Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Statul Islamic - un nou jucator pe piata mondiala

Creat de tractorbeam, 29 Septembrie 2014, 14:44:21

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

tractorbeam

Urmaresc de la o vreme evolutia "fulminanta" as zice al extremistilor sunni (SI/ISIL/ISIS) din arealul Irak - Siria si pot spune ca o parte din banuielile mele s-au adeverit asa ca o sa risc aici o previziune:
- in Irak : nu avem o forta capabila sa se opuna eficient acestor SI, armata e slab condusa, e demotivata si incapabila sa-si adapteze tacticile la viteza cu care astia lupta si se misca, ceea ce am vazut este o armata extrem de mobila, carata in camionete Toyota, armata care stie sa lupte si care mai ales este MOTIVATA SPIRITUAL (si asta indiferent de ce credem noi ceilalti despre ei), singura forta care ar fi putut sa se opuna erau kurzii dar am vazut in ultima vreme ca linia lor defensiva a fost foarte repede data peste cap de aceasta forta mobila care foloseste eficient artileria usoara (lovitura de mortier) si care este bine inarmata dupa ce a pus gheara pe ceva logistica americana. Este grav deoarece kurzii au o traditie a luptei de gherilla si totusi au fost dati peste cap extrem de usor.
- loviturile aeriene ale coalitiei anti-ISIL ar trebui sa reduca in primul rand capacitatea astora de a se misca rapid de colo-colo, nu cred ca e corect sa loveasca infrastructura, scheletul IS pare destul de mobil si difuz si nu are o logisitica bine determinata ca in cazul unei armate regulate, cred ca trebuie cautata tinta mobila si ... imobilizata.
- in Siria: acolo e haos total , toata lumea se lupta cu toata lumea si deasupra americanii dau cu munitie ghidata in cine se nimereste, acolo loviturile aeriene vor avea un impact mai scazut deoarece americanii nu au avut acces la spatiul aerian sirian asa cum au avut in Irak

Ce prevad pe termen scurt: un avans subtil dar sigur al IS, mai ales in Irak prin securizarea de catre IS a portiunilor de granita de sub controlul lor; o surpriza majora in viitoarele 6 luni, se pare ce degeaba ne iluzionam ca numai aviatia singura ii poate opri, deja talharii astia sunt la portile Bagdadului;

Pe termen lung daca elanul lor nu poate fi taiat vom asista la crearea unui stat islamic sunnit in opozitie cu Iranul (shiit) si vorba aia: "incurca-i drace!" deoarece pozitiile lor sectare sunt (deocamdata) ireconciliabile.

Ca situatia sa nu se complice trebuie o forta terestra bine pregatita si motivata - nu se vede nimic la orizont din pacate.
Pe termen si mai indepartat s-ar putea ca noi crestinii in general sa regretam amarnic ca nu i-am gatuit la timp pe nemernicii astia, adica cred ca suntem in pozitia Angliei si Frantei care au privit pasive ascensiunea lui Hitler si s-au iluzionat ca vor putea negocia ceva cu el.

Tyanu

Multi au crezut la inceput ca tinta va fi Israel. Mai mult ca sigur ca se vizeaza Iranul...parerea mea .
Unii vorbesc pentru că au ceva de spus, alții doar pentru a spune ceva ...

http://conspiratiisimistere.wordpress.com/

Ganditorul

#2
Eu cred ca tinta este creearea unui germene de conflict mondial pe baze religioase -  fara tari, fara popoare - doar consum masiv de armament si victime colaterale.
Altfel nu ar fi luat atat avant cei din IS. Cu armamentul "de stransura" pe care il au (chiar si cu o "vitejie fanatic religioasa" ) nu ar fi cucerit nici macar o piata de zarzavat la o confruntare serioasa cu masina de razboi moderna mondiala.
Mai degraba asistam la creearea unui nou "bin Laden", a unui "inamic public mondial" care se manifesta primitiv/barbar (prin decapitari televizate - la care,  cu toate SAS-urile, SEALS-urile si "Legiunile Straine" superantrenate - nu se gaseste un "antidot chirurgical", desi  " tinta " se afla pe un teren deschis, desertic, fara obstacole/ascunzatori naturale).

Concluzia - daca asta e solutia pentru a mai "arde" cateva din resursele de armament ale marilor "jucatori" ... n-au decat sa "arda" cat pot in desertul irakiano-sirian. Noi, ca niste contribuabili servili, vom plati impozite marite pentru "siguranta" noastra planetara. Iar "jandarmul" va fi mereu in prima linie - "Forta e cu noi" si bombardeaza cocioabe de 100 dolari ( unde inamicul sta cu satarul la gatul jurnalistului ghinionist) cu bombe de 1 milion de dolari.
Parerea mea.

P.S. = la drk - parca in filmele de la Holywood erau mai eficienti ! :rocket:

Xanadron

#3
Voi ati auzit vreodata de rachetoaiele rusesti Onyx SS-N-26? :rocket:
Alea de zboara la 10-15 m deasupra apei si, cind "simt" ca-s detectate, gurile rele zic ca se mai scufunda o tzira...
Pariez ca nu. 8-)

http://www.liveleak.com/view?i=dc1_1377353365
Lasind acum deoparte toaaaate sursele extreme de serioase care confirma prezumtia (logica 100%) a colegului Ganditor (o sa revin insa cu linkuri despre inventarea ISIS, ISIL, ITZIK :lol: etc de catre CIA in persoana  ... la cererea publicului :-D), unul din targeturile esentiale ale 'meriganilor dupa regizarea teatrului asta prost (si pentru prosti, evident) e anihilarea Onyx-urilor amplasate-n SIRIA.

Se pare ca "jandarmii " mai au vreo 13 scopuri in catastifu' lor bombardiristico-bombastic, dar n-ar fi deloc sanatos (pentru JE, clar) sa vi le sifonez si p-astea.

USA Bombing The $hit Out of You!
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Arhanghelul

#4
Aliatii Occidentului Iluminat si Frontul Krudd Iraknian ... au pregatit o ofensiva ce va avea loc in viitorul trecut ... au comasat unitatii de lupta mecanizate de ultima generatie ... MAd MAx XXXL ...



HA, HA, HA ... era o gluma britanica ... desigur ... nesarata ... si prost etalata si inteleasa ...

Sa facem din tun tractoare
Din atom, lumini izvoare
Din rachete nucleare
Pluguri de arat ogoare.......


http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2014/09/29/1411991791097_Image_galleryImage_Pic_shows_Kurdish_forces_.JPG

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2773452/The-REAL-road-warriors-Mad-Max-battle-buses-tanks-built-Kurdish-fighters-repel-ISIS-soldiers-Syria.html
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

Xanadron

 :-D Viatza bate' filmu', oricit de distopic ar fi el.
Troleibuzele astea blindate :lol: sint oricum in nota aberanta a viermuielii perpetuu razboinice provocata si mentinuta de secole-n Orientul Mijlociu - dar nu-i exclus ca distopii gen Mad Max sa se extinda contagios curind si pe la noi, astilalti.

Iar presa britanica (fie ea "doar" tabloida) nu se dezminte-n... arta conversatiei gaunoase, :evil: care vad totusi ca prinde la Turma.
Un mic exemplu de abureala parshiva: afirmatia ca kurzii (popor inexistent, n.b., la fel ca secuii de ex.) ar fi depasiti la capitolul arme de ISIS-ilii - la fel de "inventati" -, fiindca astia ar fi pus gheara pe armament irakian hi-tech - adica 'merigan, evident.

Pai asta seamna cu "vinzarile anterioare" :-D - cu ce, taica, cu ce?
Cu jeepurile alea Toyota si citeva mortiere amarite? (si astea de fapt... de unde, bre matale??)
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

tractorbeam

Citat din: Xanadron din  30 Septembrie 2014, 09:26:07
... Cu jeepurile alea Toyota si citeva mortiere amarite? (si astea de fapt... de unde, bre matale??)
Din pacate Toyotele fj70,73, le dau o mare mobilitate fiind f. rezistente la stres tinand seama de zona unde sunt operate. IS e poate misca pe baza tacticii "musca si fugi" sau dupa dorinta poate comasa f. repede trupele sale in zona de conflict.
IS a capturat depozitele de armament (evident 99% de provenienta merigana) din orasul Mosul.
IS si-a construit in ultimii ani, dupa ce a trecut la activitati underground, o logistica eficienta.
De fapt e mai putin important "corajul" decat logistica in cazul de fata.
IS nu ataca decat dupa o pregatire prealabila de artilerie, in cazul de fata voley-uri de rachete sau mortiere, lovind la fix punctele intarite. Se pare ca cele mai mari succese le-au inregistrat la atacurile prin surprindere. Ramane de vazut cum vor face fata unei armate regulate - de ex, Turcia se poate implica acolo la granita siriana.

mr

#7
Nici nu era greu de dat seama ca acolo (in Siria) razboiul se duce din cu totul alte interese. Sa ne amintim de primavara araba atunci cand pe urmatoarea pe lista "coalitiei", dupa statele din nordul Africii, era Siria. Dar s-au oprit... Ori au fost determinati/santajati sa se opreasca, ori au dat un sah Rusiei...

Intamplator (sau nu) portul Tartus este inchirat de URSS/Rusia inca din 1971 si pe acolo cu siguranta sunt trupe si tehnica militara avansata. Plus nave din flota rusa.
Nu cred ca s-au rezumat doar la zona portului, cu siguranta au si alte baze pe teritoriul Siriei, mai mult sau mai putin cunoscute.
http://militar.infomondo.ro/actualitate/nave-militare-rusesti-patruleaza-in-largul-coastelor-siriene.html

Poate din aceasta cauza regimul lui Bashar al-Assad este inca la putere, sub scrasnetul de dinti al SUA.
"Aceste schimbări de regim sunt privite de Moscova şi ca o acţiune de camuflaj a Statelor Unite  care urmăresc menţinerea statutului de lider mondial prin intermediul politicii NATO şi UE, iar faptul că ,,Primăvară Arabă nu este departe de  Rusia" reprezintă o ameninţare directă chiar şi asupra regimului Putin, care nu demult s-a confruntat cu proteste interne." se scria prin presa in mai 2013.
http://adevarul.ro/international/rusia/importantageo-strategica-siriei-federatia-rusa-1_518e92ea053c7dd83f8da680/index.html
http://www.hotnews.ro/stiri-international-11432690-siria-cum-explica-batjocura-rusa-chineza-onu-tinut-brate-bashar-assad.htm

De la primavara araba si pana azi, "coalitia" a finantat militar "opozitia" siriana si a aparut acest stat islamic, de nicaieri. De fapt si-au pregatit terenul sa poata lovi direct anumite tinte din Siria. Aerian deocamdata si indirect, la sol, prin intermediul "opozitiei". Urmatorul pas este spre o interventie terestra directa, zic eu.

In ceea ce priveste statul islamic, ideea imperialist-statala cu siguranta nu vine de la oamenii de conditie modesta . Ea este plantata de la un "centru" de interes si intretinuta cu fonduri. Iar nucleul "din teren" nu face decat sa speculeze fundamentalismul populatiei (cei bombardati cu atata patriotism de fortele "pacificatoare") si vechile conflicte locale mocnite, erijand in marele Stat Islamic. Deci, o mare iluzite servita pe post de justificare a "actiunii legitime" a fortelor "democratice".

Binenteles ca este vorba de doua "centre": Washington si Moscova. Cu fronturi deschise in toata lumea...
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

Ganditorul

Ultimele pericole generate de Statul Islamic -





  - Lumea militara mondiala se simte "neputincioasa" in fata acestui nou pericol si testeaza solutii viabile :



Xanadron

Corect ce zici apropo de tacticile miltare de guerilla, prietene tractorbeam. Ba pot fi chiar de acord cu faptele/capturile ISIS/IL descrise - io voiam insa doar sa atrag atentia asupra CAUZELOR REALE din spatele faptelor, adica a manarelilor serviciilor (nu doar americane, clar).

Servicii aflate inca-n solda unei Cabale :evil: un pic disperate (aparent macar), dupa ultimele evolutii deloc planificate pe diverse directii conflictuale-n care si-au bagat nu doar coada, ci si coarnele :lol: - de la Ucraina/Crimeea la BRICSA-n extindere cu o China nu doar african-, ci mai nou si sud-american-activa, GMO-banari in progresie geometrica, sucareala spionitei cu Franta, a ascultarilor si-a aurului manglit de Fed. Germaniei etc.

Ca sa nu mai zic nimic despre pericolu' implicarii noastre oarescum emo :-D in "jocurile de-a baietii mari" - si inarmati pina-n dinti, clar - cu care sintem ispititi subliminal de-o vesnicie.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

romulus

Citatvoiam insa doar sa atrag atentia asupra CAUZELOR REALE din spatele faptelor, adica a manarelilor serviciilor (nu doar americane, clar).
Punct ochit&lovit coane Xana!
Toyotele cu barbosi inarmati - mai mult sau mai putin curajosi si/ori fanatici religiosi- care se vantura vijelios prin desert  si fac clipuri de cum trag ei in vant cu metralera si de cum invata ei copiii sa traga cu AKM ul inainte sa puna mana pe lingura - sunt imagini pe perete pentru cei care casca gura! Adevaratii papusari insa, is departe si urmaresc alte targeturi, asa cum bine zice  zen Xana mai sus. (E si) Parerea mea.
Am zis!
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

Xanadron

...Si-o ultima interventie pe tema asta = doar citeva probe ca celebrele "decapitari" sint falsuri perverse :evil: - cu care totusi 'meriganii au reusit sa intre-n Siria (aerian... deocamdata) dupa ce ONU ii oprise nu demult (la misto/deruta/harneala etc., evident.) :-P
ISIS Vids FAKE! National Media Forensics Experts Say ISIS Faked Beheadings

...si ca ISIS/IL e un "produs CIA/NSA" - chestie pe care nu credeam ca va trebui s-o "desenez" :-D tocmai unor RUFOn-isti, da' uite ca trebuie totusi...
"ISIL completely fabricated enemy by USA", former CIA contractor
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Ganditorul

#12
O completare (iar cine e curios poate gasi multe despre ISIS FAKE ) :

https://www.youtube.com/watch?v=VUePdRb8QLk

De ce toate astea ? Pentru ca se va deschide "piata de legume" pentru tarile care au "utilaj de interventie" perimat, stricat, depasit (eu credeam ca doar noi am cumparat vechiturile altora ... :-D ) :


În NATO, doar americanii sunt pregătiți de luptă

După ani criză şi reduceri bugetare, Europa a rămas cu un mare gol în armată. Nu e cel mai bun moment şi, totuşi, sunt deficienţe peste tot. Se ridică întrebarea cât de capabile sunt forţele europene să reacţioneze la un atac extern.

Şeful statului major al armatei germane a dezvăluit adevarata amploare a fenomenului. Din 100 de aparate Eurofighter, mai bine de jumătate sunt în reparaţii. Aproape două treimi din avioanele de vânătoare Tornado şi Tiger nu pot decola fiindcă au nevoie de lucrări de întreţinere.

Potrivit institutului RUSI, situaţia e gravă şi în alte ţări din Vest. Doar 15% din elicopterele italienilor sunt operaţionale, iar în Marea Britanie, din aproape 110 avioane de luptă se pot folosi numai 40.

Un raport al Curţii de Conturi franceze arată că doar 40% din aeronavele armatei sunt disponibile, faţă de 60% în 2008. Iar golul are implicaţii mari în pregătirea piloţilor. Practic nu pot atinge numărul de ore de zbor necesare pentru a fi agreaţi de NATO.

Iar lista cu nevoi nu se termină aici. Numai jumătate dintre transportoarele amfibii ale Franţei pot fi folosite şi lipsuri mari sunt şi la tancuri

Chiar din prima zi a mandatului, noul secretar general a NATO a declarat că în multe ţări există deficienţe mari şi că sunt necesare investiţii serioase în forţele armate.

În acelaşi timp, Rusia ( Bau-Baul de serviciu ... :evil: ) a trimis din ce în ce mai mulţi bani către armată. Tehnologia învechită a fost schimbată adeseori cu ajutorul fabricilor de armament din Vest, în special din Franţa şi Germania. În 2011, Rusia a semnat cu Germania un contract în valoare de 120 de milioane de euro pentru a construi armatei ruse una dintre cele mai moderne baze de antrenament din lume.
Pentru anul viitor, ruşii şi-au făcut buget de război, cu 20% mai mare decât în 2013. În trei ani vor să crească cheltuielile cu apărarea cu 85% faţă de 2012.

Sursa : http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Extern/Europa/Golurile+din+armatele+europene+In+NATO+doar+americanii+sunt+preg
....................................

In concluzie : in timp ce Rusia cheltuie si castiga din afacerile de armament un purcoi de bani ... altii dau falliment si someaza. Asa ca ISIS si Bau-Bau-rile colaterale vor corecta aceasta lipsa pe piata mondiala si in toamna va incepe "ziua recoltei" la armament (si va continua, probabil, cu cheltuielile de martzishor, de ziua copilului, de ziua "pacii" 2015 etc etc  :evil:) .

tractorbeam

Citat din: Ganditorul din  03 Octombrie 2014, 09:20:00
În NATO, doar americanii sunt pregătiți de luptă
....................................
In concluzie : in timp ce Rusia cheltuie si castiga din afacerile de armament un purcoi de bani ... altii dau falliment si someaza. Asa ca ISIS si Bau-Bau-rile colaterale vor corecta aceasta lipsa pe piata mondiala si in toamna va incepe "ziua recoltei" la armament (si va continua, probabil, cu cheltuielile de martzishor, de ziua copilului, de ziua "pacii" 2015 etc etc  :evil:) .

Se pare ca turcii care au devenit vecini cu ISIS s-au trezit in sfarsit si vor declansa o ofensiva in zona de influenta kurda Kobane. Totusi parerea mea, si nu numai a mea, este ca vor crea o zona "buffer" si nu vor avansa in mod decisiv in zonele controlate in totalitate de ISIS iar acestia daca se vor replia rapid (evident ca nu vor face fata unei avalanse de blindate turcesti sprijinita de aviatia americana (btw: Obama a semnat decizia de reactivare pentru avioanele de atac la sol A-10 Warthhog, meriganii le scot din conservare) si atunci sa vezi tancurile zburatoare ce prapad vor face in coloanele de ISIS), daca astia din ISIS vor fi destul de prosti sa se incoloneze si sa fuga cum fugeau irakienii lui Saddam pe vremea primului razboi din Irak.

tractorbeam

Turcii zic ca Kobane a devenit intenabil si este doar o chestiune de timp pana la ocuparea totala a orasului de catre I.S. Americanii se scuza si zic ca nu are rost sa atace acolo, ca ei umbla dupa structura de conducere a IS si dupa tintele de infrastructura si importante d.p.d.v. economic pt IS. Vor sa le taie banutzu. In afara de lovituri aeriene nu prea se vede un mare entuziasm al Vestului de angajare contra IS. Europa o sa regrete amarnic aceasta miopie si lene. Astia o sa se umfle peste poate si vor deveni principala sursa de conflict in Orientul-Mijlociu. Avem de-a face cu un fel de hitlerism in opozitie cu national-socialismul nazis astia predica sistemul internationalist-intolerant -religios.  De fapt istoria se repeta, un nou val de islamofilie, de data aceasta extrema in raport cu epoca in care se petrece, se va revarsa peste Europa si Asia. De ce zic asta: daca in Evul Mediu si crestinii si musulmanii taiau capete si crucificau acum avem o europa seculara "civilizata" versus un islamism extrem si sangeros. Vom fi suficient de puternici (a se citi motivati) ca se le rezistam? Isi pune cineva problema cam cum ar rezista o unitate a Armatei Romane in fata unei forte invadatoare de genul asta? Cat de pregatiti sunt soldatii de meserie din AR ca sa poata lupta si castiga in fata IS? Poate este cazul sa ne cautam iarasi adapost in codru? Care codru, ca il taie astia pe tot!