Forum RUFOn

Sectiune pentru limba româna => Arheologie - Astronautica Antica => Subiect creat de: Rayden din 25 Septembrie 2010, 16:21:32

Titlu: INCEPUTUL CIVILIZATIEI - Povestea Adevarata?
Scris de: Rayden din 25 Septembrie 2010, 16:21:32
Va aduc in atentie o poveste care cica ar fi adevarata..as vrea sa o dezbatem poate reusim sa ne facem o imagine de ansamblu a Adevarului, care o fi el, despre cine suntem, de unde venim si...unde mergem.

Din ce am citit, investigat (mai mult sau mai putin pe cont propriu...) si discutat si cu alte persoane care la randul lor s-au documentat, au investigat (avand si alte surse, mai mult acces decat mine prin alte zone, alte surse..etc)  si au ajuns la concluzii destul de interesante..despre cum a inceput totul pe planeta asta albastra...acum muuuult timp in urma.

Parerea asta, care e de fapt si o poveste in acelasi timp (oare cat de adevarata o fi ea?), o voi expune mai jos, si tin sa precizez ca eu unul tind sa cred ca, lucrurile sau intamplat cam asa..


Cand tocmai incepuse sa se tarasca pe pamantul Terrei primele maimute, au ajuns pe meleagurile Daciei / Traciei  - Romaniei Mari mai multe civilizatii extraterestre venite de aiurea din Univers.
O parte din colonizatori, erau parte a unei civilizatii numite Raman, asa isi spuneau ei, care s-au asezat prin zona Munteniei, Olteniei si sudul Moldovei.
O alta, s-a asezat prin zona muntilor apuseni, construind primele colonii ET de pe planeta. O alta s-a asezat prin zona moldovei de mijloc si de nord..
Printre alte minereuri, cautau in special Aur si Argint, dar se pare ca si..petrol (hmm, oare la ce il foloseau? Aveau si ei masini  :mrgreen:).
Puturosi din cale afara, cand au vazut ca e prea mult de munca si trebuie sa puna osu' la treaba, au remarcat maimutele astea umbland pe fata pamantului, si asa cum se povesteste in tablitele sumeriene, s-au gandit sa le modifice genetic astfel incat sa munceaca pentru ei.
Totul a mers bine o perioada, cand gelosi fiind pe zonele unde s-au stabilit din cauza zacamintelor mai bogate, ET au inceput sa se lupte pentru zacamintele de aur..iar lupta care a inceput a fost una gen Star Wars, cu nave zburatoare, cu lasere si dupa ce au parjolit totul pe meleagurile astea, nu au mai putut locui pe aici...asa ca au trebuit sa se mute..si s-au relocat pe pamantul actulului Irak.
Pe meleagurile Ramane – Dacia / Tracia – Romania de azi, a aparut prima scriere, vezi placutele de lut de la Tartaria si nu numai..(mai stiti de alte scriei din alte zone ale meleagului nostru?)
Prin zona Buzaului, s-a gasit pamant ars la adancimi nu prea mari, ca si cum o caldura foarte intensa a ars pana si pamantul, sunt desene prin grote cu triunghiuri din varful carora pornesc linii catre un cerc (o reprezentare a unor nave care trag cu lasere din spatiu asupra Terrei?), scrieri asemanatoare celei (pre)sumeriene, desene..etc.
Coloniile de la suprafata au fost distruse in totalitate; insa sunt si povesti (informatii ?) despre colonii, avanposturi, tunele si depozite in muntii nostri care nu au fost atinse de razboiul devastator de atunci...
Odata mutate in Sumer, ce a mai ramas din civilizatiile ET, au inceput sa faca din nou, ceea ce faceau pe meleagurile noastre, cautau minereuri, in special Aur. Povestea lor, o stiti probabil din tablitele sumeriene, care nu numai ca descrie inceputul pe meleagurile noastre ci si continua cu dezvoltarea civilizatiei asa cum a fost ea perceputa de cei care au consemnat aceasta istorie.
Cu timpul cand pamantul a inceput sa fie prielnic vietii, a inceput sa fie locuit de oameni, dar si de ET, deoarece inca se mai gaseste din belsug Aur pe aici...se pare..
Se spune ca Dacii stiau de o astfel de sursa naturala de aur, pe care il pazeau cu sfintenie, o sursa uriasa de aur, o zona sub pamant si intrun munte care ar fi din aur pur – despre care auzisera si romanii, motiv pentru care il vroiau viu pe Decebal – care ar fi fost ultimul pastrator al acestui secret.
Ce e interesant, si oarecum cu talc prins subiectul asta in ultima carte a lui Cinamar, e ca acest Cinamar face referire la un masiv prin central tarii unde in subteran (dar si intrun munte?) ar fi aur la greu si poate ca o fi adevarat...cine stie..
Civilizatiile ET ajunse prima data pe meleagurile astea, inca mai au "urme" pe pamanturile astea, inca ar mai avea mici avanposturi sub pamant si in munti cu dispozitive si surse de energie ciudata care ar fi in parte responsabila pentru tot felul de fenomene bizare; dereglari de busole, campuri magnetice puternice, radiatii stranii...etc..
Dovezile de la suprafata, pe care ne-am fi asteptat sa le mai gasim..si care sa coroboreze cumva povestea asta..nu ar fi fost prea multe, din cauza perioadei fooarte indepartate in care s-au petrecut evenimentele dar si datorita razboiului nimicitor, insa putine artefacte gasite, cica ar sta bine merci pe undeva prin muzee particulare..

Ce parere aveti despre povestea asta?
Ati mai auzit ceva in genul asta?
Astept comentarii interesante, completari pentru imaginea de ansamblu..
Bafta,
Rayden
Titlu: Raspuns: INCEPUTUL CIVILIZATIEI - Povestea Adevarata?
Scris de: Xanadron din 25 Septembrie 2010, 16:36:40
Un prim comentariu in sprijinul plauzibilitatii scenariului expus de tine, Rayden:

-  sumerienii aveau in vocabularul lor (extrem de apropiat limbii germane de azi - deloc intimplatoare coincidentza, de discutat insa pe un alt topic, aflat la mine inca-n constructie... mentala ;)) nu mai putin de 5 (cinci) termeni pentru "petrol".
-  argumentele etimologice abunda si ele (Buzuru-Bozioru, Colchi(da)-Coltzi, Omu-Om, :D Decebal - nume feniciene de zei, ca: Merbal, Ozibal, Abibaal, Io-Anu=Ioan sau radacinile legendei lui Jupiter-Jovis-Iovan etc).

P.S. Pina si TEGA (numele culmii omonime din Mtii Buzaului - Gura Teghii) pare un cuvintzel de negasit in alt loc decit toponimia romaneasca, cu exceptia unui dialect nigerian, :roll: dar pare sa aiba un corespondent straniu de.... exact ("zeu binevoitor, demn de a fi slujit") in limba ... sumeriana (dupa unii autori, mai putin populari ca Zecharia Sitchin insa).

"Oghenetega or Tega in short form means God is Worthy to be served. The Oghene There Means GOD in Urhobo Language, which is the Majority Tribe of Delta State in Nigeria"
Titlu: Raspuns: INCEPUTUL CIVILIZATIEI - Povestea Adevarata?
Scris de: Rayden din 25 Septembrie 2010, 16:42:13
pai, in linii mari, de aici, de pe pamantul asta a pornit..OM-ul innobilat cu gene ET ale unor alti oameni veniti din stele..
sunt fooarte multe asemanari - argumentele expuse de tine sunt doar o mica parte.

sunt curios ce alte "imagini" mai lipsesc din puzzle-ul asta..
Titlu: Raspuns: INCEPUTUL CIVILIZATIEI - Povestea Adevarata?
Scris de: ilici din 27 Septembrie 2010, 14:20:52
Eu nu inteleg ceva... daca pe actualul teritoriu al Romaniei au fost primele coloni Extraterestre... de ce nu se spune asa? De ce toata lumea bate la usa Sumerului si am citit pe undeva si de India.

Inteleg ca nu se spune adevaraul mai despre nimic in zielele noastre... dar de ce e OK sa spui de sumerieni... dar nu e OK sa spui despre teritoriul Daciei? De s-ar dori tinerea sub secret ca macar exista o banuiala ca defapt pe teritoriul tarii noastre ar fi inceput totul?

Rayned... ce documentatii ai citit/gasit/auzit care suporta teoria cu coloniile ET pe teritoriul nostru. Eu sincer sa fiu am gasit acest lucru exclusiv in cartile lui "Radu Cinamar"... dar domn Radu Cinamar dupa ce a scris alea 4 carti ne-a cam lasat balta si cu ochii in soare... faptul ca se ascunde sub pseudonim iar ii stirbeste credibilitatea.

Ah, ar mai fi o revista "Lumea Misterelor" parca, despre care a vorbit domnul Emil Streinu precizand ca dacii aveau cea mai veche scriere si desene si nu erau barbarii despre care invatam noi in istorie... dar din nou nu inteleg de ce e tinut sub pres asta? Pe cine ar deranja daca dacii erau cei mai destepti?
Titlu: Raspuns: INCEPUTUL CIVILIZATIEI - Povestea Adevarata?
Scris de: darksid3 din 27 Septembrie 2010, 14:52:29
Este foarte simplu: Ar insemna reconsiderarea Istoriei Oficiale, ar insemna o serie de intrebari care ar pune in pericol "logica" construita cu atata "truda" de-a lungul sutelor si miilor de ani....ba chiar ar insemna si consecinte asupra sferelor de influenta d.p.d.v social si economic.
Titlu: Raspuns: INCEPUTUL CIVILIZATIEI - Povestea Adevarata?
Scris de: ilici din 27 Septembrie 2010, 14:59:40
Mda asta zicea si Radu Cinamar....

Dar totusi... atatia cercetatori ai teroriei conspirationiste au cautat si au scormonit si au ajuns peste tot numai in Dacia nu... asta mi se pare dubios... de ce doar un singur roman (domnul Cinamar) a ajuns la aceste concluzii...?

Ca sa fiu sincer trebuie sa recunosc ca sunt un pic victima campaniei de denigrare a popurului roman si mi se pare aiurea ca tocmai la noi sa se afle originile... daca am avut vre-odata ceva special e suficient sa ma uit in jur (in Bucuresti) si sa vad ca nu mai avem. Noroc ca mai pot merge la tara si la munte... mai ales la munte...

Revenind :)... teoria ar fi un pic mai credibila daca si alti cercetatori straini ar mai zice cate ceva despre Dacia... ar fi frumos ca noi sa fim perla din groapa cu noroi :)
Titlu: Raspuns: INCEPUTUL CIVILIZATIEI - Povestea Adevarata?
Scris de: darksid3 din 27 Septembrie 2010, 15:26:10
Nu e singurul care a ajuns la concluzia asta. Cred ca cel mai indicat ar fi sa intrebam un asirolog fara prejudecati.
Titlu: Raspuns: INCEPUTUL CIVILIZATIEI - Povestea Adevarata?
Scris de: mr din 27 Septembrie 2010, 15:38:19
Citat din: darksid3 din  27 Septembrie 2010, 14:52:29
Este foarte simplu: Ar insemna reconsiderarea Istoriei Oficiale, ar insemna o serie de intrebari care ar pune in pericol "logica" construita cu atata "truda" de-a lungul sutelor si miilor de ani....ba chiar ar insemna si consecinte asupra sferelor de influenta d.p.d.v social si economic.

"Truda" asta de mii de ani implica o cantitate enorma de energie investita ca sa existe societatea iluzorie asa cum o cunoastem azi. Nu poti sa ai rabdare si perseverenta atatea generatii ...doar daca ai un scop foarte clar. Nu poti spune ca de-a lungul catorva mii de ani toti oamenii au fost la fel de batuti in cap si au lasat lucrurile sa degenereze asa de tare de s-a ajuns la ce traim azi. La fel si in zilele noastre, nu pot sa cred ca oamenii cu adevarat bine intentionati nu mai exista.
Altceva  cred ca se intampla: sistemul opresiv indreptat impotriva unor astfel de oameni a atins un apogeu in perioada moderna. El s-a slefuit si adaptat de-a lungul miilor de ani...
De fapt a existat si exista o agenda, un plan ...care duce catre un scop f bine ocultat. Care o fi acel scop atat de secret? :)

Probabil, in adevarata istorie a umanitatii, Dacia ocupa un cu totul alt loc si insemnatate. Radu Cinamar nu a facut decat sa aduca in actualitate informatiile despre daci si Carpati. Ma intreb cateodata, ce-o fi fost cu adevarat in mintea lui Eminescu?:)
Titlu: Raspuns: INCEPUTUL CIVILIZATIEI - Povestea Adevarata?
Scris de: darksid3 din 27 Septembrie 2010, 15:44:49
Total de acord. Semnalele au fost trase de mai multi insa trebuie sa cauti in tesatura dezinformarii si a canoanelor.

Lumea e condusa de interese - Schiller
Titlu: Raspuns: INCEPUTUL CIVILIZATIEI - Povestea Adevarata?
Scris de: ilici din 27 Septembrie 2010, 15:53:46
@darksid3: Daca nu e singurul cine mai este? L-am rugat pe Rayden sa posteze niste link-uri ceva dar cred ca nu avut inca sansa sa raspunda?

@darksid3: Ce este un "asirolog"?
Titlu: Raspuns: INCEPUTUL CIVILIZATIEI - Povestea Adevarata?
Scris de: Rayden din 27 Septembrie 2010, 16:14:01
Salutare,

Am citit asa printre picaturi ultimele postari...nu prea am timp sa dau un raspuns acum, sunt la serviciu, stai sa ajung acasa si ..o sa ploua cu link-uri :D

Bafta,
Rayden
Titlu: Raspuns: INCEPUTUL CIVILIZATIEI - Povestea Adevarata?
Scris de: darksid3 din 27 Septembrie 2010, 16:40:48
Citat din: ilici din  27 Septembrie 2010, 15:53:46
@darksid3: Daca nu e singurul cine mai este? L-am rugat pe Rayden sa posteze niste link-uri ceva dar cred ca nu avut inca sansa sa raspunda?

@darksid3: Ce este un "asirolog"?

Studiul Mesopotamiei - Sumerieni, etc

Te ajuta colegul RAYDEN cu link-uri  :lol:
Titlu: Raspuns: INCEPUTUL CIVILIZATIEI - Povestea Adevarata?
Scris de: Xanadron din 27 Septembrie 2010, 18:18:31
Pina reapare colegul Rayden cu traista de linkuri, ;) uite unul important (zic eu) catre o lucrare controversata (fiindca protocronista, ce nu se pupa deci cu actualele tendintze globalizante si implicit antinationale) a lui Napoleon Savescu ("Noi NU suntem urmasii Romei"), dar care contine mai mult decit un simbure de adevar si care ar trebui cunoscuta de cit mai multi romani - si nu numai romani:

http://www.scribd.com/doc/7823840/Noi-Nu-Suntem-Urmasii-Romei-Napoleon-Savescu
Titlu: Raspuns: INCEPUTUL CIVILIZATIEI - Povestea Adevarata?
Scris de: Rayden din 27 Septembrie 2010, 19:10:25
asa......pai sa incepem:

@Xanadron, @darksid3 , merci  pentru..incurajari.. :mrgreen:

As vrea eu sa am o tolba plina de link-uri.. :-D

Pe langa cartea al carui link a fost postat de colegul Xanadron, merita zic eu, citita si aceata:
http://www.scribd.com/doc/3355400/P-L-Tonciulescu-Istoria-incepe-in-Carpati
unde, zic eu, iarasi gasim mult adevar.

Am o foarte buna amica care scria pe la diverse reviste, a scris si o carte, in tiraj foarte mic, din pacate nu am nici un exemplar  :| , care fiind pasionata de astfel de lucruri a umblat prin tara in lung si-n lat, a vorbit cu istorici, cu profesori, cu oameni batrani despre mituri si povesti nemuritoare de prin satele pe unde a umblat..
s-a mai documentat, lecturand documente, scrieri vechi, carti, etc de prin biblioteci si muzee..a citit si paracitit tablitele de lut sumeriere in traducerea lui Sitchin, si astfel a ajuns la aceasi concluzie la care in paralele, ajunsesem si eu, citind de pe net, umbland dupa carti, etc...

de ce se ascunde "adevarul"? pai..simplu; asa cum spunea si colegul darksid3 ce ar insemna asta pentru toata lumea..o adevarata mecca..aici fiind inceputul..the origin...ar trebui regandit totul, daramate ideologii, conceptii, etc...si nume sonore ar cadea de pe firmament cu teoriile lor de 2 bani...cu premiile lor de...in fine..

va dau mai jos cateva link-uri de pe youtube unde au fost urcate filmulete interesante..si netul abunda, trebuie doar sa cauti..

Pelasgii-tracii-dacii-getii-gotii
http://www.youtube.com/watch?v=zUqegfhsElg

despre cultura Cucuteni - Trypillia
http://www.youtube.com/watch?v=xDEVDCCj74M&NR=1

Sfincsii Romaniei 1 (vezi si partea a2a)
http://www.youtube.com/watch?v=cf5ySqmAuH0&feature=related

pai, deocamdata cam atat..

bafta!
rayden
Titlu: Raspuns: INCEPUTUL CIVILIZATIEI - Povestea Adevarata?
Scris de: calator astral din 28 Septembrie 2010, 21:10:01
Citat din: Rayden din  25 Septembrie 2010, 16:42:13
sunt curios ce alte "imagini" mai lipsesc din puzzle-ul asta..

a.s.> rayden, sigur ca nebunaticul de cinamar e un mucalit neastîmparat care dezvaluie cele mai mari secrete de Stat în carti accesibile tuturor, ultima e cea mai faina, o legatura clara cu "povestea" ta : http://www.scribd.com/doc/36851998/19537040-Radu-Cinamar-Misterul-Din-Egipt-Primul-Tunel


De altfel, dupa o lunga perioada de cercetare, ader si eu pe deplin la "povestea" ta ,rayden  :wink: si cred ca am gasit raspunsul la imaginile-lipsa, am putea deci completa acest "puzzle" si continua firul naratiunii (de la extraterestrii la românii de astazi, via atlanti) în spatiul geografic ales de tine (teritoriul actual al României),utilizînd aceeasi metodologie documente istorice-descoperiri arheologice-toponimie, cititi cu atentie articolul urmator (Atlantida si Muntii Carpati) :

(http://s1.postimage.org/e3PBi.jpg) (http://postimage.org/image/sjtgqr0k/)

Conform sãpãturilor geologice în teritoriile extracarpatice s-a dovedit cã teritoriile respective cîndva erau acoperite în timp îndelungat de ape (gãsind rãmãºite fosilizate ale vieþuitoarelor marine).
Foarte probabil cã actualele cîmpii româneºti, ºi nu numai, erau componenþii imensei întinderi de ape denumit ca Oceanul (Pre)Atlantic. Existenþa la acea vreme a Continentului lemurian în bazinul Oceanului Pacific, din emisfera sudicã, explicã aceastã dispunere a pãturii de ape pe suprafaþa nordicã a Pãmîntului.
Înclinarea iniþiala în adîncime spre Europa de est, de atunci, a platoului atlanto-european a scos la suprafaþã o serie de insule ºi insuliþe vestice care puteau permite foarte uºor accesul pînã la Continentul american.
În zona actualului bazin al Dunãrii de jos se afla o întindere de ape pe drept considerat o "Mare", componentã a vestitului ocean. Oceanul ajungea departe spre est pînã la Marea Caspicã încluzînd ºi zonele cîmpiilor din Europa de est, de centru ºi de nord. Acest imens de ape care comunica ºi cu Oceanul Arctic învãluia, atenþie nu încercuia, un continent fragmentat care ajungea aproape de þãrmurile Americii de nord.
Transilvania de atunci putea fi foarte uºor o peninsulã din acest ocean imens, legat de restul teritoriilor din Europa de vest prin limba de uscat, istmul alcãtuit de lanþul muntos care leagã Carpaþii româneºti de Munþii Tatrei. Din sud, traversînd "Marea" aflatã în locul Panoniei dar ºi în locul Olteniei, Munteniei ºi Bulgariei de azi se putea ajunge de pe podiºul grecesc la poalele Carpaþilor Meridionali. Expresia de "mare" de atunci definea un "golf" al unei întideri de ape imense, în sensul actual de interpretare.
De preferat ºi mai sigur, în acele vremuri, era trecerea pe uscat pînã la "strîmtoarea" de la Porþile de Fier unde era oraºul de primire dar ºi de triere al vizitatorilor. Era un fel de port de unde printr-o "trecere îngustã" dintre cele douã pereþi abrupþi se putea pãºi pe teritoriul interzis. Pe malul de vizavi era o barierã sau poartã metalicã cu aripile susþinuþe de douã turnuri de veghe înalte prevãzute cu sisteme de supraveghiere ºi de nimicire ale intruºilor nepoftiþi, avînd o razã de acþiune prin care acopereau ambele întinderi de Mare din sudul statului. Erau dotaþi cu sisteme de radar ºi tunuri de gen laser cu care putea distruge tot ºi orice pe distanþe de sute de kilometrii, ceva de neegalat ºi de neînþeles la acea vreme.
Iatã ce erau de fapt aceste coloane misterioase, printre care "nãvãlea puterea uriaºã ºi trufaºã" din vremea respectivã, dar ºi de care "nu se putea trece" de nici un fel. De atunci a rãmas defileului Dunãrii de azi denumirea de Porþile de Fier, dar ºi numele oraºului de aici de DrobetaTurnu-Severin, fiindcã în zona respectivã se înãlþau aceste Coloane rebotezate de unii ºi ca Turnurile Severitãþii sau Zdrobitoare. Existenþa unor astfel de turnuri ºi în alte locuri strategice nu este exclus, chiar foarte probabil de presupus. Voi încerca sã schiþez cele prezentate ºi va ve-þi da seama cã toate descrierile legendei lui Platon, dar nu numai, sunt perfect valabile pentru þinutul Transilvaniei de azi fiind singurul teritoriu de pe Globul nostru pãmîntesc ce corespunde respectiv care se conformeazã absolut tuturori cerinþelor în acest sens.

Mergînd mai departe, dincolo de o strîmtoare terestrã, se ajungea la oraºul cel vestit, cel misterios, cel legendar: Atlantisul. Se afla în locul actualei localitãþi BRAȘOV amintitã ºi ca ORAȘUL COROANÃ, respectiv REGELE ORAȘELOR. Stema de altã datã a oraºului ne aratã clar cã existenþa localitãþii este ancoratã în timp de acest teritoriu ca ºi rãdãcinile unui copac secular de sol, iar rolul sãu istoric milenar este redat de coroana regeascã ca semnul puterii absolute avute.
De unde a moºtenit oraºul denumirea cu care era amintitã, cu care se mai mîndreºte ºi azi pe ascuns? De unde a primit stema care spune lucruri atît de mãreþe? Nu a fost amintitã niciodatã ca capitalã regeascã, ci doar refugiu pentru oameni capabili! Nu a avut faimã, ci doar a dat oameni faimoºi! Nu a fost în atenþia nimãnui ºi totuºi era un centru apreciat ºi recunoscut de foarte mulþi!
Subsolul oraºului este brãzdat de un sistem de tunele care ajung la mari distanþe în afara lui de parcã ar spune cã pe vremuri aºezarea nu se limita doar la teritoriul actual, ci la unul cu mult mai mare ca suprafaþã.
Tunelele au fost blocate ºi necercetate niciodatã, nefiind nici un interes în acest sens. Imensitatea lucrãrii se poate explica strategic, dar nu ºi economic. Preþul unei astfel de lucrãri depãºea cu mult posibilitãþile financiare ale oraºului medieval care exista aici pe vremuri. Dacã este o moºtenire din antichitate iarãºi apare întrebarea cã: -Ce interese ascunse se aflau în spatele motivaþiilor de a le sãpa pe acestea? În acest sens vã readuc legenda care pomeneºte de o reþea de tunele sub oraºul Atlantis.
Se aminteºte de un munte nu prea înalt în vecinãtatea Atlantisului care avea douã izvoare, unul cald ºi altul rece. Vã dezvãlui o ciudãþenie legatã de istoria muntelui Tîmpa, de care cred cã nu s-a auzit decît de foarte puþini dintre noi. Existã o susþinere superstiþioasã, aprope uitatã, cã sub acest munte s-ar ascunde un lac fãrã fund plin cu apã curatã care cîndva alimenta niºte izvoare pentru locuitorii din jur. În orice caz teritoriul ocupat de actualul oraº este amintit ca un pãmînt mocirlos pe vremuri ºi care s-a secat cu timpul prin retragerea apei în adîncuri. Locul cum se ºtie, conform documentelor scrise ºi nescrise rãmase, era aproape nelocuit iar în împrejurime erau doar localitãþi neînsemnate ca mãrime ºi ca importanþã. Oraºul Braºov, care întotdeauna figura ca o micã cetate apãratã de ziduri fragile, a fost întemeiat de saºii aduºi de regii ungari în secolele XII-XIII pe motivul colonizãrii unori zone slab populate ºi pãrãsite cu mult timp în urmã de localnicii autohtoni.
Cum le-a venit saºilor ideea de a da oraºului numele de Kronstadt(Oraºul Coroanã)?-dacã nu dupã o moºtenire oralã încã existentã pe teritoriul respectiv. Fiind mesteºugari ºi foarte interesaþi de comerþ, ei au preluat o denumire cunoscutã din zona respectivã pentru a putea fi localizaþi ºi gãsiþi mai uºor de cei interesaþi. În apropiere, doar la cîþiva kilometrii, gãsim o altã aºezare cu nume sonor: Hermanstadt, adicã ORAȘUL OAMENILOR SUPERIORI. Trebuie sã fac încã o precizare la înþelesul originar al cuvintului ,,oraº". Acest cuvînt pur românesc compus, O+RAS, s-a nãscut în urma istoriei avute de localitãþile din acest þinut ca fiind distruse sistematic ºi definitiv, chiar demolate pînã la urmã. Expresia datã se refera în trecutul îndepãrtat la un ,,O"-ras, adicã la ,,O" (ca) arie delimitatã în circumferinþã, între hotare bine stabilite, aflatã sub jurisdicþia unei comunitãþi aparte de cei în jur. Litera ,,O" este un ,,semn distinctiv" al apartenenþei la ceva total diferit de exteriorul lui!

Mãrile în antichitate erau privite, în primul rînd, ca niºte bariere naturale care asigurau o posibilitate de retragere eficientã dupã întinderi apreciabile, relativ periculoase ºi greu de trecut. Noi luîndu-ne dupã interpretãrile unilaterale adoptate ulterior cuvintelor, încetãþenite artificial în mintea noastrã, dar ºi analizînd expresiile literare dupã reguli noi întroduse am cãzut din greºeli derutante în greºeli ireparabile. La fel descrierea datã de Platon cã ,,cãlãtorînd mai departe din oraºul descris se puteau ajunge pe alte insule, iar de acolo pe continentul opus" se poate traduce cu totul altfel decît cum am stabilit noi! Legenda descrie teritoriul atlant brãzdat de canale de aducþiune ºi de irigare care puteau împãrþi suprafaþa þinutului, ca particularitate, în adevãrate insule la prima vedere pentru cei care nu erau familarizaþi cu asfel de realizãri tehnice.
Toþi, absolut toþi care au lansat ºi au susþinut, în cursul timpurilor strãvechi, legendele legate de istoria Atlantidei au fost mai marii filozofi ai vremurilor respective! Aceºtia priveau lumea din perspectiva teoreticului ºi au folosit în limbajul lor cuvinte cu referire la unele înþelesuri ascunse ale acestora. Ei se exprimau de multe ori prin metafore transferînd astfel sensul de la abstract la concret, dar ºi de la concret la abstract! Foloseau foarte des figurile de stil dintr-o comparaþie metafizicã subînþeleasã schimbînd categoriile logice pentru a sensibiliza la maxim auditoriul faþã de ideile prezentate.
Asfel au întrodus posibilitatea interpretãrii greºite a cuvintelor de cei neiniþiaþi, dar ºi admisibilitatea deformãrii adevãrurilor prezentate de ei în decursul timpurilor care au urmat. Filozofia anticã era mai mult una speculativã ºi nu una real-concretã pentru care trebuie sã fim foarte circumspecþi ºi atenþi în interpretarea celor prezentate de aceºti monºtrii sacrii ai trecutului. Revin asupra stemei proprii a oraºului Braºov de unde provine denumirea sa popularã nici pînã astãzi uitatã. Atlantisul avea însemnul extras din simbolul statal al Atlantidei, care ne poate pune la fel pe gînduri:

Inversul coroanei(culoarea roºie) este rãdãcina(culoarea maro)! Coroana defineºte puterea, iar puterea redã istoria; rãdãcina susþine calitatea, iar calitatea expune mãreþia. Pe baza acestui însemn a primit Atlantisul, din alt motiv în plus, ºi denumirea de Oraºul- Rozelor de care s-a uitat complect. Simbolistica prezentatã nu este altceva decît vestita Roza-Vînturilor! ,,ROZÃ" care s-a piedut în timpul istoriei, iar noi am fãcut egalitate între aceastã denumire ºi schema stelarã a celor patru puncte cardinale care definesc poziþiile estului, vestului, sudului ºi nordului cu numele adevãrat de Steua-Cardinalã.
Roza-Vînturilor redã generic existenþa Legii unice a echilibrului ºi a stabilitãþii unitare într-un ansamblu energetic spiritual-material. Redefinit, este schema geometricã a interferenþei fluxurilor logice ºi energetice care pot închega sau desface legãturile dintre timp ºi dimensiune fãrã a afecta armonia globalã existentã între formele ,,geo" ºi ,,bio" în manifestare. Pare o lege greu de definit analitic, dar sã nu uitãm cã avem o imagine globalã a acesteia care se poate simplifica în aspectul ei spaþial respectiv superficial cu puþinã imaginaþie intuitivã. Celelalte 6 oraºe posibile ale Atlantidei, în legendã se vorbeºte de 7 oraºe importante pe teritoriul dat, se aflau în locul Sibiului, Devei, Clujului, Bãii Mari, Gheorghienului ºi Reghinului.
Al ºaptelea, în locul Braºovului, avînd în apropere ºi minele de uraniu s-a impus ca capitalã. Avea o întindere cu oraºul satelit circular pînã aproape de Sfîntu Gheorghe, Codlea respectiv Bran. Prin deþinerea dreptului exclusiv de a produce arme nucleare a devenit, de la început, centrul militar suprem ºi centrul politico-administrativ al Imperiului-Federal din emisfera nordicã. În zona Reghinului se afla aºa numitul ,,Templu-central" de construcþie conicã care adãpostea cristalul sferic protector. Era un cristal de munte, de siliciu, de formã sfericã care în urma dimensiunii avute acoperea tot teritoriul statului cu influenþa sa. Producea un cîmp spaþial perfect silenþios prin respingerea tuturor zgomotelor ºi sunetelor terestre ºi extraterestre perturbatoare sufletului uman permiþînd astfel procesul fizic de "contemplare" în linºte a minþii umane.
Aºa zisele ,,temple" erau de fapt niºte construcþii speciale care adãposteau ,,regeneratoare sonatice", sono-atomice mai concret spus. Cel centric, de la Reghin, avea un ,,regenerator informaþional", primar, cu numele prescurtat de REG-INA-A(REGINA-A). Celelate ºase oraºe posedau cîte un "regenerator integrator", secundar, notate cu REG-ENT-A(REGENT-A). Capitala avea în dotare ,,regeneratorul general" care furniza în plus energia teluro-gravitaþionalã extrasã din descompunerea energiei nucleare folositã pentru funcþionarea întregului sistem amintit. Avea menirea de a capta, de a centraliza ºi de a prelucra toate datele informaþionale furnizate din teritoriu. Acest ,,Templu-coordonator" era denumit REG-ERE-A (REGERE-A) de localnicii atlanþi De aici provine caracterizarea celor care conduceau teritoriile de dincolo de mãri ºi þãri din basmele populare ca ,,regi rãi"(regii rãului), sau chiar balauri(ca întruchipãrile rãului). Dar cuvîntul ca ,,rea", din care s-a nãscut "rãul" de azi ºi care produce repulsii, teamã, oroare la cei credincioºi oare nu avea un alt înþeles pe vremea respectivã? De pildã: rea = reactualizare prin întoarcere la origini, sau chiar renaºtere prin origine.
Cu acest sistem pus la punct se putea pune în evidenþã emiterea ºi captarea gîndurilor prin metoda telepatiei între locuitorii zonei respective, dar ºi a hologramelor personalizate ale celor aflate într-un contact permanent. În misiunile externe cei nominalizaþi purtau astfel de dispozitive în miniaturã care permiteau legãturi informaþionale imposibil de captat ºi ascultat de cei neavizaþi. Putem deduce cã, atlanticii cunoºteau fenomenul cristalizãrii-recristalizãrii în masã, aveau în dotare bombe nucleare de diferite putere controlînd fenomenul fisiunii ºi fuziunii nucleare.
Cu astfel de bombe de mici dimensiuni au fost distruse oraºele mitice Sodoma ºi Gomora din orientul apropiat. Între cele ºapte oraºe erau împãrþite dreptul ºi obligaþia de a se ocupa de obþinerea unor elemente chimice cheie cu prelucrarea acestora. Fiind situate în dreptul trecãtorilor principale aveau rãspunderea de a apãra Transilvania de intruºi care ar fi putut copia secretele tehnice sau fura documentaþiile asupra acestora. În acest sens graniþele statului erau bine pãzite ºi ermetic închise.
Atlantii erau dotaþi cu care de luptã terestre care puteau zbura sau trece prin ape, cu ochiuri magice electro-ionice care detectau orice miºcare ºi persoanã indiferent de localizarea avutã, arme de foc cu luminã orbitoare sau lovituri ucigãtoare, etc. ºi etc. , unele deja foarte bine cunoscute nouã în prezent. Mijloacele de deplasare motorizate dotate cu arme de foc puteau fi confundate de cei neºtiutori cu balauri, dragoni, cai, monºtrii marini care scuipã foc, jar, cãldurã sau vînt ucigãtor.
Deci relatãrile din basme nu sunt chiar nefondate. Despre misiunile de civilizare spiritualã prin îndrumare ºi de pedepsire ale atlanþilor povestesc scrierile biblice date ca dispãrute ºi dupã care s-au scris povestirile din Vechiul Testament. Aceste acþiuni se desfãºureau în timpul dinaintea catastrofei mari, Potopul cauzat de cometã, dupã care nu au mai putut reveni complet. În urma pierderilor majore ºi irecuperabie suferite treptat au renunþat la astfel de acþiuni. Aºa au dispãrut "persoanele" lui Dumnezeu care se plimbau între muritori conform textelor biblice. Datoritã cunoºtiinþelor ºtiinþifice, dar mai ales în urma dotãrilor tehnice ºi militare avute, Atlantida a fost consideratã o Țarã a Zeilor respectiv atlanticii priviþi ca Dumnezei. Ei au luat în serios funcþiile cu care au fost investiþi de popoarele din jur intervenind cînd ceva nu corespundea legilor susþinute de ei sau cînd erau ameninþate interesele lor.
Duºmanii au fost nimiciþi iar aliaþii rãsplãtiþi. Iatã rãspunsul cã de ce se vorbeºte în Biblie la plural referitor la vorbele, faptele ºi persoanele lui Dumnezeu. Totatunci se explicã ºi faptul cã exista o perioadã de timp cînd Domnul(Domnii) umbla(umblau) nestingerit(nestingheriþi) între oameni dupã care a(au) dispãrut fãrã o explicaþie plauzibilã.
Cum puteau ajunge atlanticii la o asemenea performanþã într-un timp atît de scurt, pe cînd popoarele din jurul lor se chinuiau într-o neºtiinþã relativ foarte redusã faþã de ei? Cu ajutorul cunoaºterii ºi aplicãrii ,,geneticii spirituale".
Regeneratorul primar, REGINA, era de fapt un sintetizator de informaþii care între altele capta ,,informaþiile cosmice" de foarte joasã frecvenþã, de forma undelor liniare verticale ºi le scana doar pe cele utile în forma undelor sinoptice. Secundarele, cele REGENTA, erau niºte ,,analizatoare de aspect" care separau informaþiile primite de la REGINA ºi o retransmiteau pe orizontalã sub forma undelor sintonice generatoare de imagini focalizante.

Un sistem de ,,Coloane" în I-versiune(invers) pus transpune energia global-latentã în flux energetic liniar-aparent, dînd naºtere printr-o posibilitate de redirecþionare a fluxului la ruperea spaþiului temporal din zona de influenþã permiþînd astfel execuþia unui salt-imaginar dimensional! Dar, în cazul opus al fenomenului invers montat produce ºi închiderea versiunii arãtate mai înainte, respectiv readuce sistemul energetic transformat la cel normal, într-o situaþie de O-punere. Ce poate fi însã aceastã versiune "I" mistic ºi cea de punere în "O" miraculos ale unei "Ideii Constructive" arãtate ºi din care s-a nãscut Legea unicã ºi unitarã pe care se construieºte Universul, denumit filozofic ca Legea contrariilor ºi contradicþiilor??? Indiciile "I"(unic) ºi "O"(unitar) funcþioneazã doar în cazul distribuirii Coloanelor "T" dupã "punctele virtual definitorii" ale unui "cerc teoretic"!!! Un cerc are 4 puncte definitorii dispuse aparent la 90° în abstract din care cauzã era obligat existenþa a "4" Coloane, foarte corect amintite ca numãr în legende! Am indicat valorile unghiurilor aparente deoarece practic au mãrimi unghiulare diferite de cel 90° ºtiut de noi. Acest 90° este o mãrime specificã în numerotarea unghiularã, deci concret "specificã" doar "numãrul" de coloane necesare la un "cerc definitoriu" ºi numai atît. Acest cerc special nu este o curbã personalizatã redus la una "perfect circularã cu razã consantã", ci una de o formã constant "universalã" ºi cu "razã continu variabilã" ca generatoare de spaþiu energetic global "cosmotizat"

Tot atunci aceste forme literare sunt ºi elementele constructive ale realizãrii tehnice respective.
O idee ºtiinþificã trebuie gînditã ca funcþional, dar ºi ca constructiv pe aceleaº principii teoretice!
Cum se spune: "Într-o realizare totul trebuie sã corespundã atît virtual cît ºi imaginar, atît la propriu cît ºi la figurat!!!"- ca sã funcþioneze perfect ºi corect. Din acestã cauzã traiectoriile planetelor par a fi aºa zis eliptice ºi nu circulare, respectiv forma planetelor prezintã deformãri faþã de cea sfericã. Însã în cazul susþinerii eliptice este o micã greºealã, deoarece elipsa nu este o curbã generalã ci una particularã legatã de o lege personalizatã, din care cauzã cade valabilitatea generalã a acesteia. Ce nu putem susþine în cazul formei exterioare adoptate planetei noastre, deoarece am gãsit un cuvînt reprezentativ special de geoid, care pînã la urmã ne poate indica teoretic orice imagine însã concret nimic prezentabil.
Pentru obþinerea fenomenului fizic mai sus descris sunt dotate farfuriile zburãtoare tip OZN cu un cilindru central, lucru la care nu s-a putut da nici-o explicaþe tehnicã.
Valea amintitã se numeºte Valea Zizinului(Valea Puterii Zeilor, putere ca sens redatã prin repetiþia Zizi=Zei²) din vecinãtatea Oraºului Coroanei. Cele patru COLOANE legendare au dispãrut, deoarece au fost demolate de forþele tectonice iar POARTA misterioasã închisã ºi zãvoritã prin forþele telurice. Imaginea ,,Porþii" a reluat aspectul muntos permanent de construcþie unicã ºi cu componenþã materialã unitarã ca imagine. Aceste forþe lucreazã concomitent adicã: conic ca direcþie, conforme ca aspect ºi contradictoriu ca imagine, adicã cu decalare temporalã ºi cu tentã dimensionalã momentanã. Ceva de necrezut, fantastic, paranormal pentru noi!!
Deocamdatã noi recunoaºtem doar latura electro-magneticã a materiei, iar de latura magneto-sonicã nici nu vrem sã discutãm. Valea Zizinului, altfel tradus Valea Puterii Zeilor, prin poarta sa teluricã comunica cu Valea Buzãului ºi de aici cu Marea din zona Bãrãganului. Aici se afla canalul de legãturã a oraºului Atlantis cu apele exterioare. Cu ocazia erupþiei vulcanice devastatoare cele douã vãi au fost umplute definitiv cu pãmînt, mîl ºi pietriº. Valea ºi rîul de dincolo de Carpaþi au moºtenit denumirile dupã vechea definiþie avutã de aceastã poartã: Buza Zeului = Buzãu.
Foarte sugestiv, deoarece o "buzã" se poate închide sau deschide, te poate înghite spre înãuntru sau te poate scuipa în afarã, te poate mãcina în sensul de a te distruge sau te poate ascunde pentru a proteja, poate fi o cale de apropiere prin intermediul comunicãrii sau o barierã de respingere prin readucerea tãcerii. Poate nu ºtiþi, deoarece nu se cautã popularizarea, în zona Vãii Buzãu-Zizin apare din senin ºi fãrã o explicaþie posibilã pînã ºi azi un fenomen natural ciudat care îþi redã formarea unei arcuiri energetice slab vizibile, asemãnãtoare ca formã curcubeului, îndicînd cã aici ar exista o ZONÃ cu totul deosebitã ºi cam ,,atît"(A+T în T), respectiv AT² deocamdatã. Coloanele lui Atlas, cele patru "Stîlpi care susþineau Cerul", aveau rolul de a fi un zãvor comandabil pentru Buza Zeului. Prezentau diferenþe de cele amintite ca herculiene ºi dupã care s-au inspirat înaintaºii noºtrii egipteni cînd au construit una din cele 7 Minuni ale Lumii antice: Farul de la Alexandria.
Coloanele lui Hercule, în particular, erau niºte antene de emisie-recepþie pentru unde radio, dotate cu un sistem de localizare precisã prin unde de foarte joasã frecvenþã, dar ºi arme redutabile de lungã acþiune cu luminã polarizatã. Generalizate, însã, cu dotãri suplimentare puteau deveni ºi un sistem energetic de deschidere-închidere(fasonare) a spaþiului dimensional material respectiv de transpunere-impunere (lansare) în spaþii temporale spiritual paralele. Cum puteau interpreta cãlãtorii neºtiutori aceste coloane înalte de multe zeci de metrii uitînd de jos în sus? Erau ceva de neînchipuit ºi de neînþeles pentru minþile lor! Discurile de reflecþie montate la capãtul lor, în cazul Coloanelor lui Atlas, creau iluzia cã ar susþine bolta cereascã, din care cauzã au inventat legenda cunoscutã. Fiind privite de eleni ca niºte realizãri de neîntrecut în puterea lor de acþiune coloanelor respective s-au atribuit însuºiri herculiene(indicativ grecesc antic la ceva de neînchipuit de puternic ºi de neînvins).
Substantivul comun rezultat de ,,Hercule" a fost ulterior ridicat la rang de nume propriu pentru un semizeu ºi astfel a apãrut ºi persoana lui "Hercule" cu Coloanele sale extraordinare! De fapt o "Coloanã atlasianã", cum reiese din stema Atlantidei unde este ostentativ prezentatã schematic, era de forma unui T uriaº în prezentare planã, respectiv de forma unui cilindru vertical înalt cu disc circular orizontal reflectorizant la capãt în construcþie spaþialã. În vîrf era dotatã în plus cu un emiþãtor ºi receptor de unde convergente ºi divergente de mare putere.
Spre deosebire de aºa zise "Coloane herculiene" care nu erau prevãzute cu discuri speciale de reflecþie ºi erau mai mult de forma unor turnuri, ca în cazul farurilor cunoscute! Iatã ºi dezlegarea misterului legat de "Cheia egipteanã" care apare prin atîtea înscrisuri hieroglifice antice din Egipt. Șerpii care se încolãcesc în jurul acestei "Chei" nu sunt decît prezentarea simbolicã a undelor electro-magnetice active care în rezonanþã cu cele magneto-sonice reactive produc fluxul de putere pentru punerea în "funcþiune" a sistemului respectiv, adicã a "fundamentului acþiunii"(conform componenþei cuvîntului) universale, a controlul armoniei dintre forþele tectonice ºi telurice prezente la un sistem global aparte.
Aripile care apar sunt la fel un simbol al posibilitãþilor extraordinare ce ne pot asigura aceste "construcþii" în a "zbura pe aripile undelor", adicã admisibilitatea de a ajunge sau de a fi oriunde ºi orcînd atît la propriu cît ºi la figurat!
De ce apar undele prezentate prin ºarpe? Deoarece acest animal prin deplasarea sa ne redã aceastã posibilitate extraordinarã ca prin "ºerpuirea" undelor magnetice sã se poate obþine ,,trecerea" prin "Dimensiune", adicã ,,temporizarea" în "Adîncime"! În continuare aº mai puncta o idee care cautã la fel un rãspuns de cîteva secole. Unde era vestita þarã a regelui Solomon, cel care a reconstruit Casa Domnului? Solomon a fost unul din ultimele regi ai regatului Atlantidei înainte de dispariþia finalã. Vestitele sale mine se gãseau în Carpaþii Apuseni la Rosa Montana(Roºia Montana de acum) unde se mai extrage ºi astãzi aur. Aceste mine fiind spre epuizare, el a adus acest metal preþios la sfîrºitul domniei sale ºi din Etiopia reginei Shaba cu care avea relaþii politico-economice strînse.
Legenda regelui Arthur este legat tot de persoana sa prin poveºtile duse în vestul Europei de refugiaþii atlantici dupã catastrofa care a distrus în final þara lor. Din aceastã perioadã s-a pãstrat denumirea de Ardeal pentru Transilvania, nume cu care au rebotezat anglo-saxonii în cursul istoriei noastre teritoriul atlantic: Ardeal = Aragon+delet+all = Aragonul Total Dispãrut! Iatã unde trebuie cãutat centrul administrativ al faimosului ,,Regat al Regelui Arthur", adicã ,,Cetatea Aragonului"! Întradevãr Transilvania, respectiv Ardealul, se putea considera o CETATE naturalã fiind înconjurat de ziduri excelente de apãrare prin cele trei ramuri ale Munþilor Carpaþi. Spre susþinerea ideii vã reamintesc din nou cã, aici lîngã Braºov sunt douã stînci care se numesc Pietrele lui Solomon peste care conform unei alte legende ar fi sãrit cu calul regele respectiv. Tot lîngã Braºov se înalþã Muntele Sfînt(Cristianul) unde se ridica un templu vestit, Templul Soarelui amintit ºi ca Casa Domnului de Biblie.
Aici era adãpostit Chivotul Sfînt în care, contrar credinþei îndoctrinate, erau sub pãstrare cele trei volume ale Codexului Rozelor. Chivotul, lada în care se pãstrau cãrþile, avea un sistem de siguranþã alimentat prin curent electric furnizat de baterii care la atingere produceau descãrcãri electrice scurte de cîteva mii de volþi. Totul pentru a evita deschiderea ºi furtul de cei neavizaþi al "Moºtenirii" spirituale, culturale ºi ºtiinþice a "Tuturori Timpurilor" pãstratã pentru posteritare! Revin asupra denumirii muntelui zis Cristianul de lîngã Braºov. Indica de fapt Creasta Anilor în înþelesul de a fi Stîlpul Istorisirilor asupra Originilor avute, avînd la poalele lui Poiana Soarelui respectiv Grãdina Mãririi ºi a Strãlucirii avute. Aici se afla "TEMPLUL DOMNULUI" care permitea ,,contemplarea" asupra ideilor mãreþe pãstrate cu sfînþenie de atlantici. Era o ,,Bibliotecã" a Culturii Universale adunate pînã în zilele respective! Avea o colecþie impresionantã de cãrþi originale numite ,,romane", dar ºi copii rescrise ale acestora denumite ca ,,remane".
Soarele, ,,Strãlucirea" colecþiei, era Codexul Rozelor care era destinat spre pãstrare pentru timpurile viitoare fiind bine protejat de orice furt, distrugere ºi dispariþie posibilã. Clãdirea era tot de formã conicã pentru a crea condiþii energetice adecvate stimulãrii condiþiilor spirituale în studierea ideilor ºtiinþifico-tehnico-culturale. În urma acestei idei de activare mentalã au luat naºtere ,,Piramidele" în toatã lumea. A fost preluat deasemenea ºi tradiþia de obligativitate ca, o ,,astfel de construcþie" piramidalã automat sã pãstreze pe ascuns un ,,CEVA" de mare preþ pentru civilizaþia care a ridicat-o! Nu degeaba exisã acest mare interes, de cînd existã lumea, de a afla ,,SECRETELE" construcþiilor respective fiindcã ,,AU LA BAZÃ" un ,,ADEVÃR" valoros care meritã cãutat! "ADEVÃRUL" la rîndul sãu este un ,,SECRET", pentru care trebuie sã ,,PUI INTELIGENȚA LA CONTRIBUȚIE" ºi apoi sã ,,MUNCEȘTI DIN GREU" pentru a-l obþine!!!- este ideea universalã pentru care valorile respective sunt "bine ascunse" în astfel de piramide. Locul camerelor secrete sunt foarte bine gîndite ºi protejate astfel ca fãrã o "intuiþie ajutãtoare" sã nu fie "descoperite", adicã sã fie greu "decopertabile". Iatã precizãri banale în exprimare, cum am mai susþinut de atîtea ori, care însã ,,corect redate ºi însemnate" pot furniza informaþii ,,preþioase" ºi ,,utile" pentru mintea noastrã!
Nu degeaba încerc sã scot în evidenþã anumite cuvinte prin litere majuscule sau puse între ghilimele, adicã ÎNSEMNATE de cîte ori se poate ºi cît se poate mai bine, deoarece în "sinea" lor conþini referiri concrete în construcþia lor asupra paºilor, metodelor practice care trebuiesc urmate respectiv ce trebuiesc aplicate în orice domeniu al vieþii noastre.
Cum puteþi vedea zona Braºovului, dar ºi Transilvania întregã, abundã în denumiri foarte edificatoare care sunt pãstrate de nu se ºtie de cînd ºi de unde, în contradicþie cu altele din Lume. Denumiri care nu au fost date în urma unor descoperiri geografice fãcute de cãtre diferiþi deschizãtori de drumuri în a cunoaºte globul nostru pãmîntesc, ci de memoria colectivã a tradiþiilor populare cu mult înainte de era noastrã. Puteþi aminti un loc de pe Pãmînt care sã concentreze la un loc atît de strîns atîtea referiri directe la aproape toate legendele cunoscute ºi pãstrate pînã azi? Eu zic cã, NU.
Relatãrile asupra Atlantidei au suferit mari modificãri prin amestecarea perioadelor de timp în care s-au derulat evenimentele, prin adãugiri personale pentru mãrirea misticismului ºi suspansului asupra ei, dar ºi prin omiterea unor informaþii considerate de unii nesemnificative. Prin umflarea unor întîmplãri pînã la extremis s-au ajuns la relatãri absolut fantastice.
Ulterior prin migraþia popoarelor, intenþiilor de colonializare, de cãutare a unor condiþii de trai mai bune s-a format un amalgan al tradiþiilor, limbilor ºi legendelor.Toþi care au ajuns pe tãrîmuri necunoscute au încercat sã impune anumite denumiri, poveºti aduse din þara lor de origine. Au apãrut o serie de versiuni ale uneia ºi aceleaº legende care în prezentare ºi în numele personajelor par a nu avea nimic comun între ele. Cei mai mulþi dezrãdãcinaþi ai erei noastre au parvenit din Europa care au fost de fapt urmaºii urmaºilor refugiaþilor din Atlantida vestitã. Avînd în subconºtientul lor amintirile timpurilor strãvechi pline de glorie ºi mãrire, fãrã a-ºi da seama, au denumit diferite locuri ºi localitãþi, regiuni, state noi formate de ei cu denumiri lingvistice care aveau mari semnificaþii spirituale în mintea lor.
Astfel au încercat sã readucã acelor þinuturi faima speratã, dar ºi speranþa de a reprimi de la divinitate viaþa fericitã, dar ºi patria pierdutã. Pe pãmînturi total strãine de Atlantida originarã au apãrut nume ºi denumiri care au incitat ulterior minþile cercetãtorilor ducîndu-le în eroare. Abundenþa unor astfel de indicaþii lingvistice pe teritoriul Americii, aduse sau încetãþenite în mare mãsurã de coloniºtii europeni ºi nu preluate de la populaþia autohtonã, au creat falsa concluzie cã întradevãr aici trebuie cãutat originile legendei lui Platon. Prin exterminarea într-un timp relativ scurt a civilizaþiilor gãsite pe aceste meleaguri s-a pierdut ocazia de a cunoaºte în profunzime limba lor cu semnificaþiile avute asupra posibilelor legãturi istorice avute în cadrul Spiritualtãþii Pãmîntene în general.
Nu am reuºit sã descifrãm nici limba mayaºã sau incaºã, ne-au rãmas doar fragmente de documente de la aceste popoare ºi acelea tãlmãcite, rãstãlmãcite de acei la care simbolurile literare folosite de bãºtinaºi erau greu de pronunþat sau greu de înþeles. Nu ne-a atras atenþia multe pasaje importante din legendele legate de originile popoarelor din acest continent american.
Amerindienii susþin cã, provini dintr-o civilizaþie din est, dintr-o þarã înconjuratã complet de munþi înalþi ºi despãrþitã de restul þinuturilor locuite de o strîmtoare! Nu poate fi vorba decît de Transilvania care întradevãr are în sud situat strîmtoarea Porþilor de fier, strîmtoare care pe vremurile de de mult putea fi foarte bine o punte de legãturã dintre "Mãrile" care ocupau Oltenia, Muntenia respectiv zona cîmpului Panoniei de azi. Dar, ºi de "despãrþire" a teritoriilor aºa zis cunoscute de preantici de cele ascunse în munþi ºi interzise pentru ei! Puteþi gãsi o altã locaþie asemãnãtoare pe harta Lumii care sã corespundã celor descrise în atîtea legende rãmase?
Cuvintele de "dincolo de strîmtoare" nu indicã neapãrat o locaþie abordabilã prin necesitatea navigãrii în lung a strîmtorii respective, ci foarte bine una care este accesibilã în urma trecerii peste aceasta de-a curmeziºu pe un pod sau printr-o altã realizare tehnicã mai avansatã! Chiar denumirea de "Poartã" rãmasã în tradiþia popularã ne duce la ideea cã aici, conform mentalitãþii populare strãvechi, trebuia sã existe ceva care facilita trecerea condiþionatã spre o "proprietate îngrãditã ºi privatã" atît la propriu cît ºi la figurat! Totatunci înþelesul multori cuvinte de origine latinã au fost însuºite de cercurile religioase apãrute la începutul erei noastre urmînd ca sã devine derutante pentru cãutãrile actuale.
Anumite indicii importante furnizate de cuvinte au primit tente religioase pentru a mãri ºi mai mult dilemele apãrute asupra originii civilizaþiei terestre. În contextul Istoriei avute în timp, pe acest Pãmînt al nostru, ,,originile" trebuiesc cãutate întotdeauna acolo unde trãieºte un popor redus ca numãr, neînsemnat pentru alþii, care cãuta ºi cautã cu înverºunare prin orice mijloace sã pãstreze patria ºi tradiþiile sfînte. Trebuie sã fie înconjurat de state mãrginaºe cu ,,politici" de expansiune ºi cotropire avute în istorie. Politica în sine exprimã visul ascuns al unor interese de grup în general, sau personale în particular, avizi de putere ºi mãreþie, de a readuce gloria ºi bogãþia de altãdatã spre folosul lor ºi numai pentru interesul lor.
Atlanticii cu astfel de apucãturi nocive în general au emigrat din þara distrusã stabilinduse pe teritoriile mãrginaºe apropiate sau mai îndepãrtate, cum redã aceastã idee foarte corect Legenda lui Romulus ºi Remus. Pe Pãmîntul Sfînt dispãrut, încãrcat cu uriaºe tendinþe spirituale de a se renaºte din propria cenuºã, astfel de tendinþe ,,politice" nu au fost, nu sunt ºi nu vor fi tolerate de timp. Conform componenþei cuvîntului: politicã = poliþie+atlanticã! Politica nu este o menire ºi nici o profesie! Se referã la acei care se dedicã unei înclinaþii anume care are þelul de a restaura statul poliþenesc care exista în ultima fazã atlanticã. Politicienii sunt descendenþii descendenþilor care apãrau ºi susþineau tirania tîrzie, decadentã, a Atlantidei. Cuvîntul ,,poliþie" nu este o denumire referitoare la un organ statal, ci o definiþie pentru un curent organizatoric. Poliþie = polarizare+ambiþie defineºte prin excelenþã o linie filozoficã care promoveazã necesitatea urmãririi ambiþiilor personale în realizãrile de orice fel în dentrimentul intereselor spirituale comune. Adicã dupã ei poate sã vinã ºi Potopul!!! Interesant ce indicaþii uluitoare pot da componenþa cuvintelor româneºti?! Din aceastã cauzã existã o repulsie generalã, implementatã artificial în timp, la auzul limbii române ºi la apariþia românilor care vorbesc aceastã limbã. Întradevãr prezintã un pericol major pentru cercurile politice conducãtoare din LUMEA actualã. V-aº reaminti ceva care mereu scapã din atenþia cercetãtorilor din ultima vreme. La Roºia Montana s-au descoperit "Tãbliþele cerate" scrise pe o "latinã vulgarã" conþinînd contractele de închiriere ºi de administrare a mai multori mine de aur, întocmite dintre proprietarii autohtoni ºi reprezentanþii autoritãþilor romane. Acestea dovedesc cã dacii din acea vreme cunoºteau ºi foloseau o variantã a latinei care foarte probabil era limba lor oficalã. Interesant este cã, aceste contracte erau întocmite la începuturile ocupaþiei iar la timpul respectiv latina vulgarã era de mult înlocuitã oficial cu cea literarã cunoscutã ºi azi. Teoria latinizãrii forþate a populaþiei dacice este o mare gogoaºã furnizatã nouã! Dacia a fost ocupatã de romani doar cca. 150 de ani dupã care s-au retras din acest teritoriu.
Au fost alte popoare care au trãit sub dominaþia severã a romanilor chiar o mie de ani ºi nu s-a reuºit latinizarea limbii lor în aºa mãsurã, chiar de loc. Tradiþiile ºi limba popularã nu se pot ºterge cu buretele într-un timp aºa de scurt! Care a fost de fapt limba tradiþionalã a dacilor? Avem doar înscrisuri ºi documente scrise în latinã, nimic altceva! Nici un cuvînt, nici o literã de altã formã!!! Ce concluzii se pot trage cu adevãrat? Vã las sã faceþi singur acest lucru. În urma erupþiilor, ploilor ºi cutremelor din ultima fazã mulþi refugiaþi, în mare mãsurã ,,politicieni" ai Atlantidei, au gãsit o patrie primitoare în zonele muntoase ºi deluroase din sud-estul Franþei de azi, iar urmaºii lor au înfiinþat celebrele ordine secrete bisericeºti, ordinele Templierilor, care sfidau orice putere administrativã controlînd chiar consiliul cardinal ºi papa de la Roma prin averile obþinute pe cãi doar de ei ºtiute.
Cruciadele spre Ținuturile Sfînte s-au organizat la îndemnul ºi pe banii lor cu scopul foarte bine ascuns de a aduna toate documentele ºi relicvele Atlantidei dispãrute în Egipt ºi în jur. Cît de importante erau documentele putem deduce din realizãrile rãmase de la marii Aristotel, Pitagora, Hipocrat ºi chiar Iisus Cristos. Sã nu utãm pe vestiþii alchimiºti, dar nici pe Leonardo da Vinci sau chiar pe Jules Verne. Precis cã, aceºtia din urmã, au fost ori urmaºii unori avizaþi în a pãstra sub jurãmînt informaþii tehnice ºi ºtiinþifice bine ascunse de ochiul celor mulþi, ori cã pe baza unor conjuncturi de moment au ajuns în cotact cu astfel de scrieri ascunse în bibliotecile secrete existente. În final, cele ºtiute sau aflate de ei, au fost prezentate ºi descrise prin schiþe, referate, romane dupã mintea, aptitudinea, posibilitatea fiecãruia.
Nici un secret nu se poate ascunde pînã la nesfîrºit
!
Timpul va crea anumite canale de scurgere neprevãzute pentru informaþiile ascunse, deoarece fiind de interes general aparþini tuturora neputînd fi însuºite pe nedrept de anumite persoane sau grupuri de interese, nici pe baza unor intenþii ca bine cotate la prima vedere.

Gheorghe ªipoº

Titlu: Raspuns: INCEPUTUL CIVILIZATIEI - Povestea Adevarata?
Scris de: asgard din 26 Noiembrie 2010, 22:04:51
1. O civilizatie care foloseste minereuri  lasã anumite urme. Mã refer aici la mine (in cazul minereurilor) si puturi (în cazul petrolului). Unde sunt urmele de pe teritoriul Daciei, unde sunt urmele lasate de extraterestrii. Panã la romani, în Dacia nici nu au existat mine. DACII NU EXTRAGEAU AUR. DACII NU AVEAU MINE.
2. Dacã aici au aterizat ET si pe aceste meleaguri au creat prima civilizatie umanã atunci UNDE SUNT URMELE. Mã gândesc cã ET nu locuiau în pesteri sau colibe. Unde sunt urmele locuirii lor pe acest teritoriu.
3. Placutele de la Tartaria nu erau locale. Nici nu stim exact ca reprezinta o forma de scriere. Nu stim prea multe despre ele. Cert este ca la Tartaria s-au gãsit 3 și la Gradejnita, de exemplu, s-au gãsit cateva sute de tablite asemanatoare.

In concluzie nu gasesc nici o dovada ca pe acest teritoriu s-ar fi format prima civilizatie umanã. NU EXISTA DOVEZI. Povestile sunt frumoase dar nu sunt suficiente...

Titlu: Raspuns: INCEPUTUL CIVILIZATIEI - Povestea Adevarata?
Scris de: darksid3 din 27 Noiembrie 2010, 12:22:47
Nu este o teorie prea reductionista sa ne referim strict pe ideea ca o civilizatie lasa urme? Si daca lasa urme, suntem capabili sa le vedem? Este corect sa alegem cateva intrebari pe marginea unei "teorii" si restul de intrebari sa le dam la o parte?
In fond si conceptul de "o alta civilizatie" inseamna o cu totul alta suita de valori si tehnologie.
Titlu: Raspuns: INCEPUTUL CIVILIZATIEI - Povestea Adevarata?
Scris de: Xanadron din 27 Noiembrie 2010, 13:31:37
Citat din: asgard din  26 Noiembrie 2010, 22:04:51
1. O civilizatie care foloseste minereuri  lasã anumite urme. Mã refer aici la mine (in cazul minereurilor) si puturi (în cazul petrolului). Unde sunt urmele de pe teritoriul Daciei, unde sunt urmele lasate de extraterestrii. Panã la romani, în Dacia nici nu au existat mine. DACII NU EXTRAGEAU AUR. DACII NU AVEAU MINE.
2. Dacã aici au aterizat ET si pe aceste meleaguri au creat prima civilizatie umanã atunci UNDE SUNT URMELE. Mã gândesc cã ET nu locuiau în pesteri sau colibe. Unde sunt urmele locuirii lor pe acest teritoriu.
3. Placutele de la Tartaria nu erau locale. Nici nu stim exact ca reprezinta o forma de scriere. Nu stim prea multe despre ele. Cert este ca la Tartaria s-au gãsit 3 și la Gradejnita, de exemplu, s-au gãsit cateva sute de tablite asemanatoare.

In concluzie nu gasesc nici o dovada ca pe acest teritoriu s-ar fi format prima civilizatie umanã. NU EXISTA DOVEZI. Povestile sunt frumoase dar nu sunt suficiente...

Incep cu precizarea ca respect orice opinie argumentata - si-a ta chiar e cumva, colega asgard, desi-i la fel de saraca-n "dovezi" ca ipotezele un pic protocroniste :wink: aici discutate.

Oricum, destule teorii "fanteziste" nascute exclusiv din deductii/speculatii logice si bazate doar pe dovezi circumstantziale au fost totusi confirmate la date ulterioare emiterii lor. Poate ca asta va fi si soarta ipotezei primatului teritoriului (intra)carpatic in complexa istorie a crearii rasei umane actuale.
Ipoteza care nu tre'sa ne faca insa pe noi, romanasii, sa ne credem cumva niste "uebermenschi" mai cu motz decit altii.  :lol:

Personal, continui sa fiu insa convins ca zona M-tilor Buzaului a fost numita regiune in care-au inceput experimentele genetice ale unei "divizii" principale a Creatorilor nostri, mutati dupa al treilea Potop (re)cunoscut (din ce cauze, doar banuiesc insa) - adica acum vreo 12.000 de anisori - prin Sumer, India etc.
Iar al doilea grup operational ET - in legatura permanenta cu asta "carpatin" - cred c-a fost activ in Africa de Sud.

O tema la care clar ca trebuie sa revenim, imediat cum ne-o permite Nea Cronos.
Fiindca, asa cum bine zice darksid3, mai sint si "urme" deloc explicite pe care ar trebui sa le luam in calcul.
Titlu: Raspuns: INCEPUTUL CIVILIZATIEI - Povestea Adevarata?
Scris de: adrian75 din 27 Noiembrie 2010, 14:17:24
Am gasit aici pe Forum un reportaj preluat de la Antena1 despre piramida umbrelor din masivul Ceahlau. Fenomenul este intradevar unic in lume,poate fi doar un capriciu al naturii,insa poate fi si o "semnatura" lasata noua de civilizatiile care au trait aici cu multe mii de ani in urma...cu mult inaintea dacilor. Rufon a intreprins cercetari in zona? Eu cred ca este un subiect foarte interesant,ar putea aduce unele raspunsuri!
Titlu: Raspuns: INCEPUTUL CIVILIZATIEI - Povestea Adevarata?
Scris de: Urban din 27 Noiembrie 2010, 16:09:05
@Asgard

Citat din: asgard din  26 Noiembrie 2010, 22:04:51
1. O civilizatie care foloseste minereuri  lasa anumite urme.
Ma refer aici la mine (in cazul minereurilor) si puturi (in cazul petrolului).
Unde sunt urmele de pe teritoriul Daciei, unde sunt urmele lasate de extraterestrii.
Pana la romani, in Dacia nici nu au existat mine. DACII NU EXTRAGEAU AUR. DACII NU AVEAU MINE.

3. Placutele de la Tartaria nu erau locale.
Nici nu stim exact ca reprezinta o forma de scriere.
Nu stim prea multe despre ele.
Cert este ca la Tartaria s-au gasit 3 și la Gradejnita, de exemplu, s-au gasit cateva sute de tablite asemanatoare.
In concluzie nu gasesc nici o dovada ca pe acest teritoriu s-ar fi format prima civilizatie umana. NU EXISTA DOVEZI. Povestile sunt frumoase dar nu sunt suficiente...

Cum iti permiti sa enunti asemenea enormitati?
Ia, citeste si baga la cap:

1. Teoria ca dacii nu aveau mine de aur a fost lansata de securisti la comanda lui Ceausescu care pentru a plati datoriile externe a folosit printre altele si aurul dacilor din muzeele de istorie.
Tablitele cerate de la Rosia Montana http://www.formula-as.ro/2009/878/enigme-16/tablitele-cerate-de-la-rosia-montana-11395-print

Dacii, initiatorii exploatarii in subteran
Citat"Citam in continuare din concluziile francezilor, pentru ca suna altfel cand o spun ei: "In opinia noastra, este foarte posibil ca Rosia Montana sa fi cunoscut o activitate miniera chiar din epoca bronzului. Filoanele bogate au fost cu siguranta exploatate initial la suprafata, apoi in subteran. In campania din 2000, a fost descoperita o sustinere miniera din lemn in situ in reteaua de galerii Tarina, datata cu C14 la mijlocul sec.I i.Hr. sfarsitul sec. I d.Hr. Nimic nu ne impiedica sa credem ca exploatarea miniera a fost initiata de daci. Campania din 2002 a furnizat noi datari dacice".
In capitolul "Retelele miniere antice" din volumul I "Alburnus Maior" se propune in repetate randuri deschiderea unor galerii foarte vechi, zidite nu se stie de catre cine, pe care cercetatorii francezi le banuiau "si mai interesante" decat cele cercetate. "Sectorul Habad este renumit ca gazduieste lucrari foarte vechi. Mai multe intrari apar relativ usor de redeschis manual sau cu excavatorul. Daca sectorul este amenintat de extinderea exploatarii de suprafata, s-ar impune demararea acestor investigatii". Aveau si de ce sa recomande acest lucru. "Pe santierul Carnic I datarea dacica obtinuta cu C14 are o cronologie intre 265 si 90 i.Hr. De fapt, dupa diferitele faze de sapare observate in plan si topografia lucrarilor acestei retele, nu este posibil sa se distinga importante schimbari in tehnica miniera. Singura noutate pe care o aduce romanizarea se pare ca rezida in introducerea opaitului, pentru care sunt sapate nise in pereti. Inainte se foloseau bete de lemn pentru iluminat. Toate acestea ne duc la ideea ca activitatea miniera dacica era bine dezvoltata in subteran la Rosia Montana, atat la Tarina, cat si la Carnic, in cursul celor trei secole care preced cucerirea romana. Apoi, dupa cucerirea si relansarea activitatii miniere, s-au reluat lucrarile deja sapate in epoca preromana si vor fi fost date in utilizarea probabila a acelorasi familii de mineri indigeni. Acesti ultimi pastratori ai unui mestesug ancestral vor continua sa-si deschida santierele lor, in aceeasi maniera de abataj, atat de caracteristica, cu proportii regulate, calibrate si foarte geometrice, probabil o tehnica miniera dacica". Recomandam aceste volume si "academicienilor" care sustin ca dacii nu extrageau aurul din subteran si nu il prelucrau!"

Alte surse:
http://old.clujeanul.ro/articol/ziar/cluj/cara-de-aur/14414/

3. Placutele de la Tartaria sunt locale, deoarece la analiza chimica a iesit aceeasi compozitie cu argila din sol prelevata din aceeasi locatie, problema fiind de localizare in timp nu in spatiu.

Ai aici website-ul celui mai mare cercetator al scrierii Vechii Europe,  Marco Merlini.
http://www.prehistory.it/fase2/mappa.htm
Priveste aria de raspandire a scrierii si vei vedea ca este locala, nu importata din Grecia, Anatolia sau de aiurea.

In concluzie exista o multime de dovezi ca AICI s-a format PRIMA CIVILIZATIE UMANA cu peste 7 milenii in urma: Cucuteni, Vincia, Gumelnita, Hamangia, etc.
Iar daca pentru tine orase cu populatia de peste 20.000 locuitori in urma cu 7 mii de ani (ex: Maidanet) erau mici atunci gandeste-te ca orasele din Mesopotamia sau Valea Iordanului contemporane lor nu depaseau 5.000 locuitori.
(De curiozitate cauta pe Google: "orasele Culturii Cucuteni")

Care era mai civilizat?

Si daca iti permiti nerozia sa zici ca aia nu erau stramosii dacilor arunca o privire aici:
https://genographic.nationalgeographic.com/genographic/lan/en/atlas.html
http://www.bradshawfoundation.com/journey/
http://www.dnaheritage.com/masterclass2.asp

O seara excelenta iti doresc
Titlu: Raspuns: INCEPUTUL CIVILIZATIEI - Povestea Adevarata?
Scris de: Rayden din 27 Noiembrie 2010, 16:39:43
@asgard,
observ ca esti la primul post pe forum - iti urez bine ai venit si sederea ta pe aici sa fie lunga si fructoasa atat pentru tine cat si pentru forum  :mrgreen:

pai, cu ce sa incep...ca sunt asa de multe de spus..
dacii aveau mine..colegul Urban a spus mai mult decat de ajuns pe tema asta.

dovezi - artefacte sau ceva care sa demonstreze titlul acestui topic?
tablitele de la Tartaria, si nu numai, gasite pe meleagurile noastre pot fi un inceput..apoi, la fel cum spunea si colegul adrian75 mai jos, piramida de umbra sau a umbrelor din Ceahlau..
cum de asemenea, si colegul Xanadron spunea, zona m-tilor Buzaului ascunde multe secrete, numai vreo 2-3 povesti ma straduiesc eu de vreo 5-6 ani sa le verific..dar nu prea am timp sa merg prin zona sa hoinaresc / explorez  :-D
pe langa dovezile de mai sus, mentionez ca in parerea mea, astfel de urme, dovezi le reprezinta si sfinxul & babele + alte astfel de "monumente" raspandite prin muntii nostri, vezi urmatoarele filmulete:
http://www.youtube.com/watch?v=cf5ySqmAuH0
restul filmuletelor se pot urmari din fereastra din dreapta pe youtube.
sunt foarte vechi, cred ca peste 20.000 de ani, si acum spune-mi, chiar vrei sa gasesti peste tot ruine ca de cetati de acum 1000 - 2000 de ani?
dar asta nu inseamna ca nu exista si dovezi, unele au fost descoperite si facute publice (precum descoperirea de la Aiud - cu talpa de "nava spatiala" dupa unii..) si altele de care nu am auzit din simplul motiv ca cineva a avut grija sa le doseasca bine, si acum probabil zac undeva prafuite sau binemerci in colectii private..

va atasez mai jos, 2 poze cu zona Buzaului, poze ale unui fel de buletin informativ cu zone interesante din zona respectiva...destul de vechi si interesante

bafta,
Rayden
Titlu: Raspuns: INCEPUTUL CIVILIZATIEI - Povestea Adevarata?
Scris de: Rayden din 27 Noiembrie 2010, 16:44:48
poza 1

(http://s1.postimage.org/2216vs2f8/colti1.jpg) (http://postimage.org/image/2216vs2f8/)

poza 2

(http://s1.postimage.org/221f5gsw4/colti2.jpg) (http://postimage.org/image/221f5gsw4/)
Titlu: Raspuns: INCEPUTUL CIVILIZATIEI - Povestea Adevarata?
Scris de: asgard din 27 Noiembrie 2010, 20:23:31
Repet dacii nu aveau mine de aur. Daca ati sti de este datarea cu C14 nu ati mai vorbi atat de usor. Datarea cu C14 este RELATIVA, nu se foloseste pentru perioade recente si majoritatea ARHEOLOGILOR nu pun pret pe ea fiindca nu prezinta o mare rata de acuratete. Dacii prelucrau aurul (din apa si filoane de suprafata) NU EXISTA NICI O MINA DE AUR DACICA. Mai puneti mana si pe niste niste carti de arheologie nu pe tampeniile lui Savescu, Densusiani si acolitii lor

Ce legatura este intre Cucuteni si Hamangia? Ca si intre romani si maghiari

Iar daca colegul urban crede ca Cucuteni este cea mai veche cultura umana se insala. Nici macar nu este cea mai veche cultura neolitica. Neoliticul apare in Anatolia si se raspandeste spre Balcani. Iar intre Cucuteni si daci nu exista nici o legatura, SUNT POPULATII DIN RASE DIFERITE. Nu mai dezinformati

PRIMA CIVILIZATIE UMANA A APARUT IN URMA CU 14.000 DE ANI (12.000BC) ÎN ZONA SEMILUNEI FERTILE SI NU IN EUROPA

Si mie mi-ar placea ca stramosii mei sa fie zei... dar nu sunt. Dacii erau oameni simpli, istoria lor a fost destul de importanta dar nu de la EI A PORNIT TOTUL. Iar Dacii ajung pe teritoriul romaniei de azi in jurul anului 1000-1500 BC. Vad ca nu faceti deosebire intre pop ariene (dacii) si pre-indo-europene (cucuteni, hamangia...)
Teoria voastra nu rezista, nu exista nici o dovada ca aici este LEAGANUL OMENIRII. Sunt unele aspecte interesante cum ar fi misterele din zonele Bucegi, Buzau, dar acestea nu au legatura cu leaganul omenirii. Nu mai traiti cu vise si dezinformari

Eu nu am teorie ci doar comentez IPOTEZA conform careia aici este leaganul omenirii. Doar cand o sa-mi expun o teorie proprie ea va putea fi saracacioasa sau nu.

p.s. - am ales numele de asgard din mitologie si nu din filme


Titlu: Raspuns: INCEPUTUL CIVILIZATIEI - Povestea Adevarata?
Scris de: Rayden din 27 Noiembrie 2010, 21:14:57
@asgard,
in mitologie, asgaard e denumira corecta dintre multe altele (dar e mai putin relevant), si e taramul de unde vine Thor (AKA Rayden) Odin si ..altii  :-D

vreau sa aduc in atentie urmatoarele:
- nu vorbesc despre inceputul leaganului omenirii aici cu dacii, stramosii nostri..ci de un inceput inaintea dacilor, caz in care dacii sunt stramosii "primilor oameni pe Terra". daca citeai cu atentie inceputul acestui post..vedeai diferenta. ca s-ar fi numit Ramani, sau in altfel, aceia au ajuns primii pe planeta asta si s-au stabilit aici, pe meleagurile astea, de aici a pornit totul..si vorbim de mai mult de 20.000 de ani in urma..nu erau daci pe aici atunci..
- de unde stii ca Savescu, Densusianu, etc nu spun adevarul? cand in functie de regimul care e la putere, istoria se scrie cum se doreste - istoria e scrisa de invingatori, asa spune o vorba inteleapta..
de ex. in perioada regimului comunist, pe langa Bucuresti, s-au dezgropat cca 70 -80 de schelete de uriasi, cu inaltimi intre 5-8 m..au participat arheologi, istorici - asa spun martorii, unii mai traiesc si azi, ai citit despre asta in vreo carte istorica? le-ai vazut in vreun muzeu? ..ma gandeam eu ca...nu! :mrgreen:
- cum ramane cu sute, mii de "dovezi care conform arheologiei - asa cum o stim si o practicam - nu ar trebui sa existe? vorbesc de bucata aia de aliaj de aluminiu gasit la Aiud, de sfere metalice vechi de sute de mii de ani gasite in Africa, de lanturi gasite in mine de carbuni, de cuie si alte, multe obiecte ciudate?
- cum ramane cu sfincsii sapati in muntii Romaniei? cum ramane cu denumirile de sate, orase si zone de aiurea care se aseamana cu cele de pe la noi? eu nu prea cred in coincidente..
- tablitele sumeriene spun o poveste, veche de pe meleagurile noastre si apoi continua cu cea din Sumer actualul Irak / Iran..
asa ca..in opinia mea, povestea asta are sanse mari sa fie adevarata :)
Titlu: Raspuns: INCEPUTUL CIVILIZATIEI - Povestea Adevarata?
Scris de: asgard din 27 Noiembrie 2010, 21:43:20
Reyden  : Iti respect parerea - dar eu nu cred ca este valida. Daca tu o crezi valida...bravo. Din acest motiv nici nu ma voi exprima in legatura cu acest subiect.
Iar despre asgard, asgaard sau Ásgarðr nu are rost sa intram in contradictie...poate o sa deschidem un topic nou pe aceasta problema...
Titlu: Raspuns: INCEPUTUL CIVILIZATIEI - Povestea Adevarata?
Scris de: Rayden din 27 Noiembrie 2010, 21:49:56
@asgard,

merci pentru info, de asta stam si postam pe forumul asta..sa expunem, pareri, idei, etc..

si...e Rayden  :mrgreen:

nu spun ca sigur asa e..ca totul a pornit de aici, as vrea sa fiu asa de sigur si sa am si argumentele, insa din ce am citit, cam asta reiese. spun ca "povestea" are sanse mari sa fie adevarata. motiv pentru care am si deschis topicul, sa vad pareri, idei, care sa adica argumente pro si contra..

Titlu: Raspuns: INCEPUTUL CIVILIZATIEI - Povestea Adevarata?
Scris de: asgard din 27 Noiembrie 2010, 22:09:09
Sorry ptr nume, o sa-ti dau un miel de paste

Cand o sa mai am ceva relevant de zis o sa mai scriu. Cercetez problema mai bine si revin
Titlu: Raspuns: INCEPUTUL CIVILIZATIEI - Povestea Adevarata?
Scris de: Cautatorul din 28 Noiembrie 2010, 00:25:27
Cumva legat de subiect:

"Cea mai veche civilizatie europeana a fost in Romania"

http://www.descopera.ro/dnews/3221841-cea-mai-veche-civilizatie-europeana-a-fost-in-romania

SCRIEREA DE LA TURDAS, CEA MAI VECHE SCRIERE DIN LUME
http://www.jurnalul.ro/special/special/poate-cea-mai-veche-scriere-din-lume-551006.html
Titlu: Raspuns: INCEPUTUL CIVILIZATIEI - Povestea Adevarata?
Scris de: asgard din 28 Noiembrie 2010, 09:07:05
Cucuteni este cea mai importanta cultura neolitica dar ea NU este cea mai veche. Traducatorul din engleza a articolului nu a facut diferenta dintre prima civ ca si vechime si prima civ ca si importanta

P.S - Cultura Cucuteni-Tripoljie este doar cca 30% pe terit RO. De ce nu scrie nimeni Prima civilizatie este originara in Ukraina (unde se afla cealalta parte din cultura)
Titlu: Raspuns: INCEPUTUL CIVILIZATIEI - Povestea Adevarata?
Scris de: amyra din 29 Noiembrie 2010, 15:46:36
Buna, am gasit un articol interesant in legatura cu topicul:

"Societatea Internaþionalã "Reînvierea Daciei" ºi revista "Dacia magazin" se mândresc cu faptul cã ideile ºi dovezile despre vechimea ºi prioritatea culturii daco-geþilor în ansamblul concertului mondial cultural - idei ilustrate cu competenþã în cartea doctorului Napoleon Sãvescu, "Noi nu suntem urmaºii Romei" - îºi gãsesc confirmarea, o datã în plus, în expoziþia deschisã în New York la "Institutul pentru studiul lumii antice" din cadrul Muzeului Universitãþii din Manhattan ( 15 E 84 St ) unde pot fi vãzute ºi admirate exponate uluitoare ce dovedesc, fãrã niciun dubiu, cã CEA MAI VECHE CULTURà A LUMII A FOST ÎN SPAÞIUL NOSTRU DE ORIGINE (s.r.)

"THE NEW YORK TIMES", cel mai prestigios ziar din Statele Unite ale Americii, publicã, la 1decembrie a.c. - în secþiunea Science - un articol despre aceastã expoziþie, articol scris de John Noble Wilford ºi intitulat "A Lost European Culture, Pulled From Obscurity".

Prezentãm mai jos fragmente traduse în limba românã din acest articol:

"O CULTURÃ EUROPEANÃ PIERDUTÃ,SCOASÃ DIN OBSCURITATE

Înaintea gloriei care a fost Grecia ºi Roma, înainte chiar de primele oraºe ale Mesopotaniei sau a templelor de-a lungul Nilului, au trãit în valea de jos a Dunãrii ºi la poalele Balcanilor oameni care au fost primii în artã, tehnologie ºi comerþ la mare distanþã.

Timp de 1.500 de ani, începând mai devreme de anul 5.000 Î.Chr., ei au lucrat pãmântul ºi au construit oraºe, unele cu 2.000 de locuinþe. Ei au fost meºteri pricepuþi în arta bronzului, noua tehnologie a acelui timp. În mormintele lor s-a gãsit o varietate impresionantã de ornamente de cap ºi bijuterii pentru gât ºi, într-un cimitir, au fost descoperite, ca ansamblu de aur, cele mai vechi artifacte din întreaga lume.

Uluitoarele desene ale vaselor vorbesc de rafinamentul limbajului vizual al culturii lor...

Peste 250 de artifacte muzeale din Bulgaria, Moldova ºi România sunt expuse pentru prima datã în Statele Unite.

Doctorul David W. Anthony, profesor de antropologie la colegiul Hartwick din Oneonta, NY, curatorul expoziþiei: "Vechea Europã a fost printre cele mai sofisticate ºi tehnologic avansate locuri din lume" ºi a devzoltat "multe dintre semnele politice, tehnologice ºi ideologice ale civilizaþiei."...

La recenzia fãcutã expoziþiei, Roger S. Bagnall, director al institutului, a mãrturisit cã pânã acum "Foarte mulþi arheologi nu auziserã de aceste vechi culturi europene". Admirând ceramicile colorate, Dr. Bagdall, un specialist în arheologia egipteanã, a remarcat cã, în acel timp, "egiptenii cu siguranþã nu fãceau vase ca acestea."

Un catalog al expoziþiei, publicat de Princeton University Press, este primul compendiu de cercetare în englezã despre descoperirile Vechii Europe... Cartea include eseuri ale experþilor din Marea Britanie, Franþa, Germania, Statele Unite ºi din þãrile în a existat acea culturã...

Pe un vast teritoriu care acum aparþine Bulgariei ºi României, oamenii s-au stabilit în sate cu una sau mai multe case adunate înãuntrul gardurilor. Casele, unele cu douã etaje, erau încadrate în lemn, cu pereþi în tencuialã de argilã ºi podea din pãmânt întãrit...

Câteva oraºe ale oamenilor din Cucuteni,... o culturã robustã din nordul vechii Europe, au crescut la mai mult de 800 de acri, ceea ce arheologii considerã un spaþiu mai mare decât orice altã aºezare umanã cunoscutã în acel timp. Escavaþii viitoare au rolul de a descoperi dovezi definitive ale palatelor, templelor sau ale clãdirilor civice mari...

Una dintre cele mai cunoscute (figurine) este figura în argilã arsã a uni om care ºade, cu umerii aplecaþi ºi mâinile la faþã, ca într-o contemplare. Numit "Gânditorul", aceastã piesã ºi o figurinã femininã au fost gãsite într-un cimitir al culturii Hamangia, în România...

Un set de 21 de figurine feminine mici, aºezate în cerc, a fost gãsit într-un site aparþinând perioadei pre-Cucuteni din nord-estul României...

"Gânditorul", de exemplu, eºti tu sau eu, arheologii ºi istoricii confruntaþi cu ºi perplecºi de cãtre o culturã "pierdutã" din sud-estul Europei, culturã care a avut o viaþã adevãratã înainte ca un singur cuvânt sã fi fost scris ºi o singurã roatã miºcatã."...

N.R. Expoziþia este deschisã publicului larg pânã în 25 aprilie 2010.

Pe internet se pot vedea exponate la site-ul:



http://www.nytimes.com/2009/12/01/science/01arch.html



Nota redacþiei

Unii dintre cei mai renumiþi arheologi ai lumii sunt uluiþi ºi recunosc vechimea ºi perfecþiunea culturii înflorite pe meleagurile noastre strãbune cu mult înaintea cunoscutelor civilizaþii greceºti ºi romane.

Continuitatea noastrã ca popor evoluat încã de la rãsãritul civilizaþiei mondiale este doveditã, de asemenea, prin tradiþiile populare care s-au pãstrat pânã în vremea noastrã.

Discontinuitatea noastrã ca popor ºi ca limbã existã numai în mintea acelora pentru care adevãrul ºi dovezile ºtiinþifice remarcabile nu înseamnã nimic, fiindcã minciuna ºi dezinformarea perpetuate de-a lungul anilor sunt aliaþii lor la care, spre ruºinea lor, nu renunþã.

Noi avem sacra datorie faþã de contemporani ºi faþã de urmaºi de a prezenta adevãrul, aºa cum a fost scos la ivealã din ceaþa trecutului.

Iar expoziþia recent deschisã în New York despre cultura vechii Europe, în care aportul românesc este de 80%, ne îndreptãþeºte sã spunem lumii, din nou, tare ºi rãspicat: "Noi nu suntem urmaºii Romei!""

Interesant zic...   :)
Titlu: Raspuns: INCEPUTUL CIVILIZATIEI - Povestea Adevarata?
Scris de: abyss din 29 Noiembrie 2010, 17:57:33
Multumim @amyra

Iata un link interesant:
http://casanoastra-romania-dacia.blogspot.com/2010/06/surorile-tablitelor-de-la-tartaria.html
Citez:
""Surorile tablitelor de la Tartaria, descoperite la Vadu Rau - Dacia, leaganul civilizatiei
.....
Descoperirea are o importanta deosebita pentru ca, iata, ea demonstreaza ca celebrele placute de la Tartaria, datate ca fiind mai "tinere" cu peste un mileniu decat cele sumeriene de la Djemdet Nasr, Kis si Uruk, considerate indeobste cele mai vechi forme de scriere din lume, nu reprezinta un caz izolat, accidental, ci o activitate cat se poate de organizata, desfasurata de locuitorii acelor vremuri de pe actualul teritoriu al tarii noastre.
.............
Arheologul britanic Colin Renfrew, care a efectuat sapaturi tot in Bulgaria, la Sitagroi, sustine aceasta ipoteza. Apoi, celebrul profesor arheolog italian Marco Merlini, director al Prehistory Knowledge Project, membru al World Rock Art Academy Italia, care, impatimit de "miracolul" de la Tartaria, a cautat si a descoperit oasele gasite de Vlassa impreuna cu cele trei tablite. Dupa ce acestea au fost analizate si datate la Departamentul de Geologie al Universitatii din Roma, profesorul Merlini a concluzionat: Datarea e foarte veche, in jur de 7.300 de ani! Iar oasele au apartinut unei femei in varsta de 50-55 de ani, careia el ii atribuie un rol religios, fiindca printre oase au mai fost gasite 23 de obiecte sacre, printre care o ancora pentru tesut, niste bratari si niste statuete de idoli. Aflat in anul 2004 in tara noastra, celebrul arheolog italian avea sa declare unui confrate: "Oasele ca si tablitele sunt foarte vechi. Acum este o certitudine. Acum este randul nostru sa gasim ca scrierea a inceput in Europa cu doua mii de ani inaintea Sumerului. In Romania, avem o comoara imensa, dar ea nu apartine numai Romaniei, ci intregii Europe." ""
Titlu: Raspuns: INCEPUTUL CIVILIZATIEI - Povestea Adevarata?
Scris de: amyra din 02 Decembrie 2010, 00:06:40
Da, oare cand se vor apuca sa scrie despre aceste lucruri si in cartile de istorie?...niciodata probabil. :x
Titlu: Raspuns: INCEPUTUL CIVILIZATIEI - Povestea Adevarata?
Scris de: darksid3 din 02 Decembrie 2010, 00:32:09
Ca sa intelegi prezentul, trebuie sa-ti cunosti trecutul. Deci da, niciodata nu vor spune adevarul in cartile de istorie destinate "oilor"
Titlu: Raspuns: INCEPUTUL CIVILIZATIEI - Povestea Adevarata?
Scris de: rontzo din 03 Decembrie 2010, 12:28:07
normal sa fie asa din pacate... in modelul nostru de structura a civilizatiei...
..cum spunea un amic de-al meu :
o astfel de versiune corecta ar fi antisociala din punctul de vedere al varfurilor structurii ierarhice al prezentei civilizatii dpdv al efectelor
..asa cum tot asa o multime de inventii nu sunt puse in circuitul civil pen'ca ca sunt antisociale prin efectele generate
..asa cum adevarul despre OZN-uri etc.. (etc= cam toate cele pe care dezbatem noi pe-aici pe forum pornind de la OZN-uri si care se pare ca tot descoperim ca sunt tare interconectate in tabloul mare de ansamblu) care odata revelat si el ar avea acele nedorite de unii efecte antisociale

..mai ar fi de spus ca - asa cum s-a remarcat - aia care se prind de chestii de-astea si devin notorii prin dezvaluirile pe care le fac ridicand cate putin voalul de peste astfle de lucruri ami devereme sau mai tarziu sunt scosi din circuit..
..iar noi cat "latram" inca in coltul nostru mic fara sa suparam "vecinii" ne mai putem vedea de treaba ....  :evil:
Titlu: Raspuns: INCEPUTUL CIVILIZATIEI - Povestea Adevarata?
Scris de: abyss din 03 Decembrie 2010, 13:50:31
Citat din: rontzo din  03 Decembrie 2010, 12:28:07
normal sa fie asa din pacate... in modelul nostru de structura a civilizatiei...
..............................
Voi fi succint :)
Modelul nostru actual e tare interesant. Avem in primul rand un fundament al acestui model alcatuit din religii. Acestea au reusit sa condenseze atentia oamenilor de-a lungul mileniilor prin manipulare desfasurata pe multiple planuri, tintind ca scop un anumit tip de rezultat. Unul "nobil" sa ipotetizam.

Totusi sunt multe voci care sustin cu diferite dovezi ca marile religii ale lumii au fost initiate de inteligente ET, sau ca noi suntem o rasa hibrida dintr-un material genetic inferior/local.
Intrebare: - Oare arunci cu buna intentie un chibrit intr-un butoi cu dinamita?

Care sa fie scopul crearii atator religii? In mare ele transmit acelasi tip de mesaj... Totusi, conflictele umane majore isi au obarsia modul aparent diferit de a plonja in aceste teme "sacre" ori de a gestiona un anumit tip de raspuns vizavi de necunoscutul ce poate deveni cunoscut, reactie de multe ori manifestata prin xenofobie, etc.

Privind in trecutul indepartat al civilizatiei umane deslusim dovezi relativ vagi ale unor perioade de inflorire tehnologica si spitituala. De ce au disparut ele in negura uitarii? Sa nu fi corespuns ele tipului de rezultat urmarit de cei care ne-au creat?

In istoria mai recenta a omenirii religiile au creat sau rasturnat imperii. In viziunea mea religiile se manifesta ca un program de control ce nu permit atingerea unui punct critic, in care o singura tara, ori coalitie de indivizi sa poata detine controlul asupra unei eventuale "decizii" la nivel de putere economica si tehnologica planetara. De ce oare? Ce anume ar trebui sa realizeze in plan fizic fiinta umana ori poate mai degraba in planul realizarii/intelegerii/constientizarii de ordin spiritual? Pentru ca in fiece enclava religioasa te-ai afla iti poti permite a continua un demers personal de evolutie spirituala, constient ori nu, prestient ori nu. Deci mecanismul nu ia in calcul indivizii in parte ci doar marile "asociatii" numite imperii... care au mai fost pe pamant, oamenii de pe atunci zburau oriunde... sunt destule teorii sustinute si de dovezi in acest sens... oare de ce nu s-au lasat lucrurile sa evolueze? De ce au fost literalmente "obliterated" si s-a instaurat o presupusa "carantina cosmica"? Dar cine a instaurat-o? Si chiar si asa, oare este o instanta cosmica ce poate manifesta aceasta decizie oriunde in existentza indiferent de timp si spatiu ori linie temporala? Inclin sa cred ca da.

Cine a "sters" cunoasterea veche si totusi s-a straduit s-o pastreze in mod subtil prin edificii, simboluiri, etc?

Care este scopul? Ce trebuie noi sa-ntelegem si incotro va trebui sa ne intreptam, din t.p.d.v.? Pentru ca am puternica senzatie ca multi se vor reancarna pacilea pana la "nemurire" sau pana le-o iesi pe nas, in timp ce altii vor re-veni pe acest taram cu intentii nobele...

Intrebari si ganduri "aiurea" as mai avea... :)
Titlu: Raspuns: INCEPUTUL CIVILIZATIEI - Povestea Adevarata?
Scris de: amyra din 04 Decembrie 2010, 02:43:48
De acord...religiile in forma si interpretarea in care este prezentata maselor este in mare parte bull-shit...spalarea creierului, PUNCT.De ce?E clar, pentru a manipula masele...in interese personale si de grup.

Biblia este o colectie de...scrieri preluate din scrieri mai vechi , chiar sumeriene unele, dar preluate si prelucrate ca deh...o minciuna care contine macar 10% adevar poate trece cu usurinta drept adevar in totalitate si ingurgitat astfel de mase...si chiar si de cei un pic mai rasariti, dar care nu studiaza mai in detaliu problema...ca, nu-i asa? "Crede si nu cerceta" (chiar daca nu scrie asa in Biblie).

Oricum, a cita Biblia ca "martor" pentru a gira aberatiile pe care le debiteaza preotimea in general...este ca si cum eu as scrie un roman SF dar care are personaje reale la baza si dupa aia ma apuc sa ma citez singura pentru a demonstra ca am dreptate si detin adevarul absolut!Wow!Foarte tare....

Dar sa nu fim rai...pana la urma indiferent de minciunile pe care le-au scornit religiile...daca din intamplare esti conectat la Energia Universala dintr-un motiv sau altul...atunci este posibil ca pasind intr-o biserica...sa il gasesti pe D-zeu.Dar asta nu are dupa parerea mea legatura cu doctrina religioasa...sau cu biserica...ci cu fiecare in parte ca entitate si biserica este in ecuatie doar ca si concept declansator al conexiunii, atat.Calea e gresita...dar rezultatul poate fii cateodata, pozitiv.Zic... :-D

In ceea ce priveste originea rasei umane...este clar ca nu ne tragem din Adam si Eva...poate doar daca o consideram o metafora...si Adam este fiecare barbat care a trait vreodata iar Eva fiecare femeie....este atat de aberanta aceasta afirmatie...incat nici nu merita luata in calcul.Viata nu apare pur si simplu pe o planeta....inafara de organismele microscopice...dar din care nu evolueaza nimic mai mult.....Darwin a fost un oportunist....si atat.De cand existam pe aceasta planeta (luam in calcul chiar si numai varianta oficiala) nicio creatura nu a evoluat transformandu-se in altceva...in alta specie de creatura....praf de prostit multimea...atat.In consecinta, omenirea nu a evoluat din maimute, logic.Dar cum?Pai nu mai ramane ca varianta decat interventia din afara....adica extraterestra....si ma indoiesc ca s-au combinat cu maimutele....cel mai probabil ei au adus maimutele impreuna cu toate celelalte specii de animale, pe aceasta planeta...asa ca in mod sigur n-aveau de ce sa isi combine materialul genetic cu maimutele....parerea mea este ca au infiintat colonii...si acesti extraterestrii pur si simplu, in milenii, s-au adaptat din ce in ce mai mult climei, atmosferei terestre, pentru a supravietui, in sensul in care este posibil sa fii devenit mai scunzi sau mai inalti....sa fii dezvoltat plamanii mai mult decat bronhiile de ex...etc....

Eu cred ca Pamantul este in carantina pentru ca este o planeta-scoala.Una din multele planete-scoala...si de-aia se tot sterg urmele altor civilizatii anterioare evoluate, ca sa nu copiem de la scolarii mai mari care au absolvit deja....se pregateste terenul pentru o noua promotie.Si ni se lasa cateva indicii, pt ca este cam singura carte dupa care studiem daca avem ceva ca si cum ar fii creier in cap....ala e manualul. :-D :-D :-D  Si...scapa cine poate...cine intelege printre randuri si pe sarite.Cine nu...ramane repetent si mai sta o tura....si inca una...si tot asa....pana este "reciclat".Intr-un final.

In orice caz....cred ca atata involutie spirituala n-a mai vazut aceasta planeta niciodata...se zice ca suntem a 4-a rasa...al patrulea ciclu "scolar"...cred ca ceilalti au fost cu mult mai putin involuati decat noi....

Nu stiu....si eu am o gramada de ganduri "aiurea" cum spui....dar cred ca pana la urma fiecare trece prin experienta aceasta a incarnarii, vazand si intelegand exact ceea ce trebuie...si nimic mai mult.Asa ca ma gandesc ca daca ceva trebuie sa stiu, voi sti.   8-)
Titlu: Raspuns: INCEPUTUL CIVILIZATIEI - Povestea Adevarata?
Scris de: Gabri001 din 06 Ianuarie 2011, 11:27:37
Daca o luam logic (babeste - cum imi place sa spun) istoria din carti este cu mult modificata fata de realitate. era o vorba: "istoria o scriu cei puternici", deci, fiecaruia ce si cum i-a convenit. studiez ca amator de cativa ani istoria noastra si la unul din raspunsurile la care am ajuns in acest moment este ca da, predacii nostri (pelasgii) au fost intemeietorii cel putin a europei (mai banuiesc si al sumerienilor, egiptului, greciei si indiei). o sa o iau "cu liniuta" pentru a fi directa si nu ma pierde in detalii:
- cu ce este toata comunitatea stiintifica de acord este ultima era glaciara ce a avut loc in 8000 ien (glaciatiunea wurm) si faptul ca marea neagra era un lac cu apa dulce; problema aceste glaciatiuni a fost inghetarea intr-un ritm de 200-300 de ani, dar dezghetarea a fost f rapida: 30-40 ani; teritoriul tarii noastre era un pic mai la sud, sub paralela 45 (dupa unele harti), deci inspre nord calota glaciara, inspre sud apa; transilvania, prinsa intre munti, intr-o caldare naturala, ferita de inundatii.
- trece perioada nefasta, teritoriile incep sa se scuture de zapada, apele isi castiga alte noi teritorii (se accepta stiintific ca in 6500-6000 ien marea mediterana trece si acopera lacul "getic" transformandu-l in actuala marea neagra - fie vb intre noi eu cred ca mai devreme); populatie isi castiga dreptul la migrare prin castigarea de noi teritorii;
- un prim grup pleca spre sumer in 6000 ien (sumerienii isi numeau stramosii "capete negre" si sustineau ca au coborat din munti); continua si modifica usor scrierea invatata acasa autentificata  5000ien;
- al doilea grup pleca in egipt in 5000 ien; nicolae densuseanu arata etimologic cuvantul egiptean "calasieres" (o mie de ostasi din garda regelui) = cazaras (la noi)= celeres (latina); totodata tinuta de razboi a pelasgilor: "uniforma alba, umpluta cu bumbac in grosime de 3-4 degete in partea umerilor si pana la coate si cusuta cu sireturi dese la distanta de 1 deget si jumate", dar si cea a egiptenilor: "poarta camasa de in ornate cu sireturi si pe deasupra o mantie de lana alba - se numesc CALASI";
- al treilea grup spre grecia in 4000-3500 ien (probabil pentru ca apele s-au retras intre timp); a nu se uita grecii spun ca zeii lor traiau mai la nord de ei, iar teritoriul in numeau HAR DEAL; legenda argonautilor si a lanii de aur o gasim la noi in balade: "sa fi stapana a argatilor";
Alte dovezi:
- in biblie, la urmasii lui sem (fiul lui noe) este un oarecare PELEG - "numit asa pentru ca pe vremea sa s-a impartit pamantul";
- legaturile cu india le aflam de la un lingvist francez ce a gasit nu mai putin de 700 de cuvinte romanesti in limba sanscrita (vedele), intrezisa vulgului chiar si astazi; conform legendelor indienii sustin ca au ajuns in valea gangerului venind dintr-o regiune muntoasa din vestul continentului european (oare vestul atunci se oprea in est?); raul olt de la noi are un corespondent in india, un rau cu acelasi nume - iar termenii de toponimie si hidronimie sunt numerosi intre cele doua;
- in ragusa, sicilia se gaseste un document la primarie in care se atesta venirea pe acele locuri a unui popor de vlahi prin 700 en in care specifica ca erau cei mai bogati si cei mai bine organizati oameni din zona.
Din cauza unor lipsuri majore de certificari (sau a unor "furturi" de cultura voite) suntem nevoiti sa ne batem capul si sa incercam sa facem legaturile corecte. Traim doar cu speranta ca intr-o zi se va afla ca noi romanii avem in sange primele spirale de adn.
Titlu: Raspuns: INCEPUTUL CIVILIZATIEI - Povestea Adevarata?
Scris de: Guest din 06 Ianuarie 2011, 12:22:22
Citat din: Gabri001 din  06 Ianuarie 2011, 11:27:37

Din cauza unor lipsuri majore de certificari (sau a unor "furturi" de cultura voite) suntem nevoiti sa ne batem capul si sa incercam sa facem legaturile corecte. Traim doar cu speranta ca intr-o zi se va afla ca noi romanii avem in sange primele spirale de adn.


Sa fie sau sa nu fie. Daca nu om fi noi primii, o sa ne simtim mai prost? Si daca om fi, o sa suferim de noi? Ca nici una dintre reactii nu e constructiva. Pana la urma, la ce-mi foloseste mie ce a fost acu' 10.000 de ani? In afara de prezervarea obiectelor/locatiilor antice, desigur.
Insa nu ma incalzeste cu nimic sa aflu ca sunt ''speshul''. Mai ales ca se spune ca reptilienii au fost inaintea noastra aici, deci... Teorii peste teorii.

P.S. O sa vedem iar Cleopatre reincarnate si Shakespeare reincarnati, sau mai bine, varianta mioritica, Zalmoxe reincarnat cu mai stiu eu cine.

Eu o iau asa: ce este constructiv si ce este distructiv?
Constructiv este sa lucrez la persoana mea dpdv spiritual si profesional, ca sa ma pot ajuta pe mine si pe altii cand e nevoie.
Constructiv este sa realizez lucruri practice si fizice( pentru ca traim in lumea fizica, nu subtila), si nu sa ma bazez pe povesti. Lucruri concrete, proiecte!
Distructiv este sa ma incred in povesti pentru ca suna bine, sa-mi placa sa cred in ceva ce nu este dovedit inca( suficient).
Distructiv este sa ma cred mai tare decat altii pentru ca stramosii mei au fost mari motherfuckeri si asta inseamna ca sunt si eu( prin mostenire, sau cum?) chiar daca nu am lucrat la dezvoltarea mea mentala& spirituala, si am preferat sa navighez pe net sau sa ma uit la TV o bucata buna de timp.
Distructiv este sa ma duc la amicii mei din alte popoare si sa ma laud cu ce a fost acu' 10.000 de ani.
Distructiv este sa nu-mi vad de treburile mele dar totusi sa fabulez in continuare, cufundandu-ma in povestioare pentru ca ele suna mai bine decat ceea ce am in momentul prezent in viata mea, pentru ca am o viata anosta si-mi trebuie adrenalina.
Distructiv este ca-mi trebuie o astfel de teorie ca sa ma faca sa ma simt mai bine despre propria mea persoana, pentru ca altfel respectul de sine si multumirea mea fata de mine nu ar fi tocmai cresute.
Si altele...

Si ce am zis pana acuma mi s-a aplicat si mie la un moment dat, si cunosc persoane carora inca li se aplica( trist) si se cufunda tot mai mult in probabilitatea asta, in loc sa-si ia viata in maini si sa faca lucruri practice.

Asta nu inseamna ca nu CRED in asta, doar ca nu-mi pun toate sperantele si valoarea mea( suna manelistic) ca OM si viata mea sunt complete chiar daca teoria asta n-ar fi reala.
Titlu: Raspuns: INCEPUTUL CIVILIZATIEI - Povestea Adevarata?
Scris de: Gabri001 din 06 Ianuarie 2011, 12:45:30
eu nu ma gandesc sa ma duc sa ma laud in vecini cu cine au fost stramosii nostri; noi oricum suntem metisi din diferite natii cotropitoare, fara prea multa valoare ca natie in acest moment; nici atat nu am o viata anosta asa cum tragi tu concluziile, ci doar o curiozitate excesiva privind "cunoastrea" ca verb, dar cum spunea un coleg de forum:
Citat din: darksid3 din  02 Decembrie 2010, 00:32:09
Ca sa intelegi prezentul, trebuie sa-ti cunosti trecutul.
si as adauga aici si viitorul.
eu m-am oprit in a studia doar "ultima" parte a istoriei. posibil sa fi fost mult mai multe civilizatii pe acest pamant care atunci cand au ajuns la un grad de dezvoltare sa se fi autodistrus sau datorita calamitatilor naturale sa fi ajuns in pragul extintiei si apoi au luat-o de la zero. posibilitati si teorii sunt multe, dar asta ma intriga cel mai mult: de ce nu suntem lasati sa cunoastem adevarul?
Titlu: Raspuns: INCEPUTUL CIVILIZATIEI - Povestea Adevarata?
Scris de: Guest din 06 Ianuarie 2011, 16:05:07
Citat din: Gabri001 din  06 Ianuarie 2011, 12:45:30
eu nu ma gandesc sa ma duc sa ma laud in vecini cu cine au fost stramosii nostri; noi oricum suntem metisi din diferite natii cotropitoare, fara prea multa valoare ca natie in acest moment; nici atat nu am o viata anosta asa cum tragi tu concluziile, ci doar o curiozitate excesiva privind "cunoastrea" ca verb, dar cum spunea un coleg de forum:si as adauga aici si viitorul.

Ah  :roll: nu m-am referit la tine, mai, m-am referit la mine si la altii care inca fac ce am facut eu. Dar in fine, ego-ul.
Si tocmai, nu conteaza ce valoare ca natie avem in acest moment( daca eram mai dezvoltati economic, sarea inima din noi?). Asta nu conteaza la valoarea noastra ca OAMENI. Ca trebuie lucrat la partea economica , asta da, insa toate pornesc din interior!
Titlu: Re: INCEPUTUL CIVILIZATIEI - Povestea Adevarata?
Scris de: Rayden din 06 Noiembrie 2011, 17:04:46
Cand am deschis topicul asta, doream sa aflu mai multe info legate de inceputul civilizatiei noastre altele decat cele pe care le detin, inceput care a pornit de pe meleagurile noastre, ale vechii Dacii..
Ciudat inceput de civilizatie am mai avut..adica, prin cate am trecut noi ca civilizatie, cat de multe am uitat despre adevaratele principii dupa care ar fi trebuit sa ne ghidam existenta si sa ne amintim cine suntem cu adevarat si unde ar trebui sa ajungem..
La fel de ciudat gasesc modul in care ne traim azi viata, prinsi intro panza de paianjen invizibila, unde libertatea adevarat este un miraj iar viata nu este pretuita la adevarata ei valoare.. si..la fel ca majoritatea restului lumii (ca sa nu ziceti ca generalizez) m-am lasat prins in ,,jocul" asta pe care noi il numim viata..si am ratacit pe drumul spre adevar, spre iluminare, spre stelele de unde toti am cazut aici..
Va impartasesc un secret – paradox de altfel, pentru ca de ceva vreme nu mai e secret si il stiati si voi, sunt sigur – si anume: ,,puterea pentru schimbare ne apartine, putem schimba tot ce ne dorim si cand dorim; suntem fiinte divine, avem in noi scanteia divina care ne innobileaza ca fiinte vii constiente, si deci prezentul si mai ales viitorul ne apartine si putem hotari ce drum alegem in viata."
Putem schimba lumea asa cum e ea azi prin foc si para atrasi de toata rautatea si manipularea din lume, din umbra sau nu, ca in scenariile alea nasoale de prin toate filmele de tot felul; sau putem schimba lumea intr-un mod pasnic folosindu-ne de latura noastra divina construind lumea in pace si armonie.
Spuneam candva aici pe forum, recunoscand ca sunt un visator si un optimist incurabil, ca eu cred intr-un viitor luminos pentru civilizatia noastra, un viitor printre stele; de aceea eu cred ca in final, triumful va fi al visatorilor.
Ascultati-va vocea interioara si urmati-va inima – esentialul este invizibil pentru ochi, nu poti vedea bine decat cu inima , dupa cum spunea Antoine de Saint Exupery.
Si cum forumul s-a transformat in ultima vreme si nu mai regasesc ,,ceva-ul" pentru care m-am inscris acum cativa ani.. am hotarat sa ma retrag de la postari..voi citi in continuare topicurile care le voi gasi interesante.

Va doresc lumina pe calea spre adevar.
Rayden
Titlu: Re: INCEPUTUL CIVILIZATIEI - Povestea Adevarata?
Scris de: angellla29 din 06 Noiembrie 2011, 17:15:13
Citat din: Rayden din  06 Noiembrie 2011, 17:04:46
Cand am deschis topicul asta, doream sa aflu mai multe info legate de inceputul civilizatiei noastre altele decat cele pe care le detin, inceput care a pornit de pe meleagurile noastre, ale vechii Dacii..
Ciudat inceput de civilizatie am mai avut..adica, prin cate am trecut noi ca civilizatie, cat de multe am uitat despre adevaratele principii dupa care ar fi trebuit sa ne ghidam existenta si sa ne amintim cine suntem cu adevarat si unde ar trebui sa ajungem..
La fel de ciudat gasesc modul in care ne traim azi viata, prinsi intro panza de paianjen invizibila, unde libertatea adevarat este un miraj iar viata nu este pretuita la adevarata ei valoare.. si..la fel ca majoritatea restului lumii (ca sa nu ziceti ca generalizez) m-am lasat prins in ,,jocul" asta pe care noi il numim viata..si am ratacit pe drumul spre adevar, spre iluminare, spre stelele de unde toti am cazut aici..
Va impartasesc un secret – paradox de altfel, pentru ca de ceva vreme nu mai e secret si il stiati si voi, sunt sigur – si anume: ,,puterea pentru schimbare ne apartine, putem schimba tot ce ne dorim si cand dorim; suntem fiinte divine, avem in noi scanteia divina care ne innobileaza ca fiinte vii constiente, si deci prezentul si mai ales viitorul ne apartine si putem hotari ce drum alegem in viata."
Putem schimba lumea asa cum e ea azi prin foc si para atrasi de toata rautatea si manipularea din lume, din umbra sau nu, ca in scenariile alea nasoale de prin toate filmele de tot felul; sau putem schimba lumea intr-un mod pasnic folosindu-ne de latura noastra divina construind lumea in pace si armonie.
Spuneam candva aici pe forum, recunoscand ca sunt un visator si un optimist incurabil, ca eu cred intr-un viitor luminos pentru civilizatia noastra, un viitor printre stele; de aceea eu cred ca in final, triumful va fi al visatorilor.
Ascultati-va vocea interioara si urmati-va inima – esentialul este invizibil pentru ochi, nu poti vedea bine decat cu inima , dupa cum spunea Antoine de Saint Exupery.
Si cum forumul s-a transformat in ultima vreme si nu mai regasesc ,,ceva-ul" pentru care m-am inscris acum cativa ani.. am hotarat sa ma retrag de la postari..voi citi in continuare topicurile care le voi gasi interesante.

Va doresc lumina pe calea spre adevar.
Rayden

Cloega Rayden...Zeul tunetului....permte-mi sa iti spun ca acest post al tau m-a impresionat...si ai mare dreptate....Dar pana a ajunge la latura noastra divina....trebuie sa "aruncam balastul".... De ce  s-a ajuns in situatia asta? Pentru ca nimeni pe ia nici o masura...LAtura divina o vom descoperi numai in momentul in care vom deveni OAMENI....momentan suntem niste biete "animale" cu o mica inteligenta ...acolo....
Titlu: Re: INCEPUTUL CIVILIZATIEI - Povestea Adevarata?
Scris de: angellla29 din 06 Noiembrie 2011, 18:32:51
Citat din: angellla29 din  06 Noiembrie 2011, 17:15:13
Cloega Rayden...Zeul tunetului....permte-mi sa iti spun ca acest post al tau m-a impresionat...si ai mare dreptate....Dar pana a ajunge la latura noastra divina....trebuie sa "aruncam balastul".... De ce  s-a ajuns in situatia asta? Pentru ca nimeni pe ia nici o masura...LAtura divina o vom descoperi numai in momentul in care vom deveni OAMENI....momentan suntem niste biete "animale" cu o mica inteligenta ...acolo....

Ce voiam sa spun... scuzati...atunci am fost foarte grabita....imi ardea mancarea pe foc....voiam sa zic...ca omul trebuie sa avanseze spirtual...pentru a atinge Latura Divina....si acest lucru nu se va intampla in cadrul lumii noastre....unde tot ce ne inconjoara...mai putin natura...ne indeamna la rau...Televiziunea, presa, problemele economice, rautatea oamenilor, indiferenta, lacomia....absolut tot ce ne inconjoara ne indeamna sa fim RAI si PERICULOSI....mult mai periculosi si cruzi  decat animalele....Fara suparare oameni buni...nu toti dintre noi....dar majoritatea suntem niste animale...o turma de oi... care este pascuta de LUP...Pana nu dispare LUPUL....nu putem face nimic....

Atat am avut de zis!
Titlu: Re: INCEPUTUL CIVILIZATIEI - Povestea Adevarata?
Scris de: Nicipreaprea din 06 Noiembrie 2011, 19:55:14
Citat din: Rayden din  06 Noiembrie 2011, 17:04:46
Cand am deschis topicul asta, doream sa aflu mai multe info legate de inceputul civilizatiei noastre altele decat cele pe care le detin, inceput care a pornit de pe meleagurile noastre, ale vechii Dacii..
Ciudat inceput de civilizatie am mai avut..adica, prin cate am trecut noi ca civilizatie, cat de multe am uitat despre adevaratele principii dupa care ar fi trebuit sa ne ghidam existenta si sa ne amintim cine suntem cu adevarat si unde ar trebui sa ajungem..
La fel de ciudat gasesc modul in care ne traim azi viata, prinsi intro panza de paianjen invizibila, unde libertatea adevarat este un miraj iar viata nu este pretuita la adevarata ei valoare.. si..la fel ca majoritatea restului lumii (ca sa nu ziceti ca generalizez) m-am lasat prins in ,,jocul" asta pe care noi il numim viata..si am ratacit pe drumul spre adevar, spre iluminare, spre stelele de unde toti am cazut aici..
Va impartasesc un secret – paradox de altfel, pentru ca de ceva vreme nu mai e secret si il stiati si voi, sunt sigur – si anume: ,,puterea pentru schimbare ne apartine, putem schimba tot ce ne dorim si cand dorim; suntem fiinte divine, avem in noi scanteia divina care ne innobileaza ca fiinte vii constiente, si deci prezentul si mai ales viitorul ne apartine si putem hotari ce drum alegem in viata."
Putem schimba lumea asa cum e ea azi prin foc si para atrasi de toata rautatea si manipularea din lume, din umbra sau nu, ca in scenariile alea nasoale de prin toate filmele de tot felul; sau putem schimba lumea intr-un mod pasnic folosindu-ne de latura noastra divina construind lumea in pace si armonie.
Spuneam candva aici pe forum, recunoscand ca sunt un visator si un optimist incurabil, ca eu cred intr-un viitor luminos pentru civilizatia noastra, un viitor printre stele; de aceea eu cred ca in final, triumful va fi al visatorilor.
Ascultati-va vocea interioara si urmati-va inima – esentialul este invizibil pentru ochi, nu poti vedea bine decat cu inima , dupa cum spunea Antoine de Saint Exupery.
Si cum forumul s-a transformat in ultima vreme si nu mai regasesc ,,ceva-ul" pentru care m-am inscris acum cativa ani.. am hotarat sa ma retrag de la postari..voi citi in continuare topicurile care le voi gasi interesante.

Va doresc lumina pe calea spre adevar.
Rayden

@Rayden, ma regasesc in postarea ta, iti multumesc ca existi  :rainbow:

Citat din: angellla29 din  06 Noiembrie 2011, 18:32:51

....absolut tot ce ne inconjoara ne indeamna sa fim RAI si PERICULOSI...


Stimata @angella29, e alegerea ta, dpmdv tot ce ma inconjoara imi inspira sa nu fiu RAU. Si pentru ca stiu faptul ca bunatatea este ceea ce ramane in lipsa raului, cred ca asta este drumul meu. Timpul imi va confirma daca abordarea mea a fost gresita sau nu. Referitor la postarile tale, ma intriga faptul ca tu nu realizezi ca atunci cand urasti iti canalizezi energia spre subiectul urii tale. Hranesti cu energia/atentia ta chiar subiectele pe care le-ai dori sa dispara. Cum sa dispara daca le dai atentie ?

..................................... :fullmoon:


Titlu: Re: INCEPUTUL CIVILIZATIEI - Povestea Adevarata?
Scris de: angellla29 din 06 Noiembrie 2011, 20:13:43


Stimata @angella29, e alegerea ta, dpmdv tot ce ma inconjoara imi inspira sa nu fiu RAU. Si pentru ca stiu faptul ca bunatatea este ceea ce ramane in lipsa raului, cred ca asta este drumul meu. Timpul imi va confirma daca abordarea mea a fost gresita sau nu. Referitor la postarile tale, ma intriga faptul ca tu nu realizezi ca atunci cand urasti iti canalizezi energia spre subiectul urii tale. Hranesti cu energia/atentia ta chiar subiectele pe care le-ai dori sa dispara. Cum sa dispara daca le dai atentie ?

..................................... :fullmoon:
[/quote]

Sincera sa fiu ai dreptate tu ce spui...Energia negativa ca si cea pozitiva se hraneste doar cu ceea ce ii este daruit....Deci cei care ne fac rau exista doar pentru ca noi ii hranim cu ura noastra? Interesant....
Titlu: Re: INCEPUTUL CIVILIZATIEI - Povestea Adevarata?
Scris de: mr din 06 Noiembrie 2011, 21:51:22

Rayden, pentru ca esti primul coleg de pe acest forum cu care am avut un dialog direct (sper sa-ti mai amintesti), si nu numai, am simtit nevoia sa-ti spun cateva cuvinte legate de decizia ta. Iti inteleg argumentatia, este fireasca insa cred ca nu aceasta este solutia, pentru ca ceea ce ai scris mai jos trebuie pus in aplicare:

Citat din: Rayden din  06 Noiembrie 2011, 17:04:46
Va impartasesc un secret – paradox de altfel, pentru ca de ceva vreme nu mai e secret si il stiati si voi, sunt sigur – si anume: ,,puterea pentru schimbare ne apartine, putem schimba tot ce ne dorim si cand dorim; suntem fiinte divine, avem in noi scanteia divina care ne innobileaza ca fiinte vii constiente, si deci prezentul si mai ales viitorul ne apartine si putem hotari ce drum alegem in viata."
Putem schimba lumea asa cum e ea azi prin foc si para atrasi de toata rautatea si manipularea din lume, din umbra sau nu, ca in scenariile alea nasoale de prin toate filmele de tot felul; sau putem schimba lumea intr-un mod pasnic folosindu-ne de latura noastra divina construind lumea in pace si armonie.

Am simtit, si simt pe propria piele ce inseamna sa incerci sa vorbesti deschis, fara garda pusa, despre astfel de teme. Schimbarea lumii, deodata, prin mijloacele de care dispunem acum, nu se poate. Pas cu pas, atat cat este posibil, se mai poate face ceva, macar pentru cei care inteleg si gandesc asa. De aceea cred ca este necesar sa te implici direct prin a-ti expune propriile idei in postari. Poate nu toate vor fi cele mai inspirate dar alta cale de a transmite ceea ce gandesti nu  exista.

Citat din: Rayden din  06 Noiembrie 2011, 17:04:46
Cand am deschis topicul asta, doream sa aflu mai multe info legate de inceputul civilizatiei noastre altele decat cele pe care le detin, inceput care a pornit de pe meleagurile noastre, ale vechii Dacii..
Ciudat inceput de civilizatie am mai avut..adica, prin cate am trecut noi ca civilizatie, cat de multe am uitat despre adevaratele principii dupa care ar fi trebuit sa ne ghidam existenta si sa ne amintim cine suntem cu adevarat si unde ar trebui sa ajungem..

Din pacate, adevarata istorie a acestei civilizatii este bine ferecata si ascunsa omenirii insisi, de catre forte care persevereaza in acest demers de multe sute si mii de ani. Ultima "batalie" vizibila, intre cei care mai aveau cunostinta despre aceasta istorie si impostori (se pare aceeasi, paradoxal, de atata vreme), s-a dat la sfarsitul secolului 19 atunci cand Hasdeu, Eminescu, Densuseanu etc au incercat sa o scoata la lumina pentru mase. Unii dintre ei au sfarsit tragic... altii au fost ridiculizati si sortiti uitarii. Totusi, astazi, au reusit sa ajunga la noi cateva franturi suficiente cat sa ne confirme anumite banuieli si sa ne dea speranta ca adevarul va iesi la suprafata la un moment dat. Poate nu a venit acest moment inca...

Reamintirea acestor principii dupa care ar fi trebuit sa ne ghidam existenta, intr-o civilizatie asa cum este ea acum, este extrem de dificila din multe motive ce tin de modul cum suntem invatati sa privim lucrurile inca de la nastere. Insasi existenta unor spirite ca tine, reprezinta o dovada ca lucrurile stau, de fapt, altfel. Stadiul actual al civilizatiei este doar o etapa, ce-i drept, poate cea mai neagra.

Citat din: Rayden din  06 Noiembrie 2011, 17:04:46
Spuneam candva aici pe forum, recunoscand ca sunt un visator si un optimist incurabil, ca eu cred intr-un viitor luminos pentru civilizatia noastra, un viitor printre stele; de aceea eu cred ca in final, triumful va fi al visatorilor.
Ascultati-va vocea interioara si urmati-va inima – esentialul este invizibil pentru ochi, nu poti vedea bine decat cu inima , dupa cum spunea Antoine de Saint Exupery.

A fi visator si optimist incurabil reprezinta, dincolo de negatiile vehemente ale multor semeni, starea de normalitate a fiintei umane. Incearca, te rog, sa-ti faci "vizibile" visurile si impartaseste din optimismul tau si celor care nu l-au gasit inca, cautand un limbaj de mijloc. Mai incearca o data...s-ar putea sa ai mai multe satisfactii cand vei vedea ca te faci inteles, cat de cat! Vor fi si contre, inevitabil, dar...invatam impreuna!
Titlu: Re: INCEPUTUL CIVILIZATIEI - Povestea Adevarata?
Scris de: romulus din 06 Noiembrie 2011, 22:14:26
CitatSi cum forumul s-a transformat in ultima vreme si nu mai regasesc ,,ceva-ul" pentru care m-am inscris acum cativa ani..
Ca formulare generala, nici  FORUMUL,  NICI TU (  si nici macar eu) nu mai suntem ce eram acum cativa ani !
Si asta pentru ca, am acumulat experiente, am mai inavatat cate ceva, am mai acumulat unele cunostinte , am mai pierdut cate ceva (bani, prieteni, neuroni....) si asta este cuprinsa in legea firii umane.
Plecarea si venirea pe acest forum sunt aleatorii si oarecum naturale, insa nu inteleg de ce asa, deodata , nu te mai regasesti ...?
Asa, pentru cultura mea generala, are legatura cu anuntul lui Nox ? No ofense !
Am zis !
Titlu: Re: INCEPUTUL CIVILIZATIEI - Povestea Adevarata?
Scris de: abyss din 18 Decembrie 2011, 00:55:29
(http://www.semneartemis.ro/images/cop_gruia_enigma.jpg)

In legatura cu inceputul civilizatiei prin partile noastre, ma hazardez sa va recomand o carticica nou aparuta poate fiindca si pentru faptul ca desi am cumparat-o de mai bine de juma de an abia acu am reusit sa reintru in posesia ei dupa ce a parcurs "zona crepusculara" - pe bune!. Imediat dupa achizitionarea ei de catre mine, sotia mea a inceput sa o citeasca fara sa-mi ceara voie... insa la scurt timp i-a fost luata cartea cam fortat spre lecturare de catre tatal ei care... dupa putin timp a trebuit sa o cedeze cumnatei sale care in vizita fiind a pus laba pe ea si s-a apucat sa o citeasca cu aviditate. Credeti ca s-a terminat? desigur ca nu. Dupa o saptamana vine sotul acesteia dintr-o calatorie sa-si culeaga si sotia in drumul de intoarcere spre casa si... pune si el ghiara pe catea mea apucandu-se sa o citeasca spre disperarea nevestisii. Omul a mai stat cateva zile in bucuresti special pt carte deoarece eram cu toleranta ciuruita si am urlat ca nu mai dau cartea nimanui!!! Well, tipii au plecat, cartea s-a intors la socramiu care nu a apucat sa reinoade cetitul pt ca a apucat-o pe nevasta... Dupa atatea luni in sfarsit ieri mi-a parvenit. Am citit 33 de pagini si e buna. E cu originile noastre si nu numai...

http://www.semneartemis.ro/librarie-online-carti/tr-g-getianu-enigma-de-pe-tiarantos/product_info.php/products_id/490 (http://www.semneartemis.ro/librarie-online-carti/tr-g-getianu-enigma-de-pe-tiarantos/product_info.php/products_id/490)
Titlu: Babele din Bucegi
Scris de: Urban din 02 Iunie 2012, 19:13:34
Revenind la detaliile din primul post ma opresc un pic la ansamblul "Babele" ca sa nu facem offtopic in subiectul "Inelul Doamnei"...continuam aici si incepem cu definitia Babelor:

- Babele sunt formatiuni stancoase situate in apropiere de varful Baba Mare (altitudine 2292m) situat in masivul Bucegi din Carpatii Meridionali... martori de eroziune, formate prin erodarea eoliana diferentiata a diferitelor straturi geologice (conglomerate cretacice)

Nimic mai neadevarat...!
Atasez o suita de fotografii care cu siguranta spun "altceva"...
Titlu: Re: INCEPUTUL CIVILIZATIEI - Povestea Adevarata?
Scris de: Gabri001 din 02 Iunie 2012, 20:55:05
mie imi dau impresia unor altare (poate totusi pentru uriesi)

prin incursiunile montane am gasit intr-o zona pe alt versant in 2006 si altceva cel putin ciudat. nu este pe traseu marcat, la alt de aprox. 2300 m, nu este momaie pentru alpinisti asta pentru ca se va vedea in foto ca exista asa ceva in spatele structurii. structura mi-a sarit in ochi pentru faptul ca are forma de spirala.

imi mai sar in ochi (acum poate fi si vb de imaginatie) "strajerii" muntilor (asa cum imi place sa-i numesc), formatiuni de stanca imense care dau impresia unor chipuri. ciudatenia apare ca pe aceia care i-am fotografiat am tras concluzia ca din pozitia lor toti se "uita" in zare catre Vf Omu.
Titlu: Re: INCEPUTUL CIVILIZATIEI - Povestea Adevarata?
Scris de: fiulploii din 04 Iunie 2012, 23:43:56
Citat din: @biss din  18 Decembrie 2011, 00:55:29
(http://www.semneartemis.ro/images/cop_gruia_enigma.jpg)

In legatura cu inceputul civilizatiei prin partile noastre, ma hazardez sa va recomand o carticica nou aparuta poate fiindca si pentru faptul ca desi am cumparat-o de mai bine de juma de an abia acu am reusit sa reintru in posesia ei dupa ce a parcurs "zona crepusculara" - pe bune!. Imediat dupa achizitionarea ei de catre mine, sotia mea a inceput sa o citeasca fara sa-mi ceara voie... insa la scurt timp i-a fost luata cartea cam fortat spre lecturare de catre tatal ei care... dupa putin timp a trebuit sa o cedeze cumnatei sale care in vizita fiind a pus laba pe ea si s-a apucat sa o citeasca cu aviditate. Credeti ca s-a terminat? desigur ca nu. Dupa o saptamana vine sotul acesteia dintr-o calatorie sa-si culeaga si sotia in drumul de intoarcere spre casa si... pune si el ghiara pe catea mea apucandu-se sa o citeasca spre disperarea nevestisii. Omul a mai stat cateva zile in bucuresti special pt carte deoarece eram cu toleranta ciuruita si am urlat ca nu mai dau cartea nimanui!!! Well, tipii au plecat, cartea s-a intors la socramiu care nu a apucat sa reinoade cetitul pt ca a apucat-o pe nevasta... Dupa atatea luni in sfarsit ieri mi-a parvenit. Am citit 33 de pagini si e buna. E cu originile noastre si nu numai...

http://www.semneartemis.ro/librarie-online-carti/tr-g-getianu-enigma-de-pe-tiarantos/product_info.php/products_id/490 (http://www.semneartemis.ro/librarie-online-carti/tr-g-getianu-enigma-de-pe-tiarantos/product_info.php/products_id/490)
Update
http://traiangruia.blogspot.ro/search?updated-min=2012-01-01T00:00:00%2B02:00&updated-max=2013-01-01T00:00:00%2B02:00&max-results=6 (http://traiangruia.blogspot.ro/search?updated-min=2012-01-01T00:00:00%2B02:00&updated-max=2013-01-01T00:00:00%2B02:00&max-results=6)
Zamolxe
Titlu: Re: INCEPUTUL CIVILIZATIEI - Povestea Adevarata?
Scris de: Xanadron din 31 Martie 2013, 19:58:51
Sper ca-s ontopic - un fost consilier al papei Ioan Paul al II-lea afirma ca nu limba romana se trage din latina, ci taman invers:

http://danielroxin.blogspot.ro/2013/03/fost-consilier-al-papei-ioan-paul-al-ii.html (http://danielroxin.blogspot.ro/2013/03/fost-consilier-al-papei-ioan-paul-al-ii.html)

"Chiar dacă se știe că latina este limba oficială a Bisericii Catolice, precum și limba Imperiului Roman, iar limba română este o limbă latină, mai puțină lume cunoaște că limba română, sau precursoarea sa, vine din locul din care se trage limba latină, și nu invers. Cu alte cuvinte, nu limba română este o limbă latină, ci mai degrabă limba latină este o limbă românească. Așadar, vreau să-i salut pe oamenii din Munții Bucegi, din Brașov, din București. Voi sunteți cei care ați oferit un vehicul minunat lumii occidentale (limba latină)." (această declarație șocantă o puteți vedea în înregistrarea de mai jos, începând cu minutul 52:21)
Titlu: Re: INCEPUTUL CIVILIZATIEI - Povestea Adevarata?
Scris de: fiulploii din 17 Mai 2013, 19:49:44
  In peregrinarile mele pe meandrele netului am dat peste o adresa facebook libera la vizualizat si de cei fara cont FB.
E vorba de descoperirile dintr-o pestera din Illinois descoperita prin 1925 de un  localnic . Cateva sute de artefacte cu ''desene'' si scrieri in mai  multe limbi - inclusiv euro-asiatice .
   Stie cineva mai multe despre ele?
https://www.facebook.com/illinoiscaves/photos_stream (https://www.facebook.com/illinoiscaves/photos_stream)

https://www.facebook.com/illinoiscaves (https://www.facebook.com/illinoiscaves)

P.S. o ipoteza sf zice ca seamana cu depozitul unui calator in timp  :lol:

Titlu: Re: INCEPUTUL CIVILIZATIEI - Povestea Adevarata?
Scris de: adrian75 din 06 Iulie 2013, 16:49:54
Teoria asta am auzit-o cu multi ani in urma ( prin 1988 mai exact) din gura unui colonel de securitate si cred ca este adevarata. Totuși,de ce nu se recunoaște oficial asta? Chiar credeți ca daca astazi s-ar recunoaște oficial ca aici, pe teritoriul României a inceput civilizatii umană, s-ar schimba ceva in ceea ce privește sferele de influența? America ar rămâne tot America, Rusia tot Rusia,Bilderberg ar rămâne tot Bilderberg,iar România ar rămâne....tot România. Motivul pastrarii acestui secret trebuie sa fie altul, care nu are legătura doar cu România. Ca o părere personală- aceste lucruri sunt ținute ascunse deoarece recunoasterea lor ar duce la o rescriere a istoriei universale - iar impactul social si religios ar putea fi devastator pentru o anume "institutie" a societatii - religia! Cred ca singura victima a unei astfel de dezvăluiri ar fi religia,sau mai bine zis...religiile. Guvernele de pe scena si cele din culise ar supravietui (intrun fel sau altul) unui astfel de soc, religia insa, nu. Eu consider ca acesta ar putea fi o varianta de răspuns.
Titlu: Re: INCEPUTUL CIVILIZATIEI - Povestea Adevarata?
Scris de: fiulploii din 18 Octombrie 2013, 22:11:18
              Dobrogea, tarîmul celor mai vechi cetati grecesti de pe teritoriul României, nu si-a dezvaluit înca toate secretele. Un brasovean pasionat de arheologie a studiat aceasta zona cu ajutorul programului Google Earth. Navigînd de la un vestigiu istoric la altul, a descoperit formatiuni fortificate despre care nu pomenesc tratatele de istorie. Aproape 100 de kilometri de ziduri crenelate se întind ca un cordon între mai multe cetati antice. Mai mult, brasoveanul a gasit si urmele unor cetati necunoscute. Iar, retelele de linii surprinse de satelit amintesc de misterioasa cîmpie Nazca. Cristian Pintilie crede ca a descoperit urmele unor ziduri grecesti, vechi de 2.600 de ani.

http://ceascadecultura.ro/ServesteArticol.aspx?idart=2571 (http://ceascadecultura.ro/ServesteArticol.aspx?idart=2571)
Titlu: Re: INCEPUTUL CIVILIZATIEI - Povestea Adevarata?
Scris de: vanatorulOZN din 15 Aprilie 2014, 13:12:29
Este interesanta ipoteza. O alta varianta pe care am auzit-o este ca anumite entitati inteligente venite din Univers  au cautat o specie pe Terra caruia ii poate modifica ADN-ul(prin diferite metode: imperechere/inginerie biochimica)