Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Umbre , Observatori si Nemuritori - povesti de adormit adultii

Creat de fiulploii, 23 Mai 2013, 13:01:00

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

darksid3

11.11

Ganditorul

CitatSe pare ca Asasinul si-a invins karma. Era predestinat sa faca rau, dar el a facut bine. Si-a invins profesia si asta l-a eliberat.

E o poveste frumoasa dar nu stiu daca o putem interpreta ca mai sus - "si-a invins Karma"
In primul rand ca acest cavaler nu a facut bine si rau ... ci a facut mereu acelasi lucru - a ucis profesional, ca o arta, era o masina perfecta de ucis.
Numai ca in prima parte a vietii "nu-si alegea singur victimele - ci doar sumele pentru care facea executia"
Dupa momentul revelatiei ( cand a devenit constient ca a ucis un rege bun ...) incepe sa-si aleaga victimele, incepe sa ucida constient de crezul nou, de felul nou cum a inceput sa priveasca realitatea.
El nu poate fi nici inger in rai (pentru ca a ucis si ucide in continuare) si nici demon in iad ( pentru ca-i rareste pe cei care creeaza raul). Cavalerul este o unealta perfecta, este la granita dintre "binele, care nu e capabil sa distruga viata nici macar ca sa se apere" si "raul care distruge viata din placere". Numai ca de la un moment dat aceasta unealta perfecta de ucis are un scop, un crez, o logica proprie de existenta.
Cavalerul este prea murdar ca sa o mai ia in sus, pe calea binelui, si prea curat in suflet pentru a mai cobora spre calea raului, de unde a urcat prin acea revelatie.
- Il Separatio - e normal sa fie mai puternic decat cele doua entitati - binele si raul - pentru ca are, ca si cavalerul, sufletul & credinta binelui imbinata cu tehnica de lupta a raului. Are rolul de a tine echilibru dintre bine si rau - si deci capacitatea de a-i tine la respect pe amandoi atunci cand e nevoie.
Cheia nemuririi... aceasta asumare a ramanerii pe hotarul dintre bine si rau ??!! Interesanta idee.  Dar daca e sa urmam firul povestii asta-l transforma pe Cavaler in ... Cavalerul Timpului - si atunci acele descrieri moderne ale Universului si tehnicii actuale nu mai par atat de ... aiuristice, cum bine sublinia @abiss.
Morala "en gros" - e o poveste care justifica fanatismul, care justifica distrugerea in numele binelui.
Morala "en detail" - adevarul poate fi mistificat usor prin minciuna si credinte false iar "justificarea" distrugerii te poate duce usor in sfera raului. - "La hotar" nu poate sta decat unul care cunoaste la fel - si binele si raul, cineva care nu poate fi pacalit, mintit, ademenit - si acela nu poate fi decat unul .... Il Separatio (si ucenicii lui  :fullmoon: ).
Si ar mai fi o ...concluzie - raul nu poate patrunde in viata oamenilor decat prin oameni, ademenind oameni, dandu-le "justificari benefice" - nici un rau "pur" nu poate trece hotarul pazit de Il Separatio.

Faina poveste, si mai fain ar fi sa fie exact asa scris in cartea prezentata la "Oreste" (si sa nu fie de fapt si inflorituri jurnalistice pe acolo ...  :rainbow: ).

ovidiumro

Eu as avea o singura observatie de facut relativ la topic:

Daca sintem de acord ca Dumnezeu e tot ce a existat, ce exista si ce va exista vreodata, asta inseamna ca diavolul e parte din Dumnezeu.
Pe de alta parte, daca Dumnezeu e tot ceea ce exista asta inseamna ca diavolul nu exista de fapt si e doar inventia oamenilor care si ei , la rindul lor  sint parte din Dumnezeu.
In fine, daca Dumnezeu e tot ceea ce a existat, tot ceea ce exista si tot ceea ce va exista vreodata asta inseamna ca puterea lui e infinita.De ce ar exista diavolul ca si concurenta?De ce ar avea nevoie Dumnezeu de "ajutorul" diavolului pentru a ne aduce pe calea cea "buna"?Si de fapt ce inseamna "calea cea buna"?Pentru Dumnezeu toate caile sint bune pentru ca in final toate duc la El.




andrei

   Buna si filosofia,insa aici sa ajuns din cauza Umbrei.In nici un caz Umbra nu este o poveste de adormit copii si nici macar adultii.Din contra chestia este foarte serioasa si daca veti urmarii emisiunea ,,Despre Umbra" de la Codul lui Oreste veti vedea ca umbra a fost cercetata de savanti si de experti in paranormal,care spune Codrin Stefanescu,la un moment dat s-au speriat si au oprit cercetarile.
   Apoi mai exista relatari din cele mai vechi timpuri si in toate civilizatiile despre umbre si puterea lor.Este chiar ciudat dar umbrele noastre ca si ale altor fiinte se pare ca au niste puteri fantastice.
Dacă citești doar cărți pe care toată lumea le citește nu vei putea gândi decât cum toată lumea gândește.

abyss

In esenta luand drept bune toate povestile se contureaza ideea ca binele inseamna sa continui mersul inainte, viata dusa pe un plan superior sau cel putin in afara trupului. Prin urmare raul ar fi ca fiinta umana sa poata ramane intrupata o eternitate.
Pe de alta parte traim prea putin ca sa apucam sa intelegem clar ce inseamna existenta noastra, daramite a altor fiinte fie ele umbre sau nemuritori.

terraflorin

Citat din: Nicipreaprea din  24 Mai 2013, 19:31:42
Depinde de cine citeste. Tu intelegi ceva, altul altceva. Asa functioneaza treaba.  :lol:
E clar acum, este fratele Observatorului din biblia olandeză malefica  :-D

kandaon

Ca sa ma inspir un pic din emisiunile cu Codrin Stefanescu de la Codul lui Oreste, cred ca exista niste extreme in felul cum vad unii lucrurile.

Generalizand un pic, unii, in momentul in care a trecut un nor de o forma mai ciudata pe cer (chiar daca perfect naturala in realitate) si se va starni vantul in mod brusc in acelasi timp vor spune cu mana pe inima ca au vazut un OZN sau au simtit ceva supranatural etc.

Altii, chiar daca ar vedea un OZN pe bune, sau o "umbra", nemuritor, extraterestru etc etc le-ar aparea in fata, i-ar trage de urechi, ar vorbi cu ei, tot ar nega existenta acestora.
Ar spune ca a fost o iluzie, ar cauta explicatii "logice" (conform cu ceea ce a fost invatat/indoctrinat sau stie el/ea), ceva in genul fazei cu cei care au vazut prima data o girafa si au spus ca asa ceva nu exista desi se afla in fata lor.

Cred insa ca destui oameni (in special cei ce "bantuie" forumul acesta) sunt suficient de deschisi pentru a accepta ca exista lucruri dincolo de cunoasterea sau intelegerea "omului obisnuit" sau a omului la nivelul cunostintelor de acum si in acelasi timp suficient de critici pentru a nu "inghiti" pe nemestecate orice informatie legata de astfel de lucruri.

Problema e, zic eu, ca se spun multe lucruri amestecate si e greu sa "scoti" la suprafata ce e real fata de ce e inventat, sau ce e interpretat la modul simbolic si ce e o simpla fantezie. Caci foarte probabil sunt unii care au interesul sa mentina lucrurile "in umbra" si de aia se mai arunca "pe piata" tot felul de "fumigene" din cand in cand.
De aceea conteaza mult experientele personale  sau sa stii pe cine si cat sau cum sa crezi. Iar daca experientele alea sunt ajutate si de ceva cunostinte in domeniu e si mai bine, precum interpretarea unor imagini cu OZN-uri de catre cei care au legatura (sau ceva cunostinte de) cu aviatia sau cu astronomia sau cu tehnica foto-video etc., sa ma refer doar la domeniu asta (pentru ca specialisti sau profesionisti in OZN-uri sau paranormal e cam greu sa gasesti).
Parerea mea e ca macar o parte din ce spune Codrin Stefanescu din cartile lui ar putea avea legatura cu realitatea (chiar daca de multe ori o realitate aflata la un nivel mai greu perceptibil de catre omul obisnuit).

fiulploii

Citat din: terraflorin din  26 Mai 2013, 09:31:44
E clar acum, este fratele Observatorului din biblia olandeză malefica  :-D
Doar pe fuga deocamdata, Nu este fratele Observatorului  :-D
Despre Observatori si Biblia Olandeza zisa malefica doar de catre catolicism , ceva mai incolo .

O mica gluma pe tema asta:
''Catolic, caut eretici pentru Inchizitie ''  :lol: :lol:
     - mica publicitate ecumenica -

Aseneth

Este o parabola romantica despre eterna lupta dintre lumina si intuneric. Iar despre Separatori, ca sunt mai multi, scrie in mai toate mitologiile, citez cativa din memorie : Aether, Hyperion, Eos, Hecate, Hermes, Enlil, Marduk, Nergal, Shu, Isis, Osiris, Odin. Dar dupa descrierea facuta, pare sa fie Marduk.

Si daca tot suntem in domeniul umbrelor, am si eu o intrebare. De fapt mai multe:

1. De ce nu avea voie Orfeu sa se uite la umbra lui Eurydice inainte de a iesi din Infern?
2. De unde suntem siguri ca aia era umbra Eurydicei?
3. E posibil sa fii fost o umbra foarte puternica si importanta care vroia astfel sa se elibereze?

darksid3

Referitor la intrebarea 3, ma gandesc ca o astfel de Entitate, cu puteri depline atat in intuneric cat si in lumina, paradoxal este supusa unor Legi si mai strasnice, comparativ cu Omul.
11.11

equilibrum

Citat din: darksid3 din  24 Mai 2013, 00:12:57
Povestea de mai sus, este despre un subiect ce exista in orice cultura straveche, de pe orice continent (deci ce dovezi mai vor unii??!) si se refera la dualismul aflat la extreme pentru manifestarea dinamicii in care existam noi.

Nu ma iau de dovezi, astea sunt usor de ascuns/distrus in cazul unei conspiratii reale. Mie-mi suna ca o sirena de alarma orice afirmatie care sustine dualitatea. Traim dual int-o lume tridimensionala si vorbim de capcana celor trei dimensiuni acceptand bidimensionalul... oameni buni intre alb si negru exista minim o nuanta de gri! Daca in filozofia noastra interioara nu putem cuprinde minim actuala dimensiune materiala cum putem visa la evolutii ori salturi spre dimensiunile 4,5, n+?

Legat de legenda: daca nu e adaptata traducerea si astfel apar novele si supernovele... atunci e clar un fals. Cred insa ca e destul de veche legenda initiala si vine, asa cum mai sustinea un coleg, pe filiera asiatica. Doar acolo gasesti demoni care fac bine si zei buni da´rai. Oricum sta treaba cu legenda, e doar legenda: o asemenea traversare prin Matrix, daca traim in el, nu se face pentru un om. Mai repede cred in mutarea civilizatie maya si a celei de pe Valea Indului cu troace zburatoare pe alta planeta decat asta.
Iar faptul ca Inchizitia a vanat pentru exterminare cartile si pe cei care cunosteau continutul lor... pai era concurenta neloiala, incalcau licenta crestina la manipulare prin dualitate si culpabilizare.
Pastreaza-ti energia.

fiulploii

  In primul rand trebuie sa spun ca prima postare de pe acest subiect este doar o recenzie luata evident de pe net. In cautarile mele , peste tot despre acest subiect nu am dat decat peste aceeasi recenzie care are ca singura si unica sursa pe C. Stefanescu la emisiunea lui Oreste- lucru care ma cam deranjeaza  :-D
  Faptul ca se pomeneste de nove, supernove si alte modernisme este doar ,,,traducerea,, creierului lui CodriStefanescu

Astept cu interes aparitia pe piata a traducerii complete a codexului asa cum a fost ea anuntata.

  Un comentariu interesant mi se pare urmatorul :

Acest Il separatio este Separatorul puterii intre Dumnezeu si Lucifer si ar fi entintatea cea mai suprema care pastreaza balanta.e o poveste intrega mai interesanta legate de viata de dupa si niste sfaturi practice pentru cei care ajung in iad...,dar vedeti dc biserica a interzis cartea

Daca luam esenta povestii putem deduce asa cum au facut-o si unii din colegi ca arbitrul acestui matrix in care este valabila Legea dualitatii , este acest Il Separatio . Este mediatorul si totodata cel care are grija ca ''intrecerea'' intre Dumnezeu si Satan sa se desfasoare corect, fara ca vreunul sa castige per ansamblu. Este nevoie de acest lucru pentru a nu distruge echilibrul acestei lumi. Eu am mai spus pe undeva ca daca toti am deveni sfinti si ''cavaleri Jedi'' sau cavaleri Ktistai lumea asta ar colapsa .
  Apocalipsa este valabila fie ca lumea se vinde in totalitate Raiului fie ca se vinde in totalitate Iadului. Ideea este ca in timpul vietii sa tinzi catre ..dar sa nu ajungi niciodata acolo . Cel putin cam asa vad eu lucrurile in acest Matrix.
  Faptul ca mie mi se intampla chestii nasoale pe care nu le merit in opinia mea , faptul ca na, mii de copii mor de foame in lume si nu este etic si moral acest lucru, nu inseamna nimic dar absolut nimic . Este ca si cum azi bate vantul pe plaja .
  Pe ansamblu , echilibrul este mentinut , neutralitatea este perena. Din acest film face parte probabil si distrugerea acestei planete. La scara universala nimic nu se pierde si totul se transforma. Este curgerea lui Yin in Yang si invers.
  Unii ar spune ca puterea lui Dumnezeu - evident , cel biblic - este mare si l-a lasat pe Satan pe pamant ca un fel de amuzament gen ia sa vedem ce poti face si tu , sa vedem care din creatiile mele umane iti cedeaza .
  Daca lumea asta ar apartine in intregime si ar fi creatia doar a unuia atunci asa ar fi iar Legea Dualitatii nu ar fi functionala asa cum e . Aici putem face conexiuni linistiti cu mitologia romana in privinta Fartatului si a Nefartatului.  :-D
 
  Unii zic ca Observatorii sunt tot una cu Nemuritorii  :-D Eu cred ca Observatorii au o viata foarte lunga in Sistemul nostru de repere insa Nemuritorii sunt cam altii. Doar atat pentru moment fiindca mai am ceva treburi in Sistem  :lol:
  Nu inainte de a intreba pe colegii care cunosc mai in amanuntime problema : de ce este interzis a cunoaste nemurirea in trup de catre actualele religii ?
  Evident, doar parerile mele...

P.S. Doi bureti
       Erau planeti .
       Si-si vorbeau de la burete la burete :
       Cu ''planete''

               - zis-a asta un poet-

darksid3

Total de acord cu acest punct de vedere! Lucrurile trebuiesc privite, cel putin, dintr-un unghi cosmic, pentru ca motivele transced moartea, "vantul" si "plaja"  :wink:
11.11