Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Levitaþia - o provocare pentru ºtiinþã

Creat de CHIP, 11 Iunie 2008, 07:19:14

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

CHIP

In religiile orientale, o diferenta semnificativa intre zei si oameni era aceea ca primii posedau darul zborului. Probabil, dorinta omului de a se asemana cu cei pe care ii venereaza, a facut posibila aparitia in urma cu sute de ani a unui fenomen misterios - levitatia.Desi, aparent fara nicio explicatie, multi muritori au posedat, de-a lungul timpului, tehnicile artei unice a levitatiei. Brahmani, yoghini, pustnici, magicieni si fakiri si-au impresionat audienta cu abilitatile lor, infruntand gravitatia si incalcand multe reguli ale fizicii.
Leaganul artei levitatiei
Vedele indiene reprezinta un veritabil manual de levitatie pentru initiati, insa secolele scurse de la scrierea lor pana in prezent au aruncat un val de mister asupra multor cuvinte cheie, devenind greu de tradus astazi. Secretele levitatiei raman nedezvaluite pentru majoritatea dintre noi.

In ciuda faptului ca istoria a inregistrat numeroase cazuri de oameni care reuseau sa isi depaseasca conditia umana supusa legilor naturii, levitatia inca pare un episod science-fiction sau un numar de magie reusit pentru majoritatea dintre noi.

In trecut, cei care practicau levitatia se puteau ridica pana la aproximativ 90 centimetri asupra pamantului, doar pentru ca acesta pozitie le facilita contactul cu divinitatea. Aceasta practica avea strict un sens religios, nu era folosita niciodata pentru a crea un spectacol.

Primele marturii asupra practicii levitatiei apar in zona Indiei si Tibetului, in jurul anului 527 i.e.n.. Se spune despre fondatorul budhismului zen, Bodhidharma, ca a vizitat o manastire tibetana a shaolinilor pentru a-i invata pe acestia cum sa isi folosesca energia pentru a obtine leviatia. Aceasta practica ii era atribuita atat lui Budha, cat si mentorului acestuia, Sammat, despre care se spune ca putea sta in aer pana la cateva ore.
Practica levitatiei nu s-a pierdut intre calugarii din zona Asiei, secretele ei fiind cunoscute si impartasite in cercuri inchise.



Cazuri de levitatie in Europa
Desi europenii nu stapaneau tehnicile spirituale necesare ridicarii in aer, neexistand un astfel de concept, aveau un lucru in comun cu cei care locuiau la celalalt capat al lumii: majoritatea cazurilor de levitatie in Europa au ca subiecti oameni implicati intr-un fel sau altul in serviciul religios, multi dintre ei fiind canonizati dupa moarte.
Spre deosebire de asiatici, care cautau si practicau constient aceasta arta, europenii incercau un soi de extaz religios care le permitea sa zboare, fara a fi insa constienti de acest lucru.
Primele dovezi in acest sens vorbesc despre cea care avea sa fie Sfanta Tereza, o calugarita carmelita, care era convinsa ca poseda un dar divin, descriind aceasta senzatie ca venind pe neasteptate, si pana a-si reveni in simtiri, simtea ca este purtata pe sus de catre un nor sau de catre o pasare uriasa. Dupa incheierea levitatiei, senzatia pe care o simtea era una incredibila, ca si cum corpul fizic nu ar mai fi existat. Un astfel de episod s-a desfasurat sub privirile a 250 de preoti, uimiti sa o vada pe maicuta Tereza ridicandu-se de la pamant.
Unul dintre cei mai cunoscuti "zburatori" europeni este Joseph Desa, canonizat dupa 4 ani de la moartea sa sub numele de Sfantul Joseph din Cupertino. Pios inca din copilarie, acesta a insotit Ordinul Sfantului Francisc, unde a inceput pentru prima data sa leviteze in stare de extaz. Vestea capacitatilor sale nemaiobisnuite s-a raspandit foarte repede. Insusi Papa Urban al VIII-lea a dorit sa vada minunea. Afland ca a fost invitat la o audienta cu Papa, acesta a intrat intr-o stare extrema de levitatie, incat a fost de nevoie de interventia celor prezenti pentru a-l readuce in simtiri.
Savantii vremii erau la curent cu aceste zboruri, pe care de altfel, le-au notat in insemnarile lor. Chiar daca majoritatea acestora erau performate de oameni ai bisericii, aflati sub puterea extazului spiritual, religia nu privea cu ochi buni aceste "ridicari". Conform unor documente ale bisercii, au fost inregistrate 300 astfel de zboruri in prezenta a numerosi martori. Cronicile din Moscova pomenesc despre un anume Vasile cel Binecuvantat care, purtat de o forta necunoscuta, a trecut pe deasupra raului Moscova, in fata unei audiente numeroase.

Nu a durat foarte mult pana la transformarea unui extaz religios in spectacol pentru curiosi. Cel mai cunoscut performator al artei zborului din secolul XIX este Daniel Douglas Hewm. Debutul acestuia a fost timid, dar in scurt timp si-a perfectionat aceasta arta, reusind sa intre in stare de levitatie de cate ori dorea. Timp de 40 de ani, acesta a oferit spectacole prietenilor sai, in fata multimilor sau in fata celebritatilor care voiau sa il admire in exercitiul sau. Printre fanii sai s-au numarat si William M. Thackeray, Mark Twain sau Napoleon III, iar in toata istoria reprezentatiilor sale nu a fost acuzat nici macar o data de inselaciune.
Unii dintre initatii in arta levitatiei au incercat sa se foloseesca de abilitatile lor pentru a dobori anumite recorduri. Acesta este si cazul englezului Maurice Wilson, care a inceput sa practice yoga si levitatia timp de cativa ani, pentru a incerca, in final, sa escaladeze muntele Everest in salturi mari. Un an mai tarziu cadavrul sau inghetat a fost gasit pe munte, foarte aproape de ceea ce trebuia sa fie implinirea visului sau.

Levitatia in fata stiintei
Chiar daca nu oricine este capabil de asemenea practici, levitatia a devenit in prezent o arta raspandita, tainele acesteia fiind predate de maestrii initiati. Rata succesului este destul de mare, mai ales in randul celor care practica yoga.
Cu toate acestea, stiinta nu are inca o explicatie clara pentru neobisnuitul fenomen de zbor al oamenilor. Cazurile de levitatie inca sunt considerate exceptii, purtand generic numele de miracole sau de fenomene misterioase care contrazic legile fizice.
Unii cercetatori sunt de parere ca levitatia este rezultatul interactiunii campului biogravitational cu energia radiata de creierul uman. Alexander Dubrov, doctor in biologie, crede ca cel care leviteaza creaza in mod deliberat un camp bio-gravitational, ceea ce ii da posibilitatea de a controla directiile zborului. O alta explicatie imposibil de verificat, cel putin pentru moment, este aceea ca persoanele capabile sa leviteze isi pot utiliza anumite parti ale creierului, parti a caror utilitate inca este necunoscuta oamenilor de stiinta.
Desi inca se mai incearca explicarea stiintifica a levitatiei, directia catre care se indreapta atentia cercetatorilor este asupra unui teren indelung studiat care se incapataneaza sa ramana un mister: puterea mintii umane.

Sursa: Pravda.ru

Care este parerea voastra in legatura cu fenomenul levitatiei si cu privire la teoriile oamenilor de stiinta?


sevastase

levitatia este o realitate si o posibilitate pentru oricine nu un fenomen. Termenul om de stiinta trebuie sa nu mai fie folosit pentru a se atasa o stigma de credibilitate informatiei.

De cate ori vreau sa spun ca nu sunt bazaconii adaog pompos : oamenii de stii au confirmat .... blah blah...

e asa de infantilatreaba asta ca incep sa cred ca am ramas aproape singur printre zombi.

CHIP

Si ce crezi ca e gresit in chestia asta .Stii ce va face in viitor acest fenomen credibil cu adevarat?Descoperirile stiintifice in acest domeniu.Cati crezi ca au ocazia, practic sa vada calugarii din Tibet levitand in mod real?

CHIP


sevastase

newsflash...nu leviteaza numai calugarii din tibet...

Coral Castle

sau Castelul din Coral

Construit in secret de Ed Leedskalnin pentru iubita vietii lui .

Blocuri masive de piatra de tone mutate si aranjate cu precizi un barbat de 1m60 si 45 dekg....

A descoperit stiinta prin care anulezi efectul gravitational....

mai bine va las pe voi sa descoperiti asta minune a stiintei moderne.

http://www.intalek.com/Index/Projects/CoralCastle/CoralCastle.htm



CHIP

 Castelul de Coral - Constructie ridicata cu mijloace primitive?

In Homestead, Florida, a fost inaltat ""Castelul de Coral"", una dintre cele mai stranii structuri realizate de mana omului, comparabila cu Complexul de la Stonehenge, templele antice grecesti sau piramidele egiptene.
Uimitoarea constructie a fost gandita, proiectata si realizata de un singur om, Edward Leedskalnin, imigrant lituanian, ce masura 1,70 m si cantarea 65 de kilograme. Se pare ca el descoperise secretele piramidelor, levitatiei sau antigravitatiei. Materialele de constructie alese sunt incredibile. El a folosit uriase blocuri de roci coraligene, unele cantarind pana la 30 de tone. Felul in care a reusit sa le deplaseze ramane invaluit intr-un mister total, avand in vedere ca el nu putea apela, la vremea respectiva, la ajutorul utilajelor moderne.
""POARTA MIRACULOASA"". Pentru construirea zidurilor si a turnurilor au fost folosite circa 1.000 de tone de roci coraligene, alte 100 de tone fiind utilizate pentru confectionarea mobilierului si a unor obiecte de arta. Obeliscul cantareste 28 de tone. Zidul ce inconjoara ""Castelul de Coral"" masoara aproape 3 metri inaltime, fiind alcatuit din blocuri uriase de piatra ce cantaresc, fiecare, cateva tone. Crenelurile sunt postate pe zidurile inalte de 6 metri. Cel mai greu bloc cantareste 35 de tone. Unele dintre bucatile de piatra sunt de doua ori mai grele decat blocurile folosite la Marile Piramide de la Gizeh.
SECRETOMANIE. Lucrand singur timp de 20 de ani, intre 1920 si 1940, pentru a construi casa pe care a numit-o ""Parcul Portii de Piatra"", in Florida City, Leedskalnin a actionat astfel dupa ce a fost parasit de logodnica sa. Fata si-a motivat gestul prin faptul ca baiatul era batran si sarac. Dupa ce a colindat Statele Unite si Canada, Edward s-a stabilit in Florida din motive de sanatate, medicii descoperind ca suferea de tuberculoza. El a inceput sa-si construiasca o ""casa de corali"" in 1920. Dar in 1936, cand a constatat ca un nou cartier de locuinte ii ameninta intimitatea, el si-a mutat ""resedinta"" 15 kilometri, la Homestead, aducandu-i cateva completari si transformand-o intr-o adevarata atractie turistica. Operatiunile executate continua sa ramana invaluite in mister, deoarece nimeni nu l-a vazut efectuandu-le. El a lucrat deseori in timpul noptii, la lumina lanternei. Nu exista martori oculari care sa ateste ca plapandul barbat a transportat singur uriasele blocuri de coral. Cand el a mutat ""imobilul"" la Homestead, vecinii au putut vedea uriasele blocuri de piatra transportate cu un camion, dar nimeni nu a observat cum le-a incarcat si le-a descarcat.

INTREBARI. Exista numeroase semne de intrebare legate de scepticismul lui Leedskalnin fata de magnetism si electricitate si de incercarile sale de a da realizarilor proprii un caracter mistic si misterios. A descoperit el metoda prin care putea manevra uriase blocuri de piatra cu mijloace primitive? Edward, decedat in 1951, a luat secretele sale in mormant, acestea asteptand, si acum, sa fie redescoperite.

sevastase

nu e mare mister ... tehnologia a primit-o nu a descoperit-o..nimeni nu a descoperit nimic semnificativ vreodata....au primit, furat sau au fost indrumati.



Kymosabe

Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition.
(Adam Smith)

Cautatorul

#10
Stiinta deja a rezolvat problema levitatiei pe distante mici:

Cautati pe google levitron. Un film dragut este la:

http://www.trilulilu.ro/Acelashi/0dcf56bfb70762

Sau un glob pamantesc plutitor, vedeti un filmulet in partea de jos a paginii:
http://www.gadgetbox.ro/range/2_1_26-gadgetbox

Chiar se pot cumpara:
http://www.evarietate.ro/produse/25-electronice/46-lampi-decorative/114-glob-magnetic-levitron-luminat.html

Exista si levitatie a unor obiecte supraconductoare.
http://www.youtube.com/watch?v=Z4XEQVnIFmQ


Exista levitatie ultrasonica.
http://www.youtube.com/watch?v=94KzmB2bI7s
sau
http://www.youtube.com/watch?v=S4exO4CuoSU

Era chiar un documentar pe un canal romanesc de televiziune cu David Blaine care levita si speria oamenii (cred ca e iluzionist):
http://www.youtube.com/watch?v=dlxL6ZeACaM
Sau cautati David Blaine pe youtube si o sa vedeti o gramada de filmulete.

Daca e sa vorbim de oameni care leviteaza, in afara de iluzionisti, in majoritatea cazurilor e vorba de oameni religiosi.
Daca e sa mergem pe logica religioasa, intrebarea se pune: De ce unii oameni plutesc cand se roaga? Ingerii ii protejeaza pe ei si se ridica sau pur si simplu in rugaciune fiind, acei oameni isi schimba starea fizica (intr-un fel necunoscut noua) iar forta gravitationala nu mai are efect asupra lor. Interesant subiectul si e mult de discutat. Intr-un fel si antigravitatia este o forma de levitatie.

Ar fi util sa stim daca e vorba de levitatia umana sau in general.

http://www.dex-online.ro/levitatie/cauta/

Una din definitii spune:

"LEVITÁÞIE s. f. 1. capacitate atribuitã ocultiºtilor, fachirilor etc. de a ridica diverse corpuri sau a se ridica ei înºiºi de la pãmânt prin puterea voinþei. 2. ~ magneticã = anulare a gravitaþiei prin acþiunea unui câmp magnetic asupra unui corp strãbãtut de un curent electric. (< fr. lévitation) "

Am uitat de Lifer:
http://jnaudin.free.fr/lifters/main.htm

DepthOfField

Citat din: CHIP din  11 Iunie 2008, 21:11:51
Levitation In Tibet:

http://www.metacafe.com/watch/698648/levitation_in_tibet/

pai e un simplu truc de iluzionism. Deci doar ceva simbolic, daca vrei. Daca te uiti, nu trece cu batul prin spatele "usurelului", si tocmai prin spatele lui nu am vazut deloc ce e. O fi vre-o bara/suport, pe care statea "usurelul". Stiti de vreun film dovedit AUTENTIC in acest sens?
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

Kymosabe

Citat din: ciuciulete din  11 Iunie 2008, 22:24:39
pai e un simplu truc de iluzionism. Deci doar ceva simbolic, daca vrei. Daca te uiti, nu trece cu batul prin spatele "usurelului", si tocmai prin spatele lui nu am vazut deloc ce e. O fi vre-o bara/suport, pe care statea "usurelul". Stiti de vreun film dovedit AUTENTIC in acest sens?

David Copperfield  folosea un cerc prin care ,,trecea''   persoana care levita  . :lol:
Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition.
(Adam Smith)

jackie28t

#13
Cunosc un film pe care a-l vazusem de ceva timp si chiar m-a impriesionat.
Un grup de cameramani germani a avut sansa sa filmeze o performanta de levitatie facuta de un african ''shaman'' Filmul este foarte impresionant si vreau sa vi-l prezint si voua.Este singura filmare de levitatie care i-as da cat de cat credibilitate.
Cazul ramane unul de elaborat binenteles.

''African shaman performing levitation''


http://www.youtube.com/v/tW6pVFOpE6Q
Link direct catre filmul de pe youtube: http://www.youtube.com/watch?v=tW6pVFOpE6Q

Citat din: ciuciulete din  11 Iunie 2008, 22:24:39
pai e un simplu truc de iluzionism. Deci doar ceva simbolic, daca vrei. Daca te uiti, nu trece cu batul prin spatele "usurelului", si tocmai prin spatele lui nu am vazut deloc ce e. O fi vre-o bara/suport, pe care statea "usurelul". Stiti de vreun film dovedit AUTENTIC in acest sens?


Iar la ce spunea ciuciulete cu referire la trucuri de iluzionism sau scaunelul invizibil de suport...a-i dau dreptate in mare deoarece exista si multe trucuri celebre de care multi inca nu le cunosc si nu sunt instiintati de ele de acea va informez cu un documentar exelent in care sunt prezentate cateva trucuri faimoase de levitatie prezentate si privite dintr-un unghi mai sceptic.Va recomand la toti cu caldura sa vizionati acest documentar.Este un documentar excelent.

BBC - History of Magic - Levitation (Part 1 of 6)
http://www.youtube.com/watch?v=XwGDXyOFMfc

(Part 2 of 6)
http://www.youtube.com/watch?v=7wNR2pGQv_0

(Part 3 of 6)
http://www.youtube.com/watch?v=RTX4kAvyfac

(Part 4 of 6)
http://www.youtube.com/watch?v=flozwhpKkC0

(Part 5 of 6)
http://www.youtube.com/watch?v=nsA6Hl7n7r4

BBC - History of Magic - Levitation (Part 6 of 6)
http://www.youtube.com/watch?v=Prq3E0hvS7c