Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

2020 - Macaz la paradigmă

Creat de Grifon, 26 Martie 2020, 10:57:46

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Grifon

Plănuiam să inițiez acest subiect prin toamnă, în virtutea a ce preconizam că va urma după 21 decembrie 2020. Realitatea mi-a luat-o insà ín mod brutal ínainte, așa cà...mă adaptez.
Totodatà, cred cà e mai util sà comentăm conex perspectivele și implicațiile actualei crize, decât să aglomerăm, speculativ, subiectul dedicat strict Coronavirus.

Încep prin a spune că, indubitabil, asistăm la o schimbare abruptă de macaz. Nu putem realiza astăzi ce și cum, însă putem analiza cam care ar fi direcțiile ce se impun în prezent întregii societăți globale.

SLEAH19

  Trebuie luat în discuție  dacă ,,Schimbarea Paradigmei/Macazului,, înseamnă neapărat un lucru rău,  parțial rău /parțial bun sau 100% bun, dacă cu ocazia Coronavirus, se produce o accelerație sau o rupere bruscă de vechile reguli, metehne, tradiții în domeniul economic, uman,religios,  geopolitic  ..... se pot produce asemenea schimbări  cu o mentalitate veche sau se schimbă radical și gândirea?

   S-a ajuns la un moment  critic în care o schimbare bruscă de macaz era necesară ?

Dacă ceia ce credem noi că este o schimbare de paradigmă va fi în final doar o reașezare pe resursele planetei?
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Grifon

Într-adevăr, valorizările fenomenului ar fi premature - dacă e "bine" sau "rău". Odată că încă nu putem ști, iar secundar că...fiecare vede "binele" sau "răul" in felul său.
Pentru comparație, precedenta modificare de ansamblu a avut loc în 2000. Lumea s-a schimbat enorm în ultimele 2 decenii, fie că am remarcat sau nu. Politic am avut integrări masive in UE, așa numitul "război contra terorii" (doamne, ce goangă imensă și aia !), tehnologic a fost nebunia de pe lume (au explodat mobilele, Net-ul), iar ca urmare globalismul s-au impus accelerat (consecință firească a combinației integrare politică + integrare tehnologică).
După 2000, punctul de start a fost așa-zisul "atentat WTC" - ce a generat și atunci o emoție disproporționată (și nicicând demonstrată). Acum e pandemia...hm...

Până una alta - o primă părere. Tehnologia va fi tot mai slăvită (și ulterior impusă). Totul va fi interconectat, și cred că vor implementa și chestiunile discutabile (gen "facial recognition").
Se va argumenta cà, ín perioada izolàrii COVID, interconectarea a fost un veritabil miracol, ajutànd oamenii sà depășeascà lipsurile / claustràrile.
Asta nu e fals, dar, ușor-ușor, se va acredita, exagerat, teza cà "fàrà interconectare / interdependențà ar fi fost imposibilà depàșirea crizei - lucru, evident, fals.

Acum, că va fi onorat Net-ul nu e nici bun, nici ràu. Dar nu știm ce e pregătit a fi băgat - și care altfel ar fi generat respingeri.
Big Brother, de pildà.

hoinar

In lipsa unei atitudini ferme si curajoase din partea liderilor, a unor eroi de zi cu zi, suntem in schimb bombardati cu filme pentru copii innapoiati, unde toti oamenii sunt inzestrati cu puteri supranaturale, slabindu-ne astfel increderea in noi insine, niste fiinte [nu-i asa?] obisnuite.

Incet incet, ni se retrag drepturi de baza si ni se refuza accesul la servicii pe care pana deunazi le consideram normale. Si nu trebuie sa fii Roman ca sa fii adormit si usor de pacalit. Se intampla peste tot in lume.

Astazi spre exemplu, sotia mea a pus in cosul de cumparaturi o pasta de dinti si o cutie de ata dentara. I s-a explicat ca are voie ori una ori alta, nu pe ambele. Peste tot la mine la birou, s-au pus afise cu Social Distancing care inseamna cu totul altceva decat cred oamenii...din nou adormiti. Nu folosesc Proximity Distancing sau Spacing Requirements sau orice alta formula. Folosesc Social Distancing. Asta in Australia.

Insa de acord cu dvs, asistam la un nou 9.11, un eveniment de cotitura in istoria lumii. Semnele nu prevestesc nimic bun; urgentele medicale nu le rezolvi cu tancul pe strada.

Sunt curios daca exista vreo legatura totusi intre molima asta si pornirea infrastructurii 5G peste tot in lume. La nici 50m de biroul nostru, turnul 4G a fost upgradat la 5G (emitere in 3.5GHz si 60GHz) si mai toti colegii acuza oboseala cronica care vine in valuri de cateva ori pe zi.
the older I get, the faster I was

abyss

#4
Probleme de oameni serioși 5g etc.
Dar ce ziceți voi de faptul ca se taie pădurile in plina carantină militară???
Ca doar nu or fi copacii pentru sheit paper :))))


LE- cat despre antenele de emitere... am o veste proasta. La mine acasa in bucuresti, ca sa dau un exemplu, au montat o antena complexa pe acoperisul unei cladiri cu 3 etaje. Proprietarii au acceptat pentru bani treaba aceasta. La o vreme dupa instalare au inceput necazurile. Cancere urate la creier, la tiroida in decurs de 12 ani la aproape toti vecinii din zona pe etajele superioare ale cladirilor. Unii au plecat. Au venit altii si au urmat aceleasi probleme...
Din cate imi amintesc in germania reglementarile de amplasare sunt extrem de stricte. Minim 500m (e posibil sa gresesc) de orice locuinta si stalpi foarte inalti.

E posibil , speculativ vorbind, ca emisia aceasta sa influenteze grav organismul uman. Apa are memorie. Noi suntem un sac de zemuri... Era un documentar interesant, "memoria apei" parca se numea, cu un cercetator japonez. E posibil sa nu fie nevoie de vaccinuri, floar si altele ca sa ne teleporteze o boala sau disfunctionalitati. O tema complexa as zice.

Grifon

#5
Precum am mai zis, nici eu nu neg (posibile) interacțiuni între 5G și biosisteme - cu potențial negativ.
Dar nu cred că 5G e cauza. Poate doar factor favorizant...

Iar asta nu va frâna dezvoltarea tehnologică. Cel mult o va ajusta/modifica.

În paralel, asistăm la resuscitarea celor mai urâți fermenți din indivizi / societăți. Se radicalizează naționalismele, crește xenofobia, iar toate converg spre potențarea conflictului. Acum, panica de virus acoperă opinii, convingeri, dar acuzațiile se dezvoltă. Ba că galbenii sunt de vină, ba că americanii...acum se vehiculează că rușii...UE e acuzată de abandonarea eticii și a principiilor...
Iar circul nebun crește în spirală. Vor urma efectele economice, juxtapuse peste o adâncă angoasă socială. Dacă nu vor avea loc revolte acum, posibilitatea lor de apariție va rămâne și după blocarea epidemiei.

Pe un fundal deja tensionat existent (mișcarea "vestelor" Franța, a "umbrelelor" China, "Occupy" & "Anonymous" în vest, etc), aceste "țâșniri" - hrănite masiv acum de crize, angoase și acuzații - vor pregăti, pe tot globul, climatul pentru o schimbare revoluționară.
În max. 2 ani se va simți, iar in max. 5 ani se va defini.

abyss

Nu vad nici o schimbare asa zis revoluționară. Dimpotrivă.
In clipa care nu mai ai bani si firmele au murit ne  vom alinia frumos TOȚI cu gamela in mâna.
In afara de cei cu relații,  finanțe...etc. Asa a fost si asa va fi de cand e lumea. 

Grifon

Păi tocmai asta va fi cauza.
Orice revoluție provine dintr-un ansamblu de factori anteriori. Cu cât mai mulți și agravanți factori, cu atât mai mare tendința sociologică de revoltă.
Nazismul și comunismul s-au instaurat după dezastrul WW1. Comunismul a crescut și mai mult după dezastrul WW2,' s.a.m.d.
La nemți, între 1917 - 1930 s-a stat mult "cu gamela în mână". Iar intensitatea acelor suferințe s-a vădit în debușeul nazist (de o efervescență revoluționară total atipică calmei Germanii).
Acum se nasc embrionii. Efectele, plenare, doar am zis - le vom sesiza evolutiv, in următorii ani.

abyss

Dacă acea cauză sa zicem, va dura 1-3 ani , embrionii unor revolte se vor usca in plic. Lumea nu are memoria trecutului n schimb la gamela sta cu decadele. 
Nu cred in nici o schimbare. Sunt de parere ca lumea in românia e extrem de naiva si neinformata, prin urmare prostii lacomi sunt la putere mereu sau in cârca ori adânc in curul puterii.

abyss

Ca dovada ca este si o forma planificată de criza globala severa: cine isi umfla acum muschii cu profit?? ...sa ghicesc.... ah da: Sistemul Bancar.
Ca de obicei.
Nu suntem trimiși cu toții avand gamela in mana la banci??

Grifon

Haha..păi tocmai (și) aceste răbufniri ale d-tale...tot unul din embrioni constituie!

Din nefericire (ori din fericire, după caz) aceste posibile fenomene nu privesc exclusiv țara noastrà. Noi am fost (și suntem) captivi mereu ín mimetism. Tot ce a fost curent de schimbare (mai mult sau mai puțin revoluționar) noi doar am importat, nu am generat.
1821 - valul a ajuns doar la T. Vladimirescu, pe filierà greacà (Eteria)
1848 - import masiv din Franța, după generații la studii
1930 - curentul legionar hrănit din fascismul italo-german
1947 - răsturnarea comunistă adusă de ruși
1989 - răsturnarea "răsturnării", ultimii din Europa de Est (și tot cu ruși)

Dar fermenții deja sesizabili cresc și în Vest, Est sau Orient.  Acolo vor apare primele forme mai clare, mai organizate - eventual cu o posibilă nouă ideologie). Dar valul va veni și la noi, implacabil. Nu peste noapte, ci crescător.

Sunt f.convins de ceea ce spun - in descrierea unor legități de fenomen. Nu sunt însă deloc sigur ce forme concrete vor lua tendințele - sau înspre ce direcție va sufla "vântul schimbării"
Materializarea acestor porniri va depinde f. mult de cursul actualei crize. Amploarea busculării va conduce la radicalizarea frustrărilor (pe "gazul" mai vechi al reprimărilor din ultimii 10-20 ani). Și indiferent că vina se va proiecta pe guverne sau pe sistemul bancar, ea va eroda masiv temeliile a ceea ce numim "establishment".

În timp, se va remarca exact ceea ce postulez eu acum, pe baze teoretice.

abyss

#11
De "import" sunt ordinele venite. Executantii/călăii sunt insa autohtoni.
Oameni proști la greu si total iresponsabili , care pentru bani sau din cauza acestora fac orice indiferent de criza ori situație.
Priviți ultimii 30 de ani (pentru unii). Vad ca au pus patria cu mult inainte de toate.
Atat de mult incat e un punct la orizont.

Vor vinde si soarele de pe cer ca sa ne faca rost de lumânări daca vom crăpa.

Grifon

Imagini ce n-au apucat să se învechească (martie anul trecut).
Cum scrie o pancardă - "e doar începutul".

abyss

Asa ceva nu ne trebuie nouă.  Ar fi fatal economiei.

Ne trebuie oameni responsabili cu viziune catre progres si ancorati la un proiect comun, un plan pe 10 ani. Apoi nu mai conteaza cine ori ce partid e la guvernare. Probabil vor fi doar fluctuatii in realizarea planului.