Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Legaturi catre stiri interesante!

Creat de jackie28t, 12 Iulie 2006, 01:12:37

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.


panta_rh_ei

Papa Benedict se retrage pe 28februarie... :-o prima 'demisie'papala din 1415. De ce oare :?

http://www.antena3.ro/externe/papa-benedict-al-xvi-lea-si-a-anuntat-retragerea-202836.html
LIBERTATEA este doar aspectul negativ al intregului fenomen - viatza omului - al carui aspect pozitiv este RESPONSABILITATEA. LIBERTATEA  este in pericol sa degenereze intr-un capriciu daca nu este vietzuita in termenii RESPONSABILITATZII.

mr

#2807
Citind stirea asta suprinzatoare, ma intrebam daca exista precedent. Ca si colegul panta_rh_ei, ma intreb de ce acum? Mai ales ca la nivelul acela....nimic nu-i intamplator! Prevesteste oare vreun anunt/actiune, nemaintalnit/a, nemaipomenit/a?!  :-D :star:

"Papa Benedict al XVI-lea va demisiona, potrivit agenţiei italiene de ştiri ANSA."
http://jurnalul.ro/stiri/externe/ansa-papa-benedict-demisioneaza-636377.html
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

Xanadron

Interesant e ca Base trebuia sa fie primit de Papa pe 15 luna asta:

http://www.gandul.info/politica/papa-benedict-il-asteapta-vineri-pe-traian-basescu-la-vatican-10554873

Cele mai abracadabrante ipoteze se vehiculeaza la ora asta (legate de diverse "profetii" care mai de care mai bengoase :-D), dar eu cel putin cred ca motivele-s unele banale, legate de boli, virsta etc.
In definitiv e si el un om, nu? (sau nu-i? :wink:)

P.S. Adevaru-i ca eu l-am pus sa-si ia talpasitza. Abia astept numirea... :lol: (da' ramine intre noi asta)
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Arhanghelul

#2809
Up-date ... la papica ...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
http://www.polisblog.it/post/52647/il-papa-lascia-i-precedenti

Papa abdica

Abdicari precedente:

Postat 11 februarie 2013 de Guido Del Duca

Vestea , a venit ca un trăsnet din senin și încă mai așteaptă pentru actualizări pe demisia Papei Benedict al XVI-lea pentru a papalității ridică multe întrebări: se poate face? Și ce se întâmplă acum? Unele informații utile pot proveni din câteva precedentă

Clement I: pe Papa al patrulea istoriei creștine, există multe surse (în conformitate cu unele a fost un membru al dinastiei Flavian și vărul împăratului Domițian), și nu este cunoscut cu certitudine, chiar ani de la începutul pontificatului său, chiar dacă aveți tendința de în loc în 92 AD. I aparține, abdicarea prima istorie, în 97 d.Hr., din motive de forță majoră. Clement a fost exilat de împăratul Traian, și locul de papa a fost luată de către Evaristo I. Sursele, cu toate acestea, nu sunt de acord, pentru că pentru multe secole se credea că Clement a fost martirizat și Evaristo au avut loc după moartea lui numai, care a avut loc între 99 și 101 d.Hr.

Ponțian: caz similar a fost cel al Papei Ponțian, papă 230 la 235. Cu câteva luni înainte de moartea sa, supus unor persecuții de către Maximinus Thrax împăratului, el a abdicat pentru alegerea unui nou Papă. El a murit două luni mai târziu.
Silverio: se introduce între papii care au demisionat, dar este un caz discutat: Silverio în 537 a fost depus de Belisarius și locul său a fost ales un nou papă mai târziu Silverio semnat un oficial demisia papalității, dar nu este clar dacă el a făcut-o de bunăvoie, sau, așa cum pare mai probabil, el a fost forțat.

Papa Benedict al IX-: caz special, care a Papei Benedict al IX-a, care a fost Papa de trei ori între 1032 și 1048. Ales pentru prima oară tineri (potrivit unor surse el a fost unsprezece ani), a fost răsturnat de câteva luni, apoi a recâștigat tronul papal, dar a vândut-o să își luni nașul mai târziu. În cele din urmă a recăpătat pentru a treia oară, dar a fost în cele din urmă excomunicat pentru simonie și, în final forțat să părăsească papalității.

Celestin al V este cazul cel mai faimos, precum și cel mai potrivit, demisie a unui papă și ascet pustnic, Pietro da Morrone a fost ales Papă prin surprindere în 1294, după mai mult de un an de post vacant, atunci când acesta a fost deja la o vârstă avansată. După patru luni în birou, caracterizat printr-o indulgență plenară și un consistoriu, Papa Celestin al V-a anunțat demisia. Pentru a face acest lucru, a emis o bulă papală (care, totuși, au dispărut și că mulți istorici îndoială), ținând formula de renunțare la episcopi. El a numit conclav nou, care papa Bonifaciu al VIII-ales. Ei au decis să pună V Celestine în custodie, astfel că a fost răpit și a pus pe tron ​​de către cardinali pro-franceze. Celestino a petrecut restul vieții sale ca un prizonier, iar Divina Comedie a lui Dante îl plasează în cercul de leneș în anti-iad ca unul "care a făcut prin lasitate refuzul mare".

Gregory XII: avem nevoie pentru a ajunge la 1415 pentru a obține cea mai recentă abdicarea papală. Grigore al XII-a fost ales în 1406 și a domnit în Avignon anti-Papa Benedict al XIII-lea, în urma Schismei Apusene, după captivitatea Avignon. Pentru a rezolva schisma a fost numit Consiliul de la Constanța. Acest consiliu eliminat Benedict al XIII, dar pentru a ajunge la o reconciliere, Grigore al XII-a dat demisia pentru a organiza un conclav în care să participe la toate cardinali, chiar și cei care au aderat la schisma. Grigore al XII-a petrecut ultimii doi ani din viața sa în izolare în Ancona, și succesorul său Martin al V-a inventat pentru el titlul de Pontif Emerit.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mai pe scurt :

1) Clement I  :             92 - 97 e.n. ;
2) Pontion     : 21.06.230 - 28.09.235 e.n. ;
3) Silveriu      : 01.06.536 - 22.04.537 e.n. ;
4) Benedict IX:         1032 - 1044 e.n. ;
5) Celestin V : 05.06.1294 - 13.12.1294 e.n. ;
6) GregorieXII:30.11.1406 - 04.06.1415 e.n. ;
" Schisma Apuseană; Abdică în timpul Conciliului de la Konstanz, convocat de către oponentul său Ioan al XXIII-lea, dar a cărui validitate o confirmase."
7) Benedict XVI:     19.04.2005 - 28.02.2013 e.n.

http://ro.wikipedia.org/wiki/Lista_papilor

http://ro.wikipedia.org/wiki/Antipap%C4%83#List.C4.83_de_antipapi

Sa traiti ... bine ... si va pup pe portofel ... hai papa ca sunt asteptat la "nava" ... :ufo: ... semnat papy ... :evil:



Resurse:

http://www.hotnews.ro/stiri-international-13581635-hillary-clinton-retrage-din-functia-secretar-stat-dupa-investirea-lui-obama.htm
http://www.realitatea.net/hillary-clinton-a-incalcat-protocolul-si-a-sarutat-o-pe-obraz-pe-imparateasa-japoniei-video_826036.html
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

Xanadron

#2810
Hai ca-mi place retrospectiva zvonurilor de pina acum, colega Arhanghel!

Inclusiv asta cu biletul asigurat de colegii lui ET :evil: preafericitului (sau prea-papatului? :-D ca nu stiu cum tre'sa ne adresam la pontifecsi maximushi), care va fi cica urmat de un Petrus Romanus Ultimus inainte de SFARSITUS :lol: Umanitarum Terrarum etc etc.

Si ce-o sa mai urmeze...
Inclusiv ca un anume Apollyon (cu 3 helixuri de ADN) a fost resurectionalizat :-D pe post de D-zeu, Anticrist sau ceva p-aproape. Nu stiu daca pedofil sau nu ca cei mai multi popi catolici, dar om vedea si asta.
http://bible.fether.net/index.php?book=14&bchap=2&bverse=1&needle=apollo&haystack=para

Sau ca urmatorul Papa va fi "falsul profet" atit de profetzit si el:  :lol:
http://www.thewarningsecondcoming.com/the-next-pope-may-be-elected-by-members-within-the-catholic-church-but-he-will-be-the-false-prophet/

Sau... sau...

P.S. Si aberatiile de pe net sint totusi STIRI cumva, asa ca rog stimatii moderatori sa nu ma bage-n tomberon.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

acme

Citat din: mr din  11 Februarie 2013, 14:11:23
Citind stirea asta suprinzatoare, ma intrebam daca exista precedent. Ca si colegul panta_rh_ei, ma intreb de ce acum? Mai ales ca la nivelul acela....nimic nu-i intamplator! Prevesteste oare vreun anunt/actiune, nemaintalnit/a, nemaipomenit/a?!  :-D :star:

http://cnn.com/video/?/video/world/2013/02/11/wr-pope-resigns-presser.cnn
a "ajuns la certitudinea că forţele (sale), din cauza vârstei ("ingravescentem aetatem" în latină), nu mai sunt apte pentru a exercita adecvat ministerul" de Papă şi Episcop al Romei.

insa eu as sublinia urmatoarele:
"În lumea de astăzi, supusă unor schimbări rapide şi agitată de probleme de mare importanţă pentru viaţa credinţei, pentru a conduce barca Sfântului Petru şi a propovădui Evanghelia, forţa corpului şi a spiritului sunt la fel de necesare", a spus Papa
We're born alone, we live alone, we die alone.

fiulploii

Wow, un nou motiv de gandire..profunda. Se zice ca Dumnezeu nu e de acord cu demisia Ministrului sau petrian
oare asa o fi ?
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2276884/Pope-Benedict-XVI-resigns-First-Pontiff-600-years-stand-longer-strength-carry-on.html#axzz2Kg4ckD9p

Daca chiar a fost real acel fulger ma intreb cat de natural a fost  :roll:
Sau totul e doar o coincidenta...  :evil:

kefren

Citat din: fiulploii din  12 Februarie 2013, 13:05:12


Daca chiar a fost real acel fulger ma intreb cat de natural a fost  :roll:
Sau totul e doar o coincidenta...  :evil:


      Fulgerul acela a fost cat se poate de real,eu ma intreb ..........CINE l-a trimis?

Xanadron

#2814
Citat din: kefren din  12 Februarie 2013, 19:06:43

      Fulgerul acela a fost cat se poate de real,eu ma intreb ..........CINE l-a trimis?

Eu mi-as fi pus aceeasi intrebare doar daca numitul fulger (real, clar) l-ar fi miruit in freza chiar pe preasfintu',  fericitu', din Cer-inalt-prea-aterizatu' etc... Papa. :star: :-D
Care, repet, inca de-un an jumate isi anuntase cumva decizia de-acum, dupa celebrul scandal al acoperirii cazurilor de pedofilie (desi neoficiala, stirea aparuse din septembrie 2011).

Altfel, totu-i can-can.
Parerea mea.

P.S. - ca sa fiu si ontopic: "Money Scandal Behind Papal Coup d'Etat"

Ca intotdeauna, maxima "Follow the money" pare sa se aplice si aici.
Asa ca-l rog pe Doamne-doamne sa-mi azvirle din Cer o lamaie. :lol: Mi-e tare scirba, parol. :|
http://www.henrymakow.com/
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

padme

#2815
Citat din: acme din  11 Februarie 2013, 20:56:19
http://cnn.com/video/?/video/world/2013/02/11/wr-pope-resigns-presser.cnn
a "ajuns la certitudinea că forţele (sale), din cauza vârstei ("ingravescentem aetatem" în latină), nu mai sunt apte pentru a exercita adecvat ministerul" de Papă şi Episcop al Romei.

Asta e noua si cusuta cu ata rosie sa nu se deoache din moment ce o conditie sa fii ales Papa este varsta de 70 anishori! Papa Ioan Paul (exceptia) a ramas in scaun pana la moartea sa, desi de mult nu mai era saracu' apt sa exercite nimic!

Citat din: kefren din  12 Februarie 2013, 19:06:43
      Fulgerul acela a fost cat se poate de real,eu ma intreb ..........CINE l-a trimis?
Ilie! Cel putin bunica mea asa mi-a zis, ca el ii fulgera cu biciul pe pacatosi. Era si timpul! :)))))))

Citat din: Xanadron din  11 Februarie 2013, 15:06:51
Cele mai abracadabrante ipoteze se vehiculeaza la ora asta (legate de diverse "profetii" care mai de care mai bengoase :-D), dar eu cel putin cred ca motivele-s unele banale, legate de boli, virsta etc.

Poate sa fie legat si de recentul scandal/arest etc. al asistentului-spion care a vandut/transmis informatii confidentiale chiar din corespondenta sa (a papei) din cate am inteles.

horia2008

Citat din: Xanadron din  12 Februarie 2013, 20:33:39
P.S. - ca sa fiu si ontopic: "Money Scandal Behind Papal Coup d'Etat"

Ca intotdeauna, maxima "Follow the money" pare sa se aplice si aici.
Asa ca-l rog pe Doamne-doamne sa-mi azvirle din Cer o lamaie. :lol: Mi-e tare scirba, parol. :|
http://www.henrymakow.com/
Din articolul de la link-ul colegului Xanadron am ajuns la Joseph Farrell on Ratzinger Resignation, un alt articol interesant in care se vorbeste despre Conciliul Vatican II si implicatiile / urmarile lui (de ex interesant si  despre sede vacante subiect atins in topicul sedevacantism pe forum-catolic.), despre Cardinalul Ratzinger / Papa Benedict XVI si profetia St. Malachy, citez din finalul articolului (in engleza)

CitatBenedict's resignation, I strongly suspect, did not come about on its own, so to speak. In the Byzantine backstabbing ways of ecclesiastical politics, I strongly suspect, though I have no evidence, that Benedict was pressured – blackmailed – into resignation for his part in the "affair of the affairs" so to speak.  That's one possibility...

The other possibility, lurking in the background, is it's easy to "fulfill" prophecy when (1) you create the prophecy and (2) control the interpretation of it, and (3) are on a timetable for the "clash of civilizations." If that's on the apocalypse menu, then having "Petrus Romanus" around might help set the stage a bit.

And that, really, is the final point: it's theater.... for the moment. But if the new pope chooses the name Peter, then it might be time to start worrying just a little...



andrei

  Poate s-a copt Planul ala Maret si trebuie pus in scena. :-D Dupa cate bag eu de seama in ultima vreme nu se intampla nimic fara o regie adecvata. Da' vorba lui Xanadron...parca dadea mai ,,the best" daca il miruia pe preasfintul direct in freza.
  In fine... poate se pastreaza asta pentru scena finala...si il pupazeaza pe urmatorul,care cica ar fi si ultimul. :-D
Dacă citești doar cărți pe care toată lumea le citește nu vei putea gândi decât cum toată lumea gândește.

Ganditorul

Ramanand in sfera stiintei ...traznetul inseamna o mare diferenta de potential intre ce e sus si ce e jos. Ar fi 2 variante - fie o mare cantitate de metal a ajuns in ultimul timp la sediul Papal, fie se evidentiaza existenta unei  scule electronice care functiona din plin la aceiasi adresa.
Ma gandesc la zvonurile despre masinarii si inventii rezultate din vechile scrieri aflate in arhiva Vaticanului : "masina care vede viitorul", vre-o scula electronica de influentare a gandirii in masa, poate vre-o masinarie care aduce ploaia sau sau seceta la comanda. etc etc Viitorul o sa ne arate daca a fost o intamplare sau rezultatul unei activitati stiintifice "intense" in sediul Vaticanului. Evident nu exclud ca traznetul sa fi fost atras de sulitele garzii elvetiene, echipate in frumoasele uniforme de parada - dar asta este ultima ipoteza pe lista.
Parerea mea.

Ganditorul

#2819
Mai exista o varianta de interpretare (asta ca sa am posibilitatea sa pun "maimutzoiul" pe care am uitat sa-l pun mai sus):
- I-a traznit Dumnezeu inainte de intalnirea cu Presedintele Romaniei de pe 15 februarie. O fi fost un avertisment sau o "trezire" la realitate ?  :rainbow:  :ufo: