Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Marte

Creat de StarDust, 22 Noiembrie 2008, 20:32:25

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Cautatorul

#165
Daca-s pixeli energizati (pixelul albastru... :-D) atunci inseamna ca acea camera era in miscare. Iar pixelul trebuia sa ramana pe aceeasi pozitie pe imagini (raportat la coordonatele sale pe poza)...


Si cum rusii sunt cei mai mari carcotasi ale performantelor americane iata o stire:


"Curiosity se confruntă cu probleme

Pentru prima oară NASA a făcut un raport în legătură cu problemele cu care se confruntă roverul marţian Curiosity după aterizarea pe Marte. BBC relatează că s-a stricat unul din senzorii de vânt cu ajutorul cărora aparatul primeşte informaţii legate de condiţiile climatice de pe planetă.

NASA a subliniat că defecţiunea este neînsemnată. Chiar cu un senzor defect Curiosity poate efectua măsurători, însă ele pot fi de calitate mai scăzută."

http://romanian.ruvr.ru/2012_08_22/85805189/



"Locul de aterizare al Curiosity a fost numit în cinstea lui Ray Bradbury"
http://romanian.ruvr.ru/2012_08_23/85921891/


Primele aşezări omeneşti pe Marte vor apărea în aprilie 2023
http://romanian.ruvr.ru/2012_08_20/85644478/

StarDust

Opportunity a trimis o poza detaliata a unor sfere minuscule (3mm) aflate in solul martian. Unele sunt partial erodate si compozitia lor interna (mai putin densa ca exteriorul) difera intre ele, deci nu sunt toate identice ca si compozitie:
Pana in prezent nu exista o ipoteza referitor la ceea ce ar putea fi acestea.

http://science.nasa.gov/science-news/science-at-nasa/2012/14sep_mysteryspheres/
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

jean

#167
Eu, prin septembrie 2007, dupa ce am studiat pozele trimise de pe Marte de Robotii Spirit si Opportunity, am semnalat prezenta pe Marte a acestor sfere de mici dimensiuni. Vezi la adresa urmatoare:
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,546.msg24371.html#msg24371
Si pentru ca alx a spus atunci:
Citatsursa jean,sursa!
de unde le ai?   ca ar putea fi orice fotografii facute pe terra...atata timp cat tu nu precizezi de unde le-ai luat...
Am sa precizez ca sunt luate de pe:
http://marsrovers.jpl.nasa.gov/gallery/press/opportunity/20040803a.html
Nu am gasit exact locul acelor poze, dar daca vreti cautati si voi prin arhiva si poate le veti gasi. Eu am incercat pe sarite ca sunt multe, dar nu le-am nimerit.
Ce este interesant? Interesant este cum acele sfere par sa stea agatate de pietre printr-un anumit tegument. Ca si cum ar fi crescut acolo. Pot fi vazute aici:
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,546.msg36873.html#msg36873

O zi buna va doresc.
Adevarul este dincolo de noi

sunnyboy

Nu e nimic nou daca spun ca de pe Luna si Marte ne sunt prezentate imagini putine, disparate, ale unor portiuni mici, avand calitate proasta si fiind de multe ori lipsite de sens si informatie reala. Inteleg eu ca e greu sa transmiti de pe Marte fluxuri mari de date (datorita ferestrei de vizibilitate, distantei etc.) dar parca e prea de tot! Potrivit articolului citat de Stardust, imaginile sunt luate in 2012, dupa ce acele sferule au fost observate in zona de aterizare a roverului inca din 2004. Din moment ce Jean le-a vazut prin 2007, cum dreaq nu le-au studiat si specialistii lor mai repede? Mi se pare putin absurd; am inceput de ceva timp sa consider comunicatele NASA pe aceasta tema doar o justificare catre publicul "bizonic" pentru cheltuirea unor imense sume de bani. Mai pe romaneste, tre' sa dea si ei cate un comunicat din cand in cand, sa mai auda lumea de ei!

jean

  Desi nu sunt adeptul celor spuse si scrise de Melfior Ra despere care cineva spune ca:
CitatMelfior Ra, cu ocupatia terestra de femeie de 50 de ani ticnita si cu grave probleme care tin de o menopauza milenara
Citatul este luat de aici: http://www.krossfire.ro/tag/melfior-ra/

Am citit totusi cartea ,,Calatorii pe Vamfim" doar ca, am inteles ca, se refera la planeta Marte.
Citind pe acolo, la un moment dat, a inceput sa-mi clipeasca LED-ul (becul nu mai este de actualitate) rosu de atentionare cand am citit urmatorul text, avand cunostiinta de fotografiile cu micile sfere. Citat din cartea Calatorii pe Vamfim (Marte):
CitatCeea ce adunau semăna mult cu boabele de afin (granule), cu afinele, numai că erau ceva parcă mai mici, şi culoareaera mai închisă.
Deci am văzut acele entitaţi, unele stând pe orizontala, altele pe verticala, dar toate indeletnicindu-se cu adunatul acelor  boabe.
............................................................................................................
Eu credeam că voi vedea nişte lacuri de apă, dar ele doar păreau pline cu apă, fiindcă ceea ce era în ele nu era apă. Ceea ce umplea acele lacuri era  o materie solidă, nu lichidă, erau un fel de granule foarte, foarte fine. Locul de unde era luată cantitatea de granule se nivela imediat, se umplea la loc, exact aşa cum se întâmplă la noi când scoaţi apă din fântână sau când iei un pumn de nisip dintr-o movilă de nisip, şi te trezeşti că imediat alunecă altul care acoperă locul rămas vacant. Învăţătorul mi-a spus că acele granule se numesc VARIUMF şi că elefolosesc la îngrăşarea solului vamfian. Granulele, când atingeau solul se dizolvau imediat, fiind asimilate de sol.
Sublinierea din text imi apartine.
Citatul de mai sus m-a pus pe ganduri......Oare vazuse si ea pozele trimise de rovere?.....Sau doar este o simpla portivire? Daca chiar ar fi calatorit acolo in planul astral este posibil ca granulele fotografiate de rovere in planul fizic sa aiba corespondent si in astral? Adica o granula spre exemplu sa se manifeste in cele doua planuri, astral si fzic. Pote femeia are dreptate dar nu pote demonstra? Poate nu..... Mare dilema s-a creat in capul meu. Tare asi dori sa stiu care este adevarul adevarat....
Cred ca materia fizica are si corespondent in astral, de acea nu pot exclude aceasta potrivire total din schema. De acea sunt interesat de aceste sfere. Pt. mine dosarul ramane dechis.
O zi buna sa aveti.
Adevarul este dincolo de noi

sunnyboy

Fara suparare, jean, in legatura cu aceste granule si "romanul" melfioarei, parerea mea este ca faci un scurtcircuit logic similar celor din cartile lui David Icke (care, de exemplu, gaseste asemanari intre forma unor cuvinte din engleza actuala si forma  posibila a unor cuvinte din sanscrita).
In alta ordine de idei, eu nu reusesc sa accesez link-urile acelui blog. 
Personajul amintit, cu nume pseudo-egiptean, pare sa apartina regnului cinamaresc facand tot felul de dezvaluiri incredibile pe la emisiuni teve (gen Emil Streinu - apropo - se uita cineva la emisiunile lui sau isi plateste singur timpul de emisie la producatorii de suc?).
Consider problema acelor granule/sferule interesanta, te creditez ca fiind un observator atent, inteligent si primul pe piata! Sper totusi ca tu sau altcineva sa gaseasca o explicatie mai rationala pentru prezenta lor in/pe solul martian (chiar daca reprezinta bomboane agricole ale oilor martiene)!

Cautatorul

#171
Am si eu o nelamurire: Daca au gasit albia secata a unui parau sau rau de ce nu se duc pe firul apei? Poate dau de un fost fluviu mare sau  oase de pesti scoici; un carlig de pescar o undita nave scufundate etc   8-)

Si daca au existat mari si oceane pe Marte unde e sarea?
Interesant ar fi sa se gaseasca in viitor petrol pe Marte...

Si atasez o poza cu Marea Aral secata de pe Pamant.

acme

Resturi din Curiosity sau resturi dintr-un picnic la marginea drumului?

http://mars.jpl.nasa.gov/msl-raw-images/msss/00065/mhli/0065MH0055000002R0_DXXX.jpg
We're born alone, we live alone, we die alone.

SLEAH19

 Am privit filmuletul si am incercat o explicatie : o fi pasare , o fi un fulg de nea, o fi o insecta  ? Hoax sau....
Real UFO on Mars captured by NASA rover from surface
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

jean

Tinand cont de unghiul de cadere a luminii pe imaginile din filmul de mai sus, cred ca este vorba de unul din satelitii planetei Marte. Nu are o traectorie rectilinie?....pai si pe Pamant, iarna (Decembrie), Soarele se misca pe o traiectorie destul de parabolica, cel putin asa am vazut eu de la latitudinea tari noastre. Este posibil sa fie vorba de un fenomen asemanator.
Zic si eu....
O zi buna va doresc.
Adevarul este dincolo de noi

StarDust

#175
Eu cred ca peste imaginea statica trimisa de Curiosity, s-a suprapus animatia cu acel punct luminos. Din ceea ce stiu eu, Curiosity a trimis doar imagini statice de pe Marte si nu filmari. Urmaresc zilnic progresele misiunii si nu am vazut nici o filmare pe site-ul NASA. Din punctul meu de vedere filmul prezentat pe youtube e facatura.

L.E.

Eu astept cu interes niste analize detaliate ale obiecte deschise la culoare fotografiate pe solul martian, ca doar pt. asa ceva a fost trimis roverul acolo, obiecte care cu siguranta nu sunt componente cazute de pe rover  :roll: :

http://www.nasa.gov/mission_pages/msl/multimedia/pia16233.html
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

Xanadron

#176
@ jean & StarDust: Meritati cite-un Like fiindca fara voi doi nu prea as mai avea cu cine sa ma incontrez p-aici. :lol:

Serios acum: v-am respect parerile intotdeauna, chiar cind n-am fost de acord cu ele (btw, la astea de-acum subscriu si eu).
Ramin totusi la concluzia proprie ca zona amartizarii Curiosului a fost special aleasa de NAZA - nu cred c-ar fi deci vreun hoax regizat misiunea asta, "de acoperire" totusi - ca sa nu contina prea multe chestii deranjante 8-) ce-ar putea "scapa" in ciuda cenzurii permanente a datelor primite d-acolo.

P.S. (ca tot veni vorba tangential de chestia asta p-un alt topic): Un fost admin al recent partial-resuscitatului OMF (Open Minds Forum) imi spunea intr-un mail de prin decembrie 2011 ca primise semnale asupra a... exact 7 motive "punctuale" pentru care respectivul forum (similar RUFOn) tocmai fusese suspendat.
Unul era o "nevinovata" analiza a unei imagini NASA de pe Marte postata initial de Ed Fouche zis si "TR-3B-man" (disponibila din pacate doar la rezolutie modesta), in care - presupuneam eu p-acolo, dar si p-aici cindva - apare un gen de antena parabolica de radiotelescop - "anomalie" neobservata de altcineva.
Punct. 8-)

Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

StarDust

#177
Citat din: Xanadron din  19 Octombrie 2012, 13:35:27
@ jean & StarDust: Meritati cite-un Like fiindca fara voi doi nu prea as mai avea cu cine sa ma incontrez p-aici. :lol:
...

Ar fi cam nasol daca am "juca" toti pe aceeasi melodie. Deci, "like" si de la mine. Iar in ceea ce priveste posibilele "parabolice" de pe Marte, eu sunt tare rezervat. asa cum am mai scris pe aici, eu dupa poze de joasa rezolutie care se pot interpreta in functie de imaginatia fiecaruia nu ma mai iau. Deci, nu le iau in considerare.
Pana una alta ma uit la pozele HD trimise de Curiosity si expuse publicului, ca nah, am de ales? Eu ma astept la oarecare descoperiri importante facute de acest rover avand in vedere dotarea tehnica in dotare, si presupunand ca daca se descopera ceva important nu va fi ascuns publicului larg.
Personal, mi-e cam greu sa cred ca pe Marte nu se vor gasi urme de viata chiar si celulara, sau mici vietuitoare care nu cred ca nu ar fi aparut daca pe aceasta planeta a curs abundent apa candva. Eu cred ca acolo unde e apa lichida, viata isi face loc, indiferent de cat de vitrege ar fi conditiile atmosferice.

Da' ramane de vazut...
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

jean

#178
Citat din: StarDust din  19 Octombrie 2012, 10:32:13
Din ceea ce stiu eu, Curiosity a trimis doar imagini statice de pe Marte si nu filmari.
Pacat...Eu asi fi pus si o camera de filmat pe el, nu neaaparat HD (memorie limitata). Care sa porneasca in momentul cand ceva se misca in zona roverului. Sau la comanda.
CitatEu astept cu interes niste analize detaliate ale obiecte deschise la culoare fotografiate pe solul martian, ca doar pt. asa ceva a fost trimis roverul acolo, obiecte care cu siguranta nu sunt componente cazute de pe rover
Cu siguranta micile obiecte nu erau de pe rover, nici din alte misiuni. Si, nici nu cred ca va face cineva o analiza a lor. Nu stiu daca roverul poate sa faca asa ceva. Chiar daca poate pune in burta sa ceva nisip sa traga cu raze laser asupra lui pt. a studia gazele emise.
Citat din: StarDust din  19 Octombrie 2012, 14:00:38
Iar in ceea ce priveste posibilele "parabolice" de pe Marte, eu sunt tare rezervat.
Si eu, din aceleasi motive ca si StarDust.
Adevarul este dincolo de noi

Xanadron

Sint OK bineinteles si rezervele voastre "anti-parabolice" - desi fara Like-uri de data asta :-D - dar cred ca cea mai buna metoda e sa facem un sondaj "martian" :martiansmile: apropo de veridicitatea macar aproximativa a presupunerii mele, ca sa aflam si parerile altor colegi.

Revin deci cu "Dansez pro- sau contra pentru tine, RUFOn", 8-) dupa ce (re)gasesc imaginile si postarile respective.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/