Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Vasile Rudan si misterul din Carpati

Creat de memphis, 20 Martie 2010, 16:53:33

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Ganditorul

Am revenit cu pozele. Vre-un comentariu, gand, analiza ...ceva ??

calator astral

Citat din: Ganditorul din  25 Octombrie 2011, 17:19:02
Am revenit cu pozele. Vre-un comentariu, gand, analiza ...ceva ??

Sincer? E doar fantezia unei Securitati subordonata KGB'ului.
O alta mare gogoasa a mitului DACIA.
Monumentul Tropaeum Traiani e o inventie recenta, construit intre 1977-1980, dupa un desen facut de un general NKVD'ist sovietic, o alta pseudo- "marturie" a existentei unui stat imaginar,Dacia, un "popor eroic" de sorginte traca care a fost inrobit de "cruzii romani"...
Uite ce ne spune si wikipedia.ro >
----------------

Tropaeum Traiani este un monument triumfal roman în Adamclisi, judetul Constanta, ridicat în cinstea împăratului roman ridicat în cinstea împăratului roman Traian între anii 106- 109 d.Hr. pentru a comemora victoria romanilor asupra dacilor în anul 102 d.Hr

Acesta a fost reconstituit în 1977, după unul dintre modelele ipotetice ale vechiului monument aflat în ruine. În muzeul adăpostit în interiorul acestuia se găsesc părti din monumentul original.
-------

Deci....quod erat demonstrandum.

angellla29

#377
Citat din: Ganditorul din  23 Octombrie 2011, 19:40:49
Am revenit.
Prima poza arata fresce cu activitati caznice.
Urmeaza fotografii cu basoreliefuri care arata ca dacii au fost ucisi miseleste, pe la spate. Deci nici urma de "vitejie a romanilor civilizatori" nici urma de ... moartea eroica a vre-unui roman.
Urmeaza 3 poze cu efecte luminoase speciale . Precizaz ca eu nu am vazut nimic cu ochiul liber dar am fotografiat in directia in care o persoana din grupul nostru a afirmat ca vede serpisori verzi si rosii.
Sper sa va placa .

Nu vreau sa credeti ca fabulez...dar acum 2 ani cand sora mea a fost la Busteni, si a vizitat cascada Urlatoarea...avea impresia ca vede tot asa ...serpi...rosii si verzi...si mereu i se parea ca vede lumini sferice cand urcau pe munte....Cand ne-a povesti astea...am crezut ca e putin...obosita :roll:  Dar vad ca li s-a intaplat si altora...Ma rog...nu stiu ce sa comentez...

L.E. Imi pare rau ca eu nu am putut niciodata sa ajung  sa vad muntii Bucegi :x

tractorbeam

#378
...E doar fantezia unei Securitati subordonata KGB'ului. O alta mare gogoasa a mitului DACIA...

Aici gresesti, fantezia era a Securitatii dar nu e vorba de cea subordonata KGB-ului ci de cea cazuta, cum altfel, sub influenta curentului protocronist promovat de Ceausescu, cea care a dus si la impopotzonarea cizmarului cu titluri auguste de tip "Dunarea Gandirii", "Marele Carmaci" etc.
Poate nu stii ca si acum nostalgicii acelei epoci, cu buna stiinta sau nu, promoveaza acelasi tip de dezinformare.

Ceea ce este rau este ca tineretul care nu a trecut prin experienta "Iepocii de aur" are tendinta sa adopte un astfel de discurs fantasmagoric - partea frumoasa si de suprafata a butoiului, dedesubt fiind scarna pe care se sprijina stratul de miere.

Problema care sta in fata istoricilor si arheologilor este sa poata decanta adevarul de fictiune sau minciuna.

padme

Citat din: calator astral din  25 Octombrie 2011, 17:48:58
O alta mare gogoasa a mitului DACIA.
Monumentul Tropaeum Traiani e o inventie recenta, construit intre 1977-1980, dupa un desen facut de un general NKVD'ist sovietic, o alta pseudo- "marturie" a existentei unui stat imaginar,Dacia, un "popor eroic" de sorginte traca care a fost inrobit de "cruzii romani"...

Sa intelegem ca Herodot batea campii, iar columna a fost ridicata prin anii 80...
Poate ne spui si noua cine a fost aici in teritoriu, daca Dacia era un stat imaginar ?
Am o intrebare: tu ai citit pagina de pe wikipedia? si daca da, de unde scoti aberatiile cu Dacia stat imaginar? Care parte a cuvantului "reconstituit" nu ai inteles-o?? Si mai ales, ce anume din faptul ca parti din monumentul originar se afla la fata locului nu ai inteles? 


tractorbeam

NU ma refeream la asta nu ai inteles bine ce am vrut sa zic.

tractorbeam

Ar fi bine sa vezi si ce zicea Herodot de daci dupa formula "cei mai viteji si drepti dintre traci" adica completarea, e posibil sa ai o revelatie  :evil:
Secu' din 80 era mai putin subord. KGB si mai mult fam Ceausescu, asta vrioam sa zic iar fantezia a fost impinsa la extrem, nu are legatura cu sursele istorice. Tzantzarul a existat e adevarat dar nu a fost armasar ci un ponei mai mic acolo asta am vrut sa zic.

Ganditorul

#382
CitatTzantzarul a existat e adevarat dar nu a fost armasar ci un ponei mai mic acolo asta am vrut sa zic.

E admirabil cum ne chinuim si uneori reusim sa fim "mai catolici decat Papa"

- Dacia nu a existat ... dar Traian a facut efortul de imaginatie sa sculpteze scene  (multe, multe de tot...) din viata dacilor, din lupta romanilor pt cucerirea Daciei. din lupta romanilor cu aceasta populatie/societate antica inexistenta... plus motzul eduficiului... statuia lui Traian
- Dacia nu a existat ... dar din fericire a fost facut un edificiu (Columna lui Traian) pentru aceasta victorie imaginara, impotriva unor triburi nesemnificative... asa cum a fost facut  cate un edificiu pt victoria impotriva Fenicienilor, a Cartaginezilor, a Egiptenilor, a Galilor, Saxonilor si Hispanicilor si a restului de popoare cucerite de Roma.
Aaaa.... am uitat. Nu exista asemenea edificii  - exista doar unul singur facut pentru "nesemnificativa" victorie obtinuta impotriva dacilor - colo, un trib amarat de la nord, un ponei mai mic, acolo.

- Dacia nu a existat... dar sursele istorice confirma 165 de tone de aur si 335 tone argint aduse la Roma din indepartata-inexistenta- Dacia la intoarcerea victorioasa a romanilor dupa o cucerire "victorioasa" prin tradare.
Deci  romanilor le-a fost frica de lupii din paduri (din moment ce numai dupa lupta,inexistenta, cu dacii din 105-106 au reusit sa aduca acest aur din miezul teritoriului - inexistent - Dacia). Mai mult, romanii au avut un nesperat randament al extractiei  aurului - din moment ce numai in cateva luni au reusit sa scoata atata aur din mina (singuri, caci daci civilizati, care sa faca minerit... nu existau). ROSIA MOMTANA , sau Taramul aurului este mentionata in izvoare de netagaduit la 127 en, printr-un act de vanzare/cumparare, adica la 21 de ani de la cucerire (ce rapid se miscau romanii, domne' ). Ma intreb de la cine cumparau romanii mina respectiva ... poate de la lupi, ca populatia daca era inexistenta/imbecila/neorganizata.

- Dacia nu a existat ... dar ne chinuim sa distrugem minele de la Roasia Montana pentru a sterge urmele mineritului dacic, atestat la nivelul sec 1 i.e.n. de Dr. Beatrice Cauuet, specialista reputata in mineritul antic, care activeaza in cadrul laboratorului UTAH (Unite Toulousaine d'Archaeologie et Histoire) al Universitatii "Le Mirail" de la Toulouse din Franta. "Minele romane" cu taietura in trapezoidala sunt vizitate de sute de turisti si admirate - O singura remarca am de adus - Romanii ne-au invatat aici, la noi acasa, cum sa taiem muntele intr-o forma finisata extraordinar in forma trapezoidala. La ei acasa, la Roma, nu au nici o mina antica taiata la fel de maiestru ca cea de la Roasia Montana. (astept dovezi care sa contrazica asta colegi "calatori" )
Dupa ce vom distruge aceste vestigii unice ... vom realiza si noi ca sunt ale noastre, dacice, si ca "pt un pumn de arginti" ne-am tradat neamul, istoria si viitorul copiilor nostrii. Va fi inutil atunci sa regretam !

- Dacia nu a existat... dar desi trupele romane au cucerit doar 25% din teritoriul Romanie de azi - noi vb acum TOTI o limba mai unitara si mai bine structurata fonetic decat cei care ne-au invatat limba asta ...romanii (probabil peste "civilizatorii romani" au trecut multe cicluri de popoare migratoare si de aceea nu au reusit sa aiba un dialect unitar - ca dacii care au statt undeva ocrotiti de vitregiile istoriei, neasupriti si necalcati de nici un popor cuceritor, consolidandu-si limba pana la forma perfect unitara de azi.  :evil:).

- Dacia nu a existat ... dar Traian a fost atat de nebun incat a inventat-o si a batut moneda pe care scrie clar DACIA si s-a visat ca si cuceritor cu steagul lup/sarpe in mana. Iata pozele aici
http://enciclopediagetodacilor.blogspot.com/search/label/dracon
- Si poate ca ar trebui sa initiem de aici, de pe forum, o scrisoare in care sa aratam arheologilor lumii ca Nero nu a fost singurul imparat nebun si crud al Romei antice... a mai fost si TRAIAN care a inventat o batalie istorica, cu un popor si un stat inexistent/inventat (de KGB  :evil:), de unde a adus sute de tone de aur si argint... cumplit de reale.
Mai sunt si alte dovezi ... dar DACIA n-a existat...

Sau poate ca mai simplu ar fi sa punem mana pe carte sa invatam... si sa punem pumnul in gura celor care ne batjocoresc strabunii.
Am zis !

calator astral

Citat din: padme din  26 Octombrie 2011, 12:57:01
Sa intelegem ca Herodot batea campii, iar columna a fost ridicata prin anii 80...
Poate ne spui si noua cine a fost aici in teritoriu, daca Dacia era un stat imaginar ?
Am o intrebare: tu ai citit pagina de pe wikipedia? si daca da, de unde scoti aberatiile cu Dacia stat imaginar? Care parte a cuvantului "reconstituit" nu ai inteles-o?? Si mai ales, ce anume din faptul ca parti din monumentul originar se afla la fata locului nu ai inteles?

pentru ultima data, sa terminam cu "alba-neagra" asta, foarte respectos intreb: in care lucrare a scris Herodot cuvintul "DACIA" sau macar a pomenit "DACII"?
Cine dintre istoricii-scribii-carturarii acelor timpuri a scris vreodata numele "DACII", "DECEBAL" sau "DACIA"?
Care contemporan al presupusei "puteri" Dacia?
Vorbiti de tone de aur pe care "romanii le-au furat dacilor" dar nu exista nici macar un inel, un lantic, o pereche de cercei, orice podoaba facuta din aur care sa fi apartinut dacilor...
Nici un orasel neinsemnat, cu doua stradute amarite, nici o statuie, nici o necropola, nici o relicva istorica cu presupusa limba a dacilor, nimic....absolut nimic.
Doar vint.
Columna infatiseaza o campanie de civilizare a citorva sute de triburi barbare, sangeroase,printre care si dacii, un trib izolat pe Valea Jiului care a migrat de foame in Apuseni.
Nici un dac n-a pus in veci piciorul la Sarmisegetuza, nici unul n-a fost vreodata la Sfinx, la Adamclisi sau prin oricare loc sacru din Carpati.
Romanii ne-au lasat toate datinile si obiceiurile, limba,numele tarii, si vrem-nu vrem ei si numai ei sint parintii nostri. Acolo unde se odihnesc zeci si zeci de mii dintre ei, in imensele necropole care impinzesc Romania, acolo unde au fost ingropati dupa lupte seculare cu tot soiul de hoarde barbare, fiti convinsi ca ei,romanii,strabunii nostri, se rasucesc in mormintele lor, au amaraciunea celor care sint nedreptatiti si batjocoriti.
Dar Adevarul,ca si uleiul din apa, va iesi intr-o sfanta zi la suprafata.
Continuati sa ridicati in slavi practicantii magiei negre si a sacrificiilor umane rituale.

padme

Citat din: tractorbeam din  28 Octombrie 2011, 11:23:46
NU ma refeream la asta nu ai inteles bine ce am vrut sa zic.

Citat din: tractorbeam din  28 Octombrie 2011, 11:26:32
Ar fi bine sa vezi si ce zicea Herodot de daci dupa formula "cei mai viteji si drepti dintre traci" adica completarea, e posibil sa ai o revelatie  :evil:
Secu' din 80 era mai putin subord. KGB si mai mult fam Ceausescu, asta vrioam sa zic iar fantezia a fost impinsa la extrem, nu are legatura cu sursele istorice. Tzantzarul a existat e adevarat dar nu a fost armasar ci un ponei mai mic acolo asta am vrut sa zic.

Tre' sa recunosc ca mi-a luat ceva timp sa inteleg la cine te refereai intrucat nu esti calator astral!
Dar oricum explicatia e binevenita pt ca oricum nu am ineteles ce-ai zis si nici dupa aia nu prea!
Poti sa ne pui tu continuarea din Herodot, eu oricum n-am de unde sa o iau.

Citat din: Ganditorul din  28 Octombrie 2011, 13:01:26

- Dacia nu a existat... dar sursele istorice confirma 165 de tone de aur si 335 tone argint aduse la Roma din indepartata-inexistenta- Dacia la intoarcerea victorioasa a romanilor dupa o cucerire "victorioasa" prin tradare.


Daca te uiti la documentarul facut de italieni referitor la razboaiele romane cu acest popor barbar (denumirea pe care au dat-o ei), vei observa cu surprindere ca: Dacia nu are aur! De fapt aurul carat si dus de aici este aurul pe care l-au adus romanii in Dacia ca si plata, impreuna cu promisiunea de a-i pregati militar in scopul de a-i ajuta pe romani sa cucereasca nu's ce teritorii. Numai ca dacii nu s-ar fi tinut de cuvant si romanii si-au luat aurul inapoi dupa cucerirea Daciei, evident! Din pacate eu n-am reusit la vremea respectiva sa gasesc o modalitate de comunicare cu astia de la canalul tv si sa-i intreb da' Rosia Montana ce draq e?? In fine... Ce e mai prost si mai prost ca la noi se tace, mie mi se pare foarte suspect!

Siberia

#385
Un studiu al Universitatii Wahington despre DACI :
http://depts.washington.edu/cartah/text_archive/sam/09.shtml
Se pare ca ei considera ca Dacia a existat.

Doua dintre multele harti care atesta faptul ca strainii aflasera despre existenta Daciei (exista un muzeu al hartilor pe strada Londra - la al carui etaj n-am reusit sa ajung  :wink: - unde am vazut niste harti vechi nemaipomenite, care descriau Dacia ) :
http://www.orteliusmaps.com/book/ort212.html
http://soltdm.com/geo/pubmaps/1.htm
Acuma sa inteleg ca nimeni nu s-a prins pana acum ca Dacia nu a existat ???

Citat din: padme din  28 Octombrie 2011, 14:24:23
Daca te uiti la documentarul facut de italieni referitor la razboaiele romane cu acest popor barbar (denumirea pe care au dat-o ei), vei observa cu surprindere ca: Dacia nu are aur! De fapt aurul carat si dus de aici este aurul pe care l-au adus romanii in Dacia ca si plata, impreuna cu promisiunea de a-i pregati militar in scopul de a-i ajuta pe romani sa cucereasca nu's ce teritorii. Numai ca dacii nu s-ar fi tinut de cuvant si romanii si-au luat aurul inapoi dupa cucerirea Daciei, evident! Din pacate eu n-am reusit la vremea respectiva sa gasesc o modalitate de comunicare cu astia de la canalul tv si sa-i intreb da' Rosia Montana ce draq e?? In fine... Ce e mai prost si mai prost ca la noi se tace, mie mi se pare foarte suspect!

Si daca-i mai asculti si pe ghizii turistici italieni in ce fel povestesc despre  "incidentele" cu Dacii... te intrebi de ce s-au mai straduit sa vina pana aici sa se bata cu saracii "aborigeni". Ar fi putut trimite doua pietre cu prastia si ne-ar fi terminat stramosii  :-D


"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

angellla29

#386
Citat din: padme din  28 Octombrie 2011, 14:24:23
Tre' sa recunosc ca mi-a luat ceva timp sa inteleg la cine te refereai intrucat nu esti calator astral!
Dar oricum explicatia e binevenita pt ca oricum nu am ineteles ce-ai zis si nici dupa aia nu prea!
Poti sa ne pui tu continuarea din Herodot, eu oricum n-am de unde sa o iau.

Daca te uiti la documentarul facut de italieni referitor la razboaiele romane cu acest popor barbar (denumirea pe care au dat-o ei), vei observa cu surprindere ca: Dacia nu are aur! De fapt aurul carat si dus de aici este aurul pe care l-au adus romanii in Dacia ca si plata, impreuna cu promisiunea de a-i pregati militar in scopul de a-i ajuta pe romani sa cucereasca nu's ce teritorii. Numai ca dacii nu s-ar fi tinut de cuvant si romanii si-au luat aurul inapoi dupa cucerirea Daciei, evident! Din pacate eu n-am reusit la vremea respectiva sa gasesc o modalitate de comunicare cu astia de la canalul tv si sa-i intreb da' Rosia Montana ce draq e?? In fine... Ce e mai prost si mai prost ca la noi se tace, mie mi se pare foarte suspect!

Mie mi se pare ca se incearca refuzarea originii latine a poporului roman....Si normal ca pricina discordiei...este aurul....Si sa intelegem ca romanii au adus aurul aici??? Si DACIA nu a existat, nu???? MAMA...alta tampenie....Fratilor azi am mai vazut o tampenie...ca ET nu exista....acum o vazui si pe asta....Dar stati ca treaba e foarte serioasa...Daca vor sa ne nege ISTORIA NOASTRA....curand vom fi considerati urmasii popoarelor migratoare din India....Si asa suntem considerati....TZIGANI....Dar ce cred eu...e ca "marul discordiei" e AURUL....si le mai trebuie si celor din VEST si EST...cateva mii de tone de aur...Si...hai sa ii facem de romanasi...de....ca oricum tac malc....Unui popor caruia ise neaga istoria...nu mai e popor....Imi pare rau de ceea ce vad.....ma doare.....

Ganditorul

Siberia
CitatAcuma sa inteleg ca nimeni nu s-a prins pana acum ca Dacia nu a existat  :evil:
Pai daca nu s-au prins inca, cred ca e timpul sa facem si noi o ghesheft cinstit - il "exportam" pe "callator" la ei, ca sa-i convinga ca "DACIA n-a existat" .
Ei scot un ban cinstit pe "un exponat rar" iar noi scoatem un ban frumos pe "colet" ... ca-i criza !  :mrgreen:

angellla29

Citat din: Ganditorul din  28 Octombrie 2011, 15:28:25
Siberia
Pai daca nu s-au prins inca, cred ca e timpul sa facem si noi o ghesheft cinstit - il "exportam" pe "callator" la ei, ca sa-i convinga ca "DACIA n-a existat" .
Ei scot un ban cinstit pe "un exponat rar" iar noi scoatem un ban frumos pe "colet" ... ca-i criza !  :mrgreen:

Nu colegul @Calatorul...el este forumist de al nostru si eu il apreciez...Am eu o propunere de "colet" mult mai buna....Ce zici de Basescu si Boc? 1+1 gratis....asa la oferta....In felul acest scapam si de "balast"....si poate gasim pe cineva cu destul sange ...in vene.... sa le dea peste bot...celor care au scornit prostiile astea

calator astral

Citat din: angellla29 din  28 Octombrie 2011, 17:28:19
Nu colegul @Calatorul...el este forumist de al nostru si eu il apreciez.

Vedeti? Stiam eu ca de fapt chiar la mine facea aluzie cartulia aia prafuita "Cel mai iubit dintre paminteni".
:roll: