Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Despre Kosovo

Creat de Flight33, 03 Aprilie 2006, 12:19:02

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Flight33

Bombardamentele s-au intensificat, în seara aceasta clădirea în care locuiesc a fost zguduită ca de un cutremur, au atacat o cazarmă militară din apropiere şi au distrus de asemenea şi un spital pentru copii (fără să fie vreo victimă).
Dar NATO a ucis mulţi oameni nevinovaţi în aria rezidenţială a oraşului Surdulica (zeci de morţi şi sute de răniţi). Aceasta este o crimă, dar nimeni nu va fi chemat în justiţie pentru a da socoteală. Acum îmi este teamă să nu folosească gloanţe, rachete şi Tomahowk-uri cu încărcătură radioactivă (DU – depleted uranium) în Kosovo şi pe întreg teritoriul Iugoslaviei. Este mai rău decât la Cernobâl. Este genocid curat, deoarece oricine va respira praful radioactiv care se răspândeşte după fiecare explozie, va avea cancer în scurt timp, o particulă de cinci microni emite o imensă doză de radiaţii. Trebuie să protestăm cu toţii şi să împiedicăm ca NATO să utilizeze astfel de armament.
Dovada că NATO minte: după cum ştii se spune că forţa NATO trebuie primită în Kosovo pentru a urmări
punerea în practică a acordului. Guvernul nostru a fost de acord cu o forţă armată a Naţiunilor Unite, dar care să nu aibă în componenţă ţări NATO. NATO spune că singurul scop pe care-l urmăreşte este protejarea cetăţenilor din Kosovo. De fapt, ei au nevoie să trimită acolo trupe NATO doar pentru propriul lor interes strategic, şi în acest scop folosesc populaţia din Kosovo ca scuză. Tu ce crezi?
Televiziunea noastră tocmai ne-a avertizat să nu mâncăm peşte din Dunăre, pentru că tot ce se află în fluviu este contaminat de chimicale de la fabricile distruse de NATO (ceea ce este împotriva convenţiei de la Geneva).



Vineri, 30 aprilie, ora 03:18

Acum este trei dimineaţa. Am auzit sunetul înfiorător al unei rachete zburând deasupra casei mele, la ora 2:40, apoi am auzit explozii în centrul oraşului. Nu pot vedea de aici ce obiectiv a fost atacat, dar un nor imens se aşază pe clădirile din centru. Se pare că a fost lovit sediul poliţiei militare. La Radio Novosti se anunţă că aerul din acea zonă e irespirabil.
Mă tem că aceşti criminali folosesc arme cu conţinut de uraniu neîmbogăţit; probabil că toată populaţia de acolo este contaminată. Specialiştii spun că la câţiva ani după inhalarea prafului radioactiv se va instala cancerul.

Al tău în Hristos,
Lazăr



++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

DESPRE  RĂSTIGNIREA BISERICII  ÎN IUGOSLAVIA 1991 – 1999  AICI TREBUIE FĂCUT UN TEXT  INTRODUCTIV ÎN  CARE  SĂ  SE  VORBEASCĂ  DESPRE  MITINGUL  ORGANIZAT DE SCARA  LA  TIMIŞOARA,  DESPRE  FAPTUL  CĂ  ROMÂNII  NU  AU SUSŢINUT AMERICA  ŞI DESPRE TEXTELE CARE URMEAZĂ...

Din capul locului trebuie spus că nu se poate înţelege ce s-a întâmplat în Iugoslavia în ultimii opt ani fără a se avea o perspectivă creştină asupra vieţii şi fără a se plasa aceste evenimente în contextul istoriei contemporane. Bătrânii de la Sfântul Munte, când erau întrebaţi de vreun lucru, începeau prin a prezenta istoria mântuirii lumii de la Creaţie şi trecând prin toate etapele definitorii ale condiţiei umane, pentru ca acel ce căuta răspuns să fie pe deplin lămurit asupra a ceea ce voia să ştie.
Deşi nu este loc aici pentru o asemenea desfăşurare, trebuie făcută o retrospectivă asupra prigonirii Bisericii lui Hristos din epoca contemporană, prigoană care începe în Franţa revoluţionară a anului 1789 sub masca libertăţii, fraternităţii şi egalităţii. Această revărsare a urii împotriva a tot ceea ce înseamnă simbol al creştinătăţii – de la forma statală la ultima biserică parohială – a fost înlesnită de pierderea Harului mântuitor al bisericii romanocatolice după Schismă. Această mlădiţă ruptă de la Trupul lui Hristos, care a adus uscare duhovnicească întregului Apus pentru mai multe sute de ani, avea să fie aspru călcată de tăvălugul anticreştin al Revoluţiei Franceze. Odată răul dezlănţuit, întregul Apus se va fărâmiţa sub imperiul ideologiei iluministe şi al naţionalismului de extracţie masonică. Promovarea naţionalismului a avut ca rezultat prăbuşirea Imperiului teocratic habsburgic, singura oprelişte împotriva exportului de ideologie către Răsărit.
A fost nevoie de mai bine de o sută de ani de pregătire pentru a face ca Rusia pravoslavnică să cadă în mâinile bolşevicilor. Bineînţeles, din Apus nu a venit numai importul de ideologie ci şi ajutorul financiar şi military cuvenite pentru a înăbuşi orice încercare de salvare a poporului rus pe temeliile ortodoxiei şi tradiţiei. Naţionalismul a fost înlăturat şi, mai mult, orice formă de exprimare a identităţii naţionale a fost condamnată şi prigonită pentru a lăsa loc internaţionalismului.
După mai bine de jumătate de veac, în care s-a încercat în Apus înstrăinarea omului de Dumnezeu şi neam printr-o libertate excesivă, vecină mai întotdeauna cu libertinajul, Răsăritul ortodox a fost abandonat bolşevismului care avea ca scop distrugerea integrală a Bisericii – atât a persoanei cât şi a lăcaşului de cult. Dacă pentru Occident s-a mers spre un individualism care lăsa pe om în afara oricărei legături cu comunitatea şi cu Dumnezeu, în spaţiul ortodox, unde Harul lui Dumnezeu încă mai lucrează, s-a folosit o metodă brutală de distrugere a tot ceea ce nu se dezintegrează în valul comunist. Experienţa lagărului comunist pentru întreaga Ortodoxie a fost zguduitoare – zeci de milioane de creştini au fost martirizaţi iar zeci de mii de biserici au fost şterse de pe faţa pământului. Bisericilor rămase li s-a dat o altă destinaţie cum de altfel s-a încercat să se dea şi oamenilor.
Nu trebuie uitat că prigoana împotriva Bisericii nu a fost numai una de distrugerea a lăcaşelor de cult ci şi de sprijinire a elementelor dizolvante pe plan spiritual care în clipa de faţă îşi cunosc apogeul în forma ecumenismului, identificat de Sfântul Iustin Popovici şi de Părintele Dumitru Stăniloae ca pan-erezia secolului. D
Preambulul războiului mondial avea să fie conflictul din Spania unde începeau să se contureze taberele: pe de o parte bolşevismul sprijinit sau privit cu îngăduinţă de o bună parte a statelor occidentale iar pe de alta forţele naţionalist – creştine. Numai între 19 iulie 1936 – februarie 1937 aveau să fie dărâmate sau prădate în întregime 20 000 de biserici, peste 16 750 de preoţi fiind asasinaţi, iar mai bine de 300 000 de credincioşi masacraţi de bolşevici.
(1) Tragedia Iugoslaviei, care în primul război mondial pierduse peste un milion de oameni, avea să se continue în al doilea război mondial, de aceea trebuie să zăbovim pentru a vedea ce s-a întâmplat cu Biserica lui Hristos în acel spaţiu între 1941-1945. Patriarhul Serbiei Gavriilo împreună cu Episcopul de Zica – Sfântul Nicolae Velimirovici - au fost aruncaţi în lagărul de la Dachau, trei episcopi ortodocşi sârbi au fost martirizaţi de catolicii ustaşi – Platon de Banja Luka, Sava de Gornji Karlovac şi Petar de Dabar-Bosnia. Episcopul Irinej al Dalmaţiei a fost deportat într-un lagăr de lângă Florenţa, iar Episcopul Dositej de Zagreb-Ljubljana a murit în 1945 în urma torturilor psihice şi fizice suferite în închisorile ustaşe. Mitropolitul de Skopije împreună cu clerul ortodox au fost obligaşi să părăsească Macedonia. Toţi episcopii rămaşi în Iugoslavia au fost izolaţi de popor şi trimişi în domiciliu obligatoriu în diferite mănăstiri. Nu s-au mulţumit însă a bate păstorul pentru a împrăştia turma, au fost ucişi peste un milion de sârbi, iar peste 400 de biserici ortodoxe au fost dărâmate. În Episcopia de Gornji Karlovac din 203 de biserici şi paraclise, 116 au fost demolate şi 21 au suferit grave stricăciuni; în Episcopia Slavoniei s-au distrus 54 de biserici, 21 suferind considerabile stricăciuni; în Episcopia de Banja Luka 64 de biserici au fost distruse, 21 au suferit stricăciuni iar trei mănăstiri au fost şterse de faţa pământului. Numai în aceste trei eparhii ortodoxe se află jumătate din bisericile distruse în al doilea război mondial pe teritoriul Patriarhiei Serbiei. Nu vom mai socoti arhivele şi bibliotecile, odoarele şi obiectele de artă bisericească care au fost pierdute pentru totdeauna.
(2) Iugoslavia celui de al doilea război mondial oferă un tablou înspăimântător, în care nemţii îşi dau mâna cu croaţii şi musulmanii pentru distrugerea Ortodoxiei sârbeşti, în care hoardele de partizani comunişti ai lui Tito sunt sprijinite de "aliaţi" împotriva cetnicilor Generalului Martir Draza Mihailovici – apărătorul rânduielilor creştine ale Serbiei.
Sistemul instaurat de Tito a permis o dezvoltare a vieţii economice care nu se putea concepe în nici un stat satelit al Uniunii Sovietice, dar în ceea ce priveşte viaţa religioasă s-a dus o politică de persecuţie, ceea ce a însemnat martirizarea a peste 300 de preoţi ortodocşi (naziştii, în timpul războiului mondial, uciseseră aproape 200 de preoţi) şi descurajarea oricărei tentative de păstrare a contactului poporului cu Biserica.
(3) Pentru slăbirea influenţei sârbeşti (ortodoxe) în spaţiul iugoslav, croatul Tito va avea grijă să acorde o prea-largă autonomie Voievodinei şi provinciei Kosovo şi Metohia, rupând astfel Serbia în trei părţi, mai mult, dezlipind-o de centrul ei spiritual, de leagănul civilizaţiei sârbeşti – Kosovo. Nu numai că va lăsa provincia ortodoxă în mâinile musulmanilor albanezi, dar va emite şi legi speciale care să interzică întoarcerea sârbilor expulzaţi sau refugiaţi în Kosovo, ceea ce va duce, alături de alţi  factori, la slăbirea elementului sârbesc – care până atunci reprezenta 51% din populaţia provinciei. Îndepărtarea sârbilor de Ortodoxie în aceste teribile încercări prin care au trecut avea să fie însă numai în formă deoarece după căderea sistemului comunist se va observa o reală creştere a sentimentului religios în Serbia sub păstorirea vrednicilor ierarhi sârbi, în mare parte ucenici ai Sfântului Iustin Popovici.
Un asemenea stat, care putea oferi un climat economic şi spiritual promiţător nu a fost tolerat de către Occident. Un alt lucru interesant este şi faptul că după ce Episcopul Artemije de Raska şi Prizren (Kosovo) a înaintat Sinodului Bisericii Ortodoxe Sârbe cererea de ieşire a Serbiei din Consiliul Mondial al Bisericilor, a urmat înarmarea catolicilor şi musulmanilor care va însemna începutul sfârşitului pentru Iugoslavia. S-a folosit aceeaşi veche metodă de a finanţa şi supralicita naţionalismele din toate statele fostei Iugoslavii, care aveau să ducă la un inevitabil război şi să ofere pretextul intervenţiei occidentale.
Pentru Serbia, Miloşevici nu a fost altceva decât "pionul otrăvit". În conflictele din Croaţia şi Bosnia, deşi el a început ofensiva, nu a mers până la capăt, retrăgând toată tehnica de luptă şi lăsându-i pe sârbii din teritoriile croate şi bosniace fără nici o apărare împotriva unei ofensive (care era şi catolică şi musulmană, dar mai ales atee), finanţată de puterile occidentale – în special de Germania al cărei interes în această parte a Europei nu e tocmai nou – care s-a soldat cu un exod de aproape un milion de sârbi ortodocşi din provincia Krajna şi din teritoriile sârbeşti din Bosnia-Herţegovina şi cu distrugerea sau stricarea a aproape 800 de locaşe de cult ortodoxe sau clădiri bisericeşti. Pentru ca cifrele să nu pară extragerate, mai ales atâta vreme cât mass-media naţionale şi internaţionale păstrează o tăcere absolută asupra acestui subiect, voi continua cu expunerea datelor adunate de la ierarhii celor zece scaune episcopale ortodoxe din teritoriile Croaţiei şi Bosniei-Herţegovinei de
către Domnul Slobodan Mileusnic – Directorul Muzeului Bisericii Ortodoxe Sârbe din Belgrad – în cartea
Spiritual Genocide 1991-1995 (1997):

Eparhia de Banija Luka
Distruse: 2 biserici
Avariate: 3 biserici
Distruse: 2 case parohiale

Eparhia de Bihac-Petrovac
Distruse: 26 biserici
Avariate: 68 biserici
Distruse: 10 case parohiale şi alte clădiri bisericeşti
Avariate: 14 case parohiale şi alte clădiri bisericeşti

Eparhia de Gornji Karlovac
Distruse: 11 biserici
Avariate: 45 biserici
Distruse: 8 case parohiale şi alte clădiri bisericeşti
Avariate: 14 case parohiale şi alte clădiri bisericeşti

Eparhia de Dabar-Bosnia
Distruse: 23 biserici
Avariate: 13 biserici
Distruse: 11 case parohiale şi alte clădiri bisericeşti
Avariate: 3 case parohiale şi alte clădiri bisericeşti

Eparhia Dalmaţiei
Distruse: 14 biserici
Avariate: 45 biserici
Distruse: 1 casă parohială
Avariate: 13 case parohiale şi alte clădiri bisericeşti

Eparhia de Zagreb-Ljubljana
Distruse: 9 biserici
Avariate: 29 biserici
Distruse: 5 case parohiale şi alte clădiri bisericeşti
Avariate: 7 case parohiale şi alte clădiri bisericeşti

Eparhia de Zahum-Herţegovina
Distruse: 36 biserici
Avariate: 28 biserici
Distruse: 12 case parohiale şi alte clădiri bisericeşti
Avariate: 2 case parohiale şi alte clădiri bisericeşti
Eparhia de Zvornic-Tuzla
Distruse: 38 biserici
Avariate: 60 biserici
Distruse: 31 case parohiale şi alte clădiri bisericeşti
Avariate: 19 case parohiale şi alte clădiri bisericeşti

Eparhia de Osijec Polje şi Baranje
Distruse: 14 biserici
Avariate: 35 biserici
Distruse: 6 case parohiale şi alte clădiri bisericeşti
Avariate: 8 case parohiale şi alte clădiri bisericeşti

Eparhia Sloveniei
Distruse: 39 biserici
Avariate: 41 biserici
Distruse: 25 case parohiale şi alte clădiri bisericeşti
Avariate: 15 case parohiale şi alte clădiri bisericeşti

Recapitulare:
Distruse: 212 biserici ( parohii, filii, paraclise)
Avariate: 367 biserici ( parohii, filii, paraclise)
Distruse: 111 case parohiale şi alte clădiri bisericeşti
Avariate: 107 case parohiale şi alte clădiri bisericeşti

(4) Cum era şi de aşteptat, Comunitatea Europeană, Organizaţia Naţiunilor Unite şi alte foruri internaţionale de acest gen, au închis ochii. (Să nu uităm că Germania a fost primul stat care a recunoscut independenţa Croaţiei, iar Vaticanul al doilea...)
Cu toate că aceste două războaie, din Croaţia şi din Bosnia, puneau la grea încercare economia sârbă, până atunci prosperă, totuşi nu erau semne că ea ar putea să cedeze. Şi iată cum acelaşi Occident a mai creat încă un conflict, artificial, prin care a reuşit distrugerea radicală a economiei sârbe. S-a folosit situaţia albanezilor din provincia Kosovo, centru istoric, cultural şi nu în ultimul rând ortodox, pentru a umili astfel nu numai pe sârbi ci întreaga Ortodoxie. Şi de această dată, Miloşevici a forţat nota pentru a oferi Occidentului prilej pentru a interveni.
Ca de obicei, vocea ortodocşilor nu a vrut să fie auzită; apelurile Sfîntului Sinod al Bisericii Ortodoxe Sârbe, ale tineretului ortodox sârb, declaraţia Patriarhului Alexei II al Moscovei şi a toată Rusia – care avea să slujească în timpul bombardamentelor împreună cu Patriarhul Pavle al Serbiei în faţa a peste 150 000 de oameni – Scrisoarea Episcopului de Raska şi Prizren către statele apusene, nu îşi vor găsi ecoul în inimile necreştine sau decreştinate. Inclusiv faptul că pentru prima oară în istoria creştinătăţii Sinaxa Sfântului Munte avea să se coboare pentru a fi la Belgrad, devenit centru al Ortodoxiei prigonite, va trece neobservat într-o lume în care valorile spirituale se vor sufocate ori pervertite.
Intervenţia auto-intitulată "umanitară" a NATO a făcut ca peste 50 de mânăstiri şi biserici, 36 de monumente, 30 centre vechi ale oraşelor sârbeşti, peste 60 de situri arheologice valoroase să fie distruse sau avariate. În special au fost ameninţate cele mai reprezentative monumente de cultură şi spiritualitate ale sârbilor din Kosovo, unde se află 1200 de biserici şi lăcaşuri sfinte. Au suferit stricăciuni, de asemenea, locuri de închinare ale ortodocşilor din alte părţi ale Serbiei. Peste 330 de clădiri ale instituţiilor preşcolare, şcolare şi universitare au fost atacate în cele două luni şi jumătate ale bombardamentelor "aliate".
Din punct de vedere economic, prin distrugerea marilor companii şi firme industriale, în general a mijloacelor de producţie, mai bine de un milion de oameni şi-au pierdut slujbele, iar peste două milioane au rămas fără nici un venit. Au fost distruse marile complexe industriale din majoritatea oraşelor Serbiei. Industria petrochimică a Iugoslaviei a fost total distrusă, la fel ca şi cea mai mare fabrică de fertilizanţi, singura fabrică de maşini a Iugoslaviei, fabrica de textile, fabrica de tutun din Niş, cea de produse farmaceutice, staţia de vinificaţie, fabrica de maşini agricole.
Distrugerea rafinăriilor, a marilor complexe chimice, a depozitelor de combustibil, a sistemului energetic şi de alimentare cu apă au contribuit la distrugerea sistematică a surselor economice ale Iugoslaviei şi au dus la o catastrofă umanitară şi ecologică. Bombardarea marilor complexe chimice, a rafinăriilor şi celorlalte obiective similare au cauzat răspândirea necontrolată şi evaporarea unor enorme cantităţi de substanţe foarte nocive. Concentraţiile lor au ajuns în unele cazuri la peste 1000 de ori faţă de nivelul permis.
De-a lungul celor 80 de zile de bombardare a Iugoslaviei la cinicul capitol "pagube colaterale" aliaţii şi-au înscris, alături de cele prezentate mai sus, 2000 de morţi din rândul civililor dintre care 30% sunt copii sub 15 ani. Numărul militarilor care au murit nu se cunoaşte cu precizie.
(5) Pentru că nu era deajuns distrugerea economică a Serbiei, s-a dorit şi distrugerea ei biologică folosindu-se arme interzise de toate tratatele şi convenţiile internaţionale, care aveau să trezească indignarea comunităţilor ştiinţifice sârbeşti şi internaţionale. Odată distrusă economia Serbiei în urma nimicitoarelor raiduri aeriene aliate (care bombardaseră a doua oară în ultimii 50 de ani Belgradul în timpul Sfintelor Paşti) a fost dată mână liberă musulmanilor, care numai în două luni cu "supraveghere" internaţională au distrus peste 70 de biserici ortodoxe.
(6) Şi de această dată, exodul masiv al sârbilor din provincia Kosovo – mai bine de o sută de mii - nu a ridicat nici o grijă conducătorilor lumii, iar distrugerea bisericilor ortodoxe cu atât mai puţin. Ca şi în celelalte state foste iugoslave, în Kosovo marca germană este "monedă naţională" iar bazele NATO ţin locul armatei naţionale, arătând astfel, dacă mai era nevoie, că suveranitatea Serbiei asupra teritoriului ei celui mai sfânt nu mai există. Acest fapt nu va avea consecinţe nefaste doar pentru poporul sârb, care, îndepărtat de rădăcinile sale istorice şi spirituale, va înfrunta mai greu ispitele ce vor urma, ci şi pentru întreaga Ortodoxie a cărei metoc era provincia Kosovo şi Metohia.
Este important de arătat că, la 600 de ani de la bătălia de la Kosovopolje, în care forţele creştine au fost înfrânte de păgâni, sârbii s-au confruntat de această dată singuri cu păgânismul modern. Trebuie însă ştiut că potrivit tradiţiei ortodoxe, cei care au căzut în bătălia de la Kosovopolje, alegând, în faţa Maicii Domnului, viaţa veşnică în locul biruinţei vremelnice, au căpătat mântuire, iar acum, când întreg poporul sârb este crucificat, ar trebui să ne rugăm lui Dumnezeu, precum tâlharul pe cruce, pentru a fi împreună pomeniţi în Împărăţia Sa.

Note:
1. ... , Prigoana religioasă în Spania, Editura Floris Rom, Bucureşti, 1996
2. Slobodan Mileusnic, Spiritual Genocide 1991 – 1995 (1997 ), Muzeul Bisericii Ortodoxe Sârbe, Belgrad, 1997
3. Velibor Dzomic, Martyridom of the Serbian Church from the Communists, Part I, Svetigora, Cetinje, 1997
4. Slobodan Mileusnic, op.cit.
5. Conform datelor diplomaţiei iugoslave
6. Slobodan Mileusnic, Crucified Church in Kosovo, Muzeul Bisericii Ortodoxe Sârbe, Belgrad, 1999
.














loreley

               Va fi declarata independenta in Kosovo dupa cate se pare .Sarbii
au pierdut mult  de tot...dintr-o tara frumoasa si bogata au ajuns saraci.

http://www.opendemocracy.net/conflict-yugoslavia/kosovo_4044.jsp


Circu asta cu  autonomia   nu ajuta pe nimeni ,multi morti,jaf, iar unii fac
averi. Ma gindesc ca asta asteapta toti secesionistii din europa  orice alta minoritate care domina o regiune va putea sa-si ceara independenta, bazandu-se pe un precedent.Poate nu e dracu  atit de negru   cum pare :evil:
Si   raspunsul luiTariceanu petema  asta:


http://www.hotnews.ro/Actualitate/Esential/articol_2093990/Tariceanu__Romania_nu_va_recunoaste_independenta_Kosovo.htm



romulus

Citatnu ajuta pe nimeni ,multi morti,jaf, iar unii fac
averi
----Cam asta e ideea !
----Privit insa  si dintr-un alt unghi, aici se mai vede - inca - destul de clar (cu ochiul liber chiar) continuarea pe acelasi ton, a conflictului SUA versus (ex)  URSS. La un moment dat parea ca americanii au scapat in castigatori, dar dupa cum se poate vdea si pe alte teatre (ori planuri) rusii se tin cu dintii de ceea ce cred ei ca este halca/ciolanul/ciosvarta lor.
----Pentru mine este greu de decelat actuala pozitie a UE. O vaga explicatie ar fi in aceea ca - totusi - sarbii sunt ortodocsi si e greu de digerat pentru ei. Daca asta o fi, este un unghi ingust de vedere deoarece , daca ai dori totusi sa analizezi in ternmenii astia, in definitiv sarbii  sunt  crestini....!
---- Personal cred ca sarbii au dreptate in ceea ce sustin si noi ar trebui sa fim cu ei , mai ales din perspectiva faptului ca si noi avem in inima tarii niste descreierati care isi doresc sa fie autonomi. Totusi nu pot uita faptul ca in '89 amicii nostrii sarbi au jucat in cealalta echipa, sprijinindu-i din greu pe rusi cu oameni (care stiau limba romana) si pe americani cu informatii. Asa ceva nu se facea, pentru ca noi nu prea i-am lovit cand erau in nevoie, dimpotriva ! Probabil ca , spre deosebire de noi, ei nu banuiau ce-i asteapta ! Ca  simplu muritor,  probabil ca-i voi ierta, dar ca persoana care a avut de-a face cu munca de informatii nu cred ca voi uita actiunile lor  inamicale.
---Howgh !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

loreley

#3
http://www.romanialibera.ro/a114383/serbia-gata-sa-renunte-la-ue-pentru-kosovo.html


       Niste   oameni  cu  coloana   vertebrala...O   forma  de   autonomie  in  Kosovo poate  e  necesara  dar  trebuie   accceptata   de  toti.,dar   nu   sant  de  acord  cu luarea   cu  japca si   mii  de  oamenii   sa   fie  ucisi dupa   interesele   de  moment   altor  puteri.
Se    spune  ca   sarbii  ne-au  fost  prieteni  ....in   1918    au  invadat   Banatul   fara   nici  o   chestie :-D   ....acum   spui      ca   la   revolutie   au  participat.....motive? ce  interes sa  fi   avut?  Si  parca   la  revolutie   au   participat  o  salata   de  agenti  straini :-D

romulus

CitatSi  parca   la  revolutie   au   participat  o  salata   de  agenti  straini
----Da Loreley, asa ziceam! Si ce,  sarbii ce erau?  Erau "agenti romani" ??
----Howgh !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

loreley

     Romulus,   dupa   cate  zici  tu  cu " salata   asta   de   agenti   " care  au  participat  la  revolutie  ,parca  s-au  strins  toate  natiile  pamintului   pentru  "revolutia"   noastra :evil:Dar  cu  teroristii   cum  e? :evil: Am  impresia   ca   BUsh   s-a  inspirat  de  la   noi   cu  "razboiul  impotriva   terorismului" :evil:  "revolutia  "   noastra  a   avut   originalitate :lol:
Un  coleg  de  servici   mi-a    spus  ca  el  la   tv a   vazut   atunci    pe   patul  unui   spital  un   arab   impuscat  in  picior :?   Tu   de   arabi    n-ai  zis   nimic :-D

romulus

CitatTu   de   arabi    n-ai  zis   nimic

----Corect Loreley, n-am zis ! Si stii de ce ? Pentru ca nu cunosc nimic concret referitor la subiectul asta. In primul rand eu prin natura serviciului, atunci, n-am avut contact direct cu persoane( ori informatii) referitoare la aspectul asta si 2) din confesiunile ulterioare ale colegilor mei din Bucuresti n-am putut desprinde nimic concludent in acest sens.
----Ceea ce stiu este din ziare, unele carti, relatarile de la tvr de atunci - iar astea , pentru mine , nu pot fi  decat putin credibile ! Or fi fost ,nu zic .... vezi ca si colegul tau spune ca a " vazut la tv....".
Si eu la fel !
----Howgh !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

LupinThe3rd

Parere personala despre Kosovo: trebuie sa ai probleme la mansarda sa vrei sa te alipesti la Albania :D... Jenant...

romulus

Citattrebuie sa ai probleme la mansarda sa vrei sa te alipesti la Albania ... Jenant...
----Lupin trebuie sa privesti putin  mai in profunzime: ia gandestete doar la doua aspecte (si poate vazut din alt unghi nu mai e asa simplu!!):
1. De ce-i "durea " asa rau pe americani de problema asta , de au fost in stare sa intervina aici si militar? Drepturile omului? Faptul ca sarbii ii "beleau " pe musulmani? Haida de, sa fim seriosi !
2. De ce rusii, tin si ei ca "gaia matu" sa aminteasca lumii ca sunt de partea sarbilor?
----Howgh !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

antoniu

vad ca stati tare la principiile democratice si acum dupa atatia ani ...poate posteaza cineva cele treizeci de articole ale declaratiei universale a drepturilor omului... macar sa fiti in cunostinta de cauza

romulus

Citatcele treizeci de articole ale declaratiei universale a drepturilor omului... macar sa fiti in cunostinta de cauza
--- Ha, ha, ha, ......multumesc dom' profesor! Drepturile omului.......Ha, ha, ha, .....
----Na-m mai ras de multa vreme asa cu pofta....... multumesc inca odata pentru acesasta gluma f.f.f.buna !
----Howgh !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David