Forum RUFOn

Sectiune pentru limba româna => Evenimente OZN în România => Subiect creat de: lacatus_daniel din 26 Martie 2010, 01:41:09

Titlu: Posibilã observaþie OZN (jud. Buzau 19 martie 2010) (ex Ce credeþi?)
Scris de: lacatus_daniel din 26 Martie 2010, 01:41:09
Salut,
Azi am vizualizat pe site-ul PROTV-ului ºtirea despre OZN-urile fotografiate în apropierea oraºului Fãgãraº ºi mi-am amintit de ce am vãzut vinerea trecutã...

Am 18 ani ºi sunt din judeþul Buzãu, satul Joseni (cam la 15 Km de Vulcanii Noroioºi). De mic am fost fascinat de poveºtile cu OZN-uri ºi mereu mi-am dorit sã vãd unul (dar nu sã mã ºi întâlnesc cu un extraterestru ;)) ). Cum spuneam, vinerea trecutã, cam pe la ora 7 jumate ...8 seara am iesit pana afara. Pentru cã cerul era senin ºi se vedeau stele-le, mã uitam aºa cum fac de fiecare datã, sã vãd dacã nu cumva observ ceva neobiºnuit. Deodatã îmi arunc privirea spre orizont ºi deasupra unui deal vãd o luminã asemãnãtoare cu cea a unei stea, dar puþin mai intensã. La început am ignorat-o dar când mã întoarceam în casã m-am gândit cã nu prea are cum sã fie stea atât timp cât pe toatã linia orizontului nu se mai vedea nici o altã stea. Defapt, nicioadatã nu am vãzut stele în orizont. M-am hotãrât sã privesc în continuare acel punct luminos ºi am chemat-o ºi pe sora mea sã vadã. Din pãcate ea a stat foarte puþin timp ºi nu a vãzut ceea ce a urmat. Dupã vreo 10 minute de privit, in pãdure , printre copaci, mult mai la dreapta de locul în care se afla punctul luminos, a apãrut o lumina destul de puternicã, de culoare galbena, care s-a stins imediat. Nu a fost un flash foarte mare ca diametru dar a fost destul de puternic deoarece s-au observat câþiva copaci (s-au observat nu s-au vãzut clar). În momentul în care a apãrut lumina în pãdure eu mã uitam atent la lumina de deasupra dealului ºi sincer mi s-a fãcut pielea gãinã. Dupã aceea, la nici un minut, punctul de deasupra dealului s-a fãcut mai mic, ca ºi cum s-ar fi ridicat. Aproape ca nici nu se mai observa. Am chemat-o din nou pe sora mea ºi am rãmas mai mult timp sã  ne uitãm. ªi cam dupã alte 10 minute, am vãzut deasupra noastrã, 2 puncte foarte mici in comparaþie cu stelele care se deplasau cu vitezã redusã, unul în faþã iar celãlalt în stânga. Avioane nu nu aveau cum sã fie deoarece înainte sã le zãrim trecuse un avion ºi nici sateliþi artificiali (câtoedatã vara se vede câte un satelit artificial al planetei) deoarece se deplasau foarte încet. Nu dupã mult timp au dispãrut ºi cele 2 puncte care se aflau în miºcare. A doua nopate nu am mai vãzut nimic, cu toate cã cerul a fost tot senin. Deasupra dealului nu mai era nici o luminã. Ce credeþi ? Am fost martorul unui fenomen OZN ?

P.S.: Îmi pare foarte rãu cã nu dispun de o camerã digitalã pentru a vã trimite dovezi. Am uploadat totuºi 2 poze fãcute astã-iarnã de cãtre mine cu un aparat împrumutat ºi am marcat locurile în care am vãzut luminile, pentru a nu vã pune în situaþia de a vã îmagina peisajul.

http://i42.tinypic.com/jiicy8.jpg (http://i42.tinypic.com/jiicy8.jpg)
http://i40.tinypic.com/x6a1z7.jpg (http://i40.tinypic.com/x6a1z7.jpg)
Titlu: Raspuns: Posibilã observaþie OZN (jud. Buzau 19 martie 2010) (ex Ce credeþi?)
Scris de: StarDust din 26 Martie 2010, 09:40:38
Salut Daniel si bine ai venit pe forum. M-am orientat putin pe Google Earth, si folosind navigarea 3D am dedus ca pozele facute de tine sunt facute pe directia N-E. Daca presupunerea mea e corecta conform programului Stellarium, la data de 19_03_2010 in zona respectiva la aproximativ ora ~19:30 deasupra orizontului era vizibila constelatia Ursa Mare, dar nici o alta planeta in acea zona. Saturn era la Est, putin spre sud si sigur sub linia orizontului. Daca in seara urmatoare zici ca nu era nici o stea in acel loc sigur excludem o planeta(care nici nu putea fi in acea zona). Tare interesant flash-ul observat de tine in padure. Pun aici o poza cu ceea ce era pe cer la locatia ta, la acea data, spre N-E.