Forum RUFOn

Sectiune pentru limba româna => Evenimente OZN în România => Subiect creat de: delaparis din 07 Iunie 2015, 00:48:46

Titlu: UFO Bucuresti 7 Iunie 2015 zona Rahova ora 1:30
Scris de: delaparis din 07 Iunie 2015, 00:48:46
Dragii mei, am fost martor al unui obiect extraordinar de bizar, sunt absolut convins ca nu era vorba de o lanterna chinezeaza, din pacate nu am absolut nici o dovada fotografica asadar ma voi limita doar la a descrie cat mai perinent ceea ce am vazut.
Evenimentul a avut loc in zona cartierului Rahova ( mai precis strada Muntii Carpati/Salaj). Aflandu-ma pe terasa casei mele, am observat un obiect sferoid neregulat de culoare galbena.
Desigur, in prima faza am crezut ca e vorba de un lampion insa m-am inselat amarnic,  obiectul era extrem de luminos si era in ascensiune ( aproape precum avionul VTOL Harrier), am asteptat ca lumina galbena sa se stinga insa obiectul si-a continuat ascensiunea pana cand, in mod cu totul extraordinar a schimbat directia iar obiectul a capatat brusc o forma triunghiulara.
Culoarea s-a transformat din galben in alb ( mai precis 3 lumini albe stroboscopice din care una era intermitenta), in continuare  si-a  continuat traiectoria spre vazduh pana cand s-a indepartat suficient de mult incat a devenit prea palid.
Astept explicatii de debunking sau eventuali martori oculari care au reusit sa faca fotografii, m-am gandit deja la doua ipoteze: fie un avion militar care a lansat in zbor ceva contramasuri sau ipoteza doi lumina galbena a Lunii a fost cumva refractata de fuzelajul avionului si mi-a dat mie ( ca observator) iluzia optica ca  ca avea culoarea galbena.
Oricum, lampion chinezesc nu era, lampoianele nu-si schimba brusc directia de zbor si nici nu se transforma in ceva cu luminozitate alba intermitenta.
Parea ca tocmai aterizase si urca, probabil la periferia Bucurestiului... habar nu am.Nu sunt chiar atat de proficient in privinta comportamentului unui avion asa ca nu pot sa ma lansez in speculatii.
Am incercat sa va descriu cat mai obiectiv ceea ce am vazut, o seara buna !
Titlu: Re: UFO Bucuresti 7 Iunie 2015 zona Rahova ora 1:30
Scris de: Arhanghelul din 07 Iunie 2015, 18:22:05
Citat din: Guest din  07 Iunie 2015, 13:41:00
Salut delaparis,

Interesanta observatia ta. Cred ca ar fi de ajutor daca ai putea aduce mai multe detalii precum directia observatiei, unghiul fata de orizontala la care a fost observata lumina initial si unghiul la care aceasta a schimbat directia? De asemenea spui ca parea sa urce, este posibil sa se fi apropiat de tine mentinandu-si altitudinea - posibil sa fi fost un avion inscris la aterizare cu luminile de aterizare aprinse si acesta a virat catre aeroport moment in care l-ai vazut din laterala? Cam cat timp a durat observatia? De asemenea, ai incercat sa folosesti flightradar pentru a verifica posibilitatea unui avion comercial?

Asta zic si eu ca a vazut ...
Pentru o descriere mai exacta poti sa precizezi ... ora si minutul observatiei ?
Azimutul ... si capcompasul dupa ce s-a pus pe deplasare "" orizontala"" ... mai mult ca sigur NV -->  NE ... ?

(http://www.rufon.org/forum/index.php?action=dlattach;topic=4752.0;attach=21797;image)

Titlu: Re: UFO Bucuresti 7 Iunie 2015 zona Rahova ora 1:30
Scris de: delaparis din 07 Iunie 2015, 21:13:20
ora : 1:30, asceniunea a fost foarte lina, parca era un balon ! Observatia a durat in jur de 2 minute, va zic ca in prima faza avea toate tradaturile unui lampion, de asta am si specificat faptul ca am asteptat sa se stinga brusc. La inceput, lumina asta galbena era foarte stralucitoare si parea foarte mare si complet neregulata. Pe masura ce a urcat a devenit sferica, pana cand a schimbat directia de zbor si a trecut chiar deasupra mea, in acest moment devenise o combinatie de 3 lumini albe in pattern triunghiular din care una ( cea din mijloc) era intermitenta.
Titlu: Re: UFO Bucuresti 7 Iunie 2015 zona Rahova ora 1:30
Scris de: kandaon din 07 Iunie 2015, 23:28:01
Poate a fost vreo drona ceva, cine stie.
Titlu: Re: UFO Bucuresti 7 Iunie 2015 zona Rahova ora 1:30
Scris de: StarDust din 08 Iunie 2015, 08:02:49
O schita de mana cu evolutia, si formele/dispunerea luminilor nu ar strica deloc. O imagine(de orice fel) face cat 1000 de cuvinte.
Titlu: Re: UFO Bucuresti 7 Iunie 2015 zona Rahova ora 1:30
Scris de: Arhanghelul din 08 Iunie 2015, 09:15:28
Poti sa confirmi daca schita mea este buna ... daca nu ... ce trebuie modificat ...