Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Statul Islamic - un nou jucator pe piata mondiala

Creat de tractorbeam, 29 Septembrie 2014, 14:44:21

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

prodcomb

Rulmentul este sus, macaraua s-a ,,rupt" de jos.
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

mm

#136
  Initial nu am vazut decat poza pusa de Arhanghelul si apoi am comentat. La atentionarea ta am rasfoit cateva ziare romanesti de pe net si am vazut ca macaraua cu pricina este pe senile (aflate in pozitie verticala dupa rasturnare), cu turn si in varful turnului cu doua brate (chiar trei!), prinse intr-o singura articulatie (probabil rulment, cu axa orizontala). In mod normal unul din brate este purtator de sarcina iar celalalt foloseste pentru echilibrarea sarcinii, in loc de contragreutate. Dupa mine, turnul si cele doua/(trei) brate se bazeaza pe un singur rulment, aflat la baza, deasupra senilelor, un rulment numit in limbajul tehnic romanesc "de sprijin si rotire" cu axa de rotatie verticala. Rulmentul din varful turnului, permite rotirea bratelor intr-un singur plan vertical si asa cum l-am vazut eu la macaraua rasturnata, in mod sigur nu poate face rotirea specifica macaralelor: in plan orizontal, pe 360 de grade. Rotirea aceasta in plan orizontal a bratelor se face cu rulmentul de la baza turnului (cu senilele nefiind practic sa te rotesti pana-n 360 de grade la fiecare ridicare de obiecte).

  Ce-i drept, exista macarale de diverse constructii si chiar am vazut vreo doua in pozele de ansamblu de la moschee, niste macarale cu forma literei T, care au turnul fixat la baza (incastrat) iar rulmentul pentru rotire in plan orizontal se afla in varful turnului; pe bratul orizontal circula la un capat o sarcina mobila ca si contragreutate iar la capatul celalalt al bratului palanul ridica greutatile.

  Toti sustin ca vantul a daramat macaraua dar nici unul nu specifica viteza acelui vant. Nu stiu daca macaraua cu pricina a fost sprijinita si pe picioarele de sprijin (existente in mod normal) sau a stat numai pe senile. Probabil ca nemtii vor face calculele respective dar nu cred ca ni le vor spune si noua.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

prodcomb

Dacă rulmentul rotației macaralei ar fi la sol, manevrele de rotație ale turnului macaralei ar duce la oscilații de torsiune ale acetuia și o poziționare dificilă a brațului cu sarcină în plan orizontal. La sol se află ,,marea greutate" care coboară centrul de grutate al macaralei cât mai jos și roțile motoare pentru deplasarea liniară pe șine.
Posibil ,,marea greutate" a fost prea mică.
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

prodcomb

Este posibil ca să fie vorba despre un alt tip de macara, șenilată, mult mai instabilă, al cărei rulment de rotație susține întreaga greutate a brațelor. Suprafața la vânt a acesteia este mare și necesită plierea sau culcarea brațelor. Poate să fi greșit firma germană, prin necunoașterea prognozei meteo. Vremea a făcu multe victime în istorie (vezi serialul TV).
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

alx

Eu am avut ocazia sa particip la procesul de instalare/dezinstalare a unei macare turn,plus ca avand-o pe santier,am vazut-o la lucru vreo 4 luni de zile.Sigur,era mult mai mica decat cele despre care se discuta aici,insa am aflat/verificat un lucru despre macaralele turn: cand nu se lucreaza cu ele,toate,dar absolut toate au sistemul de rotatie LIBER,astfel incat in cazul in care bate vantul,macaraua se "aseaza" singura pe vant,tocmai pentru a nu fi rasturnata de acesta.Instalatorul macaralei trebuie sa verifice in mod expres daca rotatia in vant functioneaza,pentru ca altfel este raspunzator pentru orice daune produse.
Siur,nu cred ca o macara va rezista unei tornade,sau unei vijelii foarte mari,dar din ce am vazut in fotografii acolo nu a fost cazul...
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

mm

#140
@prodcomb,
  Rulmentul de sprijin si rotire se afla in mod sigur "la sol", la aceasta macara si se poate vedea acest lucru din poza atasata, la care se vad bine senilele rasturnate si chiar rulmentul (o umbra circulara) din platforma, inclusiv grinzile cu zabrele (rosii), din care una e turnul (cred ca de vreo 50 m cel putin) si inca o grinda ce are probabil rol de intindere a unui cablu. Ambele grinzi se pot roti in jurul unui ax orizontal ce este montat pe rulmentul de baza. [Acuma, la verificarea postarii, vad ca am postat o alta poza cu senile, alta decat cea la care m-am referit in text.]

  In mod sigur acest rulment de sprijin si rotire nu se afla in varful turnului si acest lucru se vede din video-ul mentionat aici, la secunda sase. Se vede f. bine ca cele trei grinzi ce sunt cuplate in varful turnului nu se pot roti in jurul axei turnului, respectiv nu exista acolo un rulment cu ax vertical (pe care il stiu f. bine deoarece am proiectat si din astia destui).
  Majoritatea macaralelor au in constructia lor aceasta solutie cu rulmentul de sprijin si rotire montat la baza turnului, pe platforma, din motive de comoditate, accesibilitate, inclusiv intretinere, etc.

  Da, intr-adevar, toate macaralele similare (se vede pe una din nenumaratele poze de pe net), inclusiv cea incriminata se aflau aliniate pe directia vantului, in sensul opunerii de rezistenta minima la vant. De ce asta a cazut dar nu si celelalte, de langa ea? Nu stiu, se pot intampla multe, inclusiv un sabotaj (cu suruburile am dat doar un exemplu). Din pozele (re)vazute acum deduc ca vantul a batut (foarte probabil) dinspre macara spre moschee.
https://www.youtube.com/watch?v=YEc0vQ5lkOE&feature=player_embedded#t=6
.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

kandaon

#141
 Alta coincidenta (sa zicem asa) ar fi ca macaraua aia prabusita (nemteasca am inteles) apartine  companiei de constructii a familiei Bin Laden


prodcomb

Asta șenilată pare o victimă colaterală; în film apare una turn care se prăbușește.
La câte victime au fost, cred că cea turn le-a făcut.
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

Arhanghelul

#143
https://www.youtube.com/watch?v=N2J9Wn6l1kM

https://www.youtube.com/watch?v=Y66igxPoxBk



http://www.dailymail.co.uk/news/article-3231117/At-62-people-dead-crane-collapses-Grand-Mosque-Mecca.html

""
3.    Şi voi da putere celor doi martori ai mei şi vor prooroci, îmbrăcaţi în sac, o mie două sute şi şaizeci de zile.
4.    Aceştia sunt cei doi măslini şi cele două sfeşnice care stau înaintea Domnului pământului.
5.    Şi dacă voieşte cineva să-i vatăme, foc iese din gura lor şi mistuieşte pe vrăjmaşii lor; şi dacă ar voi cineva să-i vatăme, acela trebuie ucis.
6.    Aceştia au putere să închidă cerul, ca ploaia să nu plouă în zilele proorociei lor, şi putere au peste ape să le schimbe în sânge şi să bată pământul cu orice fel de urgie, ori de câte ori vor voi.""

Ap. dupa Ioan 11.3-6


Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

prodcomb

Până la urmă macaraua pare a fi fost construită pentru ce s-a întâmplat.
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

silviu


angellla29

Nu au pus mana pe tehnologia americana intamplator. Sunt finantati de americani. Come on guys...eu va credeam mai destepti x

angellla29

#147
Citat din: Ganditorul din  29 Septembrie 2014, 17:04:38
Eu cred ca tinta este creearea unui germene de conflict mondial pe baze religioase -  fara tari, fara popoare - doar consum masiv de armament si victime colaterale.
Altfel nu ar fi luat atat avant cei din IS. Cu armamentul "de stransura" pe care il au (chiar si cu o "vitejie fanatic religioasa" ) nu ar fi cucerit nici macar o piata de zarzavat la o confruntare serioasa cu masina de razboi moderna mondiala.
Mai degraba asistam la creearea unui nou "bin Laden", a unui "inamic public mondial" care se manifesta primitiv/barbar (prin decapitari televizate - la care,  cu toate SAS-urile, SEALS-urile si "Legiunile Straine" superantrenate - nu se gaseste un "antidot chirurgical", desi  " tinta " se afla pe un teren deschis, desertic, fara obstacole/ascunzatori naturale).

Concluzia - daca asta e solutia pentru a mai "arde" cateva din resursele de armament ale marilor "jucatori" ... n-au decat sa "arda" cat pot in desertul irakiano-sirian. Noi, ca niste contribuabili servili, vom plati impozite marite pentru "siguranta" noastra planetara. Iar "jandarmul" va fi mereu in prima linie - "Forta e cu noi" si bombardeaza cocioabe de 100 dolari ( unde inamicul sta cu satarul la gatul jurnalistului ghinionist) cu bombe de 1 milion de dolari.
Parerea mea.

P.S. = la drk - parca in filmele de la Holywood erau mai eficienti ! :rocket:

Amen, brother. Cum stii tu sa le spui asa cum este de fapt realitatea. Aveau doar nevoie de un "dusman imaginar"Nu de un prieten din pacate. Realitatea a devenit mai ridicola decat un film hollywoodian de proasta calitate.

angellla29

Citat din: Tyanu din  29 Septembrie 2014, 16:38:46
Multi au crezut la inceput ca tinta va fi Israel. Mai mult ca sigur ca se vizeaza Iranul...parerea mea .

Daca era o grupare cu adevarat islamica...tinta era Israelul. Cu totii stim cat de mult ii iubesc arabii pe jidani. Dar cum nu sunt islamisti ci americano-UE. normal ca tinta va fi Iranul. Si Siria...Hai sa dividem si sa cucerim.