Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Protectie antinucleara

Creat de IONUT, 12 Iunie 2006, 22:51:30

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

IONUT

Deschid acest topic cu scopul de a ne lămuri care ar fi metodele şi mijloacele de protectie antinucleare.

Se pare că unul dintre mijloace îl reprezintă un strat de plumb. Plumbul are proprietăţi de a reţine tot felul de radiaţii. Nu-s chimist sau fizician ca să dau maănunte.

Un alt lucru care protejează de radiaţiile nucleare sunt stâncile.

Se pare că au apărut şi costume antinucleare, bineânţeles protejează numai împotriva radiaţiilor nu şi împotriva fluxului puternic al exploziei.

pri3st3ss

asta daca ai noroc si nu te ucide explozia mai intai :-D si nu faci un tur alaturi de ingeri :lol:
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

Necunoscutul

 Cum am putea sa ne aparam impotriva unei explozii nucleare?... Pai sa stam departe de ea  :lol:  :lol:  :lol:

Eu zic ca daca vrem sa ne aparam de o explozie nucleara atunci cel mai bine ar fi sa ne imbrecam casa in plumb. Si bineinteles, casa trebuie sa reziste fluxului exploziei.

Dar in caz ca exploziea se intampla in timp ce mergem la piata... nu stiu cum am putea sa ne protejam... poate doar sa te bagi in canale sau ceva...


8-)

lory

 :-D :-D :-D
ce amuzant.... prefer sa nu am parte de explozii nucleare, nici de fisuri ale centralelor...dar e amuzanta  parerea voastra....Seeker, Pri3st3ss, sunteti funny :-D :lol: ..ma bucur ca se mai si glumeste pe aici si nu e nimic rigid,altfel ma plictiseam...

Seeker, ce te faci daca esti alergic la plumb? :lol: :wink: :mrgreen:

pri3st3ss

#4
In societatea moderna trebuie sa se ia masuri de prevedere pentru toate situatiile de natura chimica, nucleara, calamitati naturale, cat si de alta natura, astfel ca in caz de accident sa existe siguranta ca se va face tot ce este posibil pentru a minimiza pagubele si pentru a evita ranirile. Acesta reprezinta principalul motiv al elaborarii planurilor de interventie si al existentei organizatiilor de protectie civila. Aceasta brosura isi propune sa va prezinte informatii utile numai pentru situatiile in care are loc un accident nuclear.O urgenta nucleara poate rezulta dintr-o emisie de radioactivitate de la o centrala nucleara in mediu, ceea ce poate afecta populatia care traieste in apropiere.
Aceasta nu inseamna, insa, ca este posibila o explozie nucleara sau pericolul producerii unei explozii nucleare. Reactorul nuclear folosit la Cernavoda este proiectat si construit astfel incat orice emisie in mediu sa poate fi anticipata cu cel putin cateva ore inainte de a se produce. Astfel, timpul avut la dispozitie pentru informarea locuitorilor si asigurarea protectiei lor va fi suficient.

http://www.cne.ro/Up/files/downloads/pdf/PlanUrgenta_Brosura_v8.pdf
Iata cateva idei...pe noi aici ne  avertizeaza astia si ne dau indicatii pretioase, caci suntem langa Cernavoda...Chipurile stim ce trebuie facut, trebuie sa ne pastram calmul atunci...si sa gasim brosura :-D

am reactionat prea tarziu ca sa mai modific anuntul anterior...Ionut, in zilele de azi, un costum antinuclear,antichimc si bactereologic, costa doar...10.000 euro...si se fac in Iasi, la Motexco


Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

IONUT

Oameni buni, deşi la început aţi fost funz faţă de subiect se pare că până la urmă începe să se intre la propriu pe subiect.
E bună şi latura atinsă de subiect şi anume în casztul unei fisuri a reactorului de la Cernavodă, însă pe baza broşurii respective, nu cred câ se va putea face mare lucru în doi timpi şi trei mişcări, chiar şi o fisură nu ne aşteptă să fugim în fundul pământului (ce-o mai fi şi p'acolo) ori să ...  :-D .... "stăm calmi" - asta-i sloganul sau "loganul" (mie la fel îmi sună" , ptr cazuri de catastrofe.

Latura pe care mă axez în acest topic este , Doamne fereşte, de un eventual război nuclear. Sincer , doresc să fie doar de domeniul trecutului, însă multe cărţi profetice o cam pomenesc că va mai fi. De aceea voi dezvolta cât se poate fiecare amănunt semnificativ.

Plumbul. Se pare că oferă protecţie antinucleară , de ex în cazul aparaturii elkectronice, aparatură care va suferii de pe urma unei astfel de explozii, dacă nu va fi spulberată va fi distrusă de şocul electromagnetic. Acele aparate care vor fi protejate cu foiţă de plumb vor rezista fără probleme. În cazul locuinţelor se pare că plumbul este totuşi dăunător organismului, în anumite condiţii acesta fiind cancerigen.

Ştiţi alte materiale mai bune ???

pri3st3ss

stim la ce te-ai referit, dar si centrala e un pericol....aminteste-ti de Cernobil
eu nu stiu alte materiale sau ce as putea  face dak ar porni astia pe aici prin oras cu sirena...stie cineva ceva despre adaposturi antinucleare in orase?si vreau sa spun adaposturi in care sa se poata sta normal,nu baruri/pub-uri/cluburi sau camara plina de muraturi...ceea ce nu ar fi rau daca stau sa ma gandesc mai bine :-D :lol: :lol:
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

IONUT

Păi vezi !!!  Noi poporenii, ar trebui să facem cârd la uşa lui nea PREFECTU cu articolele mayaşe şi câte mai sunt şi să-i punem problema clar, luându-l de mânecă şi ducându-l la vilele personale să vedem dacă ne oferă protecţie antinucleară sau ptr un eventual cataclism în jur de 2012.

lory

sigur ca da! vezi sa iti raspundanenea prefectu..il doare pe el undeva si nici acolo!stai calm,Ionut...Pri3st3ss a facut chestii de  genul si a primit ceva amenintari cu moartea,asa ca s-a "cumintit"......

incearca si u sa zgaltai cate ceva si te vei transforma in "paranoic", asa cum a fost hancu...tipul cu cutremurele ,daca il mai stii,ca aparea la toate televiziunile,de invatasem deja cum se transmit undele de  soc si etc....

IONUT

Măcar ar trebui sa se facă propagandă mai mare la adăposturile antinucleare , sau la cele ptr calamităţi, însă acestea probabil au fost transformnate în depozite en-grosse,   :-D , sau cine ştie.

pri3st3ss

hehe...
daca face propaganda, se vor intreba oamenii ce stie in plus fata de ei,si daca nu cumva va fi un atac nuclear :-D

Ionut,multe lucruri ar trebui facute dar nu se fac...[roblema e ca nu te poti duce la nea prefectul doar cu prezumtia ca "in jur de 2012" va fi un cutremur...ca o sa creada ca esti nebun...du-i dovezi...iar  eu bag mana in foc ca el nu a auzit de mayasi, sau daca a auzit si stie ca au disparut, o sa iti puna aceeasi intrebare care mi-a fost adresata si mie :" Daca erau asa destepti si prevedeau tot, de ce nu si-au prevazut sfarsitul si nu au fugit sa scape?"   --  da,o intrebare stupida,dar in fine... :|
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

IONUT

Mda..pri3st3ss, aşa e.. oare unde sa scape.... Şi dacă nu a auzit de maza atunci n-a auzit nici de calendarul sacru... şi nici că se termina brusc pe 21.dec.2012. 13.11  GMT+2.

Un lucru este clar : instituţiile de conducere ale statelor nu au în vedere în nici un chip latura spirituală a individului, a umanităţii. dacă ar avea-o am fi mult evoluaţi spiritual, deci mult mai apropiaţi de Dumnezeu. Cum naiba să perimită tot felul de filme, şi alte mijloace de manipulare a maselor, în care nu sunt decât lucruri negative (sex, violenţă, ură, arme, droguri şi tot felulş de prostii) care îmbie lumea pe o cale total greşită. Cum să educi un copil în armonie cu spiritul său dacă percepe 99% numai lucruri contra spiritului.     ....

pri3st3ss

Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

toma

CitatReactorul nuclear folosit la Cernavoda este proiectat si construit astfel incat orice emisie in mediu sa poate fi anticipata cu cel putin cateva ore inainte de a se produce. Astfel, timpul avut la dispozitie pentru informarea locuitorilor si asigurarea protectiei lor va fi suficient.
Perfecta gaselnita gazetareasca!
Citatun costum antinuclear
Nu exista asa ceva! Tot o gaselnita!
Citatanume în casztul unei fisuri a reactorului de la Cernavod
Fisuri, da ce-i farate reactorul asta, bordei din chirpici?
CitatPlumbul. Se pare ca ofera protectie antinucleara
Da si nu! Depinde la ce te gindesti! Uraniul e mai bun! Sau wolframul.
Citatstie cineva ceva despre adaposturi antinucleare in orase?
Da, exista niste stupiditai complec inutile!
Citatcalendarul sacru... ?i nici c? se termina brusc pe 21.dec.2012. 13.11  GMT+2.
Da la 0ra 13 11 minute si 27 de secunde fix! :lol:
Scopul cuvantarii nu este de a impune, ci de a convinge." (IACOB NEGRUZZI)

NeOm

 :rainbow: Radiatiile sunt de mai multe tipuri : incarcate pozitiv
                                                        incarcate negativ
                                                        si neutre .
Primele doua tipuri pot fi deviate si cu ajutorul unor campuri magnetice (se pot chiar si folosi in productia de energie electrica) Cele neutre pot fi blocate teoretic ...usor... prin punerea unui mediu mai dens care sa fie pasiv si sa nu le reemita ori printr un mediu activ care sa le devieze (sau de ce nu ...sa le absoarba)
         Se pot construi chiar si costume care sa ne protejeze dar ar trebuii sa se studieze mai bine componenta radiatiilor ...nu sunt simple particule ...sunt facute din energie pana la urma ...iar ea poate fi difazata ...modificata pentru a avea alte proprietati ...Poate fi descompusa in alte si alte componente de frecvente diferite .
        In fine se poate vb mult pe tema asta .Important este sa se ocupe cineva . :star: