Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Cutremure frecvente

Creat de R., 03 Octombrie 2013, 20:24:46

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

mm

#30
  Au fost prezentate deja in acest topic un numar (cam acelasi) de ipoteze privitoare la "roiul" de cutremure de la Izvoarele. Si un numar suficient de semne de intrebare au fost exprimate aici. Deoarece am constatat ca unii inclina sa dea crezare unor trambite oficiale, doresc sa intaresc un pic cele spuse deja (in celalalt topic).

  Fara sa fim specialisti, putem gandi si cu propriile noastre capete. "Roiul" de cutremure este o formulare -gasesc eu- cu totul disperata in a justifica originea "naturala" a exploziilor subterane (cam noua pe zi) efectuate de operatori umani, dar despre care nu trebuie sa stie tot natul.
  Situatie identica si la fel cu a "secretelor militare". Intrucat originea artificiala a "cutremurelor" de la Izvoarele a transpirat in diverse feluri chiar si din presa si din comportamentul oficialitatilor (dovezi indirecte trecute deja in revista aici pe forum; vezi: http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,3900.1920.html ), ramane doar intrebarea (pusa deja de @fiulploii) ca dece se incearca ascunderea lor?  De ce? In primul rand pentru ca tzine - dovada numarul relativ mare de persoane care cred in explicatiile oficiale. In al doilea rand, pantru ca (deducem si din acest caz) ca unele tehnologii/afaceri (importante) au devenit /au fost introduse/ in categoria secretelor (militare).
   Vorbim deja de ani buni de capacitatile unor puteri -mai mult sau mai putin devoalate de tugulanii de pe net- de a produce cutremure, ploi, secete si alte evenimente climato-geofizice (pe baze perfect stiintifice enuntate -si realizate unele- de catre Teslea). Faptul ca nu se predau la scoala aceste tehnologii nu inseamna ca ele nu exista deja (si ca nu-s folosite).

  Voi reaminti cele cateva dovezi (unele prezentate deja aici pe forum) ce conduc la ideea "cutremurelor" provocate pe cale tehnologica.
  -  In primul rand, chiar si pentru noi nespecialistii, este bine stiut ca un cutremur natural nu se repeta de 300 de ori in acelasi loc de cativa km patrati! Un cutremur, cu definitie cu tot, este un bun comun al nostru al tugulanilor si nu un bun confiscat de specialistii seismicieni. Ei doar studiaza (de ani de zile) dar nu pot dovedi ca stiu cauza cutremurelor, ci doar presupun si ei pe baza unor inregistrari prelucrate cu niste algoritmi, in virtutea unor ipoteze de calcul. In general, explicatiile seismicienilor se datoreaza unor ipoteze pur mecanice (la care ne pricepem si noi mecanicii un pic). Cauzele invocate ale cutremurelor sunt: subductia placilor tectonice, frecarea (cu socuri) intre peretii faliilor, gaurile de sub pamant (de ex. miniere, saline, etc.), alunecari de teren, activitati umane (explozii de ex.) si, ... cam atat.
  Pe scurt: nu exista cutremure, percepute de oameni, in numar de 300 in trei saptamani, pentru ca nu asta e definitia cutremurului.
  -  Balbaielile specialistilor, ca prim exemplu un citat pe care l-am mai reprodus: ,,Clar nu este vorba despre cutremure. Ar putea să fie pungi cu apă, sau cu gaz, nu neapărat gaz metan sau de sondă. Poate să fie și o pungă de aer care este împinsă de un lichid și duce la o presiune care creează microfisuri sau chiar fisuri. În momentul în care iese la suprafață acest gaz, ce o fi el, se aud bubuituri, pentru că sparge o rocă mai densă și se eliberează energia", a spus Mihail Diaconescu, cercetător în cadrul Institutului de Fizică a Pământului.
  Un alt citat din www.presagalati.ro (28 sept. 2013), cu acelasi specialist:
Reamintim că în această dimineaţă a avut loc la Prefectura Galaţi şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, unde s-a analizat situaţia de la Izvoarele. La şedinţă a participat şi Mihai Diaconescu, cercetător în cadrul Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, care a făcut o prezentare a zonei din punct de vedere seismic, precizând că un rezultat preliminar al investigaţiilor specifice va fi disponibil în circa două săptămâni, după o analiză comparativă a datelor culese din teritoriu. Cercetătorul a subliniat că, în opinia sa, este aproape exclusă existenţa unor caverne, date fiind straturile extrem de bine consolidate ale scoarţei în regiune, iar alunecările de teren sunt puţin probabile întrucât zona este terasată corespunzător.  
  Prin urmare, este exclus sau improbabil: sa fie cutremure, sa fie caverne, alunecari, etc. Pai ce-a mai ramas din cauzele posibile -dupa parerea specialistilor- decat activitatea umana (de prospectare, facut gauri in pamant, explozii in put, fracturari hidraulice, etc.)? Intrucat problema era mai pe la inceputurile ei (primele trei zile de dupa 23 sept.), specialistilor le-a scapat porumbelul din gura - ca nu sunt cutremure!! Ca dupa aia au dat-o la intors, e altceva.
  -  Exemplul (dat aici pe forum) al "roiului de cutremure" de la gura unui unui fluviu din Spania este fff probabil tot o explorare a unui subsol de gaze (ca la Mangalia) caci cel mai improbabil cutremur este intr-o depunere de tip mlastinos, pe de o parte, pe de alta parte probabil ca li se aplica si tugulanilor spanioli spalarea creierului.
  -  Explozii "cutremuratoare" au semnalat calugarii manastirii Putna, citat:
Fără acordul Mănăstirii Putna, o firmă de prospecţiuni geologice desfăşoară explozii subterane controlate cu dinamită, care afectează pânza freatică din jurul sfântului lăcaş, unde îşi odihneşte somnul de veci domnul Ştefan cel Mare şi Sfânt.
Călugării Mănăstirii Putna au blocat activitatea firmei geologice SC Prospecţiuni SA din Bucureşti care caută prin explozii controlate hidrocarburi şi gaze de şist. Călugării au descoperit că unele izvoare sau fântâni din jurul mănăstirii au fost poluate uşor cu hidrogen sulfurat în urma prospecţiunilor geologice. Apa potabilă pentru mănăstire şi comuna Putna poate fi afectată datorită prospecţiunilor geologice cu dinamită.
Adresa:
http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2013/06/20/prospectiuni-dupa-gazele-de-sist-langa-manastirea-putna-video/
  Pai, ce vreti mai clar de atata? Sa ne spuna calugarii la ce adancime au fost detonate incarcaturile cu dinamita (5-10m, scrie mai josul paginii)? Sau poate n-au fost dinamite ci socuri hidraulice? Pe aceeasi pagina gasim o expunere mai mult decat clara a tehnologiei folosite si de catre cine si cine a dat aprobarea prospectiunilor la Obcinile bucovinene.
  -  Azi am urmarit la TV concluzia seismologilor: e "roi de cutremure" fratilor! La inceput nu erau totusi cutremure. Roi poate fi.
  -  Oficialitatile daca nu neaga prospectiunile macar se fac ca nu stiu de existenta lor, pe principiul ca daca nu se spune la TV sau in presa, inseamna ca nu e prospectiuni in Romania. In plus autoritatile se folosesc din plin de asentimentul/cooperarea seismologilor ca e cutremure si gata, au ascuns informatiile de atentia tugulanilor. Cu asta am ajuns sa intelegem ca e un principiu de lucru: ca orice informatie, daca e "ascunsa" de presa (colaboratoare cu puterea), informatia nu exista si gata!
  In felul acesta putem intelege ca orice informatie "importanta" (ce ne afecteaza pe noi tugulanii) este trecuta in regim de secret "militar". Puterea face ce vrea ea, asta e regula, democratia fiind doar un basm frumos.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

Nox

#31
Nu sunt specialist în domeniu, dar logica o am la purtător. Două evenimente corelate nu sunt neapărat într-o relație de cauză-efect, iar dacă sunt trebuie demonstrat. Ce s-a scris mai sus pleacă de la (cam) multe presupuneri...

P.S. Vă spune ceva harta asta?


Sursa imaginii: infp.ro
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

Aliosa

Citat din: Nox din  07 Octombrie 2013, 22:23:44
Nu sunt specialist în domeniu, dar logica o am la purtător. Două evenimente corelate nu sunt neapărat într-o relație de cauză-efect, iar dacă sunt trebuie demonstrat. Ce s-a scris mai sus pleacă de la (cam) multe presupuneri...

P.S. Vă spune ceva harta asta?


Sursa imaginii: infp.ro
Curios este ca au incetat cutremurele in ambele zone de mai bine de 24h . Au luat baietzi o pauza de sapat sau habar nu avem cum si ce face mama natura  :wink: .  Doamne ajuta .

Nox

#33
Cutremure au fost, sunt și vor fi. Toată zona are activitate seismică (mai mică sau mai mare). Cutremure au fost și înainte să se inventeze (presupusele) tehnologii provocatoare de seisme.

P.S.
Lectură suplimentară
http://www.infp.ro/seismicitate-locala/seismicitatea-romaniei
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

roxaline

Nu pot sa nu remarc ca intre 45 si 46 lat este cea mai mare "agitatie". Insa .. am o intrebare . de ce gaura aia neagra acolo pe harta?
"Disbelief in magic can force a poor soul into believing in government and business." ― Tom Robbins

mm

#35
CitatCe s-a scris mai sus pleacă de la (cam) multe presupuneri...
P.S. Vă spune ceva harta asta?
Da, spune ca acele puncte rosii se intampla in ani de zile, asa in general, nediferentiat pe magnitudini dar nu spune ca 300 de puncte rosii nu se pot intampla, in acelasi punct argilo-mocirlos de pe harta, in 3 saptamani! Nu trebuie sa fi specialist ca sa inregistrezi niste cutremure (masinile o fac automat) caci oricum nu ai nici o responsabilitate, nici sa determini/dovedesti cauza lor si nici sa le prevezi. Utilitatea seismologilor mie imi pare destul de relativa. Desi, momentan, ca sa zici ca alba-i neagra, le este de folos (i)responsabililor si asta nu-i deloc o presupunere. Desigur, pentru unii e mai comod sa accepte "varianta oficiala", emisa special pentru creiere de tugulani, decat sa oboseasca la cautarea "nespuselor" /ascunselor/ din "varianta of.". 
  Nu este deloc o presupunere faptul ca in mass media nimeni nu-si asuma raspunderea pentru prospectiunile (de gaze de sist), care se fac conform contractelor existente (dar nepublicitate in aceeasi mass media, desi afecteaza aproape toata massa de tugulani). Cineva le-a semnat totusi. Cineva a semnat si pentru (concesiunea si) exploatarea aurului romanesc (nu numai RM), pe nimica, de catre firme straine, in paralel (camuflat) cu "prospectarea" interminabila, de vreo zece ani incoace, in vreme ce motii cersesc din poarta in poarta (prin intreaga lume de data asta). Le-a cantarit cineva camioanele de "probe" (citeste filoane), le-a masurat cineva dimensiunile exploatarilor de suprafata largite in acesti ani? 
  Daca urmarim mass media, rezulta ca nu se fac, efectiv, niciunde, nici un fel de prospectiuni pentru gazele de sist, in Romania, ceea ce este o minciuna indusa, sugerata, intentionata. Minciuna asta nu e o presupunere, totusi.
  Nu mi se pare deloc o presupunere ca niste calugari de Voronet au blocat prospectiunile. Nu cred ca acesti calugari mint si ei ca televizorul.
  Etc.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

fiulploii

  O intrebare la care poate stie cineva raspunde :
     In Spania si Italia in zonele unde au fost roiurile de cutremure  :-D exista vreo baza militara? Ca observ ca in Romania este o baza militara care nu se prea stie ce face sau cine o foloseste de fapt.

Nox

#37
Citat din: roxaline din  08 Octombrie 2013, 00:31:12
Nu pot sa nu remarc ca intre 45 si 46 lat este cea mai mare "agitatie". Insa .. am o intrebare . de ce gaura aia neagra acolo pe harta?

Nu e o "gaură neagră" (per se) ci sunt foarte multe cerculețe negre îngrămădite. Harta are rezoluție mică, iar densitatea cutremurelor care au loc la o adâncime de peste 50 de km (cerculețe negre, vezi legenda) este foarte mare.
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

StarDust

Citat din: fiulploii din  08 Octombrie 2013, 02:33:44
  O intrebare la care poate stie cineva raspunde :
     In Spania si Italia in zonele unde au fost roiurile de cutremure  :-D exista vreo baza militara? Ca observ ca in Romania este o baza militara care nu se prea stie ce face sau cine o foloseste de fapt.

Cel putin in Spania ar exista un depozit de gaze naturale, gaze care sunt pompate si stocate in roca, a carui activitate a fost temporar oprita pana la stabilirea adevaratelor cauze ale cutremurelor.

http://stirileprotv.ro/stiri/international/fenomen-inexplicabil-in-spania-peste-139-de-cutremure-au-avut-loc-in-ultimele-10-zile.html
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

fiulploii

 In Romania se pare ca baza aia militara a fost modernizata dupa '90. O fi functionala?  :roll:

arckadii

De ce cutremurele au loc in special noaptea? Stie cineva?


Ark

arckadii

#41
Legat de zona din imediata apropiere a Izvoarele:

http://www.antena3.ro/romania/ce-apare-pe-google-earth-langa-epicentrul-cutremurelor-din-galati-ce-inseamna-acele-cercuri-230339.html

Si iata si coordonatele exacte: 45°34'37.07"N,27°54'50.75"E. Din ce vad, pare o tinta militara? Nu ma pricep foarte bine, si sper sa ma luminati voi.

Ark

Arhanghelul

Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

arckadii

#43
Citat din: Arhanghelul din  08 Octombrie 2013, 19:03:48
S-a discutat aici:

http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,3900.msg84812.html#msg84812
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,3900.msg84845.html#msg84845
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,3900.msg84855.html#msg84855
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,3900.msg84858.html#msg84858

Se pare ... ca RufoN a devenis sursa informationala ... "agentie de informatii" ..

Da, nu e prima oara cand presa "preia" informatii de pe aici... In ceea ce priveste discutiile din topicul celalalt, my bad, nu le-am vazut. Mi se paruse interesant articolul si ma gandeam ca are legatura cu subiectul. Multumesc pentru clarificari Arhanghelul.

Ark

fiulploii

Citat din: Arhanghelul din  08 Octombrie 2013, 19:03:48
S-a discutat aici:

Se pare ... ca RufoN a devenis sursa informationala ... "agentie de informatii" ..

Citat din: arckadii din  08 Octombrie 2013, 19:22:02
Da, nu e prima oara cand presa "preia" informatii de pe aici...

Stati linistiti ca nu de pe RUFOn preia presa informatii ci de pe Lovendal.  :lol:  Am mai spus  asta, articolele de pe lovendal sunt copiate aproape cuvant cu cuvant si asta pentru ca sunt in acelasi stil catastrofic si mai ales acolo nu se incearca discutii cat de cat stiintifice asa cum sunt ele pe aici.
  De exemplu
  http://www.lovendal.ro/wp52/langa-epicentrul-unui-cutremur-din-galati-pe-harta-google-earth-se-pot-observa-niste-cercuri-misterioase-au-legatura-ele-cu-toate-cutremurele-din-galati/

Pariu ca o sa apara peste cateva zile si articolul de azi cu dacii care au fost primii crestini ai Europei?  :lol: Zic si io....