Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Vasile Rudan si misterul din Carpati

Creat de memphis, 20 Martie 2010, 16:53:33

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Ganditorul

#870
OK. Sa separam subiectul "misterelor din Carpati" de subiectul Rudan si sa analizam cunostintele pe care aceste vestigii vechi, aceste civilizatii foarte vechi le aduc educatiei noastre.
Dar sa nu uitam ca, daca vb de urme ale unor civilizatii vechi de sute de ani vom observa ziduri cu creneluri, fundatii, amenajari si santuri de aprare.
Ce se intampla insa daca vrem sa cunoastem dinamica unei civilizatii disparute de mai multe mii de ani ? Stim sa recunoastem reperele din teren ale acelei civilizatii ? Putem descifra gradul tehnologic de dezvoltare a acelei civilizatii - care dupa parerea mea nu a fost deloc un nivel "barbar" de dezvoltare. Ne asteptam ca pe teren sa gasim ... ziduri, resturi de vase de lut, morminte, bijuterii sau altul este algoritmul de "citire" a existentei acelei civilizatii stravechi ( sa nu uitam ca la banalele si "barbarele" piramide s-au descoperit semne si bazoreliefuri facute cu ...raza laser) ?
Si aici ne legam indisolubil de dl Rudan - care este unul din putinii oameni care ne da repere, metode de detectare si analiza ale acestei cunoasteri.
E simplu sa spunem ca strabunii de acum 5000 d ani au fost salbatici care "taiau capete". Dar oare asa a fost sau doar e mai comod pentru noi sa ne multumim cu acest raspuns ?
Fie ca e vb d zvonul privind disparitia teleportata a brailenilor ( si toate cercetarile ce au urmat dupa - pe principiul "nu iese fum fara foc" ... si in nici un caz nu iese fum intr-o epoca socialist-materialista unde se combatea public nu numai zvonul existentei unor astfel de manifestari dar si filozofia sau psihologia aplicata ca stiinta fiind socotite... manifestari antimarxiste ) fie ca e vb de schelete de uriasi ( despre care memoria populara si memoria izvoarelor istorice cunoscute nu spune nimic - deci sunt mai vechi, ca civilizatie, decat tot ce avem consemnat in mod ordonat, stiintific, si ca atare nu avem pe subiect altceva decat speculatii ) fie ca e vorba de manifestari energetice de tipul celor din "Padurea Horia_Baciu" - in oricare aceste cazuri suntem la limita stiintei, suntem la limita de aplicare a cunostintelor noastre si trebuie sa respectam oameni ca dl Rudan fie si numai pentru faptul ca ne ofera singurele repere de cercetare pe care le avem pentru a descifra un trecut deloc simplist si clar - cum se afirma de multe ori.

Lovind in astfel de repere umane care s-au implicat in descifrarea unor civilizatii de mult uitate lovim de fapt in dorinta noastra de cunoastere si ne aliniem - ca niste mielusei ascultatori - amprentei generale care ascunde aceste dovezi oriunde se afla ele pe Pamant.
- Cui foloseste asta si de fapt ce se doreste sa se ascunda  sub varianta "barbara" de interpretare a trecutului foarte, foarte indepartat al omenirii ?
- CINE si DE CE se sperie de descifrarea clara a acestui trecut ?
Iata cel putin 2 intrebari care razbat din spatel cortinei de fum care tine "capul de afis" al acestei dezbateri contradictorii la acest subiect.

Xanadron

Personal, nu cred ca s-ar bate deloc apa-n piua (nici chiar ex-denigratorul-sef licuriciu n-a scris doar balarii), iar atacurile la persoana flagrante au fost oricum "periate" si excluse de stimabilii moderatori. Si-n definitiv firul absolut normal al controverselor a fost declansat chiar de postarea initiala despre cursul RV Nexus (clar PR-advertising) de-acum peste doi ani.
Asa ca NU consider deloc "mascarada" topicul asta, colega flight33. Si chiar daca, la modul general-uman, "dalmatieni" om fi cu totii cumva, exprimarea libera a opiniilor cred ca nu trebuie blocata de precepte biblicofile.

Cui ii place deci, bine - cui nu, la fel de OK (oricum si pe RUFOn oricine poate "schimba canalul" = sectiunea). Ce ma distreaza e oricum faptul ca taman cei de posteaza exclusiv aici sint suspiciosi pina si apropo de unul ca JE = postacus universalis. :lol:
Mai draga pionierii mosului, cred c-ar fi trebuit sa deduceti macar ca noi RUFOnistii astia mai vechi ne cunoastem de ani buni (inclusiv ne stim profesiile majoritatea), asa ca remarcile "subtile" apropo de irisii nosti presupus albastri-s total deplasate. Ca sa nu mai vb. de impactul absolut insignifiant al RUFOn - un forum vioi, dar cam mic - :-D asupra opiniei publice mioritice mult mai interesate de Dansez pentru mama.

Mai clar: am incredere (si) in veridicitatea faptului relatat de tine, colega spanda (ca >90% din cursanti s-au inscris in 2010 si la modulul-II), dar nu cred ca, daca am criticat - repet, justificat - continutul scris al cursului (forma/fond), devin automat vreun pion al Serviciilor calarind proxxy-uri mobile. :lol: (n.b. Sint convins c-ai auzit de analiza semantica - eu avind de ex. ca meserie lucrul cu cuvintele publicabile, te asigur ca "miros" imediat clonele dupa stilul-structura scriiturii; sint deci vreo doua si p-aici, dar - culmea! - nu din tagma denigratorilor). 8-) Una-i chiar "importanta", dar ma abtin de la alte comentarii, fiind vorba-n definitiv doar de presupuneri logice si nu de probe concrete. Nu esti tu in orice caz - repet, un tip simpatic si onest inclin sa cred, la prima si chiar a doua impresie.

In plus, dac-ai citi mai atent ce-am scris de la-nceput pe topicul asta mamut (nu doar tentativa recenta de aducere cu picioarele pe pamint a inversunatului amic anti-VR AdarM - care, btw, nu-i deloc vreo "batraioara" :wink:), ai intelege ca-i iau de fapt apararea dlui prof. VR, dupa o faza initiala de scepticism moderat. Mi-s deci chiar convins acum ca, la noi cel putin, VR e un remote-viewer de top - poate chiar "D-zeul biodetectiei", de ce nu?!

Strict ontopic: postarea colegului kandaon - later edit: si a colegului Ganditorul - atinge aspecte sensibile conectate (desi nu chiar evident) de Misterele Carpatilor, ba chiar de VR si controversatele-i cursuri. Adica legate de ceea ce-i f. probabil ascuns subteranele carpatice (si f. cautat ante-'89 de "organili" ajutate inclusiv de dl profesor VR, iar mai nou si de israelieni etc), dar si de... cam cripticul enuntz inclus inca din titlul cursului rudanian ("protectie/aparare extrasenzoriala in perspectiva apropiatelor evenimente geofizice etc" - citat din memorie).

Enuntz care pe oricine are mintea la purtator il duce cu gindul la o relativ stringenta necesitate a pregatirii (unora macar) pe felia asta a pregatiiri luptei (?!) cu oarescari "nevazute" aflate la orizontul apropiat de asteptare.

...Pericole iminente adica? :roll: Care anume, cind, unde si cum? - sint doar citeva intrebari consecutive firesti. Care-n definitiv au reprezentat, zic eu, "motorul" continuarii controverselor absolut justificate de-aici. La fel cum aflarea unor raspunsuri multumitoare a fost si principala motivatie a celor inscrisi la celebrul Curs RV.

OK, din unica postare a dlui prof VR (dupa care prezentul topic s-ar fi putut f. bine si inchide) am inteles ca nici fostele, nici prezentele date obtinute inclusiv de domnia sa pe cai deloc "normale" nu-s pentru everybadea - poate doar viitoarele, dar si alea rezervate cumva unui cerc restrins. De inteles si asta - mai stii ca pe noi astia "normalos" nu ne-ar apuca un tremurici ireversibil aflind Adevarul ala cu A mare? :roll:
Adevar ce-mi pare pe de alta parte inaccesibil nu doar noua, ci si unor anume structuri oculte active-n denigrarea dl prof. VR cu unic scop al aflarii "prin ricoseu" a unor informatii concrete "scapate" printre eventuale declaratii mai generale facute-n sprijinul domniei sale.

Ca sa n-o mai lungesc: se zice ca adevarul umbla prin lume cu capu' spart, :-D dar inca mai sper ca "subiectul principal" al topicului asta va avea bunavointza sa revina si sa ne mai lumineze macar in limite considerate... rezonabile, pansind un pic tartacutza atit de lovitului Adevar.
Fie si daca tacerea dl prof. VR va continua insa-n zona RUFOn-istica si noi doar vom continua sa chibitzam p-aici "amatoristic", actiunile domniei sale macar vreau sa cred ca-s unele pozitivist-patriotic motivate. :rainbow:


Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Flight33

Imi place ca de fiecare data cand citesc ce postezi Xanadron, jos sub postare scrie ceva interesant ..."Cum recunoastem pe cineva inteligent? Simplu: toti prostii se coalizeaza subit impotriva lui.".....asa ca nu va pot ura decat bafta in, citez "exprimarea libera a opiniilor".....

alx

topicul asta a cam luat-o razna...spiritele s-au incins...din aceasta cauza,48 de ore pauza.
   TOPIC BLOCAT 48h
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

alx

Topic deblocat...pana data viitoare!
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

fiulploii

#875
Citat
dl. Vasile Rudan, a reusit, prin experimente de teledetectie
extrasenzoriala, sa lungeasca ziua enorm de mult, timp in care a facut foarte multe lucruri,
traind un sentiment de fericire, iar dupa cele 24 de ore, s-a reintors brusc si s-a reglat iar la
ziua de 16 ore.

Am lucrat vreo 4 ani la o firma unde eram obligat prin natura serviciului sa fac des drumul Cluj-Napoca -- Alba-Iulia , in ultimul an de activitate acolo facand acest drum cel putin o data pe saptamana si cel mult de trei ori . La un moment dat , de plictiseala m-am apucat sa fac experiente de genul '' cat dureaza drumul daca respect viteza maxima legala '' . Era pe vremea cand functionau radarele fixe puse pe stalpi prin localitati pe acest traseu si mai era si politia la datorie. Intre localitati mergeam cu maxim 100 la ora acolo unde era posibil . Bineinteles, am prins si trafic aglomerat dar si drum liber , functie de orele si zilele cand circulam. Ca sa nu fie discutii , drumul era masurat ca timp de la indicatoarele de iesire/intrare ale celor doua orase. Cel mai scurt timp scos de mine in decursul anilor a fost de o ora si 30 de minute. Cu o exceptie  :-D
  Odata, terminand treaba in Alba , am plecat spre Cluj as putea zice in mod mecanic , gandindu-ma la altceva . La iesire din Alba am pornit cronometrul si mi-am vazut de treaba , oarecum relaxat fiindca nu mai ajungeam la timp la o institutie bancara din Cluj , din Grigorescu . Practic, nu am retinut nimic din drumul parcurs , m-am trezit   ca sa zic asa  :-D cand ma dadeam jos din masina in fata bancii respective si am realizat ca mai erau 10 minute pana la inchidere. M-am uitat mirat la cronometru si trecusera o ora si treizeci si cinci de minute . Pentru cine e din zona , drumul de la intrarea in Cluj si pana in Grigorescu dureaza ceva , mai ales daca e ora de varf , orele 16-17.
Am incercat sa repet performanta insa de ce trageam mai tare , ajungeam mai tarziu . A fost o data insa pentru mine a fost o demonstratie ca se poate .

Nu zic ca am lungit ziua pe perioada drumului , nu am trait o stare de fericire din cauza asta , nu am reglat inapoi ziua si nu am luat nici amenda ...atunci  8-)  Ceva insa s-a intamplat , irepetabil . Poate se incadreaza aceasta intamplare in cele zise in citat , poate ca nu.
Ca sa imi dau cu parerea, despre performanta d-lui VR: probabil a fost ceva irepetabil iar in cazul lui cred ca a fost vorba de multiplicare  sau multi-locatie   - deci ceva mai mult decat bi-locatia . A existat un asemenea caz consemnat , pacat ca nu mai stiu cartea unde am citit asta( si sigur nu era cinamareza, colega @Xanadron  :lol: ) , despre un tip student care a fost surprins de mama lui prin deschiderea brusca a usii de la camera . femeia a relatat ca si-a vazut fiul in vreo 4 exemplare , fiecare facand altceva , unul stand pe scaun la masa, altul in pat cu picioarele pe perete , altul pe jos pe covor , unul ascultand muzica la casti apoi femeia a lesinat . Cand si-a revenit , fiul ei statea aplecat deasupra ei . La intrebarea ei despre ce facea cand a intrat in camera raspunsul a fost ca invata.
  Probabil asta a patitu si mister Vasile si nu a avut la indemana alta explicatie decat cea din citat. Care cred ca a fost cosmetizat oricum .
  Parerea mea..

memphis

Citat
Destine
cipi - Wed, 06/20/2012 - 20:32
Ma bucur sa vad ca sunteti bine domnule Rudan,datorita dumneavoastra am descoperit adevaruri de neinteles, dar oricat as vrea sa invat mai departe imi lipseste un indemn sau o dojana, cu nerabdare si deosebit respect astept sa ne impartasiti din experienta dumneavoastra si calea de urmat.
P.S.Inca caut ,,piatra filozofala" a extrasenzorialului, o simt dar nu o vad.
incognito

Acesta este un mesaj postat de unul dintre cursantii din 2010, pe site-ul lui Rudan, la un articol legat de un nou curs. Nimic de comentat. Puteti trage concluziile singuri.

incognito

...am sa fac o chestie cu care nu ma mandresc deloc...doar din respect si loialitate un cuvant care face diferenta dintre animal si homo sapiens

ok.
Am inteles. Pai atunci ne vedem la curs, tot incognito :)

Cristian

On 11/8/12, Alexandru Catalin <c_alexandru@yahoo.com> wrote:
> Buna,
> Nu doresc nici o reducere, doar placerea de a fi acolo face toti banii.Am sa
> ma conformez.Asa ca trebuie sa-mi pregatesc cu grija si de pe acum
> intrebarile:)).
> Cu deosebit respect,
>                                      Alexandru Ciprian
>
>
> ________________________________
>  From: Cristian Patrut <cpatrut@gmail.com>
> To: Alexandru Catalin <c_alexandru@yahoo.com>
> Sent: Wednesday, November 7, 2012 10:50 PM
> Subject: Re: curs
>
>
> Salut
>
>
> :)
>
> Iti trimit mai jos email-ul clasic de inscriere. Am sa vorbesc cu domnul
> Rudan sa vedem daca ofera o reducere pentru cei care repeta cursul. Probabil
> ca da.

Nox

Citat din: incognito din  13 Noiembrie 2012, 00:22:59
...am sa fac o chestie cu care nu ma mandresc deloc...doar din respect si loialitate un cuvant care face diferenta dintre animal si homo sapiens

Irelevant! Asta nu ţine loc de răspunsuri la întrebări. Există o linie fină între loialitate şi fanatism, iar cu fanaticii nu poţi discuta raţional.

Semnat homo sapiens sapiens.
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

roxolan

       apare pe jurnalparanormal.ro  :

       Cititorii se interesează, prin publicaţia NEXUS new times magazine, asupra detaliilor metodei de activare a supersimţului detecţiei extrasenzoriale, pe care o folosesc eu. Regret că nu pot furniza detalii asupra metodei folosite de mine. Este vorba de peste 30 de ani de cercetare şi experienţă în domeniu, de investiţii materiale şi strădanii fizice şi psihice pe care le-am făcut pe parcursul anilor. Numai cursanţii vor beneficia de explicaţii în acest sens. Cititorilor pot să le ofer date generale asupra subiectului.           

        Supersimţul detecţiei extrasenzoriale este un atribut latent natural al omului. Pentru activarea supersimţului biodetecţiei, există două căi viabile de urmat: prin impuls telepatic emis de un instructor autorizat, sau prin informaţie persuasivă. La unele persoane supersimţul detecţiei extrasenzoriale se poate activa în mod spontan, dar este necesar să beneficieze de aportul unui instructor calificat.     

        Pentru evitarea unor situaţii nedorite, în care un cursant să piardă controlul asupra realităţii în urma dobândirii abilităţii detecţiei extrasenzoriale, autorul recurge la activarea supersimţului biodetecţiei prin informaţie persuasivă. După caz, foloseşte şi metoda activării supersimţului biodeteţiei prin impuls telepatic.       

        Detecţia extrasenzorială nu este o abilitate supranaturală a omului. Este un atribut natural al speciilor vii evoluate. Datorită unui trai mai comod, pe parcursul timpului omul şi-a pierdut abilităţile extrasenzoriale conştiente. Ele mai există în stare latentă, în subconştientul său. Rolul cursului nostru constă în activarea abilităţilor extrasenzoriale latente ce se află în ,,adormire" în subconştientul uman, informarea corespunzătoare a cursanţilor asupra metodologiei detecţiei şi teledetecţiei extrasenzoriale şi exersarea biodecteţiei în teren.

        Ca metodă de investigare, detecţia extrasenzorială – după alţi autori, biodetecţia – este definită drept ansamblul operaţiilor efectuate cu mijloace şi procedee specifice biosinergeticii, cu implicarea directă a biocâmpurilor vieţuitoarelor (vegetale, animale, umane) în scopul obţinerii de informaţii funcţionale, spaţiale şi/sau temporale asupra unui fenomen fizic, chimic, biologic, social. Enunţul, elaborat de omul de ştiinţă român profesor univ. dr. Alexandru Măruţă, acoperă în mod satisfăcător plajele teoretică şi aplicativă ale detecţiei extrasenzoriale.         

          Abilitatea detecţiei extrasenzoriale poate fi folosită, cu succes,  pentru localizarea ţintelor subterane de interes civil. De exemplu, detecţia şi localizarea precisă a vestigiilor aheologice din subsol, a resurselor de apă din pământ, a zăcămintelor petrolifere, a cavităţilor şi faliilor subterane, a focarelor geopatogene, a fenomenelor geofizice precursoare seismelor, precum şi ca metodă folosită pentru a releva operativ disfuncţii cardiace, chiar şi în fază incipientă sau latentă, dificil de pus în evidenţă prin mijloace clinice actuale. Ceea ce afirm, poate fi verificat de oricare absolvent  al cursului nostru.

sursa:  http://jurnalparanormal.ro/content/precizări-asupra-cursului-de-protecţie-şi-autoapărare-extrasenzorială-modulul-1

roxolan

Undeva pe platoul Bucegilor intre Cabana Babele si Piatra Arsa

calator astral

Citat din: roxolan din  30 Noiembrie 2012, 15:49:57
Undeva pe platoul Bucegilor intre Cabana Babele si Piatra Arsa

foarte frumos!
haideti sa nu mai ne prefacem ca nu stim locatia intrarii spre Baza subterana pomenita de Cinamar...eu sint primul care destainuie pe sleau unde e:
   Sub Complexul National Sportiv Piatra Arsa.

Acolo e tot bilciul, acolo e Misterul Carpatilor. Muntele Cocora


E o intrare directa exact sub Complex.
A doua intrare e disimulata sub stina de oi din apropiere.
Trei zile la rind am urmarit ciobanii si comunicatiile lor prin talkie-walkie.
Mai e o a treia intrare care duce sub Sfinx, la jumatatea traseului dintre Pestera si Cabana Babele la o treime din lungimea totala, aia e intrarea cu cintec, parasesti traseul un kilometru in stinga, mergi o suta de metri pe Valea Obarsiei, e o stinca amovibila, perfect descrisa de Corut.

Deci stati linistiti ca nu si-au rupt circa sau gleznele prin munti, pseudo-sportivii cu ochi bleumarin si partenerii lor americani au stat confortabil la Cabana Complexului Sportiv pe toata durata explorarii
subteranelor.

Xanadron

#882
Interesanta afirmatie, calator astral - bravo tie pentru franchetze si chiar curaj, daca esti sigur de ea!

Eu o iau insa deocamdata doar ca pe-o ipoteza - plauzibila totusi, subliniez asta -, oricit de atragatoare-s dovezile circumstantiale aduse de tine.
Poate ca si tu trebuia s-o prezinti sub forma asta - nu stiu, probabil ca esti prea convins de adevarul deductiilor tale, consecutive unor observatii personale pe care le crezi relevante. :roll:

P.S. Cred ca merita oricum postata si-o harta "in relief" a zonei cu cabanele aferente (atasata mai jos), pentru cei mai putin montagnards. 8-)
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

mr

#883
Poate fi o acoperire logica ipoteza ta, calator astral. Ar fi bune in sprijinul ei cateva argumente palpabile. Dar este timp...
De multe ori m-am intrebat de ce au construit ditamai baza la Piatra Arsa. Turism, fie el si sportiv, se putea face in multe alte locuri, mult mai accesibile.
In aceeasi cheie, locatia cinamareza din muntii Retezat ar putea fi taman Rezervatia Stiintifica Gemenele. Un perimetru natural protejat excesiv, chiar armat...din auzite. Flora si fauna din valea pe care se afla Casa Stiintifica Gemenele nu cred ca difera de celelalte vai din vecinatate. Reglementarile legale foarte restrictive par/pot a acoperi altceva:
Art.26. (1) Accesul în Rezervaţia Ştiinţifică Gemenele este permis doar în baza autorizaţiei eliberate de Academia Română - Comisia Monumentelor Naturii, cu avizul APNR. Accesul va fi aprobat numai pentru cercetători, biologi sau specialişti în domenii legate de conservare/mediu, studenţi de la secţii cu specializări în domeniile respective, grupuri care desfăşoară excursii de studii/practică în aceste domenii.
(2) Mărimea grupului care intră în Rezervaţia Ştiinţifică nu poate fi mai mare de 9, decât în cazuri excepţionale aprobate de CMN.
(3) Cei care vizitează Rezervaţia Ştiinţifică vor depune la CMN şi la APNR un raport cu observaţiile realizate pe perioada deplasării, având ca anexă fişa completată cu observaţiile accidentale, conform modelului primit cu ocazia aprobării.

http://retezat.ro/index.php/romana/legislatie-arii-protejate/54-regulament-pnr/93-regulament-pnr.html

O parere...
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

roxaline

Citat din: fiulploii din  12 Noiembrie 2012, 05:28:53
Ceva insa s-a intamplat , irepetabil .

De ce irepetabil ? poti sa faci asta in fiecare zi.

Parerea mea ...  :star:
"Disbelief in magic can force a poor soul into believing in government and business." ― Tom Robbins