Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Evadarea din Matrix - conditii/solutii preliminare (si simple)

Creat de Xanadron, 03 Octombrie 2013, 14:05:01

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

abyss

Totusi... Barbelo, chestiunea asta cu Barbelo/"primul gand" nu e asa simpla. hai sa nu trecem prea repede peste ea. Hai sa o Barbelim si in final vom vedea daca am Barbelit-o bine sau nu. Avem si noi dreptul la un "prim gand"

Ce nu am inteles niciodata a fost in Geneza (si am citit Biblia de mai multe ori candva in tinerete) momentul crearii lui Adam. Fiindca din text par a fi 2 creatii Adamice. Primul Adam, numit si "Prima ființă umană", "Triplul nume androgin" sau "Eternul Eon" si mai apoi un alt adam din lut si altele.

Cap. 1
26.    Şi a zis Dumnezeu: "Să facem om după chipul şi după asemănarea Noastră, ca să stăpânească peştii mării, păsările cerului, animalele domestice, toate vietăţile ce se târăsc pe pământ şi tot pământul!"
27.    Şi a făcut Dumnezeu pe om după chipul Său; după chipul lui Dumnezeu l-a făcut; a făcut bărbat şi femeie.
28.    Şi Dumnezeu i-a binecuvântat, zicând: "Creşteţi şi vă înmulţiţi şi umpleţi pământul şi-l supuneţi; şi stăpâniţi peste peştii mării, peste păsările cerului, peste toate animalele, peste toate vietăţile ce se mişcă pe pământ şi peste tot pământul!"

apoi e scris de celalt adam:
Cap 2
7.    Atunci, luând Domnul Dumnezeu ţărână din pământ, a făcut pe om şi a suflat în faţa lui suflare de viaţă şi s-a făcut omul fiinţă vie.

fiulploii

Da @terraflorin , nu cred ca se poate nega cele ce ai scris dar eu zic nici sa nu dam credit maxim apocrifelor. La urma urmei au aceeasi sursa ca si textele Bibliei , carte care asa cum e ea e cea mai citita , citată si tiparita carte la ora actuala. Si alaturi de apocrife o consider o sursa buna si complementara de informare, sau invers, apocrifele sunt complementare , chiar nu conteaza ordinea.

@abyss , contradictii sunt multe in Biblie daca o iei ca pe un tot-unitar. Eu zic ca nu e greu de vazut ca sunt adunate texte sau transpuse in scris , in cazul Genezei, doua variante de cronologie, variante care dupa parerea mea, s-au intamplat amandoua, in acelasi timp, in acelasi loc, habar nu am deocamdata. Te țin la curent.

   Ce vreau sa zic, sunt entitati, fiinte, nu stiu cum sa le spun, care intra si ies cum vor din Matrix, care introduc sau scot oameni si obiecte. Care e scopul? Banuiesc ca ori pt mentinerea Matricii ori pt diverse experimente.

  @terraflorin  , ai dat de asemenea fiinte prin apocrife?

abyss


terraflorin


Tocmai ce am (re)citit topicul in intregime navigând prin mulțimea șerpuitoare de direcții (clare) de străbătut. Multe au ramas in stand-by si așteaptă răspunsuri... Nu știu de la cine... Matrixul este o iluzie, dar (logic zic eu  he he) și evadarea este o iluzie. Pentru că și OMul ghici ciupercă într-o iluzie ce este... Abyss: ''Hai ca începe....'' Am tot (re)inceput (s-o Berbelesc) si s-a tot luat curentul (ieri/azi) și multe au dispărut din memorie (aia buna sau din aia care ma ciicaneste la cap). O coincidenta desigur... Ideile putine si alea pe care le aveam s-au disipat si alea.  fiulploii: ''ai dat de asemenea fiinte prin apocrife?''. Nu prea am citit (la prima mână) cine știe ce de apocrife si texte gnostice, dar unul s-a tot vehiculat pe aici... Enoch... Enoh...


Enoh ar fi evadat ajutat, dar cine e Enoh pana la urma?.. Zic ăia mai înrăiți și mai vechi in ale scoartei matricei -  că era ''tatăl lui Matusalem'', ''constructorul Marii Piramide'' (după jupân Taqi al-Din bla bla al-Maqrizi din sec. XIV), (Enoh nu al-Maqrizi) cunoscut și ca Saurid, Hermes sau Idris. Si cine stie prin ce mitologii mai apare. În plus, dacă nici cei 10 regișori care au domnit peste 450 de mii de ani nu au ușchit-o pe bune din matrice atunci nu cred ca s-a mai tirat nimeni. Dacă vorba că omului ii e dat în total 120 de ani să trăiască la mitica atunci dacă ai murit înainte de vârsta asta ceva nu ai făcut cum trebuie, deci nu esti copt pentru next level...



Dar dacă asta cu 120 de ani e cu dubiu, alta e mai sigură: nu e adevarat ca folosim doar un procent minuscul din creier, 10 % la 4 %... așa că raționamentele bazate pe asta duc în altă parte (în gard)...



acu parabola gluma cu gardurile ... noi am depasit de mult de sarit cele 99 de garduri din parabola bancu cu nebunii! suntem pe la al 1000-lea...  de fapt este acelasi zid, sarim peste el dar am sapat o groapa pe sub el si tot revenim (prin si pentru diverse idei / planuri de evadare).... ne invartim in jurul cozii.. ca sarpele cel rau-bun, in spate e spitalul de nebuni cu becuri pe alei, in față hăul abisul.. ceva ne atrage inapoi... ceva ce zicem ca e de-al nostru, firesc, acasă... iluzii...



alta parere în gard: multe idei anterioare (de evadare) se bazează pe certitudinea că există o expansiune a Universului!  Dar  universul nu se extinde - coana wiki zice ca ''Tehnic, nici spațiul, nici obiectele din spațiu nu se mișcă. În schimb, metrica care guvernează dimensiunea și geometria spațiu-timpului propriu-zis este cea care se modifică la scară. '' Iluzia extinderii! Asa ca sa evadam din universul-marice trebuie sa ne modificam (sau nu?) metrica interioara ca sa depasim  metrica universului (usor de zis, greu de ... imaginat cum)



Un pic off-topic de la comentariu - nu de la forum (daca e posibil asa ceva)
https://www.syfy.com/syfy-wire/science-behind-the-fiction-humans-as-batteries-as-in-the-matrix-probably-not-gonna-happen

Morpheus explică soluția teribilă la care au apelat mașinile pentru a supraviețui. ,,Corpul uman generează mai multă bioelectricitate decât o baterie de 120 de volți și peste 25.000 BTU de căldură corporală", spune el. Pentru a fi corect, el menționează că această recoltare a energiei umane este combinată ,,cu o formă de fuziune" pentru a oferi mașinilor toată energia de care ar avea nevoie vreodată. Dar mențiunea de fuziune este aproape de aruncat. Mesajul clar aici, însoțit de imagini cu centrale electrice nesfârșite, este că oamenii au fost înrobiți ca sursă de energie pentru stăpânii noștri sintetici. Animatrix confirmă acest punct, menționând o ,,sursă de energie ușor disponibilă, energia termică și cinetică bioelectrică a corpului uman".

Deoarece energia nu poate fi creată sau distrusă, acele calorii convertite nu pot ieși în celălalt capăt pentru ca mașinile să le folosească. Orice energie cheltuită pentru a-și păstra vitele umane în viață este un deficit net. Oricare ar fi energia cinetică sau termică pe care o obțin de pe persoana nudă, cheală și slăbănoasă a lui Neo este neglijabilă în comparație cu energia necesară pentru a-i menține inima să bată și creierul să-i spargă codul și să o dorească pe Trinity.

Chiar dacă mașinile ar fi capabile să utilizeze toată energia produsă de creierul uman, le-ar lua mai mult de trei zile pentru a încărca un iPhone , ceea ce ar lăsa creierului zero capacitatea de a se bucura de tărâmul fantezis pe care l-au creat pentru noi. Nu avem nicio vorbă despre timpul de încărcare al unei santinelă.


Dacă mașinile au vrut cu adevărat să folosească o sursă de energie biologică, există opțiuni mult mai bune decât corpurile umane. Mai mult, ar fi putut construi turle care ajung deasupra cerului ars pentru a obține energie direct de la soare sau ar fi putut folosi energia nucleară fără a fi nevoie să cultive oamenii. Singura explicație reală pentru câmpurile vaste ale corpurilor umane menținute în stază este că mașinile ne-au dorit în viață dintr-un motiv sau altul.

Unii au speculat că ne foloseau capacitatea creierului ca putere de calcul aglomerată. Alții se sprijină pe legile lui Asimov pentru a sugera că, în timp ce mașinile ne doreau să ne îndepărteze pentru a-și putea desfășura treburile, au simțit un imperativ să protejeze umanitatea în ansamblu. Oricare dintre acestea sunt explicații mai bune decât cea a nevoii de energie.







PS - Revin cu Planeta Arhontilor scrisa de un alt tiz de al meu sau de-al bossului initiator al acestui topic prin 2013...




fiulploii

#859
  E o idee, e o explicatie dar care dupa parerea mea, nu trece dincolo de cortina matriciala.

Ipoteza fantastica, ca tot ce se scrie pe forumul acesta:
Zic unii asa, (inca studiez si o sa revin mai amplu) omul de Cro-Magnon avea volumul cutiei craniene mai mare cu vreo 100 de cm cubi decat a omului actual ceea ce inseamna dupa toate standardele stiintifice acceptate azi ca era mult mai destept decat omul actual. Cro-Magnonul nu era uman dar era hominid (nah, descurca-te ) Ceea ce a ajuns la noi ca urme ale civilizatiei lor este ceea ce a ramas dupa cataclismul ce a dus la extinctia lor. Erau periculosi fiindca aveau o cantitate prea mare de un anumit tip de adn. Si dupa, a aparut omul actual, cu capacitate mai redusa , cu diferite culori , tocmai pt a fi dezbinati. Ideea curioasa este ca creatorii au ramas prinsi in matrixul de aici, nu pot iesi , si s-a produs o ruptura intre ei, cei prinsi-cazuti aici si ceilalti , de dincolo de matrix.


terraflorin

Citat din: fiulploii din  20 Octombrie 2022, 12:08:38omul de Cro-Magnon avea volumul cutiei craniene mai mare cu vreo 100 de cm cubi decat a omului
Și Physeter macrocephalus are cel mai mare volum al cutiei craniene, în prezent, dar nu o arde cu gânduri de evadare. Bine, nu ca volum raportat la cel al corpului somatic. Nu cred că ar conta așa mult volumul cutiei craniene, mai este și calitatea (densității) neuronale, mărimea axionilor etc etc și să nu uităm și de celelalte corpuri ale omului mai eterice. După cum zice și Moldovan și alți învățați creierul este doar o interfață între lumea fizică iluzorie și ''lumea'' celorlalte corpuri (materie negativă MN), ce credem noi (știința ''mainstream'') că face creierul se face ''dincolo''.

Citat din: fiulploii din  20 Octombrie 2022, 12:08:38Erau periculosi fiindca aveau o cantitate prea mare de un anumit tip de adn
- Păi nu zice același Moldovan (cu care  nu sunt neapărat de acord, chiar nu am chef acum, plus că era vb să discut despre o altă carte poate mai simplistă) - nu zice Moldovan că recoltarea de C.S. – Corp spiritual tinde (are ca deziderat ideal) spre obținerea ADN-ului cât mai simplist? (că să mă exprim așa mai băbește)


fiulploii

#861
Citat din: terraflorin din  22 Octombrie 2022, 09:19:36Și Physeter macrocephalus are cel mai mare volum al cutiei craniene, în prezent, dar nu o arde cu gânduri de evadare.

He, he, păi e frumos sa amestecam mere cu roşii? Facem "zupă dă creier după balenă"?

Iar părerea lui TVM nu e neaparat corecta sau nu se aplica neaparat la toți ori in vremurile de acum. Si iarasi amestecam lucrurile, eu vorbeam de chestii in viață, TVM vorbeste de chestii gen recoltare si prelucrare după momentul mortii, nu?

Eu is curios doar, ce e asa deranjant ca alt hominid e posibil sa fi fost mai "dăjtept" ca noi , ăştia de azi care, vorba colegului @terraflorin, " o ardem" spre simplitate şi tâmpenie.
  Toate indiciile duc spre concluzia asta iar dependența de tehnologie este tot mai mare iar lipsa ei provoaca sevraj cel putin si izolare sociala. In vest, nu poti plati nimic fara sa ai "divaiz" cu aplicatii.
    Matrixul se extinde si devine tot mai dens. Cum să te mai gandesti la o eventuala evadare?

abyss

Citat din: fiulploii din  20 Octombrie 2022, 12:08:38Zic unii asa, (inca studiez si o sa revin mai amplu) omul de Cro-Magnon avea volumul cutiei craniene mai mare cu vreo 100 de cm cubi decat a omului actual ceea ce inseamna dupa toate standardele stiintifice acceptate azi ca era mult mai destept decat omul actual. Cro-Magnonul nu era uman dar era hominid (nah, descurca-te ) Ceea ce a ajuns la noi ca urme ale civilizatiei lor este ceea ce a ramas dupa cataclismul ce a dus la extinctia lor. Erau periculosi fiindca aveau o cantitate prea mare de un anumit tip de adn. Si dupa, a aparut omul actual, cu capacitate mai redusa , cu diferite culori , tocmai pt a fi dezbinati. Ideea curioasa este ca creatorii au ramas prinsi in matrixul de aici, nu pot iesi , si s-a produs o ruptura intre ei, cei prinsi-cazuti aici si ceilalti , de dincolo de matrix.

Unii zic lucruri destul de interesante care merg pe o linie asemănătoare: Elena Blavatsky, R. Steiner, E. Casey. Despre dezastre din trecut, supraviețuitori, experimente ADN, etc.

Daca nu ma insel

Steiner a spus că de data aceasta nu va fi o anumită
zonă care va supraviețui sfârșitului acestei epoci, ci un număr mic de oameni din fiecare națiune, citând un mecanism care nu poate fi discutat, acum ce vrea să spună? Îmi place când Steiner face asta. nu știu ce vrea să spună, dar dacă nu poate fi discutat, atunci el nu l-a discutat, ceea ce înseamnă că noi nu avem idee, dar el avea cunoștințe profunde și a realizat că a dezvăluit multe lucruri pe care unii nu au vrut să le scoată, legat de aspectul armonic și aspectul sferei spirituale, cu siguranță o mare parte din asta.
Steiner este o figură extraordinară nu doar pentru că este prolific ci și pentru domeniile pe care le-a abordat, în care s-a implicat, creând antroposofia ca o școală publică misterioasă, agricultura biodinamică, eurythmia, școlile Waldorf, vreau să spun, o adevărată... miscare renascentista, el a trăit la înălțimea titlului și a creat si sculptura lui Ahriman, care este forța cu care ne confruntăm în secolul 21 prin intermediul tehnologiei.
Bine, am auzit cu toții de păianjeni.
Dar despre păianjenii lui Steiner?
 acești păianjeni sunt...parte a viziunii pe care o are când se uită în secolul 21.

fiulploii

Probabil păianjenii respectivi sunt "spaiderii și craulerii" folositi in cautare pe net.

abyss

Foarte aproape.
Internetul, transumanismul, cyborgs, inteligența artificiala, transpunerea conștiinței in obiecte/masinarii (vezi Elon Muscă).... tranziția catre viața minerală. Automatoni. Corpuri artificiale, programate genetic și informatic. Control. Ai-uri cu cetățenie. Ai-uri parlamentari. Se întâmplă.

S-a mai întâmplat.

Unii mai demult au atras atenția asupra acestor aspecte pe care le trăim în prezent.

Mai vedem. Sper foarte curând sa pot dezvolta ideea.

Cred ca Matrixu lui Xanadron facea referință la o sfera spirituala inchisa in care trăim mental. Sfere in alte sfere. Vom vedea.

fiulploii

#865
Hai sa presupunem că undeva departe a apărut Viața.  Iar această viață, dpndv este viața minerală. Statică și mobilă adică deplasabilă. Si a devenit inteligentă la un moment dat, cu conștiință. Si a descoperit biologicul. Si a inceput sa experimenteze cu acest biologic, încet încet combinandu-se cu el, un fel de trans...mineralism. Asta ii crea mineralului sa experimenteze o viteză mai mare a timpului, specifica biologicului . Partea proasta e ca cei care erau hibrizi aveau timp de viata scurtat, functie de cantitatea de biologic incorporata.

    Biologicul implantat permitea senzatii si experiente noi care creau dependenta. Si asa a aparut viata biologica care e atrasa de ... mineral artificial, nu?
    Roata vietii se invarte parca capătă un alt sens.

fiulploii

Hai să spun direct că tot "dijeaba".  Evadarea după Matr-icsuri ( apropo, a observat cineva că "matri-arhat" are acelasi inceput cu "matri-x" ) așadar, evadarea după matrix să face atunci când îți dai seama că matrixul e făcut, alcătuit și generat de gânduri.
  Gânduri care se pot manifesta ca unde, corpusculi sau altceva pt care nu găsesc acum cuvinte potrivite.
  Trebuie să ai ori o anumită vârstă ori să îți placă o anumită muzică ca să știi de "bătrânul cu ochii închiși".