Forum RUFOn

Sectiune pentru limba româna => Diverse => Subiect creat de: R. din 03 Octombrie 2013, 20:24:46

Titlu: Cutremure frecvente
Scris de: R. din 03 Octombrie 2013, 20:24:46
Avand in vedere evenimentele produse in ultimele zile in jurul localitatii Izvoarele, Galati, m-am decis sa deschid un topic nou si sa va intreb: care este parerea voastra asupra fenomenului?

"După câteva zile în care localitatea Izvoarele a fost zguduită sistematic de cutremure a căror sursă nu a fost deocamdată stabilită, noi necazuri se abat asupra localnicilor. Oamenii au observat în ultimele ore că apa din puţuri are o culoare ciudată şi un miros nefiresc, motiv pentru care au adus situaţia la cunoştinţa autorităţilor."

Citisem undeva, nu imi amintesc unde, ca defapt apa e plina de sulf, lucru care - impreuna cu celelalte marturii ale locuitorilor (sunete "ciudate"razbind de sub pamant, cutremure verticale) - ma face sa cred ca este vorba de o exploatare in secret a gazelor de sist/petrolului din zona, si nu de efectele inundatiilor din urma cu doua saptamani. Se stie ca in apropiere de aceasta localitate isi desfasoara activitatea o firma care se ocupa cu extragerea resurselor mentionate mai sus, care insa neaga vehement ca ar avea vreo legatura cu fenomenul asta, si ca activitatile lor sunt perfect legale si in conformitate cu toate normele...

Ce credeti? Efecte ale inundatiilor, exploatari secrete ... sau poate vreo civilizatie subpamanteana antica  :-) s-a decis sa iasa la suprafata?
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: mariusvlad din 04 Octombrie 2013, 09:26:32
Ar fi interesant de facut ceva masuratori exacte ale altitudinii zonei si comparate cu datele din trecut, asta daca ele exista bineanteles.
Dupa atatea cutremure zona afectata ar trebui sa se scufunde putin. Da s-ar constata ca dimpotriva, ea s-ar ridica atunci am putea banui o activitate vulcanica. Magma de sub Vrancea ar putea gasi o cale mai scurta spre suprafata acolo unde scoarta e mai subtire.
Nu e o parere de specialist asa ca nu ma huiduiti prea tare.
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: R. din 04 Octombrie 2013, 10:33:57
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Lms5CI1KkMI (https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Lms5CI1KkMI)
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: StarDust din 05 Octombrie 2013, 21:17:38
Noi informatii despre cutremurele din zona Izvoarele - Galati:

http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/moldova-lovita-de-un-nou-cutremur-un-seism-de-3-1-grade-semnalat-la-galati.html (http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/moldova-lovita-de-un-nou-cutremur-un-seism-de-3-1-grade-semnalat-la-galati.html)
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: lylyt_ice din 05 Octombrie 2013, 21:57:54
http://www.romaniatv.net/sunetul-cutremurelor-din-galati-asculta-cum-trosneste-pamantul-video_101346.html (http://www.romaniatv.net/sunetul-cutremurelor-din-galati-asculta-cum-trosneste-pamantul-video_101346.html)
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: R. din 06 Octombrie 2013, 00:10:23
http://www.realitatea.net/roiul-de-cutremure-din-galati-ii-sperie-si-pe-seismologi_1285545.html (http://www.realitatea.net/roiul-de-cutremure-din-galati-ii-sperie-si-pe-seismologi_1285545.html)

Titluri senzationale, presupuneri, ridicat din umeri si nici o informatie noua. Nu este nimeni din Galati pe aici care poate veni cu informatii "de la fata locului"? Marturii ale locuitorilor nu se prea gasesc, iar in parerile/marturiile jurnalistilor si ale asa-zisilor specialisti nu prea am incredere.
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: Urban din 06 Octombrie 2013, 04:45:22
4.44

La 4.36 s-a zgaltait serios Bucurestiul...

Noapte buna!
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: panta_rh_ei din 06 Octombrie 2013, 04:54:14
Bună dimineața.
Dacă tot m-am trezit...despre asta vorbesc și eu. Cam la aceeași ora s-a zgâlțâit serios pământul și pe aici. Atât de serios încât m-am gândit că e mai cuminte să opresc alimentarea cu gaze. A fost(aproape sigur) peste 4 grade R și a durat câteva secunde bune. În relație cu cele de la Izvoarele?
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: Urban din 06 Octombrie 2013, 05:02:07
Da, a avut 5,7 grade Richter si epicentrul la 14 km de Galati.
http://www.realitatea.net/cutremur-de-5-7-in-romania-resimtit-la-bucuresti-l-ati-simtit_1286458.html (http://www.realitatea.net/cutremur-de-5-7-in-romania-resimtit-la-bucuresti-l-ati-simtit_1286458.html)
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: lylyt_ice din 06 Octombrie 2013, 05:05:20
http://www.realitatea.net/cutremur-de-5-7-in-romania-resimtit-la-bucuresti-l-ati-simtit_1286458.html?utm_source=BreakingNews-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb (http://www.realitatea.net/cutremur-de-5-7-in-romania-resimtit-la-bucuresti-l-ati-simtit_1286458.html?utm_source=BreakingNews-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb)
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: Aliosa din 06 Octombrie 2013, 05:24:08
Pe orizontala zdravan rau la etaju 3 in Bucuresti
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: abyss din 06 Octombrie 2013, 10:22:00
Spre rusinea mea am dormit bustean. Ai mei alergau prin casa, care pe sub mese altii pe hol ...
As mentiona un aspect interesant. Cu doua sapt in urma am auzit ca mai multe pers importante din buc. doreau inmare graba sa isi schimbe locuintele cu unele mai sigure la cutremure. Deci se stie ce urmeaza...
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: terraflorin din 06 Octombrie 2013, 10:41:58
Eu l-am simţit, s-a mişcat patul 30 secunde şi mobila a ''tresărit''. Ultimul cutremur l-am simţit la Constanţa acum vreo 3-4 ani.
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: arckadii din 06 Octombrie 2013, 11:03:46
Buna dimineata,

Cutremurul de azi-noapte din Vrancea mai mult ca sigur nu are legatura cu cutremurele din Galati. Este un cutremur de genul celor cu care suntem obisnuiti.
Problema si misterul ramane insa in cazul cutremurelor din Galati. Sunetul ultra-mediatizat care a fost inregistrat in zona Izvoarele, pare mai mult o explozie subterana decat un sunet provocat de miscarea placilor tectonice.
Din ce am observat chiar si satenii au asociat aceste sunete cu cele care vin de la un poligon din apropiere. Sunt lucruri minore dar trecute cu vederea.
Numarul cutremurelor (din presa am inteles ca ar fi fost deja 190 de astfel de miscari in 2 saptamani) este si el surprinzator. Din cunostintele mele, astfel de activitati seismice au loc de obicei in preajma unei eruptii vulcanice iminente, ori din cate stiu, singura zona vulcanica din tara este in Vrancea, si nu este activa de foarte mult timp.
Acum, fara sa intram in teoria conspiratiei, este posibil ca aceste cutremure sa fie provocate artificial?
Si daca da, de ce si de catre cine?

Toate cele bune,

Ark
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: arckadii din 06 Octombrie 2013, 12:10:27
Ca sa fiu mai exact, ceea ce vroiam de fapt sa intreb: este posibil ca intr-adevar extractiile de petrol din zona sa fie cauza acestor cutremure sau este ceva natural?

Ark
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: StarDust din 06 Octombrie 2013, 12:38:37
Nu sunt specialist, dar imi imaginez in subteran mari cavitati (naturale) de mari dimensiuni care se prabusesc rand pe rand slabindu-se astfel structura care tine deasupra cele 3-5Km de pamant. Astfel e posibil sa fie explicabile bubuiturile auzite generate de colapsarea structurilor subterane. Poate ca la un moment dat totul se va linisti si va inceta subit, dar mi-e sa nu cumva sa fie ceva ce precede lucruri mai grave. Sper sa nu fie asa. Am seriose indoieli ca recentul cutremul din Vrancea nu e legat de cele din Galati. Probabil ca miscarile scoartei din zona invecinata au declansat si forte latente ce asteptau sa se elibereze in Vrancea.
Iar daca cutremurele din Galati ar putea fi declansate de activitati umane, chiar nu pot sa ma pronunt, nu sunt un specialist in domeniu.
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: SLEAH19 din 06 Octombrie 2013, 12:50:01
Cutremurele din Galaţi sunt din acelaţi registru cu cele din Italia şi mai nou din Spania:

http://jurnalul.ro/stiri/externe/o-situatie-asemanatoare-celei-din-galati-a-ingrozit-spania-300-de-cutremure-in-30-de-zile-652711.html (http://jurnalul.ro/stiri/externe/o-situatie-asemanatoare-celei-din-galati-a-ingrozit-spania-300-de-cutremure-in-30-de-zile-652711.html)

 
Citat din: SLEAH19 din  20 Aprilie 2013, 21:29:58

..................
Acum un an discutam aici despre ciudata serie de cutremure din Italia  întro zonă în care nu se pomeniseră cutremure niciodată , casele erau contruite încă din evul mediu cu fundaţii care nu luau în calcul posibilitatea cutremurelor iar societăţile de asigurări nu luau în calcul riscul de cutremur . Personal bănuiam atunci că apropierea lui 21 dec 2012 ar putea fi un fenomen generator de miscări telurice.
Acum un an şi colega padme se afla în zona Modena şi atunci când a pomenit de o discuţie cu cineva din Mirandola ( o localitate afectată)  i-am spus că am nişte persoane în acea localitate.
Vreau să fac un arc peste timpul acestui an scurs şi să vă spun că numărul cutremurelor/replici păreau că nu se mai termină ele persistând câteva luni, depăşind în final 1700 ca număr.
.......


   Fiind cutremure de suprafaţă putem aşa la prima strigare să credem că sunt induse de exploatări/explorări petrogazoase dar la o privire de ansamblu trebuie luat în calcul activarea cutremurelor din registrul ,,normal,, de mare adâncime din Pakistan cu replicile foarte puternice şi cel din Vrancea de azi cel mai puternic din ultimii ani, apoi deruta meteorologică care ne anunţă iniţial o toamnă caldă, lungă şi secetoasă, pentru ca din ziua următoare codurile galben portocalii de ploi să se schimbe în 24 de ore mai des decât semaforul.

  Este posibil ca o forţă geofizică majoră, artificială sau naturală să acţioneaze asupra planetei şi ciudat cum până şi NASA intră în şomaj tehnic chiar în această perioadă.
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: Urban din 06 Octombrie 2013, 13:04:22
Poate sunt HAARP.
Cine ar avea interes sa produca un dezastru (victime umane) in Romania?
Ce s-ar intampla daca maine dimineata Romania ar fi tinta unui cutremur de 7.5 - 8.0 grade Richter...?
...si asa mai departe.
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: Arhanghelul din 06 Octombrie 2013, 13:06:43
Link-uri Utile ...

http://www.emsc-csem.org/#2 (http://www.emsc-csem.org/#2)

http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,2916.msg49075.html#msg49075 (http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,2916.msg49075.html#msg49075)

P.S. O fi vreo legatura cu gometa ... aia de sa inverzit langa Marte ... Curiosity ... unde iti plimbi tu ... rotitele ... cap de tinichea ...
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: arckadii din 06 Octombrie 2013, 13:57:10
Tocmai ce am primit stirea asta pe e-mail:
http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/fenomenul-de-langa-bucuresti-care-a-distrus-toate-electrocasnicele-din-peste-100-de-gospodarii.html (http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/fenomenul-de-langa-bucuresti-care-a-distrus-toate-electrocasnicele-din-peste-100-de-gospodarii.html)

Avand in vedere ca acest eveniment "inexplicabil", dupa cum a fost catalogat de protv, a precedat cutremurul, sa existe oare o legatura? Stiu ca pare putin probabil, si se prea poate sa fie doar o coincidenta. Ma gandesc ca poate unii dintre voi, care sunt mult mai stapani pe domeniu ar putea sa gaseasca stirea interesanta pentru subiect. Daca nu, cu scuzele de rigoare, propun sa fie mutata in sectorul stiri diverse, de catre moderatori.

Ark
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: Serban M din 06 Octombrie 2013, 14:03:07
EMP pulse / HAARP sau doar ENEL ?

In orice caz... si eu sunt de parere ca responsabili pentru cutremurul de aseara sunt tot cei care lucreaza 'in umbra' prin subteran la galati. Este foarte posibil ca miscarile de acolo sa activeze zona vrancea !
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: Urban din 06 Octombrie 2013, 14:15:35
E clar, asteptam sa iasa tripozii  :-D
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: R. din 06 Octombrie 2013, 14:40:59
http://www.dcnews.ro/2013/10/cutremurele-din-galati-ar-fi-provocate-de-reactivarea-unei-falii/ (http://www.dcnews.ro/2013/10/cutremurele-din-galati-ar-fi-provocate-de-reactivarea-unei-falii/)

Comentariu:
Citat"De obicei la orice cutremur de mica sau mare adancime se stie ce falii le cauzeaza din experientele anterioare pentru ca zonele active seismic au o anumita ciclicitate, doar la Galati s-a gasit o falie noua. Vedeti ca va cam pute gura, mai bine lasati-o pe aia cu inundatiile. In curand se va arata si o cometa si sigur va cauza si asta alte cutremure tot de suprafata ca si cele de la Galati si ar trebui ca si astronomii sa fie pe faza si sa gaseasca explicatiile cerute de servicii."
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: Serban M din 06 Octombrie 2013, 14:48:32
Citat din: Urban din  06 Octombrie 2013, 14:15:35
E clar, asteptam sa iasa tripozii  :-D

Ironic sau nu ?  :-D crezi ca nu e nimic omenesc in situatia - galati ?!
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: Urban din 06 Octombrie 2013, 15:24:45
Citat din: Sirius13 din  06 Octombrie 2013, 14:48:32
crezi ca nu e nimic omenesc in situatia - galati ?!

Sunt sigur ca nu e nimic omenesc, insa e ceva terestru...ceva se framanta in maruntaiele pamantului.
Au existat asemenea evenimente si in Spania, si in Italia (asa cum bine spunea si SLEAH) si exista peste tot...fenomene care nu sunt intelese de seismologi si care dau peste cap statistici si predictii, teorii si ipoteze.
Ca nu invatam din ele si le privim doar ca pe-o stire asta e partea a doua...
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: nana din 06 Octombrie 2013, 20:40:59
Scuze ca imi bag nasul! Privitor la Spania. Primele miscari serioase au fost acum doi ani. Cutremure ce i-au speriat serios pe localnicii din acea zona. Zvonurile celor mai multi sunt ca distanta dintre cele doua continente, Europa cu Africa se micsoreaza vizibil. Nu stiu care este adevarul, dar cred foarte mult ca Planeta Pamant este intr-o profunda schimbare. Sunt acum ingrijorata de ceea ce se intampla in Romania. Un salut din Madrid!  :-)
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: acme din 07 Octombrie 2013, 00:04:57
Citat din: arckadii din  06 Octombrie 2013, 12:10:27
Ca sa fiu mai exact, ceea ce vroiam de fapt sa intreb: este posibil ca intr-adevar extractiile de petrol din zona sa fie cauza acestor cutremure sau este ceva natural?

Este posibil sa nu aflam niciodata.
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: prodcomb din 07 Octombrie 2013, 08:44:21
Citat din: arckadii din  06 Octombrie 2013, 13:57:10
Tocmai ce am primit stirea asta pe e-mail:
http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/fenomenul-de-langa-bucuresti-care-a-distrus-toate-electrocasnicele-din-peste-100-de-gospodarii.html (http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/fenomenul-de-langa-bucuresti-care-a-distrus-toate-electrocasnicele-din-peste-100-de-gospodarii.html)

Avand in vedere ca acest eveniment "inexplicabil", dupa cum a fost catalogat de protv, a precedat cutremurul, sa existe oare o legatura? Stiu ca pare putin probabil, si se prea poate sa fie doar o coincidenta. Ma gandesc ca poate unii dintre voi, care sunt mult mai stapani pe domeniu ar putea sa gaseasca stirea interesanta pentru subiect. Daca nu, cu scuzele de rigoare, propun sa fie mutata in sectorul stiri diverse, de catre moderatori.

Ark

Întreruperea nulului de lucru al transformatorului (de mică putere şi situat pe un stâlp) care alimentează consumatorii respectivi duce la distrugerile arătate; sunt mii de cazuri similare întâmplate de-a lungul timpului. De vină este furnizorul de electricitate.
Este una din coincidenţele cu cutremurele de pământ.
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: alx din 07 Octombrie 2013, 12:52:45
http://www.ziare.com/stiri/cutremur/specialistii-au-gasit-cauza-cutremurelor-din-galati-afla-care-este-1260981?utm_source=Newsletter__Ultimele_24h&utm_medium=&utm_campaign=newsletter_99094 (http://www.ziare.com/stiri/cutremur/specialistii-au-gasit-cauza-cutremurelor-din-galati-afla-care-este-1260981?utm_source=Newsletter__Ultimele_24h&utm_medium=&utm_campaign=newsletter_99094)
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: Arhanghelul din 07 Octombrie 2013, 13:04:58
Citat din: alx din  07 Octombrie 2013, 12:52:45
http://www.ziare.com/stiri/cutremur/specialistii-au-gasit-cauza-cutremurelor-din-galati-afla-care-este-1260981?utm_source=Newsletter__Ultimele_24h&utm_medium=&utm_campaign=newsletter_99094 (http://www.ziare.com/stiri/cutremur/specialistii-au-gasit-cauza-cutremurelor-din-galati-afla-care-este-1260981?utm_source=Newsletter__Ultimele_24h&utm_medium=&utm_campaign=newsletter_99094)

Citat:
"O alta ipoteza analizata este cea a efectului inundatiilor. "Este vorba despre efectul apei asupra activitatii seisimice, si anume in momentul retragerii apelor apare asa-numita seismicitate indusa. Deci poate influenta seismic si faptul ca ati avut o inundatie aici", a explicat seismologul."

http://www.ziare.com/stiri/cutremur/specialistii-au-gasit-cauza-cutremurelor-din-galati-afla-care-este-1260981?utm_source=Newsletter__Ultimele_24h&utm_medium=&utm_campaign=newsletter_99094 (http://www.ziare.com/stiri/cutremur/specialistii-au-gasit-cauza-cutremurelor-din-galati-afla-care-este-1260981?utm_source=Newsletter__Ultimele_24h&utm_medium=&utm_campaign=newsletter_99094)

Citat 2:
"Fracturarea hidraulică poate cauza seismicitate indusă care se manifestă ca evenimente microseismice sau microcutremure. Magnitudinea acestor evenimente seismice este foarte mică şi nu poate fi detectată la suprafaţa terenului, cu toate că, în mod obişnuit, cele mai mari microcutremure au magnitudini de – 1.6 Mw. Detectarea acestor microcutremure se face prin înregistrări cu seismometre de înaltă rezoluţie, amplasate în sonde de monitorizare, la diverse adâncimi.

În procesele de injecţie a apelor uzate în strate acvifere saline se utilizează fracturarea hidraulică pentru a mări capacitatea acestor straturi să primească o cantitate mai mare de ape uzate. Şi în cadrul acestor operaţiuni, care sunt în legatură cu exploatarea gazelor de şist, pot fi produse microcutremure, cele mai mari magnitudini înregistrate până în prezent fiind de 3,3 Mw.

Serviciul Geologic al Statelor Unite (USGS) a înregistrat şi raportat cutremure induse de activitatea umană, incluzând fracturarea hidraulică, atât pentru exploatarea gazelor de şist, cât şi pentru injecţia apelor uzate, în diverse localităţi. După datele USGS dintr-un total de peste 40.000 de sonde de injecţie a apelor uzate rezultate în cadrul operaţiunilor pentru petrol şi gaze, numai într-un număr extrem de mic au fost induse cutremure, care nu s-a resimtit la suprafaţa terenului, unele fiind foarte greu detectate de seismometre performante.

O comisie de investigaţie a British Columbia Oil and Gas a raportat 38 de cutremure cu magnitudini cuprinse între 2,2 şi 3,8 pe scara Richter, ce au avut loc în zona Horn River Basin, înregistrate în perioada 2009 – 2011. Aceste cutremure au fost cauzate de fluidele de injective în timpul fracturării hidraulice, în vecinătatea unei falii pre-existente."

http://www.infogazedesist.eu/fracturarea_hidraulica_si_microseismicitatea.html (http://www.infogazedesist.eu/fracturarea_hidraulica_si_microseismicitatea.html)
http://www.infogazedesist.eu/images/substantele%20folosite.jpg (http://www.infogazedesist.eu/images/substantele%20folosite.jpg)
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: mm din 07 Octombrie 2013, 22:05:26
  Au fost prezentate deja in acest topic un numar (cam acelasi) de ipoteze privitoare la "roiul" de cutremure de la Izvoarele. Si un numar suficient de semne de intrebare au fost exprimate aici. Deoarece am constatat ca unii inclina sa dea crezare unor trambite oficiale, doresc sa intaresc un pic cele spuse deja (in celalalt topic).

  Fara sa fim specialisti, putem gandi si cu propriile noastre capete. "Roiul" de cutremure este o formulare -gasesc eu- cu totul disperata in a justifica originea "naturala" a exploziilor subterane (cam noua pe zi) efectuate de operatori umani, dar despre care nu trebuie sa stie tot natul.
  Situatie identica si la fel cu a "secretelor militare". Intrucat originea artificiala a "cutremurelor" de la Izvoarele a transpirat in diverse feluri chiar si din presa si din comportamentul oficialitatilor (dovezi indirecte trecute deja in revista aici pe forum; vezi: http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,3900.1920.html (http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,3900.1920.html) ), ramane doar intrebarea (pusa deja de @fiulploii) ca dece se incearca ascunderea lor?  De ce? In primul rand pentru ca tzine - dovada numarul relativ mare de persoane care cred in explicatiile oficiale. In al doilea rand, pantru ca (deducem si din acest caz) ca unele tehnologii/afaceri (importante) au devenit /au fost introduse/ in categoria secretelor (militare).
   Vorbim deja de ani buni de capacitatile unor puteri -mai mult sau mai putin devoalate de tugulanii de pe net- de a produce cutremure, ploi, secete si alte evenimente climato-geofizice (pe baze perfect stiintifice enuntate -si realizate unele- de catre Teslea). Faptul ca nu se predau la scoala aceste tehnologii nu inseamna ca ele nu exista deja (si ca nu-s folosite).

  Voi reaminti cele cateva dovezi (unele prezentate deja aici pe forum) ce conduc la ideea "cutremurelor" provocate pe cale tehnologica.
  -  In primul rand, chiar si pentru noi nespecialistii, este bine stiut ca un cutremur natural nu se repeta de 300 de ori in acelasi loc de cativa km patrati! Un cutremur, cu definitie cu tot, este un bun comun al nostru al tugulanilor si nu un bun confiscat de specialistii seismicieni. Ei doar studiaza (de ani de zile) dar nu pot dovedi ca stiu cauza cutremurelor, ci doar presupun si ei pe baza unor inregistrari prelucrate cu niste algoritmi, in virtutea unor ipoteze de calcul. In general, explicatiile seismicienilor se datoreaza unor ipoteze pur mecanice (la care ne pricepem si noi mecanicii un pic). Cauzele invocate ale cutremurelor sunt: subductia placilor tectonice, frecarea (cu socuri) intre peretii faliilor, gaurile de sub pamant (de ex. miniere, saline, etc.), alunecari de teren, activitati umane (explozii de ex.) si, ... cam atat.
  Pe scurt: nu exista cutremure, percepute de oameni, in numar de 300 in trei saptamani, pentru ca nu asta e definitia cutremurului.
  -  Balbaielile specialistilor, ca prim exemplu un citat pe care l-am mai reprodus: ,,Clar nu este vorba despre cutremure. Ar putea să fie pungi cu apă, sau cu gaz, nu neapărat gaz metan sau de sondă. Poate să fie și o pungă de aer care este împinsă de un lichid și duce la o presiune care creează microfisuri sau chiar fisuri. În momentul în care iese la suprafață acest gaz, ce o fi el, se aud bubuituri, pentru că sparge o rocă mai densă și se eliberează energia", a spus Mihail Diaconescu, cercetător în cadrul Institutului de Fizică a Pământului.
  Un alt citat din www.presagalati.ro (http://www.presagalati.ro) (28 sept. 2013), cu acelasi specialist:
Reamintim că în această dimineaţă a avut loc la Prefectura Galaţi şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, unde s-a analizat situaţia de la Izvoarele. La şedinţă a participat şi Mihai Diaconescu, cercetător în cadrul Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, care a făcut o prezentare a zonei din punct de vedere seismic, precizând că un rezultat preliminar al investigaţiilor specifice va fi disponibil în circa două săptămâni, după o analiză comparativă a datelor culese din teritoriu. Cercetătorul a subliniat că, în opinia sa, este aproape exclusă existenţa unor caverne, date fiind straturile extrem de bine consolidate ale scoarţei în regiune, iar alunecările de teren sunt puţin probabile întrucât zona este terasată corespunzător.  
  Prin urmare, este exclus sau improbabil: sa fie cutremure, sa fie caverne, alunecari, etc. Pai ce-a mai ramas din cauzele posibile -dupa parerea specialistilor- decat activitatea umana (de prospectare, facut gauri in pamant, explozii in put, fracturari hidraulice, etc.)? Intrucat problema era mai pe la inceputurile ei (primele trei zile de dupa 23 sept.), specialistilor le-a scapat porumbelul din gura - ca nu sunt cutremure!! Ca dupa aia au dat-o la intors, e altceva.
  -  Exemplul (dat aici pe forum) al "roiului de cutremure" de la gura unui unui fluviu din Spania este fff probabil tot o explorare a unui subsol de gaze (ca la Mangalia) caci cel mai improbabil cutremur este intr-o depunere de tip mlastinos, pe de o parte, pe de alta parte probabil ca li se aplica si tugulanilor spanioli spalarea creierului.
  -  Explozii "cutremuratoare" au semnalat calugarii manastirii Putna, citat:
Fără acordul Mănăstirii Putna, o firmă de prospecţiuni geologice desfăşoară explozii subterane controlate cu dinamită, care afectează pânza freatică din jurul sfântului lăcaş, unde îşi odihneşte somnul de veci domnul Ştefan cel Mare şi Sfânt.
Călugării Mănăstirii Putna au blocat activitatea firmei geologice SC Prospecţiuni SA din Bucureşti care caută prin explozii controlate hidrocarburi şi gaze de şist. Călugării au descoperit că unele izvoare sau fântâni din jurul mănăstirii au fost poluate uşor cu hidrogen sulfurat în urma prospecţiunilor geologice. Apa potabilă pentru mănăstire şi comuna Putna poate fi afectată datorită prospecţiunilor geologice cu dinamită.
Adresa:
http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2013/06/20/prospectiuni-dupa-gazele-de-sist-langa-manastirea-putna-video/ (http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2013/06/20/prospectiuni-dupa-gazele-de-sist-langa-manastirea-putna-video/)
  Pai, ce vreti mai clar de atata? Sa ne spuna calugarii la ce adancime au fost detonate incarcaturile cu dinamita (5-10m, scrie mai josul paginii)? Sau poate n-au fost dinamite ci socuri hidraulice? Pe aceeasi pagina gasim o expunere mai mult decat clara a tehnologiei folosite si de catre cine si cine a dat aprobarea prospectiunilor la Obcinile bucovinene.
  -  Azi am urmarit la TV concluzia seismologilor: e "roi de cutremure" fratilor! La inceput nu erau totusi cutremure. Roi poate fi.
  -  Oficialitatile daca nu neaga prospectiunile macar se fac ca nu stiu de existenta lor, pe principiul ca daca nu se spune la TV sau in presa, inseamna ca nu e prospectiuni in Romania. In plus autoritatile se folosesc din plin de asentimentul/cooperarea seismologilor ca e cutremure si gata, au ascuns informatiile de atentia tugulanilor. Cu asta am ajuns sa intelegem ca e un principiu de lucru: ca orice informatie, daca e "ascunsa" de presa (colaboratoare cu puterea), informatia nu exista si gata!
  In felul acesta putem intelege ca orice informatie "importanta" (ce ne afecteaza pe noi tugulanii) este trecuta in regim de secret "militar". Puterea face ce vrea ea, asta e regula, democratia fiind doar un basm frumos.
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: Nox din 07 Octombrie 2013, 22:23:44
Nu sunt specialist în domeniu, dar logica o am la purtător. Două evenimente corelate nu sunt neapărat într-o relație de cauză-efect, iar dacă sunt trebuie demonstrat. Ce s-a scris mai sus pleacă de la (cam) multe presupuneri...

P.S. Vă spune ceva harta asta?

(http://www.infp.ro/uploads/cms_media/seismicitatea_romaniei/romplus.jpg)
Sursa imaginii: infp.ro (http://www.infp.ro/uploads/cms_media/seismicitatea_romaniei/romplus.jpg)
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: Aliosa din 07 Octombrie 2013, 22:42:10
Citat din: Nox din  07 Octombrie 2013, 22:23:44
Nu sunt specialist în domeniu, dar logica o am la purtător. Două evenimente corelate nu sunt neapărat într-o relație de cauză-efect, iar dacă sunt trebuie demonstrat. Ce s-a scris mai sus pleacă de la (cam) multe presupuneri...

P.S. Vă spune ceva harta asta?

(http://www.infp.ro/uploads/cms_media/seismicitatea_romaniei/romplus.jpg)
Sursa imaginii: infp.ro (http://www.infp.ro/uploads/cms_media/seismicitatea_romaniei/romplus.jpg)
Curios este ca au incetat cutremurele in ambele zone de mai bine de 24h . Au luat baietzi o pauza de sapat sau habar nu avem cum si ce face mama natura  :wink: .  Doamne ajuta .
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: Nox din 07 Octombrie 2013, 22:45:06
Cutremure au fost, sunt și vor fi. Toată zona are activitate seismică (mai mică sau mai mare). Cutremure au fost și înainte să se inventeze (presupusele) tehnologii provocatoare de seisme.

P.S.
Lectură suplimentară
http://www.infp.ro/seismicitate-locala/seismicitatea-romaniei (http://www.infp.ro/seismicitate-locala/seismicitatea-romaniei)
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: roxaline din 08 Octombrie 2013, 00:31:12
Nu pot sa nu remarc ca intre 45 si 46 lat este cea mai mare "agitatie". Insa .. am o intrebare . de ce gaura aia neagra acolo pe harta?
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: mm din 08 Octombrie 2013, 00:50:41
CitatCe s-a scris mai sus pleacă de la (cam) multe presupuneri...
P.S. Vă spune ceva harta asta?
Da, spune ca acele puncte rosii se intampla in ani de zile, asa in general, nediferentiat pe magnitudini dar nu spune ca 300 de puncte rosii nu se pot intampla, in acelasi punct argilo-mocirlos de pe harta, in 3 saptamani! Nu trebuie sa fi specialist ca sa inregistrezi niste cutremure (masinile o fac automat) caci oricum nu ai nici o responsabilitate, nici sa determini/dovedesti cauza lor si nici sa le prevezi. Utilitatea seismologilor mie imi pare destul de relativa. Desi, momentan, ca sa zici ca alba-i neagra, le este de folos (i)responsabililor si asta nu-i deloc o presupunere. Desigur, pentru unii e mai comod sa accepte "varianta oficiala", emisa special pentru creiere de tugulani, decat sa oboseasca la cautarea "nespuselor" /ascunselor/ din "varianta of.". 
  Nu este deloc o presupunere faptul ca in mass media nimeni nu-si asuma raspunderea pentru prospectiunile (de gaze de sist), care se fac conform contractelor existente (dar nepublicitate in aceeasi mass media, desi afecteaza aproape toata massa de tugulani). Cineva le-a semnat totusi. Cineva a semnat si pentru (concesiunea si) exploatarea aurului romanesc (nu numai RM), pe nimica, de catre firme straine, in paralel (camuflat) cu "prospectarea" interminabila, de vreo zece ani incoace, in vreme ce motii cersesc din poarta in poarta (prin intreaga lume de data asta). Le-a cantarit cineva camioanele de "probe" (citeste filoane), le-a masurat cineva dimensiunile exploatarilor de suprafata largite in acesti ani? 
  Daca urmarim mass media, rezulta ca nu se fac, efectiv, niciunde, nici un fel de prospectiuni pentru gazele de sist, in Romania, ceea ce este o minciuna indusa, sugerata, intentionata. Minciuna asta nu e o presupunere, totusi.
  Nu mi se pare deloc o presupunere ca niste calugari de Voronet au blocat prospectiunile. Nu cred ca acesti calugari mint si ei ca televizorul.
  Etc.
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: fiulploii din 08 Octombrie 2013, 02:33:44
  O intrebare la care poate stie cineva raspunde :
     In Spania si Italia in zonele unde au fost roiurile de cutremure  :-D exista vreo baza militara? Ca observ ca in Romania este o baza militara care nu se prea stie ce face sau cine o foloseste de fapt.
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: Nox din 08 Octombrie 2013, 06:11:57
Citat din: roxaline din  08 Octombrie 2013, 00:31:12
Nu pot sa nu remarc ca intre 45 si 46 lat este cea mai mare "agitatie". Insa .. am o intrebare . de ce gaura aia neagra acolo pe harta?

Nu e o "gaură neagră" (per se) ci sunt foarte multe cerculețe negre îngrămădite. Harta are rezoluție mică, iar densitatea cutremurelor care au loc la o adâncime de peste 50 de km (cerculețe negre, vezi legenda) este foarte mare.
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: StarDust din 08 Octombrie 2013, 09:29:33
Citat din: fiulploii din  08 Octombrie 2013, 02:33:44
  O intrebare la care poate stie cineva raspunde :
     In Spania si Italia in zonele unde au fost roiurile de cutremure  :-D exista vreo baza militara? Ca observ ca in Romania este o baza militara care nu se prea stie ce face sau cine o foloseste de fapt.

Cel putin in Spania ar exista un depozit de gaze naturale, gaze care sunt pompate si stocate in roca, a carui activitate a fost temporar oprita pana la stabilirea adevaratelor cauze ale cutremurelor.

http://stirileprotv.ro/stiri/international/fenomen-inexplicabil-in-spania-peste-139-de-cutremure-au-avut-loc-in-ultimele-10-zile.html (http://stirileprotv.ro/stiri/international/fenomen-inexplicabil-in-spania-peste-139-de-cutremure-au-avut-loc-in-ultimele-10-zile.html)
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: fiulploii din 08 Octombrie 2013, 13:13:51
 In Romania se pare ca baza aia militara a fost modernizata dupa '90. O fi functionala?  :roll:
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: arckadii din 08 Octombrie 2013, 17:27:40
De ce cutremurele au loc in special noaptea? Stie cineva?


Ark
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: arckadii din 08 Octombrie 2013, 18:56:17
Legat de zona din imediata apropiere a Izvoarele:

http://www.antena3.ro/romania/ce-apare-pe-google-earth-langa-epicentrul-cutremurelor-din-galati-ce-inseamna-acele-cercuri-230339.html (http://www.antena3.ro/romania/ce-apare-pe-google-earth-langa-epicentrul-cutremurelor-din-galati-ce-inseamna-acele-cercuri-230339.html)

Si iata si coordonatele exacte: 45°34'37.07"N,27°54'50.75"E. Din ce vad, pare o tinta militara? Nu ma pricep foarte bine, si sper sa ma luminati voi.

Ark
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: Arhanghelul din 08 Octombrie 2013, 19:03:48
S-a discutat aici:

http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,3900.msg84812.html#msg84812 (http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,3900.msg84812.html#msg84812)
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,3900.msg84845.html#msg84845 (http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,3900.msg84845.html#msg84845)
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,3900.msg84855.html#msg84855 (http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,3900.msg84855.html#msg84855)
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,3900.msg84858.html#msg84858 (http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,3900.msg84858.html#msg84858)

Se pare ... ca RufoN a devenis sursa informationala ... "agentie de informatii" ..
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: arckadii din 08 Octombrie 2013, 19:22:02
Citat din: Arhanghelul din  08 Octombrie 2013, 19:03:48
S-a discutat aici:

http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,3900.msg84812.html#msg84812 (http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,3900.msg84812.html#msg84812)
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,3900.msg84845.html#msg84845 (http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,3900.msg84845.html#msg84845)
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,3900.msg84855.html#msg84855 (http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,3900.msg84855.html#msg84855)
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,3900.msg84858.html#msg84858 (http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,3900.msg84858.html#msg84858)

Se pare ... ca RufoN a devenis sursa informationala ... "agentie de informatii" ..

Da, nu e prima oara cand presa "preia" informatii de pe aici... In ceea ce priveste discutiile din topicul celalalt, my bad, nu le-am vazut. Mi se paruse interesant articolul si ma gandeam ca are legatura cu subiectul. Multumesc pentru clarificari Arhanghelul.

Ark
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: fiulploii din 08 Octombrie 2013, 20:43:09
Citat din: Arhanghelul din  08 Octombrie 2013, 19:03:48
S-a discutat aici:

Se pare ... ca RufoN a devenis sursa informationala ... "agentie de informatii" ..

Citat din: arckadii din  08 Octombrie 2013, 19:22:02
Da, nu e prima oara cand presa "preia" informatii de pe aici...

Stati linistiti ca nu de pe RUFOn preia presa informatii ci de pe Lovendal.  :lol:  Am mai spus  asta, articolele de pe lovendal sunt copiate aproape cuvant cu cuvant si asta pentru ca sunt in acelasi stil catastrofic si mai ales acolo nu se incearca discutii cat de cat stiintifice asa cum sunt ele pe aici.
  De exemplu
  http://www.lovendal.ro/wp52/langa-epicentrul-unui-cutremur-din-galati-pe-harta-google-earth-se-pot-observa-niste-cercuri-misterioase-au-legatura-ele-cu-toate-cutremurele-din-galati/ (http://www.lovendal.ro/wp52/langa-epicentrul-unui-cutremur-din-galati-pe-harta-google-earth-se-pot-observa-niste-cercuri-misterioase-au-legatura-ele-cu-toate-cutremurele-din-galati/)

Pariu ca o sa apara peste cateva zile si articolul de azi cu dacii care au fost primii crestini ai Europei?  :lol: Zic si io....
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: Arhanghelul din 08 Octombrie 2013, 21:49:48
Citat din: fiulploii din  08 Octombrie 2013, 20:43:09
Stati linistiti ca nu de pe RUFOn preia presa informatii ci de pe Lovendal.  :lol:  Am mai spus  asta, articolele de pe lovendal sunt copiate aproape cuvant cu cuvant si asta pentru ca sunt in acelasi stil catastrofic si mai ales acolo nu se incearca discutii cat de cat stiintifice asa cum sunt ele pe aici.
  De exemplu
  http://www.lovendal.ro/wp52/langa-epicentrul-unui-cutremur-din-galati-pe-harta-google-earth-se-pot-observa-niste-cercuri-misterioase-au-legatura-ele-cu-toate-cutremurele-din-galati/ (http://www.lovendal.ro/wp52/langa-epicentrul-unui-cutremur-din-galati-pe-harta-google-earth-se-pot-observa-niste-cercuri-misterioase-au-legatura-ele-cu-toate-cutremurele-din-galati/)

Pariu ca o sa apara peste cateva zile si articolul de azi cu dacii care au fost primii crestini ai Europei?  :lol: Zic si io....

Aparent ... off topic : Cred ca ... este corect ... si lovendale ... sa citeze sursa (sursa este mm pentru noi rufonisti) ...

"ATENTIE! Toate articolele cu sigla "EXCLUSIV" sunt create/traduse de acest site si nu pot fi copiate pe alte site-uri decat cu acordul administratorului acestui site (E-mail: lovendal@lovendal.ro). In caz contrar, se va face plangere la host-ul acelor site-uri, precum si la gestionarul de domenii (.ro, .com, .net, .org etc.) pentru suspendarea acelor siteuri ca urmare a incalcarii drepturilor de autor." Duminica, 6 Oct 2013

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Citat din: mm din  04 Octombrie 2013, 12:48:40
  @Arhanghelul, poligonul la care ma refeream anterior e cel de la coordonatele: 45o 34' 33,7" N; 27o 54' 51,84" E si vizibil in poza.

Citat din: Arhanghelul din  04 Octombrie 2013, 13:16:59
Da ... ai dreptate .

(http://www.rufon.org/forum/index.php?action=dlattach;topic=3900.0;attach=19105;image)

Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: Arhanghelul din 08 Octombrie 2013, 22:05:04
Profetule ... @fiulploii
http://www.lovendal.ro/wp52/dacii-erau-deja-crestini-inainte-de-cucerirea-romana-imparatul-roman-si-pagan-traian-a-vrut-sa-cucereasca-dacia-pentru-ca-era-un-bastion-al-crestinismului/ (http://www.lovendal.ro/wp52/dacii-erau-deja-crestini-inainte-de-cucerirea-romana-imparatul-roman-si-pagan-traian-a-vrut-sa-cucereasca-dacia-pentru-ca-era-un-bastion-al-crestinismului/)

Sa-i multumim ... ca stirea nu este incadrata la ... Exclusiv sau  http://www.lovendal.ro/wp52/despre-copyright-premiera-pe-internet-si-exclusiv-secretele-lui-lovendal/
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: StarDust din 08 Octombrie 2013, 23:48:04
Citat din: arckadii din  08 Octombrie 2013, 17:27:40
De ce cutremurele au loc in special noaptea? Stie cineva?


Ark

Asta ma tot intreb si eu. Daca ar fi doar zgomotele subterane, ar fi explicabil ca aceste sunete sa fie percepute f. usor noaptea cand toate activitatile cotidiene sunt intrerupte si orice zgomot cat de mic e perceput usor. Se pare ca atat cutremurele cat si sunetele se intensificau pe perioada noptii, cel putin eu asta am retinut, si ma tot intreb de ce... mie imi scapa motivul, sau explicatia.
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: arckadii din 09 Octombrie 2013, 13:03:54
@StarDust

Sa fie oare vorba de influenta Lunii? Din cate stiu si-au mai pus si altii problema asta dar nu au reusit sa demonstreze nimic. Exemplu aici: http://news.nationalgeographic.com/news/2005/05/0523_050523_moonquake.html (http://news.nationalgeographic.com/news/2005/05/0523_050523_moonquake.html)

Totusi, parca prea toate cutremurele au loc in principal noaptea. Si in 1977 spre exemplu, tot la 21:22 s-a produs... si in Japonia cutremurul acela de 8.9 pe Richter, tot noaptea. Ma rog, exemplele sunt multe. Si asa, ca fapt divers, acum 8 ore s-a produs un cutremur de 4.9 grade in Japonia, tot noaptea, la 01:06:16.10 UTC.[/size]

[/size]Ark
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: alx din 09 Octombrie 2013, 14:10:10
Fara nici o legatura...  :-D
http://m.ziare.com/stiri/cutremurele-din-vrancea-prevestite-de-o-broasca-testoasa-seismologii-o-monitorizeaza-zilnic-video-1261391 (http://m.ziare.com/stiri/cutremurele-din-vrancea-prevestite-de-o-broasca-testoasa-seismologii-o-monitorizeaza-zilnic-video-1261391)
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: Xanadron din 09 Octombrie 2013, 16:02:18
Cu meteorologii e cam la fel cu seismologii astia suciti (in toate directiile posibile).

Uite de ex. hal de afirmatie: "Paradoxul încălzirii globale: răcire planetară" :lol:
...aici: http://ro.stiri.yahoo.com/%C3%AEntre-o-iarn%C4%83-co%C5%9Fmar-%C5%9Fi-%C3%AEnc%C4%83lzirea-global%C4%83-072119889.html (http://ro.stiri.yahoo.com/%C3%AEntre-o-iarn%C4%83-co%C5%9Fmar-%C5%9Fi-%C3%AEnc%C4%83lzirea-global%C4%83-072119889.html)

La fel de putina incredere (spre zero) am deci in orice afirmatie a oricarui "savant" din ambele categorii.

Ce-i drept, animalele sint un "seismograf" sensibil, dar pentru asta ar fi necesara o supraveghere complexa, serios finantzata-n primul rind - si noi ce ne facem daca-s bani doar pentru proiectarea de autostrazi niciodata terminate? Sau nici macar incepute... :|
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: roxaline din 09 Octombrie 2013, 16:24:48
Alte variante

http://www.vrn.ro/vasluieni-vreti-sa-patiti-ca-ei (http://www.vrn.ro/vasluieni-vreti-sa-patiti-ca-ei)
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: roxaline din 09 Octombrie 2013, 17:16:48
Citat din: fiulploii din  08 Octombrie 2013, 20:43:09
Stati linistiti ca nu de pe RUFOn preia presa informatii ci de pe Lovendal.  :lol:  Am mai spus  asta, articolele de pe lovendal sunt copiate aproape cuvant cu cuvant si asta pentru ca sunt in acelasi stil catastrofic si mai ales acolo nu se incearca discutii cat de cat stiintifice asa cum sunt ele pe aici.
  De exemplu
  http://www.lovendal.ro/wp52/langa-epicentrul-unui-cutremur-din-galati-pe-harta-google-earth-se-pot-observa-niste-cercuri-misterioase-au-legatura-ele-cu-toate-cutremurele-din-galati/ (http://www.lovendal.ro/wp52/langa-epicentrul-unui-cutremur-din-galati-pe-harta-google-earth-se-pot-observa-niste-cercuri-misterioase-au-legatura-ele-cu-toate-cutremurele-din-galati/)

Pariu ca o sa apara peste cateva zile si articolul de azi cu dacii care au fost primii crestini ai Europei?  :lol: Zic si io....

Profetie .. profetie .. :D  ref lovendal.

http://www.antena3.ro/romania/ce-apare-pe-google-earth-langa-epicentrul-cutremurelor-din-galati-ce-inseamna-acele-cercuri-230339.html (http://www.antena3.ro/romania/ce-apare-pe-google-earth-langa-epicentrul-cutremurelor-din-galati-ce-inseamna-acele-cercuri-230339.html)
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: Aliosa din 09 Octombrie 2013, 18:17:39
Citat din: arckadii din  09 Octombrie 2013, 13:03:54
@StarDust

Sa fie oare vorba de influenta Lunii? Din cate stiu si-au mai pus si altii problema asta dar nu au reusit sa demonstreze nimic. Exemplu aici: http://news.nationalgeographic.com/news/2005/05/0523_050523_moonquake.html (http://news.nationalgeographic.com/news/2005/05/0523_050523_moonquake.html)

Totusi, parca prea toate cutremurele au loc in principal noaptea. Si in 1977 spre exemplu, tot la 21:22 s-a produs... si in Japonia cutremurul acela de 8.9 pe Richter, tot noaptea. Ma rog, exemplele sunt multe. Si asa, ca fapt divers, acum 8 ore s-a produs un cutremur de 4.9 grade in Japonia, tot noaptea, la 01:06:16.10 UTC.[/size]

[/size]Ark
Parerea mea , e vb de campul magnetic al pamantului , care este mai relaxat pe partea intunecata a globului si probabil scoarta se poate misca mai in voie si din nou , probabil se accelereaza punctul culminant in care se produce ruperea :P . Eu unul alta explicatie logica:D nu am gasit .
Oricum multe cutremure majore au avut loc in timpul zilei, dar daca faci o analiza , ai dreptate sunt mai multe noaptea decat ziua, fie ele mari sau mici ca intensitate .
Titlu: Re: Cutremure la concurs : cine anunta primul :))
Scris de: fiulploii din 09 Octombrie 2013, 18:49:00
@Arhanghelul si @roxaline

         E o eroare de apreciere la adresa capacitatilor de previziune  :lol: E doar observarea destul de indelungata a saitului respectiv cu observarea in paralel a stirilor alarmiste anteniste si nu numai  :-D
         Saitul respectiv e o delectare pentru mine si o sursa pentru redactorii antenisti care preiau de-a gata diverse  :lol:
       
         Daca vrea cineva sa se binedispuna ii recomand de exemplu comentariile de la stirea cu cercurile si cutremurele: orice alta varianta in afara de cea care zice ca acolo armata - nu a noastra si nici cea geto-daca  :-D - lucreaza la reptile este falsa din start.
        Si in plus, sunt acuzati rufonistii  ca au modificat postarea colegului @mm ca sa para ca a fost inaintea informarii autorizate astrale a lovendalului.
        Ce minte hodinita au unii  :lol:
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: Nox din 09 Octombrie 2013, 21:22:59
Referitor la faptul dacă au loc mai frecvent noaptea sau nu cutremurele la noi.

Am făcut o mică analiză și datele indică altceva.
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: mm din 10 Octombrie 2013, 01:41:43
  Multumesc @roxaline! Cu acest link ai facut lumina in problema "cutremurelor de sist". Imi retrag parerea ca toata mass media ne minte (constant) pentru ca din presa locala mai razbate si adevarul. Se pare ca numai mass media centrala minte si "diversioneaza".
  Felicitari publicatiei Vremea noua si Cezarei Mironica pentru excelentul articol (care - indirect - ii dovedeste de mincinosi diversionisti pe seismicieni, pe TV-urile centrale si pe toti sefii care raspund - pasa-mi-te - de tara si de treaba asta cu (cyclon)gazele de shest).

  A iesit la iveala adevarul ca la Schela exista o turla Chevron si evident este ca ea nu se afla acolo ca sa se lase admirata de tugulanii locali ci ca sa functioneze-fractureze. De aceea au crapat casele satenilor din Izvoarele si li s-a stricat apa din fantani.
  Traim o faza noua a razboiului impotriva pacii. [Impotriva celor pasnici, mai exact.] Fara avertizare, fara declaratii, se trece direct la atac, pe tacute, direct la interes si se neaga in acelasi timp ca acest atac se intampla.
.
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: panta_rh_ei din 11 Octombrie 2013, 22:38:05
Autoritățile cu scaun la cap, sistează explorările/exploatările cu risc seismic după producerea unui singur cutremur, pentru că specialiștii lor nu joacă după cum le cântă nu știu cine. Conform articolelor din dreapta paginii,  stăm pe o pernă de gaze. Prin urmare, toată lumea își ia sondele-n cârcă și le-nfig în mioriticul plai, că  suntem băieți buni. Toată lumea fericită. Ne rămân și nouă lacrimile pe obraz  :cry: . Da' ni le șterg rușii. Și ucrainienii. Vor să importe gaze de la noi  :-o  :-o  :-o  . Mai primim la schimb și vize pentru SUA (asta seamănă cu vrabia de pe gard). Adio lacrimi  :-D .

http://www.energyreport.ro/index.php/2013-energie-regenerabila/2013-stiri-energie-regenerabila/2013-energie-hidro-si-geotermala/961-nu-doar-fracturarea-hidraulica-pentru-gaze-de-sist-ci-si-forajul-dupa-energie-geotermala-provoaca-cutremure-elvetienii-au-simtit-o-din-nou-pe-pielea-lor (http://www.energyreport.ro/index.php/2013-energie-regenerabila/2013-stiri-energie-regenerabila/2013-energie-hidro-si-geotermala/961-nu-doar-fracturarea-hidraulica-pentru-gaze-de-sist-ci-si-forajul-dupa-energie-geotermala-provoaca-cutremure-elvetienii-au-simtit-o-din-nou-pe-pielea-lor)

Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: Ganditorul din 12 Octombrie 2013, 11:52:26
Citat@StarDust

Sa fie oare vorba de influenta Lunii?

Cu siguranta DA - cu conditia ca Luna sa-si focalizeze influenta numai asupra comunei Izvoarele din Jud Galati prin acel sistem de cercuri, ce par a fi o tinta .
Cea mai tare faza (si gafa)  ar fi ca acele imagini cu cercuri de pe Google Earth sa fie difuzate de pe satelitul care ne-a luat ca tinta pe frecvente foarte joase (iar noi sa fim fericitii utilizatori care am imortalizat fenomenul inainte ca cei interesati sa stearga urmele magariei )  :evil:
Si totusi "Cineva, acolo sus, ne iubeste"
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: StarDust din 12 Octombrie 2013, 12:36:14
Asa cum Luna provoaca mareele, e posibil sa aiba anumite influente si asupra scoartei terestre. Teoretic aceste forte ar fi maxime cand Luna ar fi situata la perigeu iar forta ei gravitationala ar fi maxima asupra zonei de scoarta terestra indreptata spre ea. Astfel ar fi posibil ca unele zone aflate sub tensiuni cum ar fi cele ale faliilor sa fie putin "ajutate" de atractia lunii si sa cedeze. Dar nu cred ca e vorba de asa ceva in cazul cutremurelor din Izvoarele-Galati.
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: Ganditorul din 12 Octombrie 2013, 22:42:33
Ipoteza este interesanta si justa. Am vrut sa subliniez faptul ca "perimetrul" Izvoarele e prea mic ( ...si singular ) pentru manifestarea unei influente atat de mari .
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: fiulploii din 13 Octombrie 2013, 03:47:11
  Daca luam ca baza activitatea mocnita a Supervulcanului din SUA la care adaugam Popocatepetl , Spania , Italia si Romania - deocamdata- se poate oare trage o concluzie cam pe unde va fi urmatoarea locatie cu roiuri de cutremure?  :|
  Zic si eu ...
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: Arhanghelul din 13 Octombrie 2013, 08:55:51
Citat din: fiulploii din  13 Octombrie 2013, 03:47:11
  Daca luam ca baza activitatea mocnita a Supervulcanului din SUA la care adaugam Popocatepetl , Spania , Italia si Romania - deocamdata- se poate oare trage o concluzie cam pe unde va fi urmatoarea locatie cu roiuri de cutremure?  :|
  Zic si eu ...

NU ... vad SuperVulcanul ... in rest ... asa esteM ...

http://earthquakes.volcanodiscovery.com/?L=30 (http://earthquakes.volcanodiscovery.com/?L=30)
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: fiulploii din 13 Octombrie 2013, 12:53:14
Daca apesi optiunea sa iti arate toti vulcanii apar si aia cu verde  :-D asa zis ''linistiti'' si cgiar in inima parcului ai un triunghi verde.
  Daca luam in calcul ceea ce s-a postat pe aici din presa cum ca solul parcului creste/dospeste cu 8 inchi/an si ca toti specialisti sunt de acord ca el va exploda insa nu se poate prezice cand , eu ma gandeam la o eliberare de tensiune de acolo de-a lungul unei artere  a Pamantului .  Citind prin rapoartele din presa acolo in 'meriga, a luat nastere conceptul de roiuri de cutremure inregistrandu-se parca intr-o zi cca 300 de cutremure la acest parc.
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: acme din 15 Octombrie 2013, 08:36:16
Din concluziile preliminare ale INFP:
"Dintre cauzele antropice se evidentiaza clar posibilele fenomene de tasare diferetiala a terenurilor, datorate exploatarii de petrol si gaze pe cele trei domuri ale structurii petrolifere Independenta pe care se afla amplasate si localitatile Izvoarele si Slobozia Conachi. Activitatea veche de exploatare pe aceasta structura cit si actualele sonde de extractie amplasate spre est, in zona localitatilor Negrea si Schela pot fi avute in vedere cauze antropice de modificare a suprafetei terenului."
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: jean din 15 Octombrie 2013, 22:36:54
Tocmai a fost cutremur la Bucuresti acum cateva secunde. La etajul sapte s-a simtit destul de bine.
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: arckadii din 15 Octombrie 2013, 22:57:38
Citat din: jean din  15 Octombrie 2013, 22:36:54
Tocmai a fost cutremur la Bucuresti acum cateva secunde. La etajul sapte s-a simtit destul de bine.

Da. Si la mine s-a simtit dar usurel, desi e ultimul etaj. Eu estimez directia de miscare Est-Vest. Cica 4.9 a fost. Din Vrancea.

Ark
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: Nox din 15 Octombrie 2013, 23:00:01
M 4.8 - ROMANIA - 2013-10-15 19:33:12 UTC (22:33:12 EEST)
http://www.emsc-csem.org/Earthquake/earthquake.php?id=339296 (http://www.emsc-csem.org/Earthquake/earthquake.php?id=339296)

P.S. Btw, ora de pe forum e cu DST off (+2 ore față de UTC)
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: roxaline din 15 Octombrie 2013, 23:33:58
Citat din: jean din  15 Octombrie 2013, 22:36:54
Tocmai a fost cutremur la Bucuresti acum cateva secunde. La etajul sapte s-a simtit destul de bine.

Nu l-am simtit ( et 6 din 8, zona Pta Victoriei ). Doar pisica a luat-o razna la momentul respectiv si m-am uitat la ora. 2 min anterior miscarii.
Titlu: Re: Cutremure - cu hohote - frecvente
Scris de: Xanadron din 16 Octombrie 2013, 09:11:49
Il ascult chiar acu' pe cutremologul Radulian si ma crucesc:
"Cind vine un cutremur dupa altu' - ca asta de 4,7 grade dupa ala de 5.5 - noi, specialistii, vorbim de un shoc dublu".

...Profund panseu, nu credeti? :-D

Ce ne-am face deci noi, profanii, fara ei-savantii?! :-P
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: mm din 16 Octombrie 2013, 23:09:58
  Dumnealor, specialistii seismicieni, au pus-o de mamaliga destul de clar (si am urmarit fazele respective) cu ocazia celor trei sute de cutremure naturale (de falie), desfasurate in trei saptamani la Izvoarele, GL. De remarcat un raport al acestor specialisti:
http://www.infp.ro/uploads/news/2013/raport_08.10_INCDFP.pdf (http://www.infp.ro/uploads/news/2013/raport_08.10_INCDFP.pdf)
in care se recunoaste ca seismele de la Izvoarele [pag. 3] s-au produs pe o linie perpendiculara pe falie (!!), si nu de-a lungul faliei cum ar fi fost normal!
De curand, acesti "specialisti" se autocontrazic din nou, publicand un alt raport, in care apar alte falii noi, inventate ad-hoc (zic eu) ca sa fie (totusi) paralele cu directia (de dispunere a epicentrelor) "cutremurelor" si perpendiculare pe faliile stiute pana ieri: 
http://www.infp.ro/uploads/news/2013/raport_15.10.2013.pdf (http://www.infp.ro/uploads/news/2013/raport_15.10.2013.pdf) 
  Se naste intrebarea: de ce nu le-au aratat de la inceput? Pentru ca probabil "le-au dedus".

  In legatura stransa cu aceeasi problema, directorul Institutului de Geologie a fost eliminat din functie pentru ca a publicat (defectuos - fara sa intrebe probabil) rezultatele cercetarilor de la Izvoarele. [Unde se infiintase o comisie care sa ingroape cauzele cutremurelor.] Nu stiu ce a publicat directorul institutului geologilor, probabil a spus adevarul. Amanunte in linkul:
http://www.romaniatv.net/director-general-al-institutului-geologic-al-romaniei-a-fost-demis_103209.html (http://www.romaniatv.net/director-general-al-institutului-geologic-al-romaniei-a-fost-demis_103209.html)
  Prin urmare exista, ca si continuare a seismelor de la Izvoarele (si din alte localitati de-ale patriei), exista niste "seisme" si la nivelul de specialistilor (de notorietate), la nivelul publicarii (comunicarii cu tzugulanii), la nivel social (vezi antrenamentele jandarmeriei cu publicul de la Pungesti, VS, redate totusi azi la TV, efectuate cu ocazia aducerii unei instalatii Chevron de foraj la 3000 m, pentru gaze de shest), la nivel tehnic, politic, etc. Bolovanul asta cu gazele de shest se rostogoleste... poate lumea se trezeste.
.
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: fiulploii din 16 Octombrie 2013, 23:24:16
Citat din: mm din  16 Octombrie 2013, 23:09:58
 
  In legatura stransa cu aceeasi problema, directorul Institutului de Geologie a fost eliminat din functie pentru ca a publicat (defectuos - fara sa intrebe probabil) rezultatele cercetarilor de la Izvoarele. [Unde se infiintase o comisie care sa ingroape cauzele cutremurelor.] Nu stiu ce a publicat directorul institutului geologilor, probabil a spus adevarul. Amanunte in linkul:


Poate din cauza ca la concluzii scrie asa:
Având în vedere presiunea mare din partea mass-media în legătura cu o
posibilă influenţă a exploatărilor de petrol în diferite zone geografice ale ţării
propunem includerea în procedura de aprobare a exploatării/extracţiei a
monitorizării seismice în zona respectivă pe întreaga durată acestor procese
.

Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: horia2008 din 16 Octombrie 2013, 23:44:00
Citat din: horia2008 din  24 Septembrie 2013, 00:06:28
Citat din: Xanadron din  13 Septembrie 2013, 19:57:21
...Si tot asa, da' ma tem ca s-o-nsera.
Voi nu va treziti totusi in fiecare dimineata cu senzatia ca ati aterizat din greseala p-o planeta nebuna? :| :martiansmile: :fullmoon:
O sa mai reiau postul zeu zenului uber allesului, care poate fi completat inca cu multe aspecte gen, ca de, viata e complexa...., de data asta la nivel national
Constat ca lupta se inteteste in tara asta, ai de au pierdut-o - de buni ce au fost; ai de-au venit - niste ticalosi aaa cel mai cinstit :-o
ce mai vor frate?? au dus tara de rapa!! ce mai e de furat? ca altceva n-au facut... la ce se inghesuie? nu inteleg... sau nu pentru ei;  pai ai de-i pun cat de disperati poa' sa fie??
sau? va rog
Pecum ziceam, reiau....
Foame mare, disperare asemenea, da in panica....
Directorul Institutului Geologic al Romaniei (IGR), Stefan Marincea a fost demis, probabil, ca urmare a unui raport preliminar al Institutului Geologic al Romaniei care includea, intre posibilele cauze ale fenomenelor de instabilitate a terenului din zona Izvoarele - Slobozia Conachi si exploatarea de petrol si gaze in regiune.
Omul, totusi, director al Institutului Geologic al Romaniei (IGR) adica, este discreditat de catre cineeee?, de V.V. Ponta panglicarul mitoman, mascariciul din fruntea celui mai cinstit guvern
CitatCu cateva ore inainte de aparitia informatiei demiterii directorului IGR, premierul Victor Ponta le atrasese atentia ministrilor fata de "tot felul de indivizi exaltati care, ca sa apara la televizor, vin cu tot felul de prostii si baga panica in oameni". (hotnews.ro)
si de catre lacheul ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica, Mihnea Costoiu care zice
Citat"Sunt miscari tectonice, nu se pune problema de altceva, nu se pune problema unor afectari sau existentei unui alt motiv al cutremurelor, exploatari petroliere si asa mai departe, este conceptual imposibil, tehnic imposibil", a declarat ministrul Costoiu, la Institutul National Pentru Fizica Pamantului. hotnews.ro (http://www.hotnews.ro/stiri-esential-15809456-ministrul-costoiu-despre-cutremurele-din-galati-sunt-miscari-tectonice-nu-pune-problema-exploatarile-petroliere-fie-motiv-este-tehnic-imposibil.htm)
pentru conformitate Costoiu este licentiat (cu studii aprofundate!!) de inginerie economica  :roll:(inginerie? economie? cal sau magar?) si se exprima in sensul ca este conceptual imposibil, tehnic imposibil :-o :-o
WTF?!?!?!? nu mai prididesc sa acopere cu mizerie derapajele de la directia impusa??

L.E.
vad ca s-a mai postat pe subiect in timp ce editam...



Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: NASTASE MIHAIL din 02 Noiembrie 2013, 23:49:27
Roi de cutremure au fost si in Islanda si in Israel, in aceasta perioada.
La noi parca nu au mai fost in atitea locuri.
Cit sint din astea mici e bine.
Posibil sa izbucneasca vreun vulcan pe undeva? Posibil.
Magma e totusi unitara sub pamint. Pungile de magma au legatura intre ele. Nu sint izolate cum avem impresia.
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: Arhanghelul din 03 Noiembrie 2013, 00:25:39
http://www.antena3.ro/romania/ambasada-sua-ii-avertizeaza-pe-americanii-care-vin-in-romania-cu-privire-la-riscul-producerii-unui-cutremur-devastator-233321.html (http://www.antena3.ro/romania/ambasada-sua-ii-avertizeaza-pe-americanii-care-vin-in-romania-cu-privire-la-riscul-producerii-unui-cutremur-devastator-233321.html)
http://romania.usembassy.gov/acs/disaster_preparedness.html (http://romania.usembassy.gov/acs/disaster_preparedness.html)

:-o :? :-o
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: mm din 03 Noiembrie 2013, 18:13:33
  O relativ buna sursa de informare despre cutremure prin explorare gasim intr-un ziar serios:
http://www.zf.ro/zf-24/intrebari-esentiale-despre-gazele-de-sist-ce-sunt-cum-se-extrag-ce-chimicale-sunt-folosite-ce-resurse-are-romania-si-cata-nevoie-are-de-gazele-neconventionale-11532737/ (http://www.zf.ro/zf-24/intrebari-esentiale-despre-gazele-de-sist-ce-sunt-cum-se-extrag-ce-chimicale-sunt-folosite-ce-resurse-are-romania-si-cata-nevoie-are-de-gazele-neconventionale-11532737/)
  Prezentarea este una "neutra" si nu prea face legatura cu seismele locale localizate pe 5 km2. Dar putem (sub)intelege cate ceva. Exista cateva informatii interesante aici, precum:

" Perimetrul.... şi se întinde pe suprafaţa judeţeleor Vaslui, Galaţi şi Bacău. "
  Exact zonele pe unde oamenii au sute de cutremure sau au "antrenamente" cu politia, etc.

"Chevron a luat acest perimetru de la compania Regal Petroleum, firmă care a fost deţinută de omul de afaceri Frank Timiş (pe Furiş), părintele proiectului Roşia Montană."
  Fara cozi de topor nu poti taia padurea, se stie. Acuma-s drujbele la putere.

" Săparea sondelor de explorare Popeni-1, Siliştea-1 şi Păltiniş-1 de către Chevron Romania Exploration and Production SRL se va face în localităţile Găgeşti, Pungeşti şi Baceşti din judeţul Vaslui. " 
  Pungasii ar putea trage la Pungesti, cum ar fi si normal.

  " 10. Cine forează sondele pentru Chevron?
Prospecţiuni, compania controlată de omul de afaceri Ovidiu Tender, a luat ,,radiografii" în scoarţa terestră pentru Chevron în zona Bârlad acum doi ani de zile, iar în prezent face aceste poze în subteran pentru aceeaşi companie în regiunea Dobrogea, în localităţi precum Adamclisi, Costineşti şi Vama Veche. Compania utilizează dinamita sau maşini care trimit vibraţii în pământ. "

  Deci stim si cine si pe unde "ne lucreaza". Si de unde se vor auzi proteste, probabil.
  Pentru ca financiarul sugereaza ideea prospectiunilor silentioase, ne prezinta si tehnica asociata - niste banale autocamioane:
http://www.zf.ro/zf-24/cum-arata-masinariile-de-30-de-tone-care-zguduie-pamantul-la-constanta-in-cautarea-de-gaze-de-sist-galerie-foto-11614014 (http://www.zf.ro/zf-24/cum-arata-masinariile-de-30-de-tone-care-zguduie-pamantul-la-constanta-in-cautarea-de-gaze-de-sist-galerie-foto-11614014)
  La 20 m nu le auzi. Dar unda de soc penetreza totusi pana la 6.000 m adancime...
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: mm din 09 Noiembrie 2013, 19:43:27
  Deoarece din simplu automatism monitorizez subiectele discutate deja, am dat si peste un posibil avantaj pe care satenii din Izvoarele l-ar putea avea de la forajele Chevron: incalzirea caselor. Link:
http://www.presagalati.ro/apa-calda-la-o-fantana-din-izvoarele/46278.html (http://www.presagalati.ro/apa-calda-la-o-fantana-din-izvoarele/46278.html)
  In caz ca lucrurile vor evolua pe aceeasi linie, se intrevede posibilitatea incalzirii caselor cu "agentul termic" din fantana bisericii din localitate. Niste tevi si niste calorifere se mai gasesc. Probabil este vorba despre independenta termica (energetica) despre care ne vorbeau sefii nostri.
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: roxaline din 10 Noiembrie 2013, 16:56:07
LA Sibiu au intrat in curtea omului, duminica dupa amiaza ( adica azi ) cei de la Prospectiuni S.A. si au inceput sa pregateasca ce au nevoie sa detoneze explozibilul .. ca ei sunt in cautare de gaze de sist.


Willy Schuster ( de cautat profilul sau pe FB, scrie, pune poze cu situatia lui acum, incearca sa-i opreasca pe respectivii sa detoneze explozibilul in curtea lui ):
"Casa mea este inconjurata de ISP Security si discuta intre ei sa ma bata cand ies din curte fiindca am adunat cablurile gasite pe terenul meu si le-am adus acasa. Prospectiuni SA nu se da inapoi de la mai multe acte criminale !"

So .. nu conteaza proprietatile , oamenii etc. Dar .. o sa avem muuulte cutremure. Multe!

Primul o sa inceapa Banatul? http://www.youtube.com/watch?v=1SouNoivmaI#t=3368 (http://www.youtube.com/watch?v=1SouNoivmaI#t=3368)
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: roxaline din 18 Noiembrie 2013, 11:46:36
M-am prins cum e cu cresterea PIB pe cap de locuitor. Suntem deja in curs de a rezolva problema: o sa ramana mai putini si ce mai ramane din PIB o sa se imparta la foarte putini. So .... o sa fim bogati, foarte bogati, exceptional de bogati.

Avem si "norocul si intelepciunea si claritatea de a merge direct la tinta" http://m.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/chevron-va-fora-perpendicular-pe-falia-seismica-vidraru-snagov-shabla-14770 (http://m.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/chevron-va-fora-perpendicular-pe-falia-seismica-vidraru-snagov-shabla-14770)

Si vom fi extrem de bogati .. in cutremure.

- Nature, iulie 2013 - Titlu interesant: Productia de energie cauzeaza mari cutremure in US

Este un articol despre 3 ( TREI) studii publicate in Science in ziua respectiva.
Nah .. ca "ma contrazice" articolul; eu scrisesem de o crestere de cca 5 ori a numarului de cutremure si intr-unul dintre studii de spune "de aproape 10 ori", de la 21 cutremure pe an la un maxim de 188 in 2011. Ouch ..

Cel de-al doilea studiu spune ca cel putin jumatate dintre cutremurele cu magnitudine peste 4,5 care au lovit interiorul SUA au fost in zona puturilor / zona de injectare. Se mai mentioneaza ca studii anterioare au aratat "o legatura intre fracturarea hidraulica si cutremurele din zonele respective. Dar Ellsworth [ cercetatorul] sustine ca aceasta tehnologie controversata - ce foloseste fluide la inalta presiune pentru a fractura rocile si a elibera gazul natural- nu a produs niciodata un cutremur mai mare de 3.6. Cercetatorul crede ca nu fracking-ul in sine ci reinjectarea apei folosite la fracking este cea care a dus la cresetrea numerului de cutremure de mai mare intensitate.".

In traducere libera .... avem 2 "surse" de cutremure doar de la joaca cu gazele de sist!!
- cele de pana in 3,6 cauzate de fracturarea efectiva
- cele mai mari de 4,5 cauzate de injectarea din nou in pamant a apei folosite in procesul de fracturare.
+
La astea ar mai fi de adaugat cutremurele noastre, neaose, romanesti, cutremure ce pot duce la diverse probleme cu puturile respective.
+
Si ar mai fi de adaugat efectele cutremurelor mari, petrecute pe alte meleaguri ( scrie in articol ce si cum).

Nu-i asa ca este exceptional de linistitor? Vom fi bogati , foarte bogati ... in cutremure. Avand in vedere ca "toti" romanii au casele asigurate si "toti" locuiesc in case si nici unul in cladirin inalte, toate constructiile din Romania "respecta" cele mai inalte standarde de siguranta si concureaza cu tehnologia de constructie folosita in Chile sau Japonia, "toate" scolile noastre sunt "perfect dotate" sa reziste la cutremure de peste 7 , putem sta linistiti, nu? Si sa ne bucuram de bogatia de cutremure.

http://www.nature.com/news/energy-production-causes-big-us-earthquakes-1.13372 (http://www.nature.com/news/energy-production-causes-big-us-earthquakes-1.13372)
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: terraflorin din 18 Noiembrie 2013, 12:16:46
Citat din: roxaline din  18 Noiembrie 2013, 11:46:36
o sa fim bogati, foarte bogati, exceptional de bogati.
o sa fim bogati, foarte bogati, exceptional de morţi.  :-o
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: mm din 22 Noiembrie 2013, 02:06:55
Documentar despre exploatarea gazelor de sist in Romania (http://www.youtube.com/watch?v=7XoBAAwh3F4#)
  Un mic rezumat cu gaze de sist. Oamenii de rand se lupta cu caracatita, trimisa pe capul lor de insasi conducerea tarii. In ultima vreme, in Vrancea e cate un cutremur zilnic (aproape), fapt neobisnuit, si de aceea usor de pus in legatura cu forajele pentru gazele de sist. Se pare ca "micile cutremure", provocate cu aceste foraje neclasice, amplifica de la distanta activitatea seismica din Vrancea.
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: fiulploii din 25 Noiembrie 2013, 21:11:57
un rezumat ilustrat din primul numar al revistei Science Uncovered
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: roxaline din 01 Ianuarie 2014, 23:26:56

via FB

CitatSOS IZVOARELE – Un sat pe marginea prapastiei, un sat amutit... Raport vizita Izvoarele, 28.12.2013.
January 1, 2014 at 6:38pm

In drumul de intoarcere de la Pungesti, am decis sa dam si pe la Izvoarele, de unde nu mai vine de multa vreme nicio stire, decat din relatarile facute de Mirela Barladeanu.

Dupa ce am incarcat un portbagaj cu sticle de apa de cumparat, bunul cel mai de pret la Izvoarele, am purces cu oaresce emotie catre acest loc atat de greu incercat in ultimele luni. Cand am patruns in sat, un sat de campie aliniat in lungul unui drum asfaltat, nu mare ne-a fost uimirea sa constatam ca pe strada principal nu ardea niciun bec. Bezna totala! Doar luminile din casele oamenilor se zareau ici si colo. Pe strazi, nici macar caini zgribuliti. Un adevarat oras fantoma. O atmosfera de sfarsit de timp...

Am ajuns la Mirela Barladeanu acasa, una din foarte putinii oameni din sat care mai vorbeste despre ceea ce s-a intamplat acolo, incepand cu sfarsitul lui septembrie 2013, cand a inceput roiul de cutremure si calvarul izvoranilor. Dup ace ne-a aratat toate crapaturile mai severe ale casei, a carei consolidare o finalizase la scurt timp inainte sa inceapa cutremurele, Mirela a inceput sa ne povesteasca, cu disperare in glas, povestea comunitatii ei.
Multe dintre lucruri le stiam deja din presa sau din relatarile ei de pe facebook, insa am aflat si multe lucruri care ni s-au lasat cu greutate mare pe inimca (mie mi-a trebuit ceva vreme sa decantez experienta de la Izvoarele). Discutia noastra destul de nestructurata a trecut prin mai multe subiecte, de la asigurarile pe case, care nu se mai fac, zona fiind declarata calamitata (lucru infirmat, se pare de autoritati, insa sustinut cu tarie de asiguratori), iar cauza cunoscuta printer asiguratori este...de natura antropica...

Ce ne-a intristat cel mai tare a fost povestea legata de tacerea comunitatii: dintr-un sat de cca. 1500 de oameni, doar 3 persoane, printer care si Mirela Barladeanu, mai indraznesc sa spuna ceva. Restul, la inceput un numar considerabil, nu mai indraznesc sa vorbeasca cu presa, nu mai vorbesc despre problemele lor, multi de teama primarului, care ameninta, ca si la Pungesti, ca le taie ajutoarele sociale. Alta categorie de oameni care tac sunt cei care lucreaza la sonde si care nu vor sa isi piarda locul de munca...eternal scuza...Preotul, care la inceput fusese vocal, a schimbat placa si o acuza pe Mirela Barladeanu, in timpul slujbelor, ca inflameaza comunitatea. Nici batranul care a avut interventia puternica si acuzatoare la adresa Petrom-ului, care a spus alb pe negru de faptul ca se injecteaja "o saramura" in sol (se pare ca este un fost sondor), nea Costica, daca am retinut bine, nu mai vorbeste nimic despre fenomenul Izvoarele (care nu e nici pe departe unul natural).

Mirela ne-a mai spus ca a fost izolata de primar si de oamenii sai si catalogata drept "nebuna satului", care umbla cu "zvonuri alarmiste ca sa sperie lumea". Mai mult, fiul de 18 ani al Mirelei a fost batut de fiul unui consilier local, fiind necesara spitalizarea lui pentru 5 zile. Mirela banuieste ca aceasta bataie brutala s-a vrut un semnal de alarma pentru ea, ca sa renunte la orice initiativa de a discuta cu presa si alti activisti din tara despre acest subiect. O sa atasez si documentele medicale ale acestuia.

Intre timp, in casa cumnatei primarului produs o prabusire de teren, producand o groapa considerabila intr-una din camere. Desi a fost o stire in presa centrala imediat dupa ce a avut loc prabusirea, la presiunile primarului, nici femeia nu mai vorbeste despre acest lucru. Se pare ca vor veni sa ii astupe gaura din casa...si problema va fi astfel musamalizata...pana la urmatoarea prabusire.

Au fost discutii legate de stramutarea localitatii, dar cand au vazut ca oamenii se impotrivesc, discursul primarului s-a schimbat, renuntandu-se, cel putin temporar, la aceasta solutie, sustine Mirela.

Intre timp, dupa cum stiti, apa a fost contaminata, in ciuda faptului ca autoritatile mincinoase sustin cad oar apa de la doua case plus cea de la scoala si biserica, si s-a delimitat o zona calamitata, unde au avut loc mai multe alunecari de teren. Casa Mirelei Barladeanu se afla in acest perimetru, situat in centrul satului. Bineinteles, nimeni nu mai primeste nicio autorizatie de constructive si nu se mai cumpara/vinde nicio casa in zona, datorita situatiei de calamitate. Se pare si ca echipajele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta sunt inca prezente in zona, desi autoritatile sustin ca ar fi parasit zona, ca sa ii linisteasca pe oameni si sa ii faca sa creada ca starea critica a trecut.

Intre timp, o firma de foraje pentru apa a sapat si a dat de apa la 1 metru adancime, ceea ce implica un pericol foarte mare de scufundare a satului, sau a unor parti ale acestuia. Mirela se teme ca topirea zapezilor ar putea fi fatala comunitatii. Temerile ei sunt sustinute si de articolul din ziarul Buna Ziua Iasi din 30 decembrie, pe baza discutiei cu un cunoscut geology de la Universitatea Al. Ioan Cuza din Iasi: http://www.bzi.ro/dezvaluirile-unui-cunoscut-profesor-de-la-cuza-un-dezastru-natural-ar-putea-lovi-iasul-409719 (http://www.bzi.ro/dezvaluirile-unui-cunoscut-profesor-de-la-cuza-un-dezastru-natural-ar-putea-lovi-iasul-409719)

Dupa cum probabil stiti, la Izvoarele, pasarile satenilor mor pe capete. Mirelei i-au murit subit doi catelusi. Mai mult, Mirela acuza simptome asemanatoare celor din Gasland, deoarece continua sa foloseasca apa de la fantana din curte (deoarece familia sa nu dispune de mijloace pentru a cumpara apa necesara). Mai ia apa de la dispensarul satesc, unde se pare ca apa este mai buna.

Initial, cand apa a inceput sa isi schimbe aspectul, pe marginea galetii ramanea un strat alb. Buletinul de analize care nu a fost dat publicitatii indica valori ridicate ale nitratilor, niritilor, amoniacului, precum si prezenta hidrogenului sulfurat. Paul Iurea are acest bulletin. Am luat si noi doua mostre de apa: una de la Mirela din curte, din fantana sapata la peste 20 de metri adancime, unde apa era foarte buna pana la sfarsitul lui septembrie. Apa este extrem de tulbure, are suspensii in ea, unele de culoare maronie, si arata foarte ciudat. De asemenea, mirosul este unul extrem de ciudat, intapator. Cea de la dispensar are un aspect normal si e inodora, insa Mirela ne spune ca nici aceea nu este buna.

De asemenea, primarul a promis ca se vor face analize la fiecare fantana...lucru care, bineinteles, nu s-a intamplat...
Dupa cum banuiesc ca puteti concluziona si singuri, situatia de la Izvoarele este una extrem de grava! Pe langa musamalizarea ordinara a situatiei de catre autoritatile locale, judetene si nationale, ceea ce ne-a surpins neplacut este absenta oricarei reactii a comunitatii, desi le-au murit pasarile si recunosc ca apa nu mai este buna.

Oamenii sunt intimidate si se exercita presiuni enorme asupra lor. Mai mult, spectrul disparitiei satului sau al stramutarii sale ii paralizeaza pe oameni, care se simt neputinciosi (si nici nu inteleg, probabil, gravitatea problemei, deoarece li s-a ascuns sistematic adevarul si nu a ajuns nimeni sa faca informare in sat).

Intrucat era noapte, nu am putut sa vedem locatia sondei presupuse a fi explorat gaze de sist (unii spun ca ar fi fost o sonda de petrol care a facut fracturare hidraulica intr-un zacamant matur). Mirela ne-a spus ca sonda a fost demontata intre tmp, de cca doua saptamani. Iar acum se pregateste montarea a trei noi sonde. Intre timp, cutremurele continua, insa nu cu aceeasi intensitate si frecventa ca in septembrie si octombrie, ci innabusit. Chiar astazi, 1.01.2014, Mirela mi-a confirmat ca au mai fost doua cutremure. Multe case din sat stau sa se prabuseasca...insa asigurarile nu vor plati nimic, se pare, deoarece ele stiu un lucru: cauza a fost antropica! Iar in aceasta situatie, vinovatul plateste, in teorie...in practica, oamenii stau si astepta ca ceva...sa se intample...
Ascultand toate aceste povesti desprinse dintr-un vis urat, am ajuns sa imi explic atmosfera de sfarsit de timp si spatiu care ne-a intampinat la intrarea in sat, la ora 18:30, sambata seara (cand de regula mai iese lumea la plimbare prin sat).

Concluzia care se impune: cazul Izvoarele trebuie sa fie foarte bine cercetat si inteles, pentru a fi folosit de catre noi toti, cei care luptam impotriva gazelor de sist, pentru a ii avertiza pe oamenii care cred ca pericolul este de parte de ei, de ceea ce li se va intampla, cel mai probabil, daca incepe exploatarea gazelor de sist prin fracturare hidraulica in comunitatea lor. De asemenea, va trebui sa ii sprijinim pe oamenii de acolo sa capete curaj sa vorbeasca despre problemele lor si eventual  sa dea Petromul in judecata pentru prejudiciile aduse, sa punem presiune pe autoritati sa se ocupe de problema analizei apei, a livrarii de apa catre oameni (de unde la inceput le aduceau oamenilor cate un baz de aba la doua saptamani, acum s-a ajuns la 7,5 l!!! de apa per families au chiar deloc, in ultima perioada), precum si clarificarea de urgenta a situatiei satului Izvoarele (daca se va face stramutarea si in ce conditii). Numai cu presiune se mai poate face ceva pentru aceasta comunitate care, spre deosebire de Pungesti, nu a stiut sa se solidarizeze de la inceput sa lupte impotriva primarului si a autoritatilor care ii batjocoresc.
In acest sens, vom face, impreuna cu Mirela, o pagina dedicat povestii de la Izvoarele, unde vor fi centralizate toate datele si stirile despre prima comunitate afectata de fracturarea hidraulica din Romania. De asemenea, vom reveni pentru o mai buna documentare, la fata locului.

Aici interviul cu Mirela Barladeanu filmat de Doina Badea. La minutul 5:24, Mirela povesteste de simptomele pe care a inceput sa le aiba de cateva luni, de cand apa si-a modificat culoarea si mirosul. Sunt, in mare, aceleasi simptome acuzate de cei din SUA din comunitatile afectate de exploatarea gazelor de sist.
http://www.youtube.com/watch?v=LfD41Wtvgzc (http://www.youtube.com/watch?v=LfD41Wtvgzc)
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: dargali din 21 Martie 2014, 15:39:13
Absolut ca aia este. Lacomii de americani si de romani scot gazele cu forta, ilegal, numai sa faca banul. Satenii sunt saraci, dar vin strainii si ne exploateaza gazele, bani din care ar fi trebuit sa mearga la romani si in Romania si nu in alte locuri.
Titlu: Re: Cutremure frecvente ... noiembrie 2014
Scris de: Arhanghelul din 23 Noiembrie 2014, 14:33:51
Cutremurul de pamant este ceva normal ... chiar  banal ... in ciuda temerilor si fricii induse unor vietati bipede sau patrupede ...

In urma unei discutii private c-un coleg am sesizat o accentuare manifesto-temporala a acestor miscari ale Pamantului (n-am spus scoarta Pamantului ... in evidenta celor ce vor fi prezentate in continuare) .

Am observat o accentuare si in desire  a manifestarilor de tip " cutremur"' majoritatea de foarte mica adancime ( > de 20Km ) si mica adancime (> 40km) .

(http://www.rufon.org/forum/index.php?action=dlattach;topic=4472.0;attach=21008;image)(http://www.rufon.org/forum/index.php?action=dlattach;topic=4472.0;attach=21010;image)(http://www.rufon.org/forum/index.php?action=dlattach;topic=4472.0;attach=21012;image)(http://www.rufon.org/forum/index.php?action=dlattach;topic=4472.0;attach=21014;image) (http://www.rufon.org/forum/index.php?action=dlattach;topic=4472.0;attach=21016;image) (http://www.swpc.noaa.gov/alerts/graphics/k-index.png)


http://www.emsc-csem.org/#5w (http://www.emsc-csem.org/#5w)

http://quakes.globalincidentmap.com/ (http://quakes.globalincidentmap.com/)
__________________________________________________________________

http://www.volcanodiscovery.com/volcanoes.html (http://www.volcanodiscovery.com/volcanoes.html)

http://www.theyucatantimes.com/2014/11/huge-volcano-eruption-in-colima-mexico/ (http://www.theyucatantimes.com/2014/11/huge-volcano-eruption-in-colima-mexico/)

http://www.banderasnews.com/1411/nr-jaliscoscolimavolcanoerupts.htm (http://www.banderasnews.com/1411/nr-jaliscoscolimavolcanoerupts.htm)

P.S. Zilele trecute soarele a fost cumintel ... http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,3764.msg91011.html#msg91011 (http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,3764.msg91011.html#msg91011)   
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: prodcomb din 23 Noiembrie 2014, 17:34:07
Să nu uităm mareele scoarţei terestre: la 14h32min în 22.11.2014 a fost faza Lună Nouă.
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: prodcomb din 29 August 2015, 14:52:44
Din "Anuarul astronomic 2015" al Institutului astronomic, editat de Academia română, pagina 158:
29 august 20:35 Lună plină
30 august 17:21 Luna la perigeu.
Deci ar fi ceva condiţii; deja a fost cava, să mai vedem!
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: prodcomb din 31 August 2015, 08:27:55
Au fost vreo două dar mici. Nu este o cauzalitate simplă, condițiile sunt complexe.
În schimp s-au ,,cutremurat" grămezi de astrologi și prezviteri de pe diferite canale nevidanjate ale televiziunilor.
Ne îndreptăm cu pași siguri către un ev mediu modern.
Titlu: Re: Cutremure frecvente
Scris de: prodcomb din 01 Septembrie 2015, 21:22:23
Citat din: prodcomb din  31 August 2015, 08:27:55
Au fost vreo două dar mici. Nu este o cauzalitate simplă, condițiile sunt complexe.
În schimp s-au ,,cutremurat" grămezi de astrologi și prezviteri de pe diferite canale nevidanjate ale televiziunilor.
Ne îndreptăm cu pași siguri către un ev mediu modern.

Şi astăzi au mai fost două cu magnitudinile 3,3 şi 3,4.