Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Observatie aeriana langa Brasov

Creat de jean, 19 Ianuarie 2015, 20:04:38

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

jean

Andreea Angheluta a postat pe facebook cateva fotografii interesante facute langa Brasov. Doua poze sunt atasate mai jos. Restul pozelor dar si discutii pe marginea lor gasiti pe: https://www.facebook.com/groups/470758566273154/permalink/1051833274832344/
Ce spune ea acolo: Astazi am avut inca o experienta din ceea ce se intampla pe planuri mai putin cunoscute. Venind dinspre Poiana Brasov, timp in care am simtit un contact diferit, am vazut deasupra orasului o ceata ca un strat perfect delimitat aramiu nicidecum ceata normala pe care o stim si o putem deosebi. S-au oprit mai multi turisti acolo observand acea perdea care tinea orasul sub ea. Am continuat drumul urmand ca la iesire din Brasov sa apara si alte fenomene pe care le veti vedea in poze.
Adevarul este dincolo de noi

Xanadron

#1
Interesanta observatie - si aproape identica uneia de-acum citiva ani, postata aici pe RUFOn tot de-o colega din Brasov.
Nu gasesc acum dezbaterile de-atunci, dar tin minte ca verdictul [aproape] general a fost: "nimic deosebit, doar nori lenticulari".

Chestie cu care nu prea eram de acord, dupa ce observasem post-marire contrast (pe Imagine.1068) un gen de contrail straniu care se oprea in "lentila" presupusului nor - v. Untitled.3. 8-)
... :ufo: someone la a doua strigare poate?!
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Xanadron

P.S. Pe linga cazul clasic cu acelasi gen de nor ciudat (Viborg - debunkarit aici cam... anemic zic eu:   
http://www.caelestia.be/viborg2.html 
...mai sint destule observatii si mai vechi, si mai putin studiate - ca asta cu un "nor" generat de un OZN circular (sau mai precis inelar-toroidal), aparut intr-un nr. al "Flying Saucers" din 1967, pozele fiind facute insa-n 1957 :
http://www.rense.com/general3/ring.htm
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Ganditorul

Zen, poti sune in ce zi a aparut fenomenul anterior  ? Multumesc.

uforever

#4
Da, am participat la discutia respectiva pe un forum pe facebook. Andreea Angheluta, a observat un nor, care seamana cu unul lenticular, plus o reflexie albastra, nimic altceva decat o reflexie. Eu zic sa nu ne pierdem timpul pe aici, cu asemenea lucruri,  dar daca vreti, macar sa-mi aprind si eu o tzigara, atat cer....e voie?  :lol:  Mai oameni buni, mi-am pierdut toata seara ieri cu aiureala asta.....come on!

prodcomb

#5
O zonă mirifică acolo lângă Brașov; fenomene de dinamică și optică atmosferică la greu.
Nori lenticulari (doar știm cum se formează și acolo sunt condiții optime) și o parhelie sau Sun Dog (cred că se vede foarte bine) în a doua poză de la Brașov.
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

Xanadron

#6
Citat din: Ganditorul din  19 Ianuarie 2015, 22:55:58
Zen, poti sune in ce zi a aparut fenomenul anterior  ? Multumesc.
Sapind printre cele 3-4 feluri de "Diverse" plus tot atitea topicuri cu "Ce-am fotografiat?" "Ghici ce-am fotografiat?", "Ce mama ma-sii oi mai fi pozat?" :lol: am reusit in fine sa dau de observatia pomenita:

Citat din: Xanadron din  17 Decembrie 2010, 11:03:02
Ba, cum sa nu stim ce conditii meteo AU FOST atunci (pe 6 dec.)? :roll:
Pe http://www.meteoromania.ro/index.php?id=124 poate afla oricine din arhiva ca viteza vantului (de la statia Vf. Omu, ce-i drept) a fost de circa 3 m/s (10,8 km/h) pe 06.12.2010, intre orele 7.00-11.00 AM.
Din informatiile stocate (in cache) pe unele situri de prognoza meteo rezulta valori apropiate pentru 06.12/Brasov (2,7-3,1 m/s), dar am aflat valoarea precisa pentru orele alea si-n zona periferica de est a BV (2,8-2,9 m/s) de la amicul meteorolog care are acces la sistemul (si arhiva de date) "LifeAirAware" - program implementat de UE pentru monitorizarea poluarii aerului, care utilizeaza inclusiv modelari 3D ale directiei curentilor de aer.

Concluzie 1: cele 3 ore de imobilitate a "norului" respectiv nu se pupa cu un vint de cca. 10 km/h (OK, la nivelul solului, dar mai sus oricum vintoasele-s mai intense).
Concluzie 2: fara sa afirm cu tarie ca OZN-istii ne cotropesc din nori, dar mai intai fac un pic de schi pe Valea Prahovei, :-D orice fenomen de genul astuia cred ca merita studiat mai atent (eu am incercat cel putin s-o fac, in limitele modestelor resurse proprii) si judecat in conexiune cu alte "stranietati" obiective sau subiective, dintre care relev, cu riscul de a ma repeta, doar doua:

a) frecventza cea mai mare din tzara a chemtrails in zona Brasovului (tema a fost tratat chiar pe Rufon, dar n-am timp acum s-o caut).
b) manifestarile ciudate din chiar zona amplasata aproximativ "sub nor" (pe unde s-a prabusit in luna iulie elicopterul israelian CH-53 si unde se organizeaza anual tabara aia... scolara cica - tot israeliana - cu "copii" de 25-45 de anisori, solizi si bine antrenati). :lol:

Si cu asta, declar (din pdv-ul meu cel putin) acest topic cumva clarificat - adica in continuare c-un mare semn de intrebare atasat. 8-)

Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

StarDust

Norii lenticulari... frumosi si naturali.  :-D

Mi-am mai exprimat si eu parerea tot prin  zona de unde a citat Xanadron.

Am editat link-ul YT de pe acea postare caci nu mai era valabil.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

Xanadron

#8
Eu ramin fidel principiului: "Asculta-i/citeste-i pe toti, dar nu crede nimic." :lol:
Nici nu-i prea greu de fapt - cel putin cind auzi de "tabere scolare" compuse din handralai maturi.
Gogoasa mai credibila de fapt decit altele si mai gogonate "coapte" prin presa si-n vara lui 2010, cum ar fi de ex... Dar gata, tic-TAC. :-D

(Am scos cu shusta si prima parte a maximei - "Vorbeste/scrie putin" - ca iar scriu/spun deja prea multe-vrute-nevrute p-acilea.) 8-)
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/