Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Marte

Creat de StarDust, 22 Noiembrie 2008, 20:32:25

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Xanadron

P.S. mai stringent decit amenintzarea unui 10% pentru dubbla postare: :-D

Dupa "teorema sertarului", numita imagine "puricata" in limita modestelor mele capabilitati IT-digitale imi pare acum, la peste un an distantza, chiar mai revelatoare decit initial - in ciuda rezolutiei deloc grozave, dar nici atit de... catastrofica precum unele imagini luate de ex. de sovietici cu sondele Zond de pe fata "nevazuta" a Lunii :moon: in anii '60 (argument care, pe buna dreptate, i se contrapune deseori lui John Lear si ipotezelor lui un pic extremiste).

Rog deci colegi mai talentati pe zona programelor vizual-digitale (@ fiulploii poate, dar nu numai) sa-ncerce eventual vreo prelucrare/filtrare a pozelor postate-n sondaj (altele nu-s din pacate disponibile de la NAZA).
Poate asa om decela si alte detalii sugestive. Sau nu. :roll:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

SLEAH19

O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

acme

We're born alone, we live alone, we die alone.

Cautatorul

#183
"MISTER: Curiosity a descoperit obiecte strălucitoare pe Marte. Nu provin de pe Terra

Instrumentele de analiză plasate în interiorul robotuluzi examinează în prezent aceste eşantioane de sol marţian.
Cercetătorii americani s-au întrebat dacă un obiect de o culoare puternică, descoperit într-o fotografie a unei găuri făcute de Curiosity în solul marţian, ar fi putut fi confecţionat de om, la fel ca un alt obiect, văzut în urmă cu câteva zile, despre care inginerii de la NASA credeau că era o bucată de plastic desprinsă din roverul american.

"Am început să vedem puncte strălucitoare în locul în care robotul a aspirat praf", a declarat unul dintre cercetătorii din Pasadena (California).

Unii dintre savanţi au sugerat faptul că aceste obiecte ar fi putut fi confecţionate de către om, dar, după discuţii îndelungate între oamenii de ştiinţă şi inginerii implicaţi în misiunea spaţială, s-a ajuns la "un consens puternic", potrivit căruia acele obiecte provin de pe Planeta Roşie.

Acest punct de vedere a fost sprijinit de faptul că obiectele în cauză au fost văzute în fundurile găurilor săpate de Curiosity şi, deci, ele erau plasate sub suprafaţa planetei Marte.

"Nu putem să excludem complet ipoteza potrivit căreia aceste obiecte au fost confecţionate de om, dar noi credem că această teorie nu se aplică în acest caz", a adăugat acelaşi cercetător."


http://www.realitatea.net/mister-curiosity-a-descoperit-obiecte-stralucitoare-pe-marte-nu-provin-de-pe-terra_1033999.html


Si un filmulet pentru delectare asa de weekend:

Anomalie su Marte riprese da Curiosity (Mars anomalies caught by Curiosity)

Bobitele alea din imaginea lui acme
http://www.nasa.gov/images/content/697176main_pia16229-full_full.jpg
or fi masline pietrificate ori mumificate  :-D de la oile martiene...

Imi aduc aminte de stirea:
"Formaţiuni sferice misterioase pe Marte! Este vorba de o imagine ciudată surprinsă de roverul Opportunity care i-a pus în încurcătură pe oamenii de ştiinţă. Nu ştiu ce sunt!"

http://www.realitatea.net/sferele-misterioase-de-pe-marte-avem-in-fata-noastra-un-veritabil-puzzle-geologic_1010852.html


Parerea mea este ca are loc o pregatire psihologica a maselor pentru vestea cea mare.  Prea multe a lasat NASA sa se vada.  Ori au angajat incompetenti ori e o chestie extrem de desteapta.

Curiosity pare inofensiv noua. Poate martienilor li se pare asemenea tripozilor din razboiul lumilor.  Ia esantioane asa din loc in loc.... ii baga in cutie ii analizeaza...  :-D ce sa mai ... rapiri experimente etc.  Cine stie ce razboi interplanetar poate provica... 8-)


Si inca o parere personala: Viata este asemenea replicantilor din StarGate. Odata ce o planeta a fost infestata cu viata iar aceasta a prosperat la un moment dat; atunci viata nu mai poate fi eliminata de pe planeta respectiva iar cand conditiile meteo revin atunci si viata revine.  Doar daca s-ar lichefia toata planeta si s-ar transforma in lava atunci poate ca da.  Daca pe Marte a fost candva viata intr-un mod similar Terrei atunci viata pe Marte nu a disparut. S-a adaptat s-a ascuns etc. Poate ca pe Marte exista inca oceane inghetate acoperite cu un strat gros de praf. Poate acele chestii stralucitoare sunt de fapt gheata.  Oricum asteptam sa ajunga oamenii pe Marte:

http://www.descopera.ro/dnews/9702604-primii-oameni-vor-pleca-spre-marte-peste-doar-11-ani-unde-vor-infiinta-o-colonie-video

http://stirileprotv.ro/stiri/international/video-primii-oameni-pe-marte-misiune-la-un-pas-de-realizare-astronautii-se-declara-pregatiti.html

Cautatorul

Pornind de la articolul:

"Arată bine! Cine a pozat totuşi ROVERUL de pe Marte? :) FOTO de EXCEPŢIE

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/arata-bine-cine-a-pozat-totusi-roverul-de-pe-marte_1045597.html"

am gasit si linkul de la NASA:

http://mars.jpl.nasa.gov/multimedia/images/?ImageID=4845

Am inteles ca s-au folosit 55 de fotografii din care au compus aceasta poza. Eu nu inteleg cum au facut sa dispara bratul care tine camera. Au sters din photoshop sau cum?

Poate mesajul acesta trebuia sa fie la sectiunea laborator... moderatorii sa-l mute daca cred de cuviinta.  Nu imi dau seama cum m-as putea fotografia singur fara sa mi se vada mana cu care tineam aparatul foto.  Poate tinand aparatul foto intai cu mana stanga apoi cu mana dreapta si apoi sa compun fotografiile... dar cred ca e cam greu de facut asa ceva...

Xanadron

#185
Eu ma intreb unde-a disparut UMBRA bratului aluia, ce-ar fi trebuit sa fie vizibila pe Rover si/sau solul desertului Arizona - pardon, na ca m-a luat gura pe dinainte - pe solul martzian adica. :-D

P.S. Pe mine m-ar mira oricum nespus ca NAZA sa ne mai... minta vreodata cu photoshoape d-astea.
Fiindca n-a facut-o decit rarissim pina acum (de numai vreo 30 de milioane de ori  :lol:).
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

mariusvlad

Si daca nu este greseala, omisiune a NASA? Daca a fost ceva intentionat, probabil un nou pas facut in directia relevarii adevarului socant (pentru unii), adevar care nu poate fi spus asa, dintr-o data? Au inceput cu niste puncte, obiecte pe cer, apoi au aparut imagini ciudate ale reliefului, au continuat cu obiecte fotografiate langa rover, acum poza asta facuta parca de altcineva si inserata in imaginile primite de pe Marte. Astept cu nerabdare urmatoarele poze.

mariusvlad

#187
Citat din: mariusvlad din  05 Noiembrie 2012, 11:30:14Astept cu nerabdare urmatoarele poze.
Mai repede decat ma asteptam, dar am mari dubii asupra veridicitatii materialului.
MUST SEE! Strange Mystery Cross On Mars
https://picstocloud.com/z6yfql/zoom-in.jpg

Cautatorul

#188
Citat din: mariusvlad din  05 Noiembrie 2012, 12:43:47
Mai repede decat ma asteptam, dar am mari dubii asupra veridicitatii materialului.

Fotografia utilizata ar fi:
http://photojournal.jpl.nasa.gov/jpeg/PIA16239.jpg cu o rezolutie foarte buna insa eu n-am gasit acea cruce ori plus pe ea.

Oricum cei de la NASA au spus ca au folosit cateva zeci de alte fotografii pentru aceasta pe care le-au asamblat. E posibil ca acel plus sa fie de la asamblare anume un marker de colt de poza ceva.

romulus

Referitor la fotografia in care apare vehicolul care cica ruleaza pe Marte, neste micute observatii:
- am vazut fotografia vehicolului marita foarte mult si m-a frapat un lucru, poate sunt eu chitibusar, dar voi ce parere aveti despre tot soiul de furtune si furtunase, cabluri sa cablute care intra si ies in/din diverse componente NEPROTEJATE  de nimica, nimicuta, ci atarna (ori se tarasc :-D) asa care pe unde poate ancorate din loc in loc cu cate o  clema de plastic !
Mie cel putin, mi se pare ca, pentru un asa vehicol, de o asemenea importanta, sa umbli cu matele in asa dezordine, incat sa pui - eventual -toata misiunea in pericol din cauza unui furtun de plastic gaurit pe unde se scurge lichidul, ori a unui firulet intrerupt de o piatra ce poate sari de sub multiplele roti..... PARE CEVA NESERIOS , o improvizatie a la DOREL  romanul! Priviti si voi!
Mariti poza si uitati-va, n-am dreptate?!!
Am zis!
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

StarDust

Si eu le-as fi bagat in niste tuburi de protectie, sau in interior. Dar, am sa va spun de ce cred eu ca arata asa. In primul rand, cablurile sunt doar aparent neprotejate, ele sunt invelite intr-un material flexibil cu depuneri metalice, deci, un fel de plastic metalizat si flexibil. Doi, surplusul de jgheaburi, sau tevi pt. pozarea mai aspectuoasa a cablurilor ar fi insemnat un plus de greutate la vehicul, iar in acest caz, se calculeaza la precizie de raportul de gram transportat/combustibil racheta, balanta extrem de importanta mai ales in cazul unei calatorii atat de lungi.
Greutatea vehiculului trebuie redusa la extrem, dar fara a prejudicia siguranta si fiabilitatea lui, pentru a reduce si cantitatea de combustibil necesar sky-crane-ului, la amartizare.
Ce se vede totusi, cablurile de forta ce merg la motoarele electrice din rotile roverului par sa fie ecranate cu impletitura(tresa) metalica, avand atat rol de protectie cat si ecranare electrica.
E si parerea mea ca o parte din cabluri se mai puteau masca in interior dar vehiculul neavand pretentii de aspect, ci de functionalitate, nu prea cred ca s-a tinut cont de acest lucru. Cred ca singurul pericol pe Marte sunt radiatiile, variatiile de temperaturi, si furtunile de praf, chestii la care cred ca acea izolatie face fata cu brio.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

alx

#191
Buna seara tuturor.
  Ca tot e in trend,am aruncat si eu o privire pe faimosul autoportret... ;D si concluzia la care am ajuns sunt mai multe... :D
   In primul rand asta e o fotografie a roverului still on Earth:


Va rog sa observati perspectiva absolut normala a imaginii,ceea ce indica ca a fost o singura imagine,inregistrata cu o camera foto "normala"...

Acum,fotografia de pe Marte,a aceluiasi obiect...


Aceeasi fotografie,in care am marcat perspectiva:


Din propria-mi experienta cu softurile care fac panorame,ai sanse foarte mari ca atunci cand folosesti mai multe imagini (55 in cazul nostru),dintre care foarte multe au in comun o parte din cadru,sa se "stearga" anumite detalii in proces...din cauza suprapunerilor.In cazul de fata,cele 55 de fotografii au fost facute de camera de pe bratul mobil,din multiple pozitii,prin baleiere pe verticala si pe orizontala.Astfel,bratul robotic aparea PROBABIL in aproape toate fotografiile,insa tot timpul exista un cadru care continea informatia care in cadrul anterior era acoperita de brat...de aici si pana la a disparea complet bratul din imagine in procesare...a fost doar un pas...micut! ;D
(oare a inteles cineva ce am vrut sa spun? :? ? :D )
Daca urmariti cele 2 linii trasate de mine,observati ca ele nu sunt paralele,asa cum ar fi daca le-as fi trasat in prima imagine...de aici am dedus ca bratul robotic a fotografiat roverul din cele 2 extremitati stanga/dreapta.Sigur ca e greu sa compui panorame cu perspective diferite...asa ca rezultaul este cel pe care il vedeti...

TOTUSI,am o rugaminte la voi: sa-mi spuneti ce nu e OK in cropul asta din fotografia de pe Marte a roverului:  >:D


"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

padme

Pare ca se vede un...cineva in el :)))))))))

Urban

Citat din: alx din  06 Noiembrie 2012, 00:04:16
TOTUSI,am o rugaminte la voi: sa-mi spuneti ce nu e OK in cropul asta din fotografia de pe Marte a roverului:  >:D

...

Cautatorul

#194
Citat din: padme din  06 Noiembrie 2012, 00:19:08
Pare ca se vede un...cineva in el :)))))))))

Deci nu era Darth Vader.. ca mesajul a ajuns la gunoi. Totusi faptul ca mesajul  "se vede cineva" a ramas inseamna ca e partial adevarat dar n-am ghicit eu...  :wink:  iar padme e pe-aproape.  Pacat de strut. :-D

Acum serios vorbind perspectiva este asemenea unuia care se fotografiaza de foarte aproape. Are nasul borcanat si fata cu bot. Ca atunci cand te uiti prin vizor sa vezi cine e la usa.

Acum e posibil sa se fi facut poza cum spuneam si eu. Daca m-as poza cu o mana apoi cu cealalta si as imparti poza in doua, m-as putea recompune. As pastra jumatatile in care am mainile pe langa corp.

Asta daca nu cumva roverul s-a pozat intr-o oglinda... :)

Cum spuneam si in postarea precedenta poate ar fi bine de mutat discutia undeva la laborator, ori la sectiunea ghicitori... cu tema: "sa-mi spuneti ce nu e OK in cropul asta din fotografia de pe Marte a roverului"  ... 
de ce nu ar merge si la "aveti spirit de observatie" ori la "sa vedem ce forumisti sunt cel putin la fel de destepti ca mine"   :wink: