Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Evadarea din Matrix - conditii/solutii preliminare (si simple)

Creat de Xanadron, 03 Octombrie 2013, 14:05:01

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

fiulploii

  Se contureaza tot mai mult zvonul ca a evada din matrix ar fi o cale inchisa. Ideea de baza ar fi sa treci dincolo de matrix .
   Intelege cineva ideea asta astfel incat sa o explice pe intelesul tuturor?

socrate

Citat din: fiulploii din  06 Februarie 2019, 01:02:24
  Se contureaza tot mai mult zvonul ca a evada din matrix ar fi o cale inchisa. Ideea de baza ar fi sa treci dincolo de matrix .
   Intelege cineva ideea asta astfel incat sa o explice pe intelesul tuturor?


Hmmm ... ideea de baza ar fi,vorba ta,"sora geneticiana"...  :wink:

   Intelege cineva ideea asta astfel incat sa o explice pe intelesul tuturor?    :|                                                                                                                                           

fiulploii

" Problema cursei de şoareci este că chiar dacă o câştigi, tot şoarece rămâi. "

Grifon

Citat din: fiulploii din  10 Februarie 2019, 21:23:44
" Problema cursei de şoareci este că chiar dacă o câştigi, tot şoarece rămâi. "

Câştigă mai întâi domnia ta cursa, si abia apoi să dezbatem status-ul de "şoarec" sau "non-şoarec".
Căci şi Spartacus (simbol etern) a rupt cuşca...abia după ce a..câştigat cursa (Colosseum, adicătelea).
Sofisme...sofisme...ori doar eufemisme, her @fiulploii ??

Dar ca să ieşim din filo (sofisme)...ochii la Franța.
Acolo se zămisleşte lumea de mâine, nu în abstracțiuni fără vestă...

fiulploii

" E usor a scrie versuri, Când nimic nu ai a spune..."  :lol:

   Folosind cuvinte pretentioase fara a le cunoaste sensul  :lol:
si uzitând de tehnica heringului roşu - pt a treia oara daca nu ma insel - nu faci stimate colega decât sa te descalifici in opinia mea , evident  :lol:
   Nu te obliga nimeni sa dezbați subiectele, mai ales daca nu ai sau nu doresti sa spui ceva . Aa, daca simti o nevoie de nestavilit in a deturna discuția , in a incerca sa conduci discutiile , destul de fragile de altfel, spre zone de blocaj atunci da, te inteleg perfect, ai o datorie de indeplinit, constient sau nu  :lol:
  Recomand totusi pt intelegere a se citi cartea amintita in postarile anterioare, altfel e pierdere de timp orice dezbatere .

   Sper ca m-am facut inteles .
   Restul e can-can.

Grifon

Dragă domnule @fiulploii, te observ nițel urzicat. De ce ?
Eu nu perturb / deturnez nimic. Dacă d-ta te consideri vreun "trend-setter", te anunț că o " discuție" înseamnă mai mulți interlocutori, preț de mai multe replici pe aceeași idee. Până una-alta, d-ta ai propus o idee nebuloasă, iar eu am opinat că mai bine am vorbi (tot pe topic) de ceva mai puțin abstract (iar în cazul de față, mai puțin plictisitor).
Complementar, te-aș ruga să nu-mi pui la îndoială proprietatea termenilor. Cam devii jignitor.
Să lăsăm aceste accente de lezé - majesté. Nu suntem autoritàți în ceva, doar simpli useri.

Au revoir !

fiulploii

Citat din: Grifon din  15 Februarie 2019, 15:31:40
Dragă domnule , te observ nițel urzicat.
:lol: tipic feminin , si nu e prima data , doamnă.
Citat
Eu nu perturb / deturnez nimic.
Vaaai, nici usturoi nu ati mancat, nici gura nu miroase.  :lol:
Esti buna la mimat indignarea , nimic de zis.
Citat
Dacă d-ta te consideri vreun "trend-setter",
Deja o dai prin ceapă  :lol:
Citat
te anunț că o " discuție" înseamnă mai mulți interlocutori, preț de mai multe replici pe aceeași idee. Până una-alta, d-ta ai propus o idee nebuloasă, iar eu am opinat că mai bine am vorbi (tot pe topic) de ceva mai puțin abstract (iar în cazul de față, mai puțin plictisitor).
:lol: vaai tu dragă, ce oripilată eşti! Si ai de fapt, perfectă dreptate, asa e cum zici...... pt tine, evident. Dar nu esti aici sa pui etichete dăcât dacă ai vreo misie de la o anume stăpânire  :lol:
Citat
Complementar, te-aș ruga să nu-mi pui la îndoială proprietatea termenilor. Cam devii jignitor.
Cum ziceam mai sus, tipic feminin  :lol: Ma bucur ca ai conştiența deplină a termenilor ce îi folosesti, inseamna ca raspunsurile tale sunt de un nivel superior.
Citat
Să lăsăm aceste accente de lezé - majesté. Nu suntem autoritàți în ceva, doar simpli useri.
Exact ceea ce practici matale de când ai aparut trimisa pe aici - ee, iti place ce teorie a conspiratiei ai declansat?  :lol: :lol:  Păi, daca nu e autoritati pe aikea, si ie doar simplii uzeri, de ke faki u pe jmec-hera si iti permi-ți săi cataloghez-i pă alții ca fi-ind plictisitorii? Spune draga, de ke? Si ma-i si zîci că se vorb-este prea abstrakt păntru tine când , dă fact şi dă dreptu, io zâc aikea doar pintru mata-le , care le ai dân belşug cu al vorbelo-r meşteşug.
Citat
Au revoir !
Oh nu, e chiar adevărat? Mă intristurezi puțin dar o sa âmi treakă.  :lol:

    Una peste alta nu ai negat nimic din ce am sustinut in postarea anterioara, ci din contra, acel Eu orgolios a ținut sa precizeze ca detii notiunea termenilor folositi in mod constient , lucru imbucurator de altfel fiind tot mai rari astfel de interlocutori culți si inteligenti. Felicitari!
    Si daca tot ai zis "au revoir" iti doresc si eu in aceeasi notă calduroasa , " la revedere, drum bun!" .
    Restul e cum spuneam, doar can-can.

  Weekend placut!

Grifon


august

Nu prea urmaresc indeaproape tot la ordinea zilei nici forumul, nici cursivitatea unui anume subiect, insa pe tine,  fiulploii mi-a placut mereu cand am avut timp sa te citesc, tu avand o mare capacitate de a concentra multe intr-o simpla formulare.
Si ma intreb de unde si pana unde esti atat de sigur ca userul Grifon este femeie, de vreme ce in profilul lui vad ca s-a etalat de gen masculin.
Oare ce te face sa ataci userul intr-un mod care nu te caracterizeaza, ba, dimpotriva.

Eu am observat la tine mereu, un mare echilibru, o echidistanta fata de vorbitor.
Ce anume te-a determinat sa fii asa dezlantuit?

Coincide poate atitudinea ta cu lipsa de pe forum a lui Xanadron?

Grifon

De regulă, nu iau în seamă aberațiile.
De data aceasta însă, a trebuit să fac un efort semnificativ de a mă abține, mulțumindu-mă a solicita echipei administrative măsurile necesare.
Fără îndoială, ne puteam lipsi de aşa ceva.

abyss

Reveniți la subiect va rog.

Pe tema evadării din matrix ... am urmarit saptamanile trecute serialul Colony. Si chiar ma gandeam insistent la ipoteza colegului Xanadron, aceea in care traim intr un soi de lagăr de muncă cu stăpâni veniți "de mai sus"... Serialul a fost oprit dupa 3 sezoane... cam dubios. Cumva mi a  placut, ridica multe semne de întrebare.

abyss

Sincer... nu am avut puterea sa urmaresc povestea. Un rezumat exista?

kandaon

Nu am putut vedea decat pe sarite discutia, am sarit peste unele parti. Insa nu as respinge totul din start chiar daca ce zice omul poate parea ciudat ori tralala. E posibil ca omul sa fi avut niste experiente deosebite si el sa le fi interpretat intr-un mod propriu, asa cum le-a perceput el, cu mintea lui setata intr-un anumit fel. Nu inseamna ca nu le-a avut, ca asa ceva nu exista samd ci doar ca el le-a perceput ori si le aminteste intr-un anume fel, indus sau nu de altcineva, si incearca sa le prezinte intr-un anumit mod, ori cu un anumit mesaj.

Calatoriile extra-corporale, astrale etc sunt mentionate inca din antichitate, chiar si I.P. Culianu de care s-a mai pomenit pe aici vorbeste despre exemple din astea in unele scrieri ale lui. Ca omul respectiv (din videoclip) bate sau nu campii o fi discutabil dar eu n-as respinge in nici un caz ideea ca exista si "altceva" sau ceva "dupa" sau "dincolo" de percepetia de baza a omului

abyss

Nu cred ca fabuleaza total omul ... insa granița dintre imaginație si real pe linia asta de experiențe e foarte fină. Greutatea survine in a o descoperi individual, prin verificări profunde si permanente, prin intelegerea fenomenului care declanșează genul acela de experiențe.
  Omul pare un caleidoscop de lucruri, naiv si pozitiv,  insa.... cand am auzit-o pe tanti zicand ca acele carti trebuie citite si practicate.... mi s-au zburlit antenele. Ce sa practic? Adica ... sa ajung asemeni autorului? Nu zic ca omul e nebun sau fake, ci e asemenea unui copil ... cu tot ce deriva din asta.
Dar interesante relatarile, foarte bine ca le spune, mai departe fiecare trage propriile sale concluzii. Eu prefer cărțile de la secțiunea "ireale". Parerea mea, normal. 

Rayden

nu prea am avut rabdarea de a urmari videoclipul ...dar, sunt de acord cu colegul abyss. ..granița dintre imaginație si real pe linia asta de experiențe e foarte fină..

as vrea sa inteleg totusi, determinarea absoluta a colegului @Guest, care parca ar vorbi ca un...expert absolut. adica, nu ma intereseaza poza la caciula sau alte asemenea, dar, as vrea sa stiu de unde crede domnia sa ca linia cu pricina nu-i asa fina, ca informatia e falsa, ca trebuie sa credem experientele domniei sale ( ale lui @Guest, ca doar a descris destule pe forum) si nu, repet nu, ale tipului din videoclip?!

adica...nu ma intelegeti gresit, nu zic deloc ca sunt adeptul tipului din videoclip, (Marius Ghidel), dar as vrea sa stiu de unde determinarea cu "ala e fake...".  atata tot.