate relele, pe care Satan le-a adus intre oameni. Sa faci tot posibilul sa nu fii atins de ele si sa nu incurajezi, direct sau indirect, pe nimeni sa le practice. Sper ca nu preferi un dumnezeu, care sa iubeasca orice, numai de dragul de-a fi iubire..... Iubirea nu se poate asocia cu marsavia in care a adus Satan, pe foarte multi din omenire...Cuvantul Lui Dumnezeu, Biblia, are menirea de-a arata omului calea dreptatii si nu a nedreptatii. Dumnezeul adevarat nu iubeste nedreptatea.

  Nu am ocolit problema spiritului, am specificat ca puterea de viata sau ( daca vrei), spiritul  intretinator de viata, nu  este tot una cu suflarea de viata. Intradevar, spiritul intretinator de viata nu poate sa moara, pentru ca este puterea prin care Dumnezeu tine in existenta toate fiintele pe care le-a creat. Suflarea de viata, este conditia prin care omul isi poate asigura oxigenul necesar intretinerii vietii din el. Cand moare, suflarea de viata se intrerupe, omul nu-si mai oxigeneaza corpul si bineanteles, devine un cadavru, care se descompune. Asta nu inseamna ca puterea de viata, sau spiritul intretinator de viata, se transforma intr-o fiinta spirituala, care se duce in cer sau in iad, sau se reancarneaza undeva,.... unde vrea sau unde nu vrea; nu inseamna ca acea fiinta, derivata dintr-un om mort, are posibilitatea sa simta ( focul iadului), sa se bucure, sa se roage la Dumnezeu pentru cei vii; nu inseamna ca are aceleasi calitati ca si omul, numai ca este spirit.... Daca toate sufletele ar trai, undeva, in rai ,iad, sau s-ar reancarna, atunci nu ar mai fi o inviere a celor morti; Dumnezeu nu ar mai putea fi iubire, pentru ca iubirea nu se poate asocia cu raul, cu iadul, de ex. Ar trebui sa fie un Dumnezeu rau, care  nu are iubire fata de creaturile Sale. Dar, nu este asa. Chiar daca, pentru un timp, a lasat omenirea sa cunoasca raul, El totusi nu iubeste raul. Omul a vrut sa cunoasca raul, acuma il cunoaste, dar, sfarsitul raului este aproape. Daca iubesti binele, invata-l din Biblie si vei avea parte de viata vesnica in iubire si in binele pregatit de Dumnezeu pentru cei ce-l iubesc pe El si binele prevazut de El. Citeste Ezechel, capitolul 37
  Te salut cu Psalmul 139     
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Interesent din 09 Aprilie 2007, 23:36:45
Halo.
Emi, intr-un punct sintem amindoi conform: de existenta Atotputerniciei. Dar mai departe avem 2 pareri total diferite. Idea ta de Dumnezeu, reiese absolut din religie si credinta. Ca preotii sau ceilalti asazisii "loctiiori acestei puteri pe pamint" nu reprezinta religia, mai inteleg. Dar daca ne uitam atenti se vede bine, ca religia este un produs artificial creat de oameni, si fara logica. Daca ar fi acest product logic sau recunoscut in logca, ar exista numai o singura filozofie spirituala a vietii, care ar fi recunoscuta de orisicine in toata lumea. In acest fel nu ar mai exsita razboaie intre oameni reiesite din diferitele religii sau secte religioase. Toate acestea pretind sa spuna si sa explice omului car este sensul vietii, de unde vine omul si unde se duce, dar de fapt nu stie mai nimeni aceste raspunsuri sa le explice logic si la intelegere.
Eu gindesc, ca o Atotputernicie nu are nevoie de figuri ca Isus sau Satan ca asemenea poli extremi. Daca o Atotoputernicie este atotputernica, atunci inseamna ca ea nu are nevoie sa paraseasca logica si neutralitatea ei. Totul ce se transforma si se intimpla, se intimpla in cauzalitate, dar nu in felul cum religiile cauta de mii de ani sa ne  indoctrineze. Atotputernicia nu distruge si nu pedepseste, de ce sa faca asaceva? Numai omul distruge ceva in nelogica si neinlegere, sau ca din paguba reiesita sa invete ceva si sa nu mai repete greseala. Deci prin greseli se evolutioneza!
Atotputernicia nu are nevoie nici de biserici si nici de preoti. Ea se manifesta in toate legile naturii care pot fi recunoscute de toti oamenii - inteligenti sau mai putin inteligenti. Toata hierachia credintelor si ale religiilor sint create de om (diferit zei, zeite, si alti paminteni - regi, imparati,....) cu un anumit scop: da a mentine pe alti oameni sub influenta si doctrina create de ei.
Dumnezeu (ca "creator" in persoana), Iahve, etc,.. ramin ca persoane, oameni cu slabiciunile si partile lor bune.

CHIP:
CitatSa nu uitam ca din cei care au reusit sa ia legatura cu extraterestrii au afirmat ca si acestia recunosc existenta lui Dumnezeu si il respecta ca atare.
Cea ce ai scris, i-mi este nou si s-ar putea sa fie numai idea ireala a unui sau mai multor paminteni. Ce stiu eu este, ca extraterestrii nu vor sa aiba cu aceasta nebunie nimic dea face. Ei au confirmat in mai multe contacte, ca stiu de existenta unei Atotoputernicii care se manifesta in legile naturii (cum in microkosmos asa si in macrokosmos), dar nu in felul cum gindesc pamintenii. Religiile si cultul de credinta ei nu le accepta si le gasesc destructive pentru evolutia omului.
Dar, au existat in trecut grupe extraterestre care au incercat prin slabiciunea si credinta pamintenilor sa-i subjuge si sa preia aici ordinea si rolul dominant. In trecuturile foarte vechi ei au reusit, in trecutul de acum citiva ani, acest plan a fost stricat de alti extraterestrii, care au intervenit si i-au deportat pe ceilalti.

Va salut - Interesent
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Max C. din 10 Aprilie 2007, 11:45:24
Nu am zis suflarea de viata,ci suflare/lumina/scanteie Dumnezeiasca,sunt una si acelasi lucru...si faza cu ----EMI:""Asta nu inseamna ca puterea de viata, sau spiritul intretinator de viata, se transforma intr-o fiinta spirituala, care se duce in cer sau in iad, sau se reancarneaza undeva,.... unde vrea sau unde nu vrea; nu inseamna ca acea fiinta, derivata dintr-un om mort, are posibilitatea sa simta ( focul iadului), sa se bucure, sa se roage la Dumnezeu pentru cei vii; nu inseamna ca are aceleasi calitati ca si omul, numai ca este spirit.... Daca toate sufletele ar trai, undeva, in rai ,iad, """----e total gesit! Pai daca spiritul nostru este scanteia LUI cum sa fim derivati din morti??? .......Ma scuzi dar eu am o parere total opusa...
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: emi din 13 Aprilie 2007, 22:31:42
Citat din: max c. din  10 Aprilie 2007, 11:45:24
Nu am zis suflarea de viata,ci suflare/lumina/scanteie Dumnezeiasca,sunt una si acelasi lucru...si faza cu ----EMI:""Asta nu inseamna ca puterea de viata, sau spiritul intretinator de viata, se transforma intr-o fiinta spirituala, care se duce in cer sau in iad, sau se reancarneaza undeva,.... unde vrea sau unde nu vrea; nu inseamna ca acea fiinta, derivata dintr-un om mort, are posibilitatea sa simta ( focul iadului), sa se bucure, sa se roage la Dumnezeu pentru cei vii; nu inseamna ca are aceleasi calitati ca si omul, numai ca este spirit.... Daca toate sufletele ar trai, undeva, in rai ,iad, """----e total gesit! Pai daca spiritul nostru este scanteia LUI cum sa fim derivati din morti??? .......Ma scuzi dar eu am o parere total opusa...

suflare---lumina---scanteie nu au cum sa fie acelasi lucru.... Suflarea, intretine viata. Lumina este, clar.....nu poate fi suflare..., scanteia, sau energia de viata a lui Dumnezeu, nu este unul si acelasi lucru cu suflarea...
Poti avea parerea care vrei sa o ai dar totusi e bine sa mai cercetezi....

Eu nu am dorit, sa spun ca sufletul nu este nemuritor si ca, suflarea dispare odata cu moartea omului, suflarea nu traieste dupa ce omul moare, pentru ca nu are cum....
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Max C. din 13 Aprilie 2007, 23:15:03
Bine,bine cum zici tu... :lol: Dar te contrazici..."suflare---lumina---scanteie nu au cum sa fie acelasi lucru.... Suflarea, intretine viata. Lumina este, clar.....nu poate fi suflare..."
"DUMNEZEU ESTE TOTUL IN TOT" -lumina,scanteie,suflare..etc-
Eu nu am zis lumina de la bec sau scanteie de bricheta....EMI,eu nu vreau sa ma cert cu tine dar asculta la mine ..pe Dumnezeu nu il gasesti intr-o icoana ci in primul rand in tine!Dumnezeu este IUBIRE!
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Unidentified din 14 Aprilie 2007, 10:38:59
Nu cred ca Dzeu poate sa fie o scanteie sau suflare . Daca e scanteie are dimensiune ? e mare ,mica?
Poate vreun muritor din zilele noastre sa spuna exact ce este Dumnezeu?din ce e facut? conteaza?ce rost are intrebarea 'ce este Dzeu?' ? Oare putem percepe ce poate sa fie Dzeu? chiar stim ce se intampla dupa ce murim?
Mare abureala pe aici...  :roll:
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: read_rich din 20 Mai 2007, 19:31:40
Marturia biblica cu referinta la persoana lui Dumnezeu o gasim la Ioan 4:24
"Dumnezeu este Duh, si cine se inchina Lui trebuie sa I se inchine in duh si adevar", si pentru ca inchinarea noastra sa nu fie zadarnica (Mat.15:9), este foarte necesar ca noi sa-L cunoastem pe Cel Caruia ne inchinam, si aceasta este declarat foarte clar de Dl.Isus in rugaciunea Sa; "Si viata vesnica (mintuirea) este aceasta; sa Te cunoasca pe Tine singurul Dumnezeu adevarat, si pe Isus Hristos pe care L-ai trimis Tu" (Ioan 17:3). Deci, este de inteles din acest pasaj ca mintuirea noastra depinde de cunostinta pe care noi o avem in legatura cu aceasta doctrina atit de controversa, este de fapt o chestiune de "viata si moarte"!...iar raspunsul adevarat nu-l putem gasi decit in Scriptura; "Cercetati Scripturile, pentru ca socotiti ca in ele gasiti viata vesnica..." (Ioan 5:39). Se nasc astfel niste intrebari; Sa revelat Dumnezeu celor din vechime un Dumnezeu triun? S-ia invatat Dl.Isus ucenicii ca El este a trei-a persoana a trinitatii? Au vestit ucenicii Dl.Isus celor din vremea lor aceasta doctrina? Daca raspunsul este Da!...se poate documenta aceasta cu Scriptura? Daca raspunsul este Nu!...care sint urmarile acestor doctrine in dreptul celor ce le cred si practica?
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Arckadii din 21 Mai 2007, 19:36:14
postul tau nu raspunde la intrebarea topicului. reveniti la subiect va rog
Ark
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: lylyt_ice din 21 Mai 2007, 20:35:21
read_rich....nu pot sa-mi inchipui ce ai invatat tu de la gruparea asta modernista din care faci parte,(si nici nu m-a intereseaza,faceti bors)dar nu cred ca ai dreprul intr-o lume unde toti sunt crestini din tata in fiu sa-ti bati joc pe fata de credinta fundamentala a Romanilor.Iti spun asta in numele tuturor crestinilor,si IN NUMELE TATALUI SI AL FIULUI SI AL SFINTULUI DUH.....SI daca-ti convine sau nu...(EGAL)!Dumnezeu este;IUBIRE SI LUMINA !!!
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Urban din 22 Mai 2007, 09:56:59
Subiectul asta cand se inchide ?...tinand cont de faptul ca raspunsul la intrebare o sa il aflam cam peste cateva miliarde de ani...
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: darkness din 22 Mai 2007, 16:42:10
cand se inchid mai multe topicuri gen NUMELE LUI DZEU, REFERENDUM, si topicuri care au 5-6 clone???
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: read_rich din 22 Mai 2007, 19:42:38
ups...se pare ca am intrat pe un site gresit, aveam impresia ca subiectul in cauza este in legatura cu Dumnezeul din Biblie, dar daca este vorba despre un alt dumnezeu, i-mi cer scuze, trebuie sa admit ca nu am cunostintele necesare pentru a-mi exprima parerea despre ceea ce nu cunosc, ca atare trebuie sa ma retrag. Iar in ceea ce priveste jignirile (bataia de joc fata de neamul Romanesc crestin din tata in fiu) gresit intelese din ceea ce am scris, va rog mai cititi inca odata textul cu atentie!...intrucit departe de mine acest gind.
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Arckadii din 23 Mai 2007, 00:06:34
Specificul acestui forum este fenomenul OZN.
Totusi, acest topic trateaza natura Fiintei Divine.
Ceea ce am incercat sa iti spun este ca mesajul tau nu este altceva decat propaganda religioasa, nereusind sa raspunda la topicul in curs "Ce este Dumnezeu?".
O zi buna.

Ark
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Urban din 23 Mai 2007, 00:14:24
Intrebare pentru Arckadii:

Crezi ca este cineva pe lumea asta care poate raspunde la intrebarea subiectului...?
In afara de Papa de la Roma sau alti mitropopiti si arhimandriti...ca nu-i vad pe ei inscriindu-se pe Rufon...

O zi buna
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: vincent32 din 23 Mai 2007, 03:01:05
Eu nu stiu ce este Dumnezeu... pot doar sa presupun dar asa cum spunea mai demult o personalitate(nu mai stiu exact cine si nu as vrea sa gresesc)..."Daca cred in Dumnezeu si se dovedeste ca el nu exista atunci nu am pierdut nimic,dar daca nu cred si el intradevar exista atunci am pierdut totul"
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Flight33 din 23 Mai 2007, 10:05:22
Parerea mea este ca noi nu stim nimic despre noi, dar in schimb ne intrebam ce este Dumnezeu.
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu? - Studiu Europa crede în Dumnezeu
Scris de: Yagg din 10 Iulie 2007, 00:15:24
Cine crede mai mult ºi cine crede mai puþin în Dumnezeu în Europa...

România ºi Turcia sunt la putere  8-)

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/3e/Europe_belief_in_god.png
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu? - Studiu Europa crede în Dumnezeu
Scris de: Marius MMG din 10 Iulie 2007, 04:07:42
Dumnezeu e posibil sa fie un extraterestru.
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: emi din 10 Iulie 2007, 23:02:58
Eu stiu ce este Dumnezeu!.....

Dumnezeul  adevarat, este Creatorul intregului univers, este Izvorul vietii.

Chiar daca suntem oameni, creaturi ale Lui Dumnezeu, avem dreptul sa stim ce este si cine este Dumnezeul, care ne-a creat....

In limitele imperfectiunii umane, noi, totusi, putem sti ce este Dumnezeu, daca ne intereseaza.....

Depinde ce ne intereseaza si ce vrem sa stim?.......
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Anna din 10 Iulie 2007, 23:21:48
                                  PSALM
Nu-þi cer un lucru prea cu neputinþã
În recea mea-ncruntatã suferinþã.
Dacã-ncepui de-aproape sã-þi dau ghes,
Vreau sã vorbeºti cu robul tãu mai des.

De când s-a întocmit Sfânta Scripturã
Tu n-ai mai pus picioru-n bãtãturã

ªi anii mor ºi veacurile pier
Aci sub tine, dedesubt, sub cer.

Când magii au purces dupã o stea,
Tu le vorbeai – ºi se putea.
Când fu sã plece ºi Iosif,
Scris l-ai gãsit în catastif
ªi i-ai trimis un înger de povaþã –
ªi îngerul stãtu cu el de faþã.
Îngerii tãi grijeau pe vremea ceea

ªi pruncul ºi bãrbatul ºi femeea.
Doar mie, Domnul, veºnicul ºi bunul,
Nu mi-a trimis, de când mã rog, nici-unul...
                                       
                           de Tudor Arghezi

Una din poeziile mele preferate....cred ca spune deschis ceea ce majoritatea credinciosilor au oarecum in suflet. Dorinta omului de PALPABIL poate fi cu greu stavilita....mai ales cand ea e atat de prezenta in Vechiul si Noul Testament...absenta fizica a lui Dumnezeu din zilele noastre (caci spirituala e in tot si in toate) cred eu se vrea a fi o incercare  si o pregatire a sufletului uman pentru a se putea debarasa mai usor de concret ....
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: emi din 10 Iulie 2007, 23:59:09
Anna a scris:

CitatUna din poeziile mele preferate....cred ca spune deschis ceea ce majoritatea credinciosilor au oarecum in suflet. Dorinta omului de PALPABIL poate fi cu greu stavilita....mai ales cand ea e atat de prezenta in Vechiul si Noul Testament...absenta fizica a lui Dumnezeu din zilele noastre (caci spirituala e in tot si in toate) cred eu se vrea a fi o incercare  si o pregatire a sufletului uman pentru a se putea debarasa mai usor de concret ....

Draga Anna, daca vrei sa-Lcunosti mai bine pe Dumnezeu, citeste  "Iov", cu mare atentie iar cele mai "palpabile" dovezi depre Dumnezeu le vei gasi, in special, in Iov, capitolele 38, 39,40, 41, 42.

Multi il cauta pe Dumnezeu, dar, nu acolo unde se poate gasi......
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Alethia_Spitz din 03 August 2007, 09:38:18
Cred ca e o forma de energie, spiritul universului, un spirit cu cea mai inalta vibrati posibila. In nici un caz un mosulet care sta sa pedepseasca.
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: lylyt_ice din 03 August 2007, 09:53:25
BINE_bine si atunci cine a creeat aceasta energie, sau de unde provine?siiii cine a creeat universul,daca DUMNEZEU este "numai"spiritul universului...?
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Alethia_Spitz din 03 August 2007, 14:00:02
El exista dintotdeauna. Ma gandesc ca el fiind energie a putut declansa Bing Bang-ul care a creat Universul.
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: dedeiu din 03 August 2007, 15:42:42
Poate ca creierul nostru este incapabil sa inteleaga ce este dumnezeu.
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: loreley din 03 August 2007, 17:03:14

El exista dintotdeauna. Ma gandesc ca el fiind energie a putut declansa Bing Bang-ul care a creat Universul.

   Semjase, poti detaila te rog? Interesanta viziunea ta asupra Creatorului.....
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Anna din 05 August 2007, 11:34:03
Cred ca este cat se poate de firesc sa nu ne indoim de interventia divina in evolutia si existenta noastra. Mereu am fost convinsa ca o cunoastere cat mai profunda a stiintei nu face decat sa accentueze si mai mult ca Dumnezeu exista, Creatorul fiind bineinteles
perceput diferit de natii diferite.
Fizicianul englez Fred Hoyle declara in anul 1984 la Roma in cadrul unui simpozion:
"Viata este atat de complexa, acidul dezoxiribonucleic (ADN) este o structura elaborata in asa fel, incat, dupa opinia mea, un amalgam facut la intamplare din elemente chimice, ca cele care ar fi existat pe Pamant la inceput, n-ar determina nici macar formarea uneia din cele 200 000 de tipuri de gene existente. Universul unde procesul complex care a dus la nasterea primilor oameni a avut mai mult spatiu si timp pentru evolutie, el este sediul potrivit. Pamantul nu ar avea in acest sens nici cea mai mica sansa.
[...] Totusi pe masura ce biologii descopera din ce in ce mai multe lucruri despre impresionanta complexitate a vietii, rezulta ca sansele unei origini accidentale sunt atat de minime, incat ele pot fi indepartate complet-ca si acelea ale scrierii unei
piese de Shakespeare de catre maimute. Viata nu a putut aparea la intamplare...Insa multi savanti au facut acest salt- de la formarea aminoacizilor izolati la formarea spontana a unui intreg  de aminoacizi cum ar fi enzimele, in ciuda posibilitatilor
practic nule ca un astfel de eveniment sa fi survenit pe Pamant. Intr-o conferinta de popularizare, am calificat intr-o zi putin laudabila gandire a acestor savanti ca "mentalitatea unei gramezi de fier vechi". Cum metafora mea a fost larg citata, dar nu totdeauna corect, o voi repeta aici. Sa ne imaginam o movila  de fiare vechi care ar contine toate piesele unui avion Boeing 747, complet demontate si in dezordine. La un moment dat un vartej al vantului ar traversa aceasta gramada. Care ar fi sansele ca dupa trecerea uraganului sa gasim garat acolo, gata sa zboare, un Boeing 747 montat complet?
Atat de infime incat sunt de ras. La fel este si pentru nasterea vietii datorita unui simplu hazard. Probabilitatea ca intamplareasa produca prin aranjamente spontane sute de aminoacizi, cele 2 mii de enzime necesare vietii este exprimata de cifra 1 urmata de 40 000 de zerouri."

Alfred Kastler,laureat al premiului Nobel in 1966, declara:
"Nu pot sa ader la rationamentul prietenului meu Andre Lwoff si ca, din premisele pe care le pune- marea improbabilitate a inlantuirilor care au dat nastere vietii-eu trag o concluzie diametral opusa concluziei sale. Daca aparitia vietii este atat de improbabila, incat sansa ca ea sa se manifeste in alta parte din Univers este nula, sansa este tot atat de nula ca ea sa se fi produs pe planeta noastra. Altfel spus nu exista nicio speranta sa se explice aparitia vietii prin singurul joc al hazardului.
Alte forte intervin aici."
Ce este Dumnezeu? Raspuns simplu zi la obiect: Creatorul Universului si al vietii in cardul acestuia.
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: romulus din 14 August 2007, 21:51:36
----Indiferent CE, ori CINE este Dumnezeu, EL este in noi.

----Acolo trebuie sa-l cautam si mai devreme ori mai tarziu, cu siguranta il vom gasi. Fiecare  cu uneltele lui de cautare: unii cu mintea, altii cu inima, altii cu ambele........

---- Parerea mea.

----Howgh !
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Anna din 21 August 2007, 11:01:37
Mi se pare destul de interesanta conceptia despre Dumnezeu-divinitate suprema din scrierile vechi indiene.
Un fragment din Atharva-Veda:
"Timpul trage carul (vremii) asemenea unui car cu 7 haturi
Cu o mie de ochi,bogat in samanta, ferit de imbatranire.
Asa ni-l infatiseaza poetii care inteleg cantul dumnezeiesc.
El (umbla) pe roatele tuturor existentelor
Tragand de sapte roate deodata.
El (carul sau) are sapte butuci, osia lui se numeste nemoarte
De deasupra stapanind toate existentele
El este primul intre zei , isi merge necontenit mersul sau.
Un vas in care nimic nu mai incape sta deasupra lui
Cu toate ca este peste tot si nicaieri
Stand in fata existentelor , el ni se arata
Si salasluieste in cel mai inalt loc al Cerului.
Unitate el a nascut toate existentele
Unitate el (pe toate) existentele le in fasoara
El care le era tuturor tata, a devenit fiul tuturor

Nu exista stralucire mai mare decat a sa.
Timpul a dat nastere cerului
Timpul a nascut Pamantul pe care iata-l
Puse in miscare de timp, lucrurile care au fost
Si care trebuie sa mai fie rostuiesc in el... "

Este imposibil de a nu remarca asemanarea cu doctrina crestina, mai ales in motivul "Fiului". Iisus ii spune lui Filip: "atata vreme fiind cu Mine, au n-ai cunoscut tu ca Tatal este intru Mine si Eu sun intru Tatal?"
In ideologia sanscrita Dumnezeul este unic, e unitate, e UNU, fiind reprezentat de timp. Descrierea timpului seamana destul de bine cu descrierea lui Chronos din mitologia greaca.
Lumea moderna care se crede civilizata si net superioara celei arhaice, mai nou are tendinta de a-l materializa pe Dumnezeu, de a-l transforma intr-un extraterestru.  :|

Foarte interesanta si profunda este conceptia despre UNU-sufletul universal in Upanisade:
"Trebuie sa priviti si sa adorati ca Suflet Universal ceea ce manifestandu-se sub formele sale diferite , ramane permanent intreg, ramane permanent UNU. Si acela care intelege acest UNU, in constiinta sa, acela poseda hrana cereasca a a stiintei, a tuturor lumilor, a tuturor fiintelor, a tuturor sufletelor."
Dumnezeul vedic nu este niciodata reprezentat, el fiind perceput ca o abstractiune.
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: gman87ro din 30 Septembrie 2007, 00:59:44
Citat din: Seeker din  23 Noiembrie 2006, 14:54:50
Eu cred in Big Bang si cred ca fizica ne-a creeat. Parerea mea.

8-)

Si cine a creat Big Bang-ul?
Dumnezeu ne-a creat din nimic, noi creeam aici pe Pamant cu ceea ce ne-a dat Dumnezeu.
De aceea nu intelegi cine ne-a creat pe noi.
Sa luam un obict simplu, un creion. Mai multe sanse sunt ca un elefant sa intre prin gamalia unui ac decat un creion sa se formeze de-a lungul a miliarde de ani din intamplare.Universul e mai cumplicat decat un creion.
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: dedeiu din 01 Octombrie 2007, 23:31:59
Daca dumnezeu este in noi, atunci poate creierele noatre au capacitatea de a compila ceea ce este dumnezeu, DESI ma INDOIESC ca putem intelege ceea ce este dumnezeu.
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Arckadii din 03 Octombrie 2007, 15:44:00
Am mai adaugat o varianta la acest sondaj...


Ark
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: loreley din 03 Octombrie 2007, 15:53:58
Ce curios majoritatea au votat "o divinitate asa cum e descrisa in biblie'...
Nu ma  asteptam la asta :-(
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: lylyt_ice din 03 Octombrie 2007, 19:35:19
 Hai sa va povestesc ce am visat eu acum vre-o 3 ani.....In vis priveam cerul instelat al unei nopti de vara senina, incet cerul instelat a incepul sa se transforme si toare stelele s-au adunat in asa fel ca din ela s-au format doua corpuri omenesti...un barbat puternic si foarte frumos care tinea de muna o fata mult mai mica de statura.Acaesta imagine s-a firmat pe cer...sau pot spune ca am vazut-o dintr-un punct din afara imaginii(greu de explicat).Nu am distins particularitati...ochi, nas ,gura, imbracaminte...aceste corpuri reau pur si simplu formate din stele;o imensitate de puncte luminoase unele mai mici, altele putin mai mari.Acel barbat a vorbit cu mine si mi-a dat de inteles mental (nu prin cuvinte) ca fata pe care o tine de mina este fata lui.Undeva pe coapsa lui stinga mi-a aratat un punct minuscul care a inceput sa se mareasca ca si cum ai da zoom...el a spus ca este putin bolnav iar boala lui este ca un fel de mica infectie (furuncul)in acel punct de pe coapsa.Acel punct a devenit pt. mine, din ce in ce mai mare pina am putut vedea lumea noastra cu toti oamenii ei care din cite am inteles sunt ca un fel de virus care intretine acea infectie...atunci mi-a spus ca noi nu trebuie sa ascultam ce spun Musulmanii;ca nu avem voie sa bem vin...pentru ca vinul curat este singurul madicament pentru a se putea vindeca acea infectie...Foarte curios dar eu am simtit ca acel barbat este Dumnezeu...Galaxia noastra cu tot ce cuprinde ea...iar fata lui pe care o tinea de mina si era sanatoasa si tinara si era Galaxia pe care noi o numim Andromeda .Un vis foarte curios si care m-a pus pe ginduri...!!!!!! Voi ce parere aveti...?
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: alinutzu din 03 Octombrie 2007, 22:16:44
 
Citatnu avem voie sa bem vin...pentru ca vinul curat este singurul madicament pentru a se putea vindeca acea infectie...
Adica de ce nu am avea voie sa bem vin ? cu toate ca este specificat ca fiind bun("este singurul madicament")
Eu cred ca l-ai visat pe Bachus
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: lylyt_ice din 03 Octombrie 2007, 23:21:42
 Tot ce se poate sa fii fost Bachus... :-D dar acum nu stiu exact daca la Musulmani este vinul si toate bauturile alcoolice interzise...?In orice caz visul acesta a fost deajuns de ciudat...!
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Mc_Andrew din 03 Octombrie 2007, 23:41:08
iar ma bag fara sa citesc so...:
Sunt anumite intrebari care nici cel mai mare om de stiinta (ascuns ca asa se intampla cu astia jmecheri :D ) nu le pot raspunde... "Ou sau gaina care a fost primu?"  cum era pe la primu post  "mirosul unei flori cum e? " etc... sunt mai multe care nu le stiu nici eu... dar Dumnezeu nu e ceea ce ne vinde biserica , parerea mea , nu mai credeti in idiotii aia care conduc lumea prin intermediul "religiei" lor... Dumnezeu voia de la inceput sa fim cine suntem , cat timp el e perfectiunea intruchipata pe care noi nu o putem atinge .... nu cred ca era posibilitatea unei erori de genu Eva mananca maru..... si zic eu ca nu voia sa fim asa cum suntem acum unii impotriva la altii cand am putea face atatea impreuna (pe plan global...) , Ah si despre creatie cum va tot spargeti capu paici , va zic sa nu va mai ganditi si sa acceptati ideea ca nea facut ceva .... si ca acel ceva a fost mereu aici + singur... de aceea nea facut....
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: dedeiu din 05 Octombrie 2007, 00:15:01
"Oul sau gaina" este o intrebare banala. Este ca si cum intrebi "bebelusul din oul femeii sau femeia?". Iar este logic ca dumnezeu nu a vrut sa fie ceva logic in privinta lui, de vreme ce nu se arata si doar lasa un semn ca exista si anume, acea lumina care se duce direct pe mormantul lui Iisus. Dumnezeu poate reprezenta orice fizic si psihic, dar faniticii il pot defini. Va rog sa o luati doar ca o pisibila explicatie, nu ca pe un adevar, inafara de acea lumina.
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: romulus din 06 Octombrie 2007, 20:26:13
Citatnu trebuie sa ascultam ce spun Musulmanii;ca nu avem voie sa bem vin...pentru ca vinul curat este singurul madicament pentru a se putea vindeca acea infectie...Foarte curios dar eu am simtit ca acel barbat este Dumnezeu...Galaxia noastra cu tot ce cuprinde ea...iar fata lui pe care o tinea de mina si era sanatoasa si tinara si era Galaxia pe care noi o numim Andromeda .Un vis foarte curios si care m-a pus pe ginduri...!!!!!! Voi ce parere aveti...?
---- Lylyt sa stii ca  musulmanii au interdictie la vin/alcool.
----Referitor la visul tau, nu sunt specialist, dar cred ca are cateva simboluri, iar cel cu vinul ar fi unul dintre ele .Poate este chiar o indicatie terapeutica ce te priveste personal ! Daca ai fost cumva bolnava , poate asta trebuia sa iei ca sa rezolvi situatia.
-----Howgh !
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: lylyt_ice din 06 Octombrie 2007, 20:38:34
 da...la asta m-am gindit si eu, dar nu este asa ceva .uite eu nu am fost niciodata bolnava nu am luat niciodata medicamente in afara de paracetamol si asta numai cind sunt racita...fata mea are 16 ani...nici ea nu a fost vreodata bolnava,nu am avut in viata mea in casa antibiotice sau ceaiuri pentru anumite afectiuni...!atunci de ce am visat acest vis, ca nu are legatura cu noi?
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: emi din 07 Octombrie 2007, 04:55:03
Citat din: lylyt_ice din  06 Octombrie 2007, 20:38:34
da...la asta m-am gindit si eu, dar nu este asa ceva .uite eu nu am fost niciodata bolnava nu am luat niciodata medicamente in afara de paracetamol si asta numai cind sunt racita...fata mea are 16 ani...nici ea nu a fost vreodata bolnava,nu am avut in viata mea in casa antibiotice sau ceaiuri pentru anumite afectiuni...!atunci de ce am visat acest vis, ca nu are legatura cu noi?


Visul tau seamana, intr-o oarecare masura cu visul acesta:

Iov 4:12 Un cuvânt s-a furiºat pânã la mine, ºi urechea mea i-a prins sunetele uºoare.
Iov 4:13 În clipa când vedeniile de noapte frãmântã gândul, când oamenii sunt cufundaþi într-un somn adânc,
Iov 4:14 m-a apucat groaza ºi spaima, ºi toate oasele mi-au tremurat.
Iov 4:15 Un duh a trecut pe lângã mine... Tot pãrul mi s-a zbârlit ca ariciul...
Iov 4:16 Un chip cu o înfãþiºare necunoscutã era înaintea ochilor mei. ªi am auzit un glas care ºoptea încetiºor:
Iov 4:17 "Fi-va omul fãrã vinã înaintea lui Dumnezeu? Fi-va el curat înaintea Celui ce l-a fãcut?
Iov 4:18 Dacã n-are încredere Dumnezeu nici în slujitorii Sãi, dacã gãseºte El greºeli chiar la îngerii Sãi,
Iov 4:19 cu cât mai mult la cei ce locuiesc în case de lut, care îºi trag obârºia din þãrânã, ºi pot fi zdrobiþi ca un vierme!
Iov 4:20 De dimineaþã pânã seara sunt zdrobiþi, pier pentru totdeauna, ºi nimeni nu þine seama de ei.
Iov 4:21 Li se taie firul vieþii: mor, ºi tot n-au cãpãtat înþelepciunea!

Nu ca si continut ci ca valoare...







Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: lylyt_ice din 07 Octombrie 2007, 06:44:40
 Da emi...! numai ca vezi tu(?), eu am avut un vis care nu m-a inspaimintat; dinpotriva a fost minunat si frumos..nu mi-a inspirat nimmic negativ, ci mi-a dat de inteles ca probabil unele religii au reguli care nu corespund cu necesitatile fizice si spirituale ele unui om sanatos. Daca nu m-a insel,tu faci parte din gruparea asta ciudata"martorii lui Yahova"(nu te supara dar religie nu se poate numii)"si din cite stiu la voi este vinul total interzis...de aceea nici nu m-a mira reactia ta rautacioasa si negativa...de fapt cam toate sectele produc astfel de afecte, prin manipulare intensiva a adeptilpr lor!!!Dumnezeul meu este bun, imi da sfaturi si m-a iubeste, probabil ca al vostru,v-a ameninta, va sperie si mai este si gelos ...pe deasupra...plus de asta, pe mine m-a intereseaza prea putin aberatiile prost interpretate din Vechiul Testament....DUMNEZEU ESTE IUBIRE !!! asta ca sa nu uiti cumva.....!
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: CHIP din 07 Octombrie 2007, 13:26:00
@lylyt ice
Cred ca la capitolul manipulare ai putea sa exemplifici si Vaticanul.
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: StarDust din 07 Octombrie 2007, 14:22:06
Scuze, nu am citit nimic de pe acest forum, doar relatarea despre visul tau Lylyt. Cred ca este un vis extraordinar, si el reflecta intr-un fel realitatea (spirituala) in care se afla omenirea in momentul actual. Cred ca s-ar putea ca la nivel cosmic sa reprezentam intr-adevar o "pata" mai ales daca se continua pe aceeasi linie... Eu nu cred in nici o religie, religiile au fost create de oameni pentru oameni si nu reprezinta nimic altceva decat o modalitate de a tine masele sub control. Eu am o singura religie in care cred, si aceasta e Dumnezeu, de a carui existenta eu nu am nici ce-a mai mica indoiala, cred ca noi il putem percepe intr-un mod simplist ca o energie care se manifesta in tot si in toate. Va salut!
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: romulus din 07 Octombrie 2007, 14:56:51
Citatºi tot n-au cãpãtat înþelepciunea!
----Defineste intelepciunea ! pe care ar trebui sa o capete aceia ......
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: StarDust din 07 Octombrie 2007, 15:01:52
Nu ma intelege gresit Romulus, fa o analiza generala a acestei lumi in care traim, iti place ce vezi? si in ce directie se merge? mie unul, NU.
P.S. Nu ma intelegeti gresit in legatura cu religiile, nu vreau sa jignesc pe nimeni, departe de mine asa ceva. E doar parerea si credinta mea pe care am expus-o aici. Salutari!
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: lylyt_ice din 07 Octombrie 2007, 16:27:01
 Nu, StarDust! Romulus s-a referit la ultimele cuvinte din mesajul lui emi : Iov 4:21...!Cit despre religii, sunt total de aceeasi parere cu tine!!!
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: StarDust din 07 Octombrie 2007, 16:58:05
Da, imi cer scuze Romulus, nu am vazut citat-ul!
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: emi din 08 Octombrie 2007, 16:53:18
Citat din: lylyt_ice din  07 Octombrie 2007, 06:44:40
Da emi...! numai ca vezi tu(?), eu am avut un vis care nu m-a inspaimintat; dinpotriva a fost minunat si frumos..nu mi-a inspirat nimmic negativ, ci mi-a dat de inteles ca probabil unele religii au reguli care nu corespund cu necesitatile fizice si spirituale ele unui om sanatos. Daca nu m-a insel,tu faci parte din gruparea asta ciudata"martorii lui Yahova"(nu te supara dar religie nu se poate numii)"si din cite stiu la voi este vinul total interzis...de aceea nici nu m-a mira reactia ta rautacioasa si negativa...de fapt cam toate sectele produc astfel de afecte, prin manipulare intensiva a adeptilpr lor!!!Dumnezeul meu este bun, imi da sfaturi si m-a iubeste, probabil ca al vostru,v-a ameninta, va sperie si mai este si gelos ...pe deasupra...plus de asta, pe mine m-a intereseaza prea putin aberatiile prost interpretate din Vechiul Testament....DUMNEZEU ESTE IUBIRE !!! asta ca sa nu uiti cumva.....!

Ecleziastul 5:3 Cãci, dacã visurile se nasc din mulþimea grijilor..."

Zaharia 10:2 Cãci terafimii vorbesc nimicuri, ghicitorii prorocesc minciuni, visurile mint ºi mângâie cu deºertãciuni. De aceea, ei rãtãcesc ca o turmã, sunt nenorociþi, pentru cã n-au pãstor.

Draga lylyt_ice, imi pare rau ca nu ai inteles bine ceea ce am vrut sa-ti scriu...

Departe de mine gandul de-a incerca sa fiu rautacioasa prin ceea ce am scris...  Am luat un citat din Biblie, tocmai pentru ca eu iau Biblia ca un indrumator sigur catre Creatorul si Dumnezeul meu...  Am afirmat ca visul este de genul acela ca si cel din Iov. Pentru documentare ti-am mai scris inca doua versete din Biblie.

Daca tu nu esti interesata de Cuvantul Lui Dumnezeu, Biblia, nu trebuie sa crezi ceea ce ti-am scris...

Eu caut pe Dumnezeul adevarat cu ajutorul Bibliei...

Nu ma supar ca ai spus ca gruparea din care fac eu parte nu se poate numi o "religie" pentru ca nici nu este... Este departe, foarte departe de toate religiile lumii acesteia...
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: lylyt_ice din 08 Octombrie 2007, 19:11:41
  emi draga, nu stiu ce vrei sa dovedesti(?) si care-i scopul tau final (?) noi nu discutam aici tema"VISE" cauta pe forum si vei gasii si aceasta tema...cit despre parerile tale...! sunt total gresite si asta din cauza ca tu alegi din Bibie, numai ce-ti convine tie...de ex. tu nu accepti ca DOMNEZEU ESTE TATAL si IISUS,este FIUL lui...!!! iar in Biblie scrie clar:1 IOAN 2,22.Cine este mincinosul, daca nu cel ce tagaduieste ca IIsus este Hristosul ? Acela este Anticristul, care tagaduieste pe Tatal si pe Fiul.
    Si mai scrie pe undeva (am sa caut unde ) ca in acele zile de pe urma, multi dintre fii si fiicele oamenilor, vor primii puterea de a prooroci si multi dintre batrinii lor, vor avea vise cu invataturi de la Dumnezeu, prin Cristos!(am scris cu cuvintele mele, din ce-mi aduc aminte)daca cineva gaseste mai repede, sau stie unde se afla acest pasaj;ne-ar fii de mare ajutor, pentru a demonstra ca Dumnezeu este cu noi, ci nu impotriva noastra cum incearca unii sa interpreteze...!!!Si ca sa incheim discutia, Cei din gruparea Martorii lui Yahova, atita timp cit nu accepta ca IISUS este fiul lui Dumnezeu, pentru mine sunt Anticristi asa cum scrie in Biblie la 1 IOAN 2,22.......asa ca emi nu te supara...! mai revizuieste-ti cunostiintele BIBLICE...!!!
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: emi din 09 Octombrie 2007, 20:36:16
Citat din: lylyt_ice din  08 Octombrie 2007, 19:11:41
  emi draga, nu stiu ce vrei sa dovedesti(?) si care-i scopul tau final (?) noi nu discutam aici tema"VISE" cauta pe forum si vei gasii si aceasta tema...cit despre parerile tale...! sunt total gresite si asta din cauza ca tu alegi din Bibie, numai ce-ti convine tie...de ex. tu nu accepti ca DOMNEZEU ESTE TATAL si IISUS,este FIUL lui...!!! iar in Biblie scrie clar:1 IOAN 2,22.Cine este mincinosul, daca nu cel ce tagaduieste ca IIsus este Hristosul ? Acela este Anticristul, care tagaduieste pe Tatal si pe Fiul.
    Si mai scrie pe undeva (am sa caut unde ) ca in acele zile de pe urma, multi dintre fii si fiicele oamenilor, vor primii puterea de a prooroci si multi dintre batrinii lor, vor avea vise cu invataturi de la Dumnezeu, prin Cristos!(am scris cu cuvintele mele, din ce-mi aduc aminte)daca cineva gaseste mai repede, sau stie unde se afla acest pasaj;ne-ar fii de mare ajutor, pentru a demonstra ca Dumnezeu este cu noi, ci nu impotriva noastra cum incearca unii sa interpreteze...!!!Si ca sa incheim discutia, Cei din gruparea Martorii lui Yahova, atita timp cit nu accepta ca IISUS este fiul lui Dumnezeu, pentru mine sunt Anticristi asa cum scrie in Biblie la 1 IOAN 2,22.......asa ca emi nu te supara...! mai revizuieste-ti cunostiintele BIBLICE...!!!

Ioel 2:27 ªi veþi ºti cã Eu sunt în mijlocul lui Israel, cã Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru, ºi nu este altul afarã de Mine. ªi poporul Meu niciodatã nu va mai fi de ocarã.
Ioel 2:28 Dupã aceea, voi turna Duhul Meu peste orice fãpturã; fiii ºi fiicele voastre vor proroci, bãtrânii voºtri vor visa visuri, ºi tinerii voºtri vor avea vedenii.
Ioel 2:29 Chiar ºi peste robi ºi peste roabe, voi turna Duhul Meu, în zilele acelea.
Ioel 2:30 Voi face sã se vadã semne în ceruri ºi pe pãmânt: sânge, foc, ºi stâlpi de fum;
Ioel 2:31 soarele se va preface în întuneric, ºi luna în sânge, înainte de a veni ziua Domnului, ziua aceea mare ºi înfricoºatã.
Ioel 2:32 Atunci oricine va chema Numele Domnului va fi mântuit. Cãci mântuirea va fi pe muntele Sionului ºi la Ierusalim, cum a fãgãduit Domnul, ºi între cei rãmaºi, pe care-i va chema Domnul.


Faptele Apostolilor 2:16 Ci aceasta este ce a fost spus prin prorocul Ioel:
Faptele Apostolilor 2:17 "În zilele de pe urmã, zice Dumnezeu, voi turna din Duhul Meu peste orice fãpturã; feciorii voºtri ºi fetele voastre vor proroci, tinerii voºtri vor avea vedenii, ºi bãtrânii voºtri vor visa visuri!
Faptele Apostolilor 2:18 Da, chiar ºi peste robii Mei ºi peste roabele Mele voi turna, în zilele acelea, din Duhul Meu, ºi vor proroci.
Faptele Apostolilor 2:19 Voi face sã se arate semne sus în cer ºi minuni jos pe pãmânt, sânge, foc ºi un vârtej de fum;
Faptele Apostolilor 2:20 soarele se va preface în întuneric, ºi luna în sânge, înainte ca sã vinã ziua Domnului, ziua aceea mare ºi strãlucitã.
Faptele Apostolilor 2:21 Atunci oricine va chema Numele Domnului, va fi mântuit."

Privito la afirmatia ta, ca eu nu as crede ca Isus este Fiul Lui Dumnezeu...te inseli...

De unde ai dedus asa ceva...

Eu stiu bine ca este Isus Fiul Lui Dumnezeu si ca Dumnezeu este Tatal Lui Isus...

Eu sunt aici, pe acest topic, deoarece este vorba de Dumnezeu, in general...

Daca te deranjeaza Dumnezeul meu, ignora-ma...

Daca nu esti de acord cu ceea ce scriu eu, te rog sa nu imi acorzi importanta...

Ai pus o intrebare cu privire la un vis, eu ti-am raspuns din punct de vedere biblic, deoarece visurile profetice s-au incheiat odata cu incheierea Bibliei. Nu mai sunt visuri profetice care sa se mai adauge la Cuvantul scris al Lui Dumnezeu, Biblia...

Ghicitul pe baza, a orice, inclusiv ghicitul pe baza visurilor, nu este aprobat de Dumnezeul meu...
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: emi din 09 Octombrie 2007, 20:50:33
Citat din: romulus din  07 Octombrie 2007, 14:56:51
----Defineste intelepciunea ! pe care ar trebui sa o capete aceia ......

Proverbe 9:10 Începutul înþelepciunii este frica de Domnul; ºi ºtiinþa sfinþilor, este priceperea.

Iov 28:28 Apoi a zis omului: "Iatã, frica de Domnul, aceasta este înþelepciunea; depãrtarea de rãu, este pricepere."

Psalmi 111:10 Frica Domnului este începutul înþelepciunii; toþi cei ce o pãzesc, au o minte sãnãtoasã, ºi slava Lui þine în veci.

Deuteronomul 4:5 Iatã, v-am învãþat legi ºi porunci, cum mi-a poruncit Domnul, Dumnezeul meu, ca sã le împliniþi în þara pe care o veþi lua în stãpânire.
Deuteronomul 4:6 Sã le pãziþi ºi sã le împliniþi; cãci aceasta va fi înþelepciunea ºi priceperea voastrã înaintea popoarelor, care vor auzi vorbindu-se de toate aceste legi ºi vor zice: "Acest neam mare este un popor cu totul înþelept ºi priceput!"
Deuteronomul 4:7 Care este, în adevãr, neamul acela aºa de mare încât sã fi avut pe dumnezeii lui aºa de aproape cum avem noi pe Domnul, Dumnezeul nostru, ori de câte ori Îl chemãm?
Deuteronomul 4:8 ªi care este neamul acela aºa de mare încât sã aibã legi ºi porunci aºa de drepte, cum este toatã legea aceasta pe care v-o pun astãzi înainte?

Proverbe 1:1 Pildele lui Solomon, fiul lui David, împãratul lui Israel,
Proverbe 1:2 pentru cunoaºterea înþelepciunii ºi învãþãturii, pentru înþelegerea cuvintelor minþii;
Proverbe 1:3 pentru cãpãtarea învãþãturilor de bun simþ, de dreptate, de judecatã ºi de nepãrtinire;
Proverbe 1:4 ca sã dea celor neîncercaþi agerime de minte, tânãrului cunoºtinþã ºi chibzuinþã, -
Proverbe 1:5 sã asculte însã ºi înþeleptul, ºi îºi va mãri ºtiinþa, ºi cel priceput, ºi va cãpãta iscusinþã -
Proverbe 1:6 pentru prinderea înþelesului unei pilde sau al unui cuvânt adânc, înþelesul cuvintelor înþelepþilor ºi al cuvintelor lor cu tâlc.
Proverbe 1:7 Frica Domnului este începutul ºtiinþei; dar nebunii nesocotesc înþelepciunea ºi învãþãtura.

Ecleziastul 12:13 Sã ascultãm dar încheierea tuturor învãþãturilor: Teme-te de Dumnezeu ºi pãzeºte poruncile Lui. Aceasta este datoria oricãrui om.
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: lylyt_ice din 10 Octombrie 2007, 00:06:31
 Multumesc emi ! Exact asta cautam eu;deci este foarte clar Dumnezeu ne-a transmis prin Ioel, ce se va intimpla in zilele de pe urma...inclusiv chestia cu visele si proorocirile. In legatura cu Psalmii si Proverbele , nu au nici o legatura cu cuvintul lui Dumnezeu,sunt niste versuri scrise de,,,un oarecare. Cu toare ca era mult mai INTELEPT din partea acelor poeti, sa fii inlocuit cuvintele:"Frica de Dumnezeu" cu "IUBIREA DE DUMNEZEU"...in rest versurile lor sunt dragute, poate scrie oricine asa ceva (!) bineinteles cu putin talent.
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: DarkLight din 10 Octombrie 2007, 17:39:49
O intrebare, de ce ati pus numai alegeri pozitive ?
Pentru mine nu exista dumnezeu, e cea mai mare porcarie !
Daca exista zei, singura mea religie e cea occulta !
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: lylyt_ice din 10 Octombrie 2007, 18:33:59
  Pentru ca topicul este dedicat lui DUMNEZEU!!! De aceea ...! Dar nu am inteles eu prea bine la ce te referi prin cuvintul PORCARIE:::?
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: emi din 10 Octombrie 2007, 20:25:54
Citat din: lylyt_ice din  10 Octombrie 2007, 00:06:31
Multumesc emi ! Exact asta cautam eu;deci este foarte clar Dumnezeu ne-a transmis prin Ioel, ce se va intimpla in zilele de pe urma...inclusiv chestia cu visele si proorocirile. In legatura cu Psalmii si Proverbele , nu au nici o legatura cu cuvintul lui Dumnezeu,sunt niste versuri scrise de,,,un oarecare. Cu toare ca era mult mai INTELEPT din partea acelor poeti, sa fii inlocuit cuvintele:"Frica de Dumnezeu" cu "IUBIREA DE DUMNEZEU"...in rest versurile lor sunt dragute, poate scrie oricine asa ceva (!) bineinteles cu putin talent.

Observ ca si tu crezi ca traim... zilele din urma...

Cum intelegi acest aspect?...

Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: baguvix din 10 Octombrie 2007, 20:26:32
pt tine poate nu o exista dar pentru majoritatea lumii exista , so esti in minoritate... crezi ce vrei , faci ce vrei ... eu unul nu suport oameni ca tine si mai ales ca vorbesti despre Dumnezeu in asa hal.lylyt_ice omu asta nu prea intelege notiunea religie credinta defapt nu o intelege deloc ... sincer pentru mine nu conteaza opiniile lui.
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: DarkLight din 10 Octombrie 2007, 20:42:38
Pentru ca m-ai enervat.

Tu chiar crezi ca exista dumnezeu ? s-a aratat vreodata ? ti-a facut vreun bine ? te-a ajutat vreodata ? ti-a dat ceva ?

ma *** pe dumnezeu !

a crede in dumnezeu, e ca si cum ai crede in mos craciun !
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: baguvix din 10 Octombrie 2007, 20:57:33
cum am zis si mai sus nu ma int opiniile tale ... deci de ce te mai obosesti sa tastezi eh ??? :lol:
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: DarkLight din 10 Octombrie 2007, 20:58:10
ca sa imi ascut ghearele.
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: lylyt_ice din 10 Octombrie 2007, 21:10:01
   Ce vrei sa demonstrezi prin posturile astea de copil fara minte (?) Esti tu asa sigur ca ghearele sunt neaparat ceva care-ti demonstreaza rautatea? Te comporti ca un clovn care se ascunde dupa o masca  nereusita de hirtie.Fii mai cerebral ca altfel te vor ignora toti si vei vorbii de unul singur.....!Nu numai pe acest forum ci si in viata de zii cu zii, risti sa te izolezi...si atunci inseamna ca dracul si-a atins scopul si si-a batut joc de tine...! Nu fac glume ...stiu despre ce vorbesc...!
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: DarkLight din 10 Octombrie 2007, 21:12:53
nu vreau sa demonstrez nimic si nu vrei sa sti cati ani am, cat timp va luati de lucifer va luati de mine si ma iau si io de dumnezeu vostru !
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: baguvix din 10 Octombrie 2007, 21:16:02
se vede ca o "arde aiurea" pe forumu asta numai pentru a se da mare , si probabil isi bate joc pe aici ca nu are ce face ... vrea sa faca impresie
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: emi din 10 Octombrie 2007, 21:19:55
Citat din: DarkLight din  10 Octombrie 2007, 20:42:38
Pentru ca m-ai enervat.

Tu chiar crezi ca exista dumnezeu ? s-a aratat vreodata ? ti-a facut vreun bine ? te-a ajutat vreodata ? ti-a dat ceva ?

ma *** pe dumnezeu !

a crede in dumnezeu, e ca si cum ai crede in mos craciun !

Viata, pe care o traiesti, e de la Dumnezeu...

Mancarea, pe care o mananci, e de la Dumnezeu...

Natura, in care traiesti, e de la Dumnezeu...

Pamantul, pe care existi si din care esti facut, e de la Dumnezeu...

Aerul, pe care-l respiri, e de la Dumnezeu...

....
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: ariel din 11 Octombrie 2007, 08:54:30
Citat din: DarkLight din  10 Octombrie 2007, 21:12:53
nu vreau sa demonstrez nimic si nu vrei sa sti cati ani am, cat timp va luati de lucifer va luati de mine si ma iau si io de dumnezeu vostru !

tu esti lucifer????
nu stiu cum ai reusit sa stringi atata ura in tine ,probabil ca ceva sau mai bine zis cineva te-a facut sa suferi tare mult.........imi pare tare rau ptr tine
sa stii ca eu sunt unul din oamenii ptr care D-zeu a facut fffff multe
n-ai primit niciodata cadouri de craciun? 
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: StarDust din 11 Octombrie 2007, 10:45:22
Si eu sunt unul din cei pentru care Dumnezeu a facut f. multe. Sunt convins ca Dumnezeu ai va da ocazia lui Darklight sa vada cat de mult greseste. Chiar daca el acum il respinge total.
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: LupinThe3rd din 11 Octombrie 2007, 16:55:31
Si eu ziceam ca s-a terminat de batut apa in piua pe acest subiect. Am vazut ca am avut dreptate. Intre timp s-a inceput despicatul firului in patru...
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Kymosabe din 11 Octombrie 2007, 17:19:44
Citat din: LupinThe3rd din  11 Octombrie 2007, 16:55:31
Si eu ziceam ca s-a terminat de batut apa in piua pe acest subiect. Am vazut ca am avut dreptate. Intre timp s-a inceput despicatul firului in patru...

Lupin acum discutia a devenit ceva de genul : ,,un prost aruncã o piatrã în lac ºi zece deºtepþi se chinuie s-o scoatã'' .
Auzi ce amenintare : ,,cat timp va luati de lucifer va luati de mine si ma iau si io de dumnezeu vostru !''  :lol:

Eu pot sa trag o singura concluzie  : s-a bagat internet si in scolile primare de la sate . :lol:
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: dedeiu din 13 Octombrie 2007, 02:44:41
De ce va luati de el? Nu vedeti ca este incapabil sa isi dea seama cine este lucifer? Felul in care ameninta "daca voi va luati de ce este al meu, eu ma iau de ce este al vostru". Nu pare a gandire de 3 lei si 13 ani? Vede careva un orizont in acest domeniu? Lucifer fara dumnezeu este minciuna, iar logica ta este nula.
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: romulus din 05 Noiembrie 2007, 19:59:20
Citat-a bagat internet si in scolile primare de la sate
---Sau asa Kymo : si-a bagat si Uciga-l toaca net
---Dar de ce  ne-am mira? Raul exista de cand lumea iar oamenii pot opta - sau nu - pentru el !Sa-i lasam omului libertatea  de a alege si de a se exprima......
----Howgh!
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Arckadii din 05 Noiembrie 2007, 22:57:11
Parerea mea: afirmatii teribiliste si lipsite de orice rationament.
Ce este al lui, s-ar putea sa nu i se mai para atat de atragator intr-o zi.
Succes mult in continuare. Si apropo, Dumnezeu este Totul insa alege sa ne dea Binele. Cine are urechi, sa auda.
Astept mesaje care sa imi permita sa imi expun parerea mai detaliat. In caz contrar, ma voi abtine:)


Ark
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: romulus din 14 Ianuarie 2008, 17:23:17
Citatdiscutia a devenit ceva de genul : ,,un prost aruncã o piatrã în lac ºi zece deºtepþi se chinuie s-o scoatã'' .
----Nu cred ca este asa !
---- Subiectul "Dumnezeu", a fost, este si va fi unul de prim interes atat pentru "buni" cat si pentru "rai". De asemenea nu cred ca Dumnezeu este numai "binele"!! De ce ? Pai hai sa ne gandim (emitem o ipoteza): un  om oarecare, este atat de pacatos incat Dumnezeu pentru a-l readuce la El, ii da ( ori ii trimite) o boala oarecare, grava, ori mai putin grava! Ori trimite un criminal sa-i omoare acelui pacatos pe cineva drag.
---Boala , ori criminalul trimis, sunt lucruri bune? Binenteles ca Nu . Atunci cum de le-a folosit Dumnezeu (chiar si ipotetic vorbind) Ori a permis Celui rau sa le foloseasca. De aici se poate deduce ca raul si binele sunt impreuna, lucreaza impreuna.... etc. Nu stiu daca vor fi fiind si frati....
----Howgh !
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: antoniu din 26 Februarie 2008, 02:36:40
raspunsul l-a dat ISUS  .. EL se afla atat in afara noastra cat si in noi... asa cum notiunea ,este reprezentarea tuturor reprezentarilor,asa si DUMNEZEU  este abstractizarea tuturor abstractizarilor posibile la care gandirea noastra imperfecta nu poate ajunge.Este simetria si echilibrul celor trei infiniti  ce se regasesc in SISTREL, acest model ternar de creatie,constructie,acest organism universal valabil...este sistem,structura si element in acelasi timp (sincronicitate)...este un complex unitar specific de componente(substanta,energie,informatie)...este o unitateaparte inseparabila de mediul extern si interior lui...este un element al unei constructii de ordin superior...este un sistem al unei constructii de ordin inferior..........si inca o infinitate de calitati,insusiri si proprietati ascunse gandirii noastre...este in afara frontierelor cunoasterii
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Arckadii din 26 Februarie 2008, 07:26:41
Nu ar fi mai simpla urmatoarea propozitie: "Dumnezeu este totul"?



Ark
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: antoniu din 26 Februarie 2008, 21:11:31
da este ca si cum ,ai defini un punct printr-o infinitate ....si o infinitate printr-un punct.
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: dedeiu din 26 Februarie 2008, 22:37:27
Palpabil nu se poate demonstra ceva concret, iar simtibil fiecare cum poate. Atat.
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: antoniu din 28 Februarie 2008, 01:23:16
ai nevoie de doua insrtumente ca sa incerci palpabil sa definesti - macar vizual -..un microscop electronic  si un radiotelescop gigant .....
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: dedeiu din 28 Februarie 2008, 01:29:24
Ca sa incerc sa definesc ceea ce nu cunosc?
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: antoniu din 28 Februarie 2008, 02:55:37
pai asta am vrut sa intelegi ca din punct de vedere abstract DUMNEZEU ESTE SI PUNCT SI INFINITATE  ADICA CE A SPUS ISUS.. tatal este in mine si eu sunt in tatal.........................bine dar ca sa intelegi lucrul asta trebuie sa citesti pereti de carti ...eu citesc de vreo 50 de ani si inca nu stiu mare lucru
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: Arckadii din 28 Februarie 2008, 06:22:39
Ca sa intelegi astfel de lucruri TREBUIE sa simti. Cititul nu ajuta cu nimic daca nu poti simti. Cu ce ma ajuta pe mine relatarile unora despre ce se simte in timpul unui accident de masina daca eu nu am fost niciodata lovit de una.
Ratiunea nu este totul. Simturile conteaza extrem de mult. Ganditi-va la oamenii simplii cu har divin in ei. Oameni care nu stiu sa citeasca sau sa scrie si totusi realizeaza ce este Dumnezeu, sunt in stare sa IL vesteasca si sunt linistiti.
Cartile fara simtire.......apa de ploaie.


Ark
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: romulus din 28 Februarie 2008, 10:04:13
----Am vazut mai sus postul lui Ark

Citat
Citat din: Arckadii din  26 Februarie 2008, 07:26:41
Nu ar fi mai simpla urmatoarea propozitie: "Dumnezeu este totul"?
Ark

Si eu cred ca asta e - intr-un final - esenta.
----Presupunand ca vom cerceta: stiintific, parastiintific, zeci, sute de ani, poate chiar mii, oamenii de stiinta se vor succeda, vor folosi telescopul, microscopul, alte scopul....!!  CONCLUZIA  la care vor ajunge tot asta va fi :
Citat
Citat din: Arckadii din  26 Februarie 2008, 07:26:41
Nu ar fi mai simpla urmatoarea propozitie: "Dumnezeu este totul"?



Ark
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: StarDust din 28 Februarie 2008, 12:43:05
Citat din: Arckadii din  28 Februarie 2008, 06:22:39
Ratiunea nu este totul. Simturile conteaza extrem de mult. Ganditi-va la oamenii simplii cu har divin in ei. Oameni care nu stiu sa citeasca sau sa scrie si totusi realizeaza ce este Dumnezeu, sunt in stare sa IL vesteasca si sunt linistiti.
Ark
Sunt perfect de acord, cred, ca Dumnezeu nu va putea fi perceput cu ratiunea niciodata, cu ratiunea vom putea percepe doar mediul inconjurator, si poate legile care guverneaza totul, intr-o masura mai mare sau mai mica. Doar "ceva" din interiorul nostru, ne va putea face sa il simtim, sau sa ne apropiem de D-zeu...

Citat din: Arckadii din  28 Februarie 2008, 06:22:39
Cartile fara simtire.......apa de ploaie.
Ark
Nu sunt de acord, cartile pot fi ca un invatat... te pot ghida spre anumite cai, chiar daca ele nu spun adevarul absolut.

Va salut!
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: nelu28 din 29 Februarie 2008, 15:11:03
Fiecare om se naºte într-o anumitã concepþie despre viaþã, ºi cei mai mulþi dintre ei rãmân în aceasta pânãla sfârºitul vieþii lor, fãrã sã mai mediteze asupra ei, cu atât mai puþin sã se convingã de corectitudinea sau respectiv de incorectitudinea acesteia. Ei nu cunosc singurul dreptar valabil care este Cuvântul lui Dumnezeu.

A rãmâne credincios tradiþiilor moºtenite face parte din prejudecãþile principale. ªi mulþi dintre acei care îºi îndeplinesc datoriile lor religioase, vor de fapt sã nu mai fie bãtuþi la cap cu Isus Hristos ºi cu subiectele biblice. Un numãr tot mai mare de oameni ajung la concluzia cã au fost induºi în eroare ºi înºelaþi, în politicã ºi în religie, cu sau fãrã Dumnezeu.

Cauza acestei stãri ºi evoluþii este, nu în ultimul rând, în diferitele religii. Desigur, cei mai mulþi oameni sunt sub impresia cã liderii lor religioºi fac totul ca sã-i cãlãuzeascã pe calea cea dreaptã. De la naºtere pânã la moarte oamenii sunt trataþi cu ritualuri ºi ceremonii deºarte, fãrã sã afle vreodatã mesajul de mântuire, fãrã sã trãiascã personal mântuirea ºi fãrã sãgãseascã pacea lãuntricã cu Dumnezeu.

Marile confesiuni creºtine cu structurile lor organizate nu fac excepþie. Toate pãstreazã o aparenþã evlavioasã, dar a sosit vremea când ar trebuie sã accepte ,, proba Cuvântului " , sã accepte sã fie comparate cu unicul standard valabil, care este biserica de la început. A sosit momentul adevãrului! O referire deºartã la Hristos, apostoli ºi Biblie nu ajutã nimãnui. Biserici ºi biserici libere, pânã la grupãrile cele mai mici, folosesc texte biblice care sunt modelate dupã concepþia lor. Aceasta este apoi numitã Unitatea în diversitate. De fapt, creºtinismul tradiþional de astãzi nu mai are nimic comun cu biserica primarã.
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: antoniu din 29 Februarie 2008, 16:32:43
cumva este un subtil atac la libertatea de constinta...sub masca intrebarii ce este DUMNEZEU ?   
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: lylyt_ice din 05 Martie 2008, 02:44:02
 Acum, depinde la care Dumnezeu ne referim...; cel pe care ni-l prezinta scrierile vechi. Anunaki...!!! sau; Spiritul Infinit-Duhul Sfant, Creeatorul universului(lor)...? Eu personal am ajuns ca atunci cand m-a rog la Dumnezeu, nici nu mai stiu cui  m-a rog...de aceea am inceput sa evit cuvintul Dumnezeu in timpul rugaciunii si m-a adresez, numai cu cuvintele; Tata Ceresc, sau Duhul Sfant.Altfel am impresia ca m-a rog barbosilor alora cu tocuri inalte ai Sumerienilor...!
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: nelu28 din 07 Martie 2008, 14:57:00
CitatEu personal am ajuns ca atunci cand m-a rog la Dumnezeu, nici nu mai stiu cui  m-a rog...de aceea am inceput sa evit cuvintul Dumnezeu in timpul rugaciunii si m-a adresez, numai cu cuvintele; Tata Ceresc, sau Duhul Sfant.Altfel am impresia ca m-a rog barbosilor alora cu tocuri inalte ai Sumerienilor...!

Domnul nostru este totul în toate. De aceea El a putut reuni în ,, EU SÎNT " totul, ceea ce El era, este ºi va fi. Dacã comparãm în mod deosebit textele din proorocul Isaia în care este vorba, în mod clar, despre Domnul, Iahveh, care Se prezintã ca fiind Cel dintîi ºi Cel de pe urmã, formînd apoi puntea spre Noul Testament,atunci aºa vorbeºte Mîntuitorul înviat, care va veni din nou: ,, Nu te teme! EU SÎNT Cel dintîi ºi Cel de pe urmã." (Apoc. 1, 17). ,, 'EU SÎNT Alfa ºi Omega, Începutul ºi Sfîrºitul' zice Domnul Dumnezeu, Cel ce este, Cel ce era ºi Cel ce vine, Cel Atotputernic." (Apoc. 1, 8). Înaintea Lui nu a fost nici unul, ºi dupã El nu va mai fi nici unul. Existã doar un singur Atotputernic.

Fiul zice: ,, EU am venit în Numele Tatãlui Meu." (Ioan 5, 43). EL S-a rugat: ,, Tatã, proslãveºte Numele Tãu!" (Ioan 12, 28). Referindu-Se la ai Sãi, El a zis: ,, Am fãcut de cunoscut Numele Tãu oamenilor, pe care Mi i-ai dat din lume." (Ioan 17, 6). Dupã cum se vede, Domnul Se prezintã cu Numele, aºa cum este normal ºi pe pãmînt, numai celor care au o întîlnire personalã cu El, adicã a celor ce au avut într-adevãr o experienþã personalã cu El. Aceasta o vedem în mod deosebit din relatarea despre întoarcerea ºi pocãinþa lui Pavel: ,, El a întrebat: 'Cine eºti Tu Doamne?' EL a rãspuns: 'EU SÎNT ISUS, pe care-L prigoneºti!' " (Fap. 9, 5).

Mai departe El S-a rugat: ,, Sfinte Tatã, pãzeºte-i în Numele Tãu, pe aceia pe care Mi i-ai dat " (Ioan 17, 11). Numele Tatãlui este ºi Numele Fiului. Încã o datã El ne aratã: ,, EU le-am fãcut de cunoscut Numele Tãu, ºi li-L voi mai face" (vers. 26). Aceasta o face El pînã astãzi. EL descoperã Numele Isus. Acolo unde nu este cunoscut Numele acesta în importanþa lui dumnezeiascã, oamenii se aflã într-o tradiþie nebiblicã smeritã.

,, Iatã dar cum trebuie sã vã rugaþi: 'Tatãl nostru care eºti în ceruri. Sfinþeascã-se Numele Tãu' " (Mat. 6, 9). Aºa cum putem vedea, Numele Tatãlui este Numele Fiului, ,,... a moºtenit un Nume" (Evrei 1, 4).

Viaþa veºnicã se aflã numai în Numele Lui (Ioan 20, 31). Iertarea pãcatelor se aflã numai în Numele Lui (Fap. 10, 43). În fond, tot ce face sau tot ce dãruieºte Dumnezeu se înfãptuieºte în Numele lui Isus, în care El Se descoperã. Nici un slujitor al lui Dumnezeu nu foloseºte un titlu sau o formulã, ci întotdeauna Numele. Dupã Cuvîntul Scripturii, aceasta li se potriveºte tuturor credincioºilor: ,, ºi orice faceþi, cu cuvîntul sau cu fapta, sã faceþi totul în Numele Domnului Isus, ºi mulþumiþi prin El, lui Dumnezeu Tatãl" (Col. 3, 17).

Vine ziua în care orice genunchi se va apleca în Numele lui Isus-Iahshua ºi orice limbã va mãrturisi cã El este Domnul-Iahveh (Fil. 2, 10-11).
Titlu: Raspuns: Ce este Dumnezeu?
Scris de: lylyt_ice din 07 Martie 2008, 18:27:11
 IISUS si-a facut aparitia acum 2000 de ani, dar si pina atunci oamenii credeau intr-o putere absoluta si nu numai cei care au fost influentati de scrierile Evreiesti...Dumnezeu este! Da, asta nu contesta nimeni, dar eu nu cred ca cei care au creeat oamenii pe planeta Pamant sunt(este) Dumnezeu(zei), ci sunt numai creeaturi inteligene care au populat aceasta planeta cu o specie bipeda creeata de ei insusi, cu anumite scopuri, lasind sa se creada ca ei sunt adevaratii dumnezei. Dealtfel si in Geneza Biblica tot despre acesti "Dumnezei" se da de inteles. De aceea am spus in mesajul meu precedent ca atunci cind m-a rog. evit orice denumire sau tendinta de personificare mentala, A Lui DUMNEZEU, pentru ca daca m-a gindesc la Dumnezeul(zeii) din Vechiul Testament, automat imi formez o imagine care imi prezinta mental Barbosii Sumerienilor, la care de fapt se refera si Vechiul Testament!!!