Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Survive 2012 sau tehnici fundamentale de supravietuire in cazul dezastrelor

Creat de Serban M, 08 Iulie 2008, 12:06:22

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Siberia

Multumesc, draga @Xanadron pentru explicatie si pentru faptul ca ma consideri blonda nu numai la culoarea podoabei capilare si-mi raspunzi ca atare cu mare indulgenta  :wink:.
Am pus intrebarea, fiindca pe alte forumuri se dezbatea faptul ca ar putea exista anumite probleme cu utilizarea masinilor imediat dupa un eveniment de genul acesta si ca s-ar putea sa fie nevoie de anumite mici modificari la motoare (sau ceva de genul) pentru a fi folosibile.

Cat despre efectele unui impuls electromagnetic foarte puternic asupra oamenilor... nu-s de acord cu tine: chiar daca lumea va supravietui, Pamantul va fi plin de "blonzi" !
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

Xanadron

Citat din: Siberia din  16 Septembrie 2011, 14:36:13
Multumesc, draga @Xanadron pentru explicatie si pentru faptul ca ma consideri blonda nu numai la culoarea podoabei capilare si-mi raspunzi ca atare cu mare indulgenta  :wink:.
Am pus intrebarea, fiindca pe alte forumuri se dezbatea faptul ca ar putea exista anumite probleme cu utilizarea masinilor imediat dupa un eveniment de genul acesta si ca s-ar putea sa fie nevoie de de anumite mici modificari la motoare (ceva de genul) pentru a fi folosibile.

Cat despre efectele unui impuls electromagnetic foarte puternic asupra oamenilor... nu-s de acord cu tine: chiar daca lumea va supravietui, Pamantul va fi plin de "blonzi" !

:-D Fiind chelios, nu-mi fac probleme apropo de culoare parului... lipsa.

La modul serios acum: informatia stocata-n creierase (memoria) e clar de natura electro-chimica, iar procesele cognitive ar fi influentzate de fulgerele alea cu diametrul de 1-2 km :-o "prezise" cindva de Tayka p-aici.

Lasind la o parte varianta protejarii scafirliilor cu "tin-foil hats", :lol: nu cred totusi intr-o apocalipsa de amploarea asta.
Care, dac-o fi sa vina, nu mai tine cont de nimic - inclusiv de ce anume tip de vehicul diesel avem sau nu.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

zana@M

Citat din: Arhanghelul din  16 Septembrie 2011, 00:06:39
Azi ma gandeam la un catar de rezerva ... daca nu mai merge automobilul (pe carburator ... ca pe cel  cu  injectie nu ma bazez ... in caz de "apocalipsa CME)   ... se pare ca fata de magar e mai eficient si fata de cal este mai putin sensibil si pretentios ...

http://ro.wikipedia.org/wiki/Cat%C3%A2r

Oricum bicicleta ramane o optiune buna pentru o persoana plus o incarcatura suplimentara de 30-50 kg ... chiar si  un carucior "remorcat" la bicla ...
http://ro.wikipedia.org/wiki/Biciclet%C4%83
http://www.criticalpast.com/video/65675032692_Operation-Junction-City_Vietcong-in-wooded-area_Vietcong-with-bicycle_Vietcong-crosses-footbridge
http://en.wikipedia.org/wiki/Viet_Cong_and_Vietnam_People%27s_Army_logistics_and_equipment

P.C. O glumita acum...
http://copiipovesti.blogspot.com/2010/05/magarul-si-catarul-fabula-de-esop.html

Glumita trebuie luata in seama ,dar ma gandesc mai avem noi timp sa cautam  strictul necesar in caz de  apocalipsa/? Daca suntem pe strada pur si simplu/??Probabil atunci se face ''trierea'' de care se scrie in biblie'' ,''buni''si ''rai''......

,,TU ESTI CAUZA IAR LUMEA ESTE EFECTUL ,SCHIMBA-TI IDEILE DESPRE LUME -SI LUMEA SE VA SCHIMBA,,

dacian

Citat din: zana@M din  16 Septembrie 2011, 15:13:25
Glumita trebuie luata in seama ,dar ma gandesc mai avem noi timp sa cautam  strictul necesar in caz de  apocalipsa/? Daca suntem pe strada pur si simplu/??Probabil atunci se face ''trierea'' de care se scrie in biblie'' ,''buni''si ''rai''......
Strictul necesar se asigura (pentru cei care se gandesc si la aceasta varianta) din timp, nu in timp ce se petrece "apocalipsa". Sau, mai pe romaneste, de craciun nu mai poti ingrasa porcul, eventual poate nu va muri flamand.

fiulploii

Citat din: Siberia din  16 Septembrie 2011, 14:36:13
.................................. chiar daca lumea va supravietui, Pamantul va fi plin de "blonzi" !

Pentru cand va fi sa fim blonzi , total sau in suvite rebele , la modul cel mai serios recomand ca fiecare sa poarte asupra sa urmatoarele :
    - o agrafa din otel calit
    - o copie actualizata cu numarul de laikuri rufonice sau karme
    - doua-trei grenade orgonice
    - o punga goala pentru momentele cand avem ceva de spus si nu va fi nimeni sa ne auda - refolosibila
    - un sul de hartie ... de copt  :-D buna la strans apa de ploaie sau alte cele
    - un desen cu o busola pentru orientare
    - si un pachet de biscuiti  8-)

Tayka

Nu ştiu cum ar fi mai bine să te organizezi pentru a fi cât mai bine pregătit la o adică,dar privind pe cer observ la modul cel mai serios că de la o vreme nu se mai împrăştie nici măcar chemtrails-ere.De bine de rău ele ne mai aducea câte o ploaie(fie ea chiar şi acidă) şi iată că deşii sântem în septembrie e vară şi căldură mare,secetă şi mai mare,Dunărea e la cota de avarie,fântânile seacă,şi nu se întrevede nici un nor la orizont.Să fie acesta începutul?Am înţeles că de câţiva ani buni persistă aceste anomalii climatice dar că guvernele au pus mână dela mână şi au dirijat cât de cât ploile cu chemy şi haarpy  :-D,numai că acum această operaţiune atât de secretizată a încetat,iar consecinţele le simţim.Să fie criza economică de vină?Posibil,dârele-morţii sânt şi foarte scumpe,o ploicică costă f.mult iar uraganele din USA costă enorm.Dar fără ele America ar devenii rapid Sahara.Sau mă gândesc ce e mai rău şi anume că guvernele nu mai reuşesc să amelioreze clima,şi atunci desigur va începe panica şi apocalipsa.Eu nu cred că ne vom putea pregătii din timp pentru a supravieţuii unui dezastru creat prin lipsa totală a apei potabile.Doar stocând cantităţi uriaşe de apă.Numai că lipsa apei va antrena şi lipsa hranei,a energiei electrice,şi ca atare a întregii economii.De aceia eu în afara unui rucsac care să conţină doar obiecte strict necesare supravieţuirii, a unei biciclete de teren,şi a unui costum anti radiaţii,altceva nu îmi voi mai procura sau amenaja nimic,pentru că oricum nu voi mai avea posibilitatea şi nici timpul să ajung să le folosesc.
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

iniventor

subiectul este important si  nu este de gluma si nu ma refer numai la 2012 ma refer la pregatirile umane la ceva catastrofal planetar : cat de pregatiti suntem de fapt?

am si un raspuns : poluarea si defrisarile ,pentru Tayka, care a pus pe masa un subiect controversat.

  Legat de supravietuire nici macar un desteptator noaptea care sa anunte dezastre nu avem!

oricum partea cu dezastrele planetare va fi in curind un subiect fierbinte sunt sigur de asta : asa a fost si in alti ani.

e doar un mit care se bazeaza pe un fapt astronomic si un calendar sau doua, pe vremea cand oamenii considerau pamantul plat sustinut de mai stiu eu ce.
   Unul din beneficiile tehnice este si acesta sa fim pregatiti sau sa avem posibilitatea sa fim pregatiti.
Inainte ne invatau de la traversarea pe la trecerea de pietoni pana la razboi ( se faceau in scoli pregatiri )

  In ziua de azi primeaza profitul si alte interese si mai putin astfel de pregatiri sau invataminte.


Arhanghelul

Aduc o completare informativa ... ce poate fi de folos in caz de urgenta/calamitate ...

http://www.yo3ksr.ro/index.php/rvsu

http://www.yo3ksr.ro/index.php/rvsu/172-infrastructura/694-un-nou-digipeater-srr

http://www.asrr.org/RVSU/Manual%20comunicatii%20de%20urgenta%20REV%201.pdf

http://asrr.org/index.php?option=com_content&view=section&id=30&Itemid=92

Citat:

"Monitorizare (DOAR IN SITUATII REALE)
:

-27.065 kHz(Canal 9 CB), FM ( statiile folosite ca  "antiradar" pentru cunoscatori si tir-isti)

-446,09375 MHz (Canal 8 PMR), FM, No code (walkie tankie ... )

Activarea in regim de situatii de urgenta are loc la anuntul facut de Comitetul Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta.

In functie de natura urgentei, la YO3KSR se asigura monitorizarea frecventelor indicate mai sus in cel mult 15 - 45 minute de la declararea situatiei; in cazul in care va aflati intr-o astfel de situatie, faceti apel si asteptati sa vi se confirme ca ati fost auzit.

La invitatia statiei Net Control YO3KSR, furnizati informatiile cerute.

In permanenta, observati traficul care se desfasoara pe frecventa aleasa de dvs. pentru comunicare. Este posibil ca singura statie pe care o receptionati sa fie Net Control. Nu intrati in emisie neinvitat.

Statia Net Control va anunta perioadele in care solicita din partea altor statii participante la retea sa asculte frecventa si sa comunice daca receptioneaza apeluri de urgenta.

Intotdeauna, inainte de a emite, ascultati frecventa oentru trafic de urgenta!"

http://www.google.ro/search?hl=ro&q=walkie+talkie&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&biw=1280&bih=636&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=hcRUT5ypOMPntQbb0_GTDA

http://en.wikipedia.org/wiki/Citizens_Band_radio
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

Xanadron

Poate-i cazul sa actualizam si topicul asta, chiar daca n-o veni exact anul curent momentul cind americanu' zice ca TSHTF ("the shiit hits the fan" :-D - sau, mai pe romaneza, "rahatu' loveste ventilatorul").

Pe situl asta deci:  http://beasurvivor.blogspot.ro/2009/07/foxfire-books-1-3-for-free.html

...puteti descarca gratis primele trei volume din utila serie "Foxfire Books".
Sau puteti comanda celelalte 8 volume disponibile tiparite (cine stie cind si pentru cit timp o cadea curentul?) aici:  http://www.foxfire.org/thefoxfirebooks.aspx

...De ce-s utile? Rasfoirea cuprinsului unui singur volum va poate lamuri:
This volume, the original anthology, celebrates the home life and creative history of Appalachia, featuring sections on hog dressing, log cabin building, soap making, basket weaving, planting by the signs, preserving foods, making butter, snake lore, hunting tales, faith healing, and moonshining.

Table of Contents:
"This is the way I was raised up"
Aunt Arie
Wood
Tools and Skills
Building a Log Cabin
Chimney Building
White Oak Splits
Making a Hamper out of White Oak Splits
Making a Basket out of White Oak Splits
An Old Chair Maker Shows How
Rope, Straw, and Feathers are to Sleep on
A Quilt is Something Human
Soapmaking
Cooking on a Fireplace, Dutch Oven, and Wood Stove
Daniel Manous
Mountain Recipes

Preserving Vegetables

Preserving Fruit
Churning Your Own Butter

Slaughtering Hogs
Curing and Smoking Hog

Recipes for Hog
Weather Signs
Planting by the Signs
The Buzzard and the Dog

Home Remedies
Hunting
Dressing and Cooking Wild Animal Foods

Hunting Tales
Snake Lore
Moonshining as a Fine Art

Faith Healing
Hillard Green
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

SLEAH19

"Dacă visul unora a fost ori este să ajungă în cosmos, eu viaţa întreagă am visat să trec Prutul" , spunea un regretat poet.

  Am un prieten pasionat maladiv de VW-ul lui , toată ziua îl verifică , îl şterge , îl bibileşte şi cumpără în draci piese de schimb în avans numai de la Bosch (unde are şi card cu reducere) , ca atunci când s-o defecta să fie pregătit . Problema este că de câte ori sa defectat VW-ul , exact acea piesă  îi lipsea şi exact la ea nu se gândise.

Deci coane Xanadron în primul rând la dezastru... ca la dezastru (după-à la guerre comme à la guerre.) adică ,,cine are noroc are ,cine nare...nare" . Poţi fi foarte pregătit cu bunker, provizii, sistem de filtrare şi catalizare a aerului şi să păţeşti precum prietenul meu cu piesa la care tocmai nu s-a gândit. Putem noi ca oameni, vorba mentalistului să prevedem de ce natură este şi cum va evolua cataclisma? Şi mai apoi la ce îmi foloseşte tehnica de afumare dacă vor fi câteva luni de noapte polară şi nu o să am ce afuma?

   Eu zic că dacă avem vreo unul din noi ocazia să vedem lumea de după dezastru, vom adapta cunoştinţele la acele condiţii care vor fi probabil echivalente cu lupta şi rezistenţa în teren ostil a trupelor de elită.
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Xanadron

Corect si metafizic vorbind, si concret. Fiindca, in spiritul celor graite de tine, si nea' Bill Gates are de exemplu citeva viloaie cit/ca bunkerele, dar ghinionul aproape fatal l-a gadilat :-D un pic acum citiva ani, taman cind tinea un speech intr-o sala nu chiar solida din California si a-nceput un cutremur - nu d-ala hiper-baban, dar suficient cit sa-i cada o lampa de peste 100 kile din tavan la doar o palma de tartacutza...

Voiam insa (si-am uitat - deh, scleroza) sa subliniez si faptul ca toate cartuliile astea asa-zis "survivaliste" mi se par utile din simplul motiv - nici macar paralel cu obsesiile cataclismice - ca pot netezi cumva asperitatile unei eventuale reintoarceri la natura atit de clamate de unii.

Sau cel putin atit de discutate de-o vreme - ce-i drept, de cele mai multe ori din confortul unor locatii doldora de comoditati si gadgeturi, c-o bere pe birou, un BMW automatic la poarta, un smartphone la ureche si eventual o secretara deloc "naturist-fermiera" p-aproape. :-P
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Tayka

Eu zic că nu e bine cu pregăteala pentru apocalipsă,nici prea prea,dar nici lăsatul în voia sorţii.Nu cred însă că ar strica măcar rucsacul de supravieţuire ţinut mereu fie sub pat fie în maşină.Desigur că nu putem şti noi exact cum va fi catastrofa şi în ce va consta ea,cât va dura,şi dacă vom mai avea vreo şansă de supravieţuire.Totuşi o pregătire minimă nu poate decât să ne ajute,pe când doar lăsatul la voia celui de sus ne poate anula şansa..Eu după 2 luni de caniculă dusă la extrem(şi încă ne terminată!) m-am cam luat de gânduri... :x,şi sincer am ridicat gradul de probabilitate al unei apropiate şi iminente catastrofe cosmice la procentul de 80-90%.. :planet:
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

zamotrak

Si eu am ridicat gradul de probabilitate al unei catastrofe...indiferent de care. :wink:
Am cumparat un arc si 20 de sageti,( o veche deformatie profesionala....stiti,sagetile au aripi).....o pompa de apa si 4 aspersoare puternice....pentru ca, a c-am inceput sa se usuce iarba de pe langa casa(n-am avut bani pentru de gazon).
Continui sa furajez fazanii din paduricea de langa mine...hmmm....nu se stie niciodata :wink:
Pentru cazul deshidratarilor puternice,ceva Chardonay,este obligatoriu.
Asta e !

imperrio88

tehnici de supravetuire?...de parca un cataclism planetar ar incepe la orele x..fix...si te duci frumusel in buncar si astepti 30 de ani pina trece acel cataclism......sa fim seriosi...te pregatesti asiduu iti faci buncar il dotezi cu cele necesare etc si astepti......se intampla ca esti in piata sa cumperi rosii cand un asteroid nesmtit gaseste de cuviinta sa loveasca pamantul exact atunci cand te tocmesti tu cu tanti Leana la rosii...deci munca ta este in zadar..am dreptate ori nu?
prostia si domnia se platesc....intotdeauna

mariusvlad

Eu zic ca nu ai dreptate pentru ca ai exclus din start situatia in care ar exista supravietuitori iar dintre acestia cu siguranta ca nu vor rezista cei care sunt campioni la Counter Strike ci aceia care au ceva cunostinte de supravietuire.
In alta ordine de idei, aceste cunostinte sunt foarte valoroase pe parcursul vietii chiar daca nu ne vom intalni niciodata cu cataclismul planetar.
Metodele de supravietuire nu constau doar in a te ascunde cu capul in nisip (a se citi buncar) ci in a reusi sa fructifici o eventuala sansa care ti-o da soarta in situatii extreme.