Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Calendarul maiaº vine din Nord - 2012

Creat de Serban M, 26 Aprilie 2009, 21:34:50

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Serban M

Un potent raspuns la intrebarea ''Ce se va intampla in 2012?''

Va recomand cu multa caldura urmatorul documentar al lui Ian Xel Lunghold :

http://video.google.com/videoplay?docid=-5033841449574089854

CitatAceasta este o prezentare a lui Ian Xel Lunghold, în Whitehorse, Yukon, Canada, din 22 iunie 2004, bazata pe descoperirile revolutionare ale Dr. Calleman's asupra structurii Calendarului Maias si cum se relationeaza la Evolutia Constiintei.

"Ian preia un subiect complex cum este Calendarul Maias si il face foarte usor de inteles la un nivel personal".

Deasemeni puncteaza cum Orarul Creatiei poate fi depistat, cand privim la evenimente istorice trecute si facem legatura acelor informatii la ceea ce ne va astepta in viitor pana in 2012."

darieglobur

#1
Am vazut si eu documentarul lui Ian si pot spune ca mi-a placut. Cred ca mi-a placut pentru informatiile despre calendarul mayas si pentru modul in care Ian Xel Lunghold reuseste sa dea acestui documentar o tenta optimista si spirituala. Sincer, m-ar interesa si pe mine calendarul TZOLKIN, cel astrologic, dar nu l-am gasit disponibil. In orice caz nu am inteles din mesajul lui Ian ca in 2012 va fi sfarsitul lumii, ci doar ca va fi o schimbare de mentalitate si atitudine, chiar daca dublata de convulsii si schimbari in plan social.
Cu privire la exactitatea anumitor evenimentele petrecute pe Pamant si (pornind de aici) la modul in care el face anumite corelari, aici am unele rezerve. Unele lucruri sunt fortate pentru a putea  sa "incapa" in teoria lui personala, ca sa zic asa.
Si ma refer aici la o serie de lucruri pe care le voi puncta succint:
*Cu privire la vechimea universului si a Pamantului, nu cu multa vreme in urma se credea ca universul si Pamantul au in jur de 6-8 mii de ani insa, privind retrospectiv, fie si numai in ultima suta de ani, putem lesne constata ca estimarea varstei acestora a crescut dramatic. Ca o parere personala cred e putin probabil ca lucrurile sa se opreasca aici si, nu peste multa vreme, s-ar putea estima ca universul ( la fel si Pamantul) sa fie mult mai "batran" decat credem noi azi. Si in cazul asta se pune in discutie intreaga schema...
*Prima celula vie a aparut cu mult mai devreme decat afirma el, ma rog, cel putin asa zicem ca stim noi azi; cu doua miliarde de ani in urma se estimeaza ca existau deja eucariotele!
*Ce se intelege in schema prin "vietuitoare"? animale si plante? Pai primele forme de vertebrate sunt deja estimate ca avand o vechime de aproxim 500 mil de ani, in timp ce primul animal de tip "bilateria", adica unul diferentiat care sa fi avut cap si coada sau sus si jos, ni se spune ca are vreo 555 de milioane de ani.
*Exista multe dispute cu privire la aparitia scrisului, insa primele scrieri sunt impinse binisor dincolo de 3150 de ani i.e.n., si e posibil ca viitorul sa ne ofere si aici surprize si mai mari. Oricum, dupa ultimele estimari scrierea sumeriana e mai veche de 3150 de ani, ca sa nu mai vorbim de ceea ce numim protoscriere - vezi tablitele de la Tartaria sau ideogramele de la Jiahu-china care sunt datate din mileniul 5 si 6 i.e.n.



...und Sie fliegen doch!

Kymosabe

Citat din: darieglobur din  26 Aprilie 2009, 22:29:09
Cu privire la exactitatea anumitor evenimentele petrecute pe Pamant si (pornind de aici) la modul in care el face anumite corelari, aici am unele rezerve. Unele lucruri sunt fortate pentru a putea  sa "incapa" in teoria lui personala, ca sa zic asa.

Curios, la aceeaºi concluzie am ajuns ºi eu.  :lol:

Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition.
(Adam Smith)