Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Vasile Rudan si misterul din Carpati

Creat de memphis, 20 Martie 2010, 16:53:33

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

fiulploii


incognito

Contrazic  :evil:
Cursurile care intrec in consistenta, varietate si calitate pe cele recomandate de colegu gasiti la :
http://www.rufon.org


memphis

Citat din: tractorbeam din  07 Noiembrie 2011, 10:21:40
Sa intorc atunci cadoul: numele de fata al Ruxandrei este Rizescu. Ruxandra Rizescu. Undeva in jurul varstei de 45-50 de ani acum. Cine si-o mai aminteste pe Ruxandra?

Sa va fac eu totusi cadoul?
Numele de fata al Ruxandrei este intr-adevar Rizescu. Ulterior, in  85' s-a transformat in Rudan. Ca, apoi, peste 25 de ani sa se transforme inapoi in Rizescu.
Acum sunt lucrurile mai clare?

Ganditorul

Multumim. Asta explica intr-adevar multe.

tractorbeam

#454
Citat din: memphis din  13 Martie 2012, 23:40:08
...Numele de fata al Ruxandrei este intr-adevar Rizescu. Ulterior, in  85' s-a transformat in Rudan. Ca, apoi, peste 25 de ani sa se transforme inapoi in Rizescu.

Tempus fugit!
Draga memphis daca stii atatea detalii legate de fosta d-na Rudan, avand in vedere si gradul vostru de rudenie,  poate ne spui si ce varsta avea d-ra Rizescu in 1985 si ce varsta avea dl.Rudan atunci.
Poate ca asta ar lamuri si mai multe.
Daca fosta d-na Rudan ar dori sa-si faca cont aici pe rufon si si-ar exprima o parere referitor la aventurile dansei in zona Bozioru cred ca am fi toti numai urechi.

Candva in trecut am fost intrebat de un coleg de ce fac ceea ce fac si am raspuns: Adevarul ne salveaza, el ne scoate la lumina.

Ganditorul

#455
Vorbim aici de zona paranormalului si deci conventiile traditionale privind apropierea a doua persoane (varsta, ocupatie, valori conjuncturale) isi pierd valoarea. Ca si in alte cazuri similare vorbim de fapt de simbioza intre doua suflete pereche, de armonia si dezarmonia intervenita in aceasta simbioza, de-a lungul timpului. Interesant de observat traseul armoniei pe axa timpului al acestei simbioze, traseul "in sus" si "in jos" al evolutiei felului cum se vede si se manifesta fenomenul extrasenzorial prin prisma modului in care acest tandem a strabatut timpul, prin modul in care acest tandem a facut fata agresiunilor si tentatiilor.
Iar intrebari ar fi destule - cum se castiga sau se pierde capacitatea extrasenzoriala in functie de factori colaterali ai vietii cotidiene, cum se pierde sau se castiga capacitatea extrasenzoriala in functie de sentimente, locuri si actiuni concrete, sfaturi pentru cei care sunt la "inceput de drum" pe aceasta cale a cunoasterii.
Asta cred ca ar fi castigul real la care ne putem astepta de la o eventuala postare in forum a tandemului "Rudan" - si nu discutiile de can-can privind diferenta de varsta, relatie profesor-elev si alte asemenea.

tractorbeam

Citat din: Ganditorul din  14 Martie 2012, 09:01:17
Asta cred ca ar fi castigul real la care ne putem astepta de la o eventuala postare in forum a tandemului "Rudan" - si nu discutiile de can-can privind diferenta de varsta, relatie profesor-elev si alte asemenea.

Este o propunere la care nu pot decat sa subscriu.

tractorbeam

Citat din putzul gandiri maestrului Rudan:
"...În opinia savanţilor, în centrul galaxiei noastre s-a format o gigantică gaură neagră, cu masa echivalentă cu 4.000.000 de sori şi având gravitaţie infinită. Găurile negre din Univers sunt eminamente paranormale, nu se supun legilor fizicii actuale şi sunt capabile să "înghită" planete, stele şi galaxii..."
Acest citat se gaseste pe http://www.rudan.ro si provine din articolul " VIOLENŢA CUTREMURELOR ÎN CREŞTERE"

Il anunt eu pe marele maestru care se pricepe la tot si toate ca:
- gaurile negre nu au gravitatie infinita
-gaurile negre se supun legilor fizicii actuale
- intradevar gaurile negre pot inghiti planete, stele, galaxii etc.
- gaurile negre nu sunt nici paranormale nici eminamente paranormale , paranormala este numai
gandirea dansului lipsita de fundament matematic modern
- toate galaxiile au in mijloc cate o mega-gaura neagra, ca asa functioneaza universul pe care putine minti pot sa-l cuprinda

roxaline

Citat din: Siberia din  27 Ianuarie 2012, 23:44:12
Eu incerc sa inteleg ce cautati sau ce vreti sa dovediti cu aceasta carte.
Nu stiu de ce se situeaza Tara Luanei in Buzau; dupa parerea mea ar trebui sa existe mai multe locuri cu aceasta denumire de Lu-Anu sau Lu-An(u)a (s-ar parea ca mai exista un taram al Luanei si prin zona Transilvaniei, poate chiar undeva pe langa  - sau cu legatura catre Tartaria) - poate chiar si tinuturi cu denumirea Alu(A)nu.

Am citit cele doua povestiri.
Prima vorbeste despre o legenda (care legenda este chiar un crampei din istoria "nedescoperita inca" a Pamantului), iar a doua este o povestire "simbolistica": nu exista un diamant de cautat pe coclauri ci fiecare trebuie sa-si descopere diamantul lui (cel putin asta am inteles eu).
Nu inteleg de ce se cauta un copil... pentru mine n-are logica si m-as bucura nespus daca cineva ar incerca sa-mi explice si mie ce se cauta defapt :-D

Ma intreb: vreti sa ajungeti din tara Lu(i)An(u) la BabaDuga s-o cautati pe Baba DugKi(a) si s-o eliberati din diamant ?
(daca da, luati-va niste lopeti mari fiindca si Anu si DugKi(a) aveau o statura cam "inalta" :-D )

Se cauta "configuratia" copil :D Stii tu ... "dacă nu vă veţi întoarce şi nu veţi deveni asemenea copiilor, nu veţi intra în împărăţia cerurilor" .  Cheia este "configuratia" . Beleaua este ca noi stricam "cheile" :)
"Disbelief in magic can force a poor soul into believing in government and business." ― Tom Robbins

Nicipreaprea

Citat din: roxaline din  19 Aprilie 2012, 20:35:29
Se cauta "configuratia" copil :D Stii tu ... "dacă nu vă veţi întoarce şi nu veţi deveni asemenea copiilor, nu veţi intra în împărăţia cerurilor" .  Cheia este "configuratia" . Beleaua este ca noi stricam "cheile" :)

Fii amabila si explica ce inseamna "configuratia"...  Multam fain... :fullmoon:


________________________________________
"Know your enemy and they probably will not be your enemy."

Siberia

#460
Citat din: roxaline din  19 Aprilie 2012, 20:35:29
Se cauta "configuratia" copil :D Stii tu ... "dacă nu vă veţi întoarce şi nu veţi deveni asemenea copiilor, nu veţi intra în împărăţia cerurilor" .  Cheia este "configuratia" . Beleaua este ca noi stricam "cheile" :)

Mersi mult de lamurire.
Ma uimeste in continuare locul in care se cauta "cheia/cheile" sau "configuratia" :)
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

Ganditorul

"Locul" e cel mai probabil efectul unei intamplari - ceea ce ani de zile nu a fost descoperit si nimic nu a atras atentia (desi probabil au fost cercetari ce vizau resursele...) - a fost zona unde niste copii au gasit "Tara Luanei". Vibratia, "configuratia" copilului a deschis un drum. Acum se cauta si se doreste mai mult pe acest "drum". Iar odata gasita "configuratia" se vor mai cauta si alte "drumuri" ... fara ca aceasta cautare sa mai puna la pamant niste elicoptere prea curioase. :evil:

Ganditorul

#462
"Subiectul" are un subiect foarte clar - intamplator au "transpirat" unele informatii despre fenomene stranii in Romania, M-tii Buzaului. Faptul ca inceputurile au fost facute pe vremea "pionieriei" face ca acum sa reconstituim unele intamplari din amintirile copiilor de atunci, ajunsi acum maturi. Normal sa apara si "tampenii" sau informatii fara valoare sau (intentionat) pe langa subiect.  Dar apar din cand in cand si lucruri importante. E pacat sa lasam sa se stinga un subiect care are ca sursa oameni si locuri din Romania, si sa discutam de fenomene similare din alte parti ale lumii. Mai degraba am discuta despre o intalnire/expeditie Rufon in M-tii Buzaului - refacand traseul parcurs de "pionieri" acum mai bine de 30 de ani (cu aparate foto/video, aparatura diversa etc.)
Pe de alta parte e un fenomen cel putin ciudat in discutiile purtate aici sau aiurea - A aparut la televizor "men in black" si gata, discutam si noi de asta, apare la televizor o piramida in America de Sud care "emite" ceva si gata discutam si noi aici, apare o pictura cu ceva semne esoterice si gata discutam si noi aici.
DAR uitam ca nici unul (sau prea putini...) dintre noi au vazut pestera numita "Tara Luanei" unde sunt semne ale unei civilizatii extrem de vechi si urmele unui conflict antic, uitam de "piramida din Ceahlau" si o consideram banalitate (un joc de umbre...) desi fac pariu ca nici unul din noi nu poate face acest joc de umbre pe o macheta in laborator (pt ca acolo e altceva...), uitam de semnele din sculpturile noastre traditionale, uitam de picturi, uitam de "coloana lui Brancusi" (toate plne de simboluri care pun "pe moatze" creierii cercetatorilor straini, uimiti de bogatia si profunzimea traditiilor romanesti).
Vi se pare corect ?

Xanadron

#463
Tema mi se pare si mie in continuare interesanta, in ciuda nenumaratelor derapaje si aruncaturi paralele cu parerea. :-D
E salutara si schimbarea titlului - fiindca celebrele "cursuri RV" ale dlui prof. Rudan au fost doar pretextul initial al dezvoltarii topicului in mult mai multe directii.

Unele date noi (desi nu decisive) au transpirat pe forum sau prin PM-urile "catalizate" aici, dar personal ramin sceptic vizavi de sansele de succes ale unor expeditii private in M-tii Buzaului - lipsa de timp si fonduri fiind obstacole majore pentru... amatori.
In timp ce profesionistii au cam disparut si ei dupa '89, fiind vizibile semnele transferului catre PTB :evil: nu doar a industriei si/sau resurselor naturale ale Romaniei, ci si a controlului nodurilor energetice telurice si altor "nevazute" mai importante decit credem.

Nu doar frecventele survolari... periculos de joase ale zonei, cu ajutorul unor elicoptere (CH-53) sau chiar avioane militare mari (Hercules C-130) burdusite probabil cu aparatura sofisticata de detectie EM ma fac sa cred ca explorarile "cui trebuie" sint intr-o faza avansata, ce poate sugera (iar e doar parerea mea si asta) asteptarea unor evenimente/fenomene stranii si nu chiar pe deplin cunoscute nici macar de The Powers That Be (deschiderea iminenta a unor StarGates :star: fiind doar una din ipotezele... dilii :lol:).

"Linia" preferata a survolarilor observate... nu doar din fotoliu ;) (Bozioru-Colti-Nucu-Poiana Cozenii-Culmea Tainitza-Lacul Hansaru-Culmea Rusila-Genunea Dracului-Basca Mica-n suuus, plus un alt "culoar aerian" din zona Siriu) ma face sa cred in existentza unor structuri/retzele subterane extinse, asupra carora n-are insa rost sa speculam acum, fie si doar din motivul imposibilitatii relevarii lor cu mijloace "amatoristice".

Regret in orice caz in continuare tacerea impenetrabila a dlui profesor Rudan, chiar dac-ar fi aparent justificata prin angajamente dure de pastrare a discretiei cu Serviciile din epoca "de trista amintire". Care - teoretic cel putin - ar trebui sa nu mai existe.
...Oare?! 8-)
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Ganditorul

Mai sunt si alte zone de cercetare cu avioane la joasa si foarte joasa inaltime - anul trecut, pe Sureanu. Iar tacearea d-lui Rudan pe aceasta tema o interpretez altfel : orice amanunt, cat de mic, al "expeditiilor pionieresti" de atunci poate trezi in maturul de azi amintiri si conexiuni care ar duce de rapa si cel mai sofisticat sistem de secretizare al intamplarilor . Un matur care-si reia amintirile copilariei cu mintea de acum e lucrul care cred ca sperie cel mai tare - amanunte minore, trecute cu vederea in anii copilariei pot deveni elemente majore de sprijin in ipoteze si rationamente in ziua de azi. Discutii intre 2-5-10 dintre expeditionarii de atunci ar scoate poate la iveala lucruri inedite, de neacceptat pentru "cercetatorii ermetici" de azi. Aici cred ca se afla motivatia tacerii extreme a d-lui Rudan - chiar si in fata unor acuzatii oarecum exagerate, ca cea prin care a "profitat" de naivitatea unor copii pentru a face "dosarele" parintilor.
Despre cat de buna sau rea este aceasta tacere, cate efecte benefice sau mai putin benefice aduce "scoaterea din uz" a acestor fenomene din M-tii Buzaului nu pot sa ma pronunt. Dar cred ca, cu siguranta, "cercetatorii ermetici" au acces la toate datele si au toate avizele necesare pentru a continua cercetare - ermetic, fara stiinta nimanui... nici macar a romanilor carora teoretic le apartin aceste ... locuri fenomenale.