Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Experiment: Clepsidra 2012

Creat de starlookboy, 30 Ianuarie 2007, 20:31:47

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

butterfly2crazy

@lupin
ai dreptate in ce spui...trebuie gasita o metoda de a stabili timpul..totusi..si trebuie facut experimentul..cum ramane de vazut
@ark
lasai sa se certe k si asa nu au nimik de pierdut dak se iau putin la hartza! :lol: :evil:
@ceilaltzi cu experimentul
ganditziva bine;1)ce anume alegetzi k material din clepsidra 2)trebuie vidata clepsidra 3)atunciu nu va mai fii influentzat elementul dinauntrul clepsidrei de catre nici un elemetn natural(presiune..etc etc)..well ce spunetzi..idei mai geniale pe mp

OzN_HunteR

oala = sa nu ma bag ion treaba voastra !!! si ori cine si ori ce are un finis ! si dupa cum spuneam viatza o va lua la un moment dat tot de la inceput ! cum a fost prima oara cu potopul de ex, acuma va urma ceva asemanator dar mai tragic . milioane de oameni vor pieri din cauza acestul lucru.... schimbarea atmosferei ....sin motiv ca se scumesc toate din cauza secetei si nu numai .

in fine sper ca ai inteles ceva Alx ca deja ma dor mainile .... :))

cu respect OzN_HunteR :) :ufo:
A nation which has forgotten the quality of courage which in the past has been brought to public life is not as likely to insist upon or regard that quality in its chosen leaders today - and in fact we have forgotten.

John.F.Kennedy

alx

*OzN_HunteR *   sã ºtii cã nu am înþeles ce legãturã are oala,potopul,schimbarea atmosferei,scumpirile din cauza secetei, cu EXPERIMENTUL CLEPSIDRA! În general pe un topic cu o temã datã se discutã DESPRE ACEA TEMÃ,ºi nu despre alte idei...so,dacã ai o propunere,o idee legatã de acest experiment,sunt convins cã toatã lumea este interesatã,lasã scumpirile pe seama guvernului...ok?
*in fine sper ca ai inteles ceva Alx ca deja ma dor mainile .... *-nu prea vãd legãtura,ce au mâinile tale cu ce înþeleg eu?
  ca sã revin ºi eu pe topic,propun ca pentru mãsurarea timpului sã utilizãm sistemul GPS,ceasul acestor sateliþi este foarte precis...ce spuneþi?
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

OzN_HunteR

la faza cu ma dor mainile ma refeream ca nu sunt obisnuit sa criu prea mult si de aia am spus ca ma dor mainlie !!! :mrgreen:
A nation which has forgotten the quality of courage which in the past has been brought to public life is not as likely to insist upon or regard that quality in its chosen leaders today - and in fact we have forgotten.

John.F.Kennedy

xennon_2000

O intrebare mai "off topic":
este psihicul cel care modeleaza timpul?Spun asta pentru ca in anumite situatii timpul trece repede si in altele trece foarte greu!Poate filmul The Butterfly effect sa va spuna ceva!

pri3st3ss

interpretare psihologica:

ai impresia ca timpul trece repede atunci cand executi o actiune care iti face placere..de exemplu iesi cu iubita in oras si,daca ea nu sta in fata magazinelor prea mult  :lol: , ti se pare ca timpul trece foarte repede...
de asemenea,mai ai aceasta impresie si cand te grabesti...dimpotriva,cand astepti ceva,sau nu iti place ceea ce intreprinzi, ai impresia ca timpul abia se misca...

e doar o impresie,timpul trece la fel in ambele cazuri,persoana  percepe altfel totul..
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

xennon_2000

Multumesc Pri3ss2!
Eu ma gandesc si la varianta "de fizica" a timpului; adica daca pamantul s-ar apropia mai mult de soare timpul ar trece altfel fata de pozitia in care se afla, dar noi nu ne dam seama!

xennon_2000

Avansul periheliului planetei mercur!
este unul din exemplele cele mai bune!

Timp de o jumatate de veac aceasta diferenta a dat de cap astronomilor, neputandu-se cunoaste cauza ei. Astronomul american Newcombe a aratat ca diferenta de 42,9" nu poate fi datorata nici determinarilor gresite ale maselor planetare, nici prezentei in sistemul solar a unei planete necunoscute ( planeta ipotetica Vulcan),nici existentei in jurul Soarelui a unei pulberi cosmice (cum s-a crezut la un moment dat). Singura explicatie,sustinea Newcombe, nu poate fi deca imperfectiunea legii lui Newton. Astronomii nu au acceptat aceasta explicatie , dar nici nu au propus alta mai convenabila.Explicatia a fost gasita de Einstein in 1916 cu ajutorul teoriei generale a relativitatii ce justifica exact diferenta de 42,9" pe secol pentru periheliul lui Mercur scotand din impas astronomia teretica si obtinand un triumf remarcabil al teoriei einsteiene a gravitatie.


adrianh

Deci se va mai face experimentul sau nu?Nu de alta,dar vreau si eu sa ma implic!
Viata e o piesa de teatru,ce trebuie jucata la maxim!Asa ca nu ezitati sa profitati de ea!

Alethia_Spitz

vad ca din Mai nu s-a mai postat deloc. Cred ca s-a anulat. Pacat :-(

Aliosa

Chiar pacat :(, era foarte buna ideea , baiat cu imaginatie si asta nu e luat la misto.
Aveam si un raspuns clar, deoarece variatiile de temperatura sau presiune + ingramadirea neordonata a grauntzilor aia fini rau, nu cauzau variatii prea mari de la o zi la alta, dar in 2-3 ani daca erau cateva zeci de secunde, merita o intrebare pusa.
Asta e , omenirea a dus lipsa de rabdare mereu  :) de aici si accelerarea timpului .

Io unul consider ca nu s-a modificat scurgerea timpului pe planeta asta ci perceptia omului asupra ei .

Protector

 
Pentru a functiona exp. ar trebui sa se numere si  grauntzele de nisip  :lol:

Arckadii

sau incercat cu apa distilata+mediu steril in clepsidra



Ark

StarDust

Pot sa cred multe despre anul 2012, dar chestia cu "reprogramarea ADN-ului uman"... mi se pare ceva aberant, chestia cu timpul nu o consider o chestie chiar imposibila. Va salut
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

Max C.

Avand in vedere ca tot ce ne inconjoara e vibratie ...nu stiu daca e aberatie (poate parerea ta) :-) ---iti recomand "Codul Divin al Vietii", de dr. Kazuo Murakami

Despre autor
Dr. Kazuo Murakami este unul dintre geneticienii de varf din intreaga lume si profesor emerit la Universitatea Tsukuba, una dintre universitatile japoneze de elita. In 1963 si-a luat doctoratul in Chimie agricola la Facultatea de Agricultura a Universitatii Kyoto, devenind apoi cercetator la Universitatea Oregon Health & Science. In 1976, dr. Murakami si-a inceput cariera didactica la Universitatea Vanderbilt, ca profesor asistent. A fost numit apoi profesor de biochimie aplicata la Universitatea Tsukuba în 1978, unde a inceput cercetarile genetice. In 1983, a decodificat enzima renina umana – cu rol important in tratarea hipertensiunii – care i-a adus aprecierea internationala. In 1990 a castigat Premiul pentru Cercetare Max Planck. In 1994 a devenit director al Centrului de Cercetare Avansata Tsukuba, de la Universitatea Tsukuba. In 1996 i-a fost inmanat Premiul Academiei Japoneze, ca recunoastere a realizarilor sale profesionale.