Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Disparitii/aparitii misterioase...

Creat de romulus, 22 August 2007, 16:25:14

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Serban M

#15
Citat din: jean din  26 Septembrie 2008, 21:49:08
   O asemenea umbra mai neagra decat intunericul dar avand conturul unui om, am vazut si eu intr-o noapte trezit fiind de fiul meu care plangea si se zbatea foarte tare. A disparut in cateva secunde in directia unui zid. Este povestita undeva la vise.

Este vorba de shadow people  :-D iata ca am gasit si documentul postat de Jean pe threadul respectiv,cu mult timp in urma. (sper ca nu se supara daca il voi atasa,merita citit !)

De asemeni o sa va re-povestesc si o intamplare asemanatoare ce mi-a marcat copilaria ;

Citatla varsta de 8 ani incepusem sa am niste vise ''diferite'' fata de celelalte.Visam foarte des cum ma plimbam prin casa ,ii vedeam pe ai mei (in diferite ipostaze,spre exemplu unul in bucatarie,ori erau amandoi in sufragerie,ori invers) si la un moment aparea o ''persoana'' foarte inalta (2m.+) imbracata uniform in alb,un alb extrem de intens ,iar in momentul in care aceasta ''persoana'' isi facea aparitia in visul meu eu incremeneam,simteam furnicaturi in tot corpul.Tin minte cum le povesteam alor mei despre aceasta persoana,dar eram judecat dupa varsta.
Eram absolut terifiat si cumva imi dadeam seama ca nu e un vis normal.A fost o perioada in care visam in fiecare noapte aceasta entitate care efectiv imi bloca simturile si o simteam ca un soc.Fapt interesant era ca nu reauseam niciodata sa memorez cum arata la fata,practic nu avea fata.Totul bine si frumos pana intr-o dimineata in care m-am trezit cu o stare ciudata (eram doar cu bunica in casa) eram in pat si aveam un pat cumva deasupra unei saltele.In cateva momente ,din fata patului practic ''rasarise'' acest personaj din podea.A fost cea mai cumplita senzatie din viata mea, tin minte ca incepusem sa plang si nu imi puteam misca decat picioarele.Ma uitam fix spre fata lui dar nu reauseam sa ii inteleg fata ,efectiv nu avea trasaturi.Oarecum se uita fix la mine ca si cum m-ar studia miscandu-se incet.A pus mana pe piciorul meu drept si mi l-a ridicat incet,m-am zbatut bine de cateva ori si l-am tras,ma pregateam sa tip,apoi s-a uitat inca 2-3 secunde spre mine (am impresia ca simtisem un fel de sentiment din partea lui,nu imi dau seama cum,ca si cum mi-ar transmite ca nu intelege de ce am facut asta) apoi s-a scurs instant in materie si a disparut tot in fata patului spre pamant.De atunci nu am mai avut asemenea experiente cu aceast personaj.
«citat de la : 04 Noiembrie 2007, 05:00:22

Aceste entitati exista si de multe ori isi fac simtita prezenta alaturi de fenomenul sleep-paralisys

Nox

#16
Citat din: jean din  26 Septembrie 2008, 20:41:38
Pe pamant sunt entitati interdimensionale deghizate in oameni sau extraterestrii cu diferite misiuni.
  Misiunea lor?....nu cred ca stie cineva sigur. Acestia duc in eroare in mod voit persoanele contactate pentru a masca actiunile lor.
   De ce sunt contactate numai anumite persoane? Iarasi o enigma, dar ar fi interesant de aflat. Poseda cunostiinte superioare noua si uneori actiunile lor par absurde pt. noi.

Mi se pare interesantã întrebarea. Mi-am pus-o ºi eu de multe ori. De ce doar anumite persoane? Poate cã aceste entitãþi/extratereºtrii (??!!) nu sunt cine/ce credem noi cã sunt. A identifica decepþia poate reprezenta provocarea supremã.

LE. Întrebare pentru StarDust: ai idee dacã persoana respectivã ce era sã fie "rãpitã" posedã anumite calitãþi/capacitãþi sau dacã a mai trecut prin întâmplãri neobiºnuite (ieºite din comun)?
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

StarDust

#17
Citat din: bluemoon8520 din  26 Septembrie 2008, 22:17:39
LE. Întrebare pentru StarDust: ai idee dacã persoana respectivã ce era sã fie "rãpitã" posedã anumite calitãþi/capacitãþi sau dacã a mai trecut prin întâmplãri neobiºnuite (ieºite din comun)?
Nu cred ca poseda nici un fel de capacitati sau interes pt. fenomene de genul acesta. E de altfel un om care are o firma, o afacere proprie, e f. ocupat si nici pe departe persoana care sa inventeze asemenea povesti.

Sirius13, si eu am descris o experienta asemanatoare cu a ta, creatura 2/2+ alba, cap mare, ochi negri mari.Tot vazuta la trezire, cu paralizie corporala totala, doar ochii mi puteam misca. Se uita fix la mine, culmea, imi amintesc clar doar fata si nu corpul. Aveam senzatia ca ma tine nemiscat cu puterea privirii (asa am avut eu atunci senzatia). Corpul ei, era in oricecaz tot alb si subtire, desi mi-l amintesc ca si cum era in "ceatza"...
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

Nox

Am înþeles, poþi sã-mi spui dacã întâmplarea a avut loc într-o zonã de munte, deal sau câmpie, Dacã e zonã de deal sau câmpie existã pãduri în proximitate (razã de 10-15 km)? În ce sezon/anotimp (sau lunã) a avut loc? E intresant de aflat dacã în zona respectivã au mai avut loc astfel de incidente.
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

StarDust

Zona, e langa raul (lunca) Mures cam la 15 Km sud-vest de Alba Iulia, cea mai apropiata padure cam la 1Km (estimativ) Nu cunosc in ce anotimp a avut loc intamplarea si nu am mai auzit de asemenea manifestari in aceasta zona.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

jackie28t

#20
Citat din: StarDust din  26 Septembrie 2008, 21:09:16
Cred ca sunt on-topic daca relatez aici o intamplare povestita de un coleg.Acesta cunoaste o persoana care i-a povestit ceea ce urmeaza sa va relatez. Aceasta persoana o cunosc si eu, si e absolut de incredere, deci nu cred ca vorbea sa se afle in treaba.

Deci, el si cu sotia lui, se intorceau acasa intr-o seara, fusesera intr-un sat, la parinti. Era deja aproape intuneric si trebuia parcursa o portiune de drum de aprox. 1Km lungime, un drum de tara care strabate un camp si cu tufisuri pe margine. Ei, se indreptau spre soseaua nationala de unde urma sa ia un autobuz spre oras.in fata si in spatele lor, la o oarecare distanta se mai deplasau cateva grupuri de oameniin aceeasi directie cu ei. La un moment dat, s-a intamplat urmatorul lucru. Trecand pe langa un tufis, in pofida intunericului a putut obseva o umbra intunecata (mai intunecata decat restul peisajului) care a tasnit din tufis spre ei, tarandu-se pe pamant si a prins-o pe sotia lui de un picior si a inceput sa o traga spre tufis.Aceasta a inceput sa tipe, iar el ingrozit o tinea si o tragea in directie opusa.Dupa cateva momente "umbra" a disparut, iar ei de groaza s-au departat repede de acel loc, desi sotia lui ramasese fara un pantof. Ulterior au constatat ca avea ciorapul rupt in zona  unde a fost prinsa.Ciudat e faptul ca la cateva zeci de metri in spatele si in fata lor, nimeni nu a vazut si nu a auzit nimic, desi ei, panicati la un moment dat tipau amandoi. A doua zi, pe lumina, el s-a intors in acel loc, a gasit pantoful, dar nici o urma deosebita a acelei intamplari.

Mi-am amintit de aceasta, citind postul lui Jean, referitor la actiunile "ilogice" si absurde a acestor creaturi.

Eu as spune mai bine ca doamna s-a agatat de unele crengute de la tufisurile din apropiere pierzandusi pantoful.
Nu incerc sa fiu ironic nicidecum ci doar incerc sa explic misterul prin anumite argumentari logice si realistice vazut din punctul meu de vedere referitor la aceasta poveste spusa de colegul lui StarDust.

Noaptea fiind, atunci cand un picior este agatat de ceva, neputand sti din ce cauza pentru ca era intuneric este si normal sa se reactioneze cu panica si frica.Este vorba de instinct si reactie pe moment.Si creierul are nevoie de timp pana realizeaza ce si cum mai ales cand e vorba de intuneric.Subconstientul reda acea frica pentru ca atunci cand nu stii ce este, rasare misterul iar subconstientul incearca sa gaseasca raspunsuri.Doamna fiind in panica,sotul nestiind ce se intampla, amandoi intr-o confuzie, normal ca au ales varianta cu umbra (ca alta explicatie nu au gasit pe moment) care a sarit catre ei ca ceva doar ia prins piciorul doamnei.Pai daca doamna s-a agatat de unele crengute incalcite de la tufisuri ( prinzandu-si piciorul) find agatat de ceva atunci cand a inaintat, ceva trebuia sa vina in urma ca doar agatase ceva.Posibil sa fi agatat si sa fi tras in urma o portiune de tufis asa ca o fortare, dand impresia catre ei in acele momente ca o umbra a sarit peste ei.Este ca si cum ai trage de varful unei crengi cu multe frunze (pe timp de noapte cand e bezna) si ai iluzia ca o UMBRA mare se rapede catre tine.Cam asa este experienta.

Faptul ca sia prins pantoful este chiar si o explicatie buna cu AGATAREA de un tufis.
Faptul ca sa rupt ciorapul in acel loc iar este o explicatie buna cu AGATAREA de un tufis.
Faptul ca era noaptea si nu au vazut clar ce era iar este o explicatie buna cu AGATAREA de un tufis la care sa cam omis cred accidental.
Faptul ca nu au nici o dovada ca a fost o umbra care i-a prins piciorul iar este o explicatie buna cu AGATAREA de un tufis.
Faptul ca erau tufisuri pe margine iar este o explicatie buna cu AGATAREA de un tufis.

Deci, de ce nu ar fi fost doar o banala agatare de un tufis? Noaptea fiind,subconstientul a intrat in panica emanand frica si sotului ei in acele momente.Asa si cred ca s-a nascut aceasta poveste luata drept ''paranormal''.

StarDust

#21
Sunt de acord cu tine Jackie, si eu m-am gandit la varianta asta. Dar crezi ca un om in toata firea, s-ar fi speriat de asa ceva? Pentru ca, mie mi s-a spus ca doamna a fost trasa spre tufis, iar sotul, o tinea ca sa nu fie trasa acolo. Crezi ca ar fi fugit de acolo daca era vorba de o simpla agatare? Am inteles ca tocmai de aceea s-a intors la fata locului, ca sa vada daca se vad ceva urme. Nu se vedea nimic. Oricum, mai multe as putea sa va zic doar daca as sta pesonal de vorba cu acea persoana. Ce e ciudat, ca dupa asta, se pare ca cei care erau in zona, la doar cativa zeci de metri nu au auzit nimic, si nu au vazut nimic, desi au trecut dupa acestia.
L.E.
Mi s-a spus, ca el, a vazut umbra venind spre ei, pe jos, la nivelul pamantului, iar apoi sotia a inceput sa fie trasa incolo...
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

jackie28t

#22
Citat din: romulus din  22 August 2007, 16:25:14
----In anul1992 am fost martor/observator al unui fenomen de disparitie ( mai corect spus de aparitie) iar de cate ori imi aduc aminte de ma trec fiorii.
----Iata intamplarea: eram intr-o dupa-amiaza cu cei doi copii la strand si pusesem o patura pe care sedeam cu totii la soare, la cca. 2 metri de bazinul pentru copii. Cand ma pregateam de plecare, am observat ca fiul cel mare (avea atunci 11 ani)nu mai era in raza vizuala.
-----L-am cautat peste tot, in strand si in afara lui, cca. 40 de minute. Fara rezultat. Eram ingrozit, tremuram tot si faceam scenarii diverse: - mai intai innec (pe aceasta am exclus-o insa pentru ca apa era limpede si se vedea fundul bazinului cel mare) apoi rapire, si altele.
-----Lumea se uita la mine, ma compatimea ca am pierdut copilul, dar usos, usor, strandul a ramas gol.
-----Am ramas acolo, pe malul bazinului de copii (apa avea cam30 cm) cu celalalt copil - care pe atunci era in varsta de 6 ani. Nu-mi venea sa plec. Cum sa ma duc la nevasta - imi ziceam - si sa-i spun ca am pierdut copilul. Era ceva ce nu-mi puteam imagina si disperat mi-am asezat capul in maini si priveam in jos. Cel mic tot tragea de mine " tati hai sa plecam".. Deodata, am auzit un plescait in apa  in bazinul de copii. Mi-am ridicat privirea si am vazut copilul cel mare cum ne stropea cu apa si radea. L-am intrebat ce s-a intamplat, unde a fost? Raspunsul: "aici, m-am jucat in apa".
-----De teama sa nu ma creada dus cu capul, n-am povestit nimanui  intamplarea pana in anul 2004. Atunci  i-am spus sotiei, si apoi in 2006, colegilor de serviciu. Nu-mi mai pasa de consecinte.
----- A fost un vortex? a fost masina timpului? Nu stiu, apreciati, astea sunt faptele.
----Howgh !

romulus, am citit povestea relatata de tine si da-mi voie te rog sa precizez un mic amanunt.
Eu cred ca fiul tau a spus adevarul atunci, adica cand tu i-l cautai crezand ca a disparut, el se jucase in apa.Tu ai fost in panica in acele momente si posibil sa fi fost o reactie cu ''shipke'' adica mai pe scurt o anumita hipnotizare de idea ca ai pierdut copilul (panica,confuzie,tulburare psihica) si sa fi cautat si privit in anumite directii dar la care ai omis sa vezi locul unde era el.Nu pot spune mai mult ca nu am fost atunci acolo deci nu poate fi verificat dar totusi avem un martor adica pe fiul tau care precizeaza ca intr-adevar el a fost acolo jucandu-se in apa. :wink:

Hai sa-ti spun si eu ceva ce am vizionat recent, adica un scurt video cu un experiment unde un profesor prin cateva vorbe a pus o persoana dintr-o clasa cu studenti, intr-o anumita stare de hipnoza.Cand profesorul l-a intrebat cati studenti sunt in fata lui, el a spus ca nici unul.In acele momente toti studentii din jurul lui radeau intr-o veselie la cativa pasi de el.Dar totusi el nu putea vedea si auzi nimic crezand ca clasa este goala in afara de el si profesorul respectiv chiar daca ceilalti studenti stateau chiar in fata lui.Ce vreau sa-ti spun defapt este ca atunci cand o persoana intra in panica si exista o anumita confuzie, se poate intampla multe ''shipke'' in subconstientul omului ce pot reda uneori anumite iluzii.Este de studiat intr-adevar astfel de povesti pentru a se gasi cat mai multe elemente care sa explice cum si de ce.Sper sa fie de ajutor.

Shadowman

#23
Citat din: romulus din  22 August 2007, 16:25:14
----Iata intamplarea: eram intr-o dupa-amiaza cu cei doi copii la strand si pusesem o patura pe care sedeam cu totii la soare, la cca. 2 metri de bazinul pentru copii. Cand ma pregateam de plecare, am observat ca fiul cel mare (avea atunci 11 ani)nu mai era in raza vizuala.
-----L-am cautat peste tot, in strand si in afara lui, cca. 40 de minute. Fara rezultat. Eram ingrozit, tremuram tot si faceam scenarii diverse: - mai intai innec (pe aceasta am exclus-o insa pentru ca apa era limpede si se vedea fundul bazinului cel mare) apoi rapire, si altele.
-----Lumea se uita la mine, ma compatimea ca am pierdut copilul, dar usos, usor, strandul a ramas gol.
-----Am ramas acolo, pe malul bazinului de copii (apa avea cam30 cm) cu celalalt copil - care pe atunci era in varsta de 6 ani.

Citat din: jackie28t din  27 Septembrie 2008, 00:19:20
Tu ai fost in panica in acele momente si posibil sa fi fost o reactie cu ''shipke'' adica mai pe scurt o anumita hipnotizare de idea ca ai pierdut copilul (panica,confuzie,tulburare psihica) si sa fi cautat si privit in anumite directii dar la care ai omis sa vezi locul unde era el.Nu pot spune mai mult ca nu am fost atunci acolo deci nu poate fi verificat dar totusi avem un martor adica pe fiul tau care precizeaza ca intr-adevar el a fost acolo jucandu-se in apa. :wink:
Romulus nu l-a vazut,lumea din jur nu l-a vazut,celalalt copil ( in virsta de 6 ani) nu-l vedea...Iar apa avea cam 30 cm.Iar copilul 11 ani,usor de vazut intr-un bazin cu adincime de 30cm.Si cu apa limpede...
  Probabil a fost hipnoza in masa,ca altfel nu se explica.  :-)
" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

                                                                                        JOHN F. KENNEDY

jackie28t

Citat din: Shadowman din  27 Septembrie 2008, 00:52:54
  Romulus nu l-a vazut,lumea din jur nu l-a vazut,celalalt copil ( in virsta de 6 ani) nu-l vedea...Iar apa avea cam 30 cm.Iar copilul 11 ani,usor de vazut intr-un bazin cu adincime de 30cm.Si cu apa limpede...
  Probabil a fost hipnoza in masa,ca altfel nu se explica.  :-)

Nu se precizeaza in poveste ca toata lumea cunostea baiatul lui romulus.Se precizeaza doar faptul ca lumea se uita la el si al compatimea ca a pierdut copilul ca doar nu le-a prezentat la toti o poza atunci pe moment ca sa faca diferenta dintre copii.Si probabil baiatul a fost chiar plecat putin si a revenit dupa care a intrand in apa precizand doar simplu: "aici, m-am jucat in apa"

Astfel de cazuri sunt o multime.Si eu am vazut in trecut parinti care isi cautau copiii dupa care ii regaseau jucand prin imprejurimi la distanta mica fata de parinti.Asta nu inseamna ca este vorba de ceva paranormal.

Nox

#25
jackie28t, pãrerea mea la pãrerea ta e cã tragi concluzii pe baza unor informaþii insuficiente despre aceastã întâmplare/fenomen. Faci multe presupuneri acolo ca sã-þi validezi ipoteza cum cã "doamna resectivã s-a agãþat în tufiº". Deci dacã era agãþatã doar în niºte crenguþe încercarea de a ieºi din ele trebuia sã fie minimã ºi mai ales dacã o þinea sau trãgea ºi soþul. Ce sã zic, tre sã studiem tipul de tufiº ºi de pantof. Sã vedem cât de uºor se poate agãþa cineva în el ºi cât de uºor îþi poþi pierde un pantof. Bineînþeles o astfel de simulare/analizã nu se poate face din fotoliu. ªi încã ceva, din câte ºtiu, atunci când îþi este fricã începe sã curgã adrenalina care te face sã capeþi forþe fizice suplimentare.
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

jackie28t

#26
Corect bluemoon8520.O astfel de analiza nu se poate face din fotoliu.Te rog dute si investigheaza atat tufisul cat si pantoful.Eu doar am spus punctul meu de vedere referitor la aceasta poveste prezentata aici pe forum.Dovezi nu sunt ca sa stim ca acolo a fost vorba de o umbra asa cum a spus martorul. In FACT ce a fost daca si EI nu stiu ce a fost? O umbra gen fantoma? Ei na! Cred ca va ramane doar o poveste.
Eu doar i-am dat un raspuns lui StarDust.Se pare ca el a apreciat parerea.Sper sa fie de ajutor.

romulus

CitatTu ai fost in panica in acele momente si posibil sa fi fost o reactie cu ''shipke'' adica mai pe scurt o anumita hipnotizare de idea ca ai pierdut copilul

Jackie  sa stii ca si eu am emis ipoteza ca s-ar fi putut intampla ceva cu mine . Adica eu sa fi fost " orbit" un timp. Dar nu tine ! Pentru ca il aveam cu mine pe cel mic ! El ce sa fi avut ?
Si apoi mai tot timpul am strigat . TARE ,  ca in padure, il strigam pe nume ! Daca era asa cum zici si el ar fi fost in fata mea, nu m-ar fi auzit? Eu cred ca da . Era destul de mare sa-si dea seama ca ceva nu-i in regula cu mine daca ma vedea urland dupa el si el era la doi metri de mine.
Si apoi intr-un final AM RAMAS DOAR EU SI COPILUL CEL MIC IN STRAND ! Nimeni altcineva. Daca eu as fi fost aiurit,hipnotizat , cel mic se presupune ca era normal. Il vedea el si mi-ar fi aratat unde este .  Nu ?
Nu stiu ce sa mai spun . Am facut tot felul de presupuneri ....... Cea mai plauzibila ar putea fi cea a existentei unei falii spatio/temporale , ceva de genul anomaliilor magnetice din Triunghiul Bermudelor .....A fost, s-a manifestat, s-a dus !
Dar nu putem avea nici o dovada .
Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

StarDust

Eu sunt intr-un fel de acord cu modul  lui Jackie de a pune problema. Cateodata, subconstientul ne poate juca intr-adevar feste. Problema e, ca nu trebuie sa vezi doar aceasta cale, si intr-o investigatie trebuie analizate atent toate detaliile problemei, detalii care par a fi minore dar pot duce la rezolvarea unui caz. Eu cred ca acolo s-a intamplat ceva ciudat, dar asa cum am mai zis nu voi putea lamuri acest aspect mai bine, decat daca m-as duce sa chestionez eu mai in amanunt acea persoana.
Din cate am inteles, persoana respectiva s-a dus a doua zi acolo tocmai pentru a vedea ce e acolo, si nu a gasit nimic suspect, doar a recuperat pantoful.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

RAFAEL

Foarte  frumoase  relatarile  voastre  ,  eu  zic sa  nu  va enervati ca  are  sa  creasca  colesterolul  ..eu   cred  ca  ei  sunt  printre  noi  ... 
   NOI  nu-i   recunoastem   inca  suntem  orbi...  parerea mea.. :martiansad: