Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Pamanteni, universul ne pregateste ceva: o mega-furtuna solara!

Creat de Tayka, 17 Februarie 2011, 22:44:45

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Tayka


Faþã de aceastã furtunã, eruptiile de saptamanile trecute par o simpla gluma. Potrivit astronomilor de la NASA, unda de soc care ar urma sa loveasca Pamantul in 2012 sau 2013 va avea forta a 100 de milioane de bombe cu hidrogen... :rocket: :rocket: :rocket:

http://stirileprotv.ro/stiri/international/pamanteni-universul-ne-pregateste-ceva-o-furtuna-solara.html

Explozii solare impresionante au fost inregistrate la sfarsitul saptamanii de satelitii NASA. Imaginile nemaivazute pânã acum i-au socat pe cercetatori care vorbesc despre un "tsunami solar".
Astronomii din toata lumea au putut observa explozia de deasupra unei pete solare de dimensiunea Terrei, care a fost asociata de specialisti cu o eruptie si mai mare care a avut loc la suprafata Soarelui.
Explozia - numita ejectie coronala de masa - a fost indreptata spre Pamant, provocand un "tsunami" solar. Imaginile transmise de Solar Dynamics Observatory al NASA au aratat clar unda de soc, de la momentul exploziei prin spatiu.Expertii spun ca valuri de particule gazoase cu suprasarcina electrica vor ajunge pe Terra marti, lovind scutul magnetic natural care protejeaza Pamantul. Este posibil ca aurore spectaculoase sa se formeze in urma acestui "tsunami" solar."Aceasta este prima eruptie solara majora directionata spre Pamant in ultima vreme", a declarat Leon Golub, de la Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics (CfA).

http://stirileprotv.ro/stiri/international/acesta-ne-va-fi-sfarsitul-pamantul-ar-putea-fi-lovit-de-un-tsunami-solar.html
Ce credeþi;am mai avea ceva ºanse de supravieþuire dacã se vor adeverii cele prognozate,în afara rucsacului,a bunker-ului sau a masinii cu platinã.?
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

Siberia

Azi e vineri... si inca mai suflam :D
Despre care marti e vorba ? ca daca or s-o tina din marti in marti pana-n 2013 o sa ma plictisesc rau... Tayka, daca astia de la stirile protv ne spun joi ca in martea care deja a trecut ne va lovi o furtuna solara sau magnetica nemaivazuta, apoi fi sigur ca avem mari, mari sanse de supravietuire :)) (intre altele, au inceput sa-mi lipseasca tare niste stiri mai pozitive...)
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

abyss

Aceste lucruri se întâmplã ciclic la 11 ani. Nu înþeleg de ce se face atâta vâlvã acum. Pe vremuri eram anunþaþi sã nu ne expunem la soare dacã era varã.. Aceste ºtiri se vând bine, îþi distrag atenþia de la mâna cu care guvernele îþi furã banii.
Pe de altã parte dacã e mai mult de atât adicã mai mult decât niºte furtuni solare sunt curios în cazul unor dezastre guvernul nostru ce mãsuri a luat? Ce plan existã? Îi întreabã cineva? Sau cine îi întreabã când se vor duce dracului cu tot parlamentul ºi senatul la un loc bãgandu-i aici ºi pe popi?

rontzo

Merg si eu o statie cu subiectul asta - si ma bag si eu in discutie - pe urmele lui biss

In principiu tema asta e cam idioata si sa fiu sincer- mi se pare oleaca trasa de par- ca vine nush' ce naiba de prapad ca urmare a unei eruptii solare care se abate pe urma noastra imaginea generata parca e facuta pentru prosti o poza statica- in care noi si planeta stam ca niste vaci si asteptam sa ne plezneasca traznetul- si toti se agita si mediatizeaza chestia asta de mama focului

hai sa facem o mica analiza simpla, bazata pe fizica elementara

1. Cred ca sunteti de acord (convinsi) ca inertia si legile ei se aplica si in cosmos nu numai pe planeta noastra
2. Pamantul nu sta tzeapan pe loc ci se invarte in jurul Soarelui si ca atare acea ejectie solara, lansata sa zicem perpendicular ar trebui sa pice -atunci cand ajunge la distanta la care se afla orbita pamantului exact in locul in care se gaseste planeta atunci noastra, dar..au facut niste genii calcule si au ajuns la rezultatul ca pe noi pica si nu in alta parte.. (asta e una din marote) ( asta cred ca se cheama efectul Coriolis)
3. Mai mult- Ceea ce foarta multa lume omite este "The Big Picture" :e cert faptul ca si Soarele nostru se deplaseaza in spatiu pe orbita lui cu o viteza apreciabila (nu-mi cereti valori , ca n-am rabdare de astea)- si pe langa asta si planeta noastra se invarte in jurul Soarelui.
Practic vazut din spatiu de la ceva distanta (la nivel cosmic), Pamintul nostru evolueaza pe un fel de sinusoida  3D si vezi Doamne taman pe noi pica respectiva ejectie ( a doua marota)- suntem daduti dracului .. ce mai !!
Daca cineva e curios sa vada cat de complexa e de fapt miscarea in Spatiul cosmic a planetei noastre- poate gasi un demo f.valabil al acesteia in primul documentar al (mult-contestatului) Nassim Haramein- (Horizon Event Crossing/Traversarea orizontului evenimentului)

PS stirea asta la care toti au pus botul seamana cu porcaria aia cu mama shamanitza Keysha Crowley-reincarnare de ET- marea datatore de mesaje de mare finetze ...care de fapt este o escroaca nenorocita ( dovedita) din trendul New Age care face si ea un banutz cinstit pe praful asta si are in jur o un regiment de de alti escroci si cohorte de prosti care ii sorb cu nesat toate vorbele
si una si alta tot pe-acolo sunt- shamanitza si tsunami-ul solar
hai sa ne intoarcem la ale noastre  



jean

Sunt de acord cu @biss ca acea eruptie solara nu va produce mari pagube. Astfel de eruptii au mai fost.
@rontzo, ai si nu prea ai dreptate. De ce? Pamantul se invarte in jurul Soarelui in aprox. 365 zile, asta inseamna ca el se deplaseaza cu mai putin de un grad pe zi. Daca eruptia solara a fost observata din directia Pamantului si lumina ajunge aprox. in opt minute la Pamant, sa presupunem ca fluxul de radiatii ajunge intr-o zi, Pamantul s-a deplasat cu mai putin de un grad. Cum fluxul de radiatii nu este un spot directional, acel spot, mai mult ca sigur are o forma aprox. conica al carei diametru se mareste o data cu distanta de Soare, atunci este posibil ca Pamantul sa fie intersectat de acel spot. Deci radiatiile respective pot ajunge in zona Pamantului. Mascarea Soarelui prin spatiu iese din discutie ( este alt sistem de referinta), Soarele se misca o data cu toate planetele prin spatiu. Rezulta ca in sistemul Soare - Pamant, nu se schimba nimic.  :-D
Adevarul este dincolo de noi

Tayka

Citat din: rontzo din  18 Februarie 2011, 15:57:42
...PS stirea asta la care toti au pus botul seamana cu porcaria aia cu mama shamanitza ...

Rontzo-Ideia ta,(foarte pãmânteanã de altfel) si anume cã;pânã nu vãd nu cred,ºi chiar ºi dupã ce vãd poate tot no sã cred..este foarte sãnãtoasã,numai cã atunci cum am putea explica faptul cã sânt citaþi;oameni de ºtiinþã,specialiºti în domeniu,savanþi de renume,astronomi de meserie,de ce pun oare cu toþii botul(ca sã mã exprim în termenii tãi)ºi dacã unii îl pun(botul) pentru bani dece nu îi contrazic ceilalþi specialiºti,ºi ne lasã pe noi prostimea sã ne contrazicem(normal ca proºtii) în locul lor? :?...Iatã doar câþiva specialiºti care au pus ..botul;

Louis Lanzerotti, astronom: "Soarele este o stea fascinanta, care trece prin cicluri de 13 ani. Intre 11 si 13 ani, nu este chiar o durata exacta. Si in aceasta perioada, se inregistreaza mult mai multe pete solare."
Adica urmele clare ale furtunilor solare, care ravasesc suprafata astrului si arunca plasma fierbinte, uneori si la sute de kilometri departare. Unda de soc calatoreste insa mult mai departe in spatiu, afectand campul magnetic al intregului sistem solar, inclusiv pe cel al Pamantului.

Daniel Baker, astronom: "Impactul major se va produce asupra retelelor de electricitate. Tocmai de aceea o furtuna solara, ar putea provoca pagube uriase. Am putea avea pene de curent care sa dureze saptamani intregi, ba chiar luni sau ani buni."

Daniel Baker, astronom: "O pana de curent, provocata de fenomenele meteorologice din spatiu ar putea avea un impact economic, calculat nu in miliarde, ci in trilioane de dolari."

Intr-o conferinta de presa, Dr. Liam Fox(NASA) a declarat ca Marea Britanie, Coreea de Nord si Iranul vor fi foarte afectate de exploziile solare in viitorul apropiat punand in pericol sistemele de comunicati si telecomunicatii.

Dr. Richard Fisher, Directorul Directiei de Heliofizica de la NASA  spune:
" Stim doar ca vor fi afectate echipamentele de comunicatie, sistemele GPS, calatoriile aeriene, sistemele bancare, computerele si toate sistemele electronice iar majoritatea oraselor vor ramane fara curent electric.Furtuna solara va schimba campul magnetic al pamantului si acest lucru se va intampla rapid. Aceasta furtuna va face ca Soarele sa atinga temperaturi de pana la 10.000 F.La fiecare 22 de ani, energia magnetica a Soarelui se amplifica si petele solare ating punctul maxim la fiecare 11 ani.In anul 2013 aceste doua evenimente se vor combina producand radiatii de mari proportii.

La inceputul acestei saptamani, mai multe publicatii, ne-au avertizat ca, in conformitate cu datele NASA, furtunile solare care au creat aurolele de la inceputul acestei luni, sunt numai precursorul unei furtuni solare gigantice, care daca va lovi Pamantul, ar fi capabila sa distruga ...toata reteaua energetica a planetei !

Directorul Agentiei Spatiale Romane (ROSA), Marius-Ioan Piso, a vorbit la "special adevarul.ro" despre cea mai mare explozie solara a ultimilor ani, care a avut loc marti dimineata, dar si despre efectele pe care le poate avea aceasta
Marius-Ioan Piso a spus ca eruptile solare pot afecta electronica si sistemele de alimentare cu energie, dar si zborurile aeronavelor si sistemele de ghidare traditionale. "Evolutia din ultimii ani a telefoanelor mobile, a computerelor, a fost posibila datorita unei miniaturizari foarte avansate. Aceste circuite mici rezista mai putin la fluxirile radiatiilor electromagnetice", a spus acesta. NASA a emis o alerta de "tsunami" solar Directorul ROSA a adaugat ca maximul de activitate solara va fi peste aproximativ 2 ani, deoarece soarele are un ciclu de activitate de 11 ani. "Ultimul maxim a fost in anul 2004, dar la urmatorul ciclu solar vom fii cu mult mai expusi.

http://stiri.rol.ro/cea-mai-puternica-furtuna-solara-din-2011-a-lovit-aseara-terra-684753.html
http://www.imobiliaremix.ro/detalii-stire/nasa-avertizeaza-omenirea-asupra-unor-furtuni-solare-devastatoare.html
http://georgevalah.wordpress.com/2010/08/28/ne-asteapta-o-furtuna-solara-cat-100-de-milioane-de-bombe/
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

adrian75

Intradevar se simte o agitatie pe marginea acestor furtuni solare. Nu numai televiziunile din Romania dezbat subiectul,insa ce va fi ...sau mai bine zis cat de rau va fi,nimeni nu poate spune acum cu certitudine. Nu cred ca panica este necesara,insa nici nepasarea nu este de dorit. Asa ca o parere personala...ma gandesc ca nu ar strica sa facem cateva mici pregatiri...cam ce ne-ar trebui in cazul unei pene de curent mai prelungite.

abyss

Pt o chestie ciclicã de numai 11-13 ani se bate toba prea tare... Sau poate vor sã ne-o tragã pe scarã largã. Au obþinut tehnologiile dorite prin subjugarea semenilor inferiori în ultimii 150 ani ºi acum pa ºi pusi. Pene de curent, bani puþini, mâncare puþinã, deplasãri deloc.... Creºtere demograficã ioc. Ba pe invers cu toate. Dacã murim cu toþii brusc iar nu e bine, aºa cã ne împuþinam ºi ne îngropam tot noi pe noi încet ºi sigur.   

jean

CitatIntradevar se simte o agitatie pe marginea acestor furtuni solare. Nu numai televiziunile din Romania dezbat subiectul
Acum informatia circula mult mai repede. Volumul de informatii este mult mai mare, iar oamenii au o tendinta nebuna sa raspandeasca stiri negative, catastrofice. Campletand tabloul cu astfel de ingrediente rezulta imaginea pe care o avem astazi despre aceste furtuni, eruptii, solare. In realitate nu este nimic anormal, au mai fost si vor mai fi astfel de evenimente.
O seara buna.
Adevarul este dincolo de noi

Tayka

Citat din: @biss din  18 Februarie 2011, 22:30:21
Pt o chestie ciclicã de numai 11-13 ani se bate toba prea tare... Sau poate vor sã ne-o tragã pe scarã largã. Au obþinut tehnologiile dorite prin subjugarea semenilor inferiori în ultimii 150 ani ºi acum pa ºi pusi. Pene de curent, bani puþini, mâncare puþinã, deplasãri deloc.... Creºtere demograficã ioc. Ba pe invers cu toate. Dacã murim cu toþii brusc iar nu e bine, aºa cã ne împuþinam ºi ne îngropam tot noi pe noi încet ºi sigur.    

Mã tem cã ai spus un mare adevãr @biss,deºii noi prin Europa nu ne mai înmulþim în draci ca altãdatã,ba chiar am scãzut drastic,numai cã la nivel mondial,sântem cu mult prea mulþi peste limita admisã,ºi ca atare stãpânii au pus de-o stârpealã în masã,  :-D treabã pe care or rezolva-o mã tem cât de curând.Ar fi bine sã fie doar,,O tendinþã nebunã de a rãspândii ºtiri negative"dupã cum iatã se vede;tocmai de cãtre specialiºtii în domeniu,dar mai e posibil ca tocmai aceºtia sã fie forþaþi sã mintã,iar ceilalþi forþaþi sã tacã,aºa cum piloþii sânt forþaþi sã arunce chemtrailss-uri,iar mas-media e forþatã sã nu scoatã o vorbã despre acest genocid,ba chiar sã nu-l recunoascã,sã-l ia în derâdere, deºii n-ar trebuii decât sã ridice doar privirea spre cerul infectat.Eu cred cã problema majorã a noastrã(ai turmaºi-lor) este cã unii intuim realitatea mai uºor, alþii mai greu,iar alþii(majoritatea)deloc,iar tragedia derivã din faptul cã procentajul acestei majoritãþi întunecate,rãmâne din pãcate aproape constant. :? :roll: :-o
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

Siberia


CitatAr fi bine sã fie doar,,O tendinþã nebunã de a rãspândii ºtiri negative"dupã cum iatã se vede
... pentru a ne fauri singuri un viitor cat mai sumbru...Cu atatea angoase si frici acumulate in mod cert nu va mai fi nevoie de o interventie dumnezeiasca pentru a implini o Apocalipsa... ne descurcam si singuri ;)
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

rontzo

hmmm...@ Siberia
n-am mai spus dar repet- ca am trecut cu bine de o furtuna solara "naprasnica":
1. "O tendinþã nebunã de a rãspândi ºtiri negative" mie mi se pare evidenta in scopul de a promova permanent angoase si frica ca stam naibii cuminti cu capul la cutie....
Si astea sunt realizate prin intermediul a tot soiul de indivizi cu patalamale grele si cu faima care pentru o bucata din ciolan dau la gunoi deontologia si adevarul, ca altfel raman pe bara sau sunt marginalizati- asa ca astia nu mai sunt pentru mine un etalon sau surse de incredere
2.Dupa cum se vede nu s-a intamplat nimic din ce prevesteau asa-zisele genii si somitati- sau poate am ratat eu ceva din informatiile recente?
3. Ca suntem prea multi si asta e o reala problema? se poate sa fie si asa - si imi da si mie de gandit, mai mult sau mai putin altruist ( sinceri sa fim toti speram sa nu fim dintre aceia care se pare sunt sortiti disparitiei)
4. Insist/repet - ca suntem pe un forum cu ceva pretentii-  sa folosim corect cuvantul Apocalipsa- s-a mai abordat de cateva ori acest subiect pe forum
Semantica este:
"Cuvantul Apocalipsa, de origine greceasca, defineste descoperirea sau revelatia avuta de Sfantul Apostol si Evanghelist Ioan in Insula Patmos, in jurul anului 95. Apocalipsa este ultima carte a Noului Testament si a fost adresata celor 7 Biserici din Asia Mica. - fiind vorba de profetia ca" lumea creata la inceput va fi inlocuita cu o noua creatie cand va fi "un cer nou si un pamant nou" (Apocalipsa 21,1)."
Biserica a admis Apocalipsa intre cartile canonului Biblic, dar a respins totusi interpretarea acestuia ca baza pentru calcule cronologice despre sfarsitul lumii si veacul eshatologic."
....revenind la oile noastre- sa avem o revelatie este cat se poate de bine  -inseamna ca ne-am "trezit" in sfarsit
..poate ar fi bine sa ne ingrijoram daca vine Armageddon-ul (sau modul de ivire al Parusiei)
mai jos aveti un link - e primul care l-am gasit dupa un search rapid  despre seminificatia Apocalipsei
http://www.horoscop-astrologie.ro/apocalipsa.html

Sa auzim de bine ! :p

elena78

nu stiu daca va fi o mega-furtuna solara ,eu din cate stiu  intre acest an si anul viitor va fi un black-out  creat artificial ,a mai fost unul  cu catva timp in urma ,a fost  un experiment chiar reusit care a durat o zi intrega insa noi chiar nu ne-am dat seama de acest lucru  dar in mod subtil a fost un experiment ,ei bine  acum va fi altul care va dura mult  mult mai mult .......evident tot artificial creat... .toti  bolnavii ,batranii care  sunt prin spitale si care traiesc existenta vietii lor  multumita aparaturii electrice care le tin in viata  ,se pare ca ei vor muri  din cate se pare  cei care comanda planeta vor sa diminueze din populatia ei  evident 20-30%din cataclismele ,:inundatii ,cutremure ,uragane , sunt create  artificial ..sa fiu sincera dragi forumisti eu ma astept la orice,suntem ,,bombardati ,,din toate partile ...

StarDust

Citat din: elena78 din  29 Martie 2012, 21:06:23
nu stiu daca va fi o mega-furtuna solara ,eu din cate stiu  intre acest an si anul viitor va fi un black-out  creat artificial ,a mai fost unul  cu catva timp in urma ,a fost  un experiment chiar reusit care a durat o zi intrega insa noi chiar nu ne-am dat seama de acest lucru  dar in mod subtil a fost un experiment ,ei bine  acum va fi altul care va dura mult  mult mai mult .......evident tot artificial creat... .toti  bolnavii ,batranii care  sunt prin spitale si care traiesc existenta vietii lor  multumita aparaturii electrice care le tin in viata  ,se pare ca ei vor muri  din cate se pare  cei care comanda planeta vor sa diminueze din populatia ei  evident 20-30%din cataclismele ,:inundatii ,cutremure ,uragane , sunt create  artificial ..sa fiu sincera dragi forumisti eu ma astept la orice,suntem ,,bombardati ,,din toate partile ...

Elena78, ai uitat ceva, drobul de sare care sta sa cada!!! Nu te supara pe mine, dar nu vrei sa discutam putin la concret? As aprecia daca ti-ai sustine afirmatiile de mai jos cu niste link-uri care sa contina dovezi pertinente pentru ceea ce afirmi mai jos. Hai sa nu mai aruncam pe forum doar niste pareri personale fara a le sustine (macar) cat de cat! Multam!

L.E.
Aici discutam doar de furtuni solare!
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

Ganditorul

Elena - in primul rand te rog sa explici termenul de black-out - ca sa stim despre ce vorbim si ce informatie vrei sa arunci in joc.
Pe de alta parte cred ca nu cresterea populatiei ca numar deranjeaza - de ce ar deranja un numar mai mare de contribuabili platitori de impozite, sau de cumparatori de paine cu 2 lei in loc de 1 leu ?
Deranjaza insa nr crescut al celor care nu se mai gandesc doar la nevoile esentiale - apa, mancare, sex si siguranta zilei de maine - persoane care isi pun intrebari, cauta raspunsuri si solutii, comunica si ... renunta la violenta apocaliptica indusa. De altfel scaderea nr populatiei se poate face destul de simplu - asa cum arata studiile sociologice. Solutia ocupationala - in care familia - si femeia si barbatul - este angrenata in viata sociala, in munca de zi cu zi, este in general recunoscuta. Dar aceasta solutie nu reduce si nr celor care isi pun intrebari si dau raspunsuri/solutii - dimpotriva, aceasta solutie ar creea o patura sociala medie puternica, o populatie culta si educata peste nivelul acceptat de oculta pentru a-si pastra nivelul ei de dominatie. Asa ca e preferata solutia apocaliptica - cu multi disperati care se gandesc doar la necesitatile esentiale, si tot atat de multi platitori/contribuabili care platesc fara sa gandeasca prea mult pentru "siguranta" oferita de oculta.
Parerea mea.