Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Fenomene Ciudate

Creat de Vlad6, 11 Aprilie 2009, 00:40:34

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

mistic

Citat din: biorex* din  21 Iulie 2009, 16:56:39
cred ca si eu am aceeasi problema cu ochii...de ex: cand stau relaxat in pat timp de 30 de min sau 1 ora si ma ridic brusc am o senzatie de dezechilibrare si ameteala si vad niste punctulete mici care se misca intr-una ( exact ca la tv cand nu prinzi semnalul postului  :-D  purici sau cum se numesc) timp de 5-6 sec...sa fie oare la fel ca problema lui vlad??
eu vad astea tot timpu da nu mam interesat nicodata la un doctor pentru ca nu stiam sigur ce sai spun

abyss

Citat din: StarDust din  22 Iulie 2009, 23:22:42
Chestia cu "punctuletele de lumina" si ametelile are legatura strict cu presiunea redusa a sangelui (tensiunea sanguina) care sunt mai mult decat sigur e destul de mica la tine. Si eu patesc acelasi fenomen, de obicei am 10,5-11,6 tensiune, si in momentul ridicarilor bruste de la orizontala mai patesc acest fenomen(cateodata). E vorba de oxigenarea redusa a creierului....

eu am fost la oftalmolog pt ca vedeam punctuletele albe miscatoare doar cand ma uitam la o suprafata luminoasa. Mi-a zis ca-mi vad singur fundul ochiului. Nu are leg cu presiunea oculara sau ridicarea brusca. Poate nu vb de acelasilucru dar seamana cu ce a zis vlad mai sus: ''Sa incep cu faptul ca daca ma uit pe cer,vad niste punctulete mici si albe(ca niste bile)''

jasmin3

hello! cand stau pe intuneric vad ceva asemanator cu ceea ce vede vlad... puncte, dar daca ma concentrez vad ceea ce este deasupra precum apa. este exact ca si cum as sta sub apa si as privi in sus... se vad acele vibratii usoare...o explicatie?

abyss

te rog dezvolta mai clar ideea! nu inteleg ce vezi... adica vezi prin pereti, vezi energia materiei, vezi cu ochii inchisi in jurul tau? ce vezi?
vezi cu ochii? cu mintea? pleci cu gandul si vezi in timp? chiar nu pricep ce vezi....

padme

Eu am vazut o data niste chestii verzulii (si nu erau cai :))))))))))). Am gasit o discutie pe un forum, unde o persoana vedea chestiile astea si intreba daca a mai vazut cineva. Unii ziceau ca sunt fosfene, altul ca s-ar numi nu stiu cum - un termen de prin yoga- si cand ma uitam odata pe perete, care este alb, cred ca a fost un efort mai mare de concentrare, nu stiu cum sa-i zic,  la un moment dat "vad" chestiile astea. M-am speriat, evident si de atunci nu am mai incercat, sau daca am incercat nu am mai vazut, cred ca e un refuz subconstient. P.S nimic la ochi. Ceilalti le vedeau afara, eu le-am vazut in casa, camera luminoasa, peretele la distanta, in timp ce ma uitam la perete "au aparut" ca ceva din imaginile cu iluzii optice cand te uiti la imagine si incet, incet incepi sa vezi detaliile,  altfel nu stiu cum sa explic.

LupAlb

In primul rand bine v-am gasit!
Urmaresc de mai multa vreme ce se scrie pe acest forum, iar acum, citind acest topic, mi-am adus aminte ca mi s-a intamplat si mie sa vad acele "bilute albe" plutind prin aer, lucru explicabil foarte simplu, cum spuneti si voi. In fine, asta este doar o mica paranteza.
Ceea ce vreau sa spun de fapt: Am observat (de mic copil) ca de cate ori ma uit fix, fara sa clipesc, la imaginea mea in oglinda cateva zeci de secunde sau chiar minute uneori, pur si simplu dispar. Initial devin oarecum transparent, apoi dispar cu desavarsire, ma dizolv, in oglinda reflectandu-se ceea ce se gaseste in spatele meu. Pana acum nu am gasit nici o explicatie logica, stiintifica pentru acest fenomen, nu m-a lamurit nimeni. Voi ce parere aveti? Credeti ca este si acesta un fenomen fiziologic al ochiului uman?

abyss

Te salutam LupAlb !

Deci, oftalmologul mi-a zis: chestiile alea albe mici si multe care danseaza precum niste spermatozoizi (scuze!) bilute, fie cum or fi luminoase si sclipitoare sunt imagini reflectate de pe fundul ochiului cand privesti o suprafata luminoasa in stare de repaos. Asa se nasc unii. Crengute negre, pete inchise si altele se cheama miodiziopii parca. Alea sunt din cauza ca stati mult noaptea si au imbatranit ochii prematur. Un prieten se credea f. special ca vedea acele bilute, daduse in sindromul mesianic... credea ca vede ingeri... Eu eram convins ca vad bacterii, etc, inotand prin ochii mei... :|

Citat din: LupAlb din  17 Ianuarie 2010, 23:27:14
Am observat (de mic copil) ca de cate ori ma uit fix, fara sa clipesc, la imaginea mea in oglinda cateva zeci de secunde sau chiar minute uneori, pur si simplu dispar. Initial devin oarecum transparent, apoi dispar cu desavarsire, ma dizolv, in oglinda reflectandu-se ceea ce se gaseste in spatele meu. Pana acum nu am gasit nici o explicatie logica, stiintifica pentru acest fenomen, nu m-a lamurit nimeni. Voi ce parere aveti? Credeti ca este si acesta un fenomen fiziologic al ochiului uman?
Asa pateam si eu cand ma uita timpul holbandu-ma la oglinda  :roll:  Probabil ca ochii focalizau fundalul imaginii iar creierul cauta sa reconstituie imaginea inlaturindu-te pe tine...

Va propun un exercitiu de atentie, intentie si concentrare: incercati sa va visati privindu-va in oglinda! (si apoi discutam ce am vazut cu totii) 


jasmin3

Citat din: @biss din  17 Ianuarie 2010, 20:56:18
te rog dezvolta mai clar ideea! nu inteleg ce vezi... adica vezi prin pereti, vezi energia materiei, vezi cu ochii inchisi in jurul tau? ce vezi?
vezi cu ochii? cu mintea? pleci cu gandul si vezi in timp? chiar nu pricep ce vezi....
nu... deci pur si simplue ram in camera ma contream, si priveam aerul din jur... si se formau acele unde asemanatoare cu ale apei. le-am atins si se vedea exact ca si cum as trece cu mana prin apa. ma intepa mana. nu vedeam nimic gen privit prin pereti, sa va din viitor sau lucrurri de genul.
asa... si am avut candva un vis in care ma vedeam in oglinda. s efacea ca sunt la un magazin , o florarie, si m-am uitat intr-o oglinda. reflexia mea era inspaimantatoare adica in zona gatului aveam ceva asemanator glandei tiroide parca... stiti, cum au oamenii obezi la gat. eram speriata in vis si ciudat este ca spuneam ca am varicela... in vis...

DBlack

ceva de genul mi se intampla si mie , dupa cate am vazut la unele comuri , celor care se ridica repede din pat , sau de pe scaun .. eu cand ma ridic repede dp scaun ma ia ameteala ..si nu mai vad nimic in fata ochilor timp de 5 secunde.. dar habarnam de la ce sa fie :-?? bine , nu se intampla foarte des..dar sa zic de 2 ori pe sapt ..
"Cum sa fii dupa moarte sfant , si in viata antichristul"

Nu ºtiu cu ce arme va fi luptat cel de-al treilea rãzboi mondial, dar cu siguranþã cel de-al patrulea va fi luptat cu beþe ºi pietre.  "Albert Einstein"


Cred în acel Dumnezeu al lui Spinoza

abyss

Citat din: jasmin3 din  18 Ianuarie 2010, 10:12:14
... si se formau acele unde asemanatoare cu ale apei. le-am atins si se vedea exact ca si cum as trece cu mana prin apa. ma intepa mana. nu vedeam nimic gen privit prin pereti, sa va din viitor sau lucrurri de genul.
asa...

Foarte tare descrierea... Nu stiu ce poate fi, dar mi-a placut mult. Chiar am incercat si eu chestia asta dupa ce am citit si intr-adevar e exact cum spui, chiar si intepaturile. Foarte tare! Oricum, tot ce e legat de apa ma atrage...

jasmin3

prima oara cand am incercat totul a pornit d ela un vartej... care s-a marit si a ajuns sa semene cu apa... dar a doua oara cand am incercat am vazut direct "apa" ...:)) pt cateva secunde mi s-a aprut ca formeaza un chip... si m-am speriat asa ca nu ammai incercat pana de curand. acele luminite albe cu codita le vad pe zapada... ieri cand mergeam pe strada ma uitam la nea si le-am vazut dar dupa aceea am cazut. ma fascinau si nu mai eram atenta.

LupAlb

Citat din: @biss din  18 Ianuarie 2010, 01:06:00
Asa pateam si eu cand ma uita timpul holbandu-ma la oglinda  :roll:  Probabil ca ochii focalizau fundalul imaginii iar creierul cauta sa reconstituie imaginea inlaturindu-te pe tine...

Aha. La asta m-am gandit si eu la un moment dat, dar oare acesta sa fie raspunsul? Si daca da, de ce se comporta ochiul asa in situatia asta? De ce sa focalizeze fundalul cand cel din prim-plan esti tu? :?

Citat din: DBlack din  19 Ianuarie 2010, 21:03:08
ceva de genul mi se intampla si mie , dupa cate am vazut la unele comuri , celor care se ridica repede din pat , sau de pe scaun .. eu cand ma ridic repede dp scaun ma ia ameteala ..si nu mai vad nimic in fata ochilor timp de 5 secunde.. dar habarnam de la ce sa fie :-?? bine , nu se intampla foarte des..dar sa zic de 2 ori pe sapt ..

Asta, din cate stiu eu, este un simptom tipic al hipotensiunii arteriale si/sau al anemiei.

alex24

salut!dak sa deschis subiectul despre lucruri care le potzi vedea cu ochii...as avea si eu o intrebare...eu vad f bine...dar dak ma concentrez putin pot vedea totul in ceatza...pe orice durata de timp...din ce cauza sa fie?si mai mult dak cineva imi doreste sa imi faca rau...parca vad ca vrea sa imi faca rau...si in scurt timp aud ca la aceea persoana i se intampla ceva...desi eu nu doresc asta...
Sunt printre voi...dar...nu sunt unul dintre voi!!!

Tha D

Citat din: StarDust din  21 Iulie 2009, 17:05:15
Exact, cand stai intins, fluxul de sange spre creier e mai intens, ridicandu-te brusc, se creeaza ptr. un moment o scadere a fluxului de sange spre creier, deci o scadere a oxigenarii lui, consecinta, e exact cea pe care ai descris-o ;)

Scz ca nu am mai postat.


Am si eu o intrebare care ma tot framanta. Eu am probeleme cu ochii, am miopie, de ce cand imi apar globuletele din cauza fluxului sau cum l-ai descris tu, daca stau si ma uit in acelasi loc vad ca si cum as fi avut ochelarii. Nu ma insel, am -3.50 drioptrii deci vad diferenta. Daca acesta presiune a sangelui poate sa vindece miopia, cred ca oamenii ar putea sa inventeze ceva in locul laserului(operatiei) si noi vom deveni legende.

Tayka

Citat din: Tha D din  05 Februarie 2010, 19:16:07
Scz ca nu am mai postat.


Am si eu o intrebare care ma tot framanta. Eu am probeleme cu ochii, am miopie, de ce cand imi apar globuletele din cauza fluxului sau cum l-ai descris tu, daca stau si ma uit in acelasi loc vad ca si cum as fi avut ochelarii. Nu ma insel, am -3.50 drioptrii deci vad diferenta. Daca acesta presiune a sangelui poate sa vindece miopia, cred ca oamenii ar putea sa inventeze ceva in locul laserului(operatiei) si noi vom deveni legende.
Nu ºtiu sã-þi rãspund la întrebare dar ºi mie mi se întâmplã câte odatã ceva asemãnãtor ;Nu sânt pescar înrãit,dar când sânt la pescuit stau cu ochii fixaþi pe plutã ore întergi,ºi câte odatã când mã concentrez mai tare sã observ o miºcare finã,deºii pluta se aflã la 12-15m,scade brusc lumina de parcã ar fii searã,ºi în schimb vãd pluta atât de aproape de parcã ar fii cam la 5m.iar apa devine cenuºie.În momentul în care schimb privirea totul revine la normal.Aceastã treabã nu m-ar deranja(ba chiar m-ar avantaja) dacã nu aº avea ºi impresia(convingerea)cã în acel moment eu mã aflu deasupra apei,aproape de plutã ºi nu pluta aproape de mine.Este o senzaþie stranie care mã cam înspãimântã.Sigur cã veþi cataloga situaþia ca fiind o poveste pescãreascã dar din pãcate este realã ºi m-aº bucura sã-mi spuneþi cã aþi mai auzit sau trãit asemenea senzaþii.-Nu port ochelari.
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).