Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Telefon mobil intr-un film din 1928

Creat de MW83, 22 Octombrie 2010, 20:44:47

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Xanadron

#15
Interesanta - dar evident ca si extrem de interpretabila secventza.
Teoria "calatoarei temporale" :roll: care vorbeste la mobil (cu cine? - cineva din viitor? sau cu un alt "calator"?!) nu prea tzine, din simplul motiv al inexistentzei retelei GSM in 1928, dar sint 1001 alte subvariante care, in definitiv, nici nu trebuie sa excluda neaparat existentza unei retzele.

Asta, doar daca "obiectul" reprezinta intr-adevar un sistem de comunicare si nu vreun aparat auditiv, asa cum fabrica de ex. Siemens p-atunci - desi tipa (care seamana de fapt c-un barbat deghizat :-D) mi se pare clar ca vorbeste cu cineva si nu de una singura. Fiindca, mai ales in epoca respectiva, "glumetii" cam stateau prin ospicii - si, in orice caz, cei care umblau pe strazi nu erau asa bine imbracati.
...Mai stii insa ca "elitele" n-aveau o retzea limitata de telefonie mobila de pe atunci ?! (clar ca asta ar fi implicat si ceva sateliti GSM pe orbita).
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

adrian75

PRESUPUNAND ca este un calator temporar si tinand cont ca nu am putea sti din ce viitor vine sau din ce dimensiune...e dificil sa stim si ce tehnologie foloseste..daca ceea ce tine in mana este un fel de telefon mobil,asta nu implica neaparat reteaua,satelitii sau alte echipamente,el putand vorbi direct cu ce-i din timpul din care vine sau cu cei care supravegheaza aceste calatorii. Nu poate fi exclusa nici varianta ca elitele vremii detineau deja o tehnologie de genul asta. Oricum subscriu la ce spune Xanadron si anume ca respectiva femeie vorbeste cu cineva ,iar daca te uiti atent la gesturi ....sant exact gesturile care azi le vedem la tot pasul pe strada-o persoana vorbind la un telefon mobil.

MW83

Am facut un mic experiment. Am aratat imaginile unor persoane insa am folosit doua "strategii" diferite.

Primului grup i-am spus de la inceput ca imaginile sunt din 1928 si arata o persoana vorbind la ceea ce ar putea fi un mobil sau oricum un dispozitiv de comunicatie ce nu ar fi trebuit sa existe atunci. Au gasit imaginile interesante (si s-a vazut pe fata lor uimirea) insa au inceput sa respinga ipoteza, sa caute explicatii de genul "de fapt nu tine nimic in mana, e nebuna, se scarpina la ureche si vorbeste cu barbatul din fata sau cu ea insasi" etc.

Celui de-al doilea grup nu i-am oferit nici un fel de detalii, insa i-am intrebat ce face femeia din imagini. Toti mi-au spus ca vorbeste la telefon. :-D

Siberia

CitatAsta, doar daca "obiectul" reprezinta intr-adevar un sistem de comunicare si nu vreun aparat auditiv, asa cum fabrica de ex. Siemens p-atunci - desi tipa (care seamana de fapt c-un barbat deghizat ) mi se pare clar ca vorbeste cu cineva si nu de una singura.
Intr-adevar Siemens producea din 1924 un aparat auditiv si m-am gandit si eu la posibilitatea ca femeia sa fi avut unul.... In afara faptului ca nu se putea deslusi nici un fir care sa ajunga la acel aparat (cu toate ca firul ar fi putut fi mascat usor chiar si pe sub haina ei... ) e totusi ciudat sa folosesti un aparat auditiv ca sa vorbesti de una singura (banuiesc ca-si putea auzi gandurile si fara aparat :D ). Sau poate vorbea cu barbatul din fata ei ?!
Dupa felul in care tinea aparatul in mana, e clar ca nu avea un mobil mic, dichisit, de ultima generatie ... o fi fost un Bosch d-ala antic, un telefon satelitar sau cine stie ?! un walkie-talkie :))
Eu cred ca mamaitza din imagini a plecat prin 1994-95 pe seara sa-si cumpere o crema pentru shale si puf!!! a picat intr-o gaura de omida (ca sa incapa si kilogramele ei) si s-a trezit la premierea filmului lui Chaplin... speriata a scos Boschul din borseta pe care o avea ascunsa in palaria aia dotata cu o pana pe post de antena si a inceput sa-si sune repede nepotii si vecinele sa le intrebe unde a disparut farmacia din coltul strazii :))
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

OzN_HunteR



In aceasta poza se vede destul de clar cum tine un obiect in mana, cea ce ma impresioneaza si mai mult este felul in care se uita la camera, cred ca am prins un calator in timp.
Daca are careva un telefon mai lat " gen blackberry " incercati sa il tineti la ureche, nu puteti decat in felul in care tine si aceasta " doamna " cu 2 degete sus si 2 pe margine umpic separate.
Si ar mai fi si felul in care merge.... asa in 2 parti si interesata si distrasa de " telefon " si vorbeste in continuare chear si cand o filmeaza !
A nation which has forgotten the quality of courage which in the past has been brought to public life is not as likely to insist upon or regard that quality in its chosen leaders today - and in fact we have forgotten.

John.F.Kennedy

jean

   Dragilor va pierdeti timpul cu chestii inutile. Nu uitati ca telefonul mobil se mai numeste si celular. Functionarea lui se bazeaza pe o retea de relee (emitator-receptor), fiecare releu acoperind o anumita suprafata, celula. Telefonul are putere mica de emisie- receptie, in asa fel incat sa se conecteze la cea mai apropiata celula. Daca nu se poate conecta atunci este inutil. Deci, nu cred ca in acea perioda existau asemenea releee, celule, ar fi fost cunoscute de toata lumea, se vedeau antenele. Daca nu era retea, atunci telefonul mobil nu putea exista. :-D
  Nu mai consumati timpul si electicitatea aiurea, pentru a descoperi ce nu era descoperit. Secatuim acest Pamant de resursele necesare tot noua sau altor semeni de-ai nostrii.
Acest subiect este inchis din punctul meu de vedere. Nu merita, ne tine in mocirla in care traim.
Adevarul este dincolo de noi

Sedentar Astral

#21
Citat din: jean din  23 Octombrie 2010, 21:36:48
  Dragilor va pierdeti timpul cu chestii inutile. Nu uitati ca telefonul mobil se mai numeste si celular. Functionarea lui se bazeaza pe o retea de relee (emitator-receptor), fiecare releu acoperind o anumita suprafata, celula. Telefonul are putere mica de emisie- receptie, in asa fel incat sa se conecteze la cea mai apropiata celula. Daca nu se poate conecta atunci este inutil. Deci, nu cred ca in acea perioda existau asemenea releee, celule, ar fi fost cunoscute de toata lumea, se vedeau antenele. Daca nu era retea, atunci telefonul mobil nu putea exista. :-D
 Nu mai consumati timpul si electicitatea aiurea, pentru a descoperi ce nu era descoperit. Secatuim acest Pamant de resursele necesare tot noua sau altor semeni de-ai nostrii.
Acest subiect este inchis din punctul meu de vedere. Nu merita, ne tine in mocirla in care traim.

Stimați colegi,vã rog sã nu va hazardați fãcând afirmații false.Și spun asta deoarece EXISTÃ ȘI ALT TIP DE TELEFON MOBIL,TELEFONUL DIRECT PRIN SATELIT.Adicã ceva de genul acesta:    http://www.satellitephonestore.com/iridium/iridium-satellite-phones.php
  Pentru cei care nu știu,aceste telefoane folosesc rețeaua de sateliți IRIDIUM,și au semnal ÎN ORICE LOC DE PE TERRA!

Nu vreau sã afirm cã în acest film este vorba despre un telefon,ci doar sã vã fac sã întelegeți ca mai existã și alte posibilitați.Atâta tot.

Așa ca din punctul meu de vedere,subiectul rãmâne DESCHIS!


LE   Telefoanele IRIDIUM sunt MARI,cu sau fara antena...credeți cã seamãnã cu ce se presupune a fi în film?
  http://www.google.ro/images?um=1&hl=ro&client=firefox-a&rls=org.mozilla:ro:official&biw=1280&bih=617&tbs=isch:1&aq=f&aqi=&oq=&gs_rfai=&q=iridium%20telephone
Acolo unde ziua cu noaptea se-mbinã,
Mã gãsiți pe mine...
Sunt Sedentar Astral,
ȘI ÎMI CONVINE !

adrian75

Si din punctul meu de vedere subiectul ramane DESCHIS! Repet ce am spus mai sus...DACA este un calator in timp poate folosi o tehnologie pe care noi nici macar nu o visam,poate folosi un sistem de comunicare cu timpul sau ...sistem care nu ar avea nevoie de relee si nici macar de sateliti! (Foarte buna remarca ta Sedentar Astral ca exista si telefoane mobile care nu au nevoie de relee.Astfel,macar un aspect este lamurit)!

Rayden

haideti sa tinem o minte deschisa totusi...adica, chiar daca titlul topicului este "Telefon mobil.." asta nu inseamna ca e telefon, si sa mergem imediat cu gandul la retea GSM, sateliti, etc... -> open mind folks!!!

cum spun si colegii Sedentar Astral si adrian75 poate fi un dispozitiv de comunicare care seamana cu un telefon..ca marime si mod de vorbit la el..dar poate functiona pe alte principii..

si tanti aia mi se pare un pic ciudata..si eu unul inclin sa cred ca vorbeste la ceva..deci, topic deschis in continuare zic si eu :D

oare ce o fi...? :mrgreen:

jean

Citat din: Sedentar Astral din  23 Octombrie 2010, 21:58:00
Stimați colegi,vã rog sã nu va hazardați fãcând afirmații false.Și spun asta deoarece EXISTÃ ȘI ALT TIP DE TELEFON MOBIL,TELEFONUL DIRECT PRIN SATELIT.
  Pentru cei care nu știu,aceste telefoane folosesc rețeaua de sateliți IRIDIUM,și au semnal ÎN ORICE LOC DE PE TERRA!
Sigur ca da..... atunci nu existau retele de sateliti Iridium  :-D
Citat din: adrian75 din  23 Octombrie 2010, 22:22:50
DACA este un calator in timp poate folosi o tehnologie pe care noi nici macar nu o visam,poate folosi un sistem de comunicare cu timpul sau ...sistem care nu ar avea nevoie de relee si nici macar de sateliti!
Ma gandesc, daca ar auzi acea persoana ce discutati voi despre el, probabil s-ar prapadi de ras. Auzi calator in timp, parca-l si vad cum se umfla in pene si umbla ca un curcan. :lol:
Cautati un pic pe net cand s-a inventat tranzistorul, ca doar nu era cu lampi. Chiar si cu tranzistoare tot ar fi aratat destul de mare. Va aduceti aminte acele radio-telefoane care erau in dotarea militienilor? Nu mergeau nici pe 10 Km, si erau asa de mari si grele. Stiu ce spun ca doar am lucrat la ele si am folosit si in armata. Ca sa-l acoperi aveai nevie de patru palme nu ca telefoanele din ziua de azi.
Adevarul este dincolo de noi

Sedentar Astral

Citat din: Rayden din  23 Octombrie 2010, 22:46:04
haideti sa tinem o minte deschisa totusi...

Ca sã îmi țin mintea deschisã nu e greu...tare imi este sã nu capãt curent... :-D
Revenind la lucruri serioase,atata timp cât nu voi vedea cadrele originale ale peliculei nu o sa risc sã mã pronunț,asta pentru cã se putea interveni foarte ușor asupra copiei digitale și se putea "așeza" acolo respectiva persoanã,cu tot cu telefon...și nu știu de ce am impresia cã NIMENI nu va pune pelicula originala la dispoziția vreunui laborator care sã facã analize...
 Asta e...subiect rãmas deschis FOREVER,probably...


Citat din: jean din  23 Octombrie 2010, 22:54:16
Sigur ca da..... atunci nu existau retele de sateliti Iridium  :
Punem pariu?  :-D Poate nu stiam NOI  de existența lor... :?

Acolo unde ziua cu noaptea se-mbinã,
Mã gãsiți pe mine...
Sunt Sedentar Astral,
ȘI ÎMI CONVINE !

Tayka



  Punem pariu?  :-D Poate nu stiam NOI  de existența lor... :?


[/quote]
Putem pune pariu ca daca vorbeai de retele de sateliti,telefonie gsm,etc.la vremea aceia si chiar mult mai tarziu prin anii 50,60,oamenii de pe atunci iti raspundeau rotind degetul la tampla;vai sarmanul s-a scrantit,s-au daca aveai noroc intrai si la.. balamuk unde puteai sa vorbesti chiar si cu polonicul la ureche,si probabil realizai astfel linistit o legatura tel. via satelit natural(luna)singurul satelit existent la acea vreme.
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

MW83

Citat din: OzN_HunteR din  23 Octombrie 2010, 21:32:21
Si ar mai fi si felul in care merge.... asa in 2 parti si interesata si distrasa de " telefon " si vorbeste in continuare chear si cand o filmeaza !

Asta e ceea ce face imaginile foarte convingatoare. Cand vorbeste la "aparat" o face ca si cum prin el vorbeste cu cineva, se vede o anumita concentrare si implicare intr-o "discutie". Cand se opreste si se uita intr-o parte observam si un zambet sau o grimasa. Apoi isi continua drumul. Sunt gesturi specifice contemporanilor care vorbesc la mobil pe strada.

Al doilea lucru sunt umbrele. M-am uitat atent si umbrele care se vad pe fata femeii arata ca tine "ceva" in mana.

In privinta teoriilor, ele pot fi foarte multe. De la tehnologie inventata cu mult inainte de a fi facuta publica maselor pana la "turism temporal" ("Circul" a fost filmul care i-a adus lui Chaplin primul premiu al Academiei de Film).

Sedentar Astral

Citat din: Tayka din  24 Octombrie 2010, 00:27:46
Putem pune pariu ca daca vorbeai de retele de sateliti,telefonie gsm,etc.la vremea aceia si chiar mult mai tarziu prin anii 50,60,oamenii de pe atunci iti raspundeau rotind degetul la tampla;vai sarmanul s-a scrantit,s-au daca aveai noroc intrai si la.. balamuk unde puteai sa vorbesti chiar si cu polonicul la ureche,si probabil realizai astfel linistit o legatura tel. via satelit natural(luna)singurul satelit existent la acea vreme.

DomnuleTayka
   Observ ca și dvs. dezinformați...probabil pentru ca nu cunoașteți prea bine istoria...
A vorbi despre sateliți in anii 1930-1950 nu era o nebunie atât de mare pe cât lãsați sã se înțeleagã,și asta deoarece prima menționare a sateliților geostationari a fost fãcutã în...1928 :-D  Și dacã nu mã crezi,aruncã o privire aici:

  "The concept was first proposed by Herman Potoènik in 1928 and popularised by the science fiction author Arthur C. Clarke in a paper in Wireless World in 1945.[1] Working prior to the advent of solid-state electronics, Clarke envisioned a trio of large, manned space stations arranged in a triangle around the planet. Modern satellites are numerous, unmanned, and often no larger than an automobile.

Widely known as the "father of the geosynchronous satellite", Harold Rosen, an engineer at Hughes Aircraft Company, invented the first operational geosynchronous satellite, Syncom 2[2]. It was launched on a Delta rocket B booster from Cape Canaveral July 26, 1963. A few months later Syncom 2 was used for the world's first satellite-relayed telephone call. It took place between United States President John F. Kennedy and Nigerian Prime minister Abubakar Tafawa Balewa.

The first geostationary communication satellite was Syncom 3, launched on August 19, 1964 with a Delta D launch vehicle from Cape Canaveral. The satellite, in orbit near the International Date Line, was used to telecast the 1964 Summer Olympics in Tokyo to the United States. It was the first television program to cross the Pacific ocean."   sursa: http://en.wikipedia.org/wiki/Geostationary_satellite

Pe urmã,ar trebui sã-ți amintești de existența lui NIcholas Tesla,care a trãit in aceeași perioadã,sau de experiențele mai târzii cunoscute sub numele de "Experimentul Philadelphia"...
    Așa ca istoria recentã prezintã destule "gauri negre"...cred cã orice e posibil,chiar și cãlãtoria în timp...așa cã subiectul rãmâne DESCHIS.

   PS  Uite și o ipotezã SF:  personajul respectiv comunica cu nava sa,aflatã pe orbitã,deci nu avea nevoie nici de sateliți,nici de celule GSM... :evil:
Acolo unde ziua cu noaptea se-mbinã,
Mã gãsiți pe mine...
Sunt Sedentar Astral,
ȘI ÎMI CONVINE !

padme

#29
Citat din: Sedentar Astral din  24 Octombrie 2010, 10:06:35

 "The concept was first proposed by Herman Potoènik in 1928 and popularised by the science fiction author Arthur C. Clarke in a paper in Wireless World in 1945

Pai asa... poti sa spui si ca Jules Verne ( 1828-1905- strabunica mea avea 2 anishori) a scris si descris submarinul, costumul de scafandru.....Ce sa intelegem de aici? Nu mai zic de Leonardo da Vinci care proiecteaza, printre altele,  o bicicleta ce arata ca un mountain bike modern, se poate vedea pe paginile muzeului Louvre! Oameni nascuti inaintea timpului lor vor fi intotdeauna. Chiar daca respectivul a lansat ideea unui satelit, cine a aderat la ea?? La vremea respectiva probabil i s-a spus ca e un nonsens, ca e imposibil! A fost promovata mult mai tarziu de catre Clark intr-o scriere SF, pt ca la data respectiva (1928) avea vreo 10 ani!
Tot asa in Star Trek -ul din 1960 poti vedea dispozitivele de comunicatie care arata ca niste telefoane mobile moderne; in Star Trek - the new generation- computer tomograf (daca nu mai insel cred ca in Star Trek a aparut prima data aceasta idee de diagnostic), intr-un film pt copii am vazut prima data dispozitivul ala de deplasare pe 2 roti, elctric, pt ca la distanta de 2-3 ani sa-l vad intr-o fotografie facuta de un cunoscut! Daca ma uit mai bine la ce am scris seamana cu o procedura de familiarizare a conceptului la nivel de mase: idee- film sf- realitate! :)))))))))))))))))))))))