Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Marte

Creat de StarDust, 22 Noiembrie 2008, 20:32:25

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

calator astral

Citat din: jean din  29 Ianuarie 2010, 23:54:19
  O formatiune interesanta fotografiata de unul din roboteii de pe Marte se poate vedea in pozele de mai jos. Formatiunea este de mici dimensiuni raportata la detaliile roborelului si seamana cu un avion cu ampenaj sau o racheta cu partea inferioara ingropata. Pozele atasate sunt taiate dintr-o poaza panoranmica si marite putin de mine. Multe ciudatenii pe aceasta planeta.

foarte natural : eroziune.

jean

OK! Eroziune produsa de ce?...Din  ce ar putea fi acea structura sa se erodeze nunai pe doua parti in acest fel aratand ca o lama.
Tu ce parerere ai, calator astral?
Adevarul este dincolo de noi

abyss


galzu

dar in afara de cele amintite de forumisti, acest lucru poate fi si o animatie de toata frumusetea. de unde aveti garantia ca pe marte sunt robotei pamanteni ?
de unde fonduri negre pentru oculta mondiala daca nu ne-ar prosti pe noi cei de buna credinta. eu am pe cineva (nu bun coleg pe acolo pe unde se stiu multe) si el mi-a spus ca singurul motor principal al economiei mondiale se bazeaza pe veniturile din traficul de droguri !!!
afganistanul produce 90% din drogurile mondiale. d-aia sunt prietenii americani pe acolo!

jean

Citatde unde aveti garantia ca pe marte sunt robotei pamanteni ?
De unde ai garantia ca sunt martieni? (anunakii)....Rauri, ramuri?...... :-D. Informatiile cu roboteii de pe Marte sunt de aprox. noua ani iar cele de care pomenesti tu cu debarcarea de pe Marte in jur de 6 mii? Deci care sunt mai verificabile si credibile? Chiar puteau americanii mintii un glob intreg, unde mai sunt si alte agentii care se ocupa de spatiul cosmic si inplicit de Marte. Eu nu cred int-o conspiratie mondiala. Cred ca, daca unii ar minti si ar fi mirositi, imediat ar fi dati de gol.
Adevarul este dincolo de noi

abyss

Nu sunt de pãrere cã s-ar minþi în legãturã cu roboþii de pe marte. ªi ruºii au un robot pe lunã care a parcurs în 6 luni 10 km în condiþiile în care cel american a parcurs 12km în 6 ani. Mã rog poate greºesc un pic cãci nu mai reþin exact acum. Iar ruºii nu mint. Nu-i iubesc dar par mult mai cu picioarele pe pãmânt.
Dacã ar fi sã se mintã sunt alte lucruri mult mai importante la care se limiteazã total accesul pe ideea cã ceea ce nu cunoºti nu are cum sã-þi dãuneze sau cunoºti doar ceea ce þi pe spune ºi aratã.   

În final da, nu avem garanþii pentru cã aceasta e lumea pe care ne-am construit-o. Marele secret e cã avem gene de sclavi ºi tolerãm chiar ºi propriile noastre slãbiciuni ºi defecte. Noroc cã nu suntem cu toþii aºa.

abyss

Cât despre fonduri... Se ia cu linguriþa de peste tot ºi pe unde se poate câte o þarã întreagã. Acei bani nu se duc la roboþeii de pe marte. 
Eu ieri am fost sunat de la banca cã cineva sugea de la mine bãnuþi. 9lei mai exact ºi nici nu apãrea în desfãsurãtor tranzacþia. Era o firmã din state pe nume Spirit Lake...

galzu

jean, am raspunsul cu martienii, anunaki si scrierile de 6000 de ani. unde pot sa-l postez ca sa nu fiu off topic ?
ai sa te minunezi ce simplu e raspunsul, fara inflorituri de ramuri si rauri. pe bune.

jean

Poti sa deschizi un nou topic, numai sa se incadreze la o anumita sectiune. Sau poti posta la diverse. Ai zis ca ai descrierea fiecarei planete incepand cu cele mai indepartate. Ma intereseaza descrierea fiecarei planete. Dar strict la subiect, fara inflorituri lupte, certuri, sau alte alea. Descrierea mislocului de transport, navei.
Adevarul este dincolo de noi

StarDust

NASA cauta cel mai potrivit loc de aterizare pentru viitoarea misiune pe Marte, "Mars Science Laboratory":



Se pot observa spre finalul filmarii(simulare), tehnica de amartizare si imbunatatirile tehnologice ale viitorului rover.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

jean

  Locul potrivit pt.urmatoarea misiune, este in stransa legatura cu obiectivul urmarit, ce vor sa descopere. Daca doresc sa gaseasca forme de viata (microscopica) asemanatore celor de pe Pamant, eu cred ca ar fi bine sa caute in zonele mai calde si mai luminoase ale planetei. Undeva pe ecuator, ex. Candor Chasma. Este o zona interesanta cu teren accidentat, cu alunecari de materiale si probabil ceva semanator vulcanilor noroiosi de pe Pamant. Materialul ce ajunge la suprafata planetei (noroiul) ar putea contine apa lichida in componenta careia ar fi si anumite bacterii sau microbi.
  In filmul postat mai sus de StarDust se vorbeste si de craterul Victoria. Pai nu au mai fost acolo? Nu prea au gasit nimic. Nu cred ca anumite cratere de pe Marte pot adaposti forme de viata. Viata ar trebui cautata in zonele cele mai joase. Aici sunt conditii mai bune pt. dezvoltarea ei. Atmosfera cu densitate mai mare, pierdere de caldura mai mica, curenti de aer, o doza mai mica de radiatii cosmice, etc.
Daca doresc descoperirea urmelor de viata din trecutul planetei, Nu cred ca vor avea sanse de izbanda. Eu nu cred ca aceasta planeta a avut forme de viata in trecucut ca Pamantul (plante, animale, pasari, etc). Dar cine stie, va veni timpul si vom vedea.
Adevarul este dincolo de noi

StarDust

Da, m-a uimit si pe mine pomenirea craterului Victoria printre optiuni. Din cate imi amintesc, Opportunity a examinat deja peretele craterului si nu a gasit nimic notabil... sau nu? Cei de la NASA, au ceva dubii in legatura cu anumite rezultate, si spera ca o sonda mai avansata le va oferi date suplimentare mai detaliate? Pentru ca, altfel nu vad nici un sens ca un nou rover sa mearga pe urmele lui Opportunity. Cred si eu ca, Candor Chasma ar fi o zona ideala de explorat atat datorita pozitiei apropiate de ecuator cat si diversitatii terenului(ar fi de altfel si o provocare pt. rover sa o exploreze).
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

StarDust

Noul rover martian a primit si nume: "Curiosity" urmariti aici cateva faze din procesul de constructie:

În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

jean

                 Planeta Marte, vizitata din fotoliu!
Microsoft si NASA si-au unit recent eforturile, incercand sa ofere oamenilor sansa de a explora suprafata vecinei noastre de Sistem Solar de pe propriul computer, cu o acuratete fara precedent. Rezultatul muncii titanice desfasurate de sute de specialisti este o harta interactiva, ce poate fi descarcata si apoi explorata, turistii spatiali virtuali fiind capabili sa patrunda intr-o realitate tridimensionala fascinanta, a muntilor si vailor de pe Marte. Inginerii de la Microsoft au petrecut trei ani punand cap la cap milioanele de informatii si fotografii trimise de misiunile martiene ale NASA, pentru a alcatui harta. Dar privitorii vor fi extaziati, putand face trasee interactive personalizate si putand asculta in casti explicatiile date de ,,ghizii" de la Agentia Spatiala Americana.
http://www.revistamagazin.ro/content/view/7981/20/
Binenteles ca anumite chiestii vor fi scoase din pozele respective, doar nu vreti sa descopriti ce nu trebuie aflat. :-D  Dar chiar si asa va fi interesant.
Adevarul este dincolo de noi

StarDust

Orcus Patera, depresiune(380x140Km) alungita pe Marte, Cercetatorii de la ESA au emis cateva presupuneri despre modul in care aceasta s-a format, dar in continuare formatiunea e considerata un mister:

http://www.esa.int/SPECIALS/Mars_Express/SEMDV9BO3DG_0.html
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16